Tagovi

Upoznajte pravog Bandića

Milan Bandić otvorio je dušu. Nakon što odslušate ovaj video zapis popraćen titlovima zbog jako lošeg tonskog zapisa preuzetog s portala www.javno.com, shvatit će te da Bandić bezgranično mrzi stanovnike Zagreba koji ovdje žive dulje od njega. Toliko ih mrzi da samu činjenicu što oni u Zagrebu duže žive od njega smatra privilegijom koju će im on osobno oduzeti, te im poručuje da se odsele iz grada. Način na koji se Bandić razgovara je manijakalan, tako da je to u biti monolog. Svatko tko misli drukčije, za njega je automatski jogurt revolucionar koji želi čitav grad držati kao taoca i kojeg doživljava kao gnjidu koju jednostavno treba zgaziti jer mu stoji na njegovom putu „boljitka za čitav grad“. Ovdje je i transkript snimke... …ne dopustite, u Galjufovoj će bit više zelenila nego što je bilo… (to nije sporno)… …samo malo, dopustite da završim… …ako mislite da će grad biti vaš taoc, grdo ste se prevarili… …to vam gradonačelnik obećava da neće… …ako želite živjeti u miru, uživati stečene pozicije i svoje privilegije 50 godina… …onda si lijepo zamijenite stanove i odite u mir živjeti…(ali ako vi želite…) …to vam gradonačelnik poručuje! …više… (???????)…samo malo… a ja ću vam (??????)… …jogurt revolucija vam nikakva neće proći… ...(…drugo…više zelenila, više drveća i više parkirnih mjesta, hvala vam lijepa! ovdje je 500 glasova vaših birača) hvala vam lijepo, ne treba mi! …(nećete ih sigurno dobiti više nikada)…hvala vam lijepa! …ja brinem o cijelom gradu, a ne ????????... …(loše, loše…) …nećete ucjenjivati cijeli grad! …(vama neće proći) …to poručujem vama i onima koji vas vode! …(ne, ne.. jako loše gradonačelniče) cnn.blog.hr

Komentari

POtpuno sam na strani

POtpuno sam na strani gradonačelnika ti isti koji se bune da se ulica otvori lijepo prolaze kroz druge ulice i prave buku drugim stanarima. Pitam ja njih kak bi bilo da svi zatvorimo svoje ulice, hoćemo mir, a nek se oni voze naokolo i čekaju u kolonama. Sramota. Dobro im je reko, ak im se ne sviđa, nek idu u Dugo selo, tam je vjerojatno veći mir. I još nešto, dosad je bilo jako puno drugih gradonačelnika u Zagrebu, al ne pamtim da se ikada više gradilo nego sad. Mislim da to sve kazuje.

Tko je glasao

Ispravak - gradilo se više

Ispravak - gradilo se više pred I svj. rat (uz grad ogromni poslovi na reulaciji Save), svo vrijem između 2 svjetska rata i za Holjevca (cca 3-4 puta više), sve za puno manje troška, cca 100 puta manje gluposti i veoma usklađeno sa širom logikom.

Onda slijede da slična vala. Sedamdesetih se gradilo najviše u povijesti, cca 10 x više nego sada (uvijek uzeti u obzir sve, i industrijsku gradnju, komunalije pod zemljom itd.), ali za puno više para i puno manje pameti nego za Holjevca, u biti prolupalo, čega je sve do tada pa ovo nastavak.
Sada se gradi puno, ali to ti je efekt kao kad zarobljeni vukovarski borci najprije jako puno pjevaju četničke pa hrvatske rodoljubne pjesme. Nakon što se desetljećima nisu radili novi stanovi i tek malo i nakon što je došla takva ciklona, koja hara i po razvijenim djelovima svijeta a npr. u cijeloj Poljskoj 20 x više nego u Zagrebu, logično je da i naše iskusne snage nisu pruđile prejaki otpor gradnji stanova, pogotovu kad u više od 2.000 EUR-a po m2 za ugavnom bofl i ni blizu adekvatnim pratećim ulaganjem u infrsatrukturu (to će unuci) razni dobro prolaze. O trgovačkim centrima bolje je ne govoriti.

Tako da su, nevezano za Bandića, te gradnje višedesetljetna pogrebna glazba, koja koristi više nego solidno naslijeđe i cca 10-tak generacija iza.

Tko je glasao

Bandić se ponaša kako se

Bandić se ponaša kako se ponaša jer si to može dopustiti. Nema , ili barem misli da nema, ozbiljne konkurencije u Zagrebu. Na opozicijskim strankama je da mu postave ozbiljne konkurenta, i da mu izmaknu vlast. Na žalost, koliko vidim, ponuda iz drugih stranaka je prilično loša. Kakva je status Bandića u SDP-u? Kandidirao se za predsjednika stranka, i izgubio, unatoč činjenici da je predjsjednk najveće mjesne organizacije, unatoč grandioznim podhvatima u gradu. Očigledno ga ni SDP-ovci ne cijene. Zašto ga ne smijene, pa valjda misle da će više izgubiti na go dobiti tim činom.
Vrijeme je da i on siđe s vlasti, dovoljno ga je pokvarila, sad neka se neki novi kvari.

Tko je glasao

Ako sam u krivu, molim da me

Ako sam u krivu, molim da me netko ispravi, no mislim da je ovo tonski zapis sa druge šetnje Vlaškom. Prvi put je prekoračio ovlasti i ignorirao demokratsku proceduru te naredio to rušenje zelene zone, i sada se vratio na mjesto zločina. I javno napao one koji se s time ne slažu (i u predizbornoj kampanji na 500 glasova rekao "hvala, ne trebaju mi").

Da li netko misli da je Milan Bandić potpuni politički idiot i da to nije napravio namjerno? A ako je napravio namjerno, koja mu je bila namjera? Što je želio time reći i kome?

Ono što odmah upada u oči jest da je ovo tema građana, ne političara. Čak je i standardno šlepanje direktno zainteresiranih (HNS, HDZ) gotovo potpuno izostalo. Politički dužnosnik, visoko rangirani politički dužnosnik, značajne političke stranke u Hrvaskoj, nakon manje aferice (koja traje) izlazi na mjesto afere i vrijeđa građane. Direktno, neposredno, u mikrofone. U predizbornoj kampanji za parlamentarne izbore. Sve što mogu napraviti konkurenti na tim izborima u takvoj situaciji jest sjesti i čekati - predobro mu ide.

Pa mi molim vas dozvolite da postavim pitanje koje, bar meni nakon ovoga zvuči logočno. Da li Milan Bandić namjerava namjerno izgubiti izbore za SDP kako bi Zoran Milanović bio smjenjen sa mjesta šefa stranke?

Jer izgleda da Milan Bandić time ne može ništa izgubiti. Ako u SDPu i postoji neki plan za njegovu postupnu marginalizaciju i uklanjanje nakon izbora, i ako SDP dobije izbore, tada može izgubiti sve što ima. A ako SDP izgubi izbore, taj će plan (ako postoji) nestati pred većim problemom a njemu će se otvoriti ponovno mogućnost da (lukavije) pokuša preuzeti čelno mjesto u stranci. Teorija igara nam govori sljedeće: ako SDP dobije izbore, Bandić u najboljem slučaju ostaje na istom; ako SDP izgubi izbore, Bandić u najgorem slučaju ostaje na istom. Što mislite, da je riječ o recimo šahu, koji bi potez Bandić povukao? Ili da malo preformuliram, koji je potez upravo povukao?

Tko je glasao

Budimo ozbiljni, SDP nema

Budimo ozbiljni, SDP nema vođu i svi igraju neke svoje igre.
Jurčić lupa gluposti, Milanović ga podržava a Bandić ne priznaje nikog. On je bog.
Ne može stranku voditi netko tko nema autoriteta, za koga se ne zna što misli, što je do sada napravio. Ako je netko stručnjak neka to ostane, sa 60 godina ne može postati dobar političar.
SDP je sada uspostavio ravnotežu sa HDZ-om, i oni svog kirina imaju. Komada, dva.
Politika je velika vještina i tu vještinu treba steći. Da je to tako vidimo po izjavama Milanovića i Jurčića. Svaki iskusni novinar uvali im foru i od njih napravi mulce.

Tko je glasao

Za sada još uvijek ne bi to

Za sada još uvijek ne bi to tvrdio, jednostano zato jer do sada nismo ni mogli ustanoviti - ovo je prva prilika za takvo što.

Da, Bandić misli za sebe da je bog (iako će za javnost odabrati skromniju varijantu i ponašati se kao bogom dan) - no to je (uvijek, kod svih takvih pacijenata) samo blef, to traje dok netko ne kaže "nisi bog".

A tu Milanović treba pokazati svoj ateizam. A mi sačekati (iskreno, koliko?) da vidimo hoće li pa onda donjeti konačan sud o tome.

Tko je glasao

Sječaš se kaj sam ja

Sječaš se kaj sam ja jedamput napisal posle izbora predsjednika SDP-a.

Tko je glasao

Ne znam na što misliš,

Ne znam na što misliš, podsjeti me.
Inaće sam predviđao da će se ovo dogoditi i to sam napisao odmah poslje izbora Standardi SDP-a

Tko je glasao

Pročitaj moj dnevnik: Mlada

Pročitaj moj dnevnik: Mlada krv od 05. 06. 2007

Tko je glasao

meni se cini da miki usjesno

meni se cini da miki usjesno koristi sovju poziciju i obicaje SDP-a. prvo on lezi na 8 milijardi kuna, on osigurava pobjedu SDP-a u zagrebu s svojim populistickim metodama (setnjica do dvije po kozari putevima....)

drugi je problem taj kaj ce ga u SDP-u trpjeti i to isticati kao svojom prednoscu, jer eto ne misle svi jednobrazno te imaju samim tim neki unutar stranacki pluralizam, te se usput pozivati na velebne mikieve rezultate

meni se cini jedno, a to su dvije stvari.. prvo miki je los sah igrac jer on, bez obzira sto se mozda to drugacije cini, samo bezglavo ide naprijed glavom kroz zid i rusi ih, a ao mu ne uspije srusiti zid onda uzme malo jaci zalet.
s druge strane, pitanje je sto zoki moze napraviti, jer on jakooo, jako vrluda s svojim izjvama i polako gubi onaj credo i zamah koji je imao prilikom ustolicenja.. te sve lici na osobu koja nezna kojim bi kursom krenula.. dali bi isla s reformom i novim licem, ili bi malo koketirao s desnim, pa onda s titom, pa s ustasama, pa s ovim ili onim... i ocigledno je nasljedio jednu racanavu karakteristuku, a koje je da ce odlucno mozda lupiti sakom o stol i odlucno mozda reci dosta je toga

tak da tu nema saha, vec samo jedna teska looserska pozicaja prije svega za SDP, pa tek onda za mikia jer miki ce se moci odmetnuti i kao neovisni kandidat uspjeti opet zajasiti u sedlo grada zagreba. s opozicijom nece imati problema jer ih se tak i tako ili ne cuje ili su kupljeni....

--->
photopublika.blog.hr

--->
photopublika.blog.hr

Tko je glasao

... nisam ja te srece

... nisam ja te srece :o))))

--->
photopublika.blog.hr

--->
photopublika.blog.hr

Tko je glasao

Ma kak ne bi bio te

Ma kak ne bi bio te srece...

Nego lako je biti socijaldemokrat s tolikim proracunom. I Đapić bi dao besplatni prijevoz za đake, dodatak za penzionere, pomoć za rodilje, besplatne poduke... da ima od čega. I kazu mnogi, u Zagrebu se gradi. Pa trebaš biti idiot da uz tolike milijarde ne gradiš ništa. Samo je pitanje kako se gradi, koga se pita, poštuju li se procedure, postoje li kvalitetni, stručni urbanisticki planovi... A tu nam Miki loše stoji. On je po meni jedan običan iskompleksirani provincijalac koji je ufuran u veličinu vlastitog položaja te svi oni koji mu stoje na putu su ljubomorni jalnuški diletantni, crveni, crni i zeleni vragovi. U njegovom psihološkom profilu nalazim puno poveznica sa pokojnim nam Franjom.

SDP ako do izbora ne rasčisti sa ovim primitivcem ce imati puno problema oko svoje vjerodostojnosti, a da ne kazem kako ce se vecina kontrakampanje upravo odnositi na njega. Pitam se da li Milan doista toliko vrijedi SDP-u?

Tko je glasao

Pitam se da li Milan doista

Pitam se da li Milan doista toliko vrijedi SDP-u?

i obrnuto

Tko je glasao

To kao tvoj dojam je u redu,

To kao tvoj dojam je u redu, ali molim skreni pažnju na dio iz kojeg bi, recimo ja sa strane, barem približno zaključio da Bandić mrzi stanovnike koji u ZG žive dulje od njega.

B-52

Tko je glasao

onda si lijepo zamijenite

onda si lijepo zamijenite stanove i odite u mir živjetiEto tu. Da, može se bilo koja ulica ili kvart promijeniti s vremenom, uostalom i da je tamo napravljena spalionica smeća umjesto križanja i to bi promijenilo mir tih ljudi i cijeli kvart.

No da se takvo što dogodi, postoji predviđena demokratska procedura, javna rasprava (u kojoj bi i ti ljudi koji tamo žive i oni koji bi se eventualno onuda vozili mogli suočiti), postoje zato i planovi i način kako se ti planovi mijenjaju. I da je na taj način donesena odluka o spalionici smeća ili bilo čemu, tada je ta odluka valjana.

Ovako je jedna osoba donjela odluku za koju nije imala nikava prava ni ovlasti i ljude koji se s tim ne slažu i tamo žive, tjera da se sele.

Kako bi bilo da Bandić, tako u šetnji odluči napraviti recimo tu spalionicu smeća u Đurđevcu? Ili svjedno gdje - ne bi li prva reakcija ljudi bila "to ne smije!" i bili bi u pravu. To ne smije, prekoračio je ovlasti.

I njegov odgovor na to je mržnja i bahatost. Njemu ne treba 500 glasova iz jedne ulice. Da, ionako su sada parlamentarni izbori, njega se to ne tiče, trebaju eventualno SDPu.

Tko je glasao

…ako želite živjeti u

…ako želite živjeti u miru, uživati stečene pozicije i svoje privilegije 50 godina…
…onda si lijepo zamijenite stanove i odite u mir živjeti…

Iz ovog se vidi da Bandić smatar sve Zagrepčane koji žive u centru privilegiranima jer eto žive u centru. Kao to je privilegija... Kakva je to privilegija? Ljudi su jednostavno duže u Zagrebu od njega, još iz vremena kad je Kvatrić već bio daleko od centra i kad je to bila samo jedna stambena zona bez neke posebne vrijednosti.

Tko je glasao

Za smatrati nekoga

Za smatrati nekoga mrziteljem meni ipak treba više.

Razlog, evo moj susjed u nekom razgovoru otprije par mjeseci (u hladovini oraha i uz pivo) počne kako stanari u ulici nisu ljudi, da nitko ne valja, da je on tu jedini pravi čovjek i sve na tu temu.

Ja i susjed s druge strane mu rekosmo, pa ako to misliš kako to da si tako dugo tu, zašto ne odseliš?

Sad bi susjed po analogiji trebao zaključiti da ga ja i drugi susjed mrzimo?
Vjerojatno ne, pa ja sam samo poručio da ako mu je tu loše nek se odseli gdje misli da će mu biti bolje.
I ne smatram se mrziteljem susjeda.

Btw., ovo nije izmišljeno, a susjed je bogme i oglasio prodaju kuće.

B-52

Tko je glasao

Bandić je govorio kao

Bandić je govorio kao gradonačelnik, a ne kao građanin i kao gradonačelnik nemože tako govoriti. To je isti onaj jezik koji je Hitler koristio protiv Židova kada ih je optužio da su oni krivi što je Njemačka u lošem stanju jer su oni bogati. To je skoro pa poziv na linč.

Tko je glasao

Ja samo problematiziram

Ja samo problematiziram ocjenu o mržnji za koju mislim da nemaš argumente. Sljedno tome, mislim i da si debelo pretjerao paralelom s Hitlerom i Židovima.
Razumijem emocije, ali više je poziva u tvome tekstu nego u transkriptu.

B-52

Tko je glasao

Da, slažem se s tobom,

Da, slažem se s tobom, postoji i Godwinov zakon o tome da će svaka dovoljno duga rasprava na internetu dovesti do toga da netko spomene Hitlera - i taj obično nema drugih argumenata za svoj stav osim tog pa se smatra da je tu raspravu izgubio (jedini izuzetak, naravno, jesu rasprave o WW2 i nacizmu). I mimo toga što ju smatram neprimjerenom, smatram tu analogiju nepotrebnom kod obilja argumenta koji postoje za tu tezu (Bandić je ovdje koristio govor mržnje).

Od njegovog "gradonačelnik obećava i poručuje" kao da ima lex Dei koji mu daje neograničenu vlast, do tog poziva na selidbu koji jest rekao visoki dužnosnik Republike Hrvatske (on je i župan) građanima Republike Hrvatske, te još k tome odabrao i ad hominem napad sa "jogurt revolucijom" i optuživanjem "skrivenih vođa" - to je sve govor mržnje. On, to je iz audio zapisa potpuno jasno, mrzi te ljude i to artikulira i glasom i tonom. Da li je to zbog toga jer su se rodili u Zagrebu ili zato jer su se usudili prosvjedovati protiv njega i njegove "veličine" - o tome možemo diskutirati. Ali on je pun mržnje.

Tko je glasao

A ja ću primjetiti da se za

A ja ću primjetiti da se za sad samo ti ne slažeš s mojim ocjenama. Na kraju krajeva... di bi stigli kad bi svi isto mislili.

Tko je glasao

Evo i ja se ne slažem s

Evo i ja se ne slažem s usporedbom s Hitlerom i Židovima, way out of line

Tko je glasao

Otvoreni radio na vjestima

Otvoreni radio na vjestima javio da je bila inspekcija i utvrdila za za ovakvu vrstu radova treba dozvola :-).

Tko je glasao

Dopuna gornjeg odgovora;

Dopuna gornjeg odgovora; vijest objavljena na Otvorenom radiju u 15.00 "obradovat" će Banića i sve njegove štovatelje i branitelje :)

ZG: GRAĐEVINSKA INSPEKCIJA U OBRANI STANARA GALJUFOVE
Građevinska inspekcija Ministarstva graditeljstva obavila je nadzor nad prostorno planskom dokumentacijom i radovima na mjestu spoja Galjufove i Vlaške ulice u Zagrebu. Utvrđeno je da se tu radi o rekonstrukciji Galjufove ulice jer se mijenja usklađenost građevine s lokacijskim uvjetima. Inspekcija je zaključila da je za takve radove potrebno ishoditi pravomoćnu građevinsku dozvolu, u suprotnom primijenit će propisane zakonske mjere. Podsjetimo, stanari zagrebačke Galjufove ulice protive se njezinom otvaranju na Vlašku

Tko je glasao

Kladim se da će ipak

Kladim se da će ipak Bandić progurati svoje. Pošto poto.

Tko je glasao

Pa na kraju hoce, ali je

Pa na kraju hoce, ali je ipak država izašla i napravila svoj posao - zato se protiv ovakvih jednostranih autokratskih poteza treba buniti na sve načine... Svaka čast stanarima, a i cnn što im je u toj borbi pomogao (još da malo smanji doživljaj, sve bi bilo perfect)

Tko je glasao

Svaka čast stanarima, a i

Svaka čast stanarima, a i cnn što im je u toj borbi pomogao (još da malo smanji doživljaj, sve bi bilo perfect)
Možda cnn živi baš u toj ulici.

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Nope.

Nope.

Tko je glasao

kaj više reći? Dobro je

kaj više reći? Dobro je kad je netko odlucan i ne popušta raznoraznim vriskacima. Jer tada se nikada nista ne bi napravilo jer ce se uvijek, cak za najbolje projekte pojaviti netko tko je protiv. Recimo račanu je to bila velika mana, previše je uvažavao oponente i nije odlucno provodio odluke...

No to bi sve bilo OK, da je za probijanje Galjufove napravljena prometna studija, izdane sve dozvole i poštovana procedura. Tj. ako bi studija pokazala da postoji vrlo dobro opravdanje za ono sto se desava nitko ne bi mogao biti protiv. Jer ako je nesto doista u interesu grada a ne sacice koja zeli svoj mir naustrb ostatka od milijun stanovnika, tada ne bi rijeci rekao.

Ali prilikom obilaska Kvatrica, Banderas je rekao da bi bas bilo dobro da se probije Galjufova i nalozio da se to odma pocne raditi kako bi sve bilo gotovo do otvorenja novog Kvaternikovog trga. To je odraz samovolje, bahatosti i nepostivanja gradjana grada Zagreba. Šerifski hodati po ulici i naređivati...

SDP nosi težak uteg u obliku Milana. Pitam se samo dal ce presjec uze da zteg potone ili ce zajedno sa njim na dno.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci