Tagovi

U Hrvatskoj vlada teska Institucionalna kriza!!!

Da li su nasi gradjani uopce svjesni cinjenice da trenutno
u Hrvatskoj vlada teska Institucionalna kriza?!

Da li im je jasno da su izbori temelj legitimiteta
cjelokupnog sustava drzavne vlasti te da bi svako novo sazivanje
Sabora RH bio u potpunosti nelegitiman cin, a samim time bi
Hrvatsku Drzavu doveo u stanje Anarhije?!

Osim toga, daljnje ucestvovanje Predsjednika Mesica i Crvene opcije
u kazalisnoj izbornoj lakrdiji nam uveliko dosta govori o njihovom politickom kredibilitetu koji je ravan nuli. Sloganu "cilj opravdava sva sredstva" tu nema mjesta.

Jedini moralni pobjednik u hrvatskom "Muppet Show-u"je je G.
Milorad Pupovac koji je javno dirnuo u osinje gnijezdo
dovodeci s pravom u pitanje trenutnu postojanost
Institucionalne krize, a koji se s time dokazuje kao
istinski borac za bolju, postenu i demokratsku Hrvatsku.

Nasem Hrvatskom Srbinu Svaka Cast!

Za kraj bih se htio osvrnuti i na nedavan komentar G. Zorana Ostrica u svezi njegove tvrdnje da "izbori nisu bili lazirani", ali priznaje da je "malo muljanja" ipak malo postojalo:

G. Ostric svako "muljanje" bez obzira na velicinu je izravno rusenje legitimiteta svakog demokratskog izbornog procesa. Osim toga, ovdje se ne radi o "malo muljanja" nego o vrlo plansko-osmisljenom izbornom laziranju.

Ako nam sva sadasnja vladajuca garnitura na vlasti i tu privilegiju uskrati, tada se onda s pravom postavlja pitanje:

"Zasto su ginuli Hrvatski tigrovi?!"

Tagovi

Komentari

Ako ćemo hladno rezonirati,

Ako ćemo hladno rezonirati, tigrovi su se borili i izborili da SKH ostane u RH na vlasti, i svaka im čast uspjeli su! Kako je izbjegnuta prirodna i logička promjena vlasti prije 20 godina logično je a i bilo je predvidivo da će ovo završiti u anarhiji.

Tko je glasao

Ako se preslo preko velike

Ako se preslo preko velike pljacke kroz pretvorbu i privatizaciju, tesko da ovo nece proci. No ukupni nazivnik je isti. Nepostojanje pravne drzave. Sve u svemu, mozda ne bi bilo zgorega za pocetak uspostaviti ustavni poredak. Mozda bi tako nesto moglo biti i moto neke nove opcije.

UZDP-Tiaktiv

Tko je glasao

Ja se vodim svojim idealima

Ja se vodim svojim idealima u javnom djelovanju (zato sam loš političar - više sam ideolog i propagandist), ali nastojim realistički promatrati svijet oko sebe. Muljanja uvijek i svuda ima - po tvojoj logici "legitimitet" ima samo idealni društveni poredak, a nijedan poredak danas u svijetu nije "legitiman". Bilo je nepravilnosti, ja sam se složio da moja stranka stavi potpis pod priopćenje o tome, ali to nije "lažiranje".

Najzad, koji je tvoj konkretan prijedlog? Pravni putevi su iscpljeni, mogućnosti za političko djelovanje nema jer nijedna parlamentaran stranka neće to potegnuti. Što dakle činiti? Ja ne želim gubiti vrijeme na opsesivno ponavljanje kako je to nperavda. Druge se stari u svijetu događaju, čime sam se bavio i o čemu sam pisao ovih dana: ZERP je i dalje usijana tema, završila je konferencija o klmatskim promjenama na Baliju, ATTACK je skvotirao jednu staru tvornicu pa izbačen, moja stranka je osnovala jednu novu podružnicu, spriječili smo nelegalnu off-road trku kroz park prirode, čitam knjige "Krv i nafta" od M. L. Klarea i treći tom "Tisučuijedne noći"...

Zoran Oštrić (Zelena lista)

Tko je glasao

"Pravni putevi su

"Pravni putevi su iscrpljeni,mogucnosti za politicko djelovanje nema jer nijedna parlamentarna stranka nece to potegnuti.Sto dakle ciniti.?"
Treba vas j...ti.Sto se bavite politikom kad neznate sto dalje ciniti.I ovo se ne odnosi samo na tebe,nego na sve u Hrvatskoj politici.Zar je Sanader pametniji od sviju vas da vas j..e kako on hoce.Evo frederik vam je sve servirao.Objasnio vam je kako je HDZ opet pokrao glasove.Sto jos hocete.Da pokrene tuzbe,da bi vi mogli zasjesti u fotelje bez zamjeranja drivi.Milanovic mu prijeti zatvorom ako(on Milanovic) preuzme vlast.Ne treba biti toliko pravno potkovan da bi se Sanadera zatvorilo.Nista ruznije ne mogu cuti nego kada kazu "nema politicke volje".Kakva volja.Kriminalce u zatvor.I onoga koji nema "politicke volje".Zasto Milanovic vec sada ne poduzme korake da drivo odgovara ako je napravio kriminal.Kakav imunitet.Valjda bi lakse bilo optuziti(i procesuirati)premijera ili zastupnika nego obicnog gradjanina.Sto to znaci imunitet.Mogu ubiti,opljackati,prevariti ili jednostavno pociniti bilo koje kazneno djelo ,a ne moraju odgovarati jer eto imaju imunitet.Na kraju mogu i silovati a da ne odgovaraju.Pa gdje to jos u svijetu ima.Doduse ima ponegdje,ali u Europi sigurno ne.(mozda na Kosovu)E, promijenite se i vi politicari ili cemo vas mi POLLITICARI promijeniti.A moracemo.I hocemo sigurno.Oprosti Zorane ne odnosi se sve na tebe ali i ti si politicar.A ti si mi malo drazi jer si polliticar.

Tko je glasao

Rezultati svih pravnih

Rezultati svih pravnih puteva u Hrvatskoj su vec unaprijed bili osudjeni na propast. Medjutim jako je bitno da se Hrvatskom gradjanstvu te pogotovo inozemnim politickim promatracima "simbolicno" dokaze da su svi ti pravni putevi i zaista iscrpljeni.

Nakon toga sljedi novo poglavlje, a to je tuzba Europskom sudu za ljudska prava kao i kaznena prijava za kazneno djelo izborne prijevare na cemu HSB putem odvjetnika Ozrena Tartarca vec aktivno radi na tome.

Takodjer ce biti vrlo vazno utjecati na vanjske politicke cimbenike (European Union & USA) putem svjetskih medija i dokazati da u Hrvatskoj vlada teska Institucionalna kriza, te cinjenicno stanje da nakon saziva novog Sabora RH, u Hrvatskoj nastupa stanje anarhije.
A tu vec nastaje ogroman legitimni problem za sve inozemne politicke cimbenike, a pogotovo za EU.

Zatim otvorena potpora svake (ne)parlamentarne stranke kao i pojedinacnih politickih predstavnika (npr. G. Pupovac) ce i te kako dobro pomoci toj svrsi. Sto nas je vise u toj "revolucionarnoj koaliciji", sanse za promjene su puno vece. Krajnji cilj bi bio razbuktavanje vatre. Osim toga postoje i mnogi drugi mehanizmi...

Medjutim najgora varijanta bi bila pasivnost te prihvacanje trenutne politicke situacije kao normalu jer onda u tom slucaju tada umjesto hrvatsog jezika mozemo slobodno uvesti bee-bee jezik kao sluzbeni jezik RH.

Live Free or Die !

Live Free or Die !

Tko je glasao

Ne znam na što je mislio

Ne znam na što je mislio Conte o duplitanju postova, ako je mislio na moj onda moram priznati da ovo ne prepoznajem kao kopiranje nego ustrajavanje.

Drugo, radi eventualnih dilema o zakonitosti i nezakonitosti, ponovit ću moj komentar na Hatz-ov post o potrebi mijenjanja izbornih zakona, a tiče se lociranja nezakonitosti koja je postojala u provođenju ovih izbora (Charlica):

U mome postu Institucionalna kriza sam brojčano izvodio slutnje u organizoirane zloupotrebe postojećeg izbornog sustava. I kad i ako se ne bi skupilo dovoljno glasova u Saboru za promjenu ostaje nam drugi institut- da se sve provjeri i u izbornim pripremama i na samim izborima - PRIMJENI ZAKON!!!
Ja sam naglasio da smatram da su izbori bili nezakoniti radi nezakonitog postupanja vlade u pripremi izbiora, te toleriranju neopravdanog ponašanja u vrijeme izbora.
Bit ću ovdje malo jasniji.
1. Svi Hrvatski građani imaju pravo glasa i nitko im to ne može oduzeti.
2. Postoje 12 izbornih jedinca, od kojih je 10 glavnih unutar Hrvatske, te jedna dijasporalna s nefiksnom kvotom i manjina s fiksnom kvotom
3. nepravilnosti i nezakonitosti su nastupile kad se mimo regula i zakonom predviđenih propisa dijjaspora prelijevala u domovinske jedinice i nabijala broj glasača te duplirara glasove.
Kako to riješiti?
Domovinski glasač je onaj koji ima svoj stalni boravak u Hrvatskoj, djeluje i živi unutar granica Hrvatske i samim time glasuje u svojim izbornim jedinciama.
Dijaspora su svi oni koji ima svoj stalni boravak, žive i rade izvan granica Hrvatske.
Naglašavam ovo stalni boravak. Ja kad neke potvrde tražim idem u policiju i dobijem potvrdu na osnovu korektne evidencije. Nema šanse da drugu dobijem kad bi mi za bilo što trebala. Da bi se netko mogao pojaviti na domovinskim izbornim listama morao je dokazati, u skladu s današnjim propisima, da ne živi vani nego unutar Hrvatske. A to je potvrda iz druge države da tamo nije stalno prijavljen koja se ne može dobiti ako to nije istina.
Korektnpo vođenje evidencija mjesta stalnih boravaka i njihovo preslikavanje (uspoređivanje) s izbornim listama se nažalost u Hrvatskoj ne provodi.
Tko je to dužan napraviti i koliko bi vremena trebalo za to srediti?? Pitajmo Mrraka!!! Danas u vrijeme kompjuterizacije, JMBG-a, osobnih podataka i usporedbi naših spiskova s onima u BiH (jer oni su problem) Vlada u pripremnim aktivnostima su mogl.i a nisu učinili ono što im je zakonska obveza, nego su dozvolili neuredne izborne spiskove i prenapuhavanje domovinskih jedinica (s otvorenom sumnom da su se masovno koristila dva glasa).
Dakle Vlada je postupala nezakonito, pa su i izbori takvi! To je veliki problem koji stoji i stajat će nad svima u Hrvatskoj, a naročito nad onima koji na osnovu takvi nerealnih rezultata skroje vlast , i onih koji im to omoguće a ogluše se o činjenicu da rezultati nemaju zakonsku opravdanost.

Nije baš kod nas toliko zagonetna situacija da se ne zna što je legalno a što ne, a najgore je prešutjeti! A glede institucionalne krize i sam ću se još jednom javiti, i ne još jednom, nastojat ću uvijek dodati i nešto novo, kao što je ovo ovdje.

Rezultati ovih izborna nisu sporni radi loših zakona nego elementarnog neprodržavanja zakona - jer je i najgori zakon bolji od nikakvih zakona na što se u osnovi svodi nepridržavanje postojećih zakona.

Tko je glasao

Dvostruki post, molim

Dvostruki post, molim pobrisati!!!!
Jos dodano:

CarloConte je svojom blesavoscu poslao SVOJA dva posta jedan za drugim pa sam jedan pobrisao i ovdje zamolio da se makne ovo bespotrebno. Eto.

A da je i ovaj dnevnik dvostruki - nije. Trostruki je, cetverostruki a s vremenom ce biti i zesce. nekoga je opet ufat'la panika pa Macek salje emisare.....

Tko je glasao

Ako niste uspjeli shvatiti

Ako niste uspjeli shvatiti poantu mojeg komentara, onda sumnjam da cete moci shvatiti i Frederikov. A, sto se tice "...pa Macek salje emisare...", ja da sam na Vesem mjestu, odmah bih odjurio na specijalisticki pregled kod Dr. Logikijusa.

Live Free or Die !

Live Free or Die !

Tko je glasao

Hrvatski tigrovi su, izmedju

Hrvatski tigrovi su, izmedju ostaloga, ginuli i zbog politikom postavljenih zapovjednika koji su vlastitim grjeskama poslali Tigrove u smrt. Namjesto prijekog suda dobili su promaknuca i bolje pozicije te je poneki i napredovao u stranackoj hijerarhiji ZNA SE cijoj.

Hrvatska nije u institucionalnoj krizi, daleko je od toga, izmedju ostaloga zahvaljujuci postivanju Ustava od strane Predsjednika Republike Hrvatske.
To sto neko zeli nabiti fobije institucionalne krize te loviti u mutnome,kao sto je navikao, tome prijeti kriza vlasti i zato upravo preko tebe spominje anarhiju.

Mada, sto si ti htio napisati?
zasto je nelegitimno sazivati Sabor?
Pojasni ovo:

Da li im je jasno da su izbori temelj legitimiteta
cjelokupnog sustava drzavne vlasti te da bi svako novo sazivanje
Sabora RH bio u potpunosti nelegitiman cin, a samim time bi
Hrvatsku Drzavu doveo u stanje Anarhije?!

Tko je glasao

calmati, hannah....tj. smiri

calmati, hannah....tj. smiri se i ne divljaj, kakva institucionalna kriza, kakvi bakrači

....a još manje mi pupavca navodi kao svijetao primjer. pa taj isto samo gleda di će se najbolje uvalit i dobro zaradit...

CC

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci