Tagovi

U ime pedera i tune

Da izvjesno neizvjesni Mijo Caktaš (nogometaš Hajduka i U-21 reprezentacije) nije potpisao peticiju "U ime obitelji", možda bi ste dragi moji čitatelji ostali bez još jedne visprene mudroserije iz moje butige. Vako' jebi ga, jednostavno, kao kukac što ne može odoljeti fatalnom zovu užarene žarulje, tako se i ja upuštam u ne baš pogubne ali svakako isprazne monologe. A monolog se nameće kao neminovnost, kada se mediokritet sa Acom Lukasom na usnama, krunicom oko retrovizora i propuhom u glavi, predstavlja kao čuvar kulturnog naslijeđa, tradicije, baštine i ni manje ni više nego - obitelji.

Ajmo iskreno, bez rukavica. Neću bubati o postotku, ali veliki dio (u što sam se imao priliku uvjeriti) potpisnika peticije za "zaštitu braka kao zajednice muškarca i žene", zapravo potpisuje peticiju "protiv pedera". To je činjenica. I sad se pitam kakav bi ja odnos trebao imati spram nekoga tko namjesto "u ime nečega" ustvari potpisuje peticiju "protiv nečega"? Kakvo bi ja mišljenje trebao imati o crkvi, udrugama, pojedincima koji stoje iza ove akcije potpisivanja namećući eventualno ostvarivanje prava LGBT osoba koja proizlaze iz braka, kao prijetnju društvu?

Meni su kao pripadniku većinskog naroda ove zemlje, ugrožena elementarna prava, potplaćen sam, pod stalnim pritiskom zbog velike mogućnosti izostanka i te potplaćenosti koja životarenje znači, supruga također, krpamo se, djecu planiramo na osnovu tempa otplate kredita a ne ljubavi, strasti, želje. Je li to obitelj? Jesmo li mi ta obitelj za koju ubi briga dežurne dušebrižnike? Jesmo li mi obitelj koja je produkt vjere, baštine, tradicije? Jesam li ja ugrožen zbog činjenice da će ljudi drugačije spolne orjentacije ostvariti dio prava koja nam svima pripadaju, ili sam ugrožen od strane nezajažljive bulumente sa pršutom na čelu i križem na brdu?

Mislim da to ne moram posebno naglasiti, ali naravno da nisam potpisao peticiju i ako dođe do referenduma, naravno glasati ću protiv bilo kakvog upliva u ustav i zakone ove zemlje od strane hrpe licemjera pred čijim se nosom i zahvaljujući njima ovo društvo pretvorilo u sramotu i očajanje, i povrh svega takvi se još nalaze pozvanima dijeliti lekcije o kulturi, moralu, integritetu, o eroziji društva!?! A tu eroziju će kao vezivno tkivo spriječiti onemogućavanje "pederima" da ostvare ljudska prava. Mašala. Ovaj priglupi narod će prešutno preći preko gomile laži i obmana, ovaj priglupi narod u kojem izvjesno neizvjesni Mijo Caktaš predstavlja nekakav uzor jer moli prije treninga, će netrepnuvši preći preko činjenice da nas ima skoro 400 000 na burzi rada. Preći ćemo i preko toga da nas crkveno-kvazipoduzetničko-politički establišment voda već dvadeset godina žedne preko vode, i nećemo dići kuku i motiku, nećemo tražiti povrat svega onoga što su naši roditelji krvavo stvarali, a lopovi pod patronatom države prisvojili. Ali zato kada treba protiv pedera dići glas, tu su i Mijo Caktaš i Franjo Arapović i Blanka Vlašić.

E pa dragi moji, hvala vam što me štitite, cijela moja obitelj, moja žena i moj sin su vam od srca zahvalni što konačno možemo izvaditi preventivne čepove iz guzice jer neće nas pederi jebati. A sada odo trkom do Konzuma, kažu da je K-plus tuna na sniženju, ona mljevena, a dugo tunu nismo jeli, još odonda otkada nas one pederčine uvališe u ovo s(t)ranje apatije, očaja i jada. Srećom, sada će biti bolje. Faggot is gone, Tuna here I come.

Komentari

Nije loše znati

Ako riječ „homoseksualac“ nije uvredljiva sama po sebi, činjenica je da se počela rabiti u medicinskome miljeu (skovana je 1869. od strane austrijskog novinara Karl – Maria Kertbeny) što osobe na koje se odnosi podsjeća na prošlost u kojoj ih se smatralo bolesnima ili mentalno poremećenima. Gradeći svoj identitet pripadnosti određenoj zajednici osobe sa istospolnim sklonostima sklone su rabiti anglizam „gej“, koji je neologizam koji se ne prevodi, slično „kul“ ili „oke“.

Ženske osobe sa istospolnim sklonostima grade identitet u „lezbijskoj zajednici“ odnosno uvriježeno same sebe nazivaju „lezbijkama“.

Homoseksualizam je apstraktna imenica koju osobe koje se smatraju „gejevima“ i „lezbijkama“ doživljavaju uvredljivo. Logika na koju se pozivaju je da nastavak -„izam“ ima značenje pravca u znanosti i umjetnosti, a ništa od toga se ne odnosi na fenomen seksualnog usmjerenja.

Umjesto pojma homoseksualnosti, iza kojeg počiva mentalna predodžba personalizirane sklonosti ili homoseksualne osobe, ranije je postojao samo istospolni seksualni čin, to jest skup (ne uvijek jasno povezanih) seksualnih radnji koje su odstupale od društvenih normi.Pod sodomijom su se podrazumijevale različite (nereproduktivne) radnje, od analnog i oralnog odnosa, koji je mogao uključivati isti ili suprotni spol, do masturbacije i seksualnih kontakata sa životinjama.

Naziv „prodavatelj / prodavateljica seksualnih usluga“ obuhvaća sve osobe koje su upletene u seksualnu industriju . Predlaže se ovaj naziv umjesto naziva „prostitutka„ ili „kurva“. Nadalje, smatraju da je naziv „svodnik“ prihvatljiv, dok se naziv „makro“ doživljava kao neprihvatljiv.

Za spolno prenosivu bolest akronim SIDA počeo se pisati sa malim slovima i sklanjati kao imenica u ženskom rodu (sida, side, sidi) i postala je jednostavna za uporabu, no u trenutku pojave imala je negativnu konotaciju, uz derivirani pojam „sidaš“. Neki smatraju da je korektnije upotrebljavati englesku skraćenicu „AIDS“, s dugoročnim ciljem da se i ta riječ potisne i da u svakodnevnoj uporabi ostane samo HIV. Kao prelazni oblik preporučen je prijelazni oblik HIV/AIDS. Hrvatski neologizam „kopnica“ danas se rijetko upotrebljava.

Pogrdni nazivi nanose uvredu i bol, diskriminirajući su, te se ne bi trebali koristiti, a naročito ne u javnom govoru, govoru u medijima, osim ako se radi o izravnim citatima koji se odnose na osobne predrasude osobe koju se citira:

"peder", "pederko", "pederčina", "pešo", "guzičar", "lezba", "lezbača", "homo", "homi", "kraljica (teatra)", "ona-on", "on-ona", "dajguz", "đukica", "tranzić", "tranzi", "topli brat".

Nazivi "homić", homoseksualac (vok.jd. homoseksualče) i homoseksualka uvršteni su u (neslužbeni) pravopis.

Također je upitno, je li naziv "homoseksualnost" pogrdan - postoje prijedlozi da se u javnom govoru koristi naziv "istospolna orijentacija".
Medicinsko gledište prema istospolnim seksualnim odnosima
Dijagnostika

Od objavljivanja DSM-II 1968. do 1973. godine, homoseksualnost, seksualna želja ili djelovanje upravljeno prema pripadniku istog spola, bilo je navedeno kao seksualna devijacija. Radna grupa za nazivlje Američke psihijatrijske udruge, 1973. je pod pritiskom mnogih stručnjaka i posebno grupa homoseksualnih aktivista, preporučila svojem članstvu izbacivanje kategorije homoseksualnosti i zamjenjivanje poremećajem seksualne orijentacije. Ova nova dijagnoza trebala se primijeniti na homoseksualne muškarce i žene koji su "uznemireni, u sukobu, sa svojom seksualnom orijentacijom ili je žele promijeniti". Članovi psihijatrijskog udruženja glasali su o ovom pitanju, što je samo po sebi komentar o stanju znanosti u dvadesetom stoljeću. Promjena je odobrena, ali ne bez žestokih protivljenja nekoliko uglednih psihijatara koji su se poistovjetili s tradicionalnim gledanjem da homoseksualnost odražava fiksaciju na ranom stadiju psihoseksualnog razvoja i prema tome je u biti abnormalna.

Ranija DSM-III je definirao "Ego-distonu homoseksualnost". U godinama nekon izdavanja DSM-III, 1980., stručnjaci za mentalno zdravlje vrlo su malo koristili dijagnozu ego-distone homoseksualnosti. Moguće je da su se kliničari u sjedinjenim državama počeli usmjeravati na problema kao što su anksioznost i depresija klijenata - homoseksualaca, a da nisu nužno te probleme opovezivali sa željom da postanu heteroseksualni. Ovaj proces "liberalizacije" započeo je 1973. kad je DSM-II uveo izmjenu dijagnoze koja se trebala primjenjivati samo na one homoseksualce koje je smetala njihova seksualna orijentacija. Sadašnja nomenklatura cilja na one koji su nezadovoljni svojom seksualnom orijentacijom bez specificiranja je li ta orijentacija hetero- ili homoseksualna.

Prema Dijagnostički i statistički priručnik za duševne poremećaje Američke psihijatrijske udruge (međunarodna verzija s MKB-10 šiframa) postoji nekoliko poremećaja koji su vezani uz pitanje seksualnee orijentacije. U šifri F 52.9 Seksualni poremećaj, neodređen za obilježavanje seksualnih smetnji koje ne zadovoljavaju kriterije za neki od osebujnih Seksualnih poremećaja i nije ni Seksualna smetnja ni Parafilija. Primjeri uključuju: 1. snažne osjećaje neadekvatnosti na području seksualnog izražaja ili na drugim poljima povezanim s vlastitim mjerilima muškosti ili ženskosti. 2. Poremećaj zbog obrazaca ponavljanih seksualnih veza koje uključuju partnere koji su doživljeni kao stvari koje treba iskoristiti. 3. Trajne i značajne smetnje zbog seksualne orijentacije.

Dakle, poremećajem se smatra samo ona istospolna seksualnost (homoseksualnost) koja čovjeku stvara probleme u njegovom emocionalnom, socijalnom ili radnom funkcioniranju [8]

DSM-IV je neodređeniji u dijagnostičkim kriterijama i šifriranjima nego MKB-10, ali je dominantan klasifikacijski sustav za istraživaće i radove u većini visokokotirajućih znanstvenih časopisa.[9]
Suicidalne sklonosti

Mladi koji sebe percipiraju kao gay, lezbijke i biseksualce, ili oni koji nisu sigurni u svoju seksualnu orijentaciju, pod većim su rizikom od pokušaja suicida. No, oni mladi koji su imali istospolna iskustva, ali sebe percipiraju kao heteroseksualne osobe, nisu pod povećanim rizikom od suicida. Većina mladih koji su imali istospolna iskustva ipak sebe percipira kao heteroseksualne osobe. [10]
Rizik za spolno prenosive bolesti

Muškarci koji imaju spolne odnose s muškarcima (MSM) su visoko rizična skupina za obolijevanje od hepatitisa, Sindroma stečene imunodeficijencije (AIDS/ kopnica)[11] kao i sifilisa. U Hrvatskoj je 2007. provedeno istraživanje koje ukazuje na sljedeće: njih 4,5 posto bilo je zaraženo HIV-om, a 10,6 posto ispitanika bilo je pozitivno na sifilis, a gonoreja je identificirana kod 13,2 posto muškaraca. [12] Posebno je značajan rizik za zarazom HIV-om: Od 56 dijagnosticiranih HIV infekcija u prvih 10 mjeseci 2012. bio je u 50 slučaja vjerojatni put prijenosa homoseksualno/ biseksualni odnos, što čini 89,3 % (u 2011. 48 od 76). U 4 slučaja heteroseksualni odnos (u 2011. 23 od 76), 1 1 slučaju dijeljenje pribora za intravensko korištenje droga, te u jednom slučaju nije bilo moguće doznati put prijenosa. Ovo je porast u odnosu na ranije godine - u Hrvatskoj je od 53 slučaja dijagnosticirane HIV infekcije u 2009. godini, u 40 slučajeva vjerojatni put prijenosa je muški homoseksualni odnos (u 2008. 50 od 67). [13] Ukupno u periodu od 1985. do 2012. homo/bisex je vjerojatni put prijenosa u 54,4 % svih zaraženih HIV-om. [14] Epidemiološki podaci u SAD-u ukazuju na još nepovoljniju sliku: Najveća stopa infekcije HIV-om je u gej i biseksualnih muškaraca. Iako čine tek 2 % muške populacije SAD-a [15], njihova stopa HIV infekcije je 44 puta veća nego u heteroseksualnih muškaraca. [16] Najnepovoljniju situaciju je imao grad Baltimore, 2010. je stopa zaraze HIV-om u MSM populaciji bila 38 %.
Rizična ponašanja

U istraživanju provedenom 2007. u Zagrebu, ustanovljena su rizična ponašanja. MSM muškarci uzimaju ilegalne droge prije seksualnog odnosa, i to otprilke njih jedna trećina. Često uzimaju marihuanu (17,3 %), amil-nitrate (7,6 %) i amfetamine (4,5 %). 3,8 % uzima droge intravenozno, 5 % ih se prostituira. [17]
Psihoanalitički pogled

Psihoanalitičari objašnjavaju homoseksualnost kao posljedicu nepravilno razriješenog Edipovog kompleksa, kada se kod djeteta javi strah prema suprotnom spolu. Roditelji mogu također biti krivi; strogim zabranama heteroseksualnih odnosa mogu svoje dijete "otjerati" u homoseksualnost [18].
Situacioni istospolni odnosi

Od prave istospolne seksualnosti treba razlikovati prolaznu, situacionu, koja se javlja u posebnim okolnostima kao što je boravak u zatvoru. U tom slučaju, riječ je zapravo o zamjeni za heteroseksualne odnose, koja ta osoba smatra "normalnim". Kada se vrate u normalan život, takve osobe se najčešće vraćaju suprotnom spolu i prekidaju istospolne odnose. Oni kojima je to bilo prvo seksualno iskustvo, mogu ostati homoseksualci.
Identitet seksualnih manjina

Osobe sa istospolnim seksualnim sklonostima mogu se udruživati u interesne skupine. "Seksualne manjine", kako sebe vole nazivati, predstavljaju posebnu grupu unutar svakog društva koje ih uglavnom gleda sa omalovažavanjem. Odnosi između „homoseksualne“ i „heteroseksualne“ populacije sve se više zaoštravaju. Pitanje je tko je tu zaista agresivan, kakav status u društvu ova pojava treba imati, treba li je afirmirati, potiskivati ili jednostavno ignorirati. Ova pitanja za sada ostaju otvorena. Osobe koje sebe identificiraju kao članove društvene zajednice (dakle u socijalno političkom kontekstu) a shodno svojoj seksualnoj orjentaciji, sklonije su sebe nazivati gej (gay) tako da je ovo tek dio MSM populacije.
Posljedice diskriminacije

Diskriminirajući odnos prema pojedincima i manjinskim skupinama očituje se u jeziku i govoru. Neosviještena većina etiketiranjem nesvjesno produbljuje jaz između većine i različitih manjinskih skupina, te sprječava potpunu integraciju manjine u društvo. Istodobno, pripadnici "stigmatiziranih" skupina brojne pojmove doživljavaju pogrdno i uvredljivo. Posljedice stvaranja osjećaja stida među njima veoma su razarajuće. Ne žele biti prepoznati kao takvi (kurve, pederi, drogeraši, sidaši) pa se čitav život skrivaju i zapravo žive u laži, ne tražeći pomoć za svoje probleme. Neki su tjeskobni, odaju se alkoholu i drugim ovisnostima, obolijevaju, a nerijetki izvrše samoubojstvo.
Kontroverze identiteta

Medicinska terminologija (MKB 10) danas smatra poremećajem koji je vezan uz spolnu orijentaciju, ukoliko stvara probleme u njegovom emocionalnom, socijalnom ili radnom funkcioniranju. [19] (F66.1 Egodistonička spolna orijentacija) S druge strane, osjećaj stida, „samoliječenje“ sa psihoaktivnim tvarima, autodestruktivnost i druge psihološke posljedice, pripadnici aktivističkih skupina pripisuju posljedicama diskriminacije. Ovo stvara dodatne probleme, budući da zaoštravanju doprinosi brze promjene terminologije identiteta, korištenje akronima koji su bazično anglizmi, dok se hrvatski neologizmi odbacuju, kao i riječi koje je druga (većinska) skupina usvojila, te ih „skupina aktivističkih nevladinih organizacija“ proglašava uvredljivim u općoj upotrebi za identitet.

sve dobro...

Tko je glasao

zdravstveni odgoj

rebele

Zdravstveni odgoj, ovako kako je zamišljen, nebitan je za hrvatski obrazovni sustav, ali i za društvo u cjelini. Uporno inzistiranje na njegovoj provedbi još je jedan pokazatelj da ministar, njegovi suradnici, njegovi protivnici, a bogami ni ostali političari, mediji i organizacije koje se uporno hvataju te teme kao da je riječ o nečemu vitalno važnom za opstanak naroda i države, nisu upoznati sa stvarnim stanjem u hrvatskom školstvu.

luka

Tko je glasao

slažem se, samo kakve to veze

slažem se, samo kakve to veze ima sa ovim dnevnikom?

tema nije ZO

Tko je glasao

ponavljam pitanje, kakve to

ponavljam pitanje, kakve to veze ima sa dnevnikom?

znači šta, mogu otići na dnevnik npr. Čika Velje "Staljinisti s Kaptola" i napisati komentar o Trockom i ?

biti u pravu?

ne razumijem

Tko je glasao

Evo malo s neta

preporučam da prilikom čitanja imate pred očima slike bližih srodnika ,djece npr.

Piše: Dr. Zalihić Adem

Duhovna patologija moralno dekadentnog Zapada

Homoseksualnost je spolna privlačnost prema osobama istog spola, suprotno od heteroseksualnost, a osoba koja je sklona spolnom odnosu sa istim spolom je homoseksualac, bilo muški (kulambara, kekez) ili ženski (lezbejka).

Ako pogledate knjige psihijatrije ili medicinske psihologije, naći ćete da se nagoni obraðuju u poglavlju mentalnih (psihičkih) funkcija. ŠTA JE TO NAGON? Brojne su definicije, ali se uglavnom sve svode da je to unutarnji poriv, ''instinkt, stremljenje karakteristično za datu vrstu (“memorija vrste”). čovjek se izmeðu ostalog razlikuje od životinja po tome što kod čovjeka preovladavaju intelektualni postupci, a kod životinja uglavnom nagonski. Kod čovjeka postoje dvije vrste nagona:

1. SOCIJALNI,

2. VITALNI – u koje spada:

a) nagon za samoodržanjem (nagon za ishranom),

b) nagon za produženjem vrste (seksualni nagon).

Poremećaji nagona mogu biti po tipu kvaliteta (kvalitativni) i po tipu kvantiteta (kvantitativni). Homoseksualnost je poremećaj seksualnog nagona po tipu kvaliteta, tj. kvalitativni poremećaj nagona.

Neophodno je kada se govori o poremećaju seksualnog nagona nešto reći i o njegovom razvoju. Prva seksualna interesovanja kod djeteta su oko pete godine, kada ono se interesuje kako je došlo na ovaj svijet i tu su roditelji dužni da u skadu sa intelektualnim mogućnostima toga uzrasta djetetu daju adekvatan odgovor.

Poslije toga u predpubertetskom dobu dijete prolazi kroz tzv. autoerotsku fazu kada se zanima za promjene koje se dešavaju sa njegovim tijelom (11. – 12. godine.). Nakon toga slijedi tzv. homoseksualna faza (13. – 14. godine) kada su interesovanja usmjerena ka osobama istog spola zbog zajedničkih zanimanja (oblače se na isti način, češljaju se po istoj modi itd.).

I konačno dolazi se u treću, završnu, heteroseksualnu fazu, kada su naša interesovanja usmjerena prema osobama suprotnog spola, i to je definitivna faza seksualnog razvoja zrelog čovjeka.

Da bi se ovaj konačni razvoj seksualnog nagona i ostvario, dijete mora imati adekvatan odgoj i normalno djetinjstvo (harmonija u porodici, posebno meðu roditeljima, njihov odnos prema djetetu itd.), jer razni štetni utjecaji u pojedinim fazama razvoja mogu dovesti do abnormalnosti i devijacija seksualnog nagona (posebno su opasne psihičke traume iz seksualne sfere, utjecaj sredine, moda, mediji itd.). Ako se taj utjecaj štetnih faktora javi u drugoj fazi razvoja (13. – 14. god.), onda se javljaju oblici homoseksualizma kao perverznosti, što se očituje u sklonosti prema osobama istog spola i istovremeno odvratnosti prema osobama suprotnog spola.

Dakle, jasan je utjecaj perioda djetinjstva i porodice na seksualni razvoj čovjeka, te se kod svakog pojedinog oblika poremećaja seksualnog nagona treba i tražiti uzrok analizom njegovog razvoja, tj. u analizi djetinjstva, odnosa u porodici, stjecanju prijateljstava iz tog perioda i sl.

Pored niza bolesti koje se vežu, jače ili slabije, za homoseksualnost, posebno mušku, su spolno prenosive bolesti (sifilis, gonoreja, infekcije sa citomegalovirusom, humanim papiloma virusom, Epstein-bar-ovim virusom), a ja bih posebno izdvojio AIDS.

Zaista je medicinski gledano nemoguće početi diskutirati o AIDS-u a ne spomenuti homoseksualce, prije svega što su oni rizična grupa broj jedan kod AIDS-a.

Na početku bih naveo stavove poznatog muslimanskog psihologa Malika Badrija koji u svojoj knjizi o AIDS-u objašnjava da se homoseksualizam razvija, tj. da je to naučeno ponašanje te da mnogi odustanu od tog načina spolnog općenja ako ih sredina osudi. Suprotno, ako se prihvate u društvu, javljaju se novi slučajevi. Jevrej Root Bernstein još osamdesetih godina tvrdio je da je HIV bio bezazlen (ubikvitaran) virus te da je mutirao u homoseksualnom crijevu (“sindrom homoseksualnog crijeva”).

Homoseksualci čine oko 70-74% od ukupnog broja oboljelih od side u Americi i Evropi. Vilijem Fog, direktor Centra za praćenje bolesti u Atlanti u SAD-u, govoreći o ovoj kategoriji ljudi koju u Britaniji zovu harolds, a u Americi gays (raskalašeni), kako prenosi magazin Time (4. 7. 1984.), kaže: ''Ovi ljudi se ne zadovoljavaju spolnim općenjem sa ograničenom grupom svojih prijatelja, nego to pokušavaju uraditi sa svakim koga sretnu. Zato prosjek onih sa kojima spolno opće u jednoj godini iznosi oko 60 osoba. ”Time” u svom osvrtu na njegove riječi kaže: ”Kod ovih ljudi seks je pozdrav pa tek onda slijedi uobičajeni pozdrav i razgovor.”

Internet i ostala sredstva informisanja su prije nekoliko dana prenijeli informaciju da su u New Yorku kod nekoliko homoseksualaca otkriveni novi podtipovi HIV-a koji su rezistentni na 3 od 4 poznata antiviralna lijeka.

Da bih bio upečatljiviji za one koji vole “američke” dokaze, navest ću nekoliko podataka iz “HARISSONA”, jedne od najrespektabilnijih knjiga interne medicine na svijetu, te nešto i iz “ROBINSA” (hrvatski prijevod 1995. petog američkog izdanja), nezaobilaznog udžbenika patologije na medicinskim fakultetima “modernog” svijeta.

U ”Harissonu” na str. 1372 na samom početku teksta o sidi kaže se da je prvi put bolest otkrivena u SAD-u u ljeto1981. kod pet do tada zdravih homoseksualaca koji su oboljeli od upale pluća, i 26 do tada zdravih homoseksualaca koji su oboljeli od malignog tumora krvnih sudova. Ubrzo je otkrivena i kod Haićana koji su nepravedno optuženi kao rizična grupa, da bi se kasnije ustanovilo da je posljedica homoseksualnog prijenosa, kao i heteroseksualnog. Na str. 1374, gdje se govori o prijenosu virusa side, stoji:

”Postoji snažna povezanost prijenosa HIV-a sa receptivnim analnim odnosom, vjerovatno zato što samo tanka i fragilna sluznica rektuma odvaja deponiranu spermu od potencijalno osjetljivih ćelija u i ispod sluznice, kao i zbog činjenice da uz analni spolni odnos lahko može doći do traume. Trauma povezana sa analnim tuširanjem i insercijom skvrčene šake u rektum (“fisting”), takoðer povećava vjerovatnost infekcije za vrijeme pasivnog analnog odnosa.”

Na str. 1376 o epidemiologiji bolesti stoji:

”Od pojave AIDS-a pa do 1. lipnja 1993. u SAD-u je ukupno prijavljeno 302.000 odraslih bolesnika i adolescenata sa AIDS-om. Do sada ih je umrlo približno 60%. Većina bolesnika (56%) su muškarci homoseksualci u kojih će se AIDS pojavljivati i u buduće u velikom broju.”

Na str. 1378 kaže se:

”U homoseksualaca koji su dolazili u ambulante za SPB (spolno prenosive bolesti) u San Francisku 1982. i 1983. godine bilo je 19% novih slučajeva na godinu.

Kada se govori o rasprostranjenosti u svijetu, na str. 1379: ” U početku epidemije na Haitiju bolest su primarno širili muškarci odnosom sa drugim muškarcima, koji su meðutim bili biseksualci. Ovi su inficirani muškarci biseksualci počeli inficirati svoje heteroseksualne partnere, i sredinom 1980-ih heteroseksualno širenje postaje glavni put prijenosa, uz sve veći broj inficiranih žena. Usporedo sa ovakvim kretanjem povećavala se i inficiranost dojenčadi.”

U “Robinsovoj patologiji”, poglavlje o poremećaju imunog sistema, na str. 157 kaže se:

”Epidemiološke studije u SAD-u prepoznale su pet rizičnih skupina odraslih osoba koje mogu oboljeti od AIDS-a. Homoseksualci i biseksualni muškarci čine najveću grupu, oko 70% opisanih i registriranih slučajeva.

Seksualni put je sigurno najčešći put. U SAD-u najveći broj bolesnika čine homoseksualci i biseksualni muškarci, najveći broj infekcija seksualnim putem dogaða se izmeðu homoseksualaca.”

Na str. 164 stoji:

”U SAD-u tipični odrasli bolesnik s AIDS-om je mladi homoseksualac ili ovisnik o drogi. Kod oko 20% bolesnika razvije se Kaposijev sarkom, tumor krvnih žila, koji je inače rijedak u SAD-u. Kod bolesnika s AIDS-om pokazuje čudnovatu sliku. Najčešći je unutar populacije homoseksualaca...”

Ovdje je potrebno pojasniti da su Haićani bili nepravedno optuženi kao riziko grupa za AIDS u medicinskoj literaturi, dok se nije otkrilo da su homoseksualnost meðu njima, koja je kod njih bila tabu-tema, raširili bogati homoseksualci sa Zapada, gdje su za sitne pare mogli doći do upražnjavanja svoje nastranosti.

Pored AIDS-a, dugačak je niz opasnih bolesti koje se povezuju sa homoseksualnošću (razni maligni tumori, infekcije itd.) čija bi obrada zahtijevala prostor čitavog časopisa.

I nećete naći medicinske knjige da se homoseksualnost ne opisuje kao poremećaj ili uzrok odreðenih bolesti, ali poslušajte sada apsurd: U desetoj reviziji Meðunarodne klasifikacije bolesti, povreda i uzroka smrti, raðenoj od 1983. do 1992. od strane Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) homoseksualnost nije više poremećaj. U prethodnoj devetoj reviziji, još uvijek je bio poremećaj, u petom poglavlju te revizije pod šifrom 302 “seksualne nastranosti i poremećaji”. Pitanje za sve ljude glasi: Zašto je homoseksualnost izbačena iz meðunarodne klasifikacije bolesti?! Pa ako malo razmislimo, doći ćemo do zaključka da svi oni koji su za homoseksualizam automatski gube zakonsku osnovu za svoju izopačenost, ako je to u medicini poremećaj. Takoðer na legalan način ovim se putem dolazi do “mladog mesa”, jer iz te naopake veze nema potomstva pa moraju usvajati djecu, koju zasigurno neće učiti čednosti, stidu, već ih na vrijeme ”seksualno odgojiti”. Pedofilija je neminovni pratilac homoseksualnog odnosa meðu odraslim muškarcima. Brisanjem iz meðunarodne klasifikacije bolesti, ovi odrodi od ljudske vrste su u mogućnosti da se bore da se ozakone njihovi brakovi i da nameću ljudima svoju nastranost, čega smo svjedoci i kod nas u Bosni. Ko stoji iza generalne politike WHO-a, kome odgovara da se olakša širenje ovog nastranog spolnog općenja, a time i pojava miliona oboljelih od, prije svega AIDS-a, ali i sifilisa, gonoreje, mnogih malignih tumora, kakvi su ciljevi iza takvih odluka, možemo samo nagaðati. Spomenut ćemo samo da je jedan od prvih oboljelih od AIDS-a bio poznati glumac, homoseksualac Rock Hadson, prisni prijatelj tadašnjeg američkog predsjednika i kolege iz Hollywooda Ronalda Regana, te pjevač Queena, jedne od najpopularnijih grupa na svijetu, kao i to da je danas u svijetu filma i muzike gotovo pravilo da poznate i utjecajne ličnosti nisu čiste od ove izopačenosti.

U svakom slučaju, to je zločin protiv čovječanstva, kao što je i sasvim jasno da muslimani danas u svijetu imaju malo utjecaja na svjetsku politiku.

Meðutim, to ne skida obavezu sa muslimanskih daija i medicinskih stručnjaka da se dignu protiv ovog zla i da svojim utjecajem u društvu doprinesu ispravnom odgoju muslimana, prije svega omladine, kako se to zlo ne bi raširilo meðu njima. To što se na demografskoj slici jasno vidi da AIDS “kulturno” zaobilazi područja gdje su muslimani, ne mora značiti da će tako i ostati ako se društvo ne bude pravilno odgajalo.

Jer, vjerovatno i u Lutovom narodu nisu svi preko noći postali homoseksualci, već tek kada su nastrani preuzeli inicijativu u društvu, a muslimanima je vjerska obaveza da nareðuju dobro, a zabranjuju zlo.

Svima onima koji se bore da homoseksualnost izjednače sa normalnim spolnim općenjem postavlja se pitanje: Ako je to dvoje jednako, šta bi bilo sa ljudskom vrstom kada bi svi ljudi bili homoseksualci, i čiji su oni plod – homoseksualnog ili heteroseksualnog odnosa. Istina su Allahove riječi da ima i onih koji pored očiju ne vide, i da su pojedini ljudi poput stoke, pa čak i gori.

Allah ništa nije stvorio bez cilja, a medicina to, baveći se ljudskim tijelom, stalno potvrðuje. Izmeðu ostalog, otkrila je i funkciju spermatozoida, njihov afinitet prema jajnoj stanici, specifičnost uvjeta u kojima preživljavaju (pH sredine itd.), pa kako onda neko može tvrditi da je normalno homoseksualno spolno općenje kada spermatozoidi pri takvom spolnom odnosu mogu sresti samo feces u rektumu, a nikakvu jajnu stanicu zbog koje su i stvoreni.

To što su se pojavile desetine miliona homoseksualaca u Americi i Evropi nije nimalo začuðujuće ako se analizira odgoj djece na Zapadu i uporedi sa normalnim razvojem spolnog nagon, što smo objasnili na početku. Svakako da ih ne odgaja majka, već televizija, video, internet, časopisi, ulica itd. Pa majka mora da radi, da se emancipira, da se dokaže da nije manje vrijedna od muškaraca, a dijete će odrasti. Usput, možda seksualno nastrano, ali bitno je da majka nije u kući, jer tamo je za nju tamnica, tamo je ona jednostavno manje vrijedna.

Meni je najvažnije u ovom tekstu da je SIDA kod homoseksualaca nešto što se podrazumijeva. Skoro kao prehlada.

sve dobro...

Tko je glasao

Adem :)

Koja si ti trolčina, gdje si sad ovog iskopao? Autora nekoliko brošura u jednoj sve bolesti liječi - islamskim postom, druga mu se zove "Krah Darwinizma"....

Evo ti pa još čitaj svog omiljenog autora, a pritom zamišljaj koga kod hoćeš, možeš i Severinu kako se ljubi s Rozgom :)

http://www.islamforall.cc/Hrvatski/component/content/article/48-letci/34...

Tko je glasao

Imaš nešto protiv

islama @zap

sve dobro...

Tko je glasao

Rebel, A tu eroziju će kao

Rebel,

A tu eroziju će kao vezivno tkivo spriječiti onemogućavanje "pederima" da ostvare ljudska prava.

Koja to ljudska prava se pederima uskračuju?

Do sad sam več par puta postavil to pitanje, no odgovor nije niko dal.

Pederi i lezbejke žele da se shvati da su drukčiji, no to im niko ne osporava.
Sad bi htjeli da ih se ne prihvača ko drukčije, nego bi htjeli biti jednaki, pa čak i jednakiji.
Nek traže od politike da im se dodjeli zakonska veza, koja ima drugi naziv a ne brak.

Tko je glasao

Stav

Mislim da to ne moram posebno naglasiti, ali naravno da nisam potpisao peticiju i ako dođe do referenduma, naravno glasati ću protiv bilo kakvog upliva u ustav i zakone ove zemlje od strane hrpe licemjera pred čijim se nosom i zahvaljujući njima ovo društvo pretvorilo u sramotu i očajanje

Dakle ovo je po meni klasičan primjer razmišljanja u kojem ti nije bitno što se potpisuje već tko je inicijator.

->Pointer

Tko je glasao

vukovarske pederčine :)

Evo jedno pismo, danas objavljeno na netu... čisto da se vidi protiv koga se potpisuje referendum :)

Zovem se Matija i dolazim iz našeg grada heroja, Vukovara. Od vrtića sam vise volio biti u ženskom društvu i igrati se kuhinje, mame i tate, nego igrati nogomet i ''t...uci'' se s dečkima. Jedina ''muška'' stvar koju sam volio bili su auti, koje volim i danas! :) Kao jako mlad sam shvatio da nisam kao drugi, a da mi se sviđaju dečki sam primjetio listajući mamine Mile i Vite. Pogled su mi privlačili dečki bez majice, a ne žene u kupaćim kostimima. Tih godina se i ne sjećam, ali mama kaže da sam imao oko 11. U teenagerskim godinama sam znao ''na čemu sam''. Prvo sam rekao mami da sam gay, a ona meni da to zna već godinama. Najviše me plašilo priznati najboljem prijatelju u kojeg sam bio potajno zaljubljen godinama. Upoznali samo se na izviđačima (koje li ironije, organizacija koja je zabranila pristup gay osobama u SAD-u) i znali od 4. osnovne. Napokon sam skupio hrabrosti na početku srednje i Vanji sam što osjećam, a umjesto šoka i nevjerice dobio poljubac. I tu je započelo naše zajedničko putovanje. Imali smo podrugivanja, zadirkivanja i dovikivanja, ali nikad nista fizičkog tipa. Ja sam trenirao košarku, on rukomet i bili smo fizički dosta jaki, pa vjerujem da je to bio razlog zašto nas nitko nije dirao. Problem je došao 1999 godine. Iako smo nas dvojica u tom trenutku zajedno bili 4 godine, od toga više od 2 živjeli zajedno, nakon njegove teške prometne nesreće njegovi roditelji me nisu pustali njemu u posjet u jedinicu intenzivnog liječenja. Osjećaj da se ljubav tvog života bori za život, a ti bespomoćno sjediš ispred bolnice ne znajući ništa, nešto je što nikom ne želim. Danima sam sjedio ispred ulaza u bolnicu, suza vise nije bilo za plakati. Nadamnom se sažalio jedan liječnik, koji mi je potajno govorio kakvo je stanje. Potajno, jer je Vanjina obitelj izričito rekla da ce tužiti svakoga tko bude meni šta rekao. Nakon oporavka Vanja i ja smo skuzili da ovako više ne ide, spakirali smo svoje krpice i otisli u Kanadu. Kako smo obojica visokoobrazovani kadar nismo imali nikakvih problema. Da skratim priču, danas smo ponosni roditelji dvoje prekrasne djece. Posvojili smo ih kad su imali skoro 5 godina. Koliko se o djeci brinulo govori podatak da nisu imala prava imena, zvali su se Jane i Joe (po Jane i Joe Doe, engleskoj oznaci na N.N.). Dali smo im imena Katie i Phillip, engleskoj verziji imena mojih roditelja, koji su nam bili velika podrška. Sada su na pragu teenagerskih godina, zdravi, sretni i odlični ucenici i nismo imali problema objasniti Katie sto je mjesečnica, e da i heteroseksualci. I mi ovdje nismo nista posebno, ćak niti u njihovoj školi nismo jedini gay roditelji. Živimo u lijepom kvartu i nemamo nikakvih problema. Kad su klinci bili manji smo ih ostavljali kod drugih na čuvanje, oni su ostavljali svoju djecu kod nas, pa da mi roditelji jednom tjedno možemo na veceru sami. U 13 godina u Kanadi nismo osjetili diskriminaciju na osnovu svoje seksualne orjentacije. Možda samo mogli ostati u Hrvatskoj i boriti se za naša prava, ali nakon incidenta u bolnici nisam nikad više htio proživjeti taj osjećaj! Lijepo je vidjeti podršku LGBT zajednici i cijela obitelj Lopar-Maragowski vam šalje samo pozitivu iz daleke Kanade!!

Tko je glasao

Granica

Vrlo vješt primjer kako se kroz srcedrapajuću priču manipulira stavovima javnosti.

Od neposjećivanja u bolnici do braka i usvajanja djece.
Jer i heterosexualci bi se mogli naći u istoj situaciji.
Postoji mnogo roditelja koji se protive heteroseksualnom izboru životnog suputnika svog djeteta.
Tako da se i meni (Bože sačuvaj) nešto dogodi i zavšim u bolnici da moji roditelji ne vole moju zaručnicu i oni bi imali vjerojatno zakonsku osnovu zapriječiti joj posjete u bolnici kao i svakom drugom.

Dakle homosexualci već imaju pravo na registrirano partnerstvo i kada se nekome nešto dogodi mogu se posjećivati u bolnici, nasljeđivati imovinu...
I to je više nego dovoljno.
Djecu im ne dam!!!!

->Pointer

Tko je glasao

ovo je apsolutno netočno. u

ovo je apsolutno netočno. u hrvatskoj homoseksualci nemaju pravo ni na kakvo registrirano partnerstvo. imaju pravo se se priznaju određeni učinci istospolne zajednice pod određenim uvjetima, sve regulirano zakonom o istospolnim zajednicama.
prema tome zakonu, nema mogućnosti registracije što je problem kako za homoseksulane osobe u istospolnoj zajednici koje žele regulirati svoja prava, tako i za državu jer se u tome slučaju potrebno upuštati u vrlo diskutabilna dokazivanja.
nadalje, prema tome zakonu, a kako nema mogućnosti registriranja zajednice, učinci istospolne zajednice nastaju nakon 3 godine. netko će reći da je to analogno izvanbračnoj zajednici, ali ti koji stupaju u izvanbračnu rade to vlastitim odabirom jer imaju mogućnosti i nakon jedne dobre noći ili bez nje sklopiti brak, za razliku od homoseksualaca. dakle, ako si homoseksualac nemaš pravo svoj status regulirati kada želiš nego je reguliran tek nakon 3 godine po sili zakona.
prema tome, ovo što ti navodiš da je dano nije dano niti uopće zasad išta ide u tome smjeru jer su očigledno trenutno in neke posve druge stvari.
skviki, ovo je odgovor i tebi.

..............................................................................................
Get your facts first, then you can distort them as you please.

Tko je glasao

u hrvatskoj homoseksualci

u hrvatskoj homoseksualci nemaju pravo ni na kakvo registrirano partnerstvo. imaju pravo se se priznaju određeni učinci istospolne zajednice pod određenim uvjetima, sve regulirano zakonom o istospolnim zajednicama.
Točno tako. I gdje je problem? Imaju pravo na sve ono što imaju i oni drugi koji nisu isti, tj. različiti su od većine.
Nikako ne postoji način da ima manjina pravo na ono što odluči većina gledajući svoj interes i zaštitu svog prava koje proizlazi iz snage većine.
Demokracija, dušo, demokracija!
Diktatura većine nad manjinom. ... ili imaš neku bolju ideju i rješenje, zamjenu za demokraciju?

Tko je glasao

A može li svatko,

nakon jednog (ili nula) dana "veze", otići u banku i bilo koga ovlastiti kao supotpisnika svog štednog računa?

Može li svatko sastaviti darovni ugovor i bilo kome darovati svoju imovinu, pola svoje imovine, desetinu svoje imovine.....?

Može li svatko napisati oporuku?

Može li u građanskom društvu svatko sa svakim sklopiti svakakav ugovor, ovjeriti ga kod javnog bilježnika i držati ga u džepu kao garant sigurnosti da će se stvari odvijati prema ugovoru, a ako se ne budu odvijale tako - da kršitelja ugovora čekaju zakonske sankcije?

Ako to načelno jest tako, i ako se svi odnosi načelno mogu urediti ugovorima, ostaje samo jedno krucijalno pitanje: zašto je toj manjinskoj populaciji toliko stalo do tog jednog ugovora, koji je samo jedan u hrpi različitih ugovora u društvu - naime, do bračnog ugovora?

Paradoksalno je da se najveća količina argumentacije što dolazi od strane "homofila" u konačnici svodi na negatorski odnos prema instituciji braka, na negiranje bilo čega što se naziva "tradicionalnim vrijednostima", na sprdanje sa "uvriježenim stavovima", itd. - a istodobno se traži za sebe pravo na sve to "tradicionalno", "uvriježeno", "institucionalno zastarjelo", "rigidno", "konvencionalno"....... !

To je zaista paradoks! I u tom paradoksu je situirana sva licemjernost, podlost, prijetvornost i gadost tih navodnih "naprednjaka" kojima je pogled navodno usmjeren samo prema optimističnoj budućnosti slobode i sreće!

Zašto netko "napredan", "slobodan", "neopterećen zastarjelim vrijednostima", itd. itd. uopće želi osvojiti jednu od najzastarijelijih, najrigidnijih, najluzerskijih društvenih institucija: instituciju braka?

Totalno suludo!

Ako je danas netko crna reakcija na ovome svijetu - onda su to pederi i lezbijke!

Tko je glasao

evo napravi mali test pa uzmi

evo napravi mali test pa uzmi bilo koji zakon koji se izravno tiče prava i/ili obveza nekog pojedinca i pretraži recimo po ključnoj riječi brak ili bračni pa mi reci koliko si rezultata našla.
pokušaj recimo sa kapitalnim zakonima poput zakona o kaznenom postupku ili zakona o obveznim odnosima ili zakona o parničnom postupku pa mi reci koliko rezultata ti daje te može li se sve to riješiti pomoću sklapanja nekakvog ugovora.

..............................................................................................
Get your facts first, then you can distort them as you please.

Tko je glasao

Paradoks postoji

A sastoji se u tome što bi homoseksalci željeli ravnopravno uživati u pravno-građanskoj instituciji braka, dok bi homofobi pak crkvenu definiciju braka ugurali u Ustav sekularne države.

Ono što me dodatno zabrinjava, a povijest i praksa to dokazuju - kad god se događa desekularizacija društva, uvijek kolateralno stradavaju jedno po jedno ljudsko pravo , a posebno ženska prava.

Gadljivo u svemu tome je i to što se povjerenje za provođenje i propagiranje ovih nakardanih nazadnosti daje čak i likovima iz peronospore ili pak redikulima poput Reismanice, a na lokalnoj razini predvode na žalost zadrigle domaće babetine.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

A sastoji se u tome što bi

A sastoji se u tome što bi homoseksalci željeli ravnopravno uživati u pravno-građanskoj instituciji braka, dok bi homofobi pak crkvenu definiciju braka ugurali u Ustav sekularne države.
Kaj got! Kakva crkvena definicija braka? Pa muškarci i žene su se j....i i stvarali djecu prije svih religija na planeti.
Isto tako i sve ostale vrste koje tom lijepom i ugodnom radnjom prodoljuju/održavaju svoju vrstu.
Kakve veze ima ta prastra "radnja" sa homofobima a još manje sa crkvom, bilo kojom i bilo gdje?

Tko je glasao

Pa dobro jel si ti uopce

Pa dobro jel si ti uopce pogledala Obiteljski zakon i definiciju braka po vazecem zakonu?

mislim da n etrabunjas srbomrdocetnickoustaskeygotalibanske pizdarije i ostale epitete onome sto se protivi tvom svjetonazoru?

u ovoj drzavi je puno ljudi na gljivama... cini mi se.. i to sa nekim agresivno-imaginacijskim otrovom

Drugi dio
BRAK
Članak 5.
Brak je zakonom uređena životna zajednica žene i muškarca.
http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/306171.html

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Netko je mozda reako da je

Netko je mozda reako da je trenutnim zakonom brak drugacije defriniran? To si shvatila iz komentara na kojeg si se nadovezala...?

Tko je glasao

???? a da citas prije

???? a da citas prije ispoljavanja nervoze?

moj komentar se odnosi na @bigin u kojem se pokusava reci da je trenutna zakonska regulativa ocigledno uradak katolickih talibana i homofoba...

dok bi homofobi pak crkvenu definiciju braka ugurali u Ustav sekularne države.

sto je ne samo netocno vec i izuzetno blesav komentar..

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Želiš li reći da je brak već

Želiš li reći da je brak već zakonom definiran kao " uređena životna zajednica žene i muškarca"?! Ujebate, pa kaj onda ovih 380.000 zapravo hoće?

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Tih 380 tisuća

zapravo hoće da se ta definicija Ustavom zagarantira.

A hoće to zato jer ta definicija širom svijeta, iz dana u dan - pada!

Mislim da je to legitimno htijenje i legitimna demokratska akcija svih onih koji ne žele da se ta definicija braka odbaci na "smetlište povijesti".

Njihova društvena snaga je možda neznatna, pa će izgubiti bitku. A možda je znatna, pa će dobiti bitku.....

Saznanje da u Hrvatskoj ima čak 380 tisuća ljudi koji tako misle, ne bi trebalo biti razlogom za gubljenje živaca, vrijeđanje, prosipanje žuči, fizičko napadanje aktivista na štandovima itd.

Jer to samo svjedoči da "naprednjaci" i "modernisti" po karakteru i količini primitivizma nisu mnogo bolji od "nazadnjaka" i "staromodnih"....

Tko je glasao

P.S.

Ne može se urlati: "Nema kompromisa!" tamo gdje, da bi se uopće moglo živjeti, kompromisa naprosto MORA BITI.

To jest, to se može urlati, ali to je jednako primitivno kao i bilo koje desničarsko urlanje.

Tko je glasao

Rodna ideologija

koju zastupaju feministkinje i tzv.homofili izjednačava anus sa vaginom.

Budući je vagina jedino mjesto od kuda dolazimo na ovaj svijet ,a imaju je žene ,ta ideologija je sama po sebi uvreda za svaku ženu.

sve dobro...

Tko je glasao

Hoce ustavnu zastitu tog

Hoce ustavnu zastitu tog pojma (tako kaze referendumsko pitanje) od vladajuce politike i politicara... koji zakon mogu mijenjati jednostavnim postupkom tj. prostom vecinom u saboru..

Tj zele zastitu postojeceg drustvenog dogovora (Ustava) od manjine na vlasti (danasnje ili buduce) .. a tome Ustav i sluzi.

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

nova zbunjoza

Mislim da ti nije poznata crkvena definicija braka jer onda ne bi lupetala kao i obicno. A i ovih vise rastavljenih nego vjencanih ove godine bi se malo zbunilo.
Svatko moze trazit u ustavu zapisano ono sto zeli. Ja bi ustavom prvo zabranio lupetanje neupucenih. Pitanje je dobije li svatko ono sto zeli.

Tko je glasao

stvarno je steta da ne

stvarno je steta da ne dolazis na skupove pollitika.com...

voljela bih vidjeti kak zgledas dok ti ovakve izjave izlecu ...
(posebno me zanima jel trepnes pri tome) ..

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Recimo da mi upoznavanje

Recimo da mi upoznavanje majke svih trolerica nije primarno u zivotu. Medjutim, nisi odgovorila- jel ti poznata crkvena definicija braka dok klepeces mamulama po dnevniku?

Tko je glasao

A tvoj komentar je vjest

A tvoj komentar je vjest primjer nepoznavanje hrvatskog zakona o registriranom partenerstvu (koje se tako ni ne zove) i koji ne regulira niti pitanje naslijedjivanja niti posjecivanja u bolnici (problema je tu tisucu- od penzije do bolnice), vec iskljucivo nalaze partnerima par duznosti. Uostalom, procitaj zakon.

Tko je glasao

zanimljiv stav

Ali ćeš zato svakoj muško-ženskoj protuhi dozvoliti da on gurne onu stvar u nju... rode dvoje N.N. i ostave ih pred vratima sirotišta? I eto divnog braka. Sve im je dozvoljeno - jer su muškarac i žena.

Eto, ti im ne daš - ali ima tko im da. A oni su napustili Hrvatsku. Pa ti izračunaj cost-benefit.

Otkad si ti mjera stvari, a ne ljudi kojih se to tiče? Eto - jedna Francuska i jedna Velika Britanija su neki dan rekli da se ne slažu s tobom. A i ostale će, jedna po jedna...

Tko je glasao

Roditeljstvo

A što ti predlažeš, da zabranimo reprodukciju jedinim prirodnim i normalnim putem?
Da sve spolno aktivne steriliziramo i da zaphod i njegova komisija određuju kome ćemo dodjeliti djete?

Ne radi se o tome da je netko jako zločest ili nazadan kao Pointer uskratio homosexualcima pravo da dobiju djecu.
To im je zapriječio Bog, prirodni zakoni... Darwin ili kome to već pripisuješ.
A to što bi im ti to ograničio, zapriječio, regulirao predstavlja eroziju svega što si do sada upisivao.

Sve im je dozvoljeno - jer su muškarac i žena.

Nije im dozvoljeno već ih je Bog za to opremio omogućio i vjerujem zadužio.

Otkad si ti mjera stvari, a ne ljudi kojih se to tiče? Eto - jedna Francuska i jedna Velika Britanija su neki dan rekli da se ne slažu s tobom. A i ostale će, jedna po jedna...

A od kada si ti mjera stvari?

Isto od kada i ti.
I mene se taj zakon kao i svi javni zakoni tiču i valjda imam pravo napisati što mislim.
Ili te možda prije sljedećeg upisa na forum kao i sljedećeg reproduktivnog sexa moram prije kontaktirati?

->Pointer

Tko je glasao

živjelo pravo na drukčije mišljenje

Što ću, meni se pojmovi rađanje i roditeljstvo - razlikuju. Ne kažem da vrlo često nisu istovjetni. No, odakle onda sva ta djeca po dječjim domovima? Odakle tolika zlostavljana djeca? Sva su ona plod heteroseksualnog odnosa, zar ne? Ali - to im nije donijelo i tu sreću da im oni koji su ih napravili budu i dobri roditelji.

I bez homoseksualnog partnerstva / braka imamo situacije gdje država oduzima djecu roditeljima i imamo situacije gdje roditelji napuštaju svoju djecu.

Dakle - ništa ja nikome ne bih branio, to se događa bez ikakvih zabrana, jelda? I što je onda loše kada ih netko želi posvojiti, netko tko ima stvarnu želju i ljubav prema djeci, a ne može ih imati? Zašto dijete dajemo na usvajanje neplodnom heteroseksualnom paru, a ne i homoseksualnom? Koja je razlika?

Tko je glasao

Protuha protuhi ga metnuti hoce bez dozvole drzave

nesto mi se cini da tvoja primjedba vuce na potrebnu licencu za ta turanja N.N. u N.N. ako neka protuha zakljuci da su N.N. protuhe, jerbo kod takvih turanja moze doci do nezeljene proizvodnje novih N.N. koji bi mozda bile protuhe?

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

ne...

Baš suprotno. Neka svaka protuha tura u svaku protuhu. No kada se protuhe dogovore i prepuste djecu "državnoj skrbi", tj. napuste ih ili su tolike protuhe da im država mora djecu uzeti - onda se protuhe ne pita što bi oni s tom djecom. Onda država ima pravo bez pritiska odlučiti što je za djecu najbolje, tj. dovoljno dobro od ponuđenoga. A tu onda dolaze u obzir i homoseksualni parovi kao posvojitelji.

Tko je glasao

Drzava ce pitati.. ne

Drzava ce pitati.. ne protuhe... ali svakako gradane... ili bi bar tako trebalo biti... to nije nikakav pritisak vec normalno, civilno, demokratsko drustvo u kojem bi zakoni trebali biti uskladeni sa nacinom zivota.

Naprosto je potpuno blesavo inzistirati na HOMO-paru kao usvojitelju.. kad je (a to i bez dodatnih obrazlozenja) heteropar onaj koji cini uobicajenu i prirodnu familiju.

ja sam protiv zabrana usvajanja bilo kome zbog vjere ili nacije ili seksualne orijentacije, no isto tako sam protiv ogromne kolicine gluposti koja se istice u ovim mudroserskim akcijama... jer...

- majka/otac... musko/zensko.. je prirodna okolina u kojoj djeca odrastaju, ako su bioloski sa manom, logicnije je da se takva djeca nadu kod nebioloskih bez mane

- nisam protiv da pojedinac usvaja, nisam protiv da rodak usvaja, nisam protiv ni da rodak sa homo seksualnom orijentacijom usvaja, ni da usvaja onaj koji ionako zivi u zajednici sa djecom bez obzira na svoje seksualno opredjeljenje...

- principijelno nisam protiv ni da homoseksualac usvaja... ni vjernik ni jehovin svjedok, ni musliman, ni cigan, ni srbin, ni hrvat...

ali sam jako protiv kad se bilo koje od tih karakteristika koje nimalo ne odgovaraju prirodnoj, bioloskoj okolini postavljaju kao prednost u odgoju djece .. naprosto zato jer one to nisu... stoga je moj zakljucak da problem sa odabirom usvojitelja ne treba rjesavati na nacin da se djeca dijele bilo kakvim parovima koji imaju prednost zato sto su parovi ali ne i ono sto je najoptimalnije za ljudsko potomstvo.. majku i oca..

dakle svi ljudi (a tako kaze i postojeci zakon) imaju pravo biti usvojitelji kao pojedinci ako je to od posebnog interesa za dijete... taj dio zakona ne kaze da homoseksualci nemaju pravo biti usvojitelji zbog svoje seksualne orijentacije.. i to je naravno korektno.. jer ce se uvijek pojaviti neki poseban slucaj u kojem ce neki covjek - pojedinac biti adekvatniji izbor u datim okolnostima iako ga ne mozemo smatrati bioloski idealnim okvirom odrastanja djeteta majka/otac

zakon postavlja stvari opcenito.. i ne moze drugacije.. ovako kako je postavljeno cini mi se korektno.. jer je slijed zakona sukladan prirodnim bioloskim pravilima.. no dozvoljava i odstupanje od toga u odredenim posebnim okolnostima..

kome ce socijalna sluzba dati posebno pravo... ne bih ovom prilikom uvodila u raspravu jer tu nije samo problem pravilnika i naputaka vec i cisto ljudskog faktora, socijalnog radnika i socijalne sluzbe koja ni ovakva kakva jest ne funkcionira optimalno.. pa je sve to posebna prica, za veliku i dugacku raspravu..

Postojecim zakonima nitko nije diskriminiran.. vec je zakon prilagoden prirodi ali i suvremenom ljudskom drustvu. Ono sto funkcionira ne treba ponistavati, a posebno sam protiv izmisljanja umjetnog i nametanja bilo cega sto nije logican i prirodan slijed stvari..

da li ce u buducnosti pojedinci vise usvajati djecu nego li danas... ja ne znam, mozda bi trebali, a mozda i ne bi.. jer da je to optimalno ne bi razgovarali o problemima samohranih roditelja.... odrastanju bez oca/majke.. no ipak ne bih takvim posvojenjima davala zakonsku prednost ali ni prijecila u posebnim slucajevima.. posebnim ljudima ili posebnim okolnostima..

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

prirodno?

Homoseksualnost je prirodna, ne znam o čemu pričaš. Postoji među životinjama, među ljudima, oduvijek - valjda je onda i prirodna, zar ne? :)

Po meni (naveo sam jednu ispovjest) taj homoseksualni bračni par iz primjera zvuči kako sasvim fino mjesto, fina obitelj za odrastanje djece. Dok homoseksualni nemaju pravo na brak / zasnivanje obitelji - socijalna služba će uvijek rađe dati dijete heteroseksualnom paru, bez obzira na njihove kvalitete, negoli homoseksualnom - što nije ok. Osim toga, dijete usvojeno od bračnih homoseksualnih supružnika je apsolutno zaštićeno (nasljeđivanje i slično) kao i dijete iz heteroseksualnog braka što mi je ok.

Što fali navedenom kanadskom modelu?

Tko je glasao

BRAVO @zapi.. zoologija i ostale -logije ti fakat idu...

nacisto si prirodno nadaren da ih objasnis.. nerazvijenim ljudskim jedinkama, hendikepiranim u visokim dosezima shvatanja danasnjeg stupnja razvoja homosapiensa..

hvala ti na ovoj spoznaji..da te nema.. mnogi bi ostali uskraceni za tako visoke umotvorine...

dakle, kazes da su poznati slucajevi prirodnog razmnozavanja homo zivotinja biljaka i ostalih po izboru.. pored toga posebno je poznato da zivotinje sa homo sklonostima usvajaju napustenu mladuncad.. u nekim zivotinjskim i biljnim podvrstama pokazana je posebna sklonost ostavljanja mladuncadi grupiranim homo zivotinjama.. homoseksualnost se u stvari dogada kao posljedica izrazite sklonosti odgoju mladuncadi kod svih zivotinjskih vrsta, ali ne i radanju podmladtka, koje je dosta rjede.. i tu sasvim prirodnu okolnost su ljudi kao najrazvijenije zivotinje konacno uocili te odlucili uvesti kao svoje novo drustveno pravilo..

fakat bravo...
za ovo treba biti posebno pametan!
makar mislim da ce te pratiti teska sudbina neshvacenog u umnim dosezima o prirodi zivotinjskog svijeta od vecine danasnjih ljudi.. ali takva je sudbina svih "genija", zar ne?
..pa ces ti to i dalje valjda stoicki podnositi i nastaviti sa mudrosranjima kao sto smo vec odavno navikli, ne samo gornjeg tipa vec i novima, jos inventivnijima.. o matrix maternicama, licencama i slicnom...

genitalac, nema sta...

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Prirodno

Vrijeme mi je ograniceno pa dajem zbirni odgovor:
eto malo na brzinu;
Luna je već dosta toga napisala.

Sklonost homoseksualnosti je devijantna.
To je istina prirodno, no to je prirodna devijacija.
Apsolutno je prirodna da ce se na 100000 ljudi roditi odredeni broj s srcanim manama, odredjeni broj sa sklonosti pedofiliji, odredjeni broj s nefunkcionirajucim udovima, odredjeni broj s autoimunim bolestima... No reci cemo da ti ljudi i imaju prirodenu manu i necemo od te mane praviti standard.

Tako i s djecom, ona se trebaju radjati u heterosexualnim brakovima prirodnim putem.
OK, neki zbog prirodnih ili društvenih razloga nece moci imati djecu tim putem. No onda je bolje djecu smjestiti u okruzenje sto slicnije normalnom okruzenju.
Zato sam protiv da djeca koja imaju traumu i odvoje se od roditelja imaju jos dodatnu traumu odrastanja u homoseksualnoj zajednici.
Protiv sam i toga da se djete dobiju samci (Milanka Opacic npr).
Smatram da je za optimalan razvoj potrebno da djete vidi obije uloga i majcinsku i ocinsku.
Majka nikada ne moze zamjeniti oca niti otac majku.

->Pointer

Tko je glasao

devijacije

Postojala su nekada djeca koja su jako teško kužila slova u školi. Pa bi ih svi zajebavali. Loše bi napredovali. Onda je znanost otkrila disleksiju. Pa je ista proučena. Pa su šokirano zaključili da djeca s disleksijom (problemi s dezorijentacijom u vezi slova) vrlo često imaju fanstastične sposobnosti vizualiziranja u prostoru i da su često nadarenija od prosjeka.

Pa je u hrvatsko školstvo uvedena obaveza da se, kada roditelj prijavi da ima dislektično dijete, prema njemu pristupa individualnim pristupom kad god je to moguće. Pisani testovi se zamjenjuju usmenim i slično. Dakle, naglasak je da dijete usvoji znanja, a ne samoj formi procedure usvajanja. Danas se procjenjuje da je oko 10% svjetskog stanovništva blaže ili jake dislektično, ali tolerantne i napredne zemlje su se prilagodile njihovoj devijaciji, a da pritom nitko "normalan" nije oštećen. I cijelo društvo od toga ima koristi.

Nije cilj od devijacije raditi standard, već je cilj svima (koji to zaslužuju) dati šansu.

Ti si protiv. OK. Srećom te upravo djeca po dječjim domovima i iz nesretnih heteroseksualnih brakova opovrgavaju. Skoro redom sva izjavljuju da nemaju nikakav problem s time da ih usvoji homoseksualan par. A njima vjerujem više nego tebi.

Tko je glasao

pa da.. to je ono poznato

pa da.. to je ono poznato istrazivanje provedeno u tisucama i tisucama domova za napustenu djecu...istrazivanje sa jedno milijun anketiranih... po raznim zemljama svijeta..
posebno su anketirani oni od 3 do 5, 6 do 9, 10 do 12 i tako dalje do 18 odabrana trogodisnja razdoblja radi razlike u seksualnom sazrijevanju djece sa datim odgovorima statisticki obradena i prikazana na grafu redom.. crveni/zeleni stupac, plavo/zuti, bijelo/roza... (sto mozete vidjeti u prilogu evo ovdje " ")... klikom na lijevu tocku desnog kuta doci cete na stranicu u kojoj je za svaku drzavu prikazan poseban graf po istom obrascu..

dubinskom analizom doslo se do zakljucka kako je homoseksualni par roditelja narocito privlacan danasnjem uzrastu od 3 do 5 godina.. ciji se ushit takvim usvojiteljima vidi kao mozdana ekspresija u obliku gausove krivulje snimljena posebnom "zapieeg" aparatom..

analiza je dovela do jos nekih neospornih rezultata, od kojih je posebno interesantna krivulja histereze ocitana tim specijalnim strojem za mjerenje mozdanih aktivnosti odnosno toka magnetskih strujanja kod nedonoscadi sve do uzrasta od 24 mjeseca.. koja se redovno pokazivala pri slusanju rijeci "homoseksualni roditelj"... takvu krivulju su svjetski poznati znastveni radnici iz instituta Zapboskovic objasnili kao posebnu sklonost nedonoscadi ne samo homoseksualnim usvojiteljima vec jos preciznije, muskim homoseksualnim parovima - usvojiteljima..

tko dakle kaze da rijeci nisu vazne? nitko vise nakon ovog znastvenog istrazivanja ne moze bez zadrske tako nesto tvrditi, pogotovo zato sto su kontrolna ispitivanja na istoj djeci uz visejezicno ponavljanje pitanja da li zele biti usvojeni od homoseksualnog para dali potpuno jednake rezultate..... Pored toga ovo znanstveno istrazivanje dokazalo je da sto su mlada djeca to intuitivnije reagiraju.. nacisto logicna i prirodna reakcija na pojam homoseksualnog para usvojitelja kod djece .. dokazala je vec odavno znanu cinjenicu...

da @zapibudalastinama nema kraja a ni konca..

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Bljak...

Želiš li ti reći da bi bilo bolje za onu curicu da je ostala u domu, nego da ju je posvojila Opačićka?!

Inače, doista mi je zlo od vas dušebrižnika za prava posvojene djece koji svoja mišljenja čitaju u katoličkim i homofobnim brošurama.

Tužna je istina da je kod nas teško posvojiti dijete i najnormalnijem i najklasičnijem hetero braku. Niti jedno dijete ne ide iz doma van, dok ne sjedne nova "glavarina" u dom za nezbrinute...

Samci ili pak neki drugi "nestandardni" potencijalni usvojitelji, tipa homo para, skloniji su usvojiti i "oštećeniju" robu - starije dijete ili dijete s poteškoćama, dok većina pak hetero usvojitelja žele onu frišku i neoštećenu - male bebe - kroz koje će prije svega afirmirati svoj poriv za roditeljstvom tj. realizirati vlastitu sebičnost kroz dijete kao medij.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Promjena

Zbilja divan riječnik.

Ne, za tu curicu bi bilo najbolje da su ju posvojili heterosexualni roditelji.

Tužna je istina da je kod nas teško posvojiti dijete i najnormalnijem i najklasičnijem hetero braku.

Upravno, tako, i što nas priječi do to promjenimo?
Je li lakše promjeniti zakonski akt ili niz drugih prirodnih i društvenih zakona?

Lijep pozdrav, Pointer

->Pointer

Tko je glasao

Kad bih pisala poput nekih drugih ovdje,

onda bih napisala:

"Bljak! Razina heterofobije se podiže iz minute u minutu!"

Tko je glasao

Aha...

Evo, već idem organizirati jednu peticijicu, baš po uzoru na vas, obožavatelje kulta ravnih krastavaca...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

@Rebel V. Rudan i pederi??

Na temu TKO TU KOGA JEBE evo dio aktualnog teksta Vedrane Rudan, moje povremene noćne more::
............
I ja imam briga. Doduše, malo su drugačije. Jutros sam ušla u prodavaonicu Mlinar. Mlinar je lanac koji prodaje različite vrste kruha i kolača. Svaki dan pojedem jedan krušni štapić “sa lukom”, prodavačice mu tepaju “lukavi”. Pedeset grama, tri kune. Sto grama, šest kuna, tisuću grama, šezdeset kuna.

Šta vi mislite? Da li je normalno da u Hrvatskoj kilogram kruha u obliku lukavog štapića košta koliko i kilogram čiste puretine? Nije normalno? Ne znate odgovor? Ne ne mislite o tome? Vas noću i danju opsjedaju samo seks i homići? Dok vi strastveno brinete tko koga jebe ne vidite kako nas jebu. Prodavaonica čiste pornografije je u blizini škole, dječica kupuju “lukave” i baš nikome od vlasti, Ustavni sud bi mogao svoje reći kasnije, ne pada na pamet da Mlinara i ostale hrvatske mlinare priupita kako formiraju cijene.

Stvarno ste sigurni da ovo što nam danas u Hrvatskoj rade mlinari svih profila nije opakije od seksualnog odgoja? Sigurni ste? U svom stavu čvrsti poput klisurine? Jebe vam se pošto je kruh ali svršavate jer vam djeca u školi neće učiti što je orgazam? Pa da nisu lukavi?
...............................
Mogu se složiti s osnovnim tezama Vedrane Rudan u njenoj kolumni, ali nikako mi nije jasno ne jebe li i ona nas:!?? Naime, od čijih novaca kupuje ona taj skupi "lukavi" kruh, na koji se žali?? I pita tko formira cijene tom kruhu, kao "Mlinar" nas jebe jer ga nitko ne kontrolira tj, država dozvoljava tako skupi kruh! A mi se bavimo pederima, a ne cijenom kruha??
Moj odgovor Tamici Rudan: Cijene lukavog kruha formira, na neki način, ponuda i potražnja. Kako je to EKSKLUZIVNA PONUDA, a potražnja mala (kupuju ga odabrani!) onda je naravno i toliko skup!
Ne jebi nas i ti, Vedrana Rudan!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Rudanica nas

temeljitije jebe u jednom drugom smislu: polupismena je, poludoučena, isprazna, netalentirana, banalna i sve tome slično.

Ali, sve to zabašuruje svojim klepetavim jezikom, te klepećući njime bez kraja i konca, bez reda i stila, ona važi u ovoj zemlji za "spisateljicu"! Piše kolumne, piše "romane", kotira kao nekakva "društvena kritičarka"..... I koliko god da je možda malo plaćena po napisanom retku - svaki taj redak konzumenti njezinoga (ne)djela plaćaju enormno više nego jednu kiflicu u "Mlinaru"! Kao da bi "Mlinarovih" tisuću grama kiflica stajalo, ne 60 kuna, nego 60 tisuća kuna! Tako nekako!

Riječju: bljak.

Međutim, žena traje i traje, i nitko joj ništa ne može......

Tko je glasao

@Fioma Fomič

Ljubim te zbog ovog upisa, makar "zaphod" bio ljubomoran!
I napisao sam u međuvremenu kolumnu, a ne mogu otvoriti ranije stranice, a hoću prenijeti ono što si još pisala uz Kurčevo polje.. Daj, budu dobra, navedi mi ovdje one još dvije-tri tvoje spolne sintagme iz onog tvog originalnog upisa!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

spolne sintagme...

.... u.... idem povraćati :)

Tko je glasao

Ah, tko će sad to tražiti.....

Možda: "rat od Kurca, za Kurac, na Kurčevu polju....." :)))))

Tko je glasao

Ljubo@ Svi znamo tvoj

Ljubo@

Svi znamo tvoj "problem" sa Rudanicom još od onog "p.... dima
iznad Gaze", ne znam, ja je rijetko rijetko čitam, mislim da igra na kartu "dža ili bu" i da jednostavno mora biti takva kakva me jer njeni čitatelji do naposlijetku očekuju od nje

Nekada pogodi, nekada ne, osnovne teze iz ovog teksta su joj pogođene i to je činjenica, a što se tiče njene kupovne moći..be znam, ne tako davno je javno istupila protiv Profila (svog izdavača) zbog duga od 18 000 kuna..sumnjam da se baš valja
u novcima.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci