Tagovi

Tužna humoreska

JEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTA

Komentari

Donacije i pozajmice

Karlovačka gradska tvrtka »Inkasator«, koja u tom gradu obavlja poslove naplate komunalnih usluga te brine o održavanju većine stambenih zgrada, ove je godine do 1. rujna Nogometnom klubu Karlovac donirala iznos od čak 180.000 kuna. U istom mu je periodu isplatila i tri pozajmice u visini od 244.670 kuna.
Vjetrenjača ima puno materijala za buduće akcije:)

http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Inkasator-NK-Karlovcu-donirao-18...

Tko je glasao

nogometaši - na posao

Sve je to zbog nevjerojatne situacije da su nogometni klubovi zaštićeni kada cijeli narod grca u neimaštini. Sve nogometne klubove koji žele biti profesionalni, dakle igrati u prvoj ili drugoj ligi treba odmah privatizirati. Neka kupe svoj stadion, zarađuju na ulaznicama i reklamama i što zarade, neka dijele. Ovako je grozomorna situacija: neki izmišljeni stogodišnjak od kluba koji prima po 6 godola na utakmici djeluje kao "udruženje": grad odnosno jadni radnici i penzioneri mu plaćaju stadion (jer nije njegov nego "gradski"), grad mu plaća i održavanje stadiona, navijači poslije svake utakmice unište po desetak tramvaja i autobusa, izloga i sličnog, a uz to dobiva i novac od grada za "kvalitetu" i onda se raztbacuje s tim novcima, kupuju limuzine, troše na pijanke i narodnjake i kukaju da nemaju novaca. Ako ih zarade, neka troše. No ako ne mogu privući ni par gledalaca na stadion i nemaju novaca, neka se počnu baviti nekim poštenim poslom.
Zašto je nogomet još uvijek u socijalizmu, kada je prošlo 20 godina od rušenja berlinskog zida? Kako žive nogometaši u Njemačkoj, Francuskoj, Italiji i drugim zemljama EU, tako bi trebali i ovi "siromasi". Ako Karlovac nema novaca za plaće, onda mu ne treba nogometni klkub u prvoj ligi. Isto je sa Šibenikom i drugima. Neka se sastaju nedjeljom i igraju amaterski, a za život neka zarađuju radom. Kao i svi drugi (ako mogu naći posao)

Tko je glasao

Tržište

Kao i pri prošlim nogometnim temama populistički napisam članam polučiti će mnoge pluseve.
Nisi li primjetio kontradiktornost u samom dnevniku.

"Ako je to cijena tržišnog opstanka, moram se složiti sa realnom situacijom i potrebom, uostalom nitko mi nije branio da se školujem u nekim profitabilnijim granama u kojima bi ako ništa imao veći izbor prilikom odabira posla, kusam kašu koju sam osobno posolio, zapaprio i skuhao."

"Treba ulagati, da, u mlade pogone, nek se bave klinci sportom, a ne da dolazimo u situaciju gdje roditelji financiraju opreme i putovanja kadeta da bi senior primao 20 000 kn, bio zalizan lakom, nosio DG remen i vozio Golfa lV sa kromiranim felgama"

Mislim da si sam dao odgovor. Nogomet je profitabilna djelatnost, ne toliko u Hrvatskoj. Da nema te pozadine, skupi auti, medijski prostor... Mnogi roditelji ne bi gurali djecu u nogometne vode. Jednostavan zakon tržišta, pustimo Hrvatsku
http://sportske.jutarnji.hr/luki-modricu-100-000-funti-tjedno-ako-totten...
kojom djelatnošću bi se hrvatski sportaši mogli baviti da zarade 1/100 navedenih iznosa.
Ti radiš u metalskoj industriji i plaće su takve u nogometu su drugačije...
Možeš upisati dijete na nogomet ili proklinjati sustav koji se vjerojatno neće tako drastično promjeniti.

->Pointer

Tko je glasao

Po meni

Po meni, ovo nikako nije populističi dnevnik već realistički.Bravo Rebel,gušt je čitati tvoje uradke.Pošto vidim jako malo komentara,izgleda da si uvrijedio veliki dio publike ovdje..

Tko je glasao

hvala da, iskreno ni ja ne

hvala

da, iskreno ni ja ne mogu dokučiti populizam u ovom dnevniku

Tko je glasao

Solidarnost

"A momcima iz Karlovca bi porucio neka se prekvalificiraju, jer ja ako ostanem bez posla necu imati privilegiju biti na naslovnicama,"

Vidljivo je da su na naslovnice poradi štrajka dospjeli i neki koji nisu nogometasi.
Smatram da je ovo tvoja recenica primjer populizma. Mislim da prije svega pokazujes nesolidarnost. To tvoje pravo ja ne osporavam jer ti se vjerojatno tesko solidarizirati s ljudima koji su citiram:
"koji su na "rubu gladi" jer 8 mjeseci nisu primili place koje sežu, pazite, od 5000 do 40000 kn mjesecno!?"
Mislim da se svako ima pravo boriti za svoju ugovorom zajamcenu placu i da bi odredeni stupanj solidarnosti trebao postojati cak i kada se radi o visokim iznosima.

->Pointer

Tko je glasao

Solidarnost - drugi pogled

Kaže moj dragi prijatelj skoro svakodnevno:"Nema NEŠTO za Ništa:"
Koliko su vlastite solidarnosti ugradili ovi nogometaši svima drugima kada je bilo teško i još je - toliko solidarnosti dobivaju natrag a to je : ništa, zero, nula.

Smeće koje mora očistiti nogometna organizacija unutar vlastitih redova je golemo i to sigurno neće inicirati primitivci kao Marković, Srebrić,Mamić,Sinovčić,Štimac,Mateša...jer to je njihova kasica-prasica.

Bio sam davnih godina skoro pa u rangu profesionalnog sportaša i nije mi palo na pamet kako bih na osnovi tih "zasluga" trebao do kraja života sisati tuđu krv.
Dečki su mladi i ako imaju potencijala neka idu na svjetsko tržište i naplate svoje znanje, a ako nemaju potencijala neka dođu na more - kuhari, pizza-majstori, kulturni konobari uvijek će imati posla.

Tko je glasao

Pitanja

Ne znam od kuda toliki šum u komunikaciji da se s nikim ne razumijem po ovoj temi!?
Zbilja sam se trudio dobronamjerno pročitati tvoj članak, no ne vidim kako neki 20godišnjak iz Šibenika ili Karlovca može utjecati na vodstvo u HNSu.
I kako bi oni
"kako bih na osnovi tih "zasluga" trebao do kraja života sisati tuđu krv."
sisali tuđu krv poslije kraja karijere? Po kakvoj osnovi će dobivati državni novac nakon kraja karijere?
Također, po čemu si siguran da oni osobno nisu solidarni sa ostalim hrvatskim radnicima i poreznim obveznicima?

->Pointer

Tko je glasao

Radi boljeg razumijevanja tvoje usporedbe

možeš li navesti - u kolikoj mjeri se za financiranje profesionalnih sportaša u Engleskoj troši novac poreznih obveznika, tj. u kolikoj su mjeri profesionalni sportaši na grbači društva?

Naglašavam, govorim o profesionalnom sportu.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

E to..

...je ključno pitanje?

Tko je glasao

Europa

To ključno pitanje si mogao i sam postaviti. Jer je ova replika kraća od one: „nemam vremena.“
Rado ću odgovoriti na Bigulicino pitanje, nadam se da će i ostali odgovoriti na moja pitanja.
Pitanje je vrlo složeno.
Prvo da demistificiramo, troškovi za transfere i plaće igrača narasli su do neslućenih razmjera te su klubovi najveći klubovi ujedno i najveći dužnici. Konkretnije brojke pogledajte na:
http://urednik.slobodnadalmacija.hr/Nogomet/tabid/84/articleType/Article...
Dakle 5 najjačih liga su u gubitcima, ti dugovi rješavaju se na razne načine:
U Španjolskoj i Italiji pomažu jedinice lokalne samouprave. U članku je spomenut čuveni transfer 480miliona € Real Madridu iz gradske blagajne.
Konkretno pitanje za Englesu, tamo su klubovi privatizirani i koliko znam nisu na državnim subvencijama. Klubovi imaju dosta stranih vlasnika i strani bogataši troše
http://www.jutarnji.hr/abramovic-po-satu-trosi-8500-funti-na-chelsea/243...
http://www.slobodnadalmacija.hr/Nogomet/tabid/84/articleType/ArticleView...
nevjerojatne sume novaca. Kao što je vidljivo Abramović je trošio 10000€ svakog sata.
Dakle vidljivo je da postoje razni modeli i da klubovi koji se utječu javnim strukturama nisu jedinstvena pojava u svijetu.

->Pointer

Tko je glasao

Nisi mi odgovorio na pitanje...

Ili ja tvoj odgovor nisam razumjela. Dakle, pitanje je - treba li država/porezni_obveznici/javnost financirati profesionalni sport i u kojoj mjeri? Da li svaki sport ili samo neki? Koji? Prema kojim kriterijima?

Ja nemam ništa protiv da se uspješnim profesionalnim sportašima odaje počast financirana javnim novcem za dobre rezultate čime doprinose ugledu zemlje, ili da se financiraju reprezentacije... Ove stavove preuzimam kao uobičajene, premda osobno i intimno mislim da je čak i taj novac bačen, jer mislim da nema neke velike korelacije između eventualnih zvjezdanih uspjeha naših sportaša na međunarodnom nivou i stvarne koristi koje od toga ima zemlja, al' ajde... psihologija mase tvrdi da je potrebno "kruha i igara"...

Međutim, zašto bi npr. itko pomagao Dinamo, koji se na svakom polju i u svakom pogledu blamira, a da bi njihovi profesionalci živjeli na naš račun ko bubrezi u loju?

Ako poneki tajkun želi imati taj hobi (kojim se usput i promovira) - široka mu nogometna livada... Sve dok se taj tajkun ne zove "Grad Zagreb", a ja plaćam 18% prireza i hodam po kaljuži...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Dinamo

Mislim da je pitanje bilo jasno; kako se financira sport u Engleskoj i na to sam odgovorio i obrazložio nekim brojkama.
A s tvojim stavom se u velikoj mjeri slažem. Moje osobno mišljenje je grad Zagreb treba financirati Dinamov omladinski pogon, dok sam i ja osobno ne samo protiv da grad financira seniorsku momčad već sam i protiv toga da države poduzeća (npr HEP) to rade. Čak mi je malo sporno treba li Holdnig to činiti.
Ono što sam napisao je da to nije neuobičajeno u ostatku Europe.
Ne mogu se nikako složiti da Dinamo koji je valjda jedini klub u Hrvatskoj koji većinu prihoda NE ostvaruje iz javnih proračuna
http://sportski.net.hr/nogomet/liga-prvaka/page/2011/10/19/0383006.html
neuspješan klub.
Lijep pozdrav, Pointer

->Pointer

Tko je glasao

"Vitaminizacija"

Grad Zagreb financira za Dinamov pogon slijedeće stavke ( ovako iz glave ) :
- 10 trenera, fizioterapeuta, liječnika......
- osiguranje utakmica, troškovi sudaca ( uglavnom organizacija )
- putovanja van Zagreba a za EU kupove dozvoljen trošak čartera
- čak i pripreme za sezonu u trajanju od 20 dana ( smještaj, etc) za 22 nogometaša gdje mi je najsmješniji dio koji kaže "vitaminizacija"
- odžavanje stadiona ( mislim oko 6 mil kuna - nisam siguran)
- juniori, kadeti..putovanja,pripreme,oprema
Nešto slično je i u ostalim sredinama (manji iznosi).
Zarada od prodaje igrača ide u sigurne džepove.

Ovaj štrajk igrača pokazao je sav jad i bijedu "profi" sporta kod nas. Zatvoriti slavine.

Tko je glasao

mislim da ti nisi shvatio

mislim da ti nisi shvatio point što je paradoksalno s obzirom na nadimak

u metalnoj industriji u VB ili GER radnik je plaćen višestruko uz višestruke beneficije ovisno o uvjetima

isto tako i u nogometu, nemoj ni spominjati u istoj rečenici Premiership i HNL ružno zvuči, za Premiership

ako je ovo populizam, pa daj ti uzvrati suprotnom retorikom i napiši nešto suvislo

Tko je glasao

Brojke

Mislim da se varaš, naveo si za primjer Njemacku i Englesku pa cu se referirati na to.
Mislim da brojke govore drugacije.
Prosjecna placa igraca u Premijershipu je 970000€, dakle oko 50000funti mjesecno
http://www.nogometni-magazin.com/eng-361d.shtml

Dok je prosjecna placa poštara u Engleskoj bila 1524funti u toj godini. (Izvor wordlsalaries)
Dakle prosjecan igrac u Englesom Premiershipu zaraduje oko 35x više od poštara (ovo je napominjem minimalan iznos ako bi se uzeli bonusi i najbitnije transferi odnos bi bio još veci u korist nogometaša).
Sve podatake navodim za 2006 godinu (i nogometaši i ostale djelatnosti) vjerujem da je sada odnos i veci u korist nogometaša.

U Hrvatskoj pozdano znam da prosjecan godišnji ugovor u HNLu sigurno ne prelazi 60000€, dakle možemo reci da nogometaš zaraduje 5000€ mjesecno (navodim maximalne brojke, siguran sam da vecina igraca nikada nece dobiti novce iz ugovora), dakle negdje 8x više od hrvatskog poštara.
Ukoliko još uzmemo srednju brojku tvojih navoda (citiram te: 5000kn do 40000kn mjesecno) možemo reci da da hrvatski nogometaš zaraduje oko 4x više od hrvatskog poštara, što je puno manji odnos nego u Engleskoj.

Iz svih navednih cinjenica smatram da place nogometaša u Hrvatskoj nisu prevelike (molim citatelje da ovo uzmu relativno i u svjetlu europskih razmjera) niti u relativnim, a u apsolutnim iznosima da ne govorimo.

->Pointer

Tko je glasao

onako, na žalost nemam

onako, na žalost nemam vremena trenutno, ali baba šumom deda drumom

Tko je glasao

Ostali

Kada uhvatiš vremena odgovori. Do tada možda netko tko je pročito i dao mi "-" može objasniti/demantirati.
Unaprijed hvala, Pointer

->Pointer

Tko je glasao

1.-Nisam pronašao da netko

1.-Nisam pronašao da netko spominje utakmicu Rijeka-Real Madrid 3:1, a u uzvratnoj utakmici Real je pobjedio 2:0 s time da je austrijski sudac Dinst dobio doživotnu zabranu suđenja na nogometnim utakmicama jer je drugi gol bio neregularan.Na prvoj utakmici Rijeka je od Reala napravila klub iz "Mrduše Donje"
2.-Pravi razlog ovog posta su napisi u medijima da će u slučaju neigranja prvotimaca Šibenika (neisplaćene plaće) utakmicu odigrati juniori.Biti štrajkbreher u toj dobi, jel' to učenje klinaca (klinki) o fairplay-u
moralu i poštenju u bavljenju bilo kojim sportom?

Tko je glasao

@Rebel

Nije meni što Dinamo češće gubi na evropskim travnjacima, meni je što nekoliko budala iz Uprave Dinama stvara redovito atmosferu SKORE POBJEDE! Počne blefer Mamić. zatim ponavljaju pomagači-papagaji...a najglasniji je Krunio Jurčić...Vaha - kažem ja Vama - nije bio spektakularan u najavama rezultata ili u osnovi je znao svoj posao i klonio se bombastičnih najava. A što ćeš - zavlačio na bosanski (bošnjački)?
Kada počne smjena Zdravka i Zorana Mamića,Vlatka Markovića,Jurčića, kada poreznici počešljaju financijske službe Dinama i privatne sefove Mamićevih, moguće je da kažemo da hrvatski nogomet počinje ozdravljati. Do tada, samo slika i prilika HDZ vladavine koja se urušava jednako kao nogometna liga Hrvatska!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

kada poreznici počešljaju

kada poreznici počešljaju financijske službe Dinama i privatne sefove Mamićevih

jedino ako nas Island okupira ili Norveška

jad i bijeda

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci