Tagovi

Uvod U Realno Gospodarstvo I Alternativnu Ekonomiju

Alternativna ekonomija je termin koji obilježava ekonomski model odvojen od konvencionalne ekonomske strukture što svojim najvećim dijelom također funkcionira neovisno o uvjetima koji vladaju u tradicionalnom gospodarskom okruženju. Alternativna ekonomija je ekonomski krug u čijem opticaju cirkuliraju kako njena vlastita valuta, tako i ostala sredstva namjenjena obavljanju trgovanja. Uz postizanje visokog nivoa samodostatnosti, alternativna ekonomija za cilj ima i stvaranje širokih mogućnosti zapošljavanja, te osiguranje materijalnog i duhovnog blagostanja svih sudionika sustava. Alternativna ekonomija se kao realno gospodarstvo temelji na načelu održivosti.

Većina običnih ljudi, a ima nas 7 milijardi, nažalost nije upoznata s činjenicom da se nedavni globalni bankrot virtualnog financijskog svijeta tek treba preseliti na ulice, u tvornice i u domove stvarnog svijeta. Iako se okolnosti za čovječanstvo sve više i brže mijenjaju u drastično negativnu perspektivu, krivaca za katastrofu ne samo što nema nego ih se nigdje niti ne pokušava tražiti. S obzirom na to da su Ljudi Svijeta u kratkom periodu izgubili gotovo sva prava što su ih činila ljudima, na pravu invaziju na čovječnost koja se između ostalog odvija divljanjem Velikog Brata i genetičkom modifikacijom flore i faune, mnoge pametne glave poučene ružnim iskustvima upozoravaju da uskoro slijedi ukrcaj na Auschwitz Express. I dok se s jedne strane dakle prekomjerno iskorištavanje resursa, prekomjerna proizvodnja, prekomjerna potrošnja i prekomjerno zaduživanje primiču spektakularnoj završnici, s druge strane je na stranicama Udruge Crom Alternativna Razmjena namijenjenima slobodnoj komunikaciji bez cenzure i bez granica, objavljen detaljni "Vodič Kroz Lokalne Valute, Nekonvencionalne Platne Sisteme I Alternativne Sustave Razmjena", odnosno uvod u nekonvencionalne platne sustave i sustave razmjena. Revolucionarna evolucija koja je potrebna ljudskoj vrsti nije "revolucija" koja se nedavno dogodila nekim arapskim zemljama, i sigurno je neće zapaliti "nečija" aktivnost na Facebooku, Twitteru ili Google-u...

Komentari

hitit cu ti minus jer vise

hitit cu ti minus jer vise uopce ne reagiram na tvoje tekstove i vidim ih kao spam. daj postavi bitno, pilaj sa konkretnim primjerima sta hoces, pucaj na par jednostavnih i jasnih usporedbi kako je ono sto agitiras spasilo svemir.

cito sam kada si sa uzmahom radio neki virtualni show case i nista od toga nije ispalo. ok. ne ide fora. ali onako realno.

imas pet minuta da prezentiras problem, ponudis rjesenje i postavis mene citatelja u perspektivu i zahtjev. sa jasnim i jednostavnim parametrama, bez apstrakcija. toliko paznje imas od siroke publike i to je to.

druga ti je opcija da izguras kroz strucne krugove, pa da pilas grupnu spiku sa drugim interesentima sto ce ti osigurati paznje za 10 minuta. kod sire publike.

treca ti je opcija da napravis pokret kroz one koji se kuze i onda cemo te mi ostali podrzazi, a da nemamo pojma sta pricas.

i to je to.

ovo sto radis, nema vise smisla.

Tko je glasao

Hejla Gale, odlično si se

Hejla Gale,
odlično si se izrazio. Meni je uvijek velika čast komunicirati s pametnim glavama. Za odgovor mi ne treba 5 minuta, dovoljno mi je samo par sekundi:

Situacija je takva da je ni najveći mjesečar ne može poreći, jednostavno katastrofalna. Ako si to u stanju, a moram priznati da nisam siguran, iz prostog razloga što se jedno s drugim više nego odlično uklapa, probaj o ovih svojih par redaka promisliti kao da se umjesto na "Crom" odnose na "Pollitika.com".

Eto, čekam da se ponovo javiš, ali molim te budi fer i poštuj uvjete koje si sam odredio. Ja sam se naime propisanog držao... pozdrav :)

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci