Tagovi

Ustavni sud RH- politbiro Partija i njihovih Centralnih komiteta?

Ustavni sud RH- politbiro Partija i njihovih Centralnih komiteta?

Ovo što se u RH, ali i u nekim drugim državama događa, je pravi napad na demokraciju i na pravnu državu: Ustavne sudove nezakonito se izdiže u Politbiro Centralnih komiteta političkih "Partija", izdiže ih se u rang suverena koji ima pravo naređivati i zabranjivati narodu, koji je vrhovna vlast u svojoj državi, zakonite referendume.

Ustavni sud nema te ovlasti, nego mu političari pokušavaju, kroz svoja manipuliranja, omogućiti takve ovlasti mimo Ustavnoga zakona o US. Oni od US pokušavaju stvoriti vrhovno upravljačko-političko, a ne pravosudno tijelo, pod njihovom vlašću.

Isto je pokušao i bivši Predsjednik Josipović: proširiti ovlasti US, a onda ga izravno podvrći svojoj vlasti- i tako preko US doći do svevlasti.

http://pollitika.com/josipovicev-novi-ustav-opasnost-br1-po-rh-i-demokra...

Ustavni sud nadležan je za akte i tumačenje povreda tih akata, a ne za zabrane referenduma.
Sabor ili Odbor za ustav, ako ima nešto protiv neke referendumske inicijative i potpisa stotina tisuća građana, mogli bi podnijeti Ustavnome sudu tužbu protiv svih potpisnika za referendum da su u nečemu povrijedili zakon, ljudska prava, i slično, a ne izmišljati ove nezakonite performanse s ustavnošću referendumskoga pitanja!

Svjedoci smo zlouporabe Ustavnoga suda i pristanka ustavnih sudaca na uzurpiranje ovlasti, koje im ne pripadaju, te pretvaranja istoga u novu snagu političara u „obračunu s narodom“- u politbiro političara koji postavljaju ustavne suce.

Gdje je tu neovisnost sudbene i pravosudne vlasti, ako ustavne suce postavljaju političari, i isti im daju nezakonite upite o postupanju naroda koji je suveren u svojoj državi, a onda tako birani suci, opet izvan svojih ovlasti, stavljaju se u gazde cijelome narodu i gaze stotine tisuća potpisa potrebnih da se zadovolji neka norma i legalno steknu uvjeti za promjene Ustava.

Budući u Ustavu ne pišu pitanja koja su zabranjena za referendum, a ne bi ih niti smjelo biti, jer bi nam se onda država pretvorila u polit-džamahiriju s Ustavnim sudom- džamahirijskim čuvarom, po kojim kriterijima Ustavni sud uopće zabranjuje referendum?. Po kriterijima čuvara pečata na starome Ustavu, od promjena koje po ustavnim ovlastima ima narod, koji je skupio 10% potpisa ljudi s biračkoga popisa u RH.

Po tome "što bi bilo kada bi bilo"?

Ovo je vidljivo u ovoj zadnjoj zabrani referenduma o outsourcingu.
Ustavni sud treba biti regulator zakonodavne vlasti, kako ista ne bi iskočila iz okvira koje Zakonima daje Ustav, treba rušiti zakone koji nisu u skladu s trenutnim Ustavom, a nema ovlasti postavljati se u ulogu staratelja nad narodom, pa „braniti političare od narodne volje“ kada god stisnu gumb „Joker zovi“ pomoću pitanja „o ustavnosti referendumskoga pitanja“!

Referendumsko pitanje jednostavno ne može biti neustavno, niti Ustavni sud ima nadležnost odlučivati o utjecaju referendumskoga pitanja na već postojeće zakone, ili čak i ustavne zakone, jer po Ustavu narod ima pravo mijenjati svoj Ustav i kada pokrene referendum s odredbom koju želi unijeti u Ustav i prethodno zadovolji potreban broj potpisa, nitko na svijetu nema pravo zabrane toga referenduma, a pogotovo US, jer to je isto kao da se US usudi zabraniti Saboru, ako za neku promjenu Ustava ima dvotrećinsku većinu, da sazove i održe sjednicu, na kojoj će se odlučivati o promjenama Ustava.

Otkuda US takva „hrabrost“ i takva politička bahatost da ustavotvorcu (narodu), nakon zadovoljenih uvjeta za promjenu Ustava, zabranjuje održavanje „sjednice“ (referenduma) na kojoj će se o tome odlučivati?

Skandal koji bi nastao da US to zabrani Saboru, ne bi bio ništa veći nego skandali koje već treći puta priređuju narodu- više od pola milijuna građana RH.

Ukoliko Vlada ili Sabor, nakon što im vrhovni suveren -NAROD , a ne Ustavni sud u što se pokušava pretvoriti, donese novu odredbu-kao onu o „braku kao zajednici muškarca i žene“ u ustav, želi mijenjati Ustav i prilagoditi sebi poželjne joj članke ustavnoga zakona, neka provodi zakoniti postupak, jer i jednima i drugima poslodavac je narod, ali i suveren u ovoj državi!

Upravo to i je smisao demokracije-da narod izražava svoja htijenja i da u svakoj situaciji može, uz referendum, zaštititi samoga sebe od zlonamjernih političara i lakoga uspostavlajnja diktature.

Pogotovo je to bitno, ako nema izbornoga sustava „Birajmo ljude s imenom i prezimenom“!

Ovako Hrvatsku pretvaraju u diktaturu:

kandidate za izbore bira predsjedništvo stranaka- koje narod ne bira, nego članstvo koje opet nitko ne bira- nego oni sami sebe. Takvi, neizabrani voljom birača, i vjerni samo predsjedništvu stranaka, „dirigiranim“ izborima, i još s lažnim biračkim popisima na kojima ih je stotine tisuća viška, upadaju u Sabor i uglavnom predstavljaju samo svoje partijske šefove, kojima su iza leđa kojekakve strukture, pa ti biraju Ustavne suce, kojima se opet obraćaju kada imaju potrebu zabraniti narodu demokraciju u obliku referenduma!

Ovo je skandalozno, a Ustavni sud se takvom praksom pretvorio u Politbiro, koji krši Ustavni zakon, umjesto da ga čuva u svim prilikama, ali i da omogući ustavotvorcima (narodu- referendumom) ,neprekoračivanjem vlastitih ovlasti (samouzdržavanjem od nezakonitoga djelovanja kršenja Ustava i nezakonitim uzimanjem uloge zabranjivanja ustavotvornoga rada narodu),normalno odvijanje demokracije i promjena Ustava po narodnome referendumu:

-Ustavni sud nema ovlasti oduzimati narodu pravo upravljanja svojom državom, jer taj narod ima to pravo po Ustavu.
-Ustavni sud nema pravo narodu reći: „zabranjujem vam taj i taj referendum, jer će zbog unošenja toga i toga doći do toga i toga“, jer je narod ustavotvoran i donosi svoje odredbe u Ustav, Ako je nešto od ranije u suprotnosti s onime što već postoji u Ustavu, onda je Sabor dužan poštivati volju onoga iz koga izvire i kome pripada vlast-volju naroda. Sabor ima mogućnosti promijeniti te odredbe u skladu s voljom naroda, ali nema pravo stavljati se iznad odluke naroda na referendumu.

Ustavni sud bi čak morao upozoriti Sabor na potrebu usklađivanja njihovih zakona s voljom naroda izraženoj na referendumu, jer mora štititi ustavnopravni položaj naroda u Ustavu, a ne manipuliranja političara.

Nitko nema pravo zabraniti hrvatskome narodu referendum za koji se skupio zakoniti broj glasova. Ustavni sud mora po tom pitanju slušati ustavotvorca-narod, a ne mu nametati svoju volju.

Za razliku od US koji nema ovlasti mijenjati Ustav, NAROD ima te ovlasti kroz referendum i nitko mu ne može to priječiti pa niti Ustavni sud- koji ima pravo štititi ustav, ali ne i od promjena, onih koji su ustavom ovlašteni za promjene .
I zato neka nam se ovakav ustavnosudački politbiro otkači s vrata- nismo osvojili slobodu da bi nas oni zarobili služeći neizabranoj, imenom i prezimenom ,političariji koja je navikla na partijsku poslušnost, pa bi i narod, preko Politbiroa od Ustavnoga suda, pretvorila u svoje podanike.

Omejec i ekipa koja provodi teror nad narodom, nezakonito i neustavno zabranjuje ustavotvorcima (narodu), po strogo određenom ustavnome zakonu i uvjetima za referendum- jednim od najrigorozniji uvjeta u svijetu, donositi ustavne odredbe, mijenjati svoj ustav na zakoniti način.

Skandalozno!
Politbiroovski!

Time Omejec i ekipa sastavljena od bivših političara SDP-a i ostalih Partija, ili pridošlih u Ustavni sud voljom svojih političkih šefova i raznoraznim partijskim trgovinama, drmaju državom i provode teror nad narodom, zabranjujući mu njegove ustavne ovlasti.Čak se protuustavno bave brojanjem birača:

http://pollitika.com/ustavni-sud-rh-se-protuzakonito-bavi-brojanjem-bira...

Po niti jednome zakonu i Ustavu, Ustavni sud ne može i nema ovlast promišljati o budućnosti RH, o tome što će biti u Hrvatskome ustavu, umjesto naroda

Besmisleno i protuustavno je, po ovome Ustavu, da Sabor uopće i postavlja upit Ustavnome sudu, je li neko rješenje koje narod želi unijeti u Ustav protuustavno, kada je taj narod ustavotvoran i ima pravo oblikovati svoj Ustav- dakle kada ima ustavno pravo donositi sasvim nove članke u Ustav, ili mijenjati stare.
Ovo što izvode, Peđa i ostali iz Odbora za ustav, jednostavno je politički dribling uz nokaut nedozvoljen u pravnim državama, jer ismijavaju pravnu državu. A uloga Ustavnoga suda u tome je još sramotnija od uloge Odbora!

Ustavni sud nema ovlasti za procjenjivanje je li neka promjena, koju ustavotvorac –narod (referendumom kao propisanim postupkom stvaranja novoga promijenjenoga Ustava) želi unijeti u Ustav, „protivna Ustavu“- jer kakve su to promjene i ovlasti ustavotvorca, koje istodobno ne bi smjele „povrijediti“ već postojeći ustav? Nisu ustavni suci kerberi s Ustavnom zadaćom štićenja Ustava od promjena ustavotvoraca.

Po ovakvim postupcima i odlukama US-a su i sve promjene nakon Božićnoga ustava bili protuustavne. Primjerice ona o potrebi preko 50% glasova izašlih, a ne od svih birača u RH, za državni referendum o ulasku u EU. Po ovakvim kriterijima US-a i Sabora, ta je odrednica tada bila protuustavna i nezakonita. Što US nije zaštitio Božićni ustav od „neustavne" promjene, a sada nezakonito štite Račanov ćirilični ustav,od promjena, kao da su svi članovi SDP-a ili demokracijom "ugrožena manjina" koja bi naturala svoja osobna htijenja većinskoj Hrvatskoj.

Kako se to US prema jednim ustavotvorcima (prema političarima- 2/3 svih zastupnika u Saboru) odnosi s uvažavanjem uloge ustavotvorca i ne nameće im „neustavnost“, a prema drugim ustavotvorcima ( prema preko pola milijuna hrvatskih građana) se odnosi s omalovažavanjem, ismijavanjem, ponižavanjem, barata s nezakonitim zabranama i navodi glupave razloge poput nabacivanja „neustavnosti“, iako se samo radi o promjenama Ustava za koje je ustavotvorac-narod ovlašten.

Ali, kao što dvotrećinska većina u Saboru može zakonito i ustavno stavljati „protuustavne prijedloge“ (protivne trenutnome Ustavu) i mijenjati Ustav, isto to ustavno pravo ima i drugi ustavotvorac- narod- jer mu je ustavnim položajem zajamčen položaj ustavotvorca, ali i onoga iz kojega izvire i kojemu pripada vlast!

Ovdje je vidljivo kako Ustavni sud ima dvostruke kriterije, kako je upravljan od strane politike, kako manipulira i prihvaća ulogu Politbiroa Partija u aktivnosti protiv hrvatskoga naroda i protiv Ustava i kako omalovažava i priječi narodu korištenje njegovih ustavnih ovlasti.

Sramotno je sve ovo što radi hrvatski Ustavni sud:

omalovažava narod, zabranjuje mu korištenje njegove ustvotvorne uloge uzurpira si ovlasti koje imaju samo komunistički diktatori u komunjarostanima , politdžamahirijama, i zabranjuje narodu kreiranje i promišljanje vlastite države, kroz to što se usuđuje zabranjivati narodu referendume.

Ovo je čisto političko nasilje od strane US!

Ustavni sud postaje sasvim legalni politički cilj za narodne prosvjede, jer to po svome djelovanju više nije Ustavni sud- nego je sredstvo- „Joker zovi“ uzurpatora demokracije u RH, političkih balvanaša, suradnika političke oligarhije koja ne želi pred svoje birače stati imenom i prezimenom, nego zaštićena oklopom stranke odlučuje kao mehanička ruka svojih partijskih šefova i tako često postaje i oruđe u rukama neprijatelja RH.

Napadima na ustavotvornu ulogu naroda u RH, nezakonitim zabranama, Ustavni sud se pridružuje unutarnjoj agresiji na RH, kao Politbiro i Komesarijat onih koji su ih postavili i ugrožava nam demokraciju.

Svi oni koji odobravaju ovakvo pravno i političko nasilje Ustavnoga suda, dovode i svoje interese u pitanje, jer danas-sutra opcija koja nije bliska njima, imat će razorno oružje protiv i njihovih interesa-Ustavni sud kao diktatora koji se usuđuje narodu reći:„Zabranjujem vam referendum, jer vaše je pitanje neustavno“- a što je jednostavno glupost bez presedana, jer onaj tko pokrene pitanje promjene Ustava i unosi nove članke, ili mijenja postojeće (po proceduri koja uključuje dovoljan broj potpisa) ne može takvim glupavim razlogom biti onemogućen od bilo koga, pa niti od ustavnih sudaca- jer taj (NAROD) ima pravo na „Protuustavno pitanje na referendumu“- jednostavno zato što donosi novi Ustav kroz promjenu staroga.

Ustavni sud RH, već po treći puta zabranjuje referendum hrvatskim građanima koji su ispunili sve zakonske uvjete i time se potvrđuje kao teški balast komunističke svijesti u pravosudnoj grani vlasti, svijesti nesposobnoj poštivati vlastite zakone i sklonoj ismijavanju pravne države svojim dvostrukim kriterijima, sklonoj služenju politici zbog dobroga uhljebljenja, sklonoj diktaturi nad narodom što potvrđuje usuđujući se hrvatskim državljanima zabranjivati referendume iako Ustav RH štiti ustavotvornu ulogu hrvatskoga naroda..

To dokazuje kako lustracija treba početi od Ustavnoga suda, jer samo tako ćemo iz njega izbaciti komunističku svijest koja nema sluha za pravnu državu, nego manipulira i Ustavom, i zakonima i postaje ono što očito nikada nije prestao biti: samo još jedno od oruđa nereformiranih komunističkih apartčika: njihov Politbiro !

Komentari

HDSSB-slavonska neoORJUNA

HDSSB- slavonska neoORJUNA?

Bez najveće oporbene stranke HDZ-a, Sabor će danas pokušati izabrati ustavne suce.
I gle kandidata: M. Bajić koji je RH osramotio nepodizanjem žalbe zbog ubojstva Stjepana Đurekovića, iako je bio glavni državni tužitelj i to je morao obaviti po službenoj dužnosti, zatim Sanja Barić koja se onako sramotno ponašala za vrijeme referenduma o braku ( iako joj to Europa odobrava, jer europska politika potpuno pliva u homofašizmu, pa zato odobrava suspenziju demokracije po tom pitanju i nameće homofašističke odrednice svim narodima Europe i degradaciju prirodnih, Božjih i civilizacijskih tekovina), pa Ivana Čalić,...
da ne opisujem dalje- evo linka:
http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/saznajte-tko-su-kandidati-za-nove-...

Ukoliko HDSSB ne podigne ruku za kandidate SDP-a (šuškalo se već da je HDSSB, pri pokušaju mijenjanja Ustava od strane Kukuriku koalicije, da se zaštiti Josip Perković, svoj pristanak dao u zamjenu za neke povlastice Glavašu, ali i oprost od progonjenja, nekima iz HDSSB-a, koje je DORH počeo "navlačiti" onako kako je to napravio Bandiću, a sada odrađuje na braći Mamić: kroz politički konstruirane procese), kandidati neće postati ustavni suci, i HDSSB će se pokazati kao domoljubna opcija, a ne neoOrjuna.

Istina, oni stalno koketiraju s Kukuriku, na pitanjima s kojima bi "preljub" platili Hrvati i RH. Tek pred samu sjednicu Sabora HDSSB je odustao od ondašnjih ustavnih promjena kojima bi Lex Perković ugradili u Ustav.

O ovome sam napisala nekoliko dnevnika- kada je to bilo u fokusu zbivanja:
http://pollitika.com/za-prljave-nakane-quotprljavequot-promjene-ustava
http://pollitika.com/hdssb-trojanski-konj-velikih-partija
http://pollitika.com/danke-hdssb

Možda su Mamići, i opomena Glavašu, i HDSSB-u, što im se može događati, ako ne pristanu u Ustavni sud ubaciti politički "otpad" i ljude koji će odlučivati mimo volje hrvatskog naroda (S, Barić- otvoreno protiv UIO i demokratske volje građana RH) - što nam i pokazuju dosadašnje odluke US i njihove zabrane legalnih referenduma.

Jednom je već Glavaš dobro nasankao hrvatske građane, petljajući se- varanjem, u izbor predsjednika HDZ-a, i na taj način omogućio poraženoj jugo-udbaškoj ekipi da gotovo unište HDZ iznutra, a sada se opet igra sudbinom svih građana RH.

Budući se u svijetu, zbog širenja homofašizma, Ustavni sudovi politički i nedemokratski izdižu u "Komesarijat", "Prezidij", "Generalštab",... i ostale organe nekadašnjih nedemokratskih partija lijevih diktatura, koji poništavaju čak i referendumske i zakonite odluke cijelih naroda, HDSSB bi svojim pristajanjem za ubacivanjem takvih kadrova, mogao Hrvatima nanijeti dalekosežna zla.

Apeliram na zastupnike iz Slavonije da ne prihvate ljude koji su išli otvoreno protiv volje hrvatskog naroda i čak ga i pri tome vrijeđali-ljude sklone diktaturi i nametanju osobnog mišljenja, (umjesto uvažavanju mišljenja naroda kojemu bi trebali služiti), te poništavanju referenduma, ljude koji bi u budućnosti rado sudjelovali u rušenju referendumske odluke hrvatskog naroda (S. Barić), a o M. Bajiću i da ne pričam- evo dnevnika o tome:
http://pollitika.com/vrijeme-je-za-akciju-quotne-dozvolimo-zagadivanje-u...

O opasnostima od ljudi, koji su zasad nesmjenjivi, a koje nam "politička elita" neodgovorno ubacuje u Ustavni sud:
http://pollitika.com/ustavni-sud-rh-politbiro-partija-i-njihovih-central...

Odlukom prihvaćanja kompromitiranih ljudi, ljudi sklonih manipuliranjima, političkih poslušnika, zastupnici bi nam mogli zacementirati diktaturu i to "crvenu" i kada isti odu s vlasti.

Upravo zbog opasnosti da se Ustavni sud ponaša kao onaj u SAD-u, poništi referendumsku odluku naroda, potrebno je da ustavni suci poštuju narod ove države, a to očito makar 2 od 3 predložena kandidata, ne poštuju, nego su spremni biti produžena ruka političara koji ih baš zato namještaju u Ustavni sud.

Zato je potrebna nova pravna regulativa o Ustavnom sudu, ograničavanje US na odluke koje ne mogu zadirati u suvernost naroda jer "iz naroda izvire i pripada mu vlast", ograničavanje i nedozvoljavanje patronatske uloge US nad narodom- što rade donošenjem naputaka koji su odraz želja političkih partija koje su "namjestile" suce US-a, te precizna pravila poput onih da kandidati za US nikada nisu smjeli biti pripadnici neke političke partije, da nisu bili u Odborima za ustav i pravosuđe nekih saziva Sabora kada se mijenjao Ustav (sukob interesa, da ne bi kao M. Arlović štitili osobne "zasluge" - 33% umjesto 50%;...), a trebalo bi razraditi i načine smjene ili raspuštanja Ustavnih sudaca- primjerice- narodnim referendumom!
Ustavni sud se ogriješio o hrvatski narod, zabranom legalnog referenduma o dvojezičnosti zbog njihove bliskosti ovoj političkoj opciji koja pokušava Vukovar odvojiti od RH i prebaciti u "ćiriličnu regiju" i pri tome prelazi sve granice civilizacijskog ponašanja- namećući žrtvama znakovlje svojih ubojica.

Blasfemično, ali US u tome sudjeluje na brutalno-manipulirajući način i ne uvažava volju 650 000 građana RH. Strašno, jer pokazuju se kao dio koji je nužno lustracijom iščistiti od kadrova sklonih poraženoj državi i "bratstvu i jedinstvu" upravo i na krvi hrvatskog naroda- na rukama njihove "braće".

Nije dovoljno samo papirnato imati neko pravilo o neovisnosti tri sastavnice vlasti, nego to mora biti i u realnosti.

Opet je odgovornost na HDSSB-u, jer može spriječiti oapsnost koja se nadvila nad RH- od ubacivanja ljudi nesklonih demokraciji, sklonih političkim "marifetlucima", "političkom manipuliranju državnim institucijama- DORH-om, Policijom, Ustavnim sudom,....!

Nadam se da HDSSB neće postati slavonska neoOrjuna i Hrvatima zabiti nož u leđa, preko ubacivanja ljudi nesklonih volji hrvatskog naroda, ljudi sklonih diktatorskim običajima (referendum o braku i S. Barić) ili političkim malverzacijama, zlouporabi DORH-a (M. Bajić i Lexperkovićanstvo kojim je prožet- i s kojim nas je osramotio u svijetu).

Vrijeme je za promjene u pravnoj regulativi oko izbora, oko ovlasti, načina rada,Ustavnog suda RH, kako ne bi nastavio biti oružje u rukama budućih diktatora i zatirača demokracije.

Neke odluke Ustavni sud morao bi donositi i dvotrećinskom većinom, a za ponavljanje referenduma (nikada US ne bi smio imati mogućnost poništavanja narodnog referenduma) odluka US morala bi biti jednoglasna. To bi bili osigurači demokracije, a sadašnjost i događanja oko Ustavnih i Vrhovnih sudova , pokazuju da se demokracija mora znati zaštititi i od njih!

Nužno je demokraciju braniti protiv zlouporaba demokratskih institucija.

Zastupnici HDSSB-a, dužni su odbiti ovakve članove za ustavne suce RH, jer nisu dobili mandat trgovati s Hrvatskom i prodavati je za neke "osobne" ili "partijske" interese!

Bilo bi najbolje da se povuku sa zasjedanja "krnjega" Sabora!

To je najmanje što mogu uraditi za Hrvatsku i Slavoniju, ili će ih Slavonci i Hrvati izbrisati s političke scene Hrvatske, a oni uz koje bi inače išli prihvaćanjem ovih kandidata , ionako bi ih najradije izbrisali zauvijek!

Tko je glasao

Dojebavanje

je najgori izbor u snošaju.

Što tebe, i slične po postupanje, motivira da već jednom ocjenjeni tekst kačiš na svoj ili tuđi dnevnik.

Nije to niti u skladu s pravilima koje si prihvatila prilikom registracije na Pollitici.

Malo ti jedan, od mnogih u nizu, promašaja?

Tko je glasao

US neustavno zabranjuje referendum o monetizaciji autocesta

Opet protuustavno ponašanje sudaca US- zabranjuju referendum za koji se zakonito skupilo 460 000 potpisa.
US uzurpira pravo koje nema i ponaša se kao narodni staratelj.
Budući iz naroda izvire i pripada mu vlast Ustavni sud nema ovlasti"bubetati napamet" što narod smije, a što ne.

Nikada nisu dobili takve ovlasti i ovdje se radi o pokušaju ustoličenja diktature ustavnih sudaca i rušenju pravnoga poretka, te ignoriranju Ustava RH, od samoga US.
Sramotno!

Narod ima pravo miejnjati svoj Ustav referendumom i ovo je povreda Hrvatskoga ustava od strane US.

Ustavni sud se nezakonito izdiže u suverena iznad naroda, iako to nigdje nije ozakonjeno.

Morat će sindikalni čelnici povesti prosvjede protiv Ustavnoga suda, jer se on pretvorio u političko tijelo koje nezakonito uvodi diktaturu, umjesto demokracije!

Vrijeme je za lustraciju Ustavnih sudaca i DORH-a, jer su postali instrumenti Kukuriku koalicije, a ne neovisno pravosudno tijelo koje štiti ustavnu ulogu naroda.

Tko je glasao

Ako se dobro sjećam povijesti

Ako se dobro sjećam povijesti prava, "ustavni sud" su uveli Francuzi, kad su "političke elite" skužile da je konzekventni sustav trodiobe vlasti jednostavno - previše dobar. Pa su smislili način da ga zaobiđu.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Krivi su"dizajneri",aSDP je tražio i izvršio uklanjanje grbaRH

Ministru Bauku krivi su dizajneri, a ne ministar koji je pokrenuo glupi natječaj, odabrao srpsku zastavu na mjesto izbačenoga hrvatskoga grba?
Mogla bi Kukuriku koalicija iz svojih partijskih sredstava vratiti u propračun RH 45 000 kuna.

I tako Bauk savjetuje da se Karamarko obrati dizajnerima, a ne režiserima i financijerima -ministru policije R.Ostojiću i provelikosrpskom lobiju unutar i oko Vlade kojemu smeta hrvatski grb,pa su ga uklonili i s prometnih dozvola u RH.
Evo odgovoraq dizajnera: SDP je tražio da se makne hrvatski grb i da ne bude hrvatska zastava.
Dakle, SDP-u smetaju državna obilježja RH!
http://www.maxportal.hr/bijesni-dizajneri-otkrivaju-sdp-ovci-su-trazili-...

SDP- prigovara "dizajnerima" da bi sakrio svoj animozitet prema hrvatskim državnim obilježjima i upućuje Karamarka na "dizajnere" iako su režiseri u SDP-u.
Je li to uopće čudno za partiju koja je napustila sjednicu kada se izglasavala neovisnost.
http://narod.hr/hrvatska/bauk-karamarko-bi-trebao-prozvati-dizajnere-zbo...

Koji su "dizajneri" dizajnirali izbacivanje hrvatskoga državnoga grrba s prometnih dozvola u RH?

Opet je sve obavljeno kroz Ministarsvo policije i uz dirigentsku palicu R, Ostojića i SDP-a:
http://www.index.hr/vijesti/clanak/dizajn-prometne-dozvole-promijenjen-p...

Opet je akter micanja državnoga grba SDP!

Je li to zbog članstva u kojemu je gotovo 50% manjinaca, kao i u Vladi koju su postavili, pa koriste svoju vlast da im miče što im smeta preko hrvatskih institucija koje su zaposjeli, jer nisu isto uspjeli napraviti vojnim putem- pobunjeni teroristi iz srpske manjine?

Nakon ovih otkrića, sasvim je jasno zašto su izvršili ćiriličnim pločama izvršili udar na Vukovar i zašto su pokušali na skrb hrvatskim građanima nametnuti srpske teroriste!

A Bauk priča bajke : "Krivi su dizajneri", dok SDP i simbolima ratuje protiv RH!

Tko je glasao

Da stvar bude još strašnija,

Da stvar bude još strašnija, nove vozačke dozvole koje se izdaju nakon ulaska u EU također nemaju grb!

Evo kako izgleda

nova vozačka dozvola.

Radi se o jednoj široj, međunarodnoj zavjeri gdje se ko fol radi o standardiziranju dokumenata (npr. evo UK ; Estonija), ali dobro mi znamo koji je pravi cilj. Srećom, Karamarkova vlast će ovo odmah promijeniti čim useli u Banske dvore ... i BDP će odmah porasti, a životni standard naglo skočiti.

Tko je glasao

Prema direktivi EU,-nova vozačka

Direktive iz EU-a!

http://www.057info.hr/vijesti/2013-01-15/nova-vozacka-dozvola-izgledat-c...

Vozačka je direktivom unificirana, ali tablice nisu, a SDP je htio izbaciti grb s reg.pločica, i s prometne, i bez direktive iz EU, jer im očito smeta hrvatski grb.

Tko je glasao

Aaa, sad kužim. Dakle, nije

Aaa, sad kužim. Dakle, nije problem kada grba nema, nego kada ga želi skinuti SDP. Drugim riječima, prihvatljivo je i nitko se ne buni kada to traže bjelosvjetski jebivjetri iz Brisela, ali kada tako nešto naprave hrvatski političari za koje nepogrešivi tumači narodne volje (6,3%) smatraju da su nepoćudni, onda je nedostatak grba akt nacionalne izdaje. Upravo kako i priliči desničarsko sluganskom mentalitetu.

Tko je glasao

Najbolji HDZ-ovi PR stručnjaci su Milanović, Ostojić, Pusić, ...

Nemam grb na bankovnim karticama, jer su valjda nadnacionalne, kao i naddržava EU.

Bila sam protiv ulaska u EU i ima puno razloga zašto sam i dalje protiv mnogih njihovih direktiva, a i bilo bi bolje da je na svakoj vozačkoj još i nacionalni grb, ali očito EU-Komesarijat ide stopama SSSR-a i SFRJ-a, pa možda na isti način i završi.

Ipak , zbog lustracije mi je drago što smo u EU, jer se ne bismo nikada riješili krvopija komunjarista.

Kada to ostvarimo, ako ne bude gospodarske koristi od ulaska u EU, pokrenut ćemo referendum izlaska iz EU, kao i iz SFRJ.

SDP bi trebao biti prohrvatski, ali je prosrpski i projugoslavenski, antihrvatske orijentracije i radi protiv hrvatskih interesa.

U SDP-u se nahrpilo srpske manjine deseterostruko više od udjela u stanovništvu i tako je jasno da koriste tu jedinstvenu priliku kako bi rastakali hrvatska obilježja.
Istinski hrvatski SDP bi možda imao neku šansu, ali ovakvi projugo, provelikosrpski, pro... jednostavno je za odbavcivanje na političko smetište!

Najbolji HDZ-ovci su Milanović, Pusić, i ostali- njihov rad je najbolji PR za HDZ, a ovo s grbom, kao da je naručeno od HDZ-a tako je dobro odrađeno, kao i ćirilične ploče u Vukovaru, kao i ljubakanje s četnicima, kao i ostalo što su radili svo ovo vrijeme.

Mojih tekstova o EU- imaš puno na ovoj stranici, pa ovo tvoje o tome da prihvaćam EU- rješenja, tek tako, ne drži vodu!
Uskoro i tekst o EU, kada za to stigne vrijeme, za sada neka odradi Njemačka početak lustracije u RH i pomogne nam maknuti jugocrvene bandite i pljačkatore RH, jer činjenica je da su komunisti najveći pljačkaši RH!

Tko je glasao

Ja jedva čekam da dođe HDZ...

... i stavi grb na svaku pločicu, stup, trafostanicu, nogometaša, saborsog zastupnika, prometnu dozvolu, vozačku dozvolu, hrvatski proizvod, pticu te kad će tradicionalna (tradicijska) počasna straža svaki dan na konjima trumpetati Trg bana Josipa Jelačića. Nek crknu tada svi koji ne misle jednako prohrvatsko-grbovito.

Samo, kada nakaleme sve te grbove... što onda?

Ah, da, onda ide blagosranje.

Tko je glasao

Lustracija za sanaciju RH nakon kokošje kuge

Mislim da ćeš izumrijeti od patnje za regijom i ćirilicom.)))

Lustracija za sanaciju RH!

Tko je glasao

Ustavni sud

Poneki komentatori ovdje a i mediji smatraju da su odluke Ustavnog suda- Ustav ! Ova posljednja odluka je zapravo protuustavna !

Bert

Tko je glasao

Sindikati tuže Ustavni sud Ustavnome sudu za neustavnu odluku

Poneki komentatori ovdje a i mediji smatraju da su odluke Ustavnog suda- Ustav Problem je u tome što su ustavni suci umislili da su oni ustav i " tutor" "maloljetnoga naroda" te da si mogu uzurpirati pravo, protivno ustavu, što ustavotvorac-narod smije mijenjati, ašto en u Ustavu!

Ova posljednja odluka je zapravo protuustavna !Odluke US o zabrani sva tri referenduma, za koje je narod skupio potreban broj potpisa , su protuustavne i predstavljaju grubo izdizanje US iznad suverena i ustavotvorca u ovoj državi- iznad hrvatskoga naroda.

US nema nikakve ovlasti zabranjivati referendum, niti ocjenjivati što može, a što ne, na referednum, ako je skupljeno 10 % potpisa birača u RH, jer u Ustavu nema pobrojanih "specifikacija" što ne bi smjelo na referendum, a ne bi niti smjelo biti ikakvih ograničenja, budući je odluka na referendumu iznad odluka Sabora, jer iz Sabora ne izvire vlast niti mu pripada, nego samo odrađuje povjerenu mu dužnost na određeni rok, a iz naroda izvire i pripada mu zauvijek.

http://vijesti.hrt.hr/279700/predstavnici-17-hrvatskih-sindikata-o-outso...

"Zlomejec" i "Zlopačić".)))

Tko je glasao

paradoksi...

... ah ta moderna demokracija, puna je ograničenja.

Zapravo - sve bi smjelo biti Ustavno. Ustav je samo okvir, "nadzakon" koji daje smjernice zakonima i zakonskim odredbama.

Stoga, da, sva referendumska pitanja bi trebala biti dozvoljena - recimo ograničavanje broja djece po jednoj romskoj obitelji, uvođenje javnog bičevanja, zabrana džamija, udruživanje u jugoslavenske asocijacije - sve ono što danas smatramo - neustavnim.

Također se ne bi smjelo prekidati saborske zastupnike kada počnu govoriti "žene su za madraca" i slično - oni su izabrani voljom naroda i ako žele nešto reći, imaju pravo reći.

Doduše, ima kvaka. Republika Hrvatske je kao međunarodno priznata država potpisnica mnogih konvencija i povelja gdje se obvezala poštivati različita prava, od UN-a, EU-a i nadalje. To je cijena bivanja "normalnom međunarodno priznatom državom". Dakle - iako imamo pravo svašta staviti u Ustav (recimo, da Srbi moraju trčati za sredstvima javnog prijevoza, sve dok se ne ispričaju za sve i svašta) - to nam baš i ne bi prošlo. Dobili bi sankcije, isključenja i svašta.

Stoga - treba ići od glave.

Prvo treba referendumom odlučiti da istupamo iz Ujedinjenih naroda i Europske unije. Iz svih asocijacija. A onda promijeniti Ustav apsolutno kako želimo. I vratiti se u špilje - što nam je očito oduvijek bila želja.

p.s. Autorici dnevnika - da, postoje protuustavna pitanja - dokle god je Ustav na snazi. Lobiraj za političku stranku koja želi promijeniti Ustav i to ti je to. A do tada - poštuj ono što su potpisali tvorci Republike Hrvatske - od Franje Tuđmana pa nadalje.

Tko je glasao

Ne postoje protuustavna

Ne postoje protuustavna pitanja za narod jer oko 400 000 potpisa građana jamči da neće biti gluposti koje ti glupavo navodiš. Nitko u RH ne bi mogao skupiti 10% potpisa za takve gluposti.

Taj uvjet o broju potpisa dovoljan je i nužan jamac za ozbiljnost, a narodu ne treba staratelj od 10-tak partijaški izabranih ljudi, da budu njegov nadzornik.

Shvati: narod je "punoljetan- taj iz kojega izvire i kojemu pripada vlast, i oko 400 000 potpisa koliko je potrebno za pokretanje referenduma je jamac i veći osigurač da nema šanse za pitanja protivna općeljudskoprihvaćenim vrednotama, i protuhrvatskeim interesima , nego li što to jamči 2/3 zastupnika biranih od predsjedništva partijaša!
Dokaz za to su homofašističke odrednice koje u ustav trpaju partijaši, kako bi rušili instituciju braka i pretvorili je u nakaradu koju moćni lobiji nameću preko političara i njihovih bogatih mecena.

postoje protuustavna pitanja - dokle god je Ustav na snazi.nije istina, jer kako 2/3 zastupnika ima pravo mijenjati stari Ustav (protiv su neke odrednice u starome ustavu ili dograđuju nešto novo), isto tako oko 400 000 građana ima pravo pokrenuti referendum, a onda većinski odlučiti!

Za narod nema protuustavnoga pitanja, jer narod ima pravo mijenjati ustav. Ustavni sud protuustavno nameće narodu svoje starateljstvo nad njime.

. A do tada - poštuj ono što su potpisali tvorci Republike Hrvatske - od Franje Tuđmana pa nadalje.Poštuj ga ti jer po njemu dovoljan broj potpisa građana jamči mu referendum- nema nikoga iznad hrvatskoga naroda- po tome Ustavu, a pogotovo ga je dužan poštivati Ustavni sud pa i posebno ustavotvornu ulogu naroda, a ne manipuliranjima pokušavati zaštićivati stare odrednice ustava iako u Ustavu piše da narod ima pravo referendumom mijenjati ih.

Dakle, po tebi bi Ustavni sud propisivao narodu o čemu može , a o čemu ne može odlučivati!

To puzajući žele uvesti i nametnuti se kao vrhovna vlast ovome narodu, ali to je neustavno. Postali su balvani na putu hrvatske demokracije.

Zašto bih morala osnivati stranku da bih mijenjala Ustav?
Po ustavu mogu dati svoj potpis za referendum i kada moj potpis postane jedan od potpisa koje je dalo 10% hrvatskih birača to vrijedi isto kao da sam sa svojom strankom u Saboru osigurala 2/3 zastupnika za mijenjanje Ustava.

Zašto bi ovaj put moga mijenjanja Ustava bio manje vrijedan? Jer ti tako misliš? Baš me briga za to!
Ali, brine me Ustavni sud koji se jednako dvolično i omalovažavalački postavlja prema građanima, koji neustavno krši moja građanska i ljudska prava, koji mi se nameće kao suveren, iako to nije niti po rođenju, niti po izborima, niti po Ustavu!

Brine me što nam priječe demokraciju, ugrađuju svoju diktaturu i pričaju gluposti kako su neke promjene zakona neustavne, a radi ih ustavotvorac- narod i to na zakonit način.

Nakon prikupljenih dovoljnih potpisa građana , nitko u RH niti izvan nje nema pravo zaustavljati referendum hrvatskih građana, nego mora uvažavati potpise 10% stanovništva RH- to je jači argument od Ustavnoga suda, jer US nije ustavom dobio ovlasti propisivati koje su odrednice Ustava nepromjenjive- takvih za narod nema, jer narod ima pravo MIJENJATI odrednice Ustava.
Nisu to Božje zapovijedi, nego ljudske i narod ih ima pravo mijenjati.
Napisao si gomile gluposti u svome komentaru.

Doduše, ima kvaka. Republika Hrvatske je kao međunarodno priznata država potpisnica mnogih konvencija i povelja gdje se obvezala poštivati različita prava, od UN-a, EU-a i nadalje. To je cijena bivanja "normalnom međunarodno priznatom državom". Dakle - iako imamo pravo svašta staviti u Ustav (recimo, da Srbi moraju trčati za sredstvima javnog prijevoza, sve dok se ne ispričaju za sve i svašta) - to nam baš i ne bi prošlo. Dobili bi sankcije, isključenja i svašta.Ovo more gluposti koje iznosiš pokazuje tvoju plitkost. Tko bi pokrenuo referendume o tim pitanjima koje navodiš?
Može li takva glupost dobiti potpise stotina tisuća ljudi u RH?
Jednostavno ne može. Ta nije lako dobiti stotine tisuća potpisa.

Kao što Ustavni sud SFRJ nije mogao zaustaviti referendume za samoodređenej i samostalnost, Ustavni sud RH ne može biti rigidniji i komunističkiji, nadnarodniji i naddržavniji i zaustavljati narodne referendume, jer se nekoj političkoj grupaciji koja je delegirala ustavne suce, ne sviđa što narod želi suprotno od političarskih promišljanja.>/strong>

Ovih ustavnih sudaca i njihovih pretenzija k totalitarizstičkome postupanju zastidio bi se i Ustavni sud SFRJ- koji je više poštivao ustav svoje zemlje i narode i narodnosti u njemu, nego li Hrvatski ustavni sud poštiva ustav RH i hrvatski narod (pod ovime mislim na sve državljane RH, a ne na nacionalnost)!

Sramotno je to što rade i kao što sam napisala treba prvo izvršiti lustraciju kadrova US-u, jer su jednostavno nezreli za istinsku demokraciju i djeluju baš kao partijski politbiro!

Tko je glasao

teška pitanja

Zapravo je - demokracija precijenjena. Možda smo imali tlapnje o referendumu kao o nekakvom korektivu izabrane političke vlasti.

No trenutno je na snazi - stranački ili partijski sustav koji lijepo kaže - ako vas 400.000 ima neku ideju - zašto ne osnujete stranku i ne progurate tu svoju ideju u Sabor.

Ne mora to biti politička stranka - najbolji primjeri za to su različite stranke umirovljenika. Oni nemaju klasičan politički program, već su interesno udruženje građana.

Inače - jedan od najvećih problema referenduma u RH su - očajno loše pripremljena pitanja. Ja bih okrenuo pilu naopako i propisao sljedeću proceduru:
- netko poželi organizirati referendum te kreće u skupljanje potrebnog broja glasova
- kada to poželi mora sročiti pitanje i PRIJE prikupljanja potpisa otići na Ustavni sud u... Odbor za procjenu i pomoć pri sastavljanju pitanja
- tamo stručnjaci iz suda s inicijatorom formuliraju pitanje koje je jasno i precizno
- nakon toga više se ne smije procjenjivati ustavnost tog pitanja

p.s. Evo ti primjer zadnjeg referendumskog pitanja koje je imalo dio "protiv outsourcinga pomoćnih poslova" - svi koji se izole razumiju u stvar govore da bi to bila financijska katastrofa jer nije definirao što je to "pomoćni posao" - pa su mnogi rekli da to znači da neki dječji vrtić, kojem jednom godišnje treba recimo - prevoditelj, prijevoz kamionom i slično - to više ne bi smio dati vanjskom izvođaču, već bi morao imati zaposlenu osobu cijelu godinu za jedan posao, itd.

p.s.2. U zemlji gdje se Ustav već X puta promijenio je smiješno uopće reći da je nešto protuustavno - ono što je bilo protuustavno u jednom mandatu je ustavno u drugom.

p.s.3. No, što ako se skupi dovoljan broj budala koji bi mijenjali nešto recimo... ukinuli obavezno cijepljenje. Imamo li "mi pametni" iza koji stoji trenutna znanost pravo obraniti se tim argumentom ili trebamo dopustiti epidemiju - jer to većina naroda želi?

Tko je glasao

zaphod

Pitati US da nam pravi pitanje ? Zbog takvih Biblbroks Zaphoda Svemir i je u kurcu ! A i šire - čitava RH ↪

Bert

Tko je glasao

Ne mora to biti politička

Ne mora to biti politička stranka - najbolji primjeri za to su različite stranke umirovljenika. Oni nemaju klasičan politički program, već su interesno udruženje građana.
zaphod, ti si u potpunoj zabludi. Jedino mi penzići i imamo politički program - to je povećanje penzije. Vi ostali nemate nikakav program. Osim toga, šta su političke stranke u Hrvatskoj nego interesna udruženja.
Uz put, cijela diskusija zaboravlja notornu stvara da 99 posto hrvatskih građana nikada Ustav u rukama nije imalo, niti su ga pročitali, ali ljudi vole hodati po trgovima i potpisivati nekakve inicijative koje im netko tutne pod nos. Valjda im se čini da je to dovoljan dokaz njihovog građanskog angažmana. Referendumska demokracija bi trebala imati svoju edukacijsku i informativnu fazu, u kojoj se zainteresirani ljudi objektivno informiraju o stvarima o kojima se odlučuje. Građanstvo ne možeš skupiti ni na sastanak kućnog savjeta o ugradnji razdjelnika topline, a kamoli o "monetizaciji" auto cesta, o čemu nitko uglavnom nema pojma, osim par sindikalista koji žele doživotno ostati kao privilegirani zaposlenici državnih kompanija.
Referendumska Švicarska svaki čas ide na referendume, ali prevažne stvari o vrijednosti švicarskog franka donosi Švicarska narodna banka bez referenduma. Takve stvari nisu za raju.

Tko je glasao

Gluposti kojima osporavaš ustavnu ulogu naroda

No trenutno je na snazi - stranački ili partijski sustav koji lijepo kaže - ako vas 400.000 ima neku ideju - zašto ne osnujete stranku i ne progurate tu svoju ideju u Sabor.ystronh>To po Ustavu nije točno, jer Ustav ne gura sve ljude u političke stranke, nego i normalnim građanima( kako god to shvatiš) daje mogućnost zakonodavca i ustavotvorca pod uvjetom da se skupi oko 400 000 potpisa za neku inicijativu.

To omogućava nedozvoljavanje uhljebdiktature i postojanje slobodnih osoba izvan partijskih stegovnih nedemokratskih statuta, koji će biti korektiv svima, jer je narod taj "iz kojega izvire i kojemu pripada vlast.

Što si navalio trpati ljude koji traže svoja ustavna prava u stranke?

Zato što Ustavni sud prekoračuje svoje ovlasti?

Riješit ćemo to prosvjedima i ostalim načinima jer Ustavni sud se ponaša kao političarija, a ne prema ustavnoj uloz i zato podliježe sličnim odgovorima naroda.

Ne može voditi politiku i koristiti imunitet koji im ne pripada, jer napadaju pravnu državu i priječe ustavna prava hrvatskim građanima.

Ostalo tvoje je "kad bi , tada bi, ako bi, "a to je nedostojno jednoga ustavnoga suda koji bi se postavljao tutorom nad narodom, bez ikakvoga pavnoga uporišta!
Jasno ej što im pripada po zakonu i neka ne rade protuustavno ometanje ustavnih ovlasti naroda!

Tko je glasao

treba miriti nepomirljivo

"zabrana džamija, udruživanje u jugoslavenske asocijacije "

Meni se neke odluke ustavnog suda dopadaju a neke ne. Međutim, držim da su oni tamo suci ipak nešto upućeniji od mene, pa prihvaćam i ono što mi se možda u nekom trenutku i ne sviđa.

Nego @zap..kako komentiraš da tvoji Istrani...onako najmultikulti ... nedaju muslimanima da si naprave bogomolju.

sve dobro...

Tko je glasao

povjerenje...

... lijepo je vjerovati da jedan sud u zemlji - ne podliježe politikanstvu nego samo stručnosti.

A Istra: "Nemam ništa protiv džamije, ali moramo dozvoliti građanima da kažu svoje mišljenje i ne može se cijeli projekt provoditi na način da se građanima servira kada je već sve gotovo.", rekao je predsjednik pulske organizacije Istarskih demokrata Frane Milat na današnjoj konferenciji za novinare.

Kajin: Da bi ta sloboda bila potpuna, vjernicima treba omogućiti gradnju njihovih crkvi, džamija, sinagoga. No treba razumjeti i građane Valmada koji imaju pravo na svoj stav. Niti jedan grad u Hrvatskoj nema toliko slobodnog prostora kao što ga ima Pula, doduše velik broj tog prostora je u vlasništvu MORH-a. Uvjeren sam da s jednim telefonskim pozivom premijeru Milanoviću ili ministru obrane Kotromanoviću, gradonačelnik Pule može riješiti i pronaći daleko primjereniju lokaciju za Islamski centar od ove koja se sada nudi, kazao je Kajin, naglasivši da za svoje nekretnine, u pravilu preuzete od države, lokalni političari prostorne planove prilagođavaju u trenu, pa stoga ne vidi razloga zbog čega se ne razmisli i o nekoj boljoj lokaciji za budući Islamski centar.

Tko je glasao

Samo jedno pitanje

Misliš li da je desni sektor (HDZ i sateliti) na vlasti da bi bilo drugačije?

Tko je glasao

Ne mislim da bi bilo

Ne mislim da bi bilo drugačije što se tiče Ustavnoga suda. Zato svi koji podržavaju ovakav Ustavni sud, samo zato što se možda ove njegove političke odluke i prekoračivanje ovlasti koje imaju po Ustavu, slažu s težnjama njihove političke opcije, i sami nisu demokratski orijentirani.

Ne bih željela da se bilo kojoj referendumskoj inicijativi koja skupi dovoljan broj potpisa (10%) zabrani referendum, i u slučaju da mi se ne sviđa referendumsko pitanje, jer ćemo onda ovisiti o ljudima koji će ući u Ustavni sud, o onima koji su im to omogućili, a ne o vlastitim zakonima i sigurnosti koju građanima pruža pravna država. Izašla bih na takav referendum i glasovala protiv i nadala se da će takvih biti još.

Iskreno, drag mi je tvoj plus, jer možemo mi biti na suprotnim političkim stajalištima, ali možemo htjeti istinski demokratsko društvo za svoju djecu, da ne bi bili zakinuti za mogućnost uređivanja vlastite države voljom izraženom na referendumima i da ne bi bili oslabljeni do stadija bespomoćnosti pred političko-mafijaškom oligarhijom.

Što se tiče HDZ-a mislim da su jednaki kočničari demokracije, jer su svim silama zaustavljali referendum "Birajmo ljude s imenom i prezimenom" , da su, kao i sve partije puni uhljebljenika koje boli briga za sve osim vlastite koristi i zato, i za zaštitu od njih i odluka iz partijske stege želim da imamo slobodne i neovisne institucije poput Ustavnoga suda, DORH-a, HRT-a.

Međutim, jasno mi je da prije toga mora doći do oslobađanja javnih medija, jer će nam novinari preko medija nametati svoje "moralne vertikale" i praktično namještati vlast, birati umjesto nas lažiranim anketama, nepoštenim promidžbama, glorificiranjem kojekakvih "moralnih veličina" , izmišljanjem afera i podmetanjima poštenima.

Slobodni mediji, nezavisan Ustavni i ostali sudovi, DORH, institut referenduma,... su ono što građanima, pogotovo onima izvan svih političkih partija može biti jamac za skidanje okova okoje stišću uhljebljenici s raznim partijskim pečatima, a koji za politički rad imaju istu bezobzirnu uhljeb-opciju: "glasujem za sve i radim sve što mi donosi osobnu korist"!

Ti nam ne mogu stvoriti uvjete za profitabilan posao, skidanjem ograničavajućih odredbi za poslovanje, nego nam tovare propise po kojima svako zakonito poslovanje pretvaraju u gubitaško poslovanje, a muljanje kao jedini načinu uspješnoga posla.
Samo ekonomski neovisni ljudi mogu uopće i promišljati o bilo čemu osim o ispunjenosti trbuha članova svojih obitelji.

Umjesto da drugi, treći posao, nakon onoga koji ne donosi potpunu, nego samo djelomičnu egzistenciju, potiču manjim porezima, pa da se gospodarska aktivnost pojača, oni pojačano režu većim stopama poreza dodatni rad , umjesto da na tome radu pokupe PDV u povećanoj potrošnji.

Uhljebi tako ne mogu promišljati jer ,ako nemaju potpuno dostatnu egzistenciju uhljeb radnim mjestom- onda se pobrinu za svoja članstva u Nadzornim odborima i kasicama javnih poduzeća.

Žalosno je što se neki pozivaju na demokraciju samo kada bi ona koristila njihovj političkoj opredjeljenosti, a zazivaju ako treba i najgoru diktaturu ako bi im koristila da suzbiju drugu političku opciju.

Ne bih imala ništa protiv ove opcije , da su i SDP i ostali uspješno odradili Plan 21, a ne ovo što su odrađivali.

Mi bismo ih referendumima spriječili da nam ćirilicom rasturaju Vukovar, uveli 50% što i je demokratski, ako tako želi većina građana i popravili bismo njihove nedostatke ljubavi prema RH i to bi moglo "šljakati"!

Zabranama referenduma samo si kopaju političku propast i otežavaju svaku buduću šansu.

Isto će se dogoditi i HDZ-u, jer više se ne može trpjeti ograničavanje gospodarske aktivnosti, na rad građana izvan uhljebiteljskih političkih linija i terora propisima kojima nas uhljebiteljska kasta zasipa.

Morat će se rad osloboditi silnih nameta i zabrana, a dati zabranu na hiperprodukciju njihova smeća od, harakiri po gospodarstvo- zakona

Tko je glasao

Ne omalovažavati komunističku ideju kleptomanskim USUD-om

Načelno podržavam kritiku USUD-a koji se stavio iznad suverena i njegovog prava da upravlja samim sobom.
Izjednačavati postupanje USUD-a sa komunističkom idejom je perverzija i nepoznavanje ideje kao takove i prvog komunista u liku i djelu Isusa.

Dakle, Petra ne pakirati ideji ako nemaš argemente, kleptomanije nema u isusovom učenju i učenju marxizma. Ovo kaj delaju današnje parazitske stranke jest puzajući fašizam. A glede USUD-a, nema brige jer današnji usud nema legitimiteta i legaliteta jer je imenovan od nelegalnog sastava Sabora koji nije izabran sukladno čl 1.st.3. Ustava - dakle sastav i učinci su ništavni. Ulica ih treba pomesti i obraniti ustavni poredak...

Tko je glasao

Mislim da stil rada US, ima

Mislim da stil rada US, ima veze s komunističkom ideologijom.

Iako se ne slažem s dijelom tvoga komentara, ipak plus zbog ostaloga dijela!

Tko je glasao

Petra, ne možeš sa mnom razgovarati kao s balavcem

Mislim da stil rada US, ima veze s komunističkom ideologijom.

Ima li mjesećina veze sa sijanjem sunca - ima, a noć ipak nije dan...
Dakle, to kaj ti misliš je tvoje pravp ali u raspravi moraš podebljati mišljenje argumentima - inače je samo mišljenje običan TROLL... a na trolove se ne palim, ok!

Tko je glasao

Vjerojatno mislimo različito

Vjerojatno mislimo različito o komunističkoj ideologiji. Ja je usko povezujem s načinima na koej je provođena- nasiljem, ubijanjima, zločinima mjerljivim sa zločinima fašista.

Budući se dokazala kao ideologija koja se ne može širiti drugačijim putovima osim nasiljem, zločinima, režimskim medijima, jednopartijskim sustavnima,... mislim da ima sasvim dovoljno argumenata za ono što sam napsisala o "komunističkoj ideologiji"!

Izjednačavati postupanje USUD-a sa komunističkom idejom je perverzija i nepoznavanje ideje kao takove i prvog komunista u liku i djelu Isusa.Ne slažem se s ovime, a pogotovo ovo o Isusu jer on se niej opredijelio za komunizam na ovome svijetu, nego na drugome.
Komunisti si samo tepaju, i opravdavaju zla koja su pod okriljem komunizma proširili po svijetu.

O komunističkoj ideologiji imaš sasvim dovoljno argumenata na poljima smrti od Crvenih kmera , preko Sibira, do okoline svih hrvatskih gradova.

Međutim nisam pisala o takvome djelovanju, nego o manipuliranjima US-om kao u starim komunističkim diktaturama.

Balavac nisi, anego ti je komunizam dobro zamaglio naočale!

Tko je glasao

Čudna si ti krščanka Petra

Ako prihvatimo da je Isus bio prvi komunist na svijetu, tada tvoja faktura sa svim iznešenim nebulozama ide na dušu Isusu... ili imaš dvostruka ili polivalentna mjerila!?

Budući se dokazala kao ideologija koja se ne može širiti drugačijim putovima osim nasiljem, zločinima, ...

Misliš na križarske ratove, inkviziciju... !?

Tko je glasao

Nije bio komunit- nego humanist

Ne možemo prihvatiti da je Isus bio komunist, nego samo humanist!

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci