Tagovi

U slučaju izborne pobjede, kako će Karamarko kompilirati vladu?

Najveća oporbena stranka i koalicija koja, realno, ima dobre izglede za preuzimanje vlasti, izgleda, nikako da se oslobodi negativnog imidža. Ne mislimo ovdje na netom obznanjenu odluku Vrhovnog suda RH kojom se ukida prvostupanjska presuda u predmetu Fimi media i prilično neuspješne pokušaje da se upornim ponavljanjem neistine kako ista znači da HDZ nije kriv za izvlačenje milijuna kuna iz državnih i javnih poduzeća, jer sve inkriminacije ostaju na snazi i stranku očekuje novo suđenje, niti na obilje istraga i optužnice podignute protiv visoko pozicioniranih članova stranke od kojih neki igraju vrlo važnu ulogu u predizbornoj kampanji, pa niti na probleme sa „sad ga ima, sad ga nema“ gospodarskim programom koji za HDZ radi njemački IFO institut, nego na nevolje s nazivom izbornog programa nakon što je otkriveno da se isti u mnogome poklapa s prošlogodišnjom izbornom ponudom jednog nezavisnog kandidata na izborima u susjednoj tzv. Republici Srpskoj. Karamarkovih pet plus (5+) bi se zbog, stručnjaci su složni, frapantne sličnosti HDZ-ove ponude s logom kampanje i sažetkom programa prnjavorskog profesora Mile Vasića lako moglo pretvoriti u pet minus (5-)...saborskih mandata.

Naravno, ovo s mandatima je samo prispodoba mogućih posljedica „prepisivačine“, a ne rezultat neke matematičke operacije, no kod birača koji ne pripadaju stranačkoj falangi bi Karamarkov kronični nedostatak pouzdanja u vlastite snage doista mogao proizvesti ozbiljan negativni efekt. Evo zašto.

Prvo, već kod sastavljanja koalicije se vidjela zabrinutost predsjednika nekad neupitno najjače političke stranke da samostalno ili u koaliciji sa strankama srodne orijentacije neće moći pobijediti na parlamentarnim izborima. Uključivanjem u koaliciju HSLS-a, stranke ideološki, svjetonazorski i programski sasvim suprotnog predznaka, a zatim još onih za čije postojanje prosječni birač ne bi ni znao da im Karamarko u želji da stvori iluziju o širokoj potpori njegovoj ambiciji da preuzme vlast nije dao na značaju, (ne)suđeni premijer je pokazao kako je spreman na sve ne bi li osvojio vlast.

Drugo, u normalnim bi okolnostima suradnja sa stranim uglednim znanstvenim ustanovama predstavljala plus za političku stranku. No u tim bi okolnostima trebalo biti normalno i korištenje domaće pameti koju bi strana samo nadopunila. Ovako, povjeravanje izrade cijelog gospodarskog programa strancima koji, uz dužno poštovanje, ipak ne mogu poznavati sve specifičnosti hrvatskog društva izaziva sumnju u to ne radi li se samo o „posudbi“ imena i reputacije uglednog instituta, a ne i stvarnoj namjeri da se provedu korjenite reforme. Imali smo prilike vidjeti i čuti uvaženog Hansa Wernera Sinna koji je u vrijeme kad se HDZ već naveliko hvalio zgotovljenim programom rekao da njegova izrada tek ulazi u ključnu fazu. Tad je učinio smiješnim i dio Karamarkovih kritika na račun Milanovićeve vlade. On je, naime, rekao da se značajniji rezultati reformskih mjera mogu vidjeti tek za 5 i više godina. Dakle, neizravno je amnestirao Kukuriku vladu od odgovornosti za to što u njenom prvom mandatu, čak da je HDZ ostavio i manje opustošeno gospodarstvo, nema značajnijeg gospodarskog rasta i poboljšanja životnog standarda. Odnosno, također neizravno, kritike vlade na taj račun je označio najobičnijim politikantstvom.

Treće, „posudba“, osim vizualnog identiteta, većine od pet ključnih točaka tuđeg programa (pronatalitetna i demografska politika, razvoj poljoprivrede i smanjenje uvoza hrane, ubrzanje administrativnih postupaka pred tijelima vlasti), pokazuje da originalnost nije opterećivala HDZ-ove izborne stratege. Ne radi se ovdje toliko o sadržaju, određene politike su uobičajeni dio svih programa, već načinu prezentacije onog što se nudi.

Kad je, pak, o prezentaciji riječ, to što je kompilirao svoj program bi Karamarku mogao biti manji problem od osobne neuvjerljivosti.

Hrvatski građani vole lidere, na čelu države žele imati osobe s karizmom, koje se jasno izražavaju i koje ostavljaju dojam da su uvjerene u ono što govore i odlučnosti da naprave što su naumile čak i ako se to ne sviđa većini drugih. Zoran Milanović je u posljednjim mjesecima pokazao da zna što hoće, čvrstinu volje i riješenost da postupi po svom makar to izazvalo i diplomatske incidente. Pokazao je državnički gard i liderski potencijal. S druge strane, Karamarkovo predomišljanje oko ključnih događaja (vojni mimohod, rješenje za kredite u švicarskim francima, tzv. bolni rezovi, problematika izbjeglica) i previše česta potreba da objašnjava što je zapravo htio reći ga prikazuje kao prilično smušenog političara i kalkulanta. Spretnim plasiranjem stare snimke i njenim dovođenjem u vezu s aktualnim predstavljanjem HDZ-ovog programa, vladajući su uspjeli stvoriti dojam kako Karamarko nije u stanju zapamtiti i suvislo izložiti niti pet natuknica. Njegovo uporno izbjegavanje da se osobno sučeli sa Zoranom Milanovićem, ne pomaže ni pokušaj uvlačenja nekakvih stranačkih timova u debatu dvojice konkurenata za premijersku poziciju, samo pojačava dojam o Karamarkovoj nevjeri u vlastite sposobnosti.

Na kraju, kako će Karamarko u slučaju izborne pobjede sastaviti vladu? Kako će u nju natrpati partnere među kojima jedni zazivaju radikalne reforme koje nužno uključuju manji broj zaposlenih, smanjenje PDV-a i time prihoda državnog proračuna, a drugi obećavaju značajno povećanje poticaja (npr. poljoprivrednicima), rast mirovina do 60% iznosa prosječne plaće i različite druge naknade? Kako će kompilirati mjere koje će predložiti IFO institut i one koje traži HSLS s obećanjima koja daju drugi partneri (npr. HSS i BUZ), a koja pljušte to više kako se približava dan izbora, u jedan suvisli program rada vlade?

Na što će sličiti sjednice vlade koju će činiti ministri koji se zalažu za mjere koje se međusobno isključuju i kako će premijer koji ne pokazuje državnički gard, ne daje znake kako zna što želi (osim gole vlasti) i ne ostavlja dojam da je sposoban javno se suočiti s neistomišljenicima pomiriti tolike razlike ili sve presjeći pa uraditi po svom?

Od nerealnih, nesuvislih i time neodrživih programa, vidjeli smo isuviše puta dosad, hrvatski građani nemaju koristi. Sladunjava predizborna priča s premijerom bez imalo strasti, koji ne ostavlja dojam ni da mu je stalo, kombinacija je koja ne daje temelja za optimizam. Štoviše, ubija čak i nadu u bolju budućnost.

Komentari

Sto to znači KOMPILIRATI

Sto to znači KOMPILIRATI VLADU?

stvarno me zanima što po tebi podrazumjeva ovakav naslov ili uvod eventualnih Karamarkovih akcija? na što si mislio? jel bi moglo neko objašnjenje?

kompilacija (lat.). 1. Neizvorno, neoriginalno djelo sastavljeno iz građe prikupljene kod dr. autora. 2. Ploča, audiokaseta ili CD s izborom najvećih uspjeha nekoga glazbenika. 3. inf prijevod programa s pomoću kompilatora.

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

objašnjeno je...sastavljanje

objašnjeno je...sastavljanje vlade od najmanje toliko stranaka koliko ih ima u koaliciji, plus eventualno koji nestranački ministar, od kojih svaka stranka o budućim potezima izjavljuje svašta, često proturječno, teško je sastaviti funkcionalnu vladu...i navodni program, ovo što je iscurilo u javnost je kompilacija svačega

B-52

Tko je glasao

Kako će Karamarko

Kako će Karamarko iskombinirati Vladu? Ovo što je iscurilo u javnost je kompilacija Karamarkove kombinacije..

tak bi već moglo.. kad bi postojala kombinacija ili kombinacije..
uglavnom krivu riječ koristiš, da si upotrrijebio riječ kombinacija umjesto kompilacija naslov bi imao smisla, ovak.. njet..

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

ma on samo agitira

sve dobro...

Tko je glasao

tom prilikom Josipović nije

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

da, od vremena *vase* riječ

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

...iako mi se baš ne da,

...iako mi se baš ne da, ....
rekao bih samo da niti komentari niti dnevnici, niti politička propaganda, niti politički govor u situaciji kada pred izbore niti jedna strana nema što za ponuditi...a s druge strane, sve strane igraju na zaborav, jer je neuspješnost u već četiri posljednja izborna pokušaja evidentna i relativno pravilno raspoređena kroz politički spektar
...e, da, niti komentari niti dnevnici, niti politička propaganda, niti politički govor u takvom ozračju ne mogu ponuditi ništa osim pokušaja ove ili one strane da kroz bljeskove izoliranih prisjećanja šalju subliminalne poruke koje se ne mora eksplicitno dokumentirati...jer se vrlo lako može kod izborne publike doći do neugodnih zaključaka da svaka dokumentirana nepodopština ili neuspjeh oponenta zrcali isto takvom nekom nepodopštinom ili neuspjehom na strani onih koji potežu argument...
....e, da, obostrani je interes da se predizborna kampanja svede na aluzije, i da se bude atraktivnim, ako je to moguće sa što manje pravog sadržaja.
To da će, što očito već jest, to proizvesti biračku apatiju im je možda i poželjno.
I političarima i pratećim medijskim trabantima je stalo da na izbore koliko je to moguće, ne izađu oni birači vulgaris, već samo oni od politike životno ovisni.
Očekujem da će poslije ovakve obostrane predizborne strategije izlaznost biti rekordno mala...i da će već to izborni stožeri interno proglasiti svojim uspjehom bez obzira kako im sami izborni rezultati ispali...

Tko je glasao

Kako će Karamarko sastaviti vladu?

Kako će Karamarko sastaviti vladu? Sudeći prema kvaliteti Milanovićeve vlade, ako Karamarko želi imati bolju, dovoljno mu je da izađe na ulicu u Babinoj Gredi, Pušći Lijevoj ili Prnjavoru, i pokupi desetak slučajnih prolaznika.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Da

Šteta je da HDZ na taj način nije birao i svoju prethodnu vladu.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Paaa... :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Ovakav SDP je veće zlo za Hrvatsku od HDZ-a

I HDZ i SDP su zločinačke organizacije koje 25 godina reketare hrvatsko biće te stoga nije opravdano sudjelovati u takvim izborima koji to nisu. Dakle, apstiniram od davanja legitimiteta takvoj režiji koja bezobrazno preferira nastavak parazitizma domaćih i međunarodnih uhljeba i slugu. I tu nikakkva kompilacija uopće nije bitna kada neoliberalni kapitalizam jaše i dalje još jačom žestinom...

http://www.dnevno.hr/vijesti/svijet/kako-je-milton-friedman-stvorio-mit-...

Tko je glasao

kvaka

Nije ti problem u Friedmanu ili Hayeku bez obzira da li se slažem s njim ili si protiv (ja sam protiv) nego se problem nalazi u patuljcima koji iskrivljuju njihova učenja.

Friedman je od početka bio svjestan da će njegove mjere dovesti do snižavanja kvalitete života pa je to kompenzirao u svojoj teoriji minimalnim životnim dohotkom na koji bi imao pravo svaki stanovnik države i koji bi mu trebao pokrivati osnovne životne potrebe.

"Pohlepni patuljci" su prihvatili Friedmanove ekonomske teorije koje im povećavaju prihode (slobodno tržište .....), ali su odbili Friedmanovu ideju minimalnog životnog dohotka jer bi ih to koštalo.

Princip je bio jednostavan. Uzmeš ono od čega imaš koristi,a odbaciš ono od čega imaš štetu i to je to.

Tko je glasao

gdje je EU?

primjećujem da se u cijelom dnevniku Europska unija uopće ne spominje.
Razne institucije Europske unije, od Vijeća pa do političkih grupacija u EU-parlamentu mogu značajno ujecati na rezultate izbore, ovisno kome i kakvu podršku će dati. Nije bitan IFO institut, nego Europska pučka stranka, kao najjača politička grupacija u Europi, a HDZ pripada toj grupaciji.
Ako se može povući paralela u Portugalu je prije par dana koalicija desno od centra dobila izbore, a to znači politička opcija koja zastupa i brani vrlo oštre mjere štednje u trošenju javnog novca. Iz Portugala je otišlo 500 tisuća ljudi u zadnjih nekoliko godina, odnos javnog duga i BDP je 125%, a nezaposlenost ogromna. Usprkos jakim mjerama štednje birači su ipak glasali za oskudicu i smanjenje javnih izdataka, iako je koalicija lijevo od centra nudila nešto sasvim drugo.
Karamarko je počeo sa dolinom suza, ali je onda onda zaključio da će s tim izgubiti izbore pa je promijenio ploču, a ta promjena ploče se njegovim mentorima u Europskoj pučkoj stranci uopće neće svidjeti, jer Unija se sprema za burno razdoblje gdje se sada taktizira i skupljaju glasovi i saveznici za promjenu Lisbonskog ugovora, britanskog referenduma o exitu iz Unije, rekonstrukciji eurozone i izbjegličkoj krizi.
Milanović se za divno čudo opredijelio i odjurio u London tražeći saveznike za otpor Komisiji u vezi Arbitraže za Savudrijsku valu, samo je zaboravio da on uopće nema mandat za takve poteze u vrijeme kad je Sabor raspušten.
Osim toga, na horizontu se skupljaju crni oblaci pod utjecajem pucanja kineskih balona, jačanja dolara i naglog pada cijena svih sirovina. U takozvanim emerging markets, gdje i mi spadamo, već dugo nije bilo ovako naglog odlijevanja stranog kapitala, što može jako utjecati na stabilnost domaćih valuta i rastapanje deviznih rezervi.
Ne vidim da se netko sekira oko toga. Valjda će neki budući premijer jednog dana zaključiti, kao što je Sanader svojevremeno izjavio, "da smo u banani".
Ima tu još mnogo elemenata za sastavljanje jednog realnog političkog predizbornog programa koji bi trebao uključiti pozicioniranje Hrvatske s obzirom na eurozonu i šengen, pa problem izbjeglica, i otvoreniji i čvršći stav prema proširenju Unije, ali ja ništa od toga ne vidim. A sve bi to trebalo utjecati na sastav vlade, broj ministarstava i profil članova vlade i ministara.

Tko je glasao

slažem se...no mislim da kod

slažem se...no mislim da kod nas nije problem svijest o tome što nas neminovno čeka ili oko toga što će se prije ili kasnije morati poduzeti

naši političari, prvenstveno oni koji realno mogu doći u poziciju na kojoj se doista odlučuje, jednostavno izbjegavaju govoriti bilo što drugo osim onog što misle da birači žele čuti...sve je podređeno osvajanju ili zadržavanju vlasti...otuda je i moguće da se s jedne strane govori gluposti o smanjenju poreza i raznih nameta, a s druge o većim izdvajanjima za ovo ili ono

koji su tzv. treći putovi, istina, eksplicitnije govore o reformama jer znaju da neće oni na svoja pleća preuzeti odgovornost i vjerojatno nezadovoljstvo dobrog dijela javnosti

najzanimljivije je, i paradoks, da i dobar dio birača zna o čemu se radi, da nas lažu i muljaju ne bi li se dokopali vlasti, ali će im svejedno dati glas...kao kad znamo da trebamo kod zubara, ali svejedno odgađamo od danas do sutra (ovdje od izbora do izbora), sve dokle bol ne postane baš neizdrživa, sve vrijeme se nadajući da možda prestane sama od sebe (moguće, ali ravno čudu)

B-52

Tko je glasao

Danas, nakon 25 godina,

Danas, nakon 25 godina, njemačka kancelarka i francuski predsjednik zajednički su sudjelovali na plenarnoj sjednici EU Parlamenta. U svojim govorima i jedan i drugi su istaknuli potrebu jačanja Unije u sektorima obrane, vanjskih poslova i financija, iako nisu ulazili u detalje.
Britanski premijer je u govoru u Manchesteru, jasno na isti dan kad su gđa Merkel i gosp Hollande u Strasburu, na skupu svoje stranke, bio decidirano suprotan.
Što manje "ever closer Union", što više Britanije i zaštite britanskih interesa. Naš premijer je prije par dana posjetio Camerona i u nastupu pred kamerama nakon sastanka je bio prilično na britanskoj strani, što se tiče "više ili manje Europe". Donekle logično, Hrvatska nije u eurozoni, pa su nam i sugovornici one države koje nisu članice eurozone?
HDZ pripada političkoj grupaciji European Popular Party, čiji šef je danas na sjednici u Strasburu pozdravio posjet njemačkog i francuskog predsjednika ovim riječima:

"Populists can very well describe the problems we are faced with, but they do not have any solutions. We do. We have to move ahead. Let's strengthen the European Union, deepen it. The Council should work faster and take its decisions faster. We need more EU control of external borders, more capacity to act in the field of the EU Foreign and Security Policy, but also a deepening of the Eurozone."

Ova nacija očekuje od Karamarka i Milanovića da budu malo jasniji i odlučniji o orijentaciji svojih stranaka prema Europskoj uniji. Za sada ni riječi, osim par rečenica aktualnog premijera na ulicama Londona pred tv kamerama. Kao da je zavladao neki strah? mjesec dana pred izbore?

Tko je glasao

odlično zapaženo! mislim da

odlično zapaženo!

mislim da hdz/sdp ne govore o odnosu prema eu zato što bi im u kampanji moglo štetiti, evo zašto:

kad bi hdz koji se busa u domoljubna prsa rekao da dijeli politiku pučana za koje je, inače, vezan pupčanom vrpcom, išao bi protiv mišljenja svojih birača koji su za veći odmak od eu i neovisniju poziciju hrvatske ...za karamarka se svašta može reći, osim da je glup

kad bi milanović javno rekao da je za slabiju vezu s tijelima eu, odnosno jasan odmak od obvezujućih zajedničkih politika eu, išao bi, pak, protiv svojih birača koji žele tješnje veze i nadaju se da bi prihvaćanje europskih običaja i tradicije moglo kultivirati hrvatsku politiku i društvo, odnosno da je bez eu hrvatska osuđena na balkanski kal

i jedan i drugi se plaše da bi javno iznošenje stava prema eu moglo izbore pretvoriti u biranje za ili protiv eu, u kom slučaju bi sve što su dosad napravili u kampanji postalo manje važno...to ni jedan ni drugi ne žele

B-52

Tko je glasao

i jedan i drugi se plaše da

i jedan i drugi se plaše da bi javno iznošenje stava prema eu moglo izbore pretvoriti u biranje za ili protiv eu, u kom slučaju bi sve što su dosad napravili u kampanji postalo manje važno...to ni jedan ni drugi ne žele
zato ni jedni ni drugu nemaju politički stav prema mađarskom plotu na našoj sjevernoj granici. Ako jesmo u Uniji, piši pisma Komisiji, Vijeću i Parlamentru da u skladu s poveljama Unije europske institucije uklone žicu, jer žica na granici briše temeljna načela na kojima Unija živi.
Ako nismo u Uniji, ili je smatramo samo labavom trgovačkom zajednicom slobodne trgovine, onda je za Mađare zatvoren Janaf i Luka Rijeka, a nesporazum oko vlasništva i upravljanja u INI biti će podvrgnuti malo strožoj proceduri nego do sada.
Članstvo u Europskoj uniji obvezuje na ponašanje u skladu s Ugovorima o osnivanju i funkcioniranju Unije. Ne možemo se praviti kao da je nema, ili kao da Hrvatska nije članica Unije.

Tko je glasao

nažalost, dok ne prođu

nažalost, dok ne prođu izbori, nastavit će se situacija koja je izvrsno opisana u ovom uredničkom komentaru Telegrama:

"Predsjednica se grli s četničkim vojvodom i staje na stranu Mađara, što naš vanjskopolitički položaj čini shizofrenim"

pomalo već izaziva strah ovo na što su pojedinci spremni ne bi li se njihova opcija domogla vlasti...nekad je vrijedilo pravilo da se unutar svoja četiri zida možeš i svađati i tući, ali da izvan njih moraš zastupati zajednički interes...zastrašujuće je što se unutarnjepolitička borba prenijela u inozemstvo i što se vlastitoj zemlji zbog golog stranačkog interesa čini dugoročna politička i svaka druga šteta

B-52

Tko je glasao

Slobodan protok ljudi i robe

Slobodan protok ljudi i robe unutar unije, se odnosi na one koji su članovi te iste ili se već nalaze u toj istoj.

Kako mi nismo u šengenu, onda moramo potvrditi svojim dokumentima na svim granicama šengena, a svi drugi ne mogu šetati po svojoj volji preko granice.

Postoje zakoni i ugovori koji se moraju poštivati, no čudno da se svi pozivaju na te iste, a rado ih krše.

Tko je glasao

kad bi hdz koji se busa u

Tko je glasao

ravnopravno možeš sudjelovati

ravnopravno možeš sudjelovati u raspravi jedino uz minimum građanske pristojnosti

B-52

Tko je glasao

Nema u građanskoj

Tko je glasao

hdz

ima kadrove..dobre i manje dobre..mlade snage poput Josipe..Josipe Rimac..nepatvorena Hrvatica... navodno ima još 4 sestre..suprug joj je došao negdje iz Slavonije..ćaća je valjda dobio neku srpsku kuću koju je država otkupila..vjerovatno preplatila..jer su agenti apn-a uzimali postotke...

Svi rade..sestre..šogori..njima je Hrvatska odlična...sve se uhljebilo i okoristilo...tako je na svim lokalnim situacijama..

Razgovarao sam jednom s jednim istaknutijim hdz-ovcom..pa priupitah..uhljebljujte previše..po rođačkim linijama i po stranačkim..stranačka lijina služi samo da bi došao do onog kojeg ćeš podmititi...

Veli mi prostodušno...a kome ćeš pomoći ako nećeš svojima....

Nažalost..na tzv. lijevoj strani nije ništa bolje.

sve dobro...

Tko je glasao

4 plus digitalizacija

Nadam se da će za ministra znanosti postaviti Milijana Vasu ili barem Đapića Antu. A savjetnik ili zamjenik ministra nek bude prof. Darko Tipurić. Ministar istine Andrija Hebrang, prometa Tko-je-jamio-jamio pl. Rojs, a ministar graditeljstva Miki Narcis Fontana 365.

Tko je glasao

Tako šta će sjašit Murta da

Tako šta će sjašit Murta da uzjaši Kurta.

Tko je glasao

sa pet (5+)

sa pet (5+) ministarstava?
ili ti mislis da ih moze vise nabrojiti?.. makar je i ovo upitno

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

marketinški trik?

upravo sam čuo gospodina karamarka kako tvrdi da sučeljavanja kandidata za premijera "još nikada nije bilo", očito je zaboravio sučeljavanje ivice račana i izazivača ive sanadera...nekome se svidjelo, a nekome ne, ali je javnost imala mogućnost upoznati se s onim što nude za idući mandat i steći dojam o njihovoj uvjerljivosti

to što ne uspijeva nabrojiti 5 stvari je možda marketinški trik (neka se priča pa makar i loše), teško mi je povjerovati da ih doista nije u stanju "istresti iz rukava"

uostalom, ne znam zašto mu savjetnici nisu preporučili da ih stavi na karticu (kao nekada sanader) pa da podijeli novinarima koji traže nabrajanje ili da im onda "pročita s dlana"..o tome bi se isto pričalo, ali bi javnost dobila traženu informaciju

s obzirom na broj koalicijskih partnera i činjenicu da će poslije izbora svakome trebati dodatni partneri, tzv. jezičci na vagi, sumnjam da bi samo 5 ministarstava moglo zadovoljiti apetite

uostalom, ako bi postao premijerom, mislim da novinari više ne bi niti dolazili u priliku izravno zapitkivati karamarka

B-52

Tko je glasao

Zoranizmi potvrđuju što je, a ne maska američkog PR-a

Tko je glasao

Novinari PolitikaPlus Vanja

Novinari PolitikaPlus Vanja Deželić & Ivan Hrstić su si dali truda i ponudili izjave Zorana Milanovića, hronologija se osvježava. Neke od izjava, za one koji ne poznaju kontekst u kome su dane, zaista zvuče čudno.

Mislim da je dobro, i na ovaj maliciozni način, podsjetiti građanstvo da postoji jedan hrvatski političar koji zauzima stav, ne straši se o tome govoriti, ne bježi od pitanja novinara. I čije izjave ne prekida njegov glasnogovornik.

Bilo bi zgodno da po istim ti kriterijima novinari poredaju izjave Kolinde i Karamarka, te stave u odnos prema Milanovićevim.

Nekako se mislim da bi rezultat bio kao odnos Europeane, nasljednice Aleksandrijske knjižnice, prema djelu Mile Budaka.

http://www.dugirat.com/kultura/110-ostalo/8296-Europeana-digitalna-nasljednica-Aleksandrijske-knji%C5%BEnice-v15-8296

Tko je glasao

Galli- pijevac Mathias je tu nenadmašan, za povijest.:))))

Tko je glasao

Ppetra, Pa ostvarili su svoj

Tko je glasao

Spamaju "uspjehe" kukurikavaca u Planu 21-PR dnevnici kukurikaša

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci