Tagovi

Veličanstveno i još ponešto

Spojile se Čavoglave s Kninom,
Drži gaće, ne daj pristup inom!

Ako je istina što tvrdi Josip Manolić u svojoj knjizi da je Franjo Tuđman bio u Beogradu na „konzultacijama“ kod Slobodana Miloševića već prije osnivačke skupštine HDZ-a, a to znači već u proljeće 1989., postavlja se pitanje svega što se u Hrvatskoj događalo od Tuđmanovog dolaska na vlast, pobune dijela Srba, rata u Hrvatskoj i BiH, pa tako i same „Oluje“ i njene proslave.

Svake godine 05. 08. s kninske Tvrđave hrvatski politički establishment narodu podvaljuje proglašene istine, držeći ga maloumnim, kao da narod ne zna da se radi o lažima i obmanama koje je lansirao Franjo Tuđman, kako bi opravdao svoje sulude „državničke“ poteze.

Slavi se „najveću vojnu pobjedu u hrvatskoj povijesti“, koju je bez ijedne bitke, ako izuzmemo nešto čarki na Baniji, „pobjedonosno okončala hrvatska vojska“ pobjedom nad „trećom komunističkom silom svijeta i četvrtom vojnom silom u Evropi“, koju su činila tri „krajiška korpusa“ s valjda po 5.000 vojnika u svakom, vojnom silom koja gotovo da nije ni pokušala pružiti otpor i braniti svoju „državu“.

Svaka država ima pravo zaštite svojeg ustavno-pravnog poretka i teritorijalne cjelovitosti tako da i pobunu vlastitih državljana može okončati na različite načine pa i silom. I po tome je, neovisno jesu li postojala i druga bezbolnija rješenja, „Oluja“ bila legitiman akt hrvatskih vlasti u cilju slamanja oružane pobune dijela srpske populacije u RH.

I samo to!

I nitko ne bi riječi rekao da se u toku same operacije i neposredno po njenom završetku nije dogodilo ono što ima sva obilježja zločina protiv čovječnosti, a to je nešto čega bismo se trebali stidjeti, a ne to slaviti i još proglašavati veličanstvenim.

Osobno mislim da samo idiot može izjaviti da je VRO „Oluja“ bila „čista kao suza“ sve da osim iseljavanja/progona 250.000 vlastitih državljana, kakogod se to pokušalo prikazati kao samoiseljavanje/samoprogon, drugih „popratnih pojava“, iza kojih je ostala pusta i spaljena zemlja i nekoliko stotina pobijene starčadi koja je nasjela na Tuđmanova obećanja pa ostala u svojim domovima.

Sve do ove godine Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, kako se službeno imenuje proslava „veličanstvene“ VRO „Oluja“, slavio se „dvodjelno“, službeno u Kninu, a guslarski neslužbeno se Dan pobjedonosnog ustaškog okončanja 2. Svjetskog rata slavio u Čavoglavama, rodnom mjestu opjevanog i raspjevanog „heroja DR“, Marka Perkovića Thompsona.

Ove godine su vlasti, a svi oni su ispilavljeni iz Tuđmanovog inkubatora, koji spremno prihvaćaju proglašene istine, a ustvari Tuđmanove obmane, podvale i laži poput “stvaranja države”, dakle stvaranja postojećeg, jer Hrvatska je i kao SRH bila država, jer da nije bila država, mišljenje Badinterove komisije bilo bi malo drugačije, a avnojske granice sasvim sigurno ne bi bile državne granice, odlučile su se za dvodnevnu proslavu, 04. 08. u Zagrebu vojnim mimohodom, a 05. 08. u Kninu, s time da su sad kninska i čavoglavska proslava objedinjene i pretvorene u cjelodnevni proustaški guslarski dernek održan samo u Kninu.

Proslava je opet obilježena HDZ-om, priča se da je i ove godine HDZ organizirao prijevoz bukača, a spominju se i dnevnice, jer bez toga mnogi iz redova “našeg ponosa” i „hrvatske svetinje“ sasvim sigurno ne bi došli na proslavu u Knin, rijetki su oni koji tamo dolaze radi službenog tumačenja onoga što se tamo slavi, čak ni mnogi dužnosnici nisu tamo radi toga, oni “najbolji među nama”, koji se ponose ustašama kao “beskompromisnim borcima za Hrvatsku”, zaobilazili su Knin i od ranog jutra hrlili u Čavoglave, a jedan dio onih koji su se “slikali” u Kninu, osvanuo je kasnije u Čavoglavama.

Eto ove godine nisu morali „potezati“ u Čavoglave, Čavoglave su došle u Knin i tako, čitavoj proslavi dale prepoznatljivi ustaški „štih“, koji čuvena antifašistkinja iz Izraela uopće nije primjećivala. Ni zastave, ni druga ustaška obilježja, ni ZDS, ni „rimske pozdrave“, niti pjesmu: „Mi Hrvati ne pijemo vina, pijemo krv četnika iz Knina“…

Ikonografija i „pozdravljanja“ na kasnijem Thompsonovom koncertu su bili uobičajeni, sve na veću slavu ustaštva.

Kome će sada Milanović pisati pisma?

I opet su Milanović, Leko i drugi dužnosnici iz redova vladajućih „počašćeni“ zvižducima pa i uvredljivim uzvicima negodovanja, ali su zato pljeskom pozdravljeni predsjednica RH, Tomislav Karamarko i Milan Bandić, posebno se to odnosi na KGK čiji je govor prekidan burnim pljeskom.

Ove godine nije bilo ni zajedničkog polaganja vijenaca, predsjednica i premijer položili su vijence odvojeno, a izostao je i premijerov govor, predsjednica je govorila, a bolje i pametnije bi bilo da ni ona nije.

Ipak ovogodišnju proslavu „Oluje“ je više nego ikad obilježila borba pozicije i opozicije za boljeg Franju Tuđmana.

No neovisno koje provenijencije, hrvatski politički establishment jedini i ima razlog za slavlje, jer ga je ta „veličanstvena pobjeda“ ustoličila na čelu države koja bi radi svih „veličanstvenosti“ koje su se odigrale za vrijeme i neposredno poslije „Oluje“, trebala umrijeti od srama.

Hrvatskoj predsjednici su, kako i dolikuje, puna usta „pravednog i obrambenog rata“, koji je radi svoje „veličanstvenosti“, jer rat za teritorije i provedbu etničkog čišćenja i ne može biti drugačiji, a i mi Hrvati i ne znamo drugačije nego biti „veličanstveni“, prozvan „Domovinskim ratom“, s veliko „D“, naravno. S posebnim naglaskom na to da nam je rat nametnut i da se radilo o agresiji na Hrvatsku i to onih koji per definitionem agresori nisu mogli biti.

Sad da nam je rat nametnut, je, nametnuo nam ga je Franjo Tuđman uz pomoć „dragovoljaca Domovinskog rata“, pozivajući se na rezultate referenduma o hrvatskoj samostalnosti ...

Malo „hrvatski George Washington“, radi „stvaranja države“, a malo „hrvatski Francisco Franco“, radi „nacionalne pomirbe“, Franjo Tuđman, guslao je svoje, ne poštujući gotovo ništa od odredbi međunarodnog prava, njega legitimitet niti legalnost vlastitih činova uopće nisu zanimali, ništa mu nije značilo jednostrano kršenje ugovora, pa ni federalnog ustava kao najvišeg oblika multilateralnog ugovora, čije jednostrano kršenje nije dopušteno zato jer se tim kršenjem narušavaju prava drugih.

Naravno da je i njegovo poimanje agresije, okupacije i građanskog rata, on naime nije priznavao definicije tih pojmova koje vrijede za čitav civilizirani svijet iz čega je proizašla “uzvišena” kategorija Domovinsaki rat i hrvatski branitelji, koji su svojim napadima na jedinu legalnu oružanu silu ustvari pokrenuli rat u Hrvatskoj.

Nije to bila nikakva agresija na Hrvatsku, nego napad Tuđmanove paravojske na SFRJ, kako to u svojim memoarima navodi i Josip Boljkovac, prvi ministar unutarnjih poslova poslije prvih višestranačkih izbora.

Dakle laž je gotovo sve, od agresije, preko pobjede nad trećom komunističkom vojnom silom svijeta i četvrtom vojnom silom Evrope, jer te vojne sile kao ni njene države tad već tri godine bilo nije, pa i to da je „Olujom“ riješeno pitanje uspostave ustavno-pravnog poretka na čitavom teritoriju RH, jer to je uslijedilo tek 15. 01. 1998., danom okončanja mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja.

Ako bismo baš sve nenormalno i ludo zanemarili, a gotovo sve što je dolazilo od Franje Tuđmana je bilo takvo, prihvatili kao normalno, ipak se ne može zaobići pitanje zašto je „veličanstvena“ VRO „Oluja“ rezultirala protjeranim stanovništvom, zločinima nad dijelom preostalih Srba, mahom starije životne dobi i „spaljenom zemljom“?

Na to pitanje odgovor daje jedino Šuškova „doktrina“ dana kroz naputak „uništiti sve tako da se Srbi nemaju na što vratiti"

Sagledavajući sve opravdano se postavlja pitanje nismo li možda mi Hrvati „roba s greškom“, nikako da raspoznamo one iz naših redova kojima se trebamo diviti, one koje trebamo poštovati, ne, mi bez greške kao predmete našeg divljenja izabiremo npr. ispravno za veleizdaju optužene i osuđene P. Zrinskog i F. K. Frankopana, umjesto da naglašavamo otvorenu, a ne zaplotnjačku borbu za zaštitu hrvatskih prava i interesa, bana I. Erdoedyja („Regnum regno non praescribit leges!“), zadrtog i uskogrudog A. Starčevića pretpostavljamo „Ilircima“, ljudima širokih pogleda i otvorene slavenske duše, divimo se ustaškom kolaboracionisti A. Stepincu, ne priznajući istinsku veličinu jednom J. J. Strosssmayeru, koji da ništa drugo u životu nije učinio osim osnivanja JAZU, učinio je više od bilo koga iz redova KC u Hrvatskoj, guramo nedoučenog karijeristu, F. Tuđmana, u prvi plan, ne priznajući istinsku veličinu jednog Tita, divimo se tobožnjim „herojima“ iz „Oluje“, a ne istinskim herojima sa Sutjeske primjerice, bitke koju su na svojim plećima mahom iznijeli Hrvati-partizani, bitke u usporedbi s kojom, s vojničkog stajališta, „Oluja“ nije spomena vrijedna.

Veličamo primjerice Franju Trenka, ulice u našim gradovima imenujemo po njemu i njegove pandure, nemilosrdnu zločinačku družinu, poznatu po strahovitim zvjerstvima koje su počinili tokom 30-godišnjeg rata, kao da su se oni negdje borili za hrvatske interese, a ne priznajemo istinske heroje, Hrvate-partizane, koji su se izborili i za hrvatsku državu i za njeno mjesto među silama pobjednicama nad fašizmom i time izborili pravo na opstojnost i hrvatskom narodu i državi.

Radi mentalnog zdravlja hrvatskog naroda trebalo bi hitno demitologizirati "stvaranje države", Domovinski rat, branitelje, "pobjedu nad trećom komunističkom silom svijeta i četvrtom vojnom silom Evrope", "regionalnu vojnu silu", "gospodarsko čudo" i odreći se Franje Tuđmana i njegovog "nauka", jer će se inače u Hrvatskoj svakog dana živjeti sve gore. Prilike u Hrvatskoj, od Tuđmanovog dolaska na vlast, pa do današnjih dana, to potvrđuju. Sve je manje imovine u rukama hrvatskog naroda i države, nezaposlenost je ogromna, dugovi nezadrživo rastu, a "bijela kuga" nas sve više proždire, svake godine nas bar deset tisuća više umire nego što nas se rađa.
Unatoč tome slave se "pobjede", koje su ustvari stravični porazi ljudskosti i zdravog razuma.

Pa dokle više?

Komentari

Fićo

pederu. :D:D:D

Tko je glasao

Danke Deutschland!

Tko je to pobijeđen prije 20 godina u „veličanstvenoj“ VRO „Oluja“?
Nijemci kažu da je pobijeđena srpska manjina.
„Kroatien zelebriert seinen Sieg über die serbische Minderheit vor 20 Jahren.“

Nijemci znaju i to da se radilo o građanskom ratu.
„Im Bürgerkrieg, der 1991 ausgebrochen war, hatte sich die serbische Minderheit in Kroatien mit finanzieller und militärischer Unterstützung aus Belgrad von Kroatien getrennt.“

http://www.spiegel.de/politik/ausland/kroatien-feiert-20-jahrestag-des-k...

Tko je glasao

mi neki mucamo njemački...između ostalog

""U građanskom ratu koji je izbio 1991. godine, srpska manjina u Hrvatskoj se odvojila uz financijsku i vojnu podršku iz Beograda . Temelj samostalne srpske Republike Krajine bio odgovor na izlazak Hrvatske iz Jugoslavije. Krajina čini oko jedne trećine hrvatskog teritorija. Dana 4. kolovoza 1995. hrvatska vojska pokrenula je vojnu operaciju "Oluja", a krajinski Srbi konačno su poraženi. Dana 5. kolovoz 1995 Knin, glavni grad Republike Srpske Krajine je zauzet".

Znači...što te muči @Fenikse..što Njemci ( stranci ) koriste izraz " građanski rat".. pa gledano iz vana Jugoslaviju...za strance je građanski..pogotovo ako se novinarski pojednostavi...ali ..na sudu u hagu je rečeno tko je koga napao i zašto.........

Cilj..stvaranje Velike Srbije..homogene države etnički očišćene od neSrba. što reći...neka pokušaju ponovo ako im je bilo malo po pički...

Šaljivo je kako se vi jugošljameri hvatate za slamku..svaku glupost koja bi mogla pothraniti vaše bolesne tlapnje...

Istina je jedna..Srbi su se protivili državi Hrvatskoj...suprostavili su se i oružjem...zato smo ih morali protjerati i svesti na podnošljivu mjeru.

sve dobro...

Tko je glasao

Ako se ponaša kao idiot, hoda kao idiot, priča kao idiot, piše

kao idiot, nemojte da vas to zbuni, on je stvarno idiot.

https://hr.wikipedia.org/wiki/Mentalna_retardacija

Mentalna retardacija je naziv za splet simptoma koju uključuju ustrajnu usporenost u učenju osnovnih motoričkih i jezičnih vještina za vrijeme djetinjstva, i kod odraslih za kvocijent inteligencije značajno niži od prosjeka. Jedan od kriterija za dijagnozu mentalne retardacije je rezultat od 70 ili ispod na testu inteligencije i poteškoće u prilgodbi. Sljedeća klasifikacija mentalne retardacija koristi se kao uobičajena, utemeljena na Wechsler Adult Intelligence Scale (WAIS)

Najčešći uzroci mentalne retardacije:

genetika u slučajevima: Downov sindrom, Fragilni X sindrom, Sindrom delecije 22q13, Mowat-Wilson sindrom, Fenilketonurija.
Za vrijeme trudnoće mentalna nestabilnost majke može oštetiti plod, ako majka uzima alkohol može dovesti do fetalnog alkoholnog sindrom, zaraza rubeolom može uzrokovati mentalnu retardaciju.
Za vrijeme porođaja u slučaju ako dijete ostane bez kisika.
Drugi zdravstveni problemi poput meningitisa ili ospica mogu uzrokovati mentalnu retardaciju kao i otrovanje olovom ili živom

Važno je naglasiti: Mentalno retrdirana osoba oslobođena je služenja vojnog roka, redovito.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

"Pa dokle više?"

Dokle hoćemo..a ti pazi na žuč...

ajde de...zabavlja me i tvoje kmečanje....

sve dobro...

Tko je glasao

Potpisivanje predaje hrabre Feniksove vojske

4628 predaja cetnika stipeticu

11781625 994219753944714 8421955533180399665 n

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

@Ustašuljačka fukara

A to je ta "treća komunistička vojna sila svijeta, i četvrta vojna sila Evrope" koju ste vi satrli u "veličanstvenoj" VRO "Oluja", vojnoj operaciji bez ijedne bitke? "Majci svih bitaka", koja se radi svoje veličanstvenosti izučava u svim pa i najprestižnijim vojnim učilištima svijeta?

Tko je glasao

Evo ti mala ekcija budaletino

Koji si ti smiješni i jalni čovječuljak. Oluja je budaletino bila samo finale nakon bitaka koje su se cijelu godinu ranije odvijale u zaleđu Knina, a gdje su Srbi dobili takve batine i gdje su tako dobili po p***i da i dan danas šute kao zaklene kokoši. I zato im, baš kao tebi, treba prekrajanje povijesti i "dogovorena predaja Krajine", jer je teško priznati vojni poraz, čist kao suza, a koji je srpska vojska doživjela na Dinari.

Daklem

Operacija Ljeto '95 bila je uveritira u Oluju. Oslobođeno je područje ukupne površine 1600 četvornih kilometara uključujući gradove Bosansko Grahovo i Glamoč. Zauzimanjem Bosanskog Grahova hrvatske snage izbile su na prilaze Kninu i presjekle jedinu komunikaciju koja iz Knina preko Drvara vodi prema Banji Luci. Vojska Republike Srpske odbacena je dublje u Bosnu, a Knin i cjelokupno područje Dalmacije pod okupacijom srpskih odmetnika gubi najvažniju prometnicu i dolazi u poluokruženje. Istovremeno, inženjerija SVK otpočinje danonoćnim radovima na osposobljavanju jedine preostale prometnice koja izvodi prema Bosni (Knin-Otrić-Srb-Gornji Lapac). Nakon stabiliziranja bojišnice na dostignutim položajima od prijevoja Derala do Kupreškog polja, počinje priprema za Operaciju Oluja. Ratno stanje na cjelokupnom području tzv. RSK proglašeno je već 28. srpnja. Među srpskim odmetnicima počinje se širiti strahovita panika, a srpski zapovjednici zatekli su se u čudu jer su u potpunosti izgubili zaleđe. Ako se i očekivao napad HV-a, očekivao se iz pravca Zadra ili Splita, nikako iz pravca Bosanskog Grahova, čime je cjelokupan prethodni plan obrane RSK prestao biti aktualan. Bježanje stanovništva prema Bosni započinje već idućeg dana, 29. srpnja 1995. i to najprije iz Knina gdje su imućniji stanovnici i oni koji su bili svjesni ranjivosti RSK na brzinu popakirali najnužnije i s obiteljima se zaputili put Bosne.

05.08. u 05:00 Srbi su samo mogi birati da li će Oluja trajati 5 ili 8 dana, odnosno da li će srpska vojska doživjeti potpuno fizičko uništenje ili će ipak bar spasiti živu glavu. Naravno, Srbi ko Srbi, jebo pretke, jebo prošlost, pali traktor i spašavaj guzicu. Nisu Srbi moj Fenikse kao mi Hrvati, koji smo svako selo branili kao Vukovar ... do posljednjeg metka.
A što se tiče dogovora, da moguće da je postojao... ali u tvojoj glavi; sa duhovima kojih nikako da se riješiš.
Kako rekoh, idi blesane igrat šah sa unucima a ne da ti se smijemo na Pollitici.

Tko je glasao

hahahaahha... četničkošupčićka fukara

Kako smo vas razguzili, veličanstveno... :)))

Ostali samo dugmići... :D

Kmeči, pomoći ti nema. :))))

Ajd još malo kmeči, molim te, to mi popravi dan... haha

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

sto je karakter?

Sto je talenat?

Tko je glasao

nesto,sto ti imas

I sve vidis odozgor
Boze balkana

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci