Tagovi

Udbaška pedstava Hamleta...

Udbaška pedstava Hamleta...
Dnevnik
rush - Sub, 14/04/2012 - 16:05 Glasujte

1 Up Down Komentari
dodaj komentar Hrvatsko društvo bivših političkih zatvorenika „Goli Otok“ * odlučno protestira protiv insceniranja političkog performansa „Fašizam – Antifašizam“ na na hrvatskom glavnom trgu.

Ovaj politički performans u kojem je nastupilo 15-20 većinom maloljetnih političkih ezibicionista obučenih u crno, 150 policajaca i 200-tinjak tzv. antifašista, dogodio se u trenutku rapidnog opadanja potpore građana politici naslijednika SKJ (komunističke partije jugoslavije) SDP-a i njegovih koalicionih istomišljenika.

Bivši politički zatvorenici su svjedoci instaliranja raznih Đapića, Kramarića, Degana u političke stranke, sa ciljem diskvalifikacije, kontrole, usmjeravanja i manipuliranja političkom scenom i demokracijom u poslijednjih 22 godine, te nas ne čudi ni uloga Josipa Miljaka i Hrvoja Mirkovića u ovoj novoj epizodi redatelja hrvatske demokracije.

Stoga tražimo da ministarstvo unutarnjih poslova ( ovdje ispadamo pomalo naivni) ispita autentičnost „poziva“ pomenutih desnih stranaka iz EU, te i okolnosti njihovog nedolaska, jer opravdano sumnjamo da je bilo ikakvog poziva kao i otkaza, i da je to samo dio igrokaza namjenjen „bildanju mišića“ aktualne vlasti na Markovu trgu kao i Pantovčaku.
Nadamo se da će policija ozbiljno istražiti ulogu aktualne političke vlasti u ovoj neukusnoj predstavi i ubuduće onemogućiti ovakve i slične priredbe koje više liče južnoameričkoj političkoj praksi nego budućoj članici EU.

14.04.2012 Rado Pejić

* društvo političkih zatvorenika „Goli otok“ zabranjeno je od hrvatskih vlasti 2008 godine i od tada djeluje u ilegali.

Komentari

"Udbaška predstava"

Evo je opet:

"ŠIBENIK - Nepoznati počinitelji sinoć su fašističkim znakovljem išarali spomen-obilježje Radi Končaru i drugim antifašistima u spomen-parku Šubićevcu u Šibeniku, potvrdila je šibenska policija. Na spomen-obilježju iscrtani su autolakom motivi ustaških simbola i "svastike". Na išarane spomenike jutros su naišli osnovnoškolci i djeca iz šibenskih vrtića, koja su s učiteljicama i odgojiteljicama došla u spomen-park Šubićevac kako bi, u sklopu akcije obilježavanja Dana planeta Zemlje "Zelena čistka", na tome mjestu tijelima načinili krug za Zemlju. U tijeku je čišćenje išaranoga spomen-obilježja." - http://www.jutarnji.hr/vandali-na-subicevcu-kukastim-krizevima-i-ustaski...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Konačno!

Kad se stariji već nisu sjetili da petokraka treba u istu ravan sa svastikom, sjetili se unuci partizana. Svaka čast djeci, nadrasli su i djedove i očeve!

Tko je glasao

Odluči se, druže!

Dal' ti UDBA paše, ili ne...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

haha

...ajd baba sjaši, nije valjda to tvoj domet ! Upravo sam saznao da su autori grafita stvarno unuci partizana, pa ako vi ne kužite svijet, ne znači da su i oni blesavi.

Tko je glasao

Uobičajeno...

UDBA sve prva i točno dozna... ili je to bila OZNA...

(baba ti je ona koja te nije šamarala na vrijeme, pa si ispao tako istovremeno i zločest i tupav!)

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Halo, malo respekta!

Tko je glasao

"Sjaši dida"

(da se poslužim tvojim vokabularom, možda ti bude jasnije)

Dok te "tvoja usta hvale", ja te ovdje vidim kao provokatora, dezinformatora i širitelja laži i mržnje, doduše vrlo nemuštog.

Takvi i od mene mogu očekivati posve "odgovarajući respekt i poštovanje".

Da ti pojasnim, kako opet ne bi nešto krivo shvatio - svaki čovjek strijeljan od strane okupatora i fašista ima od mene bianco poštovanje veće od onoga kojega bi ti ikada mogao dobiti!

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

HDZ se ne može raspasti!

Previše su oni zločina napravili da bi se tek tako razišli. Zločin njih drži zajedno. Oni su dobro svjesni da bi svaki razlaz ili raspad značio pucanje glavne kanalizacione cijevi i nekontrolirani izliv govana.
I danas poneki udbaš izađe u javnost sa svojom istinom, ali su te "istine" strogo dozirane i kontrolirane.
Raspad HDZ-a bio bi velika prijetnja za sve njih, jer svi znaju da ih samo čopor može zaštititi od odgovornosti za počinjene zločine.
Ovo važi ne samo za HDZ, nego i za kompletan politički ansambl hrvatske.

Tko je glasao

U ovoj udbaškoj državi niušta nesmijemo biti sigurni.

Od dvadesetak maloljetnih "ustaša" polovica su garant bili udbaški provokatori, a duga polovica kupljena za kesu bombona. Vođe svih etabliranih političkih stranaka su udbaši jednako kao i dosadašnja tri hrvatska predsjednika!!!
Zašto bi koga uopće iznenadila ova udbaška predstava ako znamo da je u povjesti odigrana nebrojeno puta.

Tko je glasao

Ma pusti to ...

sve je to sviranje q.... hajd' ti nama daj onu "ozbiljnu analizu" kojom se može utvrdit "ekstremno lijevi karakter" HDZ-a.

Tko je glasao

Dvije pole iste guzice...

...SDP i HDZ imaju konsenzus u otimačkoj orgiji. Oboji znadu da i oni drugi otimaju, ali je vrlo važno da to solidno od javnosti sakriju. Onaj koga neusmjereni novinari otkriju, sam je kriv, međutim i tu postoji zaštita kod pravosuđa. Ako to Bajić ne može zataškati, onda su tu 4-5 instanci pravosuđa koji će to razvući, gurnuti u zastaru, sankcionariti drugarskom opomenom etc. etc.

Kako bi se pojačao privid demokracije, SKJ (SDP&HDZ) se ukrasio sa hemeroidima HNS, HSP,HSLS, ...
U Hrvatskoj se ne kažnjava kazneno djelo pljačke i otimačine, ovdje se kažnjava onaj koji nije dobro sakrio od javnosti.
Mene međutim zanima zašto ovi "lijevi" mudroseri sa pollitike štite tu očiglednu komunjarsku demokraciju, koja i nas (demokrate) i nji na koncu vodi u propast? Misle li oni da će im sutra moći biti isplaćene penzije ako se ovo sve danas sjebe? Koji je to egoizam koji Kadiji neda pravovremeno ispuniti svoju građansku dužnost ? On se nada penziji, na Goli sa kukavicom!

Tko je glasao

Hajka braće Grimm

Hajka braće Grimm
Da ste htjeli, mogli ste kupiti Vjesnik – ne mislim čitavu firmu za jednu kunu, nego primjerak novina za sedam kuna – i pročitati kako »optužbe na Maticu i Igora Zidića dolaze u nezgodnom trenutku jer se 30. lipnja održava godišnja izvještajna skupština koja bi se mogla pretvoriti i u izbornu ako bi nezadovoljstvo Zidićem poprimilo takve razmjere da se otvori pitanje njegove smjene«

Tko je glasao

Ono je srvarno bio igrokaz za

Ono je srvarno bio igrokaz za mase na čelu sa dr. Pravdom. Crno crvene anathističke zastave nose likovi sa dva Iphonea u džepu nemaju veze sa anarhistima RH i antifašistima. Crna odjeća i kreveljenje 10 djece nema veze sa nacionalistima RH...

Nekome je vbilo u interesu da se o ovome priča dok Linić - manijak diže novi kredit u vrijednosti 1,3 milijarde dolara, a zna se dobro i kome - vlasti

Justice for all !

Tko je glasao

Ivan Bandić, ambasador RH u Mađarskoj

Nije slučajna ni povezanost Jobika i sa tzv. "desnim " u Hrvatskoj. U Mađarsko već dugo mjesto ambasadora RH zauzima službenik jugoslovenskog KOS-a Ivan Bandić (rođak socijaldemokrate Ivana Bandića). Poznato je naime da su udbaši i kosovci stručnjaci u konstruiranju i stvaranju političkih komplota za potrebe vlasti i uopće se nebi iznenadio kad bi i njegovi prsti bili upleteni u ovu naručenu predstavu
Apropo desnih stranaka, nesmije ostati nespomenuto da u RH ne postoji desnica, ni ona u centru a niti ona dalje od centra, a što to znači ljevica upravo nam tumače Slavko Linić, Vlado Šeks, Jadranka Kosor, Ivo Josipović, Dušan Bilanđžić...
Najveći zločin Ive Sanadera nije krađa novaca poreskih obveznika, nego njegova gluma i laž da je HDZ stranka centra, iako se imalo ozbiljnom analizom može utvrditi njen ekstremno lijevi karakter. U ovom namjero stvorenom kaosu vrijednost gdje komunisti preko noći postaše demokrati, ne postoji stabilan i vjerodostojan sustav vrijednosti i to je na koncu uzrok i svih jalovih diskusija i na pollitici.

Tko je glasao

Valjda rođak socijaldemokrate Milana Bandića?

Hm...ako je to točno onda je vrlo lako moguće i da je preko tih "desnih" veza za vrijeme Račanove vlade u kojoj je Milan Bandić u to vrijeme zauzimao istaknuto mjesto, ugovorena prodaja Ine Mađarima...uz dakako povlaštenu informaciju o sirijskim otkrićima o kojoj je konačno javno odlučio progovoriti drug Kadija :
EKSKLUZIVNO
S. Kadija: Ina je tajila pronalazak izvora vrijednih 23 milijarde dolara
Uvjeren sam da su se neki dobro snašli prodajom informacija i da ih je MOL imao, kaže Stanko Kadija, jedan od geologa koji su otkrili bogate rezerve u Siriji http://www.vecernji.hr/biznis/s-kadija-ina-je-tajila-pronalazak-izvora-v...

Ako ipak ova pretpostavka nije točna što je vrlo lako moguće, i ako Račan i Bandić nisu imali saznanja o sirijskim otkrićima, onda ih je morao imati Mesićev klan preko njegovog malog od kužine - Tomislava Dragičevića.

I u tome slučaju ova tvoja teorija o ustaško-udbaškoj uroti pada u vodu i postavlja se nova o uroti Mesić-Sanader.

Ukratko, ta bi teorija mogla glasiti ovako: Nakon što je odrađen prvi krug privatizacije Ine i Ina uspješno prodana Molu po cijeni koja je sve iznenadila ( Mol očito nije htio riskirati pa se isprsio s 505icom i to s crtom), trebalo je naći budaletinu koja će uz smiješnu naknadu od svega 10 mio $ odraditi preostali dio dogovora s obzirom da su lijevi neočekivano izgubili vlast odmah nakon prvog mandata.
I takva jedna teorija koju naravno treba pomno razraditi, bi odmah dala odgovore na pitanja tipa zašto se Mesić i Sanader nisu nikada javno sukobljavali i prepucavali što je inače Mesićeva omiljena taktika.

No ostavimo ovu teoriju na provjeri kod druga Bajića jer je on navodno ( tako kaže Kadija) o svemu davno obavješten.

Nego, sve si mislim da bi možda bilo mjesta za još jednu teoriju, a ta se odnosi na sadašnjeg predsjednika Josipovića.
Mislim svima je jasno da su Mesić i Josipović na ratnoj nozi i da se polako nabacuju prljavim vešom kojega su čuvali za posebne progode i kojega najvjerojatnije ne bismo ni vidjeli da se onomad Josipović nije obrecnuo na Mesićevu doživotnu funkciju drugog predsjednika iliti predsjednika iz sjene. Na to je Mesić reterirao pokretanjem afere Zamporion, a ovo bi sada mogao biti Josipovićev return i pravi kec iz rukava kojega je dugo i ljubomorno čuvao.

P.S.
znam da sam malo otišao off topic i da večernjakova exkluziva zaslužuje poseban dnevnik, ali pošto ja ne pišem dnevnike jer sam deklarirani ustaša, a ovo je crveni portal, nadam se da će netko napraviti denevnik na ovu temu pa da raspravljamo o pravim stvarima, a ne se zamajavamo s glupostima...dobro ne baš s glupostima jer zabranjivanje iznošenja vlastitih stavova nije glupost, ali je glupost, ako je sve kako kaže rush izrežirano i dogovoreno.

Tko je glasao

zašto mesić šuti o sanaderu

jedna napomena:

po mojem sudu Mesić šuti o sanaderu ne zbog navedenog nego zbog toga što mu je Sanader omogućio drugi predsjednički mandat krađom glasova u Državnom izbornom povjerenstvu. U 22 sata u izbornoj večeri Boris Mikšić, ne ulazeći u to kakav je on bio kandidat, ali svakako bolji od Mesića, bio je drugi. Postoje indicije da je tada Mesić telefonirao Sanaderu i zamolio ga da se u Državnom izbornom povjerenstvu glasovi što ih je dobio Mikšić podijele između Mesića i Kosorice, pa je tako Kosor pretekla "u finišu" Mikšića. Po tim rezultatima ispalo je da je Mesić pobijedio Mikšića u Hercegovini, što je bilo samo teoretski moguće. Da je Mikšić bio drugi svi hadezeovci bi glasovali za njega, a ne za Mesića. Zato sada Mesić šuti kao riba o Sanaderu, iako je kad je zasjeo na Pantovčaku grmio kako se nova vlast ne će zadovoljiti sitnim ribama nego kapitalcima. Ni jedan Mesićev kapitalac nije osuđen, jer se, kako sad pokazuje istraga oko prodaje Patrijinih vozila, i sam Mesić sumnjiči kao kapitalac.

Tko je glasao

Ma ja mislim da Mesić šuti i

Ma ja mislim da Mesić šuti i zbog jednog i zbog drugog, a tko zna koliko su još imali dilova. Ovo s krađom glasova je notorna stvar, ali ako netko, a taj netko bi mogao biti Josipović, napokon prisili Bajića makar i iz čiste osvete, da pokrene istragu oko cjelokupne privatizacije Ine, tko zna što bi sve izašlo na vidjelo. Madjarska iako je članica Unije više nije u njihovoj milosti zbog kurčevitog Orbana i njegovog obračuna s bankarskim lobijem i s te strane vjerujem da Bajić ima zeleno svjetlo, samo ga treba dobiti iznutra. Malo je problem što su HNS i SDP u koaliciji vlasti pa bi moglo doći do krize vlasti ukoliko istraga potvrdi da su Mesić i njegovi HNSovci radili iza leđa Račanu. Dodatnu sumnju na dilove HNSovaca i Mađara baca i nedavna odgoda presude protiv Čačića za onu auomobilsku nesreću, a prije toga Čačićevo inzistiranje da uđe u nadzorni odbor Ine očito kako bi stvar kontrolirao iznutra.

Osim toga, Mesić nam još nije otkrio tko su mu prijatelji koji su mu donirali 2 mio kuna za kupovinu nekretnine u koju najvjerojatnije nikada i nije planirao preseliti, već ju je kupio da od bankrota spasi svoju vjernu suradnicu.

Kadiju treba pitati zašto tek sada izlazi s pričom u javnost, premda je umirovljen prije nekoliko godina. U intervjuu je rekao da je čekao da ode u mirovinu.

Tko je glasao

Kolega, vi ste čovjek s

Kolega, vi ste čovjek s iskustvom, makar političkim ako ne i ljudskim (koji ne mogu razaznati), zahvatite cijelu povijest Republike Hrvatske (i dijelom prethodnice), razmislite o poziciji moći, hrvatskom društvu i karakteru manje više svih ljudi na vlasti i pri vlasti, pa mi odgovorite:

zar sanjate da ajkula neće poduzeti sve na ovom svijetu da bi se izvukla?

Ne budite naivni, Vlada Čačić je napravila sve da Čačić ne bude osuđen i to nema veze ni s novcima ni s pravdom ni s naftom. Radimir Čačić neće dobiti zatvorsku kaznu, to je jedina istina, sve ostalo spada u domenu pregovora i nadmudrivanja.

Naš (narod) odnos i utjecaj na INA/MOL/Mađarska/Hrvatska priču se svodi na ufanje kako oni za Čačićevu slobodu neće tražiti previše. Jer koliko god budu tražili će dobiti, budite uvjereni, kao što ste, nadam se, uvjereni kako će biti prisiljeni tražiti.

Nije vrijeme za bajke među nama (narod), mi ćemo ili Vladu Čačića ili onu vladu koja će ju prijevremeno smijeniti srušiti na ulici, ukoliko budemo iskreni među nama tada se to može ostvariti bez krvi.

Tko je glasao

Ja vidim našu ( naroda)

Ja vidim našu ( naroda) priliku u činjenici da su odnosi medju koalicijskim partnerima sve napetiji, da se medju njima vode bitke na nekoliko polja, a ne samo medju njima već istovremeno i s protivnicima iz suprotnog (HDZ) tabora, kao i bitke izmedju različitih frakcija unutar samog HDZ-a. Možda sam naivan ako vjerujem da bi se svi oni medjusobno mogli potamaniti po uzoru na čikaške gangstere u čemu bi uloga noroda ili barem nas ovdje na pollitici mogla biti da im u tome pomognemo, a ne da svako brani "svog" šefa bande.
Evo ja ću se prvi javno odreći "svojih šefova", ako ćeš Ti, Bigulica i ostali isto tako postupiti prema svojima i tek onda možemo zajedno na ulicu da ih rušimo.

Jedino se moramo prije toga dogovoriti o prelaznoj Vladi i novom ustrojstvu koji ćemo uspostaviti :)

Tko je glasao

Evo ja ću se prvi javno

Evo ja ću se prvi javno odreći "svojih šefova", ako ćeš Ti, Bigulica i ostali isto tako postupiti prema svojima i tek onda možemo zajedno na ulicu da ih rušimo.
Druže moj, ne tjeram ja nikog na ulicu, a još manje da se odriču svojih šefova. Ja šefove mijenjam ovisno o kontekstu, nemoj mi to uskraćivati.

Trenutno je u državi jedina vatra u pravosuđu, a u 98% slučajeva je dosad ta vatra bila ona koja je tjerala na ulice. Jedino što nas je moglo izvući kao državu su korjenite promjene, kako toga nema ni na kapaljku predviđam ulicu kao stalan "in".

Kao moj pandan tvojoj naivnosti ja prenosim vlastitu nadu kako bi se HDZ mogao stvarno raspasti i da taj pad povuče svu silu prvo iskaza, a zatim i razočaranog ljudstva koje će stvoriti nove političke snage i jednom za svagda maknuti CK SKH s političke scene.

Tko je glasao

Ma ništa ni od tebe, i ti si

Ma ništa ni od tebe, i ti si isti ko i Bigulica, da prostiš jebavali biste se, a da vam ne uđe.

Nije svo zlo u HDZu i nije cijeli CK preselio u HDZ. puno je njih ostalo u SDP, a izmedju ostaloga i sva imovina CK SKH koje se SDP nije želio odreći kao ni ostalog nasljeđa , a prije svega mentaliteta, kojega mu je partija ostavila u amanet.
Vi bi novu budućnost gradili samo na raspadu jedne partije, HDZ-a, a vlast bi u trajno vlasništvo prepisali SDPovcima.
Ali to neće ići jer doklen god vi tako razmišljate, ja ću svoj glas radije dati i takvom poluraspadnutom HDZu, nego bilo kojoj lijevoj opciji ;)

Tko je glasao

Sorry al' si bedast. Ono,

Sorry al' si bedast. Ono, krajnje bedast, teško se s tobom i posvađati. Pa čitaj samo ovdje što pišem, koja te nepamet svladala mene stavljat ispod SDP-a?

Ja ti pričam o kuli od karata, nema te kvantne sudbe prema kojoj se političke struje raspadaju ako to ne krene od HDZ-a.

Pravosudna katarza bi trebala razjebati svaku interesnu koaliciju od '91. I Đapića i Linića, i Čačića i Šeksa. Jebe mi se da li su samo poslušali Manolića ili skupa s njim stigli na ringišpil, vrh kleptokracije mora nestati iz političkog života.

Tko je glasao

Sorry, al' ti si u stvarnoj

Sorry, al' ti si u stvarnoj zabludi, ako misliš da će krah HDZ-a za sobom povući i sve ostale pajdaše iz CK SKH porazbacane ili bolje reći strateški raspoređene u svim partijama. Pa zar ne vidiš da ovdje prisutni SDPovci jedva čekaju da HDZ nestane s političke scene i da oni ostanu jedine prave gazde? Zato cimam Bigulicu da vidim bi li zanijekala svoju partiju makar i deklarativno u zalog bolje budućnosti sviju nas. Ali vidiš da drugarica neda ni prstom na svoje. Ta bi si prije ruku odgrizla nego li je pružila meni ili tebi ili bilo kome tko nije pripadnik njihova plemena.

A ti izvini, ako sam te uvrijedio svrstavši te medju njih ili medju takve i baš mi je drago da nisi ničiji kako kažeš iako smo sasvim suprotnog svjetonazora.

Tko je glasao

Nisi me uvrijedio nego sam

Nisi me uvrijedio nego sam bio ogorčen zašto je rasprava krenula tim smjerom.

A kulu od karata sam već pojasnio u ranijem postu:
"Jedino što nas je moglo izvući kao državu su korjenite promjene, kako toga nema ni na kapaljku predviđam ulicu kao stalan "in"."

Tko je glasao

Ja ti krrrreki, za razliku od tebe, nemam svoje...

al' nemam ništa protiv odricanja i od "tvojih" i od "njihovih" :)

Jedino, nisam sigurna da nam se skupovi poklapaju, u ovaj moj skup za odricanje svakako spadaju i fašisti...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Najveći fašisti u Hrvatskoj

Najveći fašisti u Hrvatskoj trenutno su tvoji, a ne "njihovi" i s vama se zaista ne može graditi nikakva budućnost. Programirani ste da uništite ovaj narod i ovu državu, sve što činite, činite tako da joj nanesete maximalnu štetu i to u svakom segmentu, hoćeš gospodarskom, hoćeš političkom. Rasturate ju i izvana i iznutra kao prave guje ljutice :)

Tko je glasao

Pa i ja se slažem...

da "Najveći fašisti u Hrvatskoj trenutno su tvoji," - evo da se i mi u nečemu složimo :P

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Pa nije valjda lud ?!

Kadiju treba pitati zašto tek sada izlazi s pričom u javnost, premda je umirovljen prije nekoliko godina. U intervjuu je rekao da je čekao da ode u mirovinu.

Zna se kako u ovoj zemlji prolaze žviždači!

Ako ih ne pokopa službena politika i pravosuđe, onda ih pokopaju oni koji ih proglase komunjarama ili pak udbaškim podvalama :P

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Na pravosuđu je da odradi

Na pravosuđu je da odradi svoju zadaću i ako je odradi korektno, istinu je nemoguće pokopati. Naš je problem što je naše pravosuđe najslabija karika i ne radi svoj posao kako treba. Kadija tvrdi da je Ante Samodol još lani sumnjao da je Ina prodana ispod žita, a ni on, niti itko drugi nije ništa poduzeo.

Još će ispasti da su HDZovci male bebe kradljivice u odnosu na trenutnu ekipu koja je i dok je bila u oporbi, imala moć da zasutavi istrage koje vode prema njihovim brlozima.

Kad se kradu milijarde dolara odjednom, onda ima dovoljno za začepiti sva ključna usta.

btw. cijena nafte 2002./03. cca 30$/barrel, danas 120 na našem mediteranskom tržištu, znači u igri je možda i 100 milijardi$.

Toliko HDZovci nisu zamračili u cijeloj pretvorbi i privatizaciji i kasnije u 18 godina vladavine.

I onda se naivni Milanović tako olako odrekne sirijskih polja i to na nagovor drugarice Pusić i druga Čačića.

Tko je glasao

Neće

Još će ispasti da su HDZovci male bebe kradljivice u odnosu na trenutnu ekipu

Na tvoju žalost - neće, ma koliko ti likove poput Čačića titulirao drugovima.

Bolje bi bilo da se prisjetiš najvećeg druga od pravosuđa, druga Šeksa, a potom i druga Bebića, druga Milinovića, drugarice Kosor itd. (http://www.voxportal.hr/video/budisa-hdz-ima-vise-bivsih-komunista-od-sd...)

Prema nekim informacijama koje su jako stidljivo probijale medijske barijere "drugova", sirijska polja su ionako izgubljena. Ako je tome tako, a u tom svjetlu, Pusićka je na račun toga uspjela izvući barem političke bodove na zapadu kojem se ova vlada nemilice ulaguje.

Nema više "nesvrstanih", krrrreki, zar si to zaboravio :)

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Ne trkeljaj gluposti

Ne trkeljaj gluposti drugarice, dobro je poznato da ja sve vas nazivam drugovima i "lijeve" i "desne". Isti ste vi mentlalitet u pitanju su samo nijanse. Poslije Mesića, najodvratniji drug mi je Bebić, ali to nema nikakve veze s ozbiljnim optužbama na račun drugova koji su vladali 2003. kad je Ina išla u privatizaciju. Ako si poštenjak i realna osoba, razmišljaš svojom glavom, trebala bi se zalagati da se pokrenu istrage, a ne se nabacivati otrcanim frazama o HDZ lopovluku i kao argument linkati "analizu" o zastupljenosti komunjara u pojedinim partijama .

Tko je glasao

Druže krrrreki

metoda ti je doduše oprobana i više puta potvrđivana kao uspješna, ali to ti ne pali ni kod koga tko ima malko više od Milasovog mozga. Prvo aboliraš i relativiziraš svoje drugove HDZovce, a onda se razbacuješ pepelom i prozivaš druga Bebića, više-manje irelevantnu metu (bez obzira na sineka i njegove oglase), mislim, irelevantnu s obzirom na razmjere...

Gdje se ja uostalom zalažem da se ne pokreću istrage (još jedan pokušaj podvaljivanja), lijepo ti tumačim da su istrage većinom predstave pod palicom drugova od kriminalnog pravosuđa, gdje bi i rushu bilo pametnije tražiti udbaše, mislim, tko god već oni bili...

Još rush poentira, u poznatom maniru odnosa prema žviždačima, gdje je Ankica (Lepej) odavala boktemazo poslovnu tajnu, Sladoljev bio obiteljski nasilnik, Škaričićka malo prezgodna žena da bi joj se vjerovalo itd itd... ovaj, koji je geolog sa zadatkom otkrivanja nafte a ne krimosa trebao bi, ni više ni manje nego na Goli otok.

Nazdravlje! A da se za promjenu pokušate malo praviti pametni :P

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Ženo božja daj se saberi.

Ženo božja daj se saberi. Bebića si ti prva spomenula i ostale komunjare iz ergele HDZ, ali nikoga iz ergele SDP-a i onda meni spočitavaš da ja nekoga aboliram i relativiziram.
Da, zalažeš se za istrage, ali samo one koje se tiču drugova iz suprotnog tabora, ali kad se radi o nekom iz tzv lijeve opcije, onda su istrage farsične predstave kriminalnih drugova iz pravosuđa, ali kad ti isti pravosudni kriminalci osuđuju hrvatske generale domovinksog rata, onda su vam dobri.
Vašem licemjerju zaista nema karaja i već mi je smiješno i glupo hvatati vas u vlastitim lažima. Za promjenu bi bilo dobro kad biste bili u stanju smisliti laž koja drži vodu duže od par minuta, iako znam da je to za vas nemoguća misija.
Kako vam se samo da non stop lagati i podvaljivati.

Tko je glasao

Ivan Bandić, ambasador RH u Mađarskoj

Nije slučajna ni povezanost Jobika i sa tzv. "desnim " u Hrvatskoj. U Mađarsko već dugo mjesto ambasadora RH zauzima službenik jugoslovenskog KOS-a Ivan Bandić (rođak socijaldemokrate Ivana Bandića). Poznato je naime da su udbaši i kosovci stručnjaci u konstruiranju i stvaranju političkih komplota za potrebe vlasti i uopće se nebi iznenadio kad bi i njegovi prsti bili upleteni u ovu naručenu predstavu
Apropo desnih stranaka, nesmije ostati nespomenuto da u RH ne postoji desnica, ni ona u centru a niti ona dalje od centra, a što to znači ljevica upravo nam tumače Slavko Linić, Vlado Šeks, Jadranka Kosor, Ivo Josipović, Dušan Bilanđžić...
Najveći zločin Ive Sanadera nije krađa novaca poreskih obveznika, nego njegova gluma i laž da je HDZ stranka centra, iako se imalo ozbiljnom analizom može utvrditi njen ekstremno lijevi karakter. U ovom namjero stvorenom kaosu vrijednost gdje komunisti preko noći postaše demokrati, ne postoji stabilan i vjerodostojan sustav vrijednosti i to je na koncu uzrok i svih jalovih diskusija i na pollitici.

Tko je glasao

Baš me zanima...

da je kojim slučajem fašistička internacionala polučila nevjerojatan uspjeh i demonstrirala fašistički konsenzus demokratskog puka - koji bi nam onda konstrukt pokušao servirati?

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

A mene

živo zanima ta "ozbiljna analiza" kojom se može utvrdit "ekstremno lijevi karakter" HDZ-a.

Tko je glasao

neozbiljno i nepotrebno rasipanje sredstava u vrijeme recesije

ne bih ulazio u teorije zavjere

neke su stvari očigledne, neke su već više puta provjerene i opisane
u većini takozvanih ekstremnih nacionalističkih skupina, osobito u onih koje su sklone nasilju
velik su dio članova, katkad i preko polovine činili agenti raznih državnih službi
tako je bilo u doba udbe, možda je danas drugačije, a možda i nije

pedesetak čudaka u zagrebu je moguće skupiti oko profašističkih parola
čak su i bbb politički uzdržani
to je na čast političkoj prosvijećenosti građana zagreba

medijski je, i politički događaj ugodan za one kojima je neugodno odgovarati na pitanja o tijesnoj suradnji sa srbijom i rehabilitaciji draže mihahlovića

jedan od primjera manipulacije na razini medijske obrade

a koliko je miljak, i uopće ekstremno desni autonoman, ili opasan, kako kaže naš predsjednik treba raspravljati

ako je to igra naše tajne službe
onda je to u najmanju ruku neozbiljno i nepotrebno rasipanje sredstava u vrijeme recesije

luka

Tko je glasao

Neovisno o tome cija je to

Neovisno o tome cija je to ustvari igra postoji gomila antifasista koji su ustvari sumnjicavi u tom smislu i zato im izgleda (i dalje) treba apsolutno pokrivanje drzave kako bi ustvari bili spokojni. Nije to toliko problematicno sa sirim pukom, koliko mi se cini da je problemnaticno sa top intelektualcima.

Ljudi o fasizmu u najsirem dosegu (ali i vrlo cesto i top intelektualno kao sto problematiziram) znaju otprilike ono sto je ustanoviljeno tijekom 50 godina komunizma, a sto se nije odmaklo daleko od logike koja se i dan danas problematizira u nas (Bleiburg).
To je ustvari problem, ljudi povrsno o fasizmu znaju. Poznavanje je nuzno i zbog kvalitetnog distanciranja, dapace jos bi trebalo bolje znati sve nijanse kako se ne bi u takvo stanje upadalo neovisno o deklarativnom stavu i sl.
Cinjenica da su u Italiji na vlasti, odnosno dijelu vlasti vec desecima godina ljudi koji se otvoreno pozivaju na fasisticku tradiciju, da i u jednoj Madarskoj prozvani imaju 40tak zastupnickih mjesta, a o Srbiji da i ne govorim, ...sve to je u nasoj (mislim na dominantno javno misljenje) je percepciji tabula rasa. Mi ne znamo uopce sto bi s tim i kako bi se prema tomu odnosili vec pristupamo prigodnicarski (od proljeca do proljeca).
Tako da Luka, ja bas nisam siguran da je tu ista pozitivno i casno, jer su temelji te "na čast političkoj prosvijećenosti građana zagreba" mozda prije klimavi nego casni, tj. prije svega je rijec o zbrkanosti i zbunjenosti, te pasivi koja iz toga proizilazi.

Ja bih volio da ljudi znaju puno detaljnije i tananije sto je ustvari bio fazisam i da ga na temelju toga vrednuju, nego ovako.
Nismo mi ni bolji ni pametniji od drugih i postotak ksenofobnih i rasistickih vjerojatno nije nista ni manji ni veci nego drugdje, samo je kod nas vjerojatno veci strah tih koji bi javno mogli biti prepoznati kao takvi pa drze jezik za zubima neovisno o bilo cemu, zato ja ne bih nikoga i za nista psoebno i unaprijed castio.

Tko je glasao

Sve je to lijepo,

al' još bi ljepše bilo kada bi nam ti eto objasnio šta je to u stvari fašizam.

Tko je glasao

Jesam vec. Dajem link

Jesam vec. Dajem link http://pollitika.com/ti-si-odvratni-fasist-mrzim-te#comment-349950 ali ne radi pa prenosim u cijelosti.
Ukoliko imate dodatnih pitanja obratite se svom liječniku ili ljekarniku. (šala,...;-) )
U principu ovo je moj osobni repetitorij poglavlja o faziszmu i sirje iz zgodne knjige: http://www.profil.hr/knjiga/politicke-ideologije/9675/
O ovu prigodu da zivo diskutiram koristim da prakticiram znanje koje sam stekao citajuci je. Zbog toga mi je pollitika zgodno interaktivno pomagalo.

Dakle, o fasizmu:

Mislim da je jako bitno razlikovati fasizam kao povijesnu ideologiju koja je obiljezila pocetak 20.stoljeca, od pojedinih karakteristika tog fasistickog ponasanja. To je nevideno bitno jer se moze izgubiti puno vaznih i presudnih stvari, posebno ukoliko bukvalno usporedujemo pojedine karakteristike i rezultate fasistickog ponasanja sa drugim ideologijama i sl. Moze doci do trpanja u isti kos i opravdanja pojedinih bitnosti koje se kao sto rekoh ne smiju trpati u isti kos jer mozemo dobiti krnju sliku bilo fasizma bilo neke druge ideologije koja je u igri.
Mi danas prije svega govorimo o pojedinim karakteristikama fasistickog ponasanja i to je posve opravdano i u redu (treba uvijek reci da je nesto fasisticko ponasanje). Fasizma kao ideologije koja bi postojala po mom misljenju i bolje receno nadanju nema premda ima mozda i usporedivih ideoloskih zastranjenja ili pokusaja. Ono st oje bitno jest da svi, neovisno o akademskom i intelektualnom stupnju moramo znati povijesno bitno, a to je da neovisno o definciiji ili povijsno-politickoj klasifikaciji na vlast moze doci zlo kakvo smo sa faszimom vidjeli. Ono bitno je i kako se odnositi da do tog ne dode, zato treba znati njegove korjene i bit.
Fasizam u svojoj biti je protivljenje prosvjetiteljstvu i demokraciji s kraja 19.stoljeca. Fasizam kao ideologija zaskocio je liberalizam i demokraciju, premda mislim da mozemo reci da je sam na vlast dosao demokratski. Ono sto moramo vrlo jasno zapamtiti jeste upravo to da je uskocio u krizu koju je stvorilo liberalizam i kritika demokracije i prosvjetiteljstva na pocetku 20.st. Fasizam je ponudio rijesiti taj problem bez dokidanja socijalno ekonomske strukture (marksizam je ponudio rijesti isti problem samo sa dokidanjem postojeceg ekonomskog socijalnog sustava). S obzirom da upravo prozivljavamo nevidenu krizu ne trebam niti posebno upozoravati koliko treba biti priseban i pazljiv.
Problem je sto je u prirodi liberalizma uopce da ne preferira neku pojedinacnu vrijednost vec da svjesno omogucuje pluralnost vrijednosti i balansira na medusobnom konfliktu razlicitih vrijednosti (o tome moze poslije).
Fasizam je ponudio obecavajuce rjesenje upravo takvih konflikata, rjesenje spomenute krize prosvjetiteljstva ponudio obnavljanjem ili uspostavom nacionalnog bica vaznijih europskih sila: Njemacke, Italije, ali i Francuske (uz niz kolaboracionistickih nacija i sl. gdje se svrstala i nasa bijedna hrvatska). Interesantno je naglasiti da je fasizam svoje protivljenje prosvjetiteljstvu materijalizirao i preusmjerio u zlocinacki odnos spram zidovstva, koji mu je predstavljao najsnazniji simbol tog istog prosvjetiteljstva i modernizma kojeg su sibolizirali Zidovu u tom vremenu.
Jos nesto sto je neizmjerno vazno i sto se nikada ne smije zaboraviti, a to je da je fasizam podjednako fascinirao vrsne, mozda i najvece intelektualce tog vremena, podjednako kao i siri sloj obicnog stanovnistva. Ne smije se smetnuti s uma da je fasizam bio izrazito prijemcljiv i obecavajuci.
To su korijeni ovog nevidenog zla koje ne smijemo nikada zaboravit.
Povijesna lekcija da je protivljenje liberalnoj demokraciji opasno (ovo se salim-a pola ne samo stoga jer je moderno pljuvati po tzv neoliberalizmu). Dakle, povijesna lekcija jeste da se treba pazljivo odnositi prema dostignutim vrednotama slobode, da se ne smije olako prelaziti preko dostignutih sloboda, da se ne smije nikad pomisliti da je bilo koja tehnolska, kulturna, drustvena, ... razina sama po sebi dovoljna garancija da se na vrh nece postaviti neka nova zlocinacka ideologija ili sl.

Tko je glasao

Cinjenica da su u Italiji na

Cinjenica da su u Italiji na vlasti, odnosno dijelu vlasti vec desecima godina ljudi koji se otvoreno pozivaju na fasisticku tradiciju, da i u jednoj Madarskoj prozvani imaju 40tak zastupnickih mjesta, a o Srbiji da i ne govorim, ...sve to je u nasoj (mislim na dominantno javno misljenje) je percepciji tabula rasa. Mi ne znamo uopce sto bi s tim i kako bi se prema tomu odnosili vec pristupamo prigodnicarski (od proljeca do proljeca).

o da.. itekako znam sto mislim o tome... vrlo je delikatna i opasna situacija.. fasizam kao posljedica ekonomske depresije u rastucem postotku u citavoj eu je vise nego negativna stvar..

koja ce eskalirati ovako ili onako.. za sada se odrzava pod kontrolom, vlade prebacuju tezista na daljne drzave.. no pitanje je do kada ce se to odrzavatii da li ce se uspjeti sprijeciti eskalacija fasizma..

do 7- 8% je on kao politicka aktivnost neopasan... medutim u porastu je..

nisi nabrojio GB dje se on vidi kroz razne zakone (pod krinkom terorizma) koji pod kontrolu stavljaju vlastiti gradanstvo na sasvim nedomakratski nacin.. jedino sto to se to tamo ne naziva fasizam jer je kao GB lisena toga.. meni se cini da je danas opasnost od fasizma upravo tamo najveca..

a u francuskoj i slicnim zemljama se jos uvijek moze distancirati od vladajuce politike.. bez obzira sto politicari tipa sarkozy koketiraju sa fasizmom u nedostatku ekonomskih znanja i mogucnosti..

zemlje kao madaraska, potpuno ekonomski slabe nece ugroziti siru javnost.. no eskalacija fasizma u italiji bi to mogla.. i tu su kriticni momenti danas.. francuska i italija.. sile a u ekonmskom kolapsu sa potpuno neodgovornom vlasti..

nadam se da ce se trend zaustaviti i krenuti natrag, u okvore u kojima fasizam ostaje u redikulastim grupicama koje drzava zatvara u rezervate i tako ih drzi neopasnim..

kod nas.. pa mi sada konacno imamo obrnut trend.. antifasizam je puno puno jaci, i to je dobro.. konacno

srbija.. naravno da jaca radikalna desnica, cetnicki pokret i slicno.. no on je jos manje opasan za okolinu od madarskog.. i posljedica je ekonomskog kolapsa koji tjera sve nesposobne politicare na nacionalisticku stranu radi pobjede na izborima.. tako je lakse.. no nakon izbora ce ti trendovi pasti.. jer ce kao i sve slabe zemlje politicki vrh glumiti demokraciju i europske nefasisticke tekovine..

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Posted by kontrapunkt Jun 08,

Posted by kontrapunkt Jun 08, 2011 - 07:25 PM
Ukidanje Trianonskog sporazuma jedno je od središnjih tema Jobbikova programa, a njihovi pripadnici u tome su sve glasniji, ohrabreni prošlogodišnjim uspjehom na parlamentarnim izborima kada su osvojili 16,7 posto glasova. Jobbik tvrdi da je Mađarskoj nanesena povijesna nepravda jer su joj tim sporazumom nakon Prvog svjetskog rata oduzete dvije trećine teritorija i pripojene Austriji, Čehoslovačkoj, Srbiji, Hrvatskoj i Rumunjskoj. Iz tog razloga putanja prosvjedne povorke redovno prolazi pored ambasada ovih zemalja. Otete dijelove mađarskog teritorija Jobbik prikazuje na zemljopisnoj karti na svojim web stranicama gdje je vidljivo da svojataju polovicu područja Republike Hrvatske.
http://old.kontra-punkt.info/print.php?sid=57809

Ne razumijem ni što nas slijedeće očekuje iz radionice naših Frankovaca, možda bratimljenje s četničkim pokretom ili s pokretom koji se zalaže za talijansku Istru i Dalmaciju, počasno članstvo Zmaga Jelinčiča i Joška Jorasa u HČSP-u? Zapravo, svi oni i nisu toliko različiti. Kao čovjek koji se školovao u Hrvatskoj ne mogu se ne zapitati gdje su svi ti ljudi zapeli na putu od kuće do škole, tko im je uopće omogućio da politički djeluju ako nisu izvukli pouke iz nastave povijesti ili, recimo, lektire?
http://hr.seebiz.eu/kolumne-i-komentari/hrvatski-ekstremni-desnicari-nis...

Zvuči gotovo nevjerojatno da su organizatori zaboravili pozvati glavnu organizaciju iz našeg susjedstva koja se bori za svoju državu, kojoj bi pripalo više od pola naše države, a istodobno su pozvali organizacije iz Belgije i Francuske koje uopće nemaju pretenzije na naše teritorije. HČSP je i ovim potezom pokazao koliko je neozbiljna stranka željna samo medijskog prostora, bez ozbiljne pozadine.
http://news-bar.hr/news/hcsp-se-ispricao-srpskom-obraz-u-jer-su-ih-zabor...

inace hcsp i jobbik ..odavno se druze i posjecuju.. podrzavaju.. itd.. ovaj pokusaj organiziranja nije prvi, jedan je kod nas vec bio, a i hcsp je ugoscen u budimpesti.. stvarno brizna stranka, prava domoljubna, taj hcsp.. sa inteligetnim krvnim zrncima..

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Pa kad nema fašista

Pa kad nema fašista treba ih se izmisliti, da se pokaže briga za Hrvatsku na ideološkom polju. Ili kao da bi se opravdalo da su svi na današnjoj vlasti agnostici i antifašisti, jer protivnika nemaju.

Tko je glasao

kak nema? a koji su ovi

kak nema? a koji su ovi biseri? su to mozda organizatori?

Poštovaoci Ante Pavelića iz “Hrvatskog uljudbenog pokreta” (HUP), nezadovoljni odnosom hrvatskih vlasti, a posebno predsjednika Stjepana Mesića, se spremaju otići na Ravnu goru i obići spomenik četničkom vođi Draži Mihailoviću.
Izvor: http://protest.ba/v2/hrvatski-fasisti-ce-na-ravnoj-gori-uciti-od-brace-c...

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Da li mijenjaju mišljenje?

@rush
Slažem se s tobom kad kažeš slijedeće:

Bivši politički zatvorenici su svjedoci instaliranja raznih Đapića, Kramarića, Degana u političke stranke, sa ciljem diskvalifikacije, kontrole, usmjeravanja i manipuliranja političkom scenom i demokracijom u poslijednjih 22 godine, te nas ne čudi ni uloga Josipa Miljaka i Hrvoja Mirkovića u ovoj novoj epizodi redatelja hrvatske demokracije.

Znaš što me čudi u svemu tome? Miljak, Mirković, i ostali predstavnici desničarskih snaga bili su protiv EU. Sada pozivaju u pomoć srodne im nacionaliste iz zemalja koje već jesu u EU. Što je najsmješnije ili najžalosnije, kane se i žaliti EU. Druga je stvar što od 90-te pa na dalje ni jedna vlada nema muda da zabrani mimohode lijevih i desnih.
Loša ekonomska situacija i neznanje ili nehtijenje bivši i sadašnjih i dalje će biti podstrek za demonstracije (čak i opravdane) u koje će se uvući, (ili biti ubaćene) nepoćudne snage.
Svi znam izvore osnovnog zla ( neoliberalni kapitalizam i pogodovanje podobnima i posebnima) a ostaje nam jedino zaključiti da smo sami odabrali.

Tko je glasao

boltek

Jučer sam zvao četiri vodstva pomenutih inozemnih stranaka, Tri su mi odgovorila da nisu uopće imali nikakve kontakte ili pozive za političke evente iz Hrvatske a kamo li otkaze za bilo što. Jedino su Mađari rekli da iz Hrvatske poznaju osobu Trpimira Gudara, ali da im ni on nije uputio nikakvog poziva.
Facit, isti oni politički i obavještajni ili paraobavještajni krugovi koji su prilikom posjeta Josipoviča Berlinu, režirali predstavu sa ručnom bombom, pokušali su i ovaj put inscenirati priču o dobroj, demokratskoj i civiliziranoj,lijevoj (čitaj komunističkoj) hrvatskoj vlasti i lošim (fašističko- terorističkim Hrvatima).

Tko je glasao

Rush ti si obican LAZLJIVAC..!!!!

google trazilica - utipkaj i imas cjelu stranicu o konferenciji za novinare...

ovo su samo dva primjera

http://www.rtvusk.ba/content/optu%C5%BEeni-josipovi%C4%87-i-milanovi%C4%87

http://www.aktual.hr/clanak/hrvatska/3373/dobro-dosli-u-europu-madarski-...

probaj se lijeciti iako mislim da nemas sanse

Tko je glasao

Koje ste vi face!

Rush zove osobno vodstva fašističkih stranaka (svaka čast, stari, imaš li ih u mobitelu), a kipson se naslađuje tužbom fašista protiv drage im domovine.

Tužite i sramotite se, nadam se jedino da će vas to financijski upropastiti! Ako vam zatreba sponzora, javite se rushu, on ih sve ima u mobitelu :P

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

'Ono što nam je učinila

'Ono što nam je učinila hrvatska Vlada slično je onome što nam je učinila srbijanska, a to je zabrana djelovanja', rekao je Toroczkai dodavši da su predstavnici hrvatske vlasti uvrijedili taj pokret, te da će angažirati odvjetnika i pravnim putem zahtijevati pravdu. Toroczkai je uvjeren da će dobiti spor, a istaknuo je da će odštetu donirati za obnovu hrvatskog sela Laslova.

Gosti HČSP-a iz Madžarske, Bugarske, Belgije i Francuske također su na današnjoj konferenciji za novinare osudili zabranu skupa te najavili da će svojim vladama i parlamentima kao i Europskom parlamentu zbog toga prijaviti Hrvatsku.

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Teška literatura

@lunoprof
E moja kraljice ponoći. Za neke je teška literatura pročitati nešto što im možđani dokučit ne mogu. Možemo im slati stotine dokumenata, linkova, oni će uvijek imati odgovor da je to komunistička i udbaška propaganda. Eh da mi je takav mozak pa da se malo odmorim.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci