Tagovi

Vatreni u Londonu, tajnik HNS-a u zatvoru

Oko HNS-a stalno se prepliću skandali. Čas se radi o neplaćenim porezima, čas o korupciji i prevarama a čas o borbi za vlast nad gomilom novaca koji se okreće u nogometu.

Poneki iz HNS-a pri tome zaborave na sitnice jer su im na pameti samo milijuni. Tako je tajnik HNS-a Zorislav Srebrić priveden od policije jer je "zaboravio" platiti novine i olovke i tko zna što još u trgovini na aerodromu. Srebrić dakako ne zna (ili je opet "zaboravio") da ima policija u svijetu koje su efikasne. Pogotovo prema onima koji "zaboravljaju" platiti.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Slaven Bilić i Zorislav Srebrić

Ne bih se ni osvrtao na ovu više bedastoću nego lopovluk g.Srebrića da me taj događaj nije podsjetio na prve dana političke emigracije koje sam proveo upravo u Londonu, radeći u uredništvu Nove Hrvatske. Tada je izbio skandal. Kćerka tadašnjeg jugoslavenskog ambasadora uhićena je u jednoj velikoj robnoj kući u središtu Londona jer je ukrala - gaćice. Engleski mediji, skloni Jugoslaviji, nastojali su taj događaj prešutiti ali su nam skloni novinari dostavili podatke a mi smo to dakako iskoristili.

Mlada dama s gačicama ili bez njih, provela je noć u zatvoru, a drugi dan je morala platiti vrlo visoku kaznu. Uz to je engelska strana zatražila da u roku od 48 sati napusti Veliku Britaniju.

Eto, iz malih lopovluka mogu nastati goleme posljedice. Kod nas pak iz golemih lopovluka nastaju male posljedice. I to nas razlikuje od zapadnih demokracija.

Ipak, nadam se da će vatreni večeras pobijediti.

Komentari

Imperijalno gađenje, sa

Imperijalno gađenje, sa začinom maoizma, je doživjelo još jedan poraz.

Dok je engleski proleterijat i više nedo dolično ugostio naš proleterijat, obostrana uvžavanja tu odavno teku (od John Lennona i davnog Manchester United-a i Liverpoola), kao i stalno do sada se je ta druga elitna strana Engleske iskazala sa svojim iskusnim gađenjem i po tko zna po koji put dobila priliku za malo preispitivanje toga.

I u ovim kvalifikacijama su se tako iskazali sa svima, pa su im već šanse pružili Makedonci, Izrael i drugi ali nije pomoglo ništa. Pitanje je da li će i vo pomoći. Njihov fan Slaven Bilić im je prijateljski sugerirao da se malo suoče s tim, da su zbog toga izgubili.

Tko je glasao

Doista najbizarnija su mi

Doista najbizarnija su mi objašnjenja da se radi o nekakvoj "muljaži" ili općenito hostilnom postupku Engleza. Istih onih Engleza koji su hrvatsku reprezenatciju na Wembleyu dočekali uz britanskog tenora Tony Henrya koji je uživo otpjevao hrvatsku himnu na hrvatskom, što uopće nije lako. Kao što bi rekao Ali-G - Respect!

Kad će Hrvati naučiti ovako sportski dočekivati (i tretirati sve) suparnike? Opinioiuris

Opinioiuris

Tko je glasao

Ovo nisam znao. To je zbilja

Ovo nisam znao. To je zbilja lijepa gesta. Ja sam izvađao hrvatsku himnu sa njemačkim i australskim zborom. Morali su halt naučiti hrvatski izgovor. Teže im je bilo kod Zrinskog, npr. smrt,vragu,smrt...

Tko je glasao

Ma nije istina, jos je to

Ma nije istina, jos je to objavio "The Sun", evo priopcenja HNS-a

'Poštovani,
Istina je da je g. Zorislav Srebrić imao u utorak neugodnost o kojoj se raspitujete. Naime, prilikom kupovine dnevnih novina u londonskoj zračnoj luci, vidjevši kako dolaze igrači koje je zapravo čekao, pohitao je osigurati im poseban šalter za izlaz s aerodroma, kako ne bi predugo čekali u redu, no londonski policajac je to protumačio kao izbjegavanje plaćanja, što je nonsens.

Da apsurd bude veći, priveden je u policijsku postaju, gdje su, naravno, vrlo brzo utvrdili da je riječ o nesporazumu, no procedura je takva da je, umjesto pet minuta, g. Srebrić u postaji proveo neko vrijeme.

Prema njegovim riječima, u policijskoj postaji su bili izuzetno korektni.

Hrvatski nogometni savez'

PaPa

_____________________________________________________________________________________________
"Narod je de facto i de jure najviša vlast iznad koje nema drugih vlasti, izvor je svih drugih vlasti i odgovoran je samo pred Bogom."
Johann Gottlieb Fichte

Tko je glasao

The Sun je tabloid, ali nije

The Sun je tabloid, ali nije Daily Mail i ne izmišlja vijesti, a vijest su prenijeli i respektabilni izvori, kao Guardian. I ma kako Sunu bio loš rejtnig, još uvijek je vjerodostojniji od HNS-a.

Do sada su izašli s tri verzije objašnjenja jer su zaboravili da kad se laže onda se mora ustrajati u jednoj verziji.

Srebrića su zadržali zaposlenici WHSmitha (prodavaonica knjiga, novina, CD/DVD-a i koječega što Srebrić nikad nije vidio) u dućanu i tek je onda došla policija, a artikli su mu bili u torbi, ne u rukama. To je rekla policija, a Metsi nemaju običaj lagati.

Al ne treba Srebriću zamjeriti. Samo je na trenutak još uvijek mislio da je doma.

I nije mu bilo dovoljno što su Fine Writing Pens trenutno 20% off u WHS.

The Sun: Croatia FA Chief Arrested

Ostali izvori

Opinioiuris

Opinioiuris

Tko je glasao

Pitanje je samo da li je

Pitanje je samo da li je čovjek kleptoman (dakle mentalno bolestan) ili se radi o običnoj kradji (po navici).

Bez obzira na uzrok, ovaj slučaj je strašno poniženje Hrvatske, jer imati kleptomana (ili običnog lopova) na takvoj društvenoj funkciji je neoprostivo.

Ukoliko su navodi gore točni (u što nemam razloga sumnjati), ako HNS ima i mrvicu morala i osjećaja što predstavlja, Srebrić bi trebao smjesta biti udaljen (otjeran) s funkcije.

The Observer

Tko je glasao

Svaka vam čast na ovoj

Svaka vam čast na ovoj duhovitosti! I tko onda kaže da su pravnici suhoparni?!

Tko je glasao

Srebrić je uzeo novine i

Srebrić je uzeo novine i još neke sitnice i potrčao a da nije platio. I blesavi londonski bobby je pomislio da taj nije platio - odnosno da izbjegava platiti. Ma kako mu je samo moglo doći takvo što na pamet. Živio sam u Engleskoj i mogu vam reći ovo: da nije važna utakmica za Britance i da Srebrić nije tajnik HNS-a njega bi prvim avionom vratili u Zagreb i platio bi masnu globu.

Tko je glasao

Srebrić je uzeo novine i

Srebrić je uzeo novine i još neke sitnice i potrčao a da nije platio.

Sitnice su "olovke" ali se ne precizira koje. Ja znam da prosječnog građanina Hrvatske "olovka" asocira na običnu reklamnu kemijsku olovku, ali s obzirom da se radi o WHSmithu, sumnjam da se radi o ovima koje su trenutno na rasprodaji koju je možda Srebrić predoslovno shvatio.

Opinioiuris

Opinioiuris

Tko je glasao

Kaj se tu sve puši, Kolko

Kaj se tu sve puši,
Kolko minuta mi treba da dojdem u jedan dučan i zemem novine i par olovki.
Onda se taj dučan baš nalazi na putu onih koji u London dolaziju a nisu iz EU.
Kad neko nekog očekiva i zna da je taj sletel onda več osigurava za njega ono kaj namjerava i nejde u dučan.
Jeftin izgovor

Tko je glasao

Eto, i Skviki je videl sveta

Eto, i Skviki je videl sveta i zna kak se na to gleda u pravnim državama.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci