Tagovi

Trump urušio hrvatsku propagandu establišmenta

U potpunosti podržavam medijskog otpadnika Marjanovića u njegovom oslikavanju hrvatske močvare...
"Svega nekoliko sati prije početka predsjedničkih izbora u SAD-u na udarne termine vodećih medija zasjeli su tzv. "uvaženi" hrvatski analitičari, osobe koje su, navodno, stručnjaci u svojim područjima te su u stanju ostatku javnosti - koja nužno ne prati te teme pomno iz dana u dan - pojasniti kakva je situacija, u ovom slučaju međunarodno politička.
Ti isti analitičari, koji frekvencijom svojih gostovanja ostavljaju dojam da su jedine osobe takvih kvalifikacija ne cijeloj sceni, tvrdili su kako kandidat Republikanske stranke, Donald Trump, ni u kojem scenariju ne može postati predsjednikom SAD-a jer je nemoguće da bi američki narod glasao za njega.
Nije sramota biti u krivu - ako ste vanjskopolitički analitičar i prognozirate tko će biti pobjednik na idućem Eurosongu - ali bogme jest sramota biti toliko u krivu u sklopu područja kojeg navodno predstavljate kao uvaženi stručnjak.

Dakako, dan nakon nema ni traga od barem pokušaja izvlačenja iz takve sramotne situacije. Nitko nije istupio poniznom opservacijom, nitko od dotičnih nije niti pokušao opravdati svoj manjak znanja na području kojeg navodno predstavljaju. To je zapravo poprilično jasna potvrda da se u tim slučajevima uopće ne radi o analitičarima, kamoli "uvaženim" stručnjacima, već primarno o propagandistima koji zbog osobnih ideoloških ili osobnih financijskih razloga odrađuju posao kontaminacije javnog diskursa te sudjeluju, svim snagama, u agresivnom dezinformiranju javnosti.
Umjesto da se, ako ništa drugo, bar neko vrijeme pritaje, da javnost eventualno zaboravi na njihove krive prognoze, odnosno krive propagandističke projekcije, ista postava danas se pojavila na istim strateškim mjestima kako bi javnosti obznanila kakve sve katastrofalne posljedice po njih, njihove živote i njihove države, prijete sada kada je u Bijelu kuću upao Donald Trump.
Zašto da se bojimo pomirenja Rusije i SAD-a?
Jedna od velikih prijetnji sprema se, tvrde dotični, upravo našem prostoru, jugoistočnoj Europi. Zašto? Zar će novi predsjednik Trump pokrenuti nekakvu vojnu ofenzivu na zemlje Balkana (izuzev Slovenije, dakako)? Ne, takva opasnost nam ne prijeti, ali nam prijeti - tvrde - naglo jačanje ruskog utjecaja.

To je prijetnja? Na koji način? Predstavnici iz Moskve će krenuti u ambiciozno mijenjanje našeg načina života? Hoće li ispijanje vodke postati nacionalni oblik dnevne relaksacije? Hoćemo li nositi šubare i skladati romantične balade za balalajke?
Ta priča o ruskoj prijetnji, naročito ovim prostorima, na razini je priče za djecu o babarogi.

Ovo nije prostor iza nekakve željezne zavjese, nije da čekamo na povoljni politički preokret kako bismo počeli uvoziti ruske crvene vinile ili da žudimo za putovanjima na Istok koja su nam do sad bila zabranjena - nisu nam zabranjena.
Ovo nije ni prostor koji žudi za emulacijom ruskog načina života, ruskih vrednota niti ruskih politika. Ovo je prostor voljan normalne ekonomske, društvene i kulturalne korespondencije s ostatkom svijeta, sa Zapadom, Istokom, Sjeverom i Jugom. To je, u suštini, to. Što se tiče ovih mizernih pokušaja zastrašivanja, tvrdnji da će zbog nekog razloga eventualno popravljeni odnosi između SAD-a i Rusije biti "opasni" po nas, riječ je o zaista zadnjem zadahu propagandizma.
Sramotno podnošenje ostavke britanskog premijera Camerona nakon uspjeha Brexit referenduma, trijumf Trumpa unatoč svim anketama i svim medijima - to su ne samo nagovještaji već i potvrde ispisane u gigantskom neonu da je ovo kraj, kraj stare garde propagandista i medija čiji su se poslovni modeli sveli na sisanje politički obojenog novca.
Narod Britanije i Amerike je pokazao nešto od izuzetnog značaja - gotovo je, više vam se ne vjeruje.
Došli smo do točke da je mainstream bio prisiljen baciti sve karte, legitimne i lažljivo docrtane ispod stola, kako bi eventualno u tom velikom zajedničkom, valjda i zadnjem, angažmanu preokrenuli situaciju u svoju korist. Ne prolazi više. Ne samo da ne prolazi već je i kontraproduktivno - sistem djelovanja je dotrunuo do te mjere da narod počinje svoje demokratske odluke donositi namjerno kontra sugestija koje im se daju putem glomaznih medija.

Hoće li se taj trend nastaviti? Hoće. Izvori informiranja koji su se transformirali u izvore propagande nisu u stanju, vjerojatno ni u znanju, da se preko noći prebace na nešto što bi širokim masama vratilo povjerenje u njih. Neće se baviti time, procesi koji ih guraju neće odjednom iščeznuti - uložen novac će se trošiti sve dok ga se ima, ali rezultati više neće dolaziti.

Kakva će to iznenađenja, u stilu Brexita i Trumpa, donijeti u bliskoj budućnosti zapadnom svijetu? Vjerojatno temeljita. Nije više teško zamisliti ni kolaps Europske unije ni kolaps NATO pakta.
Kako medijska elita misli da će u narednom periodu objasniti običnom čovjeku - koji napokon grabi demokraciju kao vlastito oružje, a ne samo ustajali protokol bez učinka - da nam treba NATO, da moramo slati naše vojnike na rusku granicu? Kako će nam objasniti da moramo pristati na brutalne od strane Bruxellesa nametnute mjere štednje kako bismo svojim radom, novcem i životima spašavali posrnule banke?

Vremena kada su mediji mogli upravljati masama na takav način prolaze, a možda su upravo i prošla.
Za kraj, još jednom, što se tiče tvrdnji da bismo se nakon pobjede Trumpa trebali "bojati" pojačanog utjecaja Rusije - ne, ne bojimo se, bojimo se samo američkog imperijalnog monopola i svaki korak prema razvodnjavanju istog je veliki korak naprijed za globalne mase.

Želimo pomirenje između Rusije i Amerike, želimo i jedan i drugi narod smatrati svojim prijateljima. Želimo cijeniti njihove doprinose i različitosti te osjećati istinsku globalnu solidarnost i zajedničke interese radničke klase koja napokon razbija mentalne okove toksične propagande.
No, iznad svega želimo svijet slobodan od paranoje Trećeg svjetskog rata, a pobjeda Trumpa mogla bi odagnati upravo te nagomilane strahove."

Tagovi

Komentari

Evo jako ju je urusio.

Evo jako ju je urusio. Najizgledniji kandidat za financijskog ministra je bankar iz Goldman Sachsa.
Nego, nisi li ti isto pisala i za Most i Bozu Petrova?

Tko je glasao

A ima li i jedna vlada koja

A ima li i jedna vlada koja nema nekoga iz Goldman Sachsa?

Tko je glasao

Vjerojatno ona vlada koja

Vjerojatno ona vlada koja dodje na vlast kao glas protiv establismenta?
Kako se sada cini u Trumpovoj vladi ce biti pola sire obitelji Trump i pokoji bankar.

Tko je glasao

novi auto, mobil, skijanje, kilo janjca i sifon sodu tu i tamo

Izvori informiranja koji su se transformirali u izvore propagande nisu u stanju, vjerojatno ni u znanju, da se preko noći prebace na nešto što bi širokim masama vratilo povjerenje u njih. ...svaki "izvor informiranja" po profesiji, pa tako i "izvor informiranja" Marjanović će se i dalje praviti "toša" kada se izjašnjava o svojim kolegama "izvorima informiranja", da "nisu u stanju", i da "ne znaju", i da im je "stalo do povjerenja širokih masa",
...a nije im "stalo do povjerenja širokih masa", masa je tek potrošni materijal u tom business modelu,
...već im je samo stalo do povjerenja onih koji ih plaćaju,....prosto k´o pasulj,
Oni znaju, oni mogu, oni su u stanju....ali mase ih ne plaćaju,
a oni bi isto novi auto, mobil, skijanje,...kilo janjca i sifon sodu tu i tamo,
i oni bi sve što i ta masa ima, a to netko treba platitit´,
a to nisu mase iz čijih ruku taj solidni honorar za novi auto, mobil, skijanje,...kilo janjca i sifon sodu tu i tamo može doći...

Tko je glasao

Oni mogu - oni su u stanju...

Naročito sada kada Plenkoviću i Kolindi poraste plaća za 2000 Kn.

A ovi kojima ne raste neka krepaju... Neka vidimo kakao će proći taj amandman od onih koji si umišljaju da predstavljaju narod!

Tko je glasao

zaraza

...što se mene tiče,
i da počmu ovog trena raditi svoj posao savjesno i vjerodostojno,
...tek za možda dvadeset godina usrdnog truda da anuliraju štete koje su počinili,
..i dvadeset bezgriješnih godina istinitog izvještavanja bez poluistina i soljenja pameti...mooožda,
mooožda ih uzmem zaozbiljno,
tolika je po meni doba inkubacije infekcijom laži zbog koje ih držim u karanteni daleko od mog povjerenja,
Nije me mati našla na cesti da poklanjam povjerenje svakoj bitangi.

Tko je glasao

Nije problem u imanju ili neimanju povjerenja

Oligopol & Co su u posljednjih 25 godina proveli organiziranu pljačku i veleizdaju po svim kriterijima tog zločina. Sada predlažu da banke mogu jednokratno otpisati sve svoje loše plasmane te da će te plasmane pokriti porezni obveznici iz državnog proračuna. Očit pokušaj reketa establišmenta u korist krupnog kapitala...
Naš stav o povjerenju neće spriječiti očitu namjeru pljačke čiji privatni dil u pozadini može zaustaviti Cvitan, a on to neće učiniti jer se boji za svoju guzicu.
Dakle narode, nema pravde za vas u režiji establišmenta, došlo je vrijeme toljage pa i građanskog rata - svaka revolucija ako je neophodna ona se i mora provesti...
Inače će svu stoku iseliti jednosmjernim autobusima i avionima, na kraju će ostatak resursa podijeliti sa svojim bjelosvjetskim gospodarima i NWO režiserima.
Hrvatska će se još samo spominjati kao - bilo jednom na brdovitom Balkanu...

Tko je glasao

Inače će svu stoku iseliti

Inače će svu stoku iseliti jednosmjernim autobusima i avionima, na kraju će ostatak resursa podijeliti sa svojim bjelosvjetskim gospodarima i NWO režiserima.
Polako, prvo ima da se srede gruntovne knjige, nakon toga razlaz jer sve mora biti legalno bez mogučnosti povratka imovine, nešto kao Aljaska npr.
Samo se pitam jel i za to će da bidnu krivi srbi!?

Tko je glasao

Krivi su za 35 milijardi eura ratnih šteta u RH

Samo se pitam jel i za to će da bidnu krivi srbi!?Krivi su za 35 milijardi eura štete hrvatskim građanima, dakle za tešku fianncijsku situaciju koja je doprinijela siromašenju i stvorila uvjete (ratne) u kojima će jugokriminalci-komunjarskog establishmenta pokrasti sve vrijedno u RH, (vjerujem i u Srbiji, Sloveniji, Makedoniji, BiH, Kosovu, Crnoj Gori, Vojvodini, a čime su upravljali do rušenja komunjarske diktature, te tako sebi stvorili uvjete za pljačku.

Evo dnevnika koji to potvrđuje:
http://pollitika.com/quottudjmanovi-200-obiteljiquot-nemaju-veze-s-tudjm...

Tko je glasao

Tako je, ima da dogovaraju za

Tako je,
ima da dogovaraju za industrijsku zonu Žitnjak, Varteks u skroz naskroz ispraznili, tvornicu duhana Zagreb srušili do temelja itd itd itd.
ma ti srbi su zbilja nadljudi a ne samo mrski nam neprijatelji, ali kak su promašili zgradu HRTa, to mi je teško shvatljivo.

Tko je glasao

Jura, Ne gnoji, naši su

Jura,

Ne gnoji, naši su odlazili u Sloveniju i Mađarsku u šoping gdje su ostavljali milijarde, a naši proizvođači su držali cijene koje su bile djelomično veće i više od 100%, a kvaliteta baš i nije bila bog zna kakva.

Tko je glasao

(možda)

Dakle narode, nema pravde za vas u režiji establišmenta, došlo je vrijeme toljage pa i građanskog rata - svaka revolucija ako je neophodna ona se i mora provesti......zašto veliš "narode"?
Pa izađi prva, s vilama i čekićem ako nemaš drugo...nasred tog nekog kanadskog grada gdje si, ili nasred Trga Bana Jelačića, možeš i na Terazije...zašto ne? ili Alma Ate ako hoćeš, pa ti si utjelovljena Internacionala jebote, možeš dizati levoruciju bilo gdje ako hoćeš, osobnim primjerom,
pa da mi mali kukavički miševi kojima se baš ne revolucionira svojom kožom ni gu´jcom vidimo kako to ide,
i ako imaš svojeg podmladka, pa, uvježbaj, žrtvuj,
ja i mi ne znamo kako to ide ako nam vlasnici divnih revolucionarnih ideja to sami ne pokažu,
...a vjeruj, ako nad tobom revolucionarkom mrski kapitalističkoimperijalistički dušmanin izvrši zvjerstvo, razbjesnit´ će nas to, garant...e, tada možda neću odgovarati za zvoje revolucionarne postupke...(možda)

Tko je glasao

E moj Biku koji sjedi

Ne daj bože talasati jer kod talasanja sva govna isplivaju gore - a to bi neke moglo udaviti...

Bolje ovako, mirno - jer još nisu došli po mene, to što tuđa djeca i obitelji kao i moja malenkost moraju ostaviti kosti u tuđini nema veze. Tko preživi pričat će...

Tko je ono rekao da Rvati ne zaslužuju državu!!!

Tko je glasao

...ne moraš ostaviti ni kosti

...ne moraš ostaviti ni kosti ni amigdalu u tuđini,
ali možeš ostaviti dolare i prihode u zamjenu za "narodni boljitak" kako ga vidiš,
...a niti ne moraš iz tuđine ostrašćeno pozivati "narod" da ti taj "narod" ostvari uvjete onakve kakve si sam/a zaprdneš,
To ti se među zrelim ljudima odvija 'vako:
'oćeš nešto, to i napraviš, sam si to osiguraš.
Tako ti je nastala i ta razvijena tuđina u kojoj si. I od toga i dan danas ta razvijena tuđina crpi svoju snagu.
...ne kao ucviljeni razmaženi šmrkavci što kriče i vrište dok im mama/tata/teta/socijalna služba/"narod"/... to ne osigura.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci