Tagovi

U Hrvatskoj tajna koliko su „peglane“ poslovne kreditne kartice državnih dužnosnika i službenika?

Iako je za sročiti odgovor na moje zastupničko pitanje tko sve od državnih dužnosnika i ostalih službenika izvršne vlasti ima pravo na korištenje službenih poslovnih kartica te koliko novaca je za to utrošeno u 2007. godini ministru financija Ivanu Šukeru bilo potrebno gotovo mjesec dana, odgovor je u najmanju ruku manjkav. No, ako želimo biti u potpunosti iskreni, dobiveni odgovor je i protuposlovnički, a iz njega se može iščitati i da ministar Šuker ili ne zna koliko novaca su dužnosnici i službenici potrošili peglajući službene kartice ili pak, možda, te podatke, iz tko zna kojih razloga, taji.

U prvoj, protuposlovničkoj verziji Šukerovog odgovora na moje pitanje stoji kako je Odluku o uvjetima korištenja službenih osobnih automobila, mobilnih telefona, redovnih zrakoplovnih linija, poslovnih kreditnih kartica, sredstava reprezentacije te sredstava za službena putovanja donijela Račanova koalicijska Vlada još 2000. godine te da mu nisu poznati razlozi zbog kojih tadašnja Vlada tu odluku nije objavila u Narodnim novinama. No, u Odluci o kojoj je riječ izrijekom stoji da ona na snagu stupa danom donošenja, a ne objave u službenom listu Republike Hrvatske. Štoviše, Šuker u tom odgovoru ističe da Vlada HDZ-a i partnera tu odluku nije mijenjala, iako je to bila dužna jer zamjenici ministara kao takvi više ne postoje, a župani, ali ni mnogi drugi više nemaju status državnih dužnosnika. S druge strane, postavlja se pitanje jesu li državni tajnici, na koje se Odluka iz 2000. ne odnosi, koristili poslovne kreditne kartice?

Iako se Šuker u prvoj verziji svog odgovora poziva i na nalaze revizije, koja se obavlja kod svih proračunskih korisnika temeljem Zakona o državnoj reviziji, te naglašava da dosada nisu pronađene nepravilnosti, o konkretnim brojkama, koje sam ustvari tražio, nema ni slova, a kamoli brojke. Stoga se nameće zaključak da ministar Šuker tražene podatke skriva, što je samo po sebi strašno, ili ne zna koliko je novaca potrošeno „peglanjem“ kartica, što je za jednog ministra financija koji ima puno povjerenje premijera Sanadera budući da je već drugi mandat „čuvar“ državne blagajne još strašnije. Napominjem i da u drugoj, poslovničkoj verziji Šukerovog odgovora, upućenoj prvo predsjedniku Sabora Luki Bebiću koji ga potom, u skladu s Poslovnikom, proslijeđuje zastupniku koji je postavio pitanje, svih opravdanja i izmotavanja navedenih u prvoj verziji odgovora jednostavno – nema.

Budući da Odluka o uvjetima korištenja osobnih automobila, mobilnih telefona, redovnih zrakoplovnih linija, poslovnih kreditnih kartica, sredstava reprezentacije i onih za službena putovanja iz 2000. godine dosada nije bila nigdje objavljivana, ali niti mijenjana, njezinim davanjem na uvid javnosti bit će prilično jasno tko od državnih dužnosnika i službenika ima pravo na propisane beneficije. U konačnici, ipak se radi o novcu poreznih obveznika! Usporedbe radi, švedska članica Vlade dala je ostavku na svoju dužnost jer je službenom kreditnom karticom plaćala čokolade, pelene za djecu i cigarete, iako je taj novac uredno vraćala. U Hrvatskoj pak se zastupniku Hrvatskog parlamenta uskraćuju podaci o korištenju kreditnih kartica državnih dužnosnika i službenika, a o ostavkama nitko ni ne razmišlja.

S obzirom da Vlada Republike Hrvatske uporno odbija objaviti Odluku, to činim ja kako bih je učinio dostupnom javnosti, jer smatram da postoji javni interes za njen sadržaj i da građani Republike Hrvatske imaju pravo znati.

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us


Komentari

Meni ovdje nije stosta

Meni ovdje nije stosta jasno.Drzavni sluzbenici I i II ranga imaju pravo na reprezentaciju.Sto je to reprezentacija.Dodjem ja svom tetku u posjetu,on me izvede na rucak(mene i moju familiju)i plati sluzbenom karticom.Kako to moze biti?Dodje mu neki ministar iz Bugarske,odu na rucak u Zigante i moj tetak plati sluzbenom karticom.Malo sutra.Plati drzavni protokol.Ode moj tetak u posjetu ministru u Bugarsku,dobije dnevnice za hranu i spavanje,rucak,(a i nocenje)plati Bugarski ministar,vjerojatno karticom.Ili mozda plati Bugarski protokol.I tako redom.Koja budala dade kartice ministrima da oni trose kako hoce.Zar nije logicno da ih imaju sefovi njihovog kabineta i da netko kontrolise te racune.Na kraju krajeva sto ce im uopce kartice.Imaju dovoljno visoke place da mogu podmiriti troskove lokanja i zderanja.Svjedoci smo korumpiranosti nasih visokih duznosnika.Zar nije logicno da onaj tko te korumpira i plati rucak ili veceru ili bilo sto.Zakljucak je da im jednostavno treba oduzeti te kartice,a prije toga provjeriti svaki racun (i objaviti)na sto je utrosen novac .I na kraju ovaj moj tetak je izmisljen.Da je pravi ne bih ja bio gdje jesam.Bio bi ministar finansija,a ne bih pravio hamburgere po Americi.

Tko je glasao

Eh da su samo kartice u

Eh da su samo kartice u pitanju. Kupuju se i druge stvari u osobne svrhe koristeci drzavne povlastice od kojih dobar dio nelegalno....

Tko je glasao

Ja nikako da se prestanem

Ja nikako da se prestanem pitati, gledajući rasprave u Saboru, čemu uopće služi opozicija? Teoretski znam, ali u praksi ...?
Jer, uvijek se, kad je rasprava o nekom važnom pitanju, o nekoj odluci koju hdz želi provući kroz Sabor, pokaže da opozicija tu ništa ne može, osim ... dugo, dugo pričati i pričati, a na kraju ... zna se, prijedlog će biti prihvaćen, bez obzira što to nema veze sa pameću.

Npr. jučerašnja rasprava oko registra branitelja. Zdravorazumski prijedlozi za objavom registra, kako bi smo konačno imali "crno na bijelo" tko tu koga mulja, nisu imali nikakve šanse pored vladajuće garniture, tj. kosorice. Njezina izjava za mikrofonom koja je otprilike zvučala ovako: " ... nikakvi pritisci za objavom registra, nikakve rasprave oko toga neće utjecati na to da se registar imena objavi ..." ostavila me je bez riječi. Opet. Po tko zna koji put. Ma kako to ona još uvijek uspijeva nakon toliko godina? To, da me ostavi bez riječi.

Dakle, htjedoh reći da me je ta njezina izjava dovela do pitanja sa početka mog posta - ima li postojanje opozicije u Saboru ikakvog smisla?

Tko je glasao

Uz dužno poštovanje, Vaša

Uz dužno poštovanje, Vaša izlaganja su uvijek na mjestu, ali.................slažem se s komentarima.
Oporbeni igrokaz u Saboru, medijska blokada i "vladajuća farsa" su već odavno postale iscrpljujuće.
"Oporbena hrabrost" u Saboru je bila "nešto" prije 10 godina. Danas je vrijeme za ozbiljniju akciju i hrabre poteze.

Tko je glasao

Za nepoštivanje zastupnika

Za nepoštivanje zastupnika i neodgovaranje na pitanje trebalo bi ići zahtjevom za smjenu tog koji ne poštuje zakone države koja ga plaća.
Gospodine zastupniće pa shvatite već jednom da hrvatska pravna država ne postoji i da bi vi u saboru trebali biti prvi koji će poduzeti radnje za uspostavu pravne države ili da odstupite iz sabora. Ne smijete svojim prisustvom dati legitimitet kriminalu. Pa zar vam nije jasno da od europe, borbe protiv korupcije i reforme pravosuđa u vrijeme Ive Sanadera neće biti ništa. Pravna država bi se trebala pozabaviti vrhom kriminala u hrvata a to je, ZNA SE.
Zar Vam nije jasno da Bajić svaki puta kad se "ukljući" u istragu o visokom kriminalu zapravo bunkerira i uništava dokaze. Što se treba doguditi u Hrvatskoj da se političke stranke pokrenu. Jeste li svi isti?

Tko je glasao

Što se treba doguditi u

Što se treba doguditi u Hrvatskoj da se političke stranke pokrenu.

Ove "velike" stranke?! One nisu tu radi toga da bi se pokrenule, vec naprotiv da bi sve ostalo isto i na dalje.
A ne razumijem zasto bi onih 80% sitnozubana koji biraju te kvarnjake iz velikih stranaka, zasluzile nesto bolje od onog sto su dobili?
Meni je zao jedino kolateralnih zrtvava koji su preglaseni, ali jos gore sto moraju i placati sve pljacke i svinjarije sitnozubanskih idola.

Jeste li svi isti?

Svi koji nisu prije izbora potpisali antikorupcijski sporazum BURA-e, a da pri tom osim priglupih primjedbi nisu ponudili bolji, su definitivno isti.Za ostale mozemo samo nagadjati.To je sve velika predstava, jer ne znam gdje bi to ozbiljna oporba presutjela fantomskih 180.000 glasova na izborima.
Sreca je u nesreci sto se ova Potemkinova finacijska konstrukcija pocela opasno ljuljati i ici prema dnu.A nesretna je sto ce utjerivaci ( stranih ) dugova, tesko utjerati dugove samo od "elite" koja ih je podigla navodno u interesu glasaca. I zatim uglavnom i sprckala kroz projekte koji su cjenovno prenapuhani od 30-300%.O tome je Feral u zadnjih 18 godina napisao cca 5000 stranica.

Tko je glasao

Jesu Mucke, jesu i to u

Jesu Mucke, jesu i to u Saboru RH...premda neki manje, neki vise... drlesar je itekako svjestan cinjenice da u Saboru RH sjedi nereprezentativna vlast koja se bazira po principu 'jedni-drugima davaju legitimitet bez obzira na legalitet'. Moram priznati da nekako cijenim njegovu ustrajnost u prikazivanju i dokazivanju lopovskog kupleraja koji se odvija u Saboru RH bez obzira sto je vecini nama to ionako vec odavno poznato. drlesar mozda ne shvaca da iako on na taj nacin pokusava 'oprati' samog sebe pred hrvatskom javnoscu, tj. predociti da on osobno nije odgovoran za daljnje 'razaranje' nase drzave, on, kao zastupnik Sabora RH dakako snosi odgovornost jer i on osobno pridonosi postojanju jedne takve 'Neprincipijelne Koalicije'.

Pravna drzava ne postoji, i to nam drlesar i sam ukazuje putem ovog Dnevnika. Drlesar mozda i nema druge alternative jer on preko saborske fotelje najvjerovatnije prehranjuje svoju obitelj. Mozda ni njemu nije bas lako. Mozda se stvarno radi o casnom i moralnom covjeku, a ne o nekom glumatackom oportunisti..who knows...

Politicari nam tvrde da nam je u nacionalnom interesu uci u EU i to cim prije. Ja tvrdim da je za sada to sporedna stvar...nama je u nacionalnom interesu uspostaviti pravnu drzavu pa tek onda ici na referendum o pristupu u NATO pa potom u EU. Najvece kocenje ulaska u EU predstavlja postojanost 'Neprincipijelne koalicije' koju treba izbaciti iz Sabora RH i to pod hitno. Sansa nam je 12.04 u 12.

Mit je da u HR ne postoje zdrave i mlade organizirane snage. To Vam sadasnje politicke garniture na vlasti zele utuviti u glavu stvarajuci s time potpunu apatiju i uvjerenje kod nasih gradjana kako su "svi oni isti' ili da 'alternativa ne postoji'. To je jedna velika ordinarna laz! Alternativa uvjek postoji!

Pogledajte do kojeg je dna dosla HTV...zivimo u bolesnom drustvu u kojem sve vise i vise individualaca i to svih uzrasta pokusava pronaci spas u 'smrti', a takvih je primjera nazalost mnogo vise negoli se to pise u medijama.

Milanovicu se pokazao totalnim bezveznjakom...Pusicka je posustala pred 'vlascu i slascu'...a nitko ne vodi racuna o mladim narastajima i njihovoj buducnosti...

Live Free or Die !

Live Free or Die !

Tko je glasao

Lijepo si ti to napisao, a

Lijepo si ti to napisao, a najbolji ti je onaj dio o tome kako je nacionalni interes nato i eu, a o tome kako urediti samu državu i društvenu zajednicu... niti riječi. Uostalom potrebno je vratiti se samo malo u prošlost pa se sjetiti ozračja nakon potpisivanja koalicijskoga sporazuma: neka ministarstva nisu još imala niti prostorije u kojima će raditi i još hrpetina toga, ali su svi zastupnici do zadnjega ( valjda se zovu zato "savez za Europu") ponavljali poput papiga kako će Hrvatska "ubrzati pregovore o pristupanju euroatlantskim integracijama", a o samoj toj Hrvatskoj i sređivanju stanja u njoj niti slova. S obzirom da su istaknuli zastave eu-a na svakoj državnoj zgradi ( što je, usput govoreći, PROTUUSTAVNO) valjda su umislili da su zastupnici europskoga umjesto hrvatskoga parlamenta. Alternativa uvijek postoji ali zbog medijske blokade mlade, kreativne i neopterećene prošlošću snage ne mogu doći do izražaja. Što se tiče bolesnoga društva i medija sklonih tome, evo primjer: pet od šest vijesti na teletekstu RTL-a večeras su ubojstva, bombe i smrt. Ona šesta je vezana za izbore u Sloveniji i po mojem osobnom mišljenju i ta skoro može u onu kategoriju. I nemoj mi, molim te, Pusićku spominjati. Kada čovjek zna čiji je ona potomak dođe mu zlo. Za one koji ne znaju samo kratko: Osoba koja je u prosincu 1918 god. naredila pucanje po prosvjednicima na Jelačićevu trgu koji su izražavali negodovanje stvaranjem prve Jugoslavije kada je ubijeno 7 vojnika i 4 civila (nadam se da sam dobro zapamtio brojke- isprika ako sam pogriješio) bio nitko drugi do Grga Anđelinović- brat Pusićkina djeda. Poslije je izjavio:" Ponosim se svojim krvavim rukama". Ima još o njezinom ocu, ali budući da to nije tema ne bih dalje. Mislim da nam i ovo dovoljno govori o njoj.

cogito ergo sum

Tko je glasao

I nemoj mi, molim te,

I nemoj mi, molim te, Pusićku spominjati. Kada čovjek zna čiji je ona potomak dođe mu zlo. Za one koji ne znaju samo kratko: Osoba koja je u prosincu 1918 god. naredila pucanje po prosvjednicima na Jelačićevu trgu koji su izražavali negodovanje stvaranjem prve Jugoslavije kada je ubijeno 7 vojnika i 4 civila (nadam se da sam dobro zapamtio brojke- isprika ako sam pogriješio) bio nitko drugi do Grga Anđelinović- brat Pusićkina djeda. Poslije je izjavio:" Ponosim se svojim krvavim rukama". Ima još o njezinom ocu, ali budući da to nije tema ne bih dalje. Mislim da nam i ovo dovoljno govori o njoj.

(u citatu boldirao @bube)
Za one koji imalo drže DO SEBE ovakav način pisanja nije prihvatljiv. Mjeriti bilo koga po kriterijima pradjedova, stričeva ili očeva pokazuje nedostatak i kriterija i argumenata.

Tko je glasao

Pa da. Imaš pravo. Nije

Pa da. Imaš pravo. Nije pucala po nikome iz vatrenoga oružja, ali "ubija" hrvatski narod na drugi način. Svi oni koji su moj post onako ocjenili (čistom nula) time dokazuju kako se slažu s njezinom IZDAJNIČKOM politikom, a znamo dobro koji je krug pakla po Danteu rezerviran za izdajice. I nemojte se truditi replicirati na ovo, jer bojim se da neću imati želudac za to čitati. Molim se Bogu za takve, jer možda i ne znaju što čine.

cogito ergo sum

Tko je glasao

Nazalost, hrvatsku su vise

Nazalost, hrvatsku su vise ubili tipovi iz Jedino Hrvatska nego tisuce Pusicki. Samo neki u zivotu ne vide dalje od mrkve na stapu koji drze veliki domoljubi poput ortaka Pasalica i Ljube Cesica Rojsa (a ti nekih ima dosta, toliko da bi mogli stvorit izvozni brand, jer covjeku koji nema zivota, zadnje sto mu ostaje je pretjerano isticanje nacionalnog identiteta, s tim moze biti netko i nesto u svom virtualnom svemiru).

--
Think for yourself, question authority.

--
Think for yourself, question authority.

Tko je glasao

Pašalić je predsjednik

Pašalić je predsjednik "Hrvatskoga bloka" koji je politički mrtav i vjerojatno više neće niti oživjeti.
Rojs je član "Generalskoga zbora"; obojica su sudjelovali u stvaranju konglomerata "Jedinohrvatska" pred izbore, no nakon istih (pretpostavljam zbog izbornoga debakla) nema ih nigdje i rekoše politici bye-bye.
Trenutno u "Jedinohrvatska" su ostali ljudi koji nikakvih repova iza sebe nemaju i ja sam im se priključio prije 2 mjeseca.
Valjda nećeš mene optužiti za nešto.
Ovim putem ću zamoliti svekoliko čitateljstvo da prestane:
1. Mene osobno poistovjećivati sa strankom.
2. Optuživati cijelu stranku za grijehe pojedinaca iz prošlosti koji praktički i NISU članovi stranke.
Unaprijed se zahvaljujem na razumijevanju.

cogito ergo sum

Tko je glasao

jer covjeku koji nema

jer covjeku koji nema zivota, zadnje sto mu ostaje je pretjerano isticanje nacionalnog identiteta, s tim moze biti netko i nesto u svom virtualnom svemiru).

Znači po tvojem, oni ljudi koji imaju osječaj nacionalne svjesti su niko i ništa.

Daj ti meni opiši čovjeka koji je niko i ništa, pa onda onog koji je neko i nešto.

Tko je glasao

Svaki covjek ima nacionalni

Svaki covjek ima nacionalni identitet i ponos, odnosno osjeca pripadnost prostoru i drustvu u kojem zivi, ali covjek kojem je to prva stvar u zivotu i sebi uzima za pravo da bilo kome broji krvna zrnca, je nitko i nista. Takvi su se vecinom iskazali u procesu stvaranja "Domovine" i da se mene pita za takve bi revitalizirao goli otok, naravno bez ikakvih konotacija na znacenje koje imao u bivsoj drzavi. Ali najveci problem u citavoj prici je to sto kod vecine ljudi, obicnih ljudi, koji misle da su VELIKI HRVATI osjecaj nacionalne svijesti potpuno iskrivljen..Jer gledanje u zastavu i grb, pjevanje himne i odlazak na misu nije nacionalni identitet. Po meni su veci domoljubi oni koji stvaraju nesto kreativno i korisno, koji rade i privredjuju, koji dizu svoje obitelji i vole, ali takvi ljudi nemaju vremena vikat "JA SAM HRVATINA" i mahat okolo sa zastavom.

--
Think for yourself, question authority.

--
Think for yourself, question authority.

Tko je glasao

Možemo to tako reći, no

Možemo to tako reći, no gdje ima dima ima i vatre.
Nije nimalo slučajno što je baš Pusićka danas tu gdje i što su njezini preci prije kreirali vlast na ovim područjima.Isto je tako i otac od Čačića bio vrh politike, Perković mlađi naslijedio oca itd.
Zelim reći da kod nas postoji "kvazi plemstvo" i da se politika kreira sa koljena na koljeno.U takvoj situaciji gdje isti ljudi sjede u Saboru(neposredno ili posredno kreiraju politiku) ne mozemo ocekivati promjene jer promjene kreiraju ljudi.

Tko je glasao

Zelim reći da kod nas

Zelim reći da kod nas postoji "kvazi plemstvo" i da se politika kreira sa koljena na koljeno.

Iako je izvan teme ovog posta, no samo zbog dima:

Koliko god su ovi navedeni primjeri tačni samo kao vrh generalizacije ipak je (skoro) sigurno da ova dr. Vesna Pusić nije upisivala svoj fakultet i branila doktorat na osnovi zakonom utemeljene prednosti kod upisa baziranoj na tome tko su joj bili preci ili očevi - kao što je to sada praksa kod upisa na fakultete u RH. O tome je, s punim pravom kritički, već dovoljno u ranijim diskusijama rečeno.

Primjera za "kvazi plemstvo" u smislu o kome govoriš ima i u bližoj prošlosti, tek jedan od njih je Pankretić iz HSS-a.

Tko je glasao

Nije ovo tako izvan

Nije ovo tako izvan ključnog djela posta - koji govori i ponašanju na vlasti.

"Koliko god su ovi navedeni primjeri tačni samo kao vrh generalizacije ipak je (skoro) sigurno da ova dr. Vesna Pusić nije upisivala svoj fakultet i branila doktorat na osnovi zakonom utemeljene prednosti kod upisa baziranoj na tome tko su joj bili preci ili očevi - kao što je to sada praksa kod upisa na fakultete u RH. O tome je, s punim pravom kritički, već dovoljno u ranijim diskusijama rečeno."

Ako gledamo službeno, ako nema veze sa karijerom kćerke to što je akademik Eugen Pusić vječnost bio stup vlasti, pogotovu oko akademsko-sveučilišnih relacija, a ima to što su djeca palih i ranjenih boraca onda i sada službeno imala neke privilegije, onda bi svo bavljenje bilo službeno i ničim se ne bi trebalo baviti - jer je ama baš sve uvijerk bilo službeno i više nego u redu, jako dobro. Inače ima ozbiljne veze - uz ostalo je Vesna, slično ocu, kao osnovni dio sociologijske karijere imala bavljenje napredovanjem djelova društva, pogotovu tehnomenadžera, prilično školski slučaj kako se ozbiljne društveen deformacije razvijaju same od sebe.

Puno je važnije, sa puno više troška i još više nezgodnog uticaja na društvo i stvarna kretanja, u dugom razdoblju SFRJ i nakon 1990.g. to što su vrhovi reproducirali kroz sinove i kćeri, asistente, uže sljedbenike ... nego sve masovne deformacije stoke sitnog zuba. Zato je Vesna bila uvjerena da su ona i njezina mala ekipica bogom dani za veliku vlast u Zagrebu i na državnoj razini, radi čijih samo novčanih posljedica nema smisla 99 % javnih bavljenja raznim aferama, koje su sve zbrojeno manje od toga ako se primjereno računa, uključujući stvarni uticaj za dalje (totalni napadi na novce i slično).

"Primjera za "kvazi plemstvo" u smislu o kome govoriš ima i u bližoj prošlosti, tek jedan od njih je Pankretić iz HSS-a."
Slično, uz napomenu da je otac Pankretić još veći trošak od toga napravio time što je na čelo HSS-a, radi zbrinjavanja sina, instalirao Tomčića i njegovu građevinsku grupu - trošak cca jednak ili čak viši nego Vesna Pusić + Čačić, alikvotno veći od prosječnog HDZ udjela a znatno veći od alikvotnog SDP udjela, uključujući SDP u Zagrebu koji podiže prosječni alikvotni trošak SDP-a i konkurira doseći HDZ, HNS i ex HSS.

Paralele:
- kako bi tekle stvari u Sloveniji da snage ex omladine + Drnovšek nisu prevladale "socijalističko plemstvo" SK, čak u vidu Cirila Ribičića i Kučana ? Sama činjenica da mogu konkurirati je bila ključna a to što su većinom bili izvan dugih glavnih kuhinja je sama po sebi stvorila situaciju u kojoj nema nastavka onoga što je već početkom osamdesetih dovelo do ekonomskog a i društvenom loma;
- kako bi se odvijale stvari u ostatku ex SFRJ da su, slično Sloveniji i cijeloj srdednjoj Evropi, da su neke druge ("nove") snage mogle konkurirati starim snagama u Srbiji i Hrvatskoj?
- kako bi se stvari odvijale da su bar fakulteti, akademije, stručne institucije i usko stručni poslovi bili pošteđeni dugih jakih filtriranja, jačih nego u ostalim područjima?

Tko je glasao

Koliko ja znam ovo je (još

Koliko ja znam ovo je (još uvijek, ali nije sigurno do kada će biti) Hrvatska i u njoj je službeni jezik HRVATSKI pa vas molim da u skladu s tim i pišete- nemam novca za prevoditelje sa srpskog.

cogito ergo sum

Tko je glasao

A moram ti se nasmijati. Pa

A moram ti se nasmijati. Pa server pollitika.com je, koliko znam, u SAD. :-))

silverci

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Može biti i u zviježđu

Može biti i u zviježđu Oriona, ali ako su vama srbizmi u redu onda nemamo u čemu razgovarati.

cogito ergo sum

Tko je glasao

Ove rasprave o "čistoći"

Ove rasprave o "čistoći" jezika podsjete me na "Velike Hrvate" koji su hrvatsku riječ zastava rado zamjenjivali turcizmom "barjak", a kako bi glupost bila veličanstvenija ponekad su umjesto riječi zastava koristili i izraz "stijeg" (koplje na koje se stavlja zastava).

Tko je glasao

A koji srbizam je

A koji srbizam je upotrijebljen?

silverci

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Bube i TitoTuđman napisaše

Bube i TitoTuđman napisaše "tačno". Meni se čini da je to srbizam, zar ne?

cogito ergo sum

Tko je glasao

I nisi razumio što to

I nisi razumio što to znači?
Napisao si
nemam novca za prevoditelje sa srpskog

Tako je i Šešelj u Haagu tražio da mu prevedu optužnicu jer ne razumije hrvatske izraze: točka, točno itd.

silverci

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Naravno da sam razumio. Ako

Naravno da sam razumio.
Ako baš hoćes znati znam čak i čitati ćirilicu (velika tiskana slova), ali mislim da se nismo za to borili- za moj pojam je to čista provokacija osim ako je "lapsus calami", no nisam vidio da su se ispravili.

cogito ergo sum

Tko je glasao

Znaš čak i ćirilicu? Svi

Znaš čak i ćirilicu?
Svi oni koji su rođeni do sredine 80-ih bi je i trebali znati jer su je učili u školi. Ili su bili loši učenici, pa poslije 1990. prodavali priču kako nisu htjeli iz inata učiti ćirilicu.

Ako te "tačno" isprovocira, onda imaš prilično kratak fitilj.

silverci

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Silverci, Odnesi jedan

Silverci,

Odnesi jedan dokument koji je izdan u Srbiji na latinici kod suda u Zagrebu.

Sudac ga pročita i pošalje te kod sudskog prevoditelja radi prjevoda, ljudi pričaju i čudiju se.

Čul sam isto tak da u Beogradu nije drukčije,

Tko je glasao

exactly

exactly

Tko je glasao

a ti si u biti vuve?

a ti si u biti vuve?

Tko je glasao

Krivo, vive

Krivo, vive

Tko je glasao

Tačno je samo da se neda s

Tačno je samo da se neda s političkog položaja dok neumre kao i svi njezini klonovi

Tko je glasao

Što se treba doguditi u

Što se treba doguditi u Hrvatskoj da se političke stranke pokrenu.
Mucke, političke stranke se neće pokrenut, jer se ponašaju kao mastodonti u bivšem sustavu. Svi očekuju čudo, ali čuda nema.
Da je u Saboru više zastupnika kao što je drlesar stvari bi se možda i pokrenule s mrtve točke. Ovako i dalje možemo promatrati ne vjerodostojnost većine, prevrtljivost, ne dosljednost izrečenog u sabornici, ponekad i indolentnost. Uglavnom, kazalište na Markovu Trgu. Zamisli da se kojim slučajem narodni zastupnici u Parlamentu plaćaju po učinku, više od polovice nebi ih zaslužilo ni za kruh :)

Tko je glasao

To cudo sada ovisi o nama

To cudo sada ovisi o nama samima!

Vrijeme je da se kazaliste na Markovu Trgu ugasi i to zauvjek jer novaca za njihovu predstavu je sve manje i manje.

Live Free or Die !

Live Free or Die !

Tko je glasao

Moje iskustvo u zivotu mi

Moje iskustvo u zivotu mi kaze, da je prvo hrvatsko proljece dalo malo zdravih plodova u jesen. Zelim vam pregrst dostojanstva i uspjeha 12. travnja, a nadam se i bez kojekakvih toljaga :)
Neka vas cuva Bog i pamet u glavu.

Tko je glasao

Pa pokrenite interpelaciju

Pa pokrenite interpelaciju ministra Šukera!?

grgo

grgo

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci