Tagovi

Velika politika očima malog glasača

Nalazimo se pred izborima. Ne mogu reći da su baš sudbonosni. Ali važni svakako jesu. Meni osobno kod ovih izbora bi bilo važno da dođe do promjene vlasti. I to ne stoga što mi je neka politička opcija posebno srcu prirasla nego što iz iskustva dugogodišnjeg praćenja njemačke politike znadem da je dobro i korisno da oni na vlasti nauče osnovnu lekciju: ako zakažemo, na idućim izborima letimo!

Moj osobni vodič za izbore bi prema tome glasio(ne garantiram da mogu baš sve specificirati):

1. Čestitost političara koji vode neku stranku. I to ne samo predsjednika stranke, nego većine vodećih političara.
2. Ponašanje tih političara. Da li su bahati? Da li se drže zakona ili misle da su iznad njega?
3. Obiteljska politika stranke. Namjeravaju li pomoći obiteljima ili ne?
4. Kakve je kvalitete gospodarska politika? Garantira li određena gospodarska politika takav rast gospodarstva koji može pokriti sve one izdatke koje država mora učiniti da bi postala doista država svih građana?
5. Koja stranka garantira bitne pomake u sigurnosnoj politici? Koja stranka je spremna stati na kraj kriminalu kako u poduzećima i državnoj upravi tako i na cestama.
6. I na kraju, ali ne i zadnje: koja stranka garantira svojim programom da će doista riješiti problem hrvatskog pravosuđa i to jednom zauvijek?

Znam da se pojedine točke ovog kratkog pregleda preklapaju. Ali iznašao sam ih po mom izboru a ne po nekoj znanstvenoj metodi. O odgovorima na ova pitanje (a možda se jave i neka druga) ovisi da li ću izaći na izbore ili ne. A ako izađem, koju ću opciju birati. Amen.

Komentari

posve razumijem vaše

posve razumijem vaše razmišljanje i kriterije. da se ne mogu odlučiti za koju da stranku glasam (s čime ipak trenutno nemam problema), svakako bih svoj glas dala oporbi jer je u normalnom demokratskom procesu poželjno da se stranke na vlasti izmjenjuju. u oporbi stranka doživi onaj aha-monent, iluminaciju (rekli bi neki) i to može donijeti samo dobro, pogotovo kada se radi o ovako mladoj deomkraciji kakva je kod nas.

..............................................................................................
Get your facts first, then you can distort them as you please.

Tko je glasao

Mlade demokracije sazrjevaju

Mlade demokracije sazrjevaju i za to treba vremena.
Dobro razmisli, usporedi dobre i loše poteze i zamisli si kaj očekuješ od vlade.
Nemoj se od nikog dat usmjerit jel onda nisi demokratski odlučila.
Tvoj glas je samo tvoj i on je ak se dobro upotrjebi oružje za bolju budučnost.

Tko je glasao

Nema komentara. Dobro, nisam

Nema komentara. Dobro, nisam baš bio prosvjetljen kad sam pisao taj tekst. Ili su se praznovjerni uplašili ovog "Amen" na kraju. Ne ne idem u klerikalne vode.

Tko je glasao

Nije Ivane stvar

Nije Ivane stvar prosvjetljenja ili što drugo. Jednostavno je nepotrebno komentirati nečije osobno opredjeljenje, odnosno kriterije koje će poštivati prilikom glasanja.

Kojim argumentom osporavati tvoje pravo na vlastite kriterije ili te uvjeravati da ih mijenjaš, čak kad se netko i ne bi složio s istima?

To je jednostavno suviše osobno promišljanje da bi se raspravljalo.

B-52

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci