Tagovi

Ubojice divljaju - pravosuđe ništa ne vidi

Posljednji velikogorički slučaj pokazuje da u rvackoj osim rukovanja na način da nekome gurneš prst u šupak ima još dobrih narodnih običaja. Recimo, ako ti je tata veeeeelika faca i ima jako puno dlakavih životinja ili eura, onda možeš nekažnjeno divljati po cestama i kao rezultat svega toga ubiti nekog.

Prisjetimo se samo slučaja mladića koji je ubio 2 djevojke u brzom autu koji nije niti smio voziti samo zato jer mu je ćaća velika manga zasrana od love. I što se dogodilo, sudac je presudio nažalost ono što je presudio, mali nije zatvora niti vidio niti će ga ikada vidjeti, a cijela obitelj se ipak na kraju preselila u ZG. To je valjda kao neka kazna ili izbjegavanje (sasvim opravdanog) linča. Objašnjenje presude tog suca da je mali iz dobre obitelji trebalo bi istog tog suca strpati u zatvor i ostaviti ga doživotno bez posla koji nažalost još uvijek radi. A ćaću mangu koji je kupija divlje auto bi također trebalo otpremiti na dugogodišnji boravak na nekom otoku.

Posljednji slučaj je još zanimljiviji jer tatica pojma nije imao o svim silnim prekršajima koje je zaradio njegov sinčić, a mamica sutkinja je jadna sigurno sva iznenađena jer niti ona nije imala pojma. Simpatično. I kada jednog lijepog dana neko uzme pravdu (jer je država impotentna) u svoje ruke svi će se zgražati, ministrica Lovrin će osuđivati takav čin jer to ne može tako itd itd. Što onoj jadnoj djevojci i njezinom dečku ne znači apsolutno ništa. A veliki natpis u novinama tate žukija da se kaje nije ništa drugo nego licemjerno zajebavanje javnosti od strane čovjeka koji je očito svoje dijete odgajao da bude isto kao i otac.

I opet ništa, nitko ništa ne zna, neki čak završe uz pritvoru (valjda da im se nešto ne dogodi), neki nastave školovanje u Švicarskoj i svi se kaju. A mrtvima više nema pomoći. Samo zato jer to tata i mama mogu. I žalosno je da mogu jer to samo znači da će biti još ubijenih sve dok se takvi manijaci ne počnu sprječavati odmah čim ponove prekršaj 2 ili 3 puta bez obzira na to tko su im tate i mame. Ne bi bilo zgorega niti zaplijeniti ima automobil koji (sad ću se složiti sa ministrom kirom) je u ovakvim slučajevima ubojito oružje.

Možda nisu krivi ti dječarci, možda bi trebalo automobile staviti na promatranje, zajedno sa svim onim psima koje promatraju nakon što izgrizu ili ubiju pokoje dijete. I onda njihovi vlasnici cvile da nisu oni krivi, da su djeca kriva. Možda smo stvarno svi krivi jer se neoprezno usudimo koračati cestama a znamo da se tu negdje oko nas vozikaju tatini i mamini sinovi kojima nitko ništa ne može jer su iz "dobrih" obitelji. Sačuvaj nas bože takvih obitelji kojima dr. vrane još davno omogućio da rade to što rade.

Komentari

Ovo više ne mogu vjerovati

Ovo više ne mogu vjerovati - 24 sata večeras:
Hrvoje je još uvijek utučen, zna što se dogodilo, rekao nam je odvjetnik mladog Žužića (23) Borivoj Radić, koji ga je posjetio u pritvoru u Remetincu. Kaže da ne zna je li njegov klijent sam u ćeliji i da to zanima i njegova oca Željka.
- Hrvoje je stvarno pogođen pogibijom Ružice Pavić iako, osim alkohola, nije napravio direktni teški propust. Nije, recimo, prošao kroz crveno. Tu je jedino alkohol. No da nije bilo tog rasvjetnog stupa, ni posljedice ne bi bile takve - branio je Radić mladog Žužića kojemu su izmjerili 2,45 promila alkohola u krvi. Vještačenjem će se tek utvrditi kojom je brzinom jurio u BMW-u sedmici. Nagađa se da nije bilo ispod 200 km/h.

Tko je glasao

Osim alkohola, da nije tog

Osim alkohola, da nije tog rasvjetnog stupa...

A tek da nije pijan sjeo za volan presnažne makine i divljao po cesti... sigurno ne bi ni bilo saobraćake.

B-52

Tko je glasao
Tko je glasao

i splitu drazesni i krasni

i splitu drazesni i krasni momcic, sa 1.88 promila alkoholu, usmrti zenu i nakon toga ode sa taticom kuci se naspavati. valjda radi burne noci i umora?

Tko je glasao

Zanimljivo da je tek nakon

Zanimljivo da je tek nakon ove nesreće netko iskopao da Solidum nema potrebne dozvole.Trebalo bi spomenuti i menadžericu ,šteta da joj ne znamo ime,Soliduma,sa koliko je bezosjećajnosti pokušavala otkloniti "smetnju" za vrijeme mirnih prosvjeda bolom shrvane obitelji poginule djevojke.

cvjetići

Tko je glasao

Malo o vezama Stipe Mesića

Malo o vezama Stipe Mesića i Željka Žužića:

Bankrot Mesićeva zeta

Jesu li poslovno povezani Žužić, Petrač i Mesić?

A pazi ovo: Mesićev bratić Zlatko je još 2001. uzgajao ovce, da bi prošle godine ušao u Nadzorni odbor Slavonijahrasta d.d. za proizvodnju i trgovinu panel parketa i surađivao sa Željkom Žužićem:

Radnici traže svoj novac, inspekciju rada i sirovinu za proizvodnju

Kad je u svibnju ove godine Žužić otvarao svoj trgovački centar Solidum u Jankomiru, na domjenak, koji ga je stajao 580 tisuća kuna, došao je i predsjednik Stipe Mesić. Prije nekoliko godina Mesić je prisustvovao i otvorenju velikog Žužićeva proizvodnog pogona u Petrinji. Prvi pogon Žužić je kupio davne 1992. u Velikoj Gorici, dok je sjedište njegova poduzeća Solidum Žužić uvijek bilo u Petrovoj ulici u centru Zagreba. U poslovanju ga prati Hypo-Alpe-Adria banka.

Prati li Hypo Pašalića i Zagorca. Koja je razlika između njih dvojice i Žužića? Nisu Mesićevi prijatelji ;)

Sve što ste oduvijek željeli znati o swingingu politike, medija i tajnih službi.

Tko je glasao

Svojedobno se pisalo da nema

Svojedobno se pisalo da nema uredne papire za pogon u Velikoj Gorici. Pilana. A nije imao niti koncesiju za vađenje šodera. Kada ga je inspekcija zatvorila, radio je noću.

Tko je glasao

Dozvole su predmet

Dozvole su predmet nesporazuma i dvojbi u smislu značaja i uloge birokratizma u avangardi.

Logično je da su sve naše avangardne varijacije na temu nesklone dozvolama i sličnim birokratizmima. Na tome je radila davna carevina i, bez ironije, vjerojatno propalo na takvom jednoumnom uvođenju reda. Zatim je dosta radio impotentni fiškal Vlatko Maček i zna mu se dudbina. Sada je HDZ otkrio dozvole, valjda u nekoj vezi sa trulim zapadom, ali u liku Marine Matulović Dropulić, afirmirane po suprotnom, pa i kad je u pitanju obnova Dubrovnika nakon potresa i slučaj Medvegrad. Dozvole su nešto za diletante i neavangardne jer, uz beskrajni birokratizam, sadrže i plaćanja izvjesnih doprinosa i raznog.

Ovdje je taj uspješni bivši vozač kamiona transparentno financirao kampanje predsjednika Mesića, u kojima je aktivnosti za Zagreb transparentno vodio gradonačelnik Bandić a ukupno Štefica Balog, koja je SSS tehničarka za iscrtavanje armature u projektantskoj tvrtki AS, u kojoj je Mesić bio pravnik pa direktor. Otkud nesporazum? Štefica po prirodi tog posla samo sjedi i crta armaturu, sada povremeno skokne i do Gadafija, pa možda i ne zna da li negdje trebaju dozvole. Bandić iskreno nema pojma o tome, podrazumijeva da se sve radi s dozvolama a ne kao on jedino što je gradio vikendicu bez dozvole, pa ne zna da njegovi iz Grada Zagreba nastavno na prethodne cca preko 70 % toga rade bez dozvole. Žužić naravno o tome nema pojma. Ako je i iskrslo pitanje toga među prethodnima, logično su mogli misliti da umjesto plaćanja komunalnog doprinosa važi transparentno financiranje kampanje. Spomenuta menadžerica sigurno nije osoba kojoj su bliski tamo neki pojmovi kao dozvole, doprinosi i slično. Sam predsjednik nije sklon birokratizmu i zauzet je oko zakonitosti i pravde itd.

Na koncu, i ako se sve to slučajno postavilo stvarno, pa zar da se takve naše uspješne davi i koči kad oko njih niču strani ne samo bez dozvole, nego i bez zemljišta i još im se napravi cesta, most i šta drugo u znak dobrodošlice. A svi drugi su sretni, što potvrđuju velikom navalom na to trgovačko područje Jankomira ili kroz napise Ive Pukanića koji smatra da je stvar konačno vrh svijeta a ne kao štakorski Donji grad.

Tko je glasao

Opet - Pijani maloljetnik

Opet - Pijani maloljetnik razbio očev BMWMaloljetni N.M. s 1.8 promila alkohola u krvi slupao je očev BMW na staroj Samoborskoj cesti i čudom preživio. Otac ga je pred policajcima išamarao.
Svaka čast starome...

Tko je glasao

Stari je to trebal malo

Stari je to trebal malo ranije napravit, i posvetit se malo više odgoju. Naravno ak ga i sam ima.

Tko je glasao

24sata - Hrvoje Žužić

24sata - Hrvoje Žužić (23) i prije je slupao jednog BMW-aSin tajkuna Željka Žužića, Hrvoje, nije prvi put razbio auto. Doznajemo kako se još u prosincu 2005. zabio u ogradu na zagrebačkoj Kajzerici pokušavajući sa 200 na sat okrenuti BMW X3. U našu redakciju javio se policajac koji kaže da je Žužić lani ostavio auto nasred ceste i otišao na piće u kafić "Kod Rojca" u Velikoj Gorici. Policajcima, koji su došli, navodno je prijetio otkazom pa su, navodno, otišli, a da ga nisu prijavili ili kaznili.
Ogorčena obitelj tragično preminule Ružice Pavić rekla je da ih najviše boli što se Hrvoje Žužić za svoja djela uopće ne kaje.
- Kad ga je liječnik u Domu zdravlja pitao je li svjestan što je učinio, rekao je: 'Jučer ih je poginulo 11, a ovo je samo jedan više’ - tvrdi Ružičin tetak Mladen Čužić.

Tko je glasao

Srećom pa ovo ipak nije

Srećom pa ovo ipak nije Dalmacija u kojoj vlada totalno bezakonje tako ne vjerujem da će nekakvo sudbeno vijeće konstatirati da počinitlje potjeće iz "ugledne" obitelji i da mu treba smanjiti kaznu.

Tko je glasao

vjerujem da je ovo bilo

vjerujem da je ovo bilo ironično, jer je inače prilčno naivno. Ili se netko lažno predstavio.

Tko je glasao

Ne kažu uzalud: Kakav otac

Ne kažu uzalud: Kakav otac takav i sin....... Još nije ni pokopan ubijeni u Tdrogiru, a neki vrli mediji ubojicu već proglasili psihijatrijskim slučajem. I onda kao nastavljaju kako dotičninema do sada prijava i sl..... a svaka baba u ovom malenom garadu zna da se radi o iznimno ekstremnog ponašanja, ne od jučer već od kada ga znaju, dakle zdsravi luđak koji je po priči prvih susjeda već mali milijun puta oružjem (pa i pištoljem) prijetio svima oko sebe, i svi su u susjedstvu znali da će kad tad nekoga ubiti, da svi susjedi su znali ali ubijeni ne jer je prvi put ušao u tu zgradu.... kako bi pomogao invalidnoj osobi zatvoriti prozore zbog jake bure,..... a susjedi... što su ono oni radili..... a znali su kakav je ovaj Jurić,.... jedan je čak izjavio... pa da su mu uzeli nož on bi se vratio sa pištoljem i sigurno bi ih ubio obojicu (jedan je samo lakše ranjen).... a opet nitko ih nije spriječio da odu u pogibelj...
Mislite li da će ubojica odgovarati za djelo ili će ga proglasiti neuračunljivim? Ja bi se već sada kladio na ovo drugo...... jer ipak se radi o Trogiru

Tko je glasao

Imao si pravo vidi Dnevnik

Imao si pravo vidi Dnevnik TV NOVA - Mikulić se sam nabio na moj nož

Tko je glasao

Stari moj, nema veze jel u

Stari moj, nema veze jel u pitanju Trogir (koji je jako lijep grad) ili Zagreb ili Split ili Dugobabe (hehehe, nisam mogao ne spomenuti tu metropolu). Ista sranja se događaju, svi traže uzroke - zašto je netko nešto učinio, jel ga susjedova baba možda krivo pogledala kad je išao iz Digobaba prema Muću pa je onda postao serijski ubojica. A bidan, nije on kriv!!! Možda je kao mali vidio mrtvu srdelu u ribarnici pa je zbog toga postao silovatelj?! A jadan, pa nije on kriv!!!

Imam osobnih iskustava sa nasilnicima i jedini odgovor od policije koji možeš dobiti je da oni ne mogu ništa učiniti prije nego se nešto ne dogodi. Dakle, dok te netko ne upikne ili ne upuca, policija neće privoditi nikoga. Jer, naravno, svi imamo ljudska prava, a gamad kao što je ovo smeće od jurića ima ipak i malo veća prava od nas ostalih.

Sjetimo se samo mlađana. Lik je trebao izaći iz zatvora za nekoliko godina ali su, srećom, ipak uspjeli isposlovati da ostane na liječenju. Nažalost, ova iznimka ne potvrđuje pravilo i svi oni koji izlaze iz okvira normalnog ponašanja na neki su način zaštićeni zakonom jer su kazne blage, a one stroge se vrlo rijetko provode.

Tko je glasao

Velika je povika bila na

Velika je povika bila na Goli otok. Najviše zbog "političkih" ali više je bilo "klasičnih".

Nije trebalo ukidati ustanovu, sad bi dobro došla. U nešto navedenih slučajeva kako bi sjela jurnjava, recimo pistom po Golom. Pa onda "pri dvjesto" probaš okrenuti japaner s kamenom.

Zbog takvih tatinih sinova i raznih, zazivat će se da se Otok revitalizira. Ali ne za turizam. Gosti bi ostajali znatno duže. Da ne ubijaju unaokolo.

B-52

Tko je glasao

Nije problem u zatvorima,

Nije problem u zatvorima, problem je u pravosuđu i državi. Da imamo neovisno i pošteno pravosuđe i policiju, uzalud svi novci i moć raznih žužića. Ovako kako je sada bojim se da bi na golim otocima bili oni koji se protive sistemu i bezvlašću. Što drugo očekivati od kirina i lovrinke?

Zanimljivo je kako problem pravosuđa i njegove reforme ne shvačaju političke stranke. Ne znam dali koja u svom programu nudi promjenu zakona o pravosuđu. Doživotni suci koji sami sebe kontroliraju očito nisu ono što hrvatskoj treba.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci