Tagovi

U registar vas ljubim! I

Evo su nam nakon silnih nadmudrivnja i prepucavanja aktualne vlasti konačno polučile grandiozan uspjeh, uspjeli su objaviti najznačajniji dokument za hrvatsku budućnost i opstojnost i naroda i države, "dokument za vječnost", popis "najčasnijih među nama", "Registar branitelja", "govno umotano u celofan", čime je Milanovićeva Vlada opravdala pravo na laskavu titulu Ureda za gubljenje vremena:

http://pollitika.com/u-registar-vas-ljubim

Samoj objavi prethodila je i daljnja divinizacija "hrvatskih branitelja" pa i kroz uvođenje novog odličja "Junak DR":
http://pollitika.com/pomoz039-bog-junace

Nadajmo se samo da će taj "silni uspjeh" biti ispravno valoriziran i u institucijama EU, a ne da nam otamo samo "peru uši" ne videći i ne cijeneći sve napore hrvatskih vlasti i njihov nadasve koristan i svrsishodan rad za sveopće dobro i brzi izlazak RH iz gospodarske i društvene krize.

Meni prvo nije jasno kome taj dokument upće treba, osim da cinkarenjem dovede do otkrivanja lažnjaka kao što je pri njegovom objavljivanju naglašeno, a kao drugo postavlja se pitanje kako to može biti popis najčasnijih među nama ako je na njemu, procjenjuje se, 40-ak posto lažnjaka, ali i onih za koje bismo teško mogli koristiti naziv "časni ljudi":

http://feniks.bloger.index.hr/post/trojke/261020.aspx

http://feniks.bloger.index.hr/post/dragovoljci-dr-/3937753.aspx

http://pollitika.com/quotcetnicka-zvjeradquot-vs-quothrvatski-vitezoviquot

http://feniks.bloger.index.hr/post/8222saka-jada-od-loseg-oca-i-jos-gore...

Ako bih već radio nekakav popis, onda bih na njega stavio isključivo one koji su bili mobilizirani i koji su se kao vojni obveznici bespogovorno odazvali pozivu, svjesni ili nesvijsni toga da su sudionici svojevrsne farse:

http://pollitika.com/farsa-zvana-quot-domovinski-rat-quot

Kladim se da ti nisu pravili zločine niti u maskirnim uniformama naoružani do zuba padali od alkohola pri proboju prvih šank-linija kafića u dubokoj pozadini, niti činili išta čega bi se mi Hrvati trebali stidjeti. Kladim se da oni nisu ni Vukovar učinili "gradom-herojem":

http://feniks.bloger.index.hr/post/vukovar-je-pao-onog-dana-/526284.aspx

http://www.index.hr/vijesti/clanak/vukovar--prica-o-gradu-2012-vise-nema...

Ili je čitav taj cirkus bio potreban za opravdanje svih prava i privilegija koje ima taj novokomponirani parazitski soj tako zaslužan za "stvaranje države" u koji se zaklinje sav hrvatski politički establishment:
http://pollitika.com/kako-je-i-sto-quotmatiquot-isposlovala-svojim-quots...

Prilikom objave Registra nije propuštena ni autopromocija, a bogami nisu iozostale ni zahvale "najboljima među nama" pa bili oni i pravomoćno osuđeni ratni zločinci ili optuženi za najteža zlodjela, kao počinitelji ili odgovorni za njih

Tako će se Predrag Matić Fred, koji je u svojim stavovima silno "uznapredovao" u odnosu na ono izrečeno prilikom njegovog gostovanja u NU2 18. 11. 2007., zahvalivši heroju, generalu Blagi Zadri, valjda zato što je "preuzeo odgovornost" (u ime koga i od koga ovlašten), napao JNA u Vukovaru i tako mu potpisao smrtnu presudu, Tomislavu Merčepu, valjda za sva zlodjela koja je učinio ne bi li Hrvatsku što prije gurnuo u rat, Starom i Mladom Jastrebu, valjda zato što su umjesto da s JNA ispregovraju uvjete predaje i organizirano se zajedno s borcima kojima su zapovijedali predaju JNA i zajedno s njima odu u zarobljeništvo, izvukli se iz Vukovara, a borce prepustili samima sebi, neka se snalaze kako tko zna i umije, a ustvari na milost i nemilost lokalnim četničkim bandama.

U mojim očima to nevojničko ponašanje obojice zapovjednika ih čini za "Ovčaru" jednako odgovorne, ako ne i odgovornije od generala Mile Mrkšića. Ono vukovarskih boraca, što se organizirano predalo JNA, nije završilo na Ovčari, niti je ubijano na pravdi Boga.

I tako dalje i tome slično!

Bilo kako bilo Hrvati su dobili u ruke moćnu dudu-varalicu, koja će ih zabavljati jedno vrijeme i time Milanovićevom Uredu za gubljenje vremena osigurati jedan mirniji period za "provođenje promjena", oni znaju kakvih i "kako ih provesti", sve do proglašenja bankrota, a onda će ionako biti sasvim svejedno tko se na kojem popisu nalazi ili ne nalazi.

Komentari

Fred Matić se predomislio

Kao je ono išla pjesma o potrebi objave registra!?

http://www.udarno.com/ministar-matic-bi-ali-da-ne-ude

Tko je glasao

Kopiram dnevnik

Kopiram dnevnik dok nije otišao u ropotarnicu internet smeća.

Nego ne vidjeh Feniksa sa ni jednim komentarem.

Možda ga je pozvao Manolić u svoje stranačke prostorije.

Tko je glasao

Grdi, pa kako će pozvati sam

Grdi, pa kako će pozvati sam sebe:):):):)

Tko je glasao

Evo, kopiraj si i ovo

http://www.novilist.hr/Komentari/Kolumne/Ladovina-Ladislava-Tomicica/Kru...

Nekom će se možda učiniti da je objava Registra branitelja prvi korak saniranju stanja, da će koliko sutra iz njega nestati svi »lažnjaci«. Ništa se neće dogoditi, sve će ostati isto kao i prije. Bilo je tako nakon Drugog svjetskog rata, kad su lažni partizani svoje učešće u ratu dokazivali uz pomoć dva svjedoka, a tako je i danas, nakon Domovinskog rata, kad niti dva svjedoka nisu bila potrebna. Bilo je dovoljno poznavati pravog čovjeka na pravom mjestu, a Hrvatska je mala zemlja u kojoj veliki broj ljudi zna čovjeka na pravom mjestu. Povratka nema, za to smo se borili. Riječ je o povijesti, kaže jedna ugledna i iskusna kolegica, »a od kako se oslanja na pismenost domaća povijest puna je sličnih primjera napuhavanja istine u grandioznu laž«. Istinu o onima koji su sudjelovali u ratu pretvorili smo u grandioznu laž, u mitsku oružanu borbu pola milijuna Hrvata protiv brojnijeg i nadmoćnijeg neprijatelja.
...
Svi znaju što krije Registar branitelja iz Domovinskog rata pa zato nije niti čudo da su ga čvorovići dočekali s uzbuđenjem. Ne razumiju da bi demontaža Registra značila i demontažu politike kakva se u Hrvatskoj vodi od Domovinskog rata do današnjih dana. Kad bi politika i željela presjeći taj čvor, državne institucije to ne bi bile u stanju učiniti. Od super tajnog dokumenta, zbog čijeg djelomičnog objavljivanja je policija svojedobno privodila i istraživala sumnjivce, Registar branitelja pretvoren je u zabavu za mase. Kad se umorimo od čeprkanja po njemu, a to se dogoditi vrlo brzo, sve će biti po starom. Valja nam se pomiriti s tim da ćemo doživotno plaćati krupnu državnu laž o broju sudionika i broju invalida Domovinskog rata. Ta laž izmišljena je zbog nas i ugrađena je u temelj države. Tako to biva u društvima koje nisu u stanju realno sagledati i ocijeniti niti dalju, a kamoli bližu burnu prošlost.
Moš' si i na frižider zalipit...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

heheheh

čeprk, čeprk, čeprk

Tko je glasao

... odmah pokraj onih razglednica

...koje ti šalju oni koji se ne boje prelaska međunarodne granice...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Perutnino :):):)

Neš virovat ali preko granica sam prelazio upravo najviše za vrijeme rata.
Neš ti. Još najbolje da sam išao oko Kleka i ona dva "škoja" brodom.
Dakako da sam i poslije rata išao nesmetano preko granice.
Jedan put sam sa prijateljem otišao u Trebinje.
U stari dio mjesta gdje je pijaca.
Uvik me bilo zanimalo kako je to bilo njima gledat od doli ćuke na kojima smo bili.

Je i tada sam sa prijateljem pitao da nam daju Nikšičko ako nema Karlovačkog piva.
Dobra je bila ona Nikšička.
Vidio u šetnji i onog bandita Vučurevića.
Moram priznati da nas nisu baš blagonaklono gledali sa autom splitskih tablica.
To je bilo taman vrime otvaranja granica.
Jesam li se bojao?
Nisam.

Dakako da sam posli rata prolazio kroz cilu BiH i nikada nisam imao problema.
Nemoj ih praviti i onda ih nećeš ni imati.
Ah sjetio sam se.
Jedino me bilo strah po onim bosanskim planinama jer nisam znao di su minska polja, a bilo ih je.

Držiš se markacije i nidi ne skrečeš sa puta.

ako hočeš pošaljem ti koju lipu fotku sa slijama Trebinja ili endemskog cvića sa bosanskih planina.

Pa ih stavi na ogledalo u kupatilo i divi se :):)

Tko je glasao

Putovnica, a ne osobna...

Premda i fotke slikane s vrha vlastite masline imaju svojih draži...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

@grdilin

"Godina je 1990., na globalnom političkom planu dolazi do velikih promjena, najmoćnija sila svijeta konačno slama SSSR, kao svojeg najopasnijeg suparnika, jer njegova gospodarska moć nije više mogla pratiti utrku u naoružanju koju je nametnuo Reagan kroz više izmišljeni nego stvarni "rat zvijezda".
To dovodi i do raspada ne samo VU nego i SSSR-a samog, ruši se "Berlinski zid", ujedinjenje Njemačke je na vidiku, događanja prestižu jedono drugo, samoupravni sustav u SFRJ se demonizira, jer kao nema demokracije bez višestranačja, krucijalne promjene očekuju se i u SFRJ.

U tom povijesno prijelomnom trenutku, hrvatski narod, ne prepoznajući opasnost retrogradnih ideja, izabire i vodstvo povjerava, ne prvi puta, najvećem šljamu koji u to vrijeme u Hrvatskoj postoji.
Franjo Tuđman, rigidni komunistički aparatčik, karijerist par excellence, budi ono najgore u hrvatskom narodu, nacinal-šovinizam, na valovima kojeg odvodi hrvatski narod u nepotrebni rat, stradanje i bijedu, što će reći da je umjesto znoja hrvatskom narodu ponudio krv i suze, a narod to objeručke prihvatio, opijen podvalama i floskulama kojim je bio neštedimice obasipan.

Snage, poražene u 2. Svjetskom ratu, hrvatski fašisti i klerofašisti, prepoznali su svoju šansu, stječu pravo građanstva i pišu neku novu povijest, jer su u nikom potrebnom ratu kao oni pobijedili, proglašavajući lokalni ratić za teritorije i provedbu etničkog čišćenja nečim veličanstvenim, dajući mu ime "Domovinski rat".

Ne ulazeći sada u razglabanje o tome kamo je ta pogubna politika Hrvatsku dovela, a dovela ju je na prosjački štap, ali unatoč tome hrvatski fašisti i klerofašisti nastavljaju derati svoju kozu, optužujući za tu katastrofu sve oko sebe, šireći i nadalje mržnju, posebno prema Srbima, „krivcima“ za sve hrvatske nedaće.

To su ti kojima smeta i Tadićev posjet Vukovaru, i njegova isprika, pa i sama ideja stišavanja strasti i smanjenju napetosti između dva naroda, a da o suživotu Hrvata i Srba i ne govorim.
To su ti koji ne dopuštaju ranama da zacijele, to su ti koji pokušavaju hrvatski narod pretvoriti u taoca mržnje i na taj način učiniti ga inkompatibilnim svojoj okolini.

Ja jednostavno odbijam vjerovati da u hrvatskom narodu nema snage da se tim "dušebrižnicima" zahvalimo jednom za svagda jer nas vode putem mržnje i nepovjerenja, a poznato je da mržnja i nepovjerenje razaraju ljudski rod.

Mislim da je danas, 20 godina nakon „demokratskih“ promjena, kad je Hrvatska bačena na koljena, kad je uništeno gotovo sve što je hrvatski narod postigao pod „nenarodnim“ režimom, ponovo nastupio prijelomni trenutak, trenutak koji traži lidera, čovjeka koji bi znao motivirati narod, trgnuti ga iz letargije i ponuditi rješenja za izlaz iz sveopće gospodarske i društvene krize i bezidejnosti.@

Tko je glasao

Samo naša priča počinje malo

Samo naša priča počinje malo ranije.

Komunističke vlasti 1982 godine javno priznaju gospodarsku krizu koju bi rebao riješiti Progam ekonomske stabilizacije SIV-a koji predvodi Milka Planinc.

Kada ti programi krizu nisu riješili već ju pogoršali i kada kreću planske restrikcije potrošnje električne energije, nestašica raznih roba široke potrošnje, na kupnju auta se čeka po godinu dana uz dobru vezu, kada za sve treba veza gore nego danas političke elite kreću drugim putem.

Provo Srbi dopnose MEMORANDUM SANU krajem 1986 godine i umjesto da tvorci tog memoranduma budu pohapšeni oni postaju ideolozi SK Srbije unutar kojeg od 1985 napreduje Slobodan Milošević i koji na nacionalizmu postaje prvi čovjek Srbije i SK Srbije. Puno prije Tuđmana i raspada Komunizma na istoku.

Pojava Tuđmana je posljedica ovih događaja u Jugoslaviji kada su srpski nacionalisti događanjima naroda po cijeloj Jugi pokušali uz pomoć JNA uspostaviti unitarnu Jugoslaviju s rezervnim planom širenja Srbije gdje god postoji srpski grob tu je Srbija i sl. nacionalističkim ludorijama.

Raspad komunističkih carstava na istoku je uništilo naše gospodarstvo u potpunosti jer lošu i skupu robu u kompenzaciju smo jedino njima mogli i prodati pa su naciuonalističke snage zbog sve lošije gospodarske situacije u zemlji dobivale sve više pristaša i nikom više nije bilo stalo do Jugoslavije ravnopravnih naroda.

Tuđman je samo posljedica tih događanja prije njega i nije uzrok ničega jer je nastavio raditi isto ono što su počeli komunistički ideolozi od 1986 godine srušiti Jugoslaviju i napraviti nove nacionalne države.

Jedino na što su cijelo vrijeme zaboravljali je gospodarska kriza iz 1982 koja ni do danas nije riješena.

Tko je glasao

Za mene je jedino bitno ...

... da se na mojim dnevnicima fukara prepoznaje, ja ne trebam nikoga imenovati.

A ti me @acinum proglašenim istinama nemoj jebavati, jer od svih budalaština je je starija programska odrednica generala Drinjanina, "rušenje Jugoslavije svim sredstvima".
Zato se ustaše i hvale da su kroz DR pobjedeonosno okončali 2. Svjetski rat na području Jugoslagvije.

Tko je glasao

ne pišem ja o proglašenim

ne pišem ja o proglašenim istinama već ti.

Svima je jasno osim naravno tebi, da generali poput Drinjanina i slični i svi ostali ustaški elementi zajedno nikada ne bi srušili Jugoslaviju. Pored njih i njihovih programa i sposobnosti Jugoslavija bi živjela vječno.

Najveći problemi Jugoslavije su bili njeni komunisti i gospodarska neodrživost sustava koja je i odvela zemlju u propast i rat.

Nazovi "ustaše" se mogu hvaliti bilo čime ali oni s DR nemaju nikakve veze osim što su poput tebe malo smetali i ništa više od toga.

Tko je glasao

@acinum

Znaš što ja zanimljivo?
Prvo, što ste svom strašću i svim silama rušili Jugoslaviju, ma ne radi Memoranduma SANU, ma ne radi potčinjenog i neravnopravnog položaja Hrvatske u SFRJ, ma ne radi velikosrpskih presizanja, ma ne radi gospodarske krize ... samo dva razloga su bila, jedan potpuno iracionalni, "ostvarenje tisućljetnog sna", a drugi je mogućnost izgona Srba i posvemašnje pljačke čemu je SFRJ stajala na putu, a za živu glavu priznati nećete, već prst upirete isključivo u Miloševića.

Drugo, da uzroke raspda SFRJ ne treba tražiti u sferi racionalnog, a pogotovo ne treba kao uzrok navoditi gospodarsku krizu, SFRJ se počinje raspadati onda kad je faktički iz krize već izašla, jer je u periodu od Markovićevog dolaska na čelo SIV-a, pa do početka rata. vratila 8 mlrd USD vanjskog duga, a devizne rezerve povećala za 10 mlrd USD.
I dok Marković govori o ogromnim rezervema koje je je SFRJ imala, vi neprekidno lupetate o njenoj gospodarskoj neodrživosti ...
I što bih ja trebao, na riječ vam vjerovati, kako ste vi znalci, a Marković pojma nije imao?
Eh da, a i ja sam u to doba nešto radio, negdje bio i nešto značio ... a bogami poznavao i neke ljude i neku fukaru. dok su ljudi mahom ostali ljudi fukara je nepogrešivo ostala fukara.

A to kakvi ste znalci pokazuje stanje u kojemu se danas Hrvatska nalazi.
Takvom kakva je ste je vi napravili neznabnjem, nepoštivanjem zakona, grabežom i pljačkom.

Tko je glasao

Ja nisam rušio Jugoslaviju i

Ja nisam rušio Jugoslaviju i nije bilo ni potrebe da ju ja i mnogi moji vršnjaci rušimo jer ste ju Vi koji ste bili neko i nešto u Jugoslavaviji i koji ste ju jedino i mogli uništiti svojom bahatošću, neznanjem , lopovlucima a sve začinjeno i omogućeno malom crvenom knjižicom već bili razjebali.

I dobro kažeš nikakve veze raspad Jugoslavije nema sa Srbima i MEMORANDUMOM SANU jer su oni samo posljedica ne znanja političkih elita u koje vidim i sebe uvrštavaš u vođenju države.

Sada 20-tak godina poslije još imaš drskosti nama koji smo isključivo zbog vašeg neznanja, malih lopovluka i sličnih budalaština završili u rovovima braneći svoje kuće i familije govoriti kako smo srušili Vašu omiljenu Jugoslaviju i uništili Vaše poligone za pljačku, korupciju, vaše političke i ine veličine.

Koliko čovjek mora biti zadrt, bezobrazan, drzak pa mislim i bolesno ambiciozan da uporno svu svoju ne sposobnost i frustraciju za izgubljenom državom u kojoj je bio netko i nešto prebacuje na ljude koji s tim doista nemaju ništa.

U svakom slučaju psihijatrija ti ne može škoditi.

Tko je glasao

@acinum

Često sam se u životu uvjerio da oni koji nekome preporuću psihijatriju, sami ozbiljno trebaju psihijatrijsku pomoć!
Jugoslavija je propala zbog istog ološa koji je poslije 1991. djelovao u Hrvatskoj (plus povratnici koji su mislili da se može obnoviti ili bar rehabilirati tzv. NDH), s tim da su se u "neovisnoj!, Tuđmanovoj Hrvatskoj razmahali do besvijesti!
Zato smo danas u većini - u nesvijesti!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Zbog ovakvih komentara sam i

Zbog ovakvih komentara sam i posumnjo u tvoju diplomu Fakulteta političkih nauka i uvjerili su me da sam u krivu.

Dakle u pitanju je namjera.

Pored onih koje ti nazivaš ološem i onih iz inozemstva te njihove snage i uticaja u društvu Jugoslavija bi trajala vječno.
Da se Juga nije sama urušila nikada HDZ i Tuđman nebi došli na vlast u Hrvatskoj.

Tko je glasao

@acinum

Prvo, da se razumijemo, ja nikad u bivšoj državi nisam bio članom bilo čega u državnim ili partijskim tijelima ili orgnima, radni vijek proveo sam u giospodarstvu kao direktni izvršitelj i kao direktor. Bio sam član SKH i nemam se čega stidjeti.
Poznavao sam brojne ljude koji su obnašali odgovorne i najodgovornije dužnosti, imeđu inih i pokojnog Antu Markovića, mogu za sebe odgovorno tvrditi da sam bio o mnogim stvarima natprosjećno informiran, zato mi i idete na živce svojim voluntarističkim i mahom neznalačkim stavovima i tvrdnjama o nečemu o čemu blage veze nemate.
Prenaglašavate utjecaj gubitka tržišta bivšeg SSSR-a na jugoslavensko gospodarstvo, kad je recimo izvoz rahmetli "Prvomajske" u Meksiko bio veći od onoga u SSSR, a veliko poduzeće u koje sam došao početkom 1991. nikad nije izvozilo u SSSR, niti u bilo koju zermlju VU, niti nesvrstanima, izvozilo je u Njemačku i Veliku Britaniju, ali su mu tržišta Srbije i BiH "gutala" 60% proizvodnje.
ZABA rdi dug "Prvomjskeod 6 milijun DEM uništava poduzeće iako zna da "Prvomajska u Iraku ima nenaplaćena potraživanja od 12 milijuna DEM, koja je iračka strana kasnije u cijelosti podmirila, ali tada "Prvomajske" više bilo nije.

I koji kurac i od koga ste vi to branili rušeći kao paravojska Jugoslaviju napadima na jedinu legalnu OS?
Dakle prionuli ste sotoniziranju i diskriminaciji Srba, primjenjujući prema njima metode državnog terorizma, sve dok ih u sinergijskom djelovanju s velikosrpskom propagandom niste nagnali na pobunu, a onda ste napadima na JNA krenuli "braniti" Hrvatsku od srbijanske agresije.
Pa i same zločine nisu počeli raditi Srbi nego su s tom praksom započele "trojke".
S teritorija pod kontrolom pobunjenijka Hrvate su sustavno iseljavale hrvatske vlasti.

Nadalje, ne polemizirate vi samnom i sa mojim stavovima, već s onim što mi sami stavljate u usta proglašavajući to za moje stavove ili čak s neprijepornim istinama koje se vama ne dopadaju.

I na kraju, ja ne pravim i nikad nisam pravio vaše psihološke profile, oremsda mi za to dajewte puno vi[e "štofa"nego ja vama.
Pa, čovječe, vi ste mahom doslovno nepismeni u odnosu na mene.

Tko je glasao

očito nisi bio dovoljno dobar

očito nisi bio dovoljno dobar i pouzdan kadar da bi te drugovi postavili na neko mjesto u državnoj službi već si kao i mnogi drugi podobni postavljen na rukovodeće mjesto u dobroj firmi , mogli su te postaviti i za direktora u neku lošu firmu pa bi sada šutio ali eto imao si sreće pa imaš sada o čemu i pisati.
Tako je u mom Gradu Županji Rade Pavlović bio direktor PPKŽ pa ga drugovi poslali u Skupštinu SFRJ pa u SIV. Dakle tanka je granica između direktne političke funkcije i direktorskog mjesta naročito u većoj firmi.

Hrvatsko gospodarstvo nije bila samo Prvomajska pa na primjeru Prvomajske govoriti kako Istočna tržišta nisu bila presudna za naše gospodarstvo je u najmanju ruku ne znanje a u tvom slučaju smišljena laž.

Institucije Jugoslavije su izgubile legimitet onog trenutka kada su dopustile da srpski nacionalizam postane ideologija SK Srbije a što se desilo krajem 1986 godine.

Te 1986 godine su političke elite SKJ odustale od Jugoslavije samo su to Vama podobnima koji ste bili nižerangirani zaboravili reći a vi niste znali prepoznati a ti ni 27 godina poslije ne vidiš ili ne želiš vidjeti kada je bio definitivni kraj bez mogućnosti povratka nazad.

Ante Marković je bio dobar , po meni, najbolji Predsjednik SIV-a u zadnjim godinama Jugoslavije i imao bi priliku spasiti Jugoslaviju da je na vlast došao te 1986 i da su institucije SFRJ pohapsile tvorce MEMORANDUMA SANU kao što su u godinama prije radili s sličnim nacionalističkim pojavama u Hrvatskoj.
Do trenutka kada je Marković postao Predsjednik SIV-a nacionalizam u Srbiji potaknut MEMORANDUMOM SANU je već uveliko bila politička platforma SK Srbije a što je povuklo i mnoge nacionalističke snage u Srbiji i više nije bilo mogućnosti za povratak nazad.

Pojava Tuđmana i nacionalizma u Hrvatskoj je posljedica izostanka reakcije vlasti SFRJ na nacionalizam u Srbiji koji postaje politička ideologija SK Srbije od 1986 godine a kada su i nacionalističke snage u Hrvatskoj došle na vlast u Hrvatskoj kao i nacionalističke snage Srba u Srbiji JNA i političke elite u Srbiji su organizirali i poticali balvan revoluciju u Hrvatskoj protiv legalne vlasti u Hrvatskoj a to je samo posljedica procesa od 1986 godine.

Vojska koja okupi četničke dragovoljce po Srbiji i mobilizira uglavnom Srbe po Srbiji , Hrvatskoj i Bosni i uperi ti topove na kuću može biti legalna kolikogod hoćeš ali je neprijateljska. Mogao si se predati ili boriti. Vidim ti si se zalago za predaju ukoliko nisi promjenio mišljenje od tada.

To su bila vremena kada si se mogao slobodno odlučiti za stranu koju želiš mogao si biti i dobrovoljac u JNA, mogao si pobjeći kao mnogi a mogao si i uzeti pušku , po volji.

Iz komentara ovdje na pollitici vidim da si se ti odlučio za neuspješni politički angažman s Manolićem, Mesićem i drugim političkim istomišljenicima

Tko je glasao

@acinum

Ostavi se moje osobe, jer sve u što pucaš su ili pucnjevi u prazno ili pucanje ćorcima, u životu sam radio poslove koje sam znao raditi, a ona vlast je, za razliku od ove tuđmanizirane, znanje cijenila. I nije svaku poziciju uvjetovala članskom iskaznicom SK, zato što se SK i u tome što nije bio isključivo kadrovsjka partija, razlikovao od sestrinskih partija. Dakle, naravno da nisi mogao biti generalni direktor "Rade Končara", ako nisi bio član SK, ali si nižerangirani rukovoditelj ili direktor mogaio biti i bez članske iskaznice. I nitko zato nije bio diskriminiran ili obezvrijeđivan.
Tek Tuđmanovim dolaskom na vlast shvatili smo [o zna;i kadrovska partija, kad nisi mogao biti ni na jednom rukovodnom mjestu u gospodarstvu ili u tijelima državne uprave, ako nisi bio član HDZ-a, druge stranke ponašaju se po istom obrascu, tako da su po preuzimanju vlasti sva takva mjesta popunile pripadnicima vlastitih stranaka. Ta pojava seže ad absurdum, tako da doslovno za direktora javnog poduzeća, ustanove ili službe imenuju ljude koji možda za to poduzeće, ustanovu ili službu ni čuli nisu, a kamo li da znaju kakvim se poslom bave ili kakve usluge pružaju. I nemoj mi reći da ja ne znam o čemu govorim, jer su u dva poduzeća u kojima sam radio za članove NO imenovani ljudi koji nikad za ta poduzeća nisu čuli, nisu znali ni čime se bave ni gdje se nalaze, to su mi ti ljudi sami ispričali, čudom se čudeći kad sam ih pitao zašto su pristali na te pozicije, ako baš ni o čemu veza za rad i poslovanje poduzeća nemaju pojma. Uglavnom rekošđe da su ih iz stranke poslali, a radi vlastite budućnosti nije uputno takve ponude odbiti, a jedan mi je otvoremno rekao da je tu isključivo radi naknade koja se isplaćuje članovima NO.
E da, jedno od tih poduzeća takvo "stručno" vodstvo i nadzor nije preživjelo, a drugo jedva preživljava, svedeno negdje na jednu petinu onoga što je bilo prije početka"stručnog" vođenja i nadzora.

I sad najednom je Memorandum SANU srušio SFRJ, a nije je srušila Dekalracija o položaju hrvatskog književnog jezika, niti Hrvatsko proljeće, ne mislim ja na njegove pokretače, jer oni nikakve namjere za razgradnju SFRJ imali nisu, mislim na slučajne suputnike poput V. Gotovca, a pogotovo na prišljamčene idiote poput H. Šošića i F. Tuđmana, da Jelićeve ustaše infiltrirane u MH ili među studente ne spominjem,
Na kojem mjestu točno u tom Memorandumu SANU, svojevrsnoj "knjizi svađalici", kakva je bila i deklaracija ima poziv na rušenje SFRJ?
I ne nisu SFRJ rušili atentatori, domaći i međunarodni teroristi, ni svi oni poklonici programa "rušenja Jugoslavije svim sredstvima" jer eto Jugoslavij bi se po njima koji su pozivali na njeno rušenje i njihovom djelovanju održala, jedino Memorandum nije mogla preživjeti, koji nije pozivao na njeno rušenje.
I nije se F. Tuđman pojavio kao posljedica Meemoranduma, on je počeo subverzivno djelovati još na čelu Personalne uprave JNA, a to djelovanje je intenzivirao nakon napuštanja JNA i dolaska u Zagreb, dakle na samom početku šezdesetih godina prošlog stoljeća. Njegovi čuveni intetrvjui, stanoviti programatski materijali, dani su puno prije objave Memoranduma.
I nisu se Srbi u Hrvatskoj pobunili prije nego što je Tuđmanov režim pokazao svoje zlokobno ustaško lice, nego tek poslije toga. Sama velikosrpska propagnda bez sinergijskog djelovanja Tuđmanovog režima kroz diskriminaciju Srba i postupke koji se bez daljnjeg mogu nazvatim državnim terorizmom, nikad ne bi rezultirala njihovom pobunom.
Ostat će za mene vječnom tajnom zašto uporno polaziš upravo od pobune Srba u Hrvatskoj, kao nekog ishodišta, kao da se prije toga baš ništa događalo nije.
Što se rata u Hrvatskoj tiče, njega je izazvala Tuđmanova pravojska svojim napadima na JNA koju je svakako trebalo uvući u rat, jer bez nje rata ne bi bilo. U trenutku srpske pobune JNA je u Hrvatskoj bila treća strana.

I na kraju, ne razumijem kako mi je to Milošević kriv što mi je Tuđman uništio državu?
Hrvatsku!
Ne Jugoslviju!

Tko je glasao

Ovo je jedan od rijetkih

Ovo je jedan od rijetkih tvojih komentara da ti mene ne etiketiraš kao ustašu i drugim epitetima a ja sam samo prihvatio tvoj stil .

Moguće je da nižerangirani direktori u Zagrebu nisu morali biti članovi SK ali u mom mjestu ja neznam niti jednog direktora, šefa računovodstva, predsjednika radničkog savjeta iz tog vremena koji nije bio član SK. Direktor firme u kojoj sam kratko radio došao je dogovorom u Komitetu iz SIZ-a stambeno-komunalnog a godinu dana kasnije postao je direktorom a i danas je direktor u PZ Napredak Županja. Na sva mjesta ga je postavila Partija. Slično je bilo i sa vim ostalim rukovodećim mjestima u poduzećima.

Mogućno je da je to proklestvo malog mjesta, ali je tako bilo i ne tako davno da bi se zaboravilo.

Tvorci Deklaracije o položaju hrvatskog književnog jezika kao i vođe Hrvatskog proljeća su zbog svojih nacionalističkih stavova završili po zatvorima i isključeni iz političkog života Hrvatske.

Tvorci MEMORANDUMA SANU postaju ideolozi SK Srbije i nacionalizam u SK Srbije postaje glavna ideološka odrednica i postaju vlast u Srbiji te redom smjenjuju sve funkcionere po institucijama SR Srbije koji nisu na njihovoj političkoj platformi. Nacionalisti postaju vlast a institucije SFRJ nemaju snage da se s njima obračunaju kao s nosiocima hrvatskog nacionalizma u periodu prije.

Na sve nacionalističke pokušaje u periodima prije 1986 godine institucije SFRJ su brzo i efikasno djelovale jedino na pojavu srpskog nacionalizma iz 1986 godine nisu reagirali već su pustili da nosioci srpskog nacionalizma preuzmu kompletnu vlast u institucijama SR Srbije.

Ja ti u mnogim dosadašnjim prepiskama pokušavama reći da je to uzrok propasti SFRJ a dogodio se zbog ne znanja političkih elita da riješe vidljivu ekonomsku krizu .

Sve ostalo je posljedica tih događaja jer kad institucije SFRJ nisu reagirale na pojavu srpskog nacionalizma nisu mogle reagirati ni na pojavu hrvatskog, muslimanskog, crnogorskog,makedonskog nacionalizma koji se ponovno, osnaženi nesposobnošću centralne vlasti, vraćaju 1989 godine.
Da je bilo adekvatnog odgovora vlasti SFRJ na pojavu MEMORANDUMA SANU i srpskog nacionalizma sigurno se nebi vratio hrvatski i drugi nacionalizmi.

Politička emigracija hrvatskih, srpskih, makedonskih, muslimanskih i drugih nacionalista bez ovih događaja u Jugoslaviji nikada nebi bili u stanju srušiti Jugoslaviju jer su bili malobrojni, razjedinjeni, proganjani od UDB-e i bez ikakvog uticaja na događaje u Jugoslaviji.

Pojava srpskog nacionalizma je uzrokovala vraćanje hrvatskog nacionalizma a potom je sve uzročno posljedično povezano.

Iz tvojih komentara i dnevnika je vidljivo da ti zastupaš tezu da kolo zla počinje dolaskom Tuđmana na vlast a zanemaruješ činjenice koje su dovele do toga da Tuđman uopće dođe u priliku da preuzme vlast.

Cijelo vrijeme borbi oko vlasti i novog ustroja država na ovim prostorima zanemareno je gospodarstvo koje još nije riješilo ni probleme krize iz 1982 godine iako su bile pokrenute neke reforme u vremenu Ante Marković ali to je bio samo početak promjena koje su zakasnile za Jugoslovensko gospodarstvo a hrvatsko gospodarstvo uopće nije reformirano i firme su redom propadale uz pljačku podobnih kadrova uglavnom sve bivši članovi SK s dugogodišnjim stažom.

Tuđman i propast našeg gospodartstva su posljedica ne znanja upravljanja krizom komunističkih vlasti s početka 80-tih godina.

Tko je glasao

Ono po Nojku Marinoviću, ...

... "od lošeg oca i još gore matere" što je "uzelo pušku i krenulo" rušiti Jugoslaviju svimm sredstvima i ovdje je uzelo tipkovnicu i "minusiranjem" ovog dnevnika krenulo rušiti istinu o sebi, "hrvatskom George Washingtonu", "stvaranju države" i DR-u.

Tko je glasao

Feniks, Bez brige budi, ja ga

Feniks,

Bez brige budi, ja ga bum spasil ak bu trebalo. Takvi biseri moraju ostat za buduče generacije.

Nek se vidi kakvih vas je bilo.

Tko je glasao

...

1.VRDOLJAK ANTUN ANDRIJA 1931 IMOTSKI
Dani u MUP-u
Borbeni sektor........Neborbeni sektor
880............................0

UKUPNO
Borbeni sektor ........Neborbeni sektor
880...............................0

Sveukupno dana
880

o jebem ti registru sve po spisku...jebo te onaj koji ti dao čin brigadira i tih 880 krvavih jebenih dana u borbenom sektoru...

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

Goran Višnjić - ratnik iz

Goran Višnjić - ratnik iz holywoodskih filmova , ratovao u Rambu 5 ...

Jure Sertić - veliki muljator i SOA-in igrač broji dane rata od početka do kraja... (sagledajte koliko se to ime ponavlja...:))

Lidija Faber - da li VAs ovo prezime na nekog progonitelja asocira :) 1767 dana u neborbenom sektoru...

...

Justice for all !

Tko je glasao

jebo te onaj koji ti dao čin

jebo te onaj koji ti dao čin brigadira i tih 880 krvavih jebenih dana u borbenom sektoru... :-D

Možda su mu kao borbeni sektor priznali snimanje partizanskih filmova.

Primijetio sam da se broj dana u borbenom i neborbenom bitno razlikuju od onoga što se dobivalo u potvrdama Ureda za obranu i FHB.

Tko je glasao

rupert

Vjerojatno je režirao posjete u "inostranstvu" naših političara pod kodnim imenom:

"PROSJACI I SINOVI"

To je ono kad je jednome žena zaboravila ušiti džepove.

Tko je glasao

Nemoj tako, Vrdoljak je

Nemoj tako, Vrdoljak je tijekom 880 dana danonoćno držao položaj na prozoru svog ureda na Prisavlju budno osmatrajući obalu Save, čvrsto riješen i spreman da žrtvuje i život u sprečavanju možebitnog neprijateljskog desanta s juga.

Kao jednom od, kako je volio isticati, državotvoraca, nije mu bilo teško usput po zgradi vršiti i čišćenje terena.

A tek doprinos borbi protiv neprijateljske propagande suzbijanjem bilo kojeg oblika defetizma.

Nije zakazao ni u širenju avangardne političke misli učvršćujući tako novi poredak u masama.

U rijetkim slobodnim trenucima je čak stizao i oko sporta.

Nanizao je on "uspjeha" po kojima ga i danas pamte.

Što je država drugo mogla nego odužiti se sitnicom u vidu nekakvog čina i pišljivog braniteljskog statusa. Malo je to za takvu veličinu.

B-52

Tko je glasao

sm

Sad sam još nešto skonta u svezi Manolića.
Ako je radio u bivšem sustavu Juge za neke službe tu je imao također benificirani staž.
Tu mislim na godinu dvije prije samostalnosti. Dakle 89, 90 i dio 91 godine.
Tada je ujedno radio i prpremao teren za dolazak Tuđmana u vrh hrvatske politike.
E dakao i to mu se mora priznati u staž nekih novih (starih) službi.
Dakle tu možemo imati benificirani staž u duplom trajanju.
Dakle četri dana za jedan dan.
Mora biti da je to to. :):):):)

Nego nikako da Feniks komentira toliki broj Manoličevih BORBENIH dana.
Papala maca jezik kad se nema što lagati.

Tko je glasao

Ministar Fred Matić i lovačke priče

Objava registra je populistička glupost i friška kost za glodanje ,ali neka ,podržavam,kruha i igara.

Znam kad sam dobio onu potvrdu o ratnom stažu koju ( nisam iskoristio ) za uvoz automobila bez carine ,da sam imao točno 5 godina i 1 dan i time bio 100 % oslobođen carine.

Početak nije odgovarao istini ,jer sam već preko godinu dana imao oružje ,pored privatnog koje je bilo u funkciji i popularni AK 47 ," Mađara".

Da bih si tu godinu ranije upisao ,iako mi tada to nije trebalo jer tada još nije bilo govora o bodovima i dionicama ,trebao sam napisati nekakvu izjavu i da mi je potpiše tadašnji načelnik policije i dva svjedoka ,što uopće nije bilo u pitanju.

Pripadnici moje postrojbe (posebna jedinica MUP-a). bez problema su dobivali sve što zatraže.

Pošto sam imao 100 % ,nije mi se dalo s tim zamajavati ,što me je koštalo kasnije jedne godine ratnog staža manje (ratni staž se broji dvostruko kod odlaska u mirovinu) ,ali ni to mi nije bilo bitno.
Ona prva godina je bila ,ajmo tak reći u ilegali.

Sada gledam u registru i broj dana manje više odgovara u MUP-u ,ali od nekuda mi stoji i nešto malo u MORH-u ,a za koje ja ne znam ,valjda su me počeli voditi u Uredu za obranu nešto prije nego su me ubacili u evidenciju MUP-a.
Naravno ,priznat status dragovoljca i branitelja. Pošto nisam ranjen ,nemam status HRVI niti sam ga tražio.
Rat sam proveo na ratištu Banovine i donje Posavine i imam pregršt odlikovanja i priznanja s kojima se ponekad pohvalim gostima (Ljudi smo ,jel ).

Početkom devedesetih zaista nisam ništa očekivao ,a kasnije nisam ništa tražio u smislu privilegija. Što su mi dali ,uzeo sam.

E sad malo o "lovcu" Matiću.

Kažu ,poslije rata i lova puno se laže. Slušam Matića na predstavljanju objave registra kako zbori o brojci " 9 " ,pa kaže kako je " uništio " 9 oklopnjaka.

Ne velim,možda je kojeg oštetio ,možda je jednog ili dva i uništio ,npr.ako je postavio protutenkovsku minu pa ovaj naišao ,ali ako je ON uništio 9 oklopnjaka ,onda ja nemam lijevo jaje.

Iz te njegove izjave može se zaključiti da je okružen s neborcima koji nisu sposobni kritički odvagnuti njegove " Mirko i Slavko " priče.

Dopuštam da je možda bio u odjeljenju ,vodu ili satniji koja je uništila 9 oklopnjaka ,kroz 2-3 mjeseca ,ali on izjavi da ih je ON uništio.

E jebemu miša neozbiljnog.

sve dobro...

Tko je glasao

Molim pomoć

Molim pomoć. Jučer, oko 22 sata je na tv 24 sata bila emisija sa Borkovićem.
U toj emisiji je spomenut od voditelja i Marko Rakar kao onaj tko je objavio prvi registar.
Bar mi se tako učinilo.
Molio bi ako netko može pronači taj snimljeni razgovor da stavi ovdje link.

Tko je glasao

O mraku sam ja pisao kod

O mraku sam ja pisao kod Bijesprvi. Ništa ne bi bilo čudno... da je i Mrak imao prste u tome. Njega nije vjerovatno zanimao registar već vlast i pomoć svoji nalogodavcima ako je u tome bio...

Da je neko bar 1995 objavio registar pa da se krenulo ispočetka i pošteno sve raditi ... Dobro je Tuđman znao na šta taj registar liči pa nažalost nikada nije uspio sve ispraviti...

Justice for all !

Tko je glasao

Busola

Gornjim upisom nisam želio ni mislio da je Mrak napravio ono što mu se inputira.

Želio sam samo naglasiti da je u toj emisiji voditelj intervjua sa Borkovićem spomenuo Marka Rakara kao onog tko je OBJAVIO Prvi registar (bar kako sam ja razumio).
Zato sam i molio ako netko može nači tu emisiju da je stavi ovdje.

Tko je glasao

Da li da se sramim?

Svojedobno sam se oprostio s pollitica.com ojađen nekim dnevnicima, komentarima, pa onda i komentarima na komentare. Objava registra je povod zašto se privremeno javljam, kako bih dao učešća u općoj raspravi. Motiv su mi komentari vezani uz, po meni, apsolutno nevažne osobe. Neovisno o funkciji koju su obnašali tijekom „razvoja“ ove, konačno naše, države u koju smo utkali kako je tko što znao i umio. Ja osobno svojih 463 dana u borbenom sektoru. Bez heroizma i bez posebnih povlastica. Osim zdravlja. Pa sad više ne znam da li da se ponosim ili sramim. Osobno, sretan sam i ponosan. Ali i tužan, jer nas neki svode na smeće!!! Uskoro me više neće biti, ali mi možda pomognete da svoj kraj sačekam ponosan, kao što jesam, ili s obrazloženjem, zašto bih trebao biti posramljen. Djelovao sam na prostoru o kojem i „drvosjek“ i „profesor“ znaju dosta. Da li da se zajedno sramimo? Pitam to zbog toga, što se u komentarima vežete uz medijski poznate ličnosti. Jesmo li mi ostali , zbog toga, bili samo obični „Trenkovi panduri“. Ako je to opći društveni stav, u redu. Poklanjam Vam svima svojih 1,3 godine života s ponosom provedenih u borbi za odbranu svog doma i svoje domovine. Makar.............. , hmmm, to je za neko vrijeme, opet sve od mene.

sic est in fatis

Tko je glasao

Realno da kažem da trebali bi

Realno da kažem da trebali bi se sramiti. Moja rodbina se srami (cijela u ratu bila...) kada vidi ko stoji uz njih u registru... Odavno su digli ruke od "branitelja" , "udruga" i "boraca za slobodu...) A pokojni bratić vjerovatno se okreće u grobu. Kakav ponos može biti pored ovakvog registra... Možeš biti ponosan na sebe i što si branio svoj dom, ali na sve drugo ne znam šta se to imaš ponositi i čime - državom u kojoj su ratnici postali glumci, ulizice, tajkuni , mafijaši...

Justice for all !

Tko je glasao

Registar je dokaz koliko smo

Registar je dokaz koliko smo mi jadni ko država. Administracija i kriminal su od registra napravili uradak kojeg se ne bi sramili najgore ulizice i kriminalci.

Ministar ima duži ratni put nego što on sam tvrdi da ga je imao u svojoj KNJIZI (kako , zašto...), napokon je doznano da su razni lažni branitelji stvarno bili na tom spisku, izašla je istina da su neki lagali da su branitelji, neki stvarni branitelji nisu na čak ni na spisku (o urednim priznatim danima bolje ne pričati...), vrhovni zapovjednik Franjo Tuđman na kojeg su se svi pozivali uopće nije u registru. Za razliku od toga tu imamo "ratnika" Manolića i cijeli SOA-in i POA-in "estamblišment... (vjerovatno su imali pristup u registar...) , Kuljiša i ostale probrane prvoborce... U biti u registar je ušao gotovo svatko ko je imao neku vezicu da si ostvari dodatne beneficije i vjerovatno nikada neće biti izbačeni. SVe ovo će se pretvoriti u opću farsu i lakrdiju , jer registar i je (sada je dokazano...) jedna opća sramota i lakrdija.Žao mi je budućnosti koja će zbog ovih stvari itekako plaćati danak da se "nahrane i udome " svi mogući "branitelji"...

Justice for all !

Tko je glasao

Inače Feniks a ti ko stari

Inače Feniks a ti ko stari "jugović" si opet ljut na branitelje ili šta...:)? Frustracije ostavi za sobom - bivša država nije mogla opstati jer da se narodi nisu posvađali , posvađali bi ih stranci. Ima jedna Slobodna Dalmacija iz 1990 godine ja mislim (malo pregledao i pričao...) u kojoj je naslovnicu krasila priča CIA očekuje rat na prostoru Juge...

ŠTa su oni znali , a drugi nisu znali - ne bih znao :)...

Justice for all !

Tko je glasao

ŠTa su oni znali , a drugi

ŠTa su oni znali , a drugi nisu znali - ne bih znao :)...
A velike nauke ... autoritaran režim koji je održavao Jugu na životu postupno je slabio, savez komunista koji je imao glavnu ulogu postupno se raspadao, srušen je berlinski zid, raspadao se SSSR i cijeli komunistički blok ... Sve te okolnosti reflektirale su se i na stanje u Jugoslaviji koja je uz to bila i u ekonomskoj krizi, a takve su okolnosti uvijek povoljne za pojavu raznih "izbavitelja". S obzirom na povijesno nasljeđe i raznolikost sastavnih dijelova, bilo je samo pitanje koliko će taj razlaz biti krvav.

Tko je glasao

Savo Štrbac

"S obzirom na to da očigledno nema volje kod njih da se to istraži do kraja, ovaj registar će pomoći nama koji hoćemo i želimo da se to istraži da povežemo te zločine i događaje sa određenim jedinicama i pripadnicima tih jedinica"

Tko je glasao

@Feniks

Koliko će i za koga biti koristi (ili štete) od objave Registra branitelja, vidjet će se! Ako osatne samo na objavi ovakvog Registra u kojem su svi (501 000!!!) stekli VJEČNU SLAVU, onda je to samo još jedna velika igra pseudoelite!
Primjerice, Fred Matić je nekoliko mjeseci prije objave trebao pozvati sve "lažnjake" da se dobrovoljno "povuku" iz Registra! Možda bi bar 30 000 imena bilo manje!?
I što to znači ući u Registar kada ne znaš godinu rođenja za većinu koja te zanima, da o ratnom putu, kojeg čini mi se u 80 % objavljenih imena, nema, ne govorimo. Toliko sam neuk da ne nalazim za neke ni postrojbu u kojoj su bili, kamoli dane..? Pa gdje se to nalazi??? Onda ona kontrolna slova i brojke! ??'Tako je ponekad zakukuljeno da se mora tri puta upisivati kod da bi t se otvorio put do Registra!
I tko nam to nameće da se bavmo Manolićem??? Bilo bi pošteno do njega da je naveo točne podatke, ali Registar nije objavljen zbog Manolića, ne??

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Ljubo

Ministar Fred Matić ima dva mjeseca više nego smije imati.

Postavljam pitanje kako on koji je odgovoran za ovaj registar kao ministar nije provjerio svoje podatke, već je po objavi to kasnije ustanovio.

Isto tako postavljam pitanje za Freda Matića jel mu ispravan broj dana u Fondu hrvatskih branitelja ili mu je i tamo kriv?

Tko je glasao

Fred je misterija

Grdilin, Fred je misterija. Nije mu zamjeriti na dodanim mjesecima, ni na svemu ostalom, jer za zamjeriti je onima koji su ga izmislili kao Ministra.

Tko je glasao

@Grdilin

Da li je to onaj Fond koji je značio i određeni broj dionica ovisno o danima u hrvatskoj vojsci???
I Grdi, nimalo mi se ne sviđa da sada jedan branitelj drugome osporava zasluge!!! Ne treba kaditi lažima i netiočnostima, ali imam dojam da je sada jako važno omalovažiti doprinos i Freda i ovog i onog, a svoju ulogu u nacionalnoj revoluciji dići u nebesa! Dogovorite se lijepo tko je bio tko u tom ratu, i ne nabacujte se drekom jedan na drugoga!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Ljubo

Za gospu blaženu daj više šuti.
Pestaš bez veze.
Sva pitanja postavljena ovdje su legitimna i legalna.

Manolić ne može imati toliki ratni put, jedino po onoj "Jednom špijun - uvijek špijun".
Pa ti bar to dobro znaš.

E sad kad je izašlo- Veseli se narode.
Imati ćete i ćemu.

Tko je glasao

@Grdilin

Ajd, malo koncentracije, pa još jednom pročitaj što si napisao:
---------------
Za gospu blaženu daj više šuti.
Pestaš bez veze.
Sva pitanja postavljena ovdje su legitimna i legalna.
-------------------------------
Daj šuti, a onda poslije - sva su pitanja ovdje legitimna i legalna!!!
-----------------------
Grdi, pa zar je i tebe drmnuo PTSP??? Reci svom doktoru! Lagani poremećaj logike, memorije.. o čemu se radi?? I čemu da se veselimo??? Pravima ili krivima, Bozanićevu političkom proglasu, tihom razoružavanju Josipovića, ili tome što grijem u "vili Weiss" samo jednu sobu, jer za ostale nemam love, a ako padne deset ispod nule odoše cijevi i radijatori...
A knjige, bara za sada, prodavati neću!
Usput, bio sam na odličnom koncertu grupe "Fantazija", pet tamburaša, jedan bajs i jedna harmonika...i dva mlada talenta, pjevač i pjevačica...A koja minica u pjevačice??? Neko veselje nisam primjećivao, narod sluša i gleda, ali nitko da srce razgali...i jakim pljeskom ugrije dlanove!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

@lunoprof Pa, pa... Luna!

Pa ne živiš samo ti Lunček u vili?!! I ti s sigurno borbeni sektor, ne??? Borba s utvarama, i borba za bossa...??? I nije stigao regulirati status branitelja!? Kada bih ja bio težak 400 milijuna kuna, ne bih ni ja to učinio, he, he...

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Ljubo

Od laži ti je izrastao bokun nosa.
Naš Pinokio ovog portala.
Nos je vrlo izložen hladnoći.

Pretpostavljam da znaš kako ga ugrijati.

Tko je glasao

Feniks

Aj napiši koliko dana u Domovinskom ratu ima jedan od tvojih bivših kako radnih tako i stranačkih šefova drug Joža Manolić.

hahahahahh

Tko je glasao

@Grdilinček

Pa što tebe hebe toliko taj Manolić, sada si mi već sumnjiv - da te nije možda očepio negdje i nekada??? I sada starog čovika prozivaš, mog Podravca metalno - plavih očiiju... Kada te on streljne pogledom, Grdi. Grdi..!!!??

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Ljubo-Pinokio

Valjda si zgrijao nos.

Nego, ja zaista nisam nikada imao problema sa Manolon ni njegovim službama kako u onom tako ni u ovom sistemu.
Baš nikakvih.

Niti sam bio dio njih kao neki ovdje.

Isti broj dana su imali i neki drugi.
Isti broj dana ima i Markać.
Ali u njegov ratni put ne mogu sumnjati.

Broj godina kod Jože Manolića je upravo fascinantan.
Čovjeće ja postavljam svima ovdje pitanje kako je to moguće.
I to je ono moje legalno i legitimno pravo da postavljam takva pitanja.
Ista informacija je bila jučer na HRT1; treči dnevnik.

Vidiš i ostale to interesira.
Međutim tebi i takvima to nije interesantno jer ste se ispilili u njegovom gnijezdu.
Ne paše vam iznošenje istina o onima koje simpatizirate.

Zar ne vidiš koliko je ovo aljkavo odrađen posao.
Zar ne vidiš da kod ovog registra ni sam ministar nije provjerio prije objave svoje podatke nego tek po njegovom izlasku.

Zar ne razumiješ da se ovakvi podaci nalaze i u Fondu hrvatskih branitelja.
Zar ti nije jasno da je na osnovu ovoga podignut novac iz tog Fonda te su podizane dividende.
Zar ne razumiješ da su na osnovu falsifikata korištene i druge braniteljke benificije.

Pa ako je trebalo čistiti to su trebali prvo očistiti sami sebe nositelji objave samog registra te svi Manoilići & co.

Ako ti takvom zločestom, budalastom i egoističnom to nije jasno ja zaista ne znam što da ti više kažem.

Zato opet te molim da šutiš.
Budi kuco jer ti si bar jedan od onih za koje se zna gdje su bili i zašto su bili tamo di su bili.

Tvoj "ratni put" je odlično poznat te se zaista možeš "ponositi" sa njim kao još neki ovdje koji su sve napravili i još rade protiv ove države.

Što ne pitaš Feniksa zašto ni a ne kaže u svezi Manolića?
Papala maca jezik.

Tko je glasao

Zar ne razumiješ da se ovakvi

Zar ne razumiješ da se ovakvi podaci nalaze i u Fondu hrvatskih branitelja.
Zar ti nije jasno da je na osnovu ovoga podignut novac iz tog Fonda te su podizane dividende.

E ovo je upitno i kao što sam već spomenuo u jednom gornjem komentaru, podaci na uvjerenju o braniteljskom statusu koje sam dobio iz ureda za obranu i u Fondu razlikuju se od podataka u Registru.
U fondu (i uvjerenju ureda za obranu) bodovi su mi obračunati upravo onako kako i logika kaže što je prva crta (borbeni sektor), a što neborbeni - dakle točni podaci! U Registru, međutim, ti podaci su sasvim drugačiji i to u korist borbenog sektora. To sam primijetio i kod nekih poznanika. Stoga mi nije jasno po kojim je kriterijima definiran borbeni sektor za Registar?! I zašto se razlikuje od drugih evidencija (FHB i ured za obranu) kad je Matić rekao da će podatke iz Registra koristiti i druge državne institucije?! - u tom slučaju valjda bi bilo logično da su svi podaci identični.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci