Tagovi

Ukrcavanje na Titanic – Anschluss Hrvatske

Ukrcavanje na Titanic – Anschluss Hrvatske

Tragikomična sapunica oko Anschlussa Hrvatske zaista nema kraja.

Nema dana da se ne spomene kako smo zatvorili neko poglavlje, da smo pohvaljeni zbog „značajnoga napretka“ u povratku izbjeglica, u sprječavanju korupcije, u pravosuđu, u kažnjavanju ratnih zločinaca, zapošljavanju manjina u javnim ustanovama, izgrađivanju uništenih kuća, traženju nepostojećih topničkih dnevnika , „primjerenom ponašanju nakon presude generalima“ i „Oluji“ kao ZZP-u, jer to i „nije osuda cijeloga hrvatskoga naroda“.
Promijenili su osmu točku „Deklaracije o temeljnim načelima pregovora za punopravno članstvo RH u EU“. U njoj Hrvatski sabor ističe „aktivnu ulogu građana RH u procesu pridruživanja“.
Sada planiraju sebi dati pravo na bianco potpis Pristupnoga ugovora bez prethodnoga referenduma naroda, a tek će se onda udostojiti građanima RH dati priliku da se referendumom izjasne o ulasku u EU.

Pri tome taje sadržaje pregovora, dogovorene kvote, pravila i nove zakone koje ćemo morati usvojiti. Ono što iscuri kroz dirigirane medije, toliko je crno (kvote za mlijeko- ispod naših potreba, kvote za šećer, direktive za brodogradilišta,...) da je jasno zašto žele uzurpirati narodno pravo i prvi se očitovati, tako da nas dovedu u obavezu svojih, a ne naših odluka.
Iz SFRJ nam nisu dali, a sada nas silom guraju da se odreknemo suvereniteta u vlastitoj zemlji, za koju smo se krvavo izborili tek prije 20 godina.

Građani RH, većinom ne podržavaju ulazak u EU, i to s razlogom.
Zbog toga se političari koriste raznoraznim manipulacijama:

-mijenjaju Ustav kako bi normalno izjašnjavanje o ulasku u EU pretvorili u svoju manipulaciju i namjestili da svaki neizlazak na referendum ide njima u prilog.

- ni vlast ni oporba, ni birokracija EU, zbog želje za obmanom stanovništva RH i ostvarivanjem isključivo svoje volje i volje financijsko-tajkunskih struktura kojima jedino odgovara hitan ulazak u EU, ne žele srediti biračke popise, jer mrtvi svojom nemogućnošću izjašnjavanja PROTIV, i svojim 100%-tnim fizičkim neizlaskom, a papirnatim izlaskom, omogućavaju manipuliranje rezultatima referenduma, podižu broj birača koji moraju izaći na referendum i zaokružiti PROTIV.

-prihvaćaju „žrtve“ koje smo dužni, po njihovoj volji, podnijeti : odricanje od ZERP-a; prihvaćanje vlastite manje vrijednosti u neprimjeni međunarodnoga prava na razgraničenje na moru, gubitak suvereniteta na Jadranskom moru i predavanje istoga u ruke EU-a (tko se još sjeća G.de Michelisa, nekadašnjega ministra vanjskih poslova Italije i njegovih riječi da je Jadran potrebno pretvoriti u europsko (misli talijansko) more?); prihvaćanje da smo država nastala na zločinu, da su nam prvi predsjednik i osloboditelji i utemeljitelji države udruženi zločinci koji su skovali ZZP; prihvaćanje predaje (kažu prodaje) nacionalnih bogatstava, energetike, telekomunikacija, šuma, vode, zemlje,...; prodaja svega- nacionalnoga duha, vlastite kulture, običaja, tradicionalne proizvodnje, pa i morala.

Nekada smo u sebi vidjeli Europu, a Europa je u nama vidjela samo Balkan u koji nas i sada uporno gura .
Sada mi u Europi vidimo Balkan i sve ono što nas je natjeralo da se krvavo borimo i iz njega izađemo.

Europa nije željela zaustaviti užas ratnoga sukoba naroda bivše SFRJ, gledala je tu samo svoj politički i gospodarstveni interes. U tome se ponašala licemjerno, bešćutno, ravnodušno, tolerirala genocid, masakre, i učinila je sve svojim žrtvama: Hrvate, Bošnjake i Srbe.

Nije EU zajednica ravnopravnih europskih naroda, već obična tvorevina krupnoga kapitala povlaštenih nacija u njoj, koje svoje bogatstvo stječu prevarama, principima ucjene i sile, korupcijom i podmićivanjem političara manjih država, ratovima i prisvajanjima tuđih dobara,..., a onda cijelu EU, zbog „straha od terorizma“, pretvaraju u veliku orwellovsku Big Brother kuću. Pri tome uvjeravaju buduće članice da će ulaskom povećati svoju zonu sigurnosti. Kako – vidjeli smo na primjerima Madrida i Londona.

Europa se hvali slobodnim kretanjem ljudi, roba i kapitala, te jednom rukom maše novcem iz pretpristupnih fondova, a drugom rukom, budućim članicama grabi višestruko više novca.
Kada se dogodi nešto što im nije po volji , ponovo uvode granice i sprječavaju „slobodno kretanje ljudi", ruše schengenske odredbe.

Kunu se u funkcioniranje slobodnoga tržišta, traže ultimativnu privatizaciju svega tuđega, a istodobno subvencioniraju svoju brodogradnju, svoju poljoprivredu i prehrambenu industriju, svoje banke, telekomunikacije i autoindustriju.

Kažu i da će naš okoliš biti bolje zaštićen ulaskom u EU?
Kako? Davanjem mafiji, kao u Italiji, da nam zbrinjava otpad? Ili bacanjem radioaktivnoga otpada u Jadran? BP će nam to možda pokazati, kao u Meksičkom zaljevu? Ili će nam zemlju zaštititi kroz Zakon o golfu?
Mislili smo da su naši političari, autori te sprdnje od zakona i propisa koji omogućavaju besprizornu krađu privatnoga zemljišta, a kad ono- to je bizarna umotvorima europskih birokrata i kolonizatora – lopova s pedigreom, koju provode korumpiranjem domaćih političara.

Kažu da bolje zbrinjavaju hranu- bakteriološki je čistija, samo u njoj ima priona, GMO primjesa, antifriza i dioksina.

Namjeravaju li nas učiti gospodariti vodama, upravo onako kako su oni gospodarili svojom vodom, te im je neupotrebljiva za piće? Ili nas žele riješiti brige oko vode i električne energije, preuzimanjem istih, te nabijanjem cijena i otpuštanjem radnika?
Zar to naša vlada ne bi znala raditi sama i tako puniti naš , a ne njihov proračun?

Uvjeravaju nas da će ulaskom u EU, hrvatski radnici moći raditi u svakoj EU-državi, a studenti će moći studirati širom Europe.
Hrvatski radnici su i do sada odlazili raditi u svijet, ako nisu imali posla, a studenti su mogli studirati gdje god žele, ako su im roditelji imali novca za to.

Tko će to moći odlaziti raditi u svijet? I kada ? 2020?
Mljekari koje su dogovorenim niskim kvotama upropastili?
Radnici u šećeranama, kojima su dogovorenim kvotama ubili radno mjesto?
Poljoprivrednici koji neće moći dobivati subvencije 7 godina?
Mogli bi i travari, koje su stavili izvan zakona novim „Zakonom o kontroli biljnih pripravaka“?
Ribari koji nemaju više svoje more, već im morske njive preoravaju Talijani, Slovenci i povlašteni Europljani koji su proglasili svoje ZERP-ove u matičnim državama?
Brodograditelji (malo do Kine i okolo)?
Otpušteni iz HEP-a, kada ga preotmu po političkim direktivama?
Otpušteni iz DT-a ili HT-a, INE, Plive, Hrvatskih šuma, Vodoprivrede, Komunalnih poduzeća, ..,kada ih pootpuštaju nakon budućih uspješnih privatizacija?

Političari? E, to znamo. Otimaju se za sigurna mjesta zaslužena svojim angažmanom oko EU- Anschlussa Hrvatske.

Da nas uspješno uguraju u EU, plaše nas Srbima i ostalim Balkancima, pa i nama samima i nude nam spas u čvrstom zagrljaju Nijemaca, Britanaca, Francuza,...?
Koga god su grlili u povijesti, svatko je mislio da ga dave, a kad ono – bio je to izraz silne ljubavi!

Smiješno zvuče izjave da se, zamislite(!?), odluke u EU, neće moći donositi bez nas?
A u Saboru su nam oni odlučili, da nam ne treba ZERP, da nam ne treba međunarodna pravda već Arbitražni sporazum, da ne trebamo braniti svoj nacionalni interes i svoju samostalnost, te cijeniti svoje ljude koji su nas doveli do samostalne države.
Sutra će nas uvjeravati, kada Arbitražom ostanemo bez dijela teritorija, da to nije bitno jer ionako u EU nisu bitne granice (naše, ali njihove su itekako bitne).

Kažu da će hrvatski jezik biti službeni u EU, jedan od 24, te da ćemo bolje štititi svoju tradiciju i identitet, svoje ciljeve i interese, hrvatska putovnica bit će europska, a i ribari će lakše prodavati ribu u EU (koju?).

A EU se nagnula, kao Titanic. Puca po svim šavovima. Mnoge komore broda santa leda je proparala (komore naziva: Grčka, Irska, Portugal, Španjolska, Italija,) i ulazi ledena voda, a orkestar svira li svira, dok promatrači izvana: CIA, Jacques Delors, Soros, Bernard- Henry Levy prognoziraju kada će potonuti.

Sada, kada se većina hrvatskoga stanovništva okreće od Europe jer u njoj vidi propast, lažnu demokraciju ( vidljivo u neprihvaćanju odluka naroda Francuske i Nizozemske o odbijanju EU-ustava, te u nametanju Lisabonskoga ugovora bez referenduma), centralizirano ekonomsko planiranje i kontrolu s favoriziranjem gospodarstava privilegiranih naroda, nametanje narodima Europe političkih odluka skovanih u politbiroima Europske komisije i Europskoga vijeća- sa suverenima koji imaju ovlasti oligarha, „državno“ planiranje slično onome u SSSR-u, način odlučivanja majorizacijom nad „manje vrijednim narodima“, Europarlament kao grotesku u kojoj se „raspravlja“ o već odlučenome i nametnutome, žele nas pripojiti pod svaku cijenu, nestaju sve zapreke u trenu, zatvaraju se poglavlja po skraćenom postupku.

Titanic tone, ali još prima naivne putnike, koji njegovo izvijanje pred potonuće, smatraju njegovom snagom, a ne smrtnim grčem pri kojem je tim naivcima namijenjena uloga posljednjega zalogaja.

Neki govore kako u našemu balkanskome „kokošinjcu“ nema organiziranosti, kako vlada nemoral, korupcija, mito, niske strasti, pa zato pozivaju europske lisice da nam uvedu reda, a:
afere Patria, Daimler, Hypo, Deutsche Telecom, Saab, skandali s Kohlom, Chiracom, Schusselom, Stoiberom, Berlusconijem, švedskim kraljem Gustafom, potkupljivim EU-parlamentarcima, E.Strasserom, A.Serinom, Z.Thalerom, potpredsjednicom EU-parlamenta S.Koch-Mehrin koja je prepisala svoju doktorsku disertaciju, saznanje da je I.Sanader ukradenim novcem RH plaćao lobiste u Bruxellesu, deportacije Roma iz Francuske, izbacivanje manjina iz ustava, rasizam, ksenofobija, ideologija prisilne asimilacije, nespašavanje bespomoćnih emigranata na pučini ispred talijanske obale, ucjena Islanda oko ulaska u EU, spoznaja da su i prije invazije Iraka vođeni razgovori o podjeli ratnoga plijena, pokazuju kolonijalno-pljačkaško i grabežljivo, pohlepno europsko lice, gore od balkanskoga.

Ima simbolike u odnosu čelnika MMF-a i nesuđenoga francuskoga predsjednika, D. Strauss- Kahna, prema sobarici i odnosu uglađene, civilizirane, kulturne, sebeljubive Europe prema pridošlicama nižega ranga, poput Hrvatske.
Kažu da je euro, zbog njegove pohote potonuo 6%, umjesto da se njegovom važnom ulogom u spašavanju eurozone podigao.
Jaka li je euro valuta, kada je ruši pohota jednoga starca!?

Kada će se više ta Europa debalkanizirati i europeizirati, upravo onako kako nama pridikuje?!

Inače u EU svima „cvjetaju ruže“:
Slovenci uzimaju kredite od 380 milijuna eura za pomoć Grčkoj, a sami su dužni i imaju manje plaće od Grka, sutra će za Irsku, Portugal, Španjolsku, Italiju, Belgiju...
Od 10.mjeseca 2008. do danas članovima EU dano je 4589 milijardi eura pomoći. Taj novac, naravno, nije zarađen, već tiskan i znači veliku inflaciju te vjerojatni propast eura i same Unije.
„Najsposobnije nacije“ preuzimaju energetiku, telekomunikacije, proizvodnju lijekova, zemlju, vinograde, šume, izvore pitke vode, medije i ovladavaju njima u ime „napretka svih“, tako da im onda mogu pomagati u njihovom siromaštvu.
Neki to nazivaju nužnom privatizacijom, a iza svega se krije Udruženi Zločinački Pothvat nad ljudskom slobodom, nad životima ljudi, nacijama, državama i samom prirodom.

Od takve EU i promicatelja njenih interesa, prijeti nam Anschluss, a ne organiziranje pravoga demokratskoga izjašnjavanje o vlastitoj budućnosti, prijeti nam ukrcavanje u potpalublje Titanica koji upravo tone, a ne bolja budućnost na njegovoj palubi i blizina čamaca za spašavanje.

Komentari

Većinom manjina

Građani većinom podržavaju ulazak u EU!

Tko je glasao

Koji građani? Oni u Hrvatskom saboru i vladi?

Građani većinom podržavaju ulazak u EU!

Ma, naiva je umjetnički pravac u hrvatskom slikarstvu!
Ovakve naručene ankete samo pokazuju dokle su spremni ići u svojoj želji da narod postupa po njihovoj želji, a ne svojoj.

Govore i o mogućnosti lažiranja rezultata referenduma pa ove namještene ankete možemo shvatiti samo kao predradnje i pripremu za to.

Ukoliko ne srede biračke popise prije toga, sve je jasno - lažiranje!

Tko je glasao

Odličan pet - sjedni!

Ako se činjenice ne uklapaju - to gore po njih!

Tko je glasao

Referendumsko izjašnjavanje, poput ankete

Zašto je potreban baš ovakav demokratski referendum:
http://www.vecernji.hr/felix-1305237600 ?

Tko je glasao

Naiva iz Hlebina

Ma, naiva je umjetnički pravac u hrvatskom slikarstvu!

Tko je glasao

Bjelorusija sretna zemlja

treba procitati o primjeru Bjelorusije kojoj ne treba nikakva EU.
i malo razmisliti - kako to oni mogu, a mi ne mozemo?

Tko je glasao

EU i Haaški sud su po svom djelovanju značan dio Memoranduma 2

EU je ohrabrivala 90-tih ostvarivanje Memoranduma 1, a sada svojim nametanjem nemoralnih, ekonomski i politički za Hrvatsku izuzetmo štetnih zahtjeva podržava i pomaže ostvarivanju srpskoga Memoranduma 2.

Njihovi zahtjevi su tipa: ne plivajte, prepustite se, dajte nama sve svoje čamce za spašavanje ( energetika, zemlja, šume, voda, telekomunikacije, banke,...), skinite i pojaseve (prihvatite našu ocjenu da ste zločinci, da su zločinci najbolji između vas, jer to nama politički odgovara, a i onima za koje želimo da budu iznad vas), a kada se doslovno budete topili, možda vam vratimo koji vaš čamac i nešto pojaseva.
Anonimni, čini mi se da ti tako nešto odgovara.
Političari kao pojedinci imaju pravo na glupost, ali u pitanjima suvereniteta, opstojnosti države nemaju i zato ovakav manipulatorski proces (mijenjanje ustava i odredbi o referendumu za pristupanje, prihvaćanje Arbitraže, neproglašenja ZERP-a, "dobro ponašanje" nakon osude borbe za samostalnost i blaćenja temelja ove države , ubacivanje prednosti svoga potpisa prije rezultata referenduma, nije već odavno proces pristupanja EU već aneksija, Anschluss ili čak i nešto daleko teže.

Evo malo se zabavi rezultatima i sudbinama država koje su uskočile na Titanic, dok još nije udario u svoju santu:
http://www.jutarnji.hr/kriza-u-portugalu--rezite-place-i-zaboravite-na-r...
http://www.vecernji.hr/biznis/moze-li-spanjolska-kriza-povuci-cjelokupnu...
http://www.h-alter.org/vijesti/ekologija/tsunami-urbanizacije-slucaj-spa...
http://www.nacional.hr/clanak/104916/gospodarska-kriza-na-otoku-irska-da...
http://hrsvijet.net/index.php?option=com_content&view=article&id=14089:d...

Posebno si prouči i ovo:
http://hrsvijet.net/index.php?option=com_content&view=article&id=14085:w...

Tko je glasao

kršenje ustava i veleizdaja...

I zato si ti... napravila... što ono?

p.s. Ja i dalje nikada nisam vidio da nas je EU ZVALA da joj pristupimo. Mi se guramo tamo, naime. Tako da te fore o uvjetovanju... hm.

Tko je glasao

Miš nije pozvan

Mi se guramo tamo, naime. Koji MI?

I zato si ti... napravila... što ono?
Napisala toliko dnevnika za NE-EU.
Tebi našla ovaj link:))
http://www.youtube.com/watch?v=92LKvIBPkYw&NR=1
ps.
Možda imaš samo muški nick?
http://www.net.hr/2009/09/10/0382007.42.jpg

Tko je glasao

MI

MI = legalno izabrana vlast. A i ne znam baš puno političkih stranaka koje imaju NE u EU u svom političkom programu. Osim onih koje su bile u prosvjedu :)

Link je osveta za Bože ppetra?

Tko je glasao

ma, ne:)))

Link je osveta za Bože ppetra?
Ma, ne.)))

Tko je glasao

Bjelorusi ponosni narod svoj na svom.

Dobro si reka . Krenulo joj , pretekla je bugarsku a još malo pa će i ukrajinu.

Tko je glasao

tomy jel' se ti to zafrkajes

tomy jel' se ti to zafrkajes il' ti to ozbiljno?
pa kad si ti to bio u te 3 zemlje?
vis' ja ne mogu nis' rec o bugariji i ukrajini jer ne bijah tamo.
no, o Bjelorusiji mogu govorit na temelju boravka u toj lijepoj i uredjenoj zemlji (2007. tri tjedna) i onoga sto su mi rekli domaci ljudi od kojih je velika vecina zadovoljna opcom situacijom i zivotom u svojoj zemlji i ne bi isli nekuda van.
a EU ih puno ne zanima.

Tko je glasao

Drugarice moja,

jako sam zadovoljan ovim Vašim dnevnikom, pače, više nego zadovoljan. Ne smo pristupom temi (temama) već i visokom razinom Vaše umješnosti pisanja.
Čista petica, ali po mom dubokom uvjerenju, neće biti ukrcavanja na Titanik, jer ćemo,ako bude potrebno pomoći santi s nekoliko "rupa".
Na žalost, anschluss je već na neki način napravljen, ja to zovem autookupacijom, onog trenutka kada su na državne institucije ovi naši podrepaši izvjesili europske zastave, nićim izazvani.

Pozdrav,
Molotov

Tko je glasao

Zna narod

Hvala, @Molotov, za "pozitivne kritike".

Na žalost, anschluss je već na neki način napravljen, ja to zovem autookupacijom, onog trenutka kada su na državne institucije ovi naši podrepaši izvjesili europske zastave, nićim izazvani.
Ako političari ne znaju, zna narod:
http://www.mojnet.com/video-paljenje-madjarske-zastave-zagreb-16-listopa...

http://www.youtube.com/watch?v=GIw__mjcaV4

Tko je glasao

Gledaj

sa svjetlije strane ppetra.

Kada izvezemo u EU dovoljno naškijeh matan/jaran managera uz dostatnu kvotu našijeh kvarnih političara
pa kad se ostvari sinergiski učinak istih, otići će EU dovraga brzinom svjetlosti.

Usput rečeno daj neku viziju kako zamišljaš RH nas punih 4,5 milijuna a da budemo samodostatni jer ovo
je samo jamranje .Zaista bih volio bih pročitati tvoju viziju kako sami i samodostatni.

Reanimator

Tko je glasao

Živimo u pustinjskoj zemlji, bez vode, plodne zemlje...

Za odgovor, trebao bi dobar dnevnik, ali evo ti jedan link za zabavu.

http://www.hrt.hr/index.php?id=48&tx_ttnews[tt_news]=101065&tx_ttnews[backPid]=38&cHash=742e819949

Inače, živimo u pustinjskoj zemlji, bez vode, bez njiva, bez mora bogatog ribom, bez kuća, bez šuma, bez plodne zemlje, ekološki upropaštenoj, punoj nuklearki, nemamo mogućnosti proizvodnje hrane pa uvozimo tuđu, svinje se ne mogu navići na naše podneblje, ni krave, pa smanjuju kvote, ..., pa mi bismo pomrli da ne damo sve na upravljanje drugima, kao Grci, Portugalci, Španjolci, Talijani, ne možemo živjeti bez golfa, reketa iz EU,...

A mogli bismo odmah proglasiti ZERP, loviti svoju ribu i prodavati je u npr. Italiju i Sloveniju, pa i Japan( nakon ove nuklearne katastrofe nije loše malo zdrave hrane:))), zaposliti svoja brodogradilišta za pravu ribarsku flotu, pregovarati s drugim tržištima o iznajmljivanju i naplaćivanju ribolova u našemu ZERP-u, pa i bolje dobro prodati ono što nam Arbitražom namjeravaju uzeti, nego pokloniti kao što namjeravaju za političarski Anschluss vlastite zemlje .
A tek da smo već 10 godina primjenjivali ZERP, i da nismo privatizirali na takav način INU, Večernji, Plivu..., telekomunikacije i sve što donosi velike prihode,,,

Tko je glasao

na sva pitanja, jedan odgovor...

A odgovor se svodi na jedno: "Ah, da nismo."

Da nismo privatizirali, da nismo pretvorili, da nismo... Ali jesmo. I to upravo pod vodstvom nacionalnih veličina. Baš pod njima. I to u tijeku toka rata. I što sad?

Je li EU kriva što ne obrađujemo svoje njive? Jesu li Srbi krivi što godinama malo ulažemo u prosvjetu i znanost? Jesu li Židovi krivi što nemamo otkupnu stanicu za ribe? Je li NATO kriv što nam farbanje tunela košta kao F-18?

Ali jok, puno je zanimljivije godinama slušati ultramega domoljube kojima slina pršti u mikrofone od silnog nacionalnog zanosa - a cijeli trud im se svodio na uvlačenje političkoj vrhuški - i zajedno s njima pronalaziti unutrašnje i vanjske neprijatelje, negoli nešto i napraviti.

Kad bolje razmislim, zadnjih 20 godina mi je puno vremena otišlo (htijući-nehtijući) na objašnjavanje "jel to što radim anti-hrvatsko", "jel dovoljno hrvatsko" i sl. - a oni kojima sam to "morao dokazivati" danas su ili u vilama ili u zatvoru. Fantastičan rezultat.

Tko je glasao

Da opet ne bude: "Ah, da nismo", imamo "NE-EU, volim Hrvatsku"

Ali jok, puno je zanimljivije godinama slušati ultramega domoljube kojima slina pršti u mikrofone od silnog nacionalnog zanosa - a cijeli trud im se svodio na uvlačenje političkoj vrhuški - i zajedno s njima pronalaziti unutrašnje i vanjske neprijatelje, negoli nešto i napraviti.Baš obratno.

"Ultremega domoljubi" su odstranjeni kao kvarno tkivo, a ultramega pacifisti, anacionalci, pljuvači po svemu hrvatskome, "ljudi od svjetskoga formata", "poligloti svjetskih manira", "hristos se rodi"- "hrvatski" političari", jugoslaveni, eurofilčine, kroatofobi, kulturnjaci i novinari duha istočnoga Balkana, ljubitelji tuđinske zastave žutih zvjezdica, razmilili se kao mravi i nameću svoj pogled putem javne televizije, medija, pa i pollitika.coma.
Kad bolje razmislim, zadnjih 20 godina mi je puno vremena otišlo (htijući-nehtijući) na objašnjavanje "jel to što radim anti-hrvatsko", "jel dovoljno hrvatsko" i sl. - a oni kojima sam to "morao dokazivati" danas su ili u vilama ili u zatvoru. Fantastičan rezultat.
Ne moraš ništa objašnjavati, sve je vidljivo iz onoga što pišeš.

Ovi o kojima pišeš u vilama i zatvorima, samo su nabacivali uspješne maske, većinom su ti to ljudi od politike bivšega sustava, a "dovoljno hrvatski" su u zatvorima, proganjani od onih koji su ih držali u logorima, preko tisuću još je na spiskovima nestalih, oni koji su bili pogođeni presudama našim generalima, oni koji znaju istinu i koji svoju djecu uče toj istini uprkos gore opisanima.

Nije lako srušiti konstrukciju koja je građena desetljećima. Za sada smo se riješili najgorih i najopasnijih pobjedom u ratu, ali konstrukcija je još tu i održavaju je kojekakvi nostalgičarsko-privilegirani iz onih vremena u svim porama društva. A vrijeme i pravi odgoj i tu konstrukciju nagrizaju.
Zato je panika u redovima, zato nametanje yu-filmova, yu-kulture, stalno zavirivanje na srpsku scenu, ali mlade to ne dira, oni ne znaju za jugu i Srbiju, osim iz priča u kojima su ih roditelji naučili tko su bili negativci, zločinci, palikuće, tko im je ubio rođake, zbog koga su se preselili,.., a i njihovo pismo im je sasvim strano, kao arapsko ili kinesko.
(Znam, reći ćeš da je dobro da više znaju, i istina je, ali tek nakon što nam se kulture dovoljno udalje, da i njima prijeko zauvijek ostane jasno kako su smiješni dok nam pokušavaju ukrasti Gundulića ili Marulića.)

Je li EU kriva što ne obrađujemo svoje njive? Nisam baš sigurna da nije.
Pitaj one koji je slušaju i rade po njenim naputcima. Za sada znam da su nam "jako krivi" po pitanju ribe., telekomunikacija, Zakona o golfu,...

Tko je glasao

???

Ne moraš ništa objašnjavati, sve je vidljivo iz onoga što pišeš.

Što je to vidljivo?

Netko NAM pokušava ukrasti Marulića ili Gundulića? Gdje to? Kada to? Razmišljati ću o tome večeras uz čašu vina na balkonu dok s Jaruna trešti turbo-ultra-mega folk, a mlade pijane rvatice i rvati bauljaju i rigaju mojom ulicom tražeći valjda Marulića. Poslije ću - antihrvatski raspoložen kakav već jesam pogledati neki dobar domaći film, recimo Nausikaju ili Četverored, a onda - malo smijeha prije spavanja - gledati kako Džebo ore maćuhice oko HNK svojim jeepom na jubitoubiou.

Gdje si ti živjela zadnjih 15-ak godina? Čuvala vatru na ognjištu?

Tko je glasao

Gdje ti živiš?

ali mlade to ne dira, oni ne znaju za jugu i Srbiju, osim iz priča u kojima su ih roditelji naučili tko su bili negativci, zločinci, palikuće, tko im je ubio rođake, zbog koga su se preselili,.., a i njihovo pismo im je sasvim strano, kao arapsko ili kinesko.

U nekoj sojenici?

Na tvoju žalost - među mnogim mladima ne postoje takve maloumne granice... S razlogom brineš ;)

Bajaga, ZG- http://www.youtube.com/watch?v=hMP_4Djx75c
Rundek, BG - http://www.youtube.com/watch?v=Rya9NOWWB4s&feature=related
(samo kao primjeri iz "jugosfere")

...alternativaca imaš koliko hoćeš...
...u skladu s poseljačenjem obiju nacija, sad i inače, najbolje prolaze cajkeri, ali to ne znam searchat ;)

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Samo se tješi

ali mlade to ne dira, oni ne znaju za jugu i Srbiju, osim iz priča u kojima su ih roditelji naučili tko su bili negativci, zločinci, palikuće, tko im je ubio rođake, zbog koga su se preselili,.., a i njihovo pismo im je sasvim strano, kao arapsko ili kinesko.
Ovo i dalje stoji, bez obzira na tvoj komentar.
Ljudi vole svoju mladost, a dio nje su i neke pjesme i neki izvođači. Unutar obitelji to se još prenijelo na prvu generaciju, ali s vremenom i to kopni koliko god se trudili jugonostalgični mediji.
Bitno je da mladi odrastaju u svojoj kulturi, a ne u tuđoj - nametnutoj. Za sve treba vrijeme, pa i za odmak od 70 godina utjecaja tuđinske vlasti i svakakvih utjecaja.
....

Znaš ono, odselili, djeca odrasla, poudavala se, poženila, ništa ih više ovdje ne vuče, druga kultura ih privukla, a stariji kao stariji, nostalgični, ali što će kada djeca...

Tko je glasao

e tak da ppetra zna...

... da mi brat sutra ide na koncert Laibacha :)

Tko je glasao

Neee....!!!

Jusu li to oni što nam kradu ribu?

(Neprijatelji s istoka, neprijatelji sa zapada, ovi i oni unutrašnji neprijatelji... sreća da dolazi Sveti Otac koji će nas ponovo zaštititi i spasiti)

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Dokazi prijateljstva svuda oko nas, kao da smo u bajci

Neprijatelji s istoka, neprijatelji sa zapada, ovi i oni unutrašnji neprijatelji...
Ovi s istoka prijateljstvo su dokazivali granatama, rušenjima, ubijanjima, silovanjima, a ovi sa zapada, prvo embargom, onda svojim politikanskim pomaganjem agresoru,... zatim prisiljavanjima na odricanje od ZERP-a, uskraćivanjem međunarodnoga prava i prisilom na Arbitražu, presudama našim generalima A.Gotovini i M. Markaču, borbi Hrvatske za samostalnost,..,, a ovi unutrašnji: pisanjem u Jutarnjem, u medijima, na pollitici i ne samo time.

Što ćeš, kada imaš nešto dobro - Lijepu našu, onda to trebaš znati čuvati, a ne vjerovati u onako gore opisana, dokazana prijateljstva.

Tko je glasao

Pojednostavljuješ

previše kad svodiš sve na zemlju i livade.

Čak ni ne trebaju uvesti tihi embargo na našu robu,dovoljno je da prekinu ili značajno smanje kreditne linije FIAT novca.

Imam svoje razloge kad sam za pristupanje Europskoj uniji,najvažniji od svih jest dugoročni mir koji
je asocijacija donjela na kontinentu,uprotivnom mislim da bi Njemački panzeri ponovo brujali.

Da mi se svidja način na koji ulazimo "bez gaća"-nikako,ali za to možemo kriviti samo sebe i vlastite "časne Hrvatske muževe"

Reanimator

Tko je glasao

Imam svoje razloge kad sam za

Imam svoje razloge kad sam za pristupanje Europskoj uniji, najvažniji od svih jest dugoročni mir koji je asocijacija donjela na kontinentu,
Misliš na ovaj mir od 20 godina?
Kao što ti imaš svoje razloge za ulazak u EU, sve je više građana koji imaju svoje razloge za neulazak u tu istu EU.

Tko plaća mir,europskoga područja izvan Balkana? Pogledaj oko nas, na drugoj obali Sredozemnoga mora neka "lepa sela, lepo gore". A i u Grčkoj, Portugalu, Španjolskoj, Francuskoj, Irskoj, tinja.

Nisu baš zgodni raspadi velikih sustava, a vrlo su izgledni.

Tko je glasao

jako me nasmijao naslov.

jako me nasmijao naslov.

Tko je glasao

Smijeh

Kažu:"Za smijeh je uvijek potrebno, malko duha"

A, "... ima osmijeha gorih od suza"

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci