Tagovi

Vesna Pusić - Željko Olujić: javno sramoćenje Države

Vesna Pusić - Željko Olujić: javno sramoćenje Države

Što da je Ž. Olujić javno izjavio da, primjerice, Tomislav Karamarko nema maturalnu diplomu?

Bila bi to prvorazredna vijest, a USKOK, DORH,.., HRT, ... svi bi se odmah stavili u funkciju, pravna država bi profunkcionirala, mediji se užarili, a sada pravna država i javni mediji šute na blaćenje i sramoćenje, ne Vesne Pusić, ona je tu nebitna, nego RH- jer tvrdnja blati RH- odnosno tvrdnjom se državi pripisuje da u vrhu svoje vlasti ima varalicu koja je postigla status i sveučilišnoga profesora,..., lažima i varanjem!

pollitika Neovisni, ali ne i neutralni

Varalica koja predstavlja državu u međunarodnim odnosima!?

pollitika Neovisni, ali ne i neutralni

Državi se pripisuje da nije u stanju provjeriti je li njezina visokopozicionirana službenica obična nesvršena srednjoškolka, čime i sama država omalovažava cijelu akademsku zajednicu, hrvatsko školstvo, sve obrazovane ljude, građane, jer bleferi i "lažni diplomci" obavljaju najviše funkcije u državi, pa čak tu državu predstavljaju u svijetu, a netko kaže da ima dokaze za to nedjelo.

Gdje je DORH?

Zašto ne štiti državu, Vladu RH i službeno zatraži dokaze, te ako ih ima optuži MVP- Vesnu Pusić?

U obratnome slučaju, neka podigne optužnicu za javno sramoćenje RH, jer je sramote da nije u stanju provjeriti niti diplome najviših državnih dužnosnika, a pogotovo one koji su zaduženi i koje plaćamo da „sve tajne znaju“, a koji bi to trebali znati i javiti DORH-u!

Zašto osobu koja je javno istupila s tom tvrdnjom ne pozove da im te dokaze predstavi, a isto tako i V.Pusić, kao hrvatska ministrica koju javno prokazuje kao varalicu unutar Hrvatske vlade, da predoči protudokaze-ispravnu diplomu izdanu od mjerodavne školske ustanove, jer DORH je zadužen za takve poslove zaštite države,, pogotovo jer se radi o javnome sramoćenju, ne V.Pusić, (jer ona ne reagira kao što bi reagirale osobe koje imaju diplomu i koje obranom sebe, brane i državu koju predstavljaju- to neka rješava ona), već DRŽAVE- a to neka rješava DORH zbog zaštite same države.

Dok diploma ne ugleda svjetlo dana, ili dok DORH i svojom šutnjom, te nereagiranjem, ne prekine sramoćenje države od strane ili Ž. Olujića, ili MVP Vesne Pusić, bit će priče o sramoti ove države koja „šuti“, valjda jer joj je šutnja nametana desetljećima!

Budući da je Ž.Olujić odvjetnik, sumnjam da bi s takvim sramoćenjem države uopće nastupio u javnosti:

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/114491-poznati-odvjetnik-za-dnevno...

Da se takvo što dogodi u bilo kojoj državi, ministar/ministrica bi te optužbe morali otkloniti po službenoj dužnosti, jer to nije samo njihova osobna stvar, nego i državna, budući predstavljaju tu državu i njene građane.
Što šuti i Vlada, te ne zatraži provjeru ima li, ili nema maturalnu diplomu, njena članica, te da utvrdi tko zapravo radi u njenom sastavu?

Vesna šuti, ne napada Ž. Olujića, kao što je napala novinara Z-Despota kada je objavio tekst o njenoj obitelji i činjenici da joj je otac bio natporučnik suda u ustaškoj državi
http://www.vecernji.hr/hrvatska/otac-vesne-pusic-bio-je-natporucnik-suda...

Više u dnevniku:
http://pollitika.com/psst-psst-psssst-muc-muc-psst-zaustavite-reuters

Međutim,nešto je isto: ignoriranje od strane, ne samo Vesne Pusić, nego javnih medija, HRT-a, .. šutnja svih koji bi trebali reagirati.

Republika Hrvatska, (DORH), nema pravo odšutjeti, na takvo javno sramoćenje države - što predstavljaju izjava/činjenics da je MVP te države varalica koja je godinama na funkcijama u toj državi za koje nema zakonskih uvjeta.

DORH treba prekinuti to ismijavanje države i pretvaranje iste u „banana-državu“ u kojoj u samome vrhu mogu biti varalice- ljudi koji nemaju zakonske uvjete za posao koji obavljaju, ili da se u toj državi može javno stramotiti država izjavama da tolerira varalice u sastavu svoje Vlade, ili da se tolerira javno blaćenje države, u javnim glasilima- s tvrdnjama o dokazima da je zaposlila varalicu u sam vrh vlasti!

Da ne budemo „banana država“ u kojoj se može biti MVP bez diplome o završenoj srednjoj školi, i da nas, pa i mene, u svijetu zastupa obična varalica, tražim da, ako Vesna Pusić ne odgovori na ovo blaćenje države, preko nje, koju i zahvaljujući postojećoj/nepostojećoj(?) diplomi zastupa, DORH odgovori kako priliči –rješavanjem ovoga slučaja.

Uz to mogla bi se uključiti i Hrvatska odvjetnička komora, ukoliko njihov član (pretpostavljam da je član) sramoti RH, preko javnih tvrdnji da je RH zaposlila varalicu na mjesto MVP RH!?

Moje uključivanje samo je zbog toga što ne želim da me u svijetu predstavlja moguća varalica,( za što neki javno tvrde da imaju dokaze-ne bilo tko, nego odvjetnik koji zna što znači iznošenje neistina i javno sramoćenje), i nesvršena srednjoškolka upitnih stručnih i moralnih kvaliteta (njeno inzistioranje na povlačenju optužbe za genocid, odlazak u Beograd u dane početka suđenja, izjava silovanim ženama da trebaju stupati u gay-paradi, prijetnje umirovljenicima da neće dobiti mirovinu, ako ne glasaju za ulazak u EU ,...)

A sve se rješava jednostavnim uvidom u maturalnu diplomu MVP Vesne Pusić i utvrđivanjem njene ispravnosti!

Očito je to nekome pretežak zahtjev, iako je javna osoba koja se ponosi svojim obrazovanjem- obveznim uvjetom za radno mjesto na kojemu se nalazi, i sveučilišnom karijerom!?

Komentari

Nastavak priče

Bivši, prvi državni odvjetnik Željko Olujić sada je kandidat za suca Ustavnog suda RH, a V. Pusić ga u Saboru optužuje da laže o njenoj školi, te da je kao takav nedostojan kandidat.

Olujić ponovo tvrdi da V. Pusić nije maturirala, te ju poziva da ga tuži i da na sudu dokaže svoje tvrdnje o maturiranju i završetku srednje škole.

http://direktno.hr/en/2014/direkt/48213/V-Pusi%C4%87-ispitivala-Oluji%C4...

Tko je glasao

Pa sad

Pa sad kad Pusić nastupa u javnosti njezine rečenice ne pokazuju povezanost njezinih misli i odrađenog školovanja, uz nezavršene misli ili rečenice koje same po sebi ne govore ništa konkretno o onom što govori, ukazuje da joj nešto fali u školovanju, da je preskočila neke važne stepenice, u biti da je upitno sve što govori, a njoj vjerovati o onom što govori, mogu samo politički amateri, jasno, dodatnu težinu u onom što Ona govori daje i nastup njezinog brata, koji djeluje ne s pozicija ne vladinih udruga, već iz pozicija, njegove lažne brige da se vlast u Hrvatskoj podredi prošlosti i ideologiji koja je u biti deklasirala Hrvate u Hrvatskoj, da bi isplivali ovakvi pojedinci koji će izabrati bilo koju teoriju o Hrvatima, da bi bili u žiži javnosti, odnosno da bi razgradili ovakvu državu u društvenim odnosima, već kad klasično ne znaju voditi državu k blagostanju i ravnopravnom partneru u zajednici EU država.

Tko je glasao

Diploma ili ne ...

Diploma ili ne ... svjedodžba ili ne ... meni je Vesna Pusić kao čovjek, političar, žena, stvor ... postala mrtva onog momenta kada je rekla da ukoliko ne uđemo u EU neće biti penzija. --> http://www.24sata.hr/politika/vesna-pusic-necete-dobiti-mirovine-ako-ne-...

Zastrašivati svoj vlastiti narod takvom rečenicom da sada vidimo koje se igre igraju oko penzionog fonda - nek kupi krpe i ode živit van sa svojim mužem, ali sve stećeno u HR neka ostavi u ovoj državi. Ne da joj rečenice ne pokazuju povezanost nego je i drska prijetiti onima koji je hrane svojim porezom. MMF traži smanjenje plaća za 20%, penzija za 25%, a u Španjolskoj je narodu već preko glave štednje ... Sigurno da je Vesna izrekla mnogih drugih problematičnih rečenica, i svatko ima pravo reagirati na ono što ga je pogodilo.

I na kraju smo ušli u EU, a kreditni rejting nam je završio onako - milimetar iznad blata. Iako je ona suprotno izjavila - jasno ne poznavajući očito temeljito problematiku svega u pozadini ....

Tko je glasao

ne Vladin

Čestitam na najduljoj rečenici na svijetu.

Tko je glasao

Vrlo je lako

i jednostavno,ako ima ova opajdara diplomu neke srednje skole neka ju pokaze..ali nije ni stvar u tome..stvar je da on po zakonu ne bi smjela predavati ni na jednom hrvatskom ucilistu,a ona je to radila.!!!!
Ona nije sveukupno ni 365 dana zivjela u Hrvatskoj

Tko je glasao

Možda se Vesna odluči za UN,ako ne bude morala pokazati diplomu

Da ima diplomu već bi je pokazala, ili tužila bivšega državnoga odvjetnika Ž. Olujića.

Ali, ona će radije u UN, nego pokazati diplomu:

http://danas.net.hr/hrvatska/vesna-pusic-moguca-glavna-tajnica-ujedinjen...

Možda tamo ne traže diplomu srednje škole-jer ne mogu zamisliti da bi netko bio profesor na fakultetu, a da nema završenu ni srednju školu!

Može li u UN bez diplome srednje škole!?

Vidjet će se koliko su snažni oni koji je guraju za kraljevske interese.
Ali, Srbi imaju još jedan adut:
http://www.vecernji.hr/svijet/vuk-jeremic-planira-se-kandidirati-za-tajn...

Vuk Jeremić ili V. Pusić- svejedno im je, ali sada hoće baš ženu i baš iz istočnih zemalja, i baš bez diplome!?

Možda se Vesna odluči za UN, ako ne bude morala pokazati maturalnu diplomu:((((

Tko je glasao

Žarka, Jovana,Marina / Sekulić, Lovrić, Merzel

Lovrić Merzel je kupila čak i srednjoškolsku diplomu, a prvo je otpustila doktora koji ju je othranio i sredio joj papire!

Marina Lovrić Merzel je najviše rangirani državni dužnosnik u Hrvatskoj ikad optužen za korupciju. Ako su vam na pamet pali Polančec i Sanader, griješite: u trenutku dizanja optužnice oni nisu više bili ni na kakvim funkcijama, ostavke su dali mnogo prije. Za javnu dužnosnicu tog kalibra njena biografija je neobično štura sve do trenutka kad je postala županica. Zna se da je rođena kao Sekulić, 2. rujna 1963. i da se majka zove Marija, dok se ime oca nigdje u biografiji ne spominje, a prema navodima Siščana radi se o Jovanu Sekuliću, po kom je dobila i krsno ime. Ne spominju se ni škole koje je završila, osim diplome Prometnog iz 2003. A kad netko ima toliko rupa u biografiji kao ona, vjerojatno nešto skriva.

...

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/119358-lovric-merzel-je-kupila-cak...

Eto i kao takva je član predsjedništva vladajuće stranke, županica i s obzirom na ambicije u dogledno vrijeme vjerojatno i SDP-ov kandidat za predsjednicu države.

Niti srednje škole, niti fakulteta, a ovi kukurikaši ovdje drobe o Vasi, ranije su o Đapiću koji su za ovu kurwetinu doktori znanosti iako su možda prepisali diplomske.
I kroz prepisivanje se uči, a ova droca nije čak ništa ni odslušala, kamoli prepisala.

Milanović kaže da takvu ne može smijeniti. Čime ga je ucijenila da mi je znati? Pada mi jedino pička na pamet jer takve osobe su spremne na sve da bi ostvarile ciljeve.

S istom su u vrlo bliskim odnosima bili i bivši i sadašnji predsjednik države, bivši premijer Račan, sadašnji ministar financija i tko zna kome se još dala da bi postala to što je danas.

A svi spomenuti drugovi šute ko pizde i leleću kako su oni drugačiji. Ispada da i jesu jer ovako nisko nitko iz niti jedne stranke nikada nije pao.

ps.

izvinjavam se osjetljivim dušama za prostote, pogotovo onima iz kukuriku klana, "čistuncima i čistunkama."

Tko je glasao

Marina Lovrić Merzel je

Marina Lovrić Merzel je najviše rangirani državni dužnosnik u Hrvatskoj ikad optužen za korupciju. Ako su vam na pamet pali Polančec i Sanader, griješite: u trenutku dizanja optužnice oni nisu više bili ni na kakvim funkcijama, ostavke su dali mnogo prije.

To je pozitivan pomak u radu DORH-a koji očigledno više ne lovi samo politički mrtve kapitalce. Bravo za DORH!

Što se tiče same smjene, iako već sada postoje vrlo ozbiljni pokazatelji da je M.L.M. umočena do grla, mislim da bi presudan trenutak za pokretanje stranačke suspenzije trebalo biti prihvaćanje optužnice od strane suda. Slažem se s Milanovićevim stavom da medijski napisi ne mogu biti temelj za smjenjivanje ljudi - da čita Dnevno.hr ili ppetru onda bi vjerojatno trebao smijeniti Pusićku :-)

Pravomoćna optužnica je dovoljno jaka za donošenje političke odluke o isključenju ili barem suspeniziji do okončanja pravosudnog postupka. S obzirom da politička "presuda" ne mora biti temeljena na pravnim činjenicama već je dovoljna i procjena ukupne štete za stranku, to bi trebao biti kriterij za odluku vrha stranke. Sudeći po reakcijama na jučerašnju Milanovićevu pressicu, on je očigledno (opet) pogrešno procijenio situaciju.
Činjenica je da ni optužnica ni suđenje pa ni nepravomoćna presuda još uvijek nisu dokaz krivice - Rončevića je Vrhovni sud oslobodio u aferi kamioni nakon 9 godina - ali politika je takva djelatnost u kojoj je percepcija javnosti od presudne važnosti pa ponekad treba "žrtvovati pješaka" za doborobit "partije" ili Partije :-).

Tko je glasao

Milanović je glup

i zato nikada neće naučiti lekciju. Što vrijedi Rončeviću što je nakon 9 godina oslobođen krivnje, ako je u medjuvremenu postao politički mrtvac? Što će vrijediti Sanaderu ili HDZ-u, ako ih više instance oslobode krivnje, kad je šteta odavno učinjena? Zar Milanović stvarno misli da može utjecati na USKOK i pravosuđe i zaustaviti započeti proces? Ako vjeruje da može onda je ne glup, već idiot od čovjeka. Kreten!
Ako ipak nije, onda ima neki jaki razlog kojim ga Merzelica drži u šaci pa ne smije postupati kako bi trebao ili možda želio, već mora hiniti kako je i dalje uz nju.

Tko je glasao

Ono sto je Vesna Pusic

Ono sto je Vesna Pusic izjavila u Bg je doista antologija:
"Za rat su kriva tadašnja rukovodstva Hrvatske i Srbije, a sadašnje vodstvo Srbije nije odgovorno za ratne zločine"
S obzirom da se to prije svega odnosi i na Predsjednika i Premijera, onda je posve razumljivo da je tu nekakvo veliko i vrlo ozbiljno razmimoilazenje u teoriji i praksi kod gde Pusic. Nema nikakvog opravdanja nit ibilo kakvog izgovora za to.

Tko je glasao

"Ono sto je Vesna Pusic izjavila u Bg"

Krv nije voda, a ni geni kameni!

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

Ma sve razumijem i sve se to

Ma sve razumijem i sve se to zna ili nagaad, ali onako zbilja i stvarno. Svako moze svasta izlanuti, manje ili vise, svatko moze imati fazu, onakvu ili ovakvu, moze nekog pojedinacnog dana ustati na ovu ili onu nogu. Sve to moze i sve ja to prihvacam (siroke sam ruke), ali ima ipak granica.
Reci da ovi budalasi Nikolic - VUcic nisu ratni politicari... i da nemaju nista s ratnom politikom iz 90tih zbilja moze izreci samo izopacena osoba.
To sto je mi imamo kao ministricu vanjskih poslova samo je dokaz dokle moze ici medijsko i drustveno politicko nasilje nad drustvom.
Potpuna je zamjena teza - ona je znak izopacenosti drustva, a ne nada u modernizaciju i progres. To je zapravo problem i glavna izokrenutost koja nas pritisce.

Tko je glasao

Duboki korijeni, a ne besprijekorno obrazovanje

Ona može sve i ostaje u vlasti, jer je moraju držati u vlasti- što god da napravila( upućivanje silovanih žena za rata- u gay-paradu- niti jedna država takvu osobu ne bi niti sekunde držala u vlasti, pa niti u politici, pa "povlačenje optužbe za genocid", ljubljenje s fašistom-četnikom u Beogradu,... ili ne-napravila (završavanje srednje škole), -ima ona dubokih korijena koji joj to omogućavaju, kada već ne besprijekorno obrazovanje!

Tko je glasao

brižna....

.... a gosp. Olujić ima dokaze da nije završila srednju školu (čime bi je onemogućio u političkom djelovanju) - ali ih, eto, ne želi pokazati.

nja nja nja :)

Tko je glasao

Partijski lobektomirani mozgovi

Kome?
Novinarima!?
Nezainteresiranim mainstream medijima?

Neka sud potraži, pa će biti prisiljen pokazati?

Hajde, zaphode ne sramoti se!

Čovjek je javno izrekao javnu sramotu za MVP Vesnu Pusić -sada i na Osječkoj TV i pridruženih 9 televizija, a ne samo na dnevno.hr) za cijelu Vladu,za državu RH, a svi koji bi trebali reagirati smjerno šute, dok u isto vrijeme formiraju neku ad hoc komisiju i onda, a i prije po svim medijima rastežu temu, dok o viagri, domjencima na račun Županije vrlo sitno!

Koliko si samo "olajavao" prvoga predsjednika i hrvatske generale za izmišljani ZZP, a sada takva smjernost, pažnja razumijevanje za skandal-ministricu za koju javno tvrde kako nije završila srwednju školu? Poznati odvjetnik u RH nije baš netko tko bi tvrdio nešto tek tako, a ostale tvrdnje- pogledaj si Bujicu u kojoj je gostovao "Vaso", pa ćeš tamo naći još ponešto o školovanju ministara u Kukuriku Vladi!

Partijski mozgovi su očito dobro lobektomirani!

Tko je glasao

a svi koji bi trebali

a svi koji bi trebali reagirati smjerno šute
E pa kad si im razotkrila Olujićevu briljantnu zamisao - "tužite me za klevetu pa ću onda na sudu pokazati dokaze". I zato ga nitko od crvenih zlotvora, a pogotovo Pusićka neće tužiti kako dokazi ne bi izašli na vidjelo! :-)

Sad Baldrick treba smisliti novi lukav plan!

Tko je glasao

"NeprijateljskaTV-kuća" koju građani plaćaju čistom prisilom

Za moralne ljude javno izrečena riječ ima značenje, a ovi drugi se često drže šutnje.

Puno ljudi odustalo je od gledanja HRT-a, osim kao srpske ili YU-elevizije, pa da ponekad pogledaju što neprijateljska TV kuća govori, ili o čemu šuti.

Okreću se drugim televizijama, a Bujica se prenosi na 10 televizija i na svakoj je preneseno kako MVP V. Pusić nije završila srednju školu, nije maturirala,....

Istina se širi, a to hoće li ona ili neće reagirati je jedna stvar, a šutnja Vlade za čijega se člana otvoreno,na televizijama i na dnevno.hr, tvrdi da je varalica, nije primjerena vladi jedne države, DORH_u, HRT-u,..
(ali kokošinjcu je- jer tamo nije bitno koja kokoš kada kokodače, glavno da pijetlovi redovito obavljaju svoju dužnost prema njima,((((

Da nije istina što Olujić govori, Pusićka bi već progovorila, a ovako najpametnije joj je da šuti!

Šteta što šute oni koji ne bi smjeli: Vlada, DORH, HRT, Večernji, Jutarnji, Slobodna,...
ali neki su zato i imali nagodbu/pogodbu!

Tko je glasao

Duboki korijene, a ne besprijekorno obrazovanje

Tko je glasao

kad Olujić izjavi...

Ja se samo nadam da spomenuti gospodin neće jednom izjaviti "Nitko u Hrvatskoj nije završio srednju školu", jer ćemo - slijedom fantastične logike autorice ovog dnevnika - svi morati plaćati oglasni prostor u novinama i objavljivati preslik iste...

... no, mladi smo, rastemo - možda autorica za cca 10-ak godina shvati da je teret dokaza uvijek na onome tko optužuje, a ne obrnuto.

Tko je glasao

... da je teret dokaza uvijek

... da je teret dokaza uvijek na onome tko optužuje ...
... a Olujić tvrdi da ima dokaze:

riječi odvjetnika Željka Olujića koji tvrdi da ima dokaze o nesvršenom srednjoškolskom obrazovanju ministrice Pusić, do danas ipak nisu zainteresirale ni javnost ni medije, a čini se kako baš ni nju nisu dotakle.

Logično pitanje: zašto ih ne pokaže?! Možda bi time osim izuzetno pouzdanog i uvjerljivog Dnevno.hr zainteresirao i druge medije.

Tko je glasao

Neka pokaže svoju diplomu i gotovo!

Logično pitanje: zašto ih ne pokaže?! Možda bi time osim izuzetno pouzdanog i uvjerljivog Dnevno.hr zainteresirao i druge medije.ne radi se o pukom interesu medija, nego drugi mediji moraju šutjeti.

Zato je u dnevniku i tekst o ustaškoj prošlosti njenoga oca- samo se Večernji usudio ,i to novinar Z.Despot i nitko drugi, prenijeti takvu "bomba vijest ".
A da je tako - da šute, jer moraju šutjeti, (ili su nagodbama podmićeni neki mediji), budući da su pod vjerojatnom kontrolom političkih partnera V.Pusić (HRT, Jutarnji, pa i sadašnji Večernji list, Slobodna,. pokazuje se opet.

Šute, a za takav slučaj javnoga iznošenja da su visoki državni dužnosnici varalice s diplomom, u svezi s bilo kime iz oporbe, mediji bi se zažarili.
Dokaz tome je sluičaj M. Brkića.

Da mediji šute o prvorazrednoj medijskoj poslastici - dokaz je da su u rukama točno određene političke opcije- neslobodni i nejavni (HRT).

Za ozbiljne države, država koja se ne izjašnjava pri takvim ozbiljnim optužbama je poput "banana države" - u kojoj su mediji totalno neslobodni!

Tko je glasao

nego drugi mediji moraju

nego drugi mediji moraju šutjeti
Zašto dokaze nije dao ni Dnevno.hr-u koji ne mora šutjeti?

Tko je glasao

Prenošenje vijesti i događaja, a ministrica treba dati dokaz

Ne traže se dokazi od drugih, nego prenošenje vijesti, a vijest je da ugledni odvjetnik javno proziva ministricu Vlade RH da ema završenu srednju školu, odsnosno da nije maturirala.

U svakoj državi to bi bila udarna vijest, a u RH većina medija šuti o toj vijesti, kao što je i šutjela o vijesti da joj je otac bio u ustašama kao natporučnik!

Nešto nije u redu s slobodom hrvatskih medija.

Zašto bi dnevno.hr morao iznositi dokaze- on prenosi vijest da je odvjetnik Ž. Olujić izjavio kako V Pusić nije maturirala, i da on -Olujić, ima dokaze da je to tako, pa neka ga tuži, ako smatra da nije u pravu!
A ona šuti!?

Sasvim dovoljna vijest, a ostali mediji šute!

Ministrica sve rješava samo pokazivanjem diplome, međutim ona šuti, jer joj je to očito pretežak zadatak pred javnošću odgovoriti na ozbiljne optužbe kako je varalica!

Despot je imao dokaze, a nitko se, osim njega, nije usudio(- zabranjeno im je bilo) objaviti takve novinske bombe kao što je bila istina o ustaškome nadporučniku, koji je otac hrvatske MVP!

I zašto baš oko nje tolike zabrane?
Po čemu je ona tako specifična?

O tome su prepuni portali, a gdje se puno dimi- ima i vatre!

Tko je glasao

O tome su prepuni portali već barem 10 godina

Svako malo neka se budala sjeti tupiti po netu o tome kako se Pusićka smucala s tatom po Americi i da pitaj boga je li joj matura nostrificirana. Sad su to delegirali malo utjecajnijoj budali s tzv. vizibilitetom da to iznese pred cijenjenim gledateljstvom još cjenjenije "Bujice", samo što Olujić, kak bi se reklo, nit je hmm1, nit je hmm2, glavno da zasmrđuje...

Inače, ne kužim kae vama desnici - pa ovi vladaju desnije od bilo koje desne vlade - nepotizam cvate, korupcija, gaženje malog čovjeka, antisocijalna politika, propast zdravstva, školstva, na HRTu više troše na prijenos misa s jednom kamerom nego na cijeli obrazovni program, narodne mase tuplje no ikad i još vam nije pravo. Izgleda da ovima niskog čela i pregustih obrva ipak jedino šmeka pogled u križ, križina oko vrata i oblak nacibudnica...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Po čemu je ona tako

Po čemu je ona tako specifična?

Ja neznam, no znam da je od njezine prošlosti skoro sve iz interneta izbrisano.

Ko ima tu moč, da se takvo nešto može sprovesti?

Tko je glasao

izbrisano?

Dokaži da je izbrisano :)

Tko je glasao

moč ili moć ?

vojko27

Tko je glasao

Maturalna diploma?

Diploma se dobije kada se diplomira. A ne maturira.

Teško mi je zamisliti da se maturski radovi čuvaju toliko dugo vremena. No bilo bi mi drago da tako jest. Matura nije bila uvijet za upis na fakultete jedno vrijeme. Dakle bilo je moguće završiti čak i srednju strukovnu školu i potom upisati fakultet. Ne znam koliko je to dugo trajalo, ali pouzdano znam da je bilo moguće.

Također pouzdano znam da je jedan moj kolega koji je išao s nama u MIOC, da ne navodim ime sada, četvrtu godinu bio u razmjeni učenika u Americi i da je potom bez mature ovdje upisao FER, tada ETF. Čak nije niti polagao prijemni ispit jer je bio republički prvak iz matematike prije nego li je otišao u Ameriku. Doduše faks nije nikada završio, ali to je drugi par rukava.

Koliko sam pročitao, Vesna Pusić je tri razreda gimnazije pohađala u Hrvatskoj, a četrvrti razred negdje u Americi ili Meksiku ne sjećam se sada.

Ali slažem se da to treba rasčistiti, samo i u ovakve rasprave bi se moglo ići s više podataka uz preskakanje nekih potpuno nepotrebnih, tipa što je bio nečiji tata.

Tko je glasao

Diploma, Svjedodžba o maturi, o završnom ispitu- to je to

Diploma o završenoj maturi se dobiva na kraju srednjoškolskoga obrazovanja.
U periodu kada sz učenici imali oslobađanje o d mature, dobivali su diplomu u kojoj je to bilo naznačeno, po tome i tome članku u zakonu.

Tako ti je valjda i prijatelj oslobođen polaganja mature, ako je bio odličan sve 4 godine u MIOC-u.
Bila je možda drugačijega naziva- Svjedodžba o završnom ispitu ili tako nekako, ali znano je što taj dokument predstavlja!

Tko je glasao

tocno, no ako nisi maturirao

tocno, no ako nisi maturirao u hrvatskoj nemas taj dokument u obliku koji ti se dopada.

i jedan moj "sul-kolega" je takoder zavrsio 4razred u jamerika pa upisao etf.. i petnaestak godina ranije je isto bilo, vjerojatno je slicno i danas, pogotovo za one koji su i vise godina skolovanja bili van maticne zemlje.. sve sto @papar kaze je naprosto tako i nema se sto previse raspravljati..

mene posebno fascinira kad se krenu povlaciti ovakve gluparije po novinama, kao da nema nekih stvarnih i ozbiljnih tema o kojima se moze pisati ako nam se neki politicar ne svida, cak ga i diskreditirati.. dakle, pusicku se moze za svasta potezati po novinama, no za ovakvu glupariju potezati nekog tko je diplomirao, kasnije mislim i doktorirao, a danas je sveucilisni profesor je ispod nivoa i ispod zdrave pameti.. ili tek cista dokolica uz nepoznavanje tematike i nimalo osobne zadrske prema vlastitoj blamazi

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Nema potrebno, pa šuti!

Morala je nešto predočiti- nostrificirati, da bi joj se priznala završena srednja škola i morala je onda ili polagati razliku, ili dovršiti obrazovanje ovdje!

Nema upisa "na lijepe oči"?
Osim za neke, i na nekim fakultetima, a to je kriminal!

Uostalom, ako ima bilo što 100% legalno, što šuti, dok se preko nje sramoti država!?

Očito nema!
Nisu odvjetnici, pogotovo ne oni koji imaju dobroga staža, "blesavi" da bi išli u javnost s takvim istinama koje javno samote, ne samo osobu, nego i državu!

Već bi Vesna pokazala zube, da ih u ovome slučaju ima!

Tko je glasao

Naopako.

Nije dokaz, kada netko ne demantira optužbe, da su optužbe točne.

Tko je glasao

Neka dokaže da je završila srednju školu po pravilima!

Nije problem ako je to netko nevažan, ali MVP jedne države ima dužnost skinuti ljagu javnoga sramoćenja države, zbog njene osobne diplome.

Ako nema diplomu, neka to kaže i objasni razloge i obrazloži gdje je maturirala. Širom svijeta postoji matura, pa i državna matura- prije nego li kod nas!

Ima li to, ili nema pitanje je sad.
Po ponašanju očito je tako.

A ovo, moja prijateljica, moj prijatelj, moja baba, prababa,... ostavite nekome drugome.

Kao što je Merzelica bila dužna obrazložiti o sebi i svojim postupcima jer je javna osoba, to je isto i na MVP.

Željko Olujić, nije bilo tko u RH, nije babac s tržnice, nego poznati odvjetnik koji tvrdi nešto o MVP, pa sada ovo što vi obrazlažete, neka obrazloži ona, i dostavi dokaze.

Ako ona neće, neka to obavi DORH, jer je visoka državna službenica javno prokazana kao varalica.

U ovome slučaju vjerujem gospodinu Olujiću, jer on zna koja je odgovornost za lažne tvrdnje.

Za javne osobe vrijede i pravila koja su u demokratskim državama uobičajena. na javne optužbe treba odgovoriti.

Da su MVP Angele Merkel tako optužili, sve se bojim da bi šutjela i Angela i ministrica.

Da nema nečiste savjesti ne bi bilo šutnje o ovome sa strane MVP!

Tako su branili i Šegona, Merzelicu, ... i na kraju...!?

Zašto minusi? Umjesto da zatrpavate istinu, trebate je potraživati!

Tko je glasao

Maturalna svjedodžba,

Poslije mature dobije se oduvijek, kao i sada maturalna svjedodžba.

Diploma se dobija nakon završenog faksa i predaje/ obrane diplomskog rada.

Od mene minus samo zato što potezanjem Pusićke koja mi uopće niti je simpatična, niti je imam zašto braniti,za ovakve gluposti; baš jadno i to

sada kada je aktualna poništena diploma Brkatog Vase,
kojeg najglasnije brani El Špija KaraMuljko,
a taj je studirao povijest 10 godina i na prevaru diplomirao;

a o čemu je pisao i predočio dokaze novinar i član Pollitike

Željko Peratović.

Osim toga dnevno.hr ima izdanje dnevno.rs,
ima istog vlasnika,

jedina mu je misija raspirivanje mržnje, upotreba govora mržnje,
pisanje neistina i kleveta i najjadnijih tračeva,
kako u RH, tako i u RS.

O tome postoji stranica na Facebooku,
koju su otvorili novinari dnevnog. hr.;
kako bi razobličili svu mizeriju portala i njihova vlasnika.

Znam da ćeš sada napisati more protudokaza i konstrukcija
kako bi opravdala svoje tvrdnje.

Ipak više vjerujem novinaru Peratoviću, Novom listu i nekim portalima,
a ne tvojim izvorima.

Bez uvrede.

Mirtaflora

Tko je glasao

Selektivno poništavanje

Selektivno poništavanje diploma!

Lako je poništiti diplome, one su makar tu- a kako ćeš poništiti nešto čega ni nema- maturalne svjedodžbe ili završene škole!

Ne samo kod nas, već i u zemljama poput Njemačke prava je pošast plagiranja radova, doktorata,..., a razlog je što se sve više ljudi plaćaju kroz "položajne rente", a ne za obavljeni posao.
Ako te unajmim za glačanje rublja (primjer) ili za poučavanje, ne zanima me jesi li dipl. glačateljica rublja ili obična- samo napravi korektno svoj posao.

Dogodio se pravi bum titularenja jer titule donose novac same po sebi, umjesto rada.

Ja ne vjerujem niti jednom Peratoviću, i on je premazan svim mastima, a Novom listu pogotovo - pun je jugofilnih novinara.

Kolikom se mržnjom odnosiš/te prema Karamarku i Milijanu Brkiću, kojemu je nadimak Vaso ostao nakon što je život izlagao za obranu svoje Domovine zalazeći u neprijateljske redove, vrlo sličnom mržnji na naše generale zbog izmišljenoga ZZP-a, moglo bi se reći da vas pati ne diploma, već odlazak jugosrbofilne vlasti koji je na pomolu.

Mislim da bi kao rezultat lažnih diploma trebalo za sva mjesta u državnim službama provjeravati diplome,a pogotovo Vesne Pusić koja se još obrušava na "Vasu", a nije u stanju pokazati ni svoju maturalnu svjedodžbu, niti nešto što je polagala kao razliku, dobila verifikaciju nekoga tečaja tamo negdje -piše različito u raznim izvorima.

Nemamo mi što vjerovati- dokazi su bitni.

Što ima veze koliko je tko studirao?
Duljina studija nije upravo proporcionalna s kvalitetom studenta i njegova znanja i stručnosti!

Kakvi ste vi biste jednoga Einsteina eliminirali na samome startu.

20 puta se u Policijskoj akademiji prepiše isti rad- sasvim dovoljno ne da se poništi nekoliko diploma, nego da se "dobro pretresu svi djelatnici te akademije i utvrde svi odgovorni za te propuste, u prvome redu mentori koji propuštaju diplomsku radnju".
Tko je bio mentor 20 puta za istu radnju?
Što je s tim ljudima?

Ako je prepisan rad ( u kojoj mjeri) onda je stalno i iznova zadavana ista tema. A zašto? Nema drugih tema?

Lov na diplomu M. Brkića odraz je straha od nazirućega gubitka vlasti i nove adrese- Remetinca za mnoge iz nje!

Tko je glasao
Tko je glasao

Lažeš da lažem!

Evo nešto:
http://www.dw.de/i-ministrica-obrazovanja-pala-zbog-plagijata/a-16587527

A tu ti piše i za ministra obrane:
"Do sada je najprominentniji primjer "posrnulog akademika" bio slučaj ministra obrane Karl-Theodora zu Guttenberga, političara Kršćansko-socijalne unije koji je podnio ostavku u ožujku 2011, nakon što se ispostavilo da je njegova doktorska radnja velikim dijelom isprepisivana, a to i objavljeno na internetu."

Dakle: >strong>Lažeš da lažem!

Tko je glasao

naopaki strong :)

Ma ne, samo sam htio provocirati da jednom nešto i linkaš u raspravi...

No, ako ćemo pošteno, znam da FF Zagreb već godinama ima software koji svaki rad skenira i uspoređuje, što s bazom starih radova, što s internetom... E sad, tko odlučuje da li se i kako koristi, to je već druga stvar.

Tko je glasao

Odlucuje mentor. Neki mentori

Odlucuje mentor. Neki mentori ga koriste kod svakog rada, neki samo ako posumnjaju da je rad plagijat. Neki ga koriste I za seminarske radove. Nema ga samo FF, imaju ga I drugi fakulteti. Medjutim, starije diplome, nisu digitalizirane, tako da je nemoguce otkriti plagijat diplome iz npr. osamdesetih osim ako mentor ne otidje sam u knjiznicu I usporedjuje.

Tko je glasao
Tko je glasao

istine, istine amo!

Daklem, ako Olujić sutra kaže "nijedan član Sabora nije završio osnovnu školu" - svi će morati tražiti svjedodžbu osnovne škole i prijepis ocjena?

Daj se prestani sramotiti :)

Ako to misli - onda neka pokrene postupak oduzimanja diplome ili gonjenja osoba koje su je primile na fakultet davne godine. Ali, on to - naravno - ne misli napraviti, nego će i dalje pisati svašta na dnevno.ndh

Tko je glasao

Javnoj osobi rekao je javno-sasvim dovoljno da ista odgovori jav

Nije rečeno niti jedan član Sabora,..., nego imenom i prezimenom MVP Vesna Pusić.
Tako su branili Merzelicu, Szabu,..., a blatili Jasminu Jovev, pa sada mogu i Ž. Olujića.

Ako se netko treba sramotiti, onda su to svi oni koji bi ušutkali istinu, pa i ti koji navodiš takve gluposti.

Zašto bi on pokretao postupak, on je javnoj osobi javno rekao, a stvar je Države da zaštiti sebe od sramote i tuži njega, ako neće Vesnu provjeriti i oprati ljagu s Države, da ista zapošljava varalice.

Budući da je MVP, javna osoba, značajna u životu RH, dužnost je da se to što prije provjeri i obavijesti javnost o rezultatima provjere.
Sve se bojim da bi Merkelica trpjela takvo što o svojoj vladi!?

Samo ti podržavaj takav način iznošenja istine preko pokretanja sudova za političare, onda nikada javnost ne bi ništa ni saznala, niti bi došlo do nužnih ostavki!

Što bi čovjek trebao napraviti- sve je napravio- javno stao iza svojih riječi i poručio joj da ga tuži, ako misli da nije u pravu. A ona to odšuti. Očito nešto muti, ili joj treba vremena za neke tragove i neke veze?

Svi ostali, kao i ovi na politici trpaju pod tepih kako bi zatrpali, vjerojatno istinu, jer, na kraju se uvijek pokaže tako: kao i za i Merzel, i za Szabo, i za Šegona, pa i.... za veće zvjerke čekaju na red!
A s druge strane što niste pokretali postupke protiv naših generala, a ne pisali onakve bljuvotine o ZZP-u- ti među prvima!

Tko je glasao

kako je bio sve četiri godine

kako je bio sve četiri godine odličan u MIOC-u, ako četvrtu godinu uopće nije niti išao u MIOC?
:)

Tko je glasao

Što je predočio FER-u? Morao

Što je predočio FER-u?

Morao je ili nostrificirati ono što je imao, ili?
Je li to riješio tako da su mu priznali? Ili...?

Nema upisa na "lijepe oči"!

Je li V. Pusić tražila nostrificiranje onoga što je "završila" negdje tamo daleko!?

Tko je glasao

čarobna riječ je verifikacija

NOSTRIFIKACIJA svih čitabe koje su donošene u Jugu, po Šuvarovom modelu koji je za za priznavanje svih "ino" svjedođbi, potvrda o položenim kursevima ili stručnnom usavršavanju, tražio polaganje famoznih dodatnih ispita moralno-političkog obrazovanja, tj. poznavanja Ustava, društveno-političkog uređenja i tekovina NOB-a sa svojim neprijateljskim ofenzivama i sjednicama CKKPJ!

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci