Tagovi

Trojanski konj

"Trojanski konj pojam iz grčke mitologije. Grci su godinama bezuspješno pokušavali osvojiti grad Troju. To im je uspjelo tek kada je vidovnjak Kalchas sazvao sve važnije tadašnje ratnike i rekao im da Troju mogu samo osvojiti uz pomoć lukavstva." 

"Trojanski konji su posebna vrsta zlobnih programa. Ovi programi prividno obavljaju neku funkciju dok je njihova prava svrha skrivena. Najčešća prava funkcija trojanskih konja je uništavanje podataka. Neki trojanski konji omogućavaju upravljanje strojem s drugog kompjutera." 

"Trojanski konj, ili skraćeno trojan, je program koji se pretvara da izgleda kao i svaki drugi korisnički program. Međutim, kad se pokrene, otkriva svoje pravo lice i počinje izvršavati svoju (obično) štetnu zadaću (npr. formatiranje cijelog tvrdog diska). Većina trojana ima nazive vrlo slične uobičajnim korisničkim programima (npr. Startme.exe) ili posebno primamljivim aplikacijama."

Protiv trojanaca postoji dobro rješenje, Bullguard. Malo spor, ali efikasan i za trojance ubitačan.Dok Bullguard čuči u pc-u, nema trojanaca. Čim se isključi , evo ih: kuc, kuc, bolje rečeno krc, krc. Bullguard zapravo nije bulldog već bullcat. Jer se zna da iza svakog uspješnog muškarca (pc-a) stoji uspješna pc-žena...jedna prava bullcat, ili čak i dvije, jedna sasvim privatno i jedna sasvim poslovno (ovo drugo je svojstveno isključivo pametnim muškarcima, koji inteligentno znaju razdvojiti poslovno od privatnog). 

No kad poslovne Bullcat nema u bazi, onda trojanci napadaju.Kako bi doskočili jednoj Bullcat,  napadaju trojno, tako da se Bullcat ne može lako snaći kad se vrati u bazu. Pogotovo kad nema previše vremena. A nema. 

Trojanci napadaju, kako im i samo ime govori, po prostom pravilu trojnom biraju metodu stvaranja ozonske rupe: Prvi trojanac napada bolesne megabajte. Bolesne je najlakše napasti. Jer to ima odjeka u daljinu, reagirat će i bolestan i zdrav, koji ima bolesnog megabajta prijatelja, rođaka, brata, sestru....a tko nema?! 

Drugi trojanac napada megabajte penziće. Penzića ima puno, a svaki penzić ima bar dvoje mega-djece birača.Treći trojanac napada megabajte državne službenike i namještenike – liječnike, profesore, učitelje, policajce, poreznike, carinike. Njih ima cca 200.000 pa, metodom umnoška puta tri glasa članova obitelji, evo ti časkom 600.000 birača. 
Dok Cat obilazi županije, miševi kolo vode. Svaki miš, jedan trojanac. Ekipa je podijelila uloge i ne časi časom. Vele, sad ili nikad. 

Otkud odjednom toliko trojanaca? Tko se drži narodnih mudrosti, prisjetit će se uzrečice "njegovao guju u njedrima", jer drugog razumnog razloga nema.

 Što  međunarodna iskustva vele na tu temu:"Radi se o ljudima sa specijalnim zadacima koji se povjeravaju samo najlojalnijim članovima ili simpatizerima vlastite stranke. Oni mnogo prije izbora pristupaju protivničkoj stranci, upoznaju njezinu strukturu, članstvo, izborne planove i, dakako, slabosti. Takvi »dvostruki agenti« (djeluju jednako kao i prikriveni obavještajni operativci) korisni su iz dva razloga: prikupljaju podatke na licu mjesta, a u pogodnom trenutku mogu minirati (u verbalnom smislu) kakav veliki završni predizborni skup.
Isto tako, u TV-debatama su spremni iznenada napasti svoju stranku i iznijeti u izravnom prijenosu niz kompromitirajućih podataka o stranačkom čelništvu i »prljavim poslovima« vlastitog izbornog stožera. U tom slučaju »spavač« služi samo za jednokratnu uporabu: odjednom izgori i kasnije se, s obzirom da je javno demaskiran, više ne može koristiti za slične poduhvate.
Među »spavačima« još su cjenjenije »krtice na duži rok«. To mogu biti dugogodišnji članovi stranke koji su se u međuvremenu razočarali i odlučili promijeniti tabor. Njima se obično sugerira da ostanu tamo gdje jesu do završetka izbora i svo vrijeme djeluju konspirativno - svojim diskretnim poslodavcima (i novoj stranci) dostavljaju isključivo tajne planove konkurentskog izbornog stožera, taktike u promidžbenoj kampanji, strateške pravce nakon eventualnog preuzimanja vlasti i sl."

Danas se sastalo vijeće baba, te uz kuhaču, kolače i nekoliko čašica medice, razmotrilo trenutnu društveno-političku situaciju u zemlji. Zaključak je jednoglasno usvojen: ovo što se ovih dana događa znak je da su se razbudili spavači-trojanci i da pod hitno treba vratiti Bullcat kući, ili nabaviti najnoviju verziju Bullguarda! Inače crče pc!

Komentari

@LQ

tvoj trojanski konj me asocira na neke vladajuće politčare i neke njihove savjetnike.

w. ;)

Tko je glasao

Matrix revolutions! Nešto

Matrix revolutions!

Nešto se turbulentno događa u matrici. Neka anomalija.

Gdje je Agent Smith?? Da ga nije sredio neki trojan?

Tko je Agent Smith?

Agent Smith je program umjetne inteligencije unutar matrice programiran da očuva poredak unutar sistema na način da eliminira sve nepoželjne i problematične programe i ljudske avatare koji bi inače unijeli nestabilnost u matricu - simuliranu idiličnu stvarnost.
Agent Smith posjeduje mogućnosti da preuzme tijelo bilo kojeg čovjeka koji se nalazi u matrici kad god to poželi. Agent Smith uspio je postepeno prekopirati sebe preko gotovo svakog humanoida u matrici, i tako je s vremenom stekao apsolutnu kontrolu nad cijelom mrežom. Kao agent ima i mogućnosti izvrtanja pravila po kojoj matrica inače funkcionira. Problemima pristupa pragmatično, ali ukoliko je potrebno nastupa brutalnom silom i bijesom.

Agente Smith, jaaaaviiiiiiii seeeeeeeee!

Tko je glasao

U pravu si. Ova Vlada

U pravu si.
Ova Vlada obiluje trojancima. Treba ih se riješiti što prije. Samo ih treba prepoznati. Ja sam uočio nekolicinu:
Prvi trojanac, drugi trojanac(trojanka), treći trojanac, četvrti trojanac(trojanka), peti trojanac. Ima ih još, nešto nižeg ranga su, ali jako štetni. Posebno se ističe jedan koji, osim sustavu, u zadnje vrijeme čini znatnu štetu i na nižim organizmima koji se u svakodnevnom govoru nazivaju pacijenti.
Posebna vrsta su pak trojanci koji prebivaju u blizini gore navedenih, a zaduženi su za pripremanje sustava kako bi gore navedenim trojancima bio olakšan posao.
Imaju izrazito organiziranu hijerarhiju i svi su direktno podređeni prvom trojancu.

silverci

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Ma daj LQ. Nemas se razloga

Ma daj LQ. Nemas se razloga bojati promjene.

To sto si radila lose stvari jer nisi imala muda uciniti ispravno, karakteristika je 99% ovoga drustva. A sebi jednostavno ne mozemo suditi na nivou jednog zdravog drustva, sa sankcijama koje su prirodne u jednom zdravom drustvu, jer bi nas tada doslovno nestalo. I onih 1% cak.

Pa tako i ti. Radila si gluposti, nije greda. Nas cilj je da od Hrvatske izgradimu zemlju ponosa i slobode, a ne da se bavimo sitnim prepucavanjima, osvetama i ostalim atavistickim shemama starih igraca.

Naravno, mogli bismo mi furati i te jeftine fore, ali cemu tako nesto, pobogu? Da se malo napijemo krvi i nastavimo furat isti film? Hebes ta niska zadovoljstva. Ona su nas i dovela tamo gdje danas jesmo.

UZDP-Tiaktiv

Tko je glasao

ne znam o čemu ti pričaš

ne znam o čemu ti pričaš i gdje vidiš mene u cijeloj gornjoj priči?! uopće nisi shvatio o čemu je u tekstu riječ!! kao ni onaj prostak dolje. skoro rekoh da nije politika za djecu :):):)
kad je o političkoj opciji riječ, tada nije u pitanju samo gospodarstvo već ima i raznih drugih, nematerijalnih, stvari zbog kojih netko nekog bira na vlast. to ne znači da će progledati kroz prste zaustavljanje rasta plaća u vrijeme kad je taj rast plaća odavno pojela inflacija, dok se ekipa koja treba isplatiti plaće vozi u majbasima i leksusima (sorry, kerum, majbah i leksus su sinonimi za bahatu rastrošnost svih hup-ovaca), da ne nabrajam ostalo, o čemu sam već pisala i što se u međuvremenu iskorigiralo, hvala bogu.

p.s. vidim na vijestima da su sindikati izgleda nadvladali hup-ovce i nadam se da će ekipa na vlasti to poštivati. o plaćama, zadravstvu i penzićima nema pregovaranja. o ostalom se može pregovarat, hoće li biti most na pelješac, ili neće, hoće li biti besplatne knjige, ili neće, hoće li sport dobivat donacije ili neće, tu uvijek ima mjesta za dogovore i odgađanja. ali odgađat nekome rast plaća u ime budućih, a zapravo nepoznatih vremena, to se ne može! kakvo zamrzavanje rasta na 6% tri godine, ako je inflacija nepoznata veličina. nek se tako zamrznu kamate na kredite s fleksi kamatnom stopom, pa da vidimo što bi banke učinile. ajd da i to vidimo. zaledit kamatne stope 3 godine na 7%!!!!!

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

Tko o čemu, kurve o

Tko o čemu, kurve o poštenju, svećenici o seksu, a LQ o konvertitstvu.

Tko je glasao

Dopuna za tag „trojanski

Dopuna za tag „trojanski konj“:

1.;
"Slijedom objavljivanja takvih destruktivnih napisa pojavila se nužnost interveniranja Agencije na način da se periodički tj. po potrebi i u skladu s objavljenom temom na blogu kako ne bi bilo "prenapadno" intervenira s "ubacivanjem" na blog tj. komentiranjem u cilju amortizacije nastale štete ili pak u cilju odvraćanja s teme..."

SOA (analiza upisa na blogu Ž.Peratovića)

2.
„Pokušali su se Sanaderovi pristaše protiv galamdžija boriti njihovim oružjem, ali protuofenziva u vidu grupe na Facebooku nazvane "I u dobru i u zlu podržimo Ivu Sanadera" rasplinula se kao mjehur od sapunice. Pogotovo nakon što je otkriveno da su njeni osnivači Nikola Jančin i Antun Čajkovac, inače HDZ-ovi "internet magovi" zaduženi za postavljanje sadržaja na službene stranice Vlade.“

Tko je glasao

America: "We have George

America: "We have George Bush, Stevie Wonder, Bob Hope and Johnny Cash."

Croatia: "We have Ivo Sanader, no wonder, no hope and no cash."

Tko je glasao

I ondašnji "domaći"

I ondašnji "domaći" političari su imali dobra imena: Vrhovec, Planinc, Dolanc, Sirotković, Bijedić (nastavi niz)...

Tko je glasao

joj, da, baš sam htjela i

joj, da, baš sam htjela i to reći, pa sam zaboravila: ta kontra grupa na Facebooku...i još s ovako idiotskim pučkoškolskim patetičnim nazivom....ma, ja se pitam, tko, tko to savjetuje Sankija? pa to je upravo prestrašno, mislila sam da je takav diletantizam rezerviran samo za SDP (npr. onaj groteskni filmić o Jadranki fuckin' Puž a bilo je još bisera.....). Zbilja, Sanki,ako tvoje špije ovo čitaju, daj me nazovi, da ti napišem dva-tri suvisla govora i dam dvi-tri ideje, glede lovice, dogovorit ćemo se, neću te ogulit (iako si zaslužio upravo to) ma, ak' treba i mukte, ta, jebi ga, kriza je....sve za Hrvatsku :))

CC

Tko je glasao

Pazi sta smo saznali na

Pazi sta smo saznali na temelju te inicijative. Da Sanadera na fb-u podrzava cak 1 promil gradjanstva, ssto je uistinu respektabilna brojka za nasega premijera :-D

UZDP-Tiaktiv

Tko je glasao

da,i to su vjerojatno oni

da,i to su vjerojatno oni koji imaju više promila nečega u nečemu pa ga zato podržavaju :)

Tko je glasao

ono što smo ponovno

ono što smo ponovno utvrdili iz te priče je da naši mediji imaju vrlo kratak fokus i da se bace na jednu temu pa čim vide slijedeći svjetlucavi objekt onda odjednom se fokusiraju na njega

danas se o toj fb grupi ne razgovara, a netko ima osjećaj kako je revolucija blizu, totalno krivo

Tko je glasao

naši mediji jako dobro

naši mediji jako dobro znaju što rade jer takvom taktikom obezvređuju probleme o kojima pišu a kada i pišu o nečemu pišu o tome po nečijem nalohu da bi se skrenula pozornost sa važnijih tema. osim kad su već stvari tako očite da bi bilo glupo ne napisati nešto. i onda se za par dana objavi neka nova kakica pa stara pada u zaborav.
osim toga, istraživačko novinarstvo u rvackoj završava ili batinanjem novinara ili na tome koja si je pevaljka ili manekenjka/voditeljica napumpala cice, kome je popljugala i koliko puta. bravo mediji!!!

Tko je glasao

naši mediji imaju vrlo

naši mediji imaju vrlo kratak fokus i da se bace na jednu temu pa čim vide slijedeći svjetlucavi objekt onda odjednom se fokusiraju na njega

Naši mediji su hipervigilni i hipotenacitetni.

Tko je glasao
Tko je glasao

Šta je LQ? Ivo ti je toliko

Šta je LQ?
Ivo ti je toliko zaglibio da je čak i tebi neugodno braniti ga, pa si se raspisala o drugim stvarima...

Tko je glasao

u ovoj tvojoj priči samo

u ovoj tvojoj priči samo mogu zaključiti kako je bullcat toliko zastarjeo da nije niti skužio da ono što on misli da je operativni sustav, je u stvari virus kojeg treba u karantenu i na brisanje

što prije to bolje :)

Tko je glasao

bullcat je ona, čuvarica

bullcat je ona, čuvarica baze, alternativno ja, ali za dekadu noviji model, do sada efikasan i samozatajan...nema sumnje da će izbrisati trojance i ponovno pokrenuti sustav. trenutno scanira. nakon čišćenja i dogradnje pc će šljakati na većem broju megaherca, a trojanci koji su preživjeli trećesiječanjsku diktaturu bit će zbrisani za sva vremena, nakon čega pc - ivo i bullcat's sa svojim narodom ulaze u EU. end of story.

p.s. vidim iz jutarnjeg da se stvari vraćaju u normalu. cat je sigurno uzela metlu :):) yesssssssss

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

vuk dlaku mjenja, ćud

vuk dlaku mjenja, ćud nikad!

blago onemu ki se vina napije,
taj se i strezni,
ma ki je od vode pijan,
nikada nase ne pride!

Tko je glasao

LQ, mislio sam da si

LQ,
mislio sam da si pametnija, a ti u stvari qrca ne kuzis. Samodostatno, samodopadno, egocentricno, jadno nedojebano bice. Nije stvar u vasim pc igricima nego u realnosti. Da, znam, mislis da si i te kako u stvarnosti, a SVI ostali smo u qrcu. Pustimo vremenu da sudi;)
PS: par puta sam pomislio da si ti Miljenko Jergović.

--------
Crni

"Neki političari su duševni bolesnici pa od države prave ludnicu!"

Tko je glasao

aj marino bog te smeo, pa

aj marino bog te smeo, pa nije ovo Sabor, dakle ne ide se na vulgarnosti i ful niske pljuvačine, laganica može, dapače se podržava, zbog dinamike i šire..)

nego, koristim ovu priliku jer mi se ne da sad gledat pod koji dnevnik bi ovo zapraff išlo...dakle, imam jedno pitanje, ..jesam li ja JEDINA pametna osoba u Rvackoj (što mi zbilja, ali iskreno, uza svo samoljublje ipak zvuči nemoguće) pa sam JEDINA shvatila da je Sanki, kad je govorio, nema božićnih tuluma i darova mislio na kompanije, drž. institucije i slično. Pitam se kako to da to nikome nije palo na pamet nego su odmah svi skočili i ozbnanili urbi et orgi kako nam je Sanki, prasac jedan bezobrazni, ukrao Božić. Naglašavam za sve one koji to ne znaju: nisam ni HDZ, ni SDP. Dodat ću još samo to da, iako ta mjera ne bi spasila Hrvatsku od financ. krize, ipak, primjerena je, i nije samo demagoška, tu se jednostavno radi o tome da se sreže RASIPNOST kao takva na svim razinama, da se jednom za svagda stane na kraj bezobzirnom trošenju (a u što spadaju i božićne bakanalije financirane državnom kasicom-prasicom). I sama sam, naime, službeno, bila ne bezbroj bolesno raskošnih, obijesno skupih domjenaka prema kojima su bakanalije u starom Rimu bezvezni, osrednji tulumi. I uvijek mi je to izazivalo lagano gađenje i prijezir.

Spomenut ću usput primjer Slovenije koja odustaje od biranja Miss, zato jer nemaju lovicu za to i nije im to nikakav problem...dok mi, bahati Hrvatići gradimo jebene dvorane koje će biti pune 2x godišnje maxa. Ono što je Sanki glupo napravio je to što to nije iskomunicirao javnosti na pravi način pa se sad mora vadit iz govana ali sam si je kriv.

CC

Tko je glasao

ima nešto i u tome ali

ima nešto i u tome ali bojim se da naš lekar ivo ipak samo prodaje demagogiju. priča o štednji dok se lova od poreza rasipa na sve moguće i nemoguće načine, od putnih troškova naših nam najdražih dužnosnika preko njihovih plaćica pa do toga da se konzumerstvo kao takvo ne samo dozvoljava nego i potiče.
neki marketinški genij je nakon outletova izmislio i pojam "late night shoppinga" koji bi trebao omogućiti štedljivim rvatinama da šopingiraju do ponoći. samo neke dane u prosincu ali ipak. simpatično zar ne. i ne nemoguće jer uredbom grada nam zagreba a vjerojatno i ostalih gradova trgovine u šoping centrima smiju raditi 0-24 sata. nije toliko povezano sa temom ali nisam se mogao suzdržati. LoL x 2, sljedeći korak bi mogao biti all night shopping pa onda week shopping, pa all life shopping gdje bismo prigodno mogli ući u neki šoping centar i ostati tamo dok ne krepamo... a nema nikoga da sreže te idiotske navike još idiotskijih potrošača koji se ponašaju kao stoka - gdjegod se može, ide se. i onda lekar ivo govori o stezanju remenja. takvima je već teško pronaći remen odgovarajuće veličine. ljudi idu bez remenja jer su se malo nafutrali pa nemaju više kaj stegnut. a bidni....

Tko je glasao

Pitam se kako to da to

Pitam se kako to da to nikome nije palo na pamet nego su odmah svi skočili i ozbnanili urbi et orgi kako nam je Sanki, prasac jedan bezobrazni, ukrao Božić. ....... Dodat ću još samo to da, iako ta mjera ne bi spasila Hrvatsku od financ. krize, ipak, primjerena je, i nije samo demagoška, tu se jednostavno radi o tome da se sreže RASIPNOST kao takva na svim razinama, da se jednom za svagda stane na kraj bezobzirnom trošenju (a u što spadaju i božićne bakanalije financirane državnom kasicom-prasicom).

Mi obični mali ljudi jako dobro smo shvatili da je Sanki pustio na miru božićnice i darove djeci državnih službenika i namještenika sukladno kolektivnom ugovoru. Također je fenomenalan potez bio rezanje predbožićne rastrošnosti državnih i javnih poduzeća. Na svemu tome je mogao itekako poentirati, a i hoće, vjerujem. No ono zbog čega je nastao kaos, jesu božićnice umirovljenicima i zaustavljanje, ne rasta plaća, već usklađenja s prošlogodišnjom inflacijom plaća državnih službenika i namještenika svih fela, od doktora do učitelja. Dakle, doktori, učitelji, carinici i ostala ekipa nema u onih 6% uračunat rast plaća, već usklađenje plaće s prošlogodišnjom inflacijom! Ukinuti im to značilo bi zapravo indirektno im SMANJITI plaće! Iako nisi ekonomista, to ti je valjda jasno. Nadalje, svi razumiju da se direktori trebaju odreći bahatih domjenaka, ali svi isto tako znamo da se naši penzići ne mogu odreći svojih dvjesto-tristo, kolikoliveć kuna božićnice!!!! Treba li to ikome crtati. Onaj tko je to sugerirao dr. Ivi SAnaderu, treba pod hitno dobiti OTKAZ!!! Razumljivo je i da je kriza, da treba vraćati dugove, ok, vraćat ćemo ih svi, ali neće ih vraćati PENZIĆI, koji ionako imaju još određeni broj dana života!!! Neće ih vraćati ni sirotinja, prije nego što ih vrate oni koji su ih i učinili, a to su poslodavci!!! Radnici su svoje plaće zaradili i možda im čak i nisu isplaćene. Ali za stanje u državi su odgovorni poslodavci. Oni isti koji nisu ulagali u proširenu osnovicu rada, već u majbahe, leksuse, benđole i mečke!

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

Onaj tko je to sugerirao dr.

Onaj tko je to sugerirao dr. Ivi SAnaderu, treba pod hitno dobiti OTKAZ!!!
A za prethodno nabrojane fenomenalne poteze netko bi trebao biti promaknut ...? ili možda genijalne poteze smišlja On osobno ...

Ovo inače strašno podsjeća na onu iz davnih dana: "Drug Tito je dobar, ali oko njega su loši savjetnici".

Misao dana: "Čovjek može otići iz saveza komunista, ali komunista iz čovjeka jaaaako teško!" :)

Tko je glasao

ma LQ, naravno da nećemo

ma LQ, naravno da nećemo uzimat' penzićima i šire....ja sam samo htjela skrenut pažnju da on nije dovoljno jasno rekao na što se to sve odnosi, tj. još bolje nije naglasio na koga se "ukidanje Božića" NE ODNOSI...i da, taj delegat koji mu piše govore ili koji mu je, još gore, event. sugerirao tako nešto..bi fakat trebao dobit otkaz. No, tu je i Sanki kriv što nije prije pažljivije pročitao što piše na papiriću....i svojim glupim propustom dao prostora za onaj maestralni spin pod naslovom: I.S. je Hrvatima ukrao Božić..Takva pogreška mu se nije smjela dogoditi. To sam samo htjela reći.....

Btw. dok se za liječnike ne slažem, zamrzavanje plaća birokraciji - e tu se slažem. Većina te ekipe k****a 'ladne vode ne vrijedi, niti zna posal, i za njih mi ne bi bilo žao..

CC

Tko je glasao

Btw. dok se za liječnike ne

Btw. dok se za liječnike ne slažem, zamrzavanje plaća birokraciji - e tu se slažem. Većina te ekipe k****a 'ladne vode ne vrijedi, niti zna posal, i za njih mi ne bi bilo žao..

Svaka tebi čast, ti znaš da ja tebe volim. No zabranjujem ti da ikad više napišeš ovakvu bezočnu stvar! Ako imaš saznanja da netko od državnih službenika ili namještenika ne obavlja svoj posao sukladno ugovoru o radu, izvoli to upisat u Knjigu žalbe, koja se nalazi u svim državnim tijelima! Kako su te knjige mahom prazne, znači da paušalno ocjenjuješ situaciju i ti i tvoji šefovi, koji žele pronaći razlog za sniženje plaće toj sirotoj ekipi, koja ima plaće taman tolike da nisu na razini minimalnih plaća (možda bi se mogla upitati zašto u državnoj službi nema zaposlenih najobičnijih programera?! Koliko para, toliko muzike!!!)
Možda bi se trebala upitati zašto ti sve generacije šefova, od lijevih do desnih drže Dorian Gray - šefice sestrice jedne od najvažnijih službi u gradu Rijeci na vlasti, nitko ih neće smijenit, jer ih se boje, iako su legende o njima javna tajna. Iako im je prošlo vrijeme umirovljenja, one još obnašaju javne službe Zbog takvih frikuša, na lošem glasu je kompletna državna služba. Ili zašto je kraljevima kocke PGŽ-a povjerena jedna od najvažnijih funkcija u dvije županije, pa je javna tajna da te funkcije ne treba ni biti, jer je niškoristi, pa ljaga pada na vojsku malih službenika, koji svoj posao obavljaju prema propisima ove države!!! Prema tome, ako imaš imena, tko je ta pokvarena birokracija, a ti pucaj imenom i prezimenom. Ako nemaš imena, izvoli se suzdržat od komentara takve vrste, jer time blatiš one ljude koji za svojih 3.500 kn, za koje više nitko u Zagrebu neće radit, šljakaju od jutra do sutra s bezobraznim i bahatim strankama. Istovemeno bi se moglo ispitat zašto graditelji ne mogu dobit uporabne dozvole u pgž-županijskoj vlasti zaduženoj za to i koliko se mora čekat ako netko misli da je uplatio na državni račun ono što je morao, a čovjek ne želi platit davateljima dozvola u privatne džepove ono što nije morao. možda bi bilo zgodno da imenuješ riječku ekipu koja izdaje građevinske i uporabne dozvole ima li ta ista ekipa legalizirane svoje vlastite kuće. zašto građevinarima ne daju uporabne dozvole iako su građevine izgrađene po strogom propisu. Zbog takvih se baca ljaga na sve one siromašne državne službenićiće i namješteničiće koji nisu ni krivi ni dužni i koje nema tko štititi, jer se čak i sindikat ušutio na te bezočne napade. Jel jasno, ili da crtam?!

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

samo sam preokrenuo

samo sam preokrenuo redosljed i vidi što sam dobio

Možda bi se trebala upitati zašto ti sve generacije šefova, od lijevih do desnih drže Dorian Gray - šefice sestrice jedne od najvažnijih službi u gradu Rijeci na vlasti, nitko ih neće smijenit, jer ih se boje, iako su legende o njima javna tajna. Iako im je prošlo vrijeme umirovljenja, one još obnašaju javne službe Zbog takvih frikuša, na lošem glasu je kompletna državna služba. Ili zašto je kraljevima kocke PGŽ-a povjerena jedna od najvažnijih funkcija u dvije županije, pa je javna tajna da te funkcije ne treba ni biti, jer je niškoristi, pa ljaga pada na vojsku malih službenika, koji svoj posao obavljaju prema propisima ove države!!! Prema tome, ako imaš imena, tko je ta pokvarena birokracija, a ti pucaj imenom i prezimenom.

Svaka tebi čast, ti znaš da ja tebe volim. No zabranjujem ti da ikad više napišeš ovakvu bezočnu stvar! Ako imaš saznanja da netko od državnih službenika ili namještenika ne obavlja svoj posao sukladno ugovoru o radu, izvoli to upisat u Knjigu žalbe, koja se nalazi u svim državnim tijelima! Kako su te knjige mahom prazne, znači da paušalno ocjenjuješ situaciju i ti i tvoji šefovi, koji žele pronaći razlog za sniženje plaće toj sirotoj ekipi, koja ima plaće taman tolike da nisu na razini minimalnih plaća (možda bi se mogla upitati zašto u državnoj službi nema zaposlenih najobičnijih programera?! Koliko para, toliko muzike!!!)

Tko je glasao

odjebi, Mrak. ja nisam

odjebi, Mrak. ja nisam novinar ni državni istražitelj i ne primam plaću za to. kad mi budeš plaćao kao novinaru ili inspektoru, onda ću istraživat i objavljivat. cijela priča je išla u račun cc zato jer je paušalno oblatila cijelu malu vojsku ionako potplaćenih državnih službenika,nazvavši ih birokracijom i neradnicima, a ja mrzim nepravdu prema bilo kome. jel jasno, ili da ti crtam?

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

ma sve pet, no nije mi jasno

ma sve pet, no nije mi jasno zašto bi CC morala pisati i prijavljivati a ti ne moraš?

Svaka tebi čast, ti znaš da ja tebe volim. No zabranjujem ti da ikad više napišeš ovakvu bezočnu stvar! Ako imaš saznanja da netko od državnih službenika ili namještenika ne obavlja svoj posao sukladno ugovoru o radu, izvoli to upisat u Knjigu žalbe, koja se nalazi u svim državnim tijelima!

koliko si ti puta upisala u knjigu žalbe, s koliko si ljudi podijelila svoja saznanja
vjerojatno s malo njih ako i sa kime, nisi to napravila zato što ne vjeruješ da će tvoja zamjerka, pritužba napraviti bilo kakve koristi - identična si kao i većina drugih, s tom razlikom da iz nekih, samo tebi znanih razloga, tebi ovo stanje odgovara pa se ne buniš

Tko je glasao

misliš li ti zbilja da ja

misliš li ti zbilja da ja ne pokrećem stvari?!

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

šta je, poveznik, ne

šta je, poveznik, ne slažeš se s time da je naša birokracija loša i nekompetentna, i po meni, i za ono malo što radi i zna, još je i previše plaćena...ako si mi za to dao minus, i.e. navijaš da se birokraciji ne zamrzne plaća - onda vjerojatno i sam radiš u državnoj upravi pa ti ne mogu zajerit. hehe..

ili si mi dao minus zbog prostačenja - ako je to razlog, onda OK. hehehehehe...

CC

Tko je glasao

mislim da si ga dobro

mislim da si ga dobro shvatilia, ali kako svi iz iskustva znamo, to bi poslodavci preveli na svoj jezik i vrlo brzo bi svi ostali bez božićnica, darova za djecu i ostalog....
to je ono vražje kokšarenje kad se oni dodvoravaju uzimajući drugom trpaju sebi i Zna se u žep.

marino je i za moj gušt malo preagresivan, ali LQ to naprosto traži!
upravo je slika i prilika stranke koju tako srčano brani, ZNA SE zašto.

Tko je glasao

ti bi zacijelo i za

ti bi zacijelo i za pretučene žene u utočištima diljem hrvatske, rekla da su pretučene jer su same to tražile. za razliku od tebe, ja takvim ženama pribavljam i odnosim humanitarnu pomoć.
sram te može biti.

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

koje sad veze to ima ?

koje sad veze to ima ? svatko od nas ima neke izbore u životu.

lijepo je znati da činiš išta drugo osim režanja.

i ne stidim se, nemam zašto!

Tko je glasao

i ne stidim se, nemam

i ne stidim se, nemam zašto!

razmisli malo pa ćeš shvatiti da se imaš zašto stidjeti, itekako.
ovdje podržavaš verbalnog zlostavljača žena, a pitanje je kad se netko na takav način, verbalno iživljava na ženi, ne bi li je i tukao kod kuće da mu je pri ruci! možda i tuče svoju ženu.
umjesto da se protiv toga boriš, ti ga još i podržavaš.
razmisli malo.

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

Di ti odluta? Pa nisam ja

Di ti odluta? Pa nisam ja tebe verbalno tj. pisano napao kao osobu ženskog spola nego kao blogera sa čijim se izrečenim/pisanim mišljenjem nisam složio. Joj, što smo zločesti LG;)
Ali eto kad pitaš ne, ne tučem svojeg bračnog partnera koji je uz to i ženskog spola. I ne, nikad nisam u svojem životu udario osobu ženskog spola čak ni u sklopu seksualnih igara tj. nisam sadomazohista ni u kojem smislu.
A kad me naljute osobe poput tebe prvo budem ljut, a onda me obuzme osjećaj sažaljenja prema takvima :)

--------
Crni

"Neki političari su duševni bolesnici pa od države prave ludnicu!"

Tko je glasao

ti si zbilja skurena sto

ti si zbilja skurena sto posto. valjda su te dobro naribali za ona tri normalna posta pa se sad pereš!
daj se skuliraj!

Tko je glasao

tko bi me naribao? dušice,

tko bi me naribao? dušice, ja sam samo birač, čiji se glas očekuje na izborima, a ne nikakav političar, da bih zbog nekakve stege trebala prešutjet ono što mislim. između dva izbora itekako promatram tko što radi i planiram na vrijeme za koga ću glasovati. zbog toga upozorenja, u vidu ona tri posta, na vrijeme, da se nitko ne bi na kraju osjetio uvrijeđenim i iznenađenim. a vremena ima da se svatko iskorigira prema stavu svog birača. jel to dovoljno jasno, ili bi ti možda ipak da ja tebi malčice pocrtam ono što sam drugima odavno nacrtala?! a da prelistaš stare postove i komentare, pa da skratimo tu priču.

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

Vidi se da Vas nije imao tko

Vidi se da Vas nije imao tko naribati. Zato ste tako razulareni.

Tko je glasao

Pa kaj ste Vi niste izrazili

Pa kaj ste Vi niste izrazili protiv autoritativnog odgoja?

Tko je glasao

Mrak, nadam se da ćete ovaj

Mrak, nadam se da ćete ovaj seksistički ispad jednako izminusirati kao što ste izminusirali moj politički komentar s kojim ste niste složili. Ovo je daleko gore od svega! Da vidim Pollitičare, koji je vaš nivo, u vrijeme dok se svi drugi bore za zaštitu ljudskih prava!!!

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

U mojem kraju kažu: "Ne

U mojem kraju kažu: "Ne diraj g.... , jer više smrdi", a ti si upravo to dokazala.
Jel' ti jasno il' ti trebam crtati ;) kako si upravo ti i tebi slični samoljubivi egocentrici protutip niškoristi koji svojim tobožnjim djelovanjem i razumijevanjem nečega uništavaju sve čeg' se dotaknu. Razina i način tvojeg predumijevanja svijeta se svode na ..... tebe i samo tebe. Kako ne bi druge više izlagali ovom uzaludnom trošenju vremena na uzajamnom dokazivanju kako si kompletan idiot ja više nikad neću pročitati ni komentirati ni ocijenjivati niti jedan tvoj dnevnik ili komentar.
Jel' ti jasno il' ti trebam crtati;)

--------
Crni

"Neki političari su duševni bolesnici pa od države prave ludnicu!"

Tko je glasao

rimarin69 je go.no,

rimarin69 je go.no, samoljubivi egocnetrik, niškoristi, uništava čega god se dotakne, niske razine i predumijevanja svijeta, uzlaudnog trošenja vremena, idiot...kompletan kreten na pollitika.com-u.

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

kad se sjetim domjenaka u

kad se sjetim domjenaka u vrijeme rata gdje je Donperinjon tekao u potocima i bio glavna zvijezda stranih novina, moj tata je rekao: boh pameti! ni od ovega niš!

Tko je glasao

Mrak, vidim da u ovom

Mrak, vidim da u ovom komentaru nisi našao ništa sporno. Svjedoči li to o nivou Pollitika.coma, ili ćeš ipak reagirati? Ovo je upravo besraman komentar i može vas sve pollitičare biti sram, koji ste se oglušili, pročitali ovo, a niste ocijenili strelicom dolje. Sram vas bilo, jer svojom besramnom šutnjom podržavate ovu sramotu na Pollitika.comu.

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

ne mogu pročitati ama baš

ne mogu pročitati ama baš svaki komentar čim nastane, fakat ne mogu

no vidim da je ostatak ekipe iskoristio svoju mogućnost i sankcionirao komentar (s kojim se, for the record, uopće ne slažem jer ga smatram neprimjerenim)

Tko je glasao

Mrak, stvarno mislim da je

Mrak, stvarno mislim da je vrijeme da objasnite što smatrate neprimjerenim u spornom komentaru i zašto smatrate primjerenim dopuštati LQ da neprekidno vrijeđa i svoje unutarnje sukobe projicira na sve one koji se s njenim moralnim i vrijednosnim sudovima ne slažu. Koliko ja vidim to je ogromna većina korisnika i zato je s Vaše strane ne samo neprimjereno, nego i prljavo takvo stanje tolerirati.

Ako imate dvostruke kriterije, recite. Ako imate posebne obaveze prema nekim korisnicima, recite. Ako je ovo nivo koji želite, recite. Samo nemojte više dopustiti da gubimo ovdje vrijeme na idiotske rasprave i da nam stalno netko odvlači pažnju sa stvarnih problema. Prestanite vrtiti priču kako svatko ima pravo reći svoje mišljenje i kako se svakoga može ignorirati. Za takve priče postoje i takve stranice.

Tko je glasao

svaki komentar u kojem se

svaki komentar u kojem se psuje je neprimjeren po definiciji osim možda vrlo rijetkih situacija gdje se psovka koristi kao stilsko sredstvo za ilustraciju
osobni napadi preko neke mjere su također neprimjereni

mimo toga, manje-više sve ostalo je dozvoljeno

nemam "obveze" prema bilo kome i ako netko mislim da ih imam (prema njemu ili drugome) grdno se vara i posljednje

svatko ima pravo reći svoje mišljenje i kako se svakoga može ignorirati

sustav ocjenjivanja postoji upravo radi toga, da sankcionira loš sadržaj i istakne dobar (po mišljenju većine), što više ljudi koristi sustav glasanja on će biti transparetniji i manje podložan volji nekolicine
moje je mišljenje da je sustav poprilično neiskorišten

Tko je glasao

Sustav malih zatvorenih

Sustav malih zatvorenih svijetova samoprozvanih interesnih "elita" nas je i doveo do uništenja socijalno pravedne i pravo uređene države nad kojom na ovom blogu mnogi (nadam se iskreno) kukaju.
Kad ti bezobrazno napadaš blogere tad je to u redu, i obično eksplatiraš svoj uspjeh veličanjem svoje intelektualne superiornosti nad poraženim. To je tvoja matrica ponašanja kod "uspješnog lova" kao LQ.
Kad ti se na tvoj način kaže što te ide onda zoveš "mamu" i međunarodnu zajednicu skupa sa "ranjivim dijelom populacije" (za neupućene novi službeni naziv u Saboru RH za manjine, a osobiti srbe, u RH) u pomoć. To je tvoja matrica ponašanja kad te hijene napadnu (a što se događa u realnom svijetu) kao LQ.
U našoj realnosti se dešavaju puno veće sramote sa puno većim posljedicama po svih i upravo svjedočimo tomu, tipičnim za nas, interesno vođenim autizmom.
Ako se ne možeš sama nositi sa mojim sramno izrečenim stavom kako li se tek nosiš sa izazovima za koje tvrdiš da na njih imaš direktan utjecaj. A ako je i tako (da imaš direktan utjecaj na događaje) onda se i nečudim gdje smo zapeli.
Ukratko svijet van brižljivo čuvanog i njegovanog "zlatnog kaveza" je vrlo surov. Kao Rimsko Carstvo: dođoše divlji i potjeraše pitome.
Ja za svoje nepoćudnosti dobijam minuse i komentar mi se uništi do neprepoznatljivosti (valjda je to crveni karton;), dok ti ja "vraćam" sa ovakvim prepucavačkim kometarom na komentirani komentar tvojeg dnevnika.

--------
Crni

"Neki političari su duševni bolesnici pa od države prave ludnicu!"

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci