Tagovi

Ubijte glasnike ( slučaj Haller)

Slučaj oko uskraćivanja lijekova djeci oboljeloj od karcinoma na onkološkom odjelu KBC-a Rijeka, na Kantridi, samo je paradigmatski primjer funkcioniranja rukovoditelja postavljenih po političkoj podobnosti i uljuljkanih u uvjerenju da su nesmjenjivi i nazamjenjivi.
Slučaj je poznat i prežvakan ovih dana u medijima.
Naime, očajnim je roditeljima priopćeno u četvrtak, da lijekova za njihovu teško bolesnu djecu ima još samo za nekoliko dana, a kasnije, neka se snalaze. Glavnokomandujuće vijeće donijelo je, navodno, takvu odluku i, šlus! Je li to uvod u ukidanje dječje onkologije? Nedostatak elementarne sućuti ili krajnja bahatost i nebriga za potrebe onih najslabijih i najnezaštićenijih čiji roditelji, by the way, izdvajaju lovu i za plaću bahatog ravnatelja Hallera?
nakon što su čuli informacije koje su im dale najmjerodavnijie osobe u bolnici, sluđeni su roditelji pokušali nešto učiniti i na koncu su se obratili medijima. Kad se digla medijska prašina, našlo se , barem privremeno, rješenje. kao nešto će se prerapodijeliti, bla, truć...
Na pressici održanoj zajedno s roditeljima ravnatelj Haller nije izdržao da se ne obrecne na njih i predbaci im što dižu graju i upliću medije, kada bi on to bio sredio! Kako da ne! Da nije bilo medija, Onkologija bi šutke pala. I još, krajnje bezobrazno kaže Haller, provest će internu istragu da vidi tko je informacije dao roditeljima iako je jasno rečeno da je to bio dr. Prpić i glavne magistre koje lijekove izdaju. O vlastitoj odgovornosti ni riječi. Nije bitno što se je dogodilo i kakve katastrofalne posljedice mogu biti nego - tko je vijest objelodanio! Odvratno!
Da je Haller odavno zaslužio da ga se torpedira s mjesta ravnatelja KBC-a pokazuju i još dva slučaja koje su također potegnuli mediji odnosno zviždači iz KBC-a.
Slučaj prikupljanja sredstava za obnovu, istog tog Odjela dječje onkologije na Kantridi, završio je u HRT-ovoj "Misiji" jer je, isti taj Haller pokušao prenamijeniti prikupljena sredstva za potpuno drugi odjel. Kad je rabota otkrivena, mrtav-hladan, pravdao se promjenom troškova projekta, kao sve bi bilo znatno skuplje, iako su postojali proračuni pojedinih ponuditelja točno u skladu s prikupljenim sredstvima. I nikom-ništa!
U "Misiji" je također objelodanjena i rabota s (pre)pokrivanjem krova bolnice na Sušaku, gdje je dokazano ( posebnim neovisnim vještačenjem) da je bilo zlouporabe, da je krov pokriven starim pločama, a naplaćene su nove...
Gostujući u studiju i suočen s nepobitnim dokazima Haller se ni zacrvenio nije! Možda malo i jest, ali više od bijesa što se mediji pačaju u njegov leno nego zato što se osjećao odgovornim. Da čovjek ne povjeruje!
I tada je izjavio da će tužiti novinare koji su neovlašteno hodali po krovu bolnice, ali o vlastitoj odgovornosti ni riječi. Čovjek uopće ne vidi u čemu je problem!
Na trenutke je djelovao kao notorni sociopat koji nema u sebi ni trunka empatije, ali ni stida, osjećaja odgovornosti pa čak ni žaljenja.
I eto, nakon svega, poznatoga, ali vjerojatno i mnogo nepoznatoga, a jednako tako groznoga, Haller jaše i dalje. Ni jedna mu sijeda dlačica s glave pala nije!
I može on tako jer, primjerice, riječki gradonačelnik, koji je i sam član Upravnog vijeća KBC-a kaže da Haller ne treba dati ostavku. Da nije ništa kriv. Krivi su, valjda glasnici! Zviždači i mediji koji razotkrivaju takve stvari!
Ova zemlja predugo ubija glasnike, a štiti raznorazne Hallere. I bit će nam tako sve dok ne shvatimo da oni nama imaju služiti, a ne sebe smještati na Olimp nedodirljivih. Kad ih dodirnemo bit će to njihov kraj. Samo se treba usuditi!

Komentari

Tko god poznaje....

Tko god poznaje situaciju u Rijeci unatrag pertnaestak godina, i likove kojima se ništa ne može dogoditi što god napravili, može imati samo iskreni osjećaj gađenja........

Tko je glasao

mnogo vike oko ničeg.

i onako su to najeftiniji, upitne ljekovitosti, a skupo plaćeni ljekovi za čiju kupovinu dobivaju ogromne provizije .

Tko je glasao

mnogo vike oko ničeg.

Shvatila sam što misliš reći, tomy82 ,
"uzalud vam trud ,svirači!"

Ipak moram ti se suprotstaviti.
Treba puno više vike,
jer ovo što se događa nije vika oko NIČEG.

Ovo je vika za boljitak naše djece ( ako se već ne brinemo za svoj boljitak).

Zar ćemo reagirati tek kada se u našoj obitelji dogodi ono što se dogodilo majkama i očevima djece na onkološkom odjelu Kantrida.

Ne vičite ljudi, vidite da se ništa ne događa.
(što bismo bez "Carevog novog ruha")

Vidimo-ne vidimo
Čujemo-ne čujemo.

Ali zato spremno preplaćujemo one koji za svoje glasače uopće ne mare.

.

Tko je glasao

Haller

Haller je formalni HDZ-ovac, a drži se na položaju jer služi interesima SDP-a:gradnja nove bolnice. A nema ni za ljekove?

Tko je glasao

optimalno i maksimalno

štedimo
država, vlada štedi
proračun je manji
zdravstveni proračun je manji
paušal kbc rijeka je manji
novac za dječju onkologiju je, ne samo limitiran, nego je i visina tog limita/ograničenja reducirana
istovremeno
povećan je pritisak na one koji drže ključne kontrolne točke potrošnje
to su voditeljice (obično su to žene) bolničkih ljekarni
ne smije se više izdavati lijekove onima koji tvrde da su zbog bolesnika morali prekoračiti limit
novac koji bi ranije dotekao do potkraj mjeseca
sada se potroši ranije
lijekovi koji su se izdavali i kad je limit bio prekoračen
sad se ne smiju izdati

teško je s manje novca kupiti više lijekova
i skuplje lijekove

luka

Tko je glasao

Ubijte glasnike(slučaj Haller)

Sreća u nesreći,
GLASNICI su neuništivi.

Dok je Pravde i Krivde,

Dobra i Zla,

biti će
Glasnika i Zataškivača.

Glasnici zavrište i uzburkaju mirne vode Zataškivača.

"Zlo je tamo gdje nema dobrih ljudi".

Zločin postaje zločin kada ga pravednici prepoznaju kao takvog i na njega glasno ukažu.

Aha,gle,pa to je uistinu zlo,
blenuše klimavci.

Tko je glasao

Na pressici održanoj zajedno

Na pressici održanoj zajedno s roditeljima ravnatelj Haller nije izdržao da se ne obrecne na njih i predbaci im što dižu graju i upliću medije, kada bi on to bio sredio!...´ba te? kakav nedostatak povjerenja?...kako neodgovornim roditeljima pada na pamet remetiti ustaljeni red? ...gdje je tu hijerarhija društvenih vrijednosti?
.ako možda i postoji druga verzija iste priče, ostaje da je ovo o još jednom primjeru bolesti primjerka ljudske vrste...
...slično s drugih meridijana:
“Republican presidential candidate Rick Santorum told the mother of a child with a rare genetic disorder on Tuesday that she shouldn’t have a problem paying $1 million a year for drugs because Apple’s iPad can cost around $900.
http://www.rawstory.com/rs/2012/02/02/santorum-to-sick-kid-dont-complain...

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci