Tagovi

U vidokrugu: Veličanstveno Zokijevo putovanje Chryslerom

Milanović je prebrzo pokazao političku kratkovidnost. Dao se zaslijepiti blještavim statusnim simbolima koje nekim 'miljenicima sudbine' donosi politika - prošloga je tjedna na "veličanstveno putovanje prema izbornoj pobjedi" krenuo u novom, luksuznom automobilu Chrysler 300 / Kad se zagrebe nešto dublje čini se kao da mu je politički protivnik zapravo uzor i da zapravo stremi tome da što prije postane mali Ivo Sanader / Čitava ta priča neugodno zaudara na svojedobnu demagogiju kada su se SDP-ovi ministri 2000. godine pokrcali u Berlingo koji im je ustupila supruga Antuna Vujića i čoporativno došli u Banske dvore, a tadašnji liberal, inače bogati poduzetnik Goranko Fižulić čak se dovezao na biciklu. Naravno, vrlo brzo su ušli u državne limuzine.
Ne tako davno mladi je šef SDP-a pozvao svoje birače da krenu s njim na veličanstveno putovanje prema izbornoj pobjedi. Zoran Milanović je prošloga tjedna na to putovanje krenuo u novom, luksuznom automobilu Chrysler 300. To atraktivno vozilo SDP je dobio na korištenje od tvrtke Euroline, zastupnika Mercedesa i
Chryslera za Hrvatsku. Milanović će se u novoj 'pili' voziti do srpnja 2008., dokad traje posudba. U stranačkim knjigama ta će neočekivana predizborna priča biti provedena kao izborna
donacija.

Pod naletom iskušenja iznevjerena načela
Naravno, vožnja u blještavom automobilu nije protuzakonita, kao što nisu protuzakonite ni izborne donacije od građana i tvrtki. Ništa nije protuzakonito, a ipak nešto smrdi do neba! Možda tako lako i jeftino iznevjerena načela? Možda rasprodaja obećanja biračima željnim političke promjene da će im SDP donijeti moralnu, poštenu i dostupnu vlast koja će se dijametralno razlikovati od HDZ-a?
Zoranu Milanoviću, kao šefu jedne od dviju najjačih stranaka, zakon, naravno, ne brani da bude maneken za nečiji proizvod. Pa ipak, osjećaj za dobar ukus, pristojan odnos prema biračima čije glasove želi dobiti, isticanje moralnosti i poštenja kao crte razdjelnice između njega i Ive Sanadera trebali bi mu biti najčvršća brana. Na žalost birača koji su prebrzo pali na njegovu pojavu i ponadali se kako on kao novo lice može unijeti promjene u političku žabokrečinu, Milanović je prebrzo pokazao političku kratkovidnost. Dao se zaslijepiti blještavim statusnim simbolima koje nekim 'miljenicima sudbine' donosi politika. Nije imao strpljenja čekati do izbora, pobijediti na njima, a onda vidjeti što mu kao državnom dužnosniku po zakonu pripada.
No, priča s automobilom nije prva. Bio je svježe izabran za predsjednika SDP-a kad je tražio procjenu obavještajne službe treba li kao šef Nacionalnog odbora za pregovore s EU imati tjelohranitelje. Kad je vidio kakva se prašina oko toga digla povukao se i priča je pala u zaborav. U istom je trenutku, iako to tek sad izlazi u javnost, zatražio i diplomatsku putovnicu, koja posjednicima osigurava VIP tretman gdje god krenuli. Kao šlag na torti pojavio se sad i taj darovani Chrysler, iako SDP ima godinu dana star Renault Val Satis u kojemu se vozio pokojni Ivica Račan i koji je vlasništvo stranke. Prilika da sjedne za volan atraktivnijeg stroja, kakvih se ne može previše vidjeti na hrvatskim cestama, Milanoviću je očigledno bila preveliko iskušenje da bi mu odolio. Da nije tako, vjerojatno se ne bi doveo u situaciju da se tako rano počne preispitivati njegova vjerodostojnost i da se njegova ležernost počne tumačiti kao glumljena iskrenost i otvorenost iza koje se skrivaju elementi autoritarnog karaktera.

Velika taština maloga frajera ili - kako postati mali Ivo
U SDP-u se čude što taj Chrysler izaziva toliko čuđenje. Pa u ugovoru o korištenju, koji će biti pretvoren u izbornu donaciju automobila, jasno stoji da stranka ne duguje tvrtki Euroline nikakvu protuuslugu. Ma hajte, molim vas, rekao bi pokojni Ivica Račan, pa najbolje da u ugovoru još i stoji da će donator zbog promicanja demokracije poslije izbora dobiti posao nabave automobila za MUP ili MORH ili Ministarstvo financija…
Zoran Milanović njeguje ležerni i pomalo frajerski politički stil, kao da i njime želi pokazati koliko odudara od konzervativnog političkog stila Ive Sanadera. On šeće u trapericama s torbicom preko ramena, daje izjave na nogometnom igralištu, odjeven u sportski dres… Međutim, kad se zagrebe nešto dublje čini se kao da mu je politički protivnik zapravo uzor. Kad se pogledaju početničke pogreške koje je dosad napravio i koje ukazuju na veliku taštinu mladog lidera nameće se zaključak da zapravo stremi tome da što prije postane mali Ivo Sanader.
Milanović zasad nije ponudio nijedan sadržajan odgovor na neki problem. Na svako pitanje koje je neugodno za SDP ili njega osobno _ poput afera koja producira zagrebački gradonačelnik Milan Bandić _ Zoki odmahuje rukom i govori: 'Što gledate mene, pogledajte kakav je Sanader'. Kad su ga pitali treba li tako mladom političaru socijaldemokratske orijentacije tako prestižan automobil kao što je Chrysler on je odgovorio: 'Što gledate mene, pogledajte što vozi Sanader'. Kad su ga svojedobno pitali nije li malo neobično što mjesec, dva nakon izbora za šefa stranke traži da mu država dodijeli tjelohranitelje on je odgovorio: 'Što gledate mene, pogledajte Sanadera. Njemu je tjelohranitelj bio Stipe Čačija koji nije dolazio na svoje radno mjesto dok je čuvao njega u kampanji'. Sve to stoji, ali je pitanje kakvi su to odgovori. Nudeći sebe, nudi li on svojim biračima mlađu kopiju tog istog Sanadera kojeg toliko ne može smisliti? Taj pristup neodoljivo podsjeća na saborska prepucavanja u kojima su SDP i HDZ optuživali jedni druge za razne afere, pa je ispadalo da nije pošten onaj tko je pošten, nego je pošten onaj tko je manji lopov!
Čitava ta priča neugodno zaudara na svojedobnu demagogiju koju je na početku mandata prodavao uglavnom SDP-ov dio koalicijske vlasti. Reklamirajući sebe kao drukčiju i narodu bližu vlast, SDP-ovi su se ministri pokrcali u Berlingo koji im je ustupila supruga Antuna Vujića i čoporativno došli u Banske dvore, a tadašnji liberal, inače bogati poduzetnik Goranko Fižulić čak se dovezao na biciklu. Naravno, vrlo brzo su ušli u državne limuzine, koje su vozili službeni vozači, a oni kojima je to propisano zakonom dobili su tjelohranitelje… To je jednostavno dio sustava u svim državama, pa tako i u Hrvatskoj. Jedan ministar nije bolji zato što se ne vbozi u službenom automobilu nego zato što bolje poznaje i vodi resor kojemu je na čelu. Prodavanje magle birači brzo prozru. A onda se razočaraju i prezru.

Komentari

Opet centaršut u vlastitom

Opet centaršut u vlastitom šesnaestercu, ovaj put drugog filma (prvi put bijes drugi pa izgleda da su ovi drugi tome skloni):

U SDP-u se čude što taj Chrysler izaziva toliko čuđenje. Pa u ugovoru o korištenju, koji će biti pretvoren u izbornu donaciju automobila, jasno stoji da stranka ne duguje tvrtki Euroline nikakvu protuuslugu. Ma hajte, molim vas, rekao bi pokojni Ivica Račan, pa najbolje da u ugovoru još i stoji da će donator zbog promicanja demokracije poslije izbora dobiti posao nabave automobila za MUP ili MORH ili Ministarstvo financija…

Na svaki spomen izvjesnog ministra koji je jedini službeno obilježen sukobom interesa iz svih pora navire čuđenje jer da sukoba interesa nema budući postoji ugovor kojim je vlasništvo izvjesnih poduzeća preneseno na odvjetnika pa da nema sumnji kad se tim poduzećima "s kojima se više nema ništa" dodjele kakve milijarde državnih i javnih poslova.

Ma hajte molim vas, ovaj put bih rekao ja umjesto pokojnog Račana.

Pa najbolje da će u ugovoru o prijenosu vlasništva stajati kako će zarađene milijarde ipak sjesti u džep izvjesnog najsposobnijeg ministra i aspiranta na više, bez obzira što formalno nije vlasnik.

Izgleda kako poznati "podravski jal" nije svojstven samo Podravima.

B-52

Tko je glasao

SDP je dobio automobile na

SDP je dobio automobile na korištenje. Kao oblik donacije.
Zakonom su donacije dozvoljene. Kako fizičkim tako i pravnim osobama.

Druge stranke nisu dobile automobile na korištenje. Politički suparnici SDP-a se boje da su donatori u SDP-u prepoznali stranku koja će pobijediti na nadolazećim parlamentarnim izborima.
Donatori se ne boje reći da su dali donaciju SDP-u. Koliko god se neki trudili strašiti hrvatske građane, birače, poduzetnike, toliko im to ipak ne polazi za rukom.

Meni se ovo čini kao još jedna pobjeda SDP-a. Ma koliko god šutjeli o tome.

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

***Prica hipoteticka *** U

***Prica hipoteticka ***

U mucho dobrostojecoj firmi dvije osobe istog ranga i titulara, iste specificne tezine, istih primanja, samo razlicitih resora.

Osoba A vazda koristi sluzbenog vozaca, pa i kad treba otici do poslovnice koja je udaljena deset minuta hoda. To je jako vazna osoba A i kao takva ne moze hodati i zemlju doticati.

Osoba B nikad ne koristi sluzbenog vozaca jer joj je to bez veze, ode tramvajem ili pjehe ako je blize. Osoba B cak niti ne razmislja o cinjenici da objasnjava ljudima i rodbini kako je velevazna jer ima pravo na sluzbenog vozaca.

Osoba B mimo obicaja uzme sluzbenog vozaca u jednom tjednu tri puta jer ima glavoboljnu upalu sinusa i jer vani pingvini padaju u nesvjest od hladnoce. Frka !

Osoba A kokodace iza leda svakom tko je ima zivaca slusati kako DANAS BAS SVATKO MORA KORISTITI SLUZBENOG VOZACA !

PoUkA: Cak i ako smo jednaki, nije za svakog sve, neki su jednakiji !

Ono sto sebi moze priustiti osoba A kao nesto sasvim neupitno i normalno jer to uvijek cini, osoba B ne moze jer takvo nesto nije za osobu B samom cinjenicom da ona nije osoba A. To onda nije u redu i osoba B bi se trebala zapravo stidjeti zbog pokazivanja komocije i sklonosti ka luksuzu i rasipanju...

Drugim rijecima - sto je za "elitu" nije za "plebs" - ili bar tako misle oni koji vas smatraju plebsom jer se ne znate marketinski dobro prodati pod elitu stavom i pojavnoscu, neovisno o stvarnom stanju stvari gdje ste zapravo jednaki ...

I nevezano za ovu pricu - meni nije jasno zasto bi jedan socijaldemokratski leader morao pokazivati socijalnu osjetljivost vozeci se na biciklu, kakve to ima veze? Takvo razmisljanje je jako uproscena slika stanja koja izaziva emocije samo kod ... eh!
Nisam za bahacenje, mislim da bi se svi jako dobro pokrili koristenjem primjerenih automobila koji ne bi davali javnosti povoda za pljucu, ali kad je vec prigoda da se koristi u ovom aranzmanu - pitam se je li bi zbilja itko prozvao gospodina Sanadera da je on sjeo u isti aftic - to bi svima bilo NORMALNO !

Tko je glasao

Pa zato što SDP i

Pa zato što SDP i Milanović imaju automobil a takva donacija je nepotrebna i štetna.
Korist od reklame ima euroline a za SDP-u i Milanovića ostaje sumnja da će donatoru pogodovati nakon dolaska na vlast. Ovdje se ne radi o donaciji SDP-u već Milanoviću. Taj isti Milanović morao bi znati da se istovremeno ne može voziti na dva automobila. Lakomost nije dobra osobina.

Tko je glasao

koja dva automobila? koji je

koja dva automobila? koji je drugi?

Tko je glasao

Chrysler i Mercedes Vito.

Chrysler i Mercedes Vito. Jedan za Zorana Zmijsko Oko Milanović (da se pravi važan u kvartu i pred ženom), a drugi za operativne potrebe predizborne kampanje...

Evo google je izbacio ovo na dnevnik.hr pa pogledaj

A dakle tu je još i Račanov Renault. Dakle sažetak bi bio da među prvim potezima novog vođe SDP-a je obnoviti vozni park, a vjerojatno je lista prioriteta drugih stvari koje nedostaju stranci za kvalitetniji rad poveća...Npr, siguran sam da bi prvih 100 ljudi sve redom treblo poslati na nekolik osnovnih tečajve upravljanja i project managementa, za primjer....

Jednom sam već i diskutirao to pa ponavljam. I što hrvatski građani mogu očekivati od političara kada zasjedne na vlast, što će poliičarima biti opsesija? Dobar auto, naravno i šef SDP-a se pokazao kao nikakva iznimka. To je hrvatima u genima...nije Zoran Zmijske oči Millanović iznad toga...

youtube.com/bijesdrugi

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen blog

Tko je glasao

Kao šlag na torti pojavio


Kao šlag na torti pojavio se sad i taj darovani Chrysler, iako SDP ima godinu dana star Renault Val Satis u kojemu se vozio pokojni Ivica Račan i koji je vlasništvo stranke.

Tko je glasao

Sta bi Milanovic trebao biti

Sta bi Milanovic trebao biti na kruhu i vodi, da netko slucajno ne bi posumnjao u njegovu vjerodostojnost? Zipa. Koliko mogu primjetiti, najkorumpiraniji likovi uopce ne briju na lovu. Ima naime podosta raznih lozionica osobne korupcije. Tastina, pohlepa, strah, zavist i tako dalje. Zato, treba gledati odluke koje ce biti ucinjene, ugovore koji ce biti potpisani i tako dalje. Tek onda, ukoliko se uoce nepravilnosti, mozemo pocet graktat. Do tog trenutka smo pak obicni licemjeri.

Tko je glasao

Svatko od nas ima svoje

Svatko od nas ima svoje kriterije prema kojima nešto vrednuje. Ako te kriterije primjenjuje i na sebi onda ne može biti licemjeran.
Često puta se neke stvari mogu predvidjeti i dobro je prije nego naprave štetu, graktat.

Tko je glasao

Koji je to kriterij koji

Koji je to kriterij koji primjenjujes na sebi? I zbog cega?

Tko je glasao

Osobno ne vidim ništa

Osobno ne vidim ništa loše. Jedina stranka koja je javno objavila donaciju i vrijeme njenog trajanja. Zasto se Drugi film ne zapita s kojim novcima je HDZ KUPIO svoje limuzine. Nije ih dobio na posudbu. Nego kupio. Kojim novcima. HDZ je jedina parlamentarna stranka koja se oglusila na Zakon o financiranju stranaka i nije javno objavila svoje financiranje. I oni su kakti super, a Milanovic je demagog jer je prihvatio donaciju. Kaj je trebao, reci ne hvala idem s javnim prijevozom ili osobnim automobilo, pa kad dodje na vlast uskociti u limuzine kao njegovi prethodnici. U cistom i transparentnom vozenju Cryslera ne vidim niti jedan problem. Ili ga jednostavno iz tvog oblaka magle nisam mogao razluciti.

Tko je glasao

Nema problema. Osim ako nam

Nema problema. Osim ako nam ideal nije hipotetsko drustvo gdje su svi sveci i liseni ljudskosti. No, svijet tako ne funkcionira (barem za sada) i nije lose koristiti suvisle kriterije. Ostalo samo opravdava one stvari koje ljudske nisu s obzirom na relativizacju cjele price, stvari koje kostaju ovo drustvo previse.

Sama pak transparentna donacija Chryslera definitivno ne spada u cijelu pricu.

Tko je glasao

Da parafraziram jedan citat

Da parafraziram jedan citat „Drugog filma“ iz ovog ovdje napisa (čije priloge inače jako cijenim):

Prodavanje magle čitatelji brzo prozru

Ne znam čemu služi ovakvo prodavanje magle u opširnom tekstu od najmanje dvije kartice u kojima se na sve moguće načine diskvalificira jedna politički istaknuta ali realno javnosti nepoznata osoba. Analizom sadržaja ovog posta, kad eliminiramo autorove reminiscencije i asocijacije o drugima poznatijim političkim osobama (o kojima smo se nažalost imali prilike vrlo dobro upoznati), te na osnovi tako izvedenih tvrdnji, o samom je Milanoviću u ovom postu rečeno sljedeće:

1. „Bio je svježe izabran za predsjednika SDP-a kad je tražio procjenu obavještajne službe treba li kao šef Nacionalnog odbora za pregovore s EU imati tjelohranitelje.“
2. „…zatražio i diplomatsku putovnicu, koja posjednicima osigurava VIP tretman gdje god krenuli.“
3. „Kao šlag na torti pojavio se sad i taj darovani Chrysler“
4. „Zoran Milanović njeguje ležerni i pomalo frajerski politički stil, kao da i njime želi pokazati koliko odudara od konzervativnog političkog stila Ive Sanadera.“
5. „On šeće u trapericama s torbicom preko ramena, daje izjave na nogometnom igralištu, odjeven u sportski dres…“

Metoda „analize sadržaja“ je moćna stvar (o njoj saznajte više iz metodologije socijalne psihologije). Poznato je da je CIA svojevremeno o onda hermetički zatvorenoj i politički egzotičnoj Albaniji saznavala 90 % svojih spoznaja analizom sadržaja – albanskih novina. Gore spomenute tvrdnje iz podugačkog posta „Drugog filma“ su manje od 2 % ukupnog teksta ovog posta. Njegova prava motivacija i pozadina bi se saznala zapravo analizom 98 posto teksta. Da li je ovakav pristup, pa ako je i od „Drugog filma“ korektan, manje demagoški od političke nepoznanice koju zovemo Milanović prepuštam analitičnije nastrojenim čitateljima.

Da budem jasniji: iako tako na prvi mah izgleda, ne mislim da je ovdje „Drugi film“ pokušavao diskvalificirati Milanovića kako bi pomagao Sanaderu – više sam ga shvatio kao strah od ponavljanja grešaka. Nama općenito naši političari i potencijalni lideri su nepoznanice. Posuđeni, u osnovi jedan ružni automobil vrijedan 40.000 eura, koji će za par mjeseci biti vraćen vlasniku (a vrijedi manje od jednog Sanaderovog sata kojeg ovaj nije uzeo na posudbu nego stvorio cijelu kolekciju) ne bi smio izazivati ovakve reakcije. Razlozi za strah i oprez od Milanovića i njegove politike (ako doista pobijedi na izborima) ovisiti će u prvom redu od njegove osobnosti, njegovog karaktera, odgoja, znanja i navika, koji će zasigurno utjecati i na njegovo političko ponašanje – a o tome u javnosti nema ni riječi. On nam čak i poslije ovog napisa „Drugog filma“ostaje nepoznanica, najmanje ista onakva kakva je bio Sanader prije nego je „uzjašio“ na vlast. A da smo tada o Sanaderu znali ono što danas znamo, vjerojatno mu ne bismo dali ovu šansu, koja je, radi inertnog, interesno orjentiranog i pretežno nedemokratskog sustava, trajala za nas predugačke četiri godine.

Najbolji lijek protiv takvih situacija jest da mi naše političare prisilimo da se mijenjaju. Što češće! A ne da ih „izvlačimo“ neodgovornim nadglasavanjima u Saboru, prešućivanjem njihovih stvarnih mana, grešaka, nemorala, korupcija, koje ustvari mi skupo plaćamo blokadama sustava i zastojima u razvoju. Italija ih prosječno mijenja svakih 6 mjeseci. pa ipak spada u vrh najrazvijenijih zemalja svijeta.

O ovoj temi sam ja osobno sam svoje zaključke formirao na osnovu dvaju završnih komentara „Drugog filma“:

Jedan ministar nije bolji zato što se ne vozi u službenom automobilu nego zato što bolje poznaje i vodi resor kojemu je na čelu.
i
Prodavanje magle birači brzo prozru.

Na nama je samo da osiguramo biračima takav sustav u kojem će imati mogućnost negativne pojave kažnjavati. Pamfleti ničemu ne služe, obično su kontraproduktivni.

Tko je glasao

Pamfleti ničemu ne služe,

Pamfleti ničemu ne služe, obično su kontraproduktivni.

Meni se čini da su pamfleti, htjeli mi ne htjeli, odavno postali dio i znak neke sustavnije pojave, neke vrste prijelaza dekadentnih faza kao kardeljizam višeg stupnja u našu "kulturnu revoluciju", zreli maoizam bez Maoa a da i to ulazi u finale. U isto vrijeme kad je u svijetu kuhalo krajem šezdesetih i početkom sedamdesetih, sateliti koji su pratili maticu su se odvojili u različitim smjerovima. Kina je krenula u smjeru svoje "kulturne revolucije", Albanija svoje a SFRJ svoje. Hrvatska "kulturna revolucija" se logično kreće iskusno i već od sedmadesetih pamfleti i naoko bezazlena frakcijska podvaljivanja i nespretnosti su oduvijek krila veoma iskusna interesna nadmetanja škola.

Nakon ovolikog napretka, logično je da je ovakav sitniš osnova nadigravanja. Nakon što su u prethodnoj vlasti 2000.-2003.g. i raznim krupnim lokalnim i interesnim uspjesima ne samo navodno jedine trgovačke snage nego i SDP pokazali razne impresivne socijalne i demokratske finese, samo podsjetiti kako je izgledala prošla kampanja, logično je sada da nakon "novog HDZ-a" i narodnjačko-liberalna stranka HNS očitava lekcije SDP-u na korištenju auta, odjevanju i slično.

To je samo dobar znak sazrjevanja napretka, prvenstveno u smislu vremena, znak da vremena više nema. Napredak je definitivno nezadovoljan sadašnjim tempom, ne samo da nam nedohvatljivo bježe Rusi i Srbi nego je pitanje trenutka kad će se i bugarski i albanski diletanti vozati u skupim jahtama po Jadranu i Sredozemlju. Nakon što su snage napretka, kao Tito i Kardelj sedamdesetih lovom koju su usmjerili Nixon i Kissinger, na krilima svjetske ciklone opet pokrenule novi val napretka, gradnje, nekretnine i ostalo, logično je nezadovoljstvo da su uopće neki faktor davno otpisani Račan i Budiša, to je objektivno iritantno i u najmanjim tragovima.

Sada kad se novi Račan još vozi u američkim kolima i kreće u jeans hlačama i kad moraš ovisiti o tome da li nešto znači kad Budiša promrmlja, to već ne samo iritira nego vjerojatno i ugrožava (r)evoluciju samu, tu naprosto rješenja nema - ne znaš kuda to vodi a bit je ugrožena.

Još ako uzmemo sve impresivne znakove, stvar je potpuno uvjerljiva. Izvjesni preležerni Jurčić, koji je dosad prezentirao dvije stranice nekog teksta, izjavi tako nešto što se može slobodno prevesti kao da nije zgodno da srbijanski car Mišković preuzme vukovarski Vupik, u okviru kojeg je i poznata bivša farma ovaca Ovčara. Onda ne samo Banac nego i sve impresivne snage napretka ozbiljno zabrinute raznim retro naglascima. Onda Bandić koji ubija u pojam, radi sve što su sve ostale snage napretka radile ali se i kad je zaljuljan drži ako car, naprosto mu ne možeš konkurirati. Itd.

Stvari se dramatično razvijaju. Gale sa novim snagama vidljivo malaksava a G-news i DEMOS ubacuje nove snage u igru. Iako svi izgledaju jači nego ikad, ranjiviji su nego ikad i na najmanji lahor. Iskusna raja čita puno bolje nego što analitičari mogu i u snu zamisliti. Sve ide u prilog tvoje teorije sve bržih promjena a snage su strategijski nespremne za takav razvoj događaja. Sada je već vidljivo da će par iskusnih "seljaka", Tonči Tadić, par penzionera i po koji pamflet stvar za dalju vrijeme držati za jaja, HNS i HSP su izgledala čvrsto odlučili isključiti se iz igre, a onda time i upravljati sa usmjeravanjem ostalog, ali da ni to neće biti ključno jer će regijske i lokalne logike ojačati, pa će biti složenije nego u bivšoj SFRJ.

Svijet koji smo poznavali se na bezazlenim jesenskim danima mjenja a da ne stignemo niti uočiti.

Tko je glasao

Ako mi netko obeća Ferarri

Ako mi netko obeća Ferarri i ja se kandidiram.

Tko je glasao

iako sam očekivao da će

iako sam očekivao da će HNS poduzeti sve kako bi pokušao vratiti svoga "kompetentnog" župana u fokus liberalnih birača, nisam se nadao da će svoj napad na SDP koordinirati s HDZom. no, čini se da mjesto ministrice vanjskih poslova nedoljivo zove Vesnu P.

Novo vrijeme

-----
http://strategopr.biz/
objectives strategy tactics

Tko je glasao

Dali je nešto napisano što

Dali je nešto napisano što nije istina?
Nebi se složio sa teorijom da neka suradnja podrazumjeva i toleriranje partnerovih propusta.
Tu se opet vračamo na primjer HDZ-a i njegove vladavine. Njegovi partneri tolerirali su i očiti kriminal. I kuda su nas doveli?

Tko je glasao

Problem u prici su kriteriji

Problem u prici su kriteriji tolerancije. I tu je problem SDPa. A ne ova prica koja ukolko postoje kriteriji, nije nikakav skandal, vec upravo naprotiv. Primjer transparentno vodjenog financiranja kampanje.

Tko je glasao

moja temeljna postavka je da

moja temeljna postavka je da se koristi isti riječnik iz dvije, navodno, dijametralno suprotne i suprostavljene stranke. kako bi se ogadilo treću. koja već neko vrijeme sjedi na vrhu ljestvice popularnosti. iako mi je to razumljivo, ali ne i prihvatljivo za HDZovce jer pokazuju dvoličnost budući da nešto smatraju normalnim i logičnim za sebe, a isto zamjeraju drugima, nikako mi nije na razini HNSa. a odavno smo utvrdili, po načinu pisanja i obradi tema da 2. film tipuje za HNS.

ako žele, a Čačić je javno izjavio da žele surađivati i da se vide u Vladi zajedno s SDPom, onda se ne zadaju udarci koji neće donjeti koristi. ni HNSu, ni SDPu. SDP je pokazao da je transparentan i da ne nasjeda na socijalnu demagogiju koju prodaje jako puno medija, prije svege HRT/HTV, a s druge strane HNS je omašio "ceo fudbal". zašto? zato što su HNSovi birači najliberalniji birači. i njima je, u konačnici, svejedno u kakvom će se autu voziti Zoran M. ili Ivo S., samo da ga oni ne moraju plaćati i da nitko njih ne pita kakve automobile voze i tko ih plaća.

i na koncu, u demagoškim pamfletima sve je uvijek "istina". jer nema činjnica i podataka.

Novo vrijeme

-----
http://strategopr.biz/
objectives strategy tactics

Tko je glasao

OPALA !!!! Oštro. Pratiti

OPALA !!!! Oštro.

Pratiti ćemo ... ;-)))

Tko je glasao

Ja da mogu, vozio bi

Ja da mogu, vozio bi Porschea. :-)

Tko je glasao

Gale, ja ga mogu. Probal sam

Gale, ja ga mogu. Probal sam jel smo ga jedamput dobili u firmi radi nabijanja kilometri.
Samo mi fali sitniš. :-)))))

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci