Tagovi

Tri stranke u raspadu: SDP, MOST i Živi zid, pokušavaju uništiti HDZ stvaranjem jednopartijskog sustava

Cijeli niz udica za naivne: ORaH, Laburisti, pop Grubišić, PravDA, MOST, Živi zid, ..., s "poštenjem i moralnošću"prodefiliralo je nedavno hrvatskom političkom scenom, a svi su bili i ostali- nemoralni sateliti SDP-a.

Tragični politički igrokaz u Hrvatskoj odvija se u kazalištu u kojem zajedno kolo plešu nelustrirana politika koja ne sređuje biračke popise, APIS, nelustrirano pravosuđe, nelustrirani DIP, kontrolirani partijski mediji, jednopartijska HRT, gomila parazitskih udruga, kulturnjaka..., tajkuna koji žele nekažnjeno zadržati stečeno, Porezna uprava koja će zatvarati kafiće radi deset kuna viška u blagajni, a gore navedenima nikada neće pokucati na vrata.

U istom kolu plešu i EPH, Styria, Dnevno hr., Index hr., t-portal, yutelovski HRT s Novokmetom, Severicom, Acom, Munižabom, Gojanicom, i njihovim gostima Goranom Beusom Richemberghom von Tahirevićem, Kolarićkom, ćuprijašima, obijačem auta iz HSS-a, Zakošekom, Rimcem, Lalićem, Leticom, Šeksom, opskurnim likovima iz „Katoličkog radija“, lažljive agencije za ispitivanje popularnosti, Jokićevi borci za "našu djecu" i kurikularnu reformu .....svi u istom cilju: smjene "najnepopularnijeg političara" u Hrvatskoj, te udara - do uništenja samog HDZ-a.

Dok kontrolirani, partijski mediji svojim angažiranim pisanjima pokušavaju raskoliti HDZ, na sceni, javno pred svima odvija se raspad SDP-a i stvara nova, ali ovaj puta hrvatska ljevica.

Ivo Baldasar se priključio Milanu Bandiću.

SDP-ejski mediji naravno, namjerno ignoriraju činjenicu raspada SDP-a. Drugi hrvatski grad po veličini-Split, u kojem je Milanović raspustio cijeli ogranak SDP-a od 1000 ljudi, krenut će putem Stranke solidarnosti i rada.

Na političkoj sceni odvija se zaista veliki događaj: stvara se nova-prava hrvatska ljevica.

Vjerujem da će se toj ljevici priključiti i gradonačelnik Osijeka.

Konačno Hrvati, svi lijevo orijentirani građani RH, mogu zajedno s hrvatskim Srbima imati stranku koja je istinski lijeva, koja će se baviti dobrobiti i Hrvata i Srba u RH, svih građana RH, a ne pokušajima uspostavljanja srpsko-manjinske vlasti nad Hrvatima, što stvara podijeljenosti, izvlači na površinu nezavršene ratove i uzrokuje teške sukobe, pa čak i sa smrtnim ishodima, poput ubojstva D. Pajičića i uzrokovanja smrti Nevenke Topalušić.

Konačno ćemo u Hrvatskoj imati stranku koja ima veze s radništvom, bez snobovskog, urbanog elitizma, bez zaziranja od svega s pridjevom hrvatski.

Konačno ćemo u Hrvatskoj imati stranku hrvatske ljevice, koja se konačno odriče ideoloških fantazija socijalističke Jugoslavije, za razliku od SDP-a koji RH prihvaća jedino kada na njoj može parazitirati, kao i njihovo biračko tijelo: klijentelističke udruge, „kulturnjaci“, oni s dvostrukim pravom glasa, koji odlučuju o sudbini RH s par stotina glasova dobivenih na izborima.

Konačno se stvorila lijeva stranka koja neće, poput SDP-a, nastojati regionalistički obnavljati potonuli svijet titoizma, bankrotiranu prošlost utemeljenu na zločinu, te lažima bratstva i jedinstva.

Na listama rejting agencija naravno, uopće nema novostvorene političke osovine Zagreb-Split, nema bildanja rejtinga novostvorene stranke, jer to ne odgovara SDP-u.

SDP-ejske agencije za ispitivanje rejtinga stranaka, odmah nakon uspostave vlasti MOST-a i HDZ-a, svakodnevno serviraju svoje ankete, kao da je predizborno vrijeme, te preko njih vrše pritisak na aktualnu vlast a hrvatskim građanima goebellovski ispiru mozak.

Kada bi MOST napravio nešto što odgovara SDP-u, onda bi mu se iznenada, kao čudom zaustavljao pad rejtinga, ili sada kada su počeli rušiti i razarati HDZ, onda su mu odmah pljeskali preko svojih rejting agencija.

Pravo, prljavo, podzemno, pokvareno rejtingaško nasilje.

SDP zagovara izbore što prije, jer upravo traje raspad SDP-a, traje odlazak članova iz te stranke koja je provodila nasilje nad Hrvatima i Srbima, namjerno izazivajući međunacionalne sukobe, izvlačila hrvatsku policiju na hrvatske branitelje i invalide, te stvarala i stvara i dalje kaos, nesigurnost, pakao svim građanima RH.

U istoj situaciji je i Živi zid.

Raspao se, napustilo ga je dvije trećine članstva, na prosvjedu pred INOM samo šačica članova i njihova dreka, dok mu SDP- GRIZLI agencije preko SDP-HRT-a nabrijavaju rejting i popularnost, u pokušaju ispiranja mozga gledatelja.

http://pollitika.com/zivi-zid-se-rusi-a-nejavna-hrt-mu-nabrijava-rejting...

MOST je također izvrgnut teškom agencijaškom teroru od strane SDP-ovih agencija. Nameću mu „Zajedništvo do skoka u ponor“ za interese SDP-a, a mesijanski psihijatar im to prikazuje kao što onim islamskim teroristima njihovo samoubijanje prikazuju kao odlazak u naručje 40 djevica.

Grmoja, Bulj i ostali, 11 kamikaza svojim će slijeđenjem Vođe Petrova krenuti prema litici i survati se u politički ponor, ali neće doći u raj, nego u programirani Milanovićev pakao.
Na žalost, time će opasno povući i Hrvatsku.

Petrov ultimativno traži ostanak premijera Oreškovića, koji je tražio i njegov odlazak iz Vlade!!??

Psihijatrijski slučaj?

Ili su to oni koji ga u svemu slijepo slijede?

Ili podmukla pokvarenost?

„Obraz nije za prodaju“, „Javni interes ispred privatnog“ kaže psihijatar koji u ladici državnog odvjetništva ima protiv sebe kaznenu prijavu, koji je nezakonski otpustio ljude u općini Metković, a to plaća ne on, već građani Metkovića, alkarski momak koji je završio tekstilnu školu, tip iz Omiša koji javno psuje poput najgoreg kočijaša zbog svoje ugroze na lokalnoj razini, pljačkaš stiropora, tip koji mijenja prezime i gomilu stranaka, a cilj mu je uglaviti se u „Pipl mast trast Ustavni sud“, afere s pretvaranjem državnog zemljišta u svoje privatno vlasništvo, bivši JNA oficir koji ostavlja SDP-ovske ljude u MUP-u koji otuđuju stotine tisuća eura i zlato iz samog sjedišta MUP-a, afere s terencem, a on ne osjeća nikakvu moralnu odgovornost, od države jeftino dobiveni stanovi koji su se preprodavali za višestruko veći novac, dijagnoze opće nesposobnosti za rad.....te kao šlag na tortu: svi GRIZLI-jevski umočeni u aferu koja bi u svakom demokratskom društvu bila razlog da zauvijek nestanu iz političkog života.

Uz sve to, laž Bože Petrova da MOST nije sklopio ugovor s agencijom GRIZLi. Drugi dan rekao je da su raskinuli ugovor s tom agencijom!?

Valjda su sklopili usmeni ugovor, te sve to zajedno ovjerili kod javnog bilježnika?:))

Zatim je svečano izrekao i laž da je, ako se povuče Karamarko, i on spreman dati ostavku, sve za interes voljene mu Hrvatske i nacinalnih interesa.:)))

Ivan Lovrinović, bivši MOST-ovac je pri osnivanju svoga kluba zastupnika u Saboru, javno rekao da Petrov i ekipa za ključne odluke nisu donosili odluke na njihovom Nacionalnom vijeću, već po odlukama Petrova.

Također, izrekao je tvrdnju da iza MOST-a i njegovih postupaka stoji skriveno političko podzemlje, koje ide na ruku SDP-u.

Politički analfabeti, neznalice upletene namjerno ili nenamjerno u SDP-ovsku igru, demagozi, ucijenjeni tipovi,....sasvim je svejedno. To su lokalni političari koji su Sabor došli ne zbog svog znanja, poštenja ili sposobnosti, već medijskim manipulacijama HRT-a, agencijama za ispitivanje popularnosti, financirani i novcem struktura iz bivšeg sustava.

No, to valjda nije tema za HRT i Radmanove kadrove.

Dakle, imamo tri stranke koje su u raspadu: SDP, Živi zid, te MOST, a sve su pokušali da se to dogodi i HDZ-u.

MOST nije uspio u tome iznutra s idejom nedemokratske, diktatorske ideje tripartitne vlasti, pa se sada javljaju stari kadrovi s novom pokvarenom i nakaradnom idejom, velikom koalicijom HDZ-a i SDP-a,.... poput Slavena Letice, Šeksa (koji izgleda stanuje na adresi Prisavlje 3.), te autoobijača na čelu HSS-a.

Cilj je povezati skrivene strukture u SDP-u i HDZ-u, koji priželjkuju uništenje HDZ-a, te zauvijek provesti cementiranje stanja, u koji za pljačkanje RH, DUUDI, prodaju INE, prodaju CO, malverzacije u MUP-u, svastiku na Poljudu, ubojstvo Darka Pajičića, navijačke nemire u Milanu, pokvarenu fašizaciju Hrvatske, prljave poslove s Mig-ovima i Rusima, davanje sredstava iz EU poljoprivrednih fondova tajkunima, ....... da ne nabrajam više.....neće nitko nikada odgovarati.

Priče o političkoj odgovornost, kada se sjetimo svih afera SDP-a i MOST-a, u Hrvatskoj su bajke za malu djecu.

HDZ se dobro postavio, jer što bi uopće ostalo od vjerodostojnosti i kredibiliteta stranke koja dopušta da njena čelnika politički unište samo na temelju medijskih napisa, prije nego ijedna pravna institucija donese sudsku odluku.

HDZ kao najveća stranka nije sebi dozvolio da ih MOST razbija i preuzima njegovo biračko tijelo, te oni koji su medijski, skrivenim centrima moći, te skrivenim igračima unutar samog HDZ-a, a koji ovih dana iz podzemlja izlaze kao kišne gliste, bili predviđeni za preuzimanje i kontroliranje HDZ-a.

MOST će se raspasti, a njegovi članovi ostat će prezreni od svoje lokalne, konzervativne sredine koja je naivno vjerovala u treći put.

Smiješnije od ovih mesijanaca bez pokrića, samo su agencije i njihove prognoze o tome da će u slijedećem sazivu Sabora MOST imati dvanaest zastupnika.

Komentari

Nogometni huligan Matija Sigur na platnom spisku SDP-a

Nogometni huligan Matija Sigur na platnom spisku SDP-a

HDZ ne treba slušati suparničke i antihrvatske stranke o svome vrhu, jer ista ta stranka -SDP-HNS ne smjenjuje svoga predsjednika koji je od Karamarka izgubio 6 izbora, niti počasnu predsjednicu koja im je srozala podršku na ispod 1,5%, koja je davala državni novac svome bratu i koja je silovane Hrvatice u ratu, ponižavala jednako kao ovi huligani hrvatske nogometaše.

SDP-HNS traže Karamarkovu glavu iz jednostavnog razloga:
zato što ga se BOJE, pa nakon 6 poraza, i dalje uporno pokušavaju ukloniti ga iz vrha HDZ-a i napraviti mjesto za svoje crvene krtice.

Sve dok je predsjednik HDZ-a na svome mjestu, do tada nisu pobijedili, jer je njegova smjena bila najveći cilj podizanja montiranog procesa protiv njega i podizanja cijele ove ove hajke i harange u kojoj su ulogu političkih huligana dodijelili MOST-u.

HDZ samo teba promijeniti način kampanje u prihvaćanje MI ili ONI i opći napad na NJIH (politički i medijski).
Oni koji zagovaraju ostavku gospodina Karamarka, prvo neka zbog neuspjeha i utega za njihove stranke (poput Milanovića i Vrdoljak ,Pusić) počiste svoje vrhove u stranci!

HDZ si ne smije dozvoliti da oni koji ih mrze, koji im podmeću, pročišćavaju HDZ po svojim mjerilima, i zato gospodin Karamarko i vrh HDZ -a trebaju ostati jednistveni i ne pružiti im ono što iznad svega žele.

Kampanju trebaju odrađivati s najvećim dijelom mladh dokazanih kadrova, a HDZ treba sačuvati svoga predsjednika kojega se SDP-HNS i ostale antihrvatske stranke najviše boje, te ne smije pristati na dvostruka mjerila i montirane procese.

Uz to crvene krtice poput Stiera i Plenkovića teba udaljiti što dalje od vrha.

Prvi koji je poljubio Isusa, bio je Juda, pa sada treba vidjeti koji će prvi iz HDZ-a, poljubiti HDZ traženjem onoga što neprijatelji HDZ-a traže cijelo vrijeme: tražiti ostavku onoga koji ih pobjeđuje.
...
I nije poraz ne dobiti Pupovca na svoju stranu, i ne dobiti Prgometa na svoju stranu, i ne dobiti HDSSB na svoju stranu, i ne dobiti Vrdoljaka- kažu kradljivca 150 milijuna kuna za bivšu ženu i veleizdajnicu (po HNES-u) Pusić,nego je to uspjeh, to pokazuje da MI nismo ONI, da je Pupovčeva strana ONI, da su politički huligani protiv RH upravo ONI..

I nije poraz, nego pobjeda skinuti petokolonaški MOST iz vlade , i Oreškovića, jer to je pobjeda protiv političkih huligana istoga cilja u politici, kao nogometnih huligana u nogometu.
I jedni i drugi u toj borbi obezglavljivanja Hrvatskog nogometnog saveza, odnosno HDZ-a, kao argumente ističu svoje poštenjaštvo, od kojega niti traga, nego samo odrada istih zadataka, za iste gazde koje stoje iza njih.

Kao što su se nogometni huligani okomili na vrh HNS- a do uništenja toga vrha, pravdajući se mačevima pravde i poštenja , MOST je jedanaki huliganizam odrađivao u politici pokušavajući rušiti vrh HDZ-a svim sredstvima. Ono što su Antić, Knezović, Zuber, Sigur za HNS , to je MOST za HDZ- na političkoj sceni -izvršitelji huliganskih zadataka za one iza MOST-a.

Ne biti u vlasti s onakvim MOST-om, znači maknuti se od zaštitnika i zagovaratelja neprijateljskih ljudi prema RH.

MOST je bio isto u hrvatskoj politici, u hrvatskoj državi i isto prema hrvatskim interesima, kao što su ovi huliganski navijači, prema našim nogometašima i istinskim hrvatskim navijačima.
Zato je pobjeda bila odstraniti te "političke huligane" koji se predstavljaju moralnim hrvatskim inkvizicijama iz sportskog, odnosno političkog hrvatskog prostora koji su na politički prostor ubacili svoje eksplozivne napravepo scenariju sličnom scenariju koejga se drže nogometni huligani.

Jednako kao što su locirani navijački huligani, jednako tako locirani su i praktično i odstranjeni iz vrha politike MOST-ovi politički huligani.

Tko je i jednima i drugima iza leđa, jasno je: strukture bivše države koje žele zadržati vlast kroz SDP, ili makar kroz crvenima premreženi HDZ.

Zato je sada opća hajka i haranga na T. Karamarka, i vrh HDZ-a, jednaka kao na Šukera i vrh HNS-a, preko dvostrukih kritrerija "pravde i poštenjaštva".

Po čemu se "politički hrvatski huligan" Božo Petrov u svojoj harangi protiv vrha HDZ-A, razlikuje od ovih nogometnih huligana?
Imaju iste metode i iste ciljeve i pokušavaju ih odraditi na iste načine, te za iste naručitelje.
http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/crveni-bernardic-plavoga-srca-844823

Iako je na prvi pogled teško povezati osobu koja sa sudskom zabranom dolaska na stadion zbog problematičnog ponašanja, te uglađenog zastupnika u Gradskoj skupštini i pretendenta na mjesto šefa SDP-a, prijateljstvo, očito, ne poznaje granice. S druge pak strane, nije tajna kako se upravo ta tzv. “anti-mamićevska” struja među Bad Blue Boysima, već duže vrijeme povezuje sa SDP-ovcima i naziva njihovom tvorevinom koju je, navodno, započeo i blagoslovio, ni manje ni više, nego bivši ministar znanosti, obrazovanja i sporta – Željko Jovanović.

Bilo je to 16 listopada 2015., a danas je upravo huligan Matija Sigur odradio ono na što je tada upozoravao Z. Mamić.

“Tko stoji iza tih 150 do 300 ljudi koji idu na svaku utakmicu? Stoji SDP, sad to otvoreno kažem. Kad je SDP došao na vlast, odmah je Jovanović istupio i javno nas napao i pokrenuo lavinu. Ozakonio je sva moguća sredstva u borbi protiv nogometa. On je taj ridikul koji je dobio nalog Partije da uništi nogomet. Hajduk je odmah pao, porazili su ih za sedam minuta kroz fantomsku Udrugu ‘Naš Hajduk’. HNS i Dinamo su ih pobijedili jer sam im ja, sa svojim prijateljima stao na put”, kazao je svojedobno Mamić novinarima. Nadovezao se odmah i na sve ”problematične” likove na stadionima, među kojima je prvo spomenuo Bernardićevog prijatelja Matiju Sigura zbog kojeg je, između ostalih, dio BBB-ovaca okupljenih pod nazivom ”BBB Fan Club” svrstao na – ”platnu listu zagrebačkoga SDP-a”.
Veza između nogometnih huligana i SDP-a, sasvim je jasna!

Tko je glasao
Tko je glasao

Božo hvala ti-trebaš napisati, taj politički huligan je odradio

Odradio je politički huligan Hrvatske- trojanski konj, Božo Petrov, pošalji mu svoju zahvalnicu!
I nogometni huligani su raskrinkani, pa će i ovi politički huligani istih gazada i financijera, jednako proći!

Tko je glasao

konzultantice ppetra, psihijatar je diletant u odnosu na tebe

a mamić je gnjida kako god okreneš
dečki će ga očito uskoro staviti na lomaču

ppetra, hvala još jednom

Tko je glasao

Ljubav čini čuda

leddevet

Tko je glasao

Led

Tko je glasao

HNS- "pari" na veleidzajnicu

.. (po presudi HNES-a)

A ti si u HNS-u !

Tko je glasao

šta si ljubomoran?

Tko je glasao

Vidoviti Tomo

leddevet

Tko je glasao

zašto na sreću šta se ne vide noge

Tko je glasao
Tko je glasao

Malo je njih

Malo je njih koje (;) nije stajala glave.
I sam bi pristao na to :)::).
Bolje da te ona dođe glave nego kakva pederčina :):)

Tko je glasao

samo, zašto nije kara marko samo nju?

možda je mislio da će mu ona podići
rejting kao konzultantica imiđa: frizura i to, da će ga bolje zamaskirati

ovo zadnje gubljenje doticaja sa stvarnošću, nije stvar toga da je on u oblacima zbog zaljubljenosti, makar u tom stupnju andropauze ni to nije isključeno

i kako je mogao prodavat klerikalizam kada je očito išao na "ruku" svakom muškarcu koji upravo ulazi u treću dob:

rješiš se stare žene i okitiš svježom

Tko je glasao

brojček

Mislim da je utjecaj žena daleko veči u politici nego što se misli.
Ma, i inaće u životu.
Imašdojam da neki macho muškarci vode, a ono nije to baš tako.

Iza svakog uspješnog muškarca mora stajati žena ili bar dobra pederčina.

Ljubav je zajebana stvar.
I zato ženama KAPA do poda.

Tko je glasao

pa zato u ovom slučaju i ide zahvala ženama za uspjeh

a za to postoji jedan vrlo uvriježeni balkanski triki
balkanski zato što je vezan uz Dalmaciju, Hercegovinu, Crnu Goru, a vjerovatno je tako i kod Grka, ali zadržat ću se na ovim našim, a to je Grdi vjerovatno i tebi poznato.

Možda se to zove fjaka, ali je bit da samo teške fizičke poslove obavlja muškarac i to samo i jedino u slučaju kada ih žena ne može obaviti, u što kraćem vremenu jer toga posla nema trajno.
sve, ali sve ostale poslove tradicionalno se prebacuje ženama koje su tako duž vjekova izgradile spretnost i vještine
zna se da su svi normalni poslovi uvijek potplaćeni i da jedino ratna otimačina ili šverc donosi višu vrijednost
i onda se desilo što se desilo:
do ratova i šverca nije više tako lako doći, a i kada se dođe do njih, vrhnje ubiru jaki vanjski kuhači i nekolicina njihovih domaćih pomagača
ostali ostaju kratkih rukava

za to vrijeme žene rade sve, vjekovima prije kao i danas, onomad kao žene robinje bez prava glasa
trud crkvi i pripadajućih im nacija kreće se da se žena vrati u domenu robijanja pod krinkom "dostojanstva" žene i "prava na život" a sve "U ime obitelji"
odnosno da se vrati u to 19to st ili ko zna koje

naravno da nije moguće toliko samozavaravanje i narvno da crkve i dežurni naci navijači puše i popušit će kao kara marko ako nastave sa markićkom

nije moje da se brinem oko crkvi, ali mi moje vlastito iskustva govori da je kršććanska etika onog tipa koju propagira papa Franjo, onaj nužni ljuski vrijednosni sustav opstanka

ukratko: žene su na redu

Tko je glasao

Brojček jedna za tebe

Malo sam se vratio u svoju prošlost:

Odvrniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii:

https://www.youtube.com/watch?v=NYVytolhR1M

Pozdrav,
Grd & lin

Tko je glasao

žene bi trebale početi tako da postanu izbornici reprezenticija

recimo da je janica izbornica umjesto pomoćnice misnistra

Tko je glasao

1:0, 2:0, 2:1; 2:2... igraju torcida i bbb by maminjo i majmuni

definitivno krivične prijave od vrha i svih upletenih fašista zbog dokusurivanja svega što valja

Tko je glasao

poljubac mrtvome

@ppetra
Uporno i bezuispješno zavaravaš samu sebe. Sikčeš psuješ, galamiš, pokušavaš reanimirati mrtvoga, kojem već iz guzice izlaze crvi. Možeš nas nazivati svakakvim imenima. Jugonostalgičarima, yugošljamerima, komunjarama. No ako su ti to jedini argumenti ajde opići mala. HDZ i karamarko mrtvi su barerm onakvi kakve si znala i htjela. Nadam se da će nakon odlaska ovih nesretnika koji vode HDZ, ta stranka postati prava stranka umjerene desnice tj neki bi rekli desnog centra.
Najlošije od svega što na političkoj sceni ne vidim opciju kojoj bi dao svoj glas. Zoki još ne shvača da u slučaju labave pobjede na izborima nasljeđuje Karamarka i leti iz SDP-a.
I na proljeće opet izbori.
Prviše interesa i uhljebljivanja da bi se ispunila obećanja.
Previše borbi da se izbjegne put za remetinec (više stranaka i ljudi ne samo HDZ)
Na HTV-u nema Radmana i njegovih kadrova. Sada su došli još nesposobniji i poslušni do bola.
Za tebe u ovoj Hrvatskoj ne postoji medij koji bi zadovoljio tvoje apetite. A koji su tvoji apetiti i želje za medijskim jelovnikom?
Sve ono to Hrvatski narod s gnušanjem odbacuje. Svu onu mračnu prošlost od 1941 - 1845. Pa i onu od 1945 . nadalje.
Reci srčeko kaj bi htjela?

Tko je glasao

boltek, smiri se

ppetra ti je nešto kao Mata Hari ili Ana Šarić - savršeno ubojito obnašaju svoju dužnost.
ne mislim da ih plaća sdp, jer sdp-u treba hdz ipak na životu, plaća ih netko drugi - neka crknu :) hadezejovići

Tko je glasao

Pišeš gluposti. Neokomunisti

Pišeš gluposti. Neokomunisti se toliko boje HDZ-a da bi silom veliku koaliciju da bi mogli aktivirati svoje crvene krtice koje još nisu izbačene iz njega.
Ali, ne ide im posao, a uskoro će doći do fragmentacije SDP-a jer mu ej na čelu dokazani gubitnik 5 izbora.
Komuinjarci su raspoređeni u dvije anajveće stranke, sada bi se ujedinjavali da tako unište istinski hrvatski -najveći dio HDZ-a. Zato im stalno kadroviraju, anmeću svoje Prgomete Plenkoviće i ostale političke sanderijance, jer bi komunjarci željeli Hrvatsku ostaviti svojim nasljednicima, kao obiteljsko imanje. Dok je HDZ-a i hrvatskog naroda neće im uspjeti i zato su napali na oboje u prošlom mandatu i željeli bi tu agresiju na RH , branitelje i Hrvate nastaviti.
Ali, neće im uspjeti, upoznali smo dubinu njihove mržnej prema svemu hrvatskome.
SDP-u slijedi raspad!

Tko je glasao

ppetra ti si genije, potcijenila sam tvoje sposobnosti

a Ana ulazi u hrvatsku povijest - dugo nismo imali ubojitije damu, možda čak od crne kraljice - za crnog marka je crvena kraljica.

Trenutna analiza:
http://hr.n1info.com/a130860/Video/Info/Kolaric-Sutra-slijedi-nastavak-k...

Tko je glasao

Montirani proces u režiji SDP-a i njegovih pravosud."komsomolki"

ZZP-ašice, bila si uvjerena da će nas osuditi i za ZZP.

I za ovaj pravosudni ZZP koji su izvele proSDpeovske "babetine", koje su u sukobu interesa, jer su postavljene od SDP-a, pa zato konstruiraju ZZP njihovom političkom protivnuku, tamo gdje ga nema ni u tragovima.

Nadam se da će Upravni sud tu "griotticu" osuditi za taj komsomolski uradak od presude
zasnovane na njihovim fantazijama, koji je odradila, sa svojim drugaricama, pred očima cijele javnosti.

Karamarku njihov performans može samo koristiti, jer narod je vidio komunjarski sud u punom komunjaraškom sjaju i jasnije mu je o čemu se ovdje radi.

Dalija Orešković nije svoj sukob interesa spriječila, jer joj je svekar- "čika Velja" -odnosno Sla-ven-Velja Letica na sve strane raspredao o slučaju koji je ona vodila., a drugima pametuje i izmišlja sukob od neodgovaranja novinaru!

Sramotno.

Nakon ove presude, bit će poznata kao osoba koja je izrekla pravu pravosudna ZZP-ašku komsomolskau presudu, iz čistih fantazija,a ne činjenica i argumenata i bit će nužno razriješiti je ovoga odgovornog posla, jer se ovim montiranim procesom pokazala nedostojnom toga posla.

Tko je glasao

teza o dvije cure

@3103
Moj brojček to je teza o dvije junferice i istinita je.
Zašto lijepa cura uvijek ide u društvu da tako kažem nešto ružnije?
Da istakne svoju ljepotu.
I sad kontra. Zašto ružna ide s lijepom?
Da dokaže da nije sve u ljepoti i da je pametnija od one druge.
Srećom za mene su sve žene lijepe.

Tko je glasao

ljepota nebitna, bitno je da su nokautirale karam(b)olka i hdz

a vrlo vjerovatno i "oporbu"
za crkvu nokautirati pomogla je Željka
boljeg završetka dugačkog perioda vladavine zaslužnih teško je osmisliti u društvu koje većiniom teži istim zaslugama

Tko je glasao

Bit će iznenađenja.

Bit će iznenađenja.
Karamarko je odstupio jedan dan ranije, jer ionako HDZ ruši vladu s Oreškovićem. To je čisti taktički potez.

Zašto bi čovjek ostao do kraja u vladi koju ruši?
Mora se distancirati od onih koji su zaslužili da odu, jer su štitili kadrove bivše vlasti i vlasiti kriminal- GRIZLI, krađa u MUP-u,..., JNA-kadrovi,...

Tko je glasao

@ppetra

hoće ali ne danas i sutra. Sad još muljaju jedni i drugi. Iznenađenja bu na jesen. I to takvog da buš na riticu opala.
Karamarko bi dušu prodao za vlast. Nesposobniji je do bola. Jedini konkurent mu je Milanović. Da te malo uputim iz izvora bliskih meni i mom djelovanju pasivnog promatrača,
i starog komunjare, Grizli aferu je pokušao "kupiti" HDZ no rastužio ih je sadržaj kupljenih papira. Mogu si s njima ritice obrisati. Pokušao je tvoj libling karamarko od HDZ-a napraviti sektu. Srećom ima u HDZ-u i pametnih ljudi. Tuđman, Plenković, Stier.
Nekak mi se vidi da su uz Karamarka oni kojima je na plećima i na duši nekakav teret kojeg samo u Rmetincu mogu skinuti.

Tko je glasao

ppetra, Karam(b)oluku je dovoljna Ana za konzultacije

zanimljivo mu je neuspješno podvaljivanje liste domaćica i sdpeovaca sa milijunima eura ili raskrinkavanje tedescija kao udbaškog sinka na novouređenoj htv by hasan

pa ima vas valjda još puno i puno jačih, što igrača što pomagača

Tko je glasao

"Babe" nabajale pravosudni ZZP iz ničega

SDP-ova komunistička sudovanja: kriv je što nije rekao novinaru, što je rekao osobno mišljenje, što je imao prijatelja, što je radio privatno, što se nije izbičevao jer Partija tako želi, što je Dalija trebala vratiti dug zbog toga što joj je SDP omogućio dobar položaj, što "babe" mrze privatne firme,... !?

Ovo sudovanje Povjerenstva bit će primjer komunjarskih sudovanja za verbalni delikt, za delikt šutnje, za delikt osobnog mišjejnja, po narudžbi partije koja je postavila "babe".

Nikakve opipljive krivnje, a "babe nabajale "ravosudni ZZP iz ničega.

Tko je glasao

eto i @bolteka na antitotalitarizmu

moš se upisat u hdz..istina, od 1945.g. nadalje si spomenuo samo kao usput...

MI HRVATI nismo započeli WW2. To je to. Nije problem kad se osudi ustaški režim ili zločini. Ja osobno imam problem kad se preko potenciranja režima i zločina koji su se događali u uvjetima velikog rata osporava sama IDEJA hrvatske države i nama HRVATIMA se pokušava nametnuti kompleks krivnje.

To bre ne more da prođe. Zato, ŽIVJELI HRVATSKI PATRIOTI- DOMOLJUBI

Uopće mi je nebitno koje nametnute ideologije su borci za Hrvatsku.

Komunisti poput Hebranga ili ustaše poput Jure Francetića.

Bitno je da im je hrvatski interes i ideja hrv. drž. bila kao počelo.

Vi koji još ljubite Titino dupe osporavate Hrvatsku nezavisnu državu kao ideju. Jer Tito znači Šugoslavija. Možete vi to umatati u floskule tipa "antifašizam" " nesvrstanost" i sl, no ostaje činjenica da Tito nije dao Hrvatima državu, nego neku Srboslaviju.

Dali mu carski status i oženili ga s 30 godina mlađom Srpkinjom i njemu je bilo dobro.

sve dobro...

Tko je glasao

@drvosjjek

Nbitno je bitno.
Zašto? Bez obzira na veliki rat i pokolj sa svih strana NDH je u svom programu imala i ovo:

Dana 30. travnja 1941. proglašeni su rasistički zakoni, preneseni iz nacističkih Nürnberških zakona iz 1935. godine: Zakonska odredba o rasnoj pripadnosti, Zakonska odredba o državljanstvu i Zakonska odredba o zaštiti arijske krvi i časti hrvatskog naroda. Proglašeno je da jedino osobe "arijske" krvi mogu biti hrvatski državljani, zabranjeni su brakovi između Židova i osoba "arijskog" podrijetla.

Jako je bitno da se kaže mladima ono što je istina.
Ono što se pokušalo s Nirbernškim zakonima koje je potpisao g. Budak. jedan profinjeni ognjištarac i pisac "Ognjišta", to danas neki ministri u ovoj vladi štičeni od Karamarka pokušavaju učiniti sa homoseksualcima, ljudima drugih nacionalnosti i vjeroispovjesti.
Kako te nije sramota trpati Hebranga i Francetića u isti Koš.
Evo ti pak se malo educiraj i skuliraj Naj bedastoće pisati.

Mile Milatović: Slučaj Andrije Hebranga
General UDB-e Milorad Milatović nominalni je autor knjige Slučaj Andrije Hebranga, izdanje Kulture, Beograd 1952. Knjiga je u nekoliko izdanja imala nakladu 50.000 primjeraka, prodavana je po 260 dinara. Nekoliko godina nakon izdavanja postala je teško dostupnom a kasnih pedesetih godina i zabranjenom literaturom.
Ova čudna knjiga zapravo je privatna interpretacija "istrage" beogradskoga generala-istražitelja Milatovića u kojoj konstrukcijom istina, poluistina, laži i falsifikata nastoji opravdati Andrijin nestanak iz "Glavnjače". To je knjiga bez urednika, bez recenzenata, bez navedenih izvora informacija.
Neki analitičari tvrde da je priču i ideju o knjizi dao Milovan Đilas, a da je u pisanju pomogao Dobrica Ćosić. Đilas to nije demantirao, dok je Ćosić odbio pomisao da je okrvavio ruke u Milatovićevom nedjelu. Milatović je u beogradskom tisku potvrdio da mu
je ideju za knjigu dao Đilas i da su mu u pisanju pomogla dva pisca, ali nije naveo njihova imena.
Kako o Andrijinoj torturi u Glavnjači, na Fruškoj gori i na drugim mjestima nije bilo službenih dokumenata, ova knjiga desetljećima služila je kao izvor zla: razni autori, tzv. novinari, doušnici, agenti, partijski službenici i društveno-politički radnici rado su je koristili kao vrelo za ponavljanje lažnih optužbi. Hebrangovo izdajničko držanje bili su česti naslovi u novinama i revijama kojima je partijsko-policijski aparat tehnikama specijalnoga rata pokušao disciplinirati sve koji su mislili drukčije, obitelj Hebrang, pa i slobodnomisleći svijet, upućujući poruke o ustašoidnoj Hrvatskoj.
U studiji Hebrang Zvonko Ivanković-Vonta 1986. prvi je dokazao da informacijska osnova Milatovićeve knjige počiva na falsifikatima, što je zorno potvrđeno otvaranjem Dosjea Hebrang početkom devedesetih.
Dosad je objavljeno niz znanstvenih radova u kojima su dokazana zlodjela Milatovića i drugova, objavljena su sjećanja svjedoka mračnih vremena, a sramežljivo se javila i hrvatska emigracija s uspomenama u kojima nije bilo dokaza Andrijine krivnje.

Ima još živih i nepotkupljivih partizancov. O sin mu Drašek kaj često ne govori istinu, diže glas kao i neki povjesničari koji su jučer skinuli papmpersice a danas znaju sve.
Među takve si se uvukao i ti.
Jedan svjetli lik Hrvatskog partizana usporediti s likom Francetiča, može sam potšuno
NEUMAN ili BUDALA.

Tko je glasao

Sila nameće svoj svjetonazor -ne pita slabe za njihovo mišljenje

Zašto? Bez obzira na veliki rat i pokolj sa svih strana NDH je u svom programu imala i ovo:
Dana 30. travnja 1941. proglašeni su rasistički zakoni, preneseni iz nacističkih Nürnberških zakona iz 1935. godine: Zakonska odredba o rasnoj pripadnosti, Zakonska odredba o državljanstvu i Zakonska odredba o zaštiti arijske krvi i časti hrvatskog naroda. Proglašeno je da jedino osobe "arijske" krvi mogu biti hrvatski državljani, zabranjeni su brakovi između Židova i osoba "arijskog" podrijetla.

Iz istoga razloga iz kojega se u zakone danas unose životna partnerstva, homoseksualni brakovi,..." Iz sile i prisile. Iz prenošenja "euRopskih pravnih stečevina"

Onda su rasni zakoni bili Europska rasna pravna stečevina koaju su nametali silom, a ne milom!

Uopće i tvoje nametanje postojanja izbora u to doba rata i agresije,prisile, pokazuje tvoju zlonamjernost,

Navedi koja se država (Francuska, Austrija , Italija, .....) oduprla toj tadašnjoj "europskoj pravnoj stečevini"?

Ali, već je poznata vaša metoda nametanja da su Hrvati mogli samo da su htjeli, naređivati i Hitleru.
To vaše nametanje mogućnosti koje nije bilo, odraz je vaše duboke zloće i podmuklog podmetanja Hrvatima, žrtvovanja za cijeli svijet do vlastitog istrebljenja.

Jadni ste u toj mržnji prema RH i Hrvatima.
Hrvati su u to vrijeme zla pokušali za sebe osigurati i nešto dobro- svoju državu.

Kao što neki danas napadaju brak kao zajednicu muškarca i žene i nameću svoeje nakaradne stavove svima putem raznih oblika agresije, tako su onda neki rasistički napadali jedan narod i priječili mu pravo na postojanje-sirovom silom, zakon-terorizmom, kojekakvim sociološkim teorijama,...

Tko je glasao

Boltek, Dali je tebi poznato

Boltek,

Dali je tebi poznato da su u Englezi u Australiji lovili starosjedioce ko divljać, ubijali ih, mjerili im glave i vršili nad njima eksperimente.

Ko danas o tome govori ili piše?

Šta su radili Francuzi po Evropi za vrijeme Napoleona ili Šveđani za vrijeme 30 godišnjeg rata?

Vratimo se u bližnju povijest i spomenimo divljanje Srbijanaca na području bivše Jugoslavije.

Šta rade židovi Arapima?

Tko je glasao

pišu, skviki pišu

po cilom svitu. samo nema o tome na dnevno.hr pa nisi naiša... ccc...
profesor

Tko je glasao

E moj Profa, znam ja da pišu,

E moj Profa, znam ja da pišu, čak i filmova ima o tome.
No cijelom svijetu a i nekima na pollitika.com je samo naša povijest trn u oku i ponavljaju to uz mnogo laži i neistine.

Tko je glasao

Oda

@Skviki
Da da poznato mi je. Želiš li biti kao oni? Izvoli. Samo naprijed.
A što to rade židovi arapima?
Objasni mi ja ne znam. Po tako. Črno na belo.

Tko je glasao

Boltek, Ne, ne želim biti ko

Boltek,

Ne, ne želim biti ko oni.
Dali ti želiš živjeti sa rasnim zakonima, kad ih spominješ? Izvoli. Samo naprijed.

Pa židovi održavaju najveći logor ikada stvoren.
Dali si čul za pojas Gaza?

Tko je glasao

@Skviki

Bil sam na Sinaju 69-te.
Takvo stajalište kak je tvoje bilo je i od JNA i Yuge.
No čovjek vidi i drugu stran.
Kaj misliš gdje se liječe vođe palestinskih frakcija, i gdje se školuju njihova djeca?
Kaj misliš zakaj su sad mirni kak pičkice?
Propaganda je grda stvar. Ima zločina. Ima.
No neću vagati s čije strane više zločina a s čije osvete.

Tko je glasao

Boltek, Nemam ja nikakva

Boltek,

Nemam ja nikakva stajališta, no činjenica ja, to je zemlja Palestinaca i vidi se koju politiku vodi Izrael na tom području.

Tko je glasao

svi okupirani po

Trećem reihu imali su iste takve zakone.

Jure Francetić je junak koji je ubijao i poginuo za Hrvatsku, a Andrija Hebrang je bio ( tako se bar ispostavilo) iskorišteni idealist i nesretnik zaveden idejom komunističke revolucije kojeg je Tito iskoristio i onda se posrao na njega. Jasnije.

Shizofrenija @ Boltek, a..ne možeš istovremeno voljeti i Titu i Hebranga.

Uglavnom, radi mlađih koji nisu dogmatski titoisti ili jugošljam poput tebe, ja to objasnim sasvim jednostavno:

Dakle, što su Gotovina i Markač bili u ovom zadnjem ratu to su bili Jure i Boban u prošlom. Jednostavno= borci za Hrvatsku. Na nivou simbolike.

Znači, mani me se s jugosrpskom propagandom koju su preuzeli naši tzv. antife radi ispiranja svoje prošlosti jer su svjesni da su uzalud krečili osim što su se napljačkali. Na mene ne možeš utjecati da bih mijenjao sud i laži prihvaćao kao istinu.

pa slijedi Wiki, ali to manje više znamo.....

"Nakon stvaranja NDH u istočnoj Bosni buknuo je partizansko-četnički ustanak protiv vlasti NDH. Naročito su se četničke jedinice isticale u zločinima nad muslimanskim (Bošnjačkim) stanovništvom. Četnici su planirali istrijebiti muslimane kako bi taj etnički očišćen teritorij kasnije bio pripojen zamišljenoj "Velikoj Srbiji". Nakon četničkih pokolja i terora u Foči i okolnim muslimanskim selima, mnogo izbjeglica iz tih krajeva, pristiglih u Sarajevo i željnih osvete, Francetić uključuje u svoju postrojbu te ustrojavajući i III. bojnu zajedno s Rafaelom Bobanom osniva Crnu legiju kao pukovnijsku ustašku formaciju. Taj nadimak postrojba dobiva po crnoj odori, jer sukna druge boje, odnosno svijetlozelene koja je bila propisana za odore Ustaške vojnice, tada u skladištima nije bilo.
Crna legija je bila dobro opremljena, naoružana i pokretna, a izobrazbeni centar joj je bio na Koševu u Sarajevu. U početku je brojila 800 do 1200 ljudi da bi kasnije dosegla brojku od 1500 ljudi od kojih su ustrojene tri bojne. Početkom 1942. bila je opskrbljena kamionima, motociklima, s nekoliko talijanskih tenkova i baterijom brdskog topništva."

Jedina greška ustaškog političkog vodstva jest ta što nisu po padu Italije promijenili stranu.

sve dobro...

Tko je glasao

svi OKUPIRANI

Kako sad, okupirani - zar nije NDH izraz težnje hrvatskog naroda za nacionalnom državom?

Pa ne možeš biti ostvarenje sna i okupiran.

Tko je glasao

što sereš opet @zap

nisam li dao svoju definiciju NDH koju su btw neki preuzeli.

"Pavelić je bio u vazalskom odnosu na Hitlera."

NDH je bila u sastavu Trećeg Reicha baš kao što je danas u EU.

Hrvatske oružane snage ( HOS) ratovale su s Wehrmachtom, baš kao danas što smo u NATO-u.

To je jedna razina. Zna se što je sve Hićo okupirao...i mnogo veće nacije i države.

Hrvati su željeli svoju državu.

Imao si ustanak kao da danas štajaznam ; orjunaš @l9,čejen @bube i komunist @ Feniks odu u šumu i dižu pruge u zrak, ubijaju NATO vojnike i redarsvene snage Hr., a da im jataci budu seljaci pravoslavne vjere na Baniji, Kordunu i u Bosni koji žele Jugoslaviju ili Veliku Srbiju, kralja i tako to..

Njima bi se pridružili i pederoliberali anacionalni globalisti poput tebe ili bi ti samo čekao poziv pa tko te mobilizira.

Mi koji smo u fizičkom dodiru sa ovima koji žele Jugu ili V. Srbiju morali bi u ustaše. Morali bi. Moraš se braniti.

Ustaše su ponajprije rušili Jugoslaviju i borili su se za državu za Hrvate i zato................... slava im..... ostalo je kolaterala u vihoru rata i spirali zla, metežu gdje svi ubijaju sve...Balkanska krčma, jel.

Istovremeno kapa do poda i Hrvatima Dalmacije i Istre koji su se geriliski borili protiv talijanskih fašista, a kojima je onda Tito, pošto su otjerali Talijane doveo četnike iz Šumadije i Bosne da im komandaju i da ih kontroliraju.

Pavelić slušao Hitlera Tito Stalina.

Između ideje hrvatske države i ideje Jugoslavije biram ovu prvu...ustašku...

koja je eto ipak pobijedila pa danas živiš u nezavisnoj državi RH, imaš Kunu, šahovnicu i putovnicu i navijaš ( da li ? ) za repku..

Srećom, nema diktature proleterijata ni drugih totalitarizama nego smo se izborili za demokraciju i pluralno društvo, tako da ti možeš biti pederoliberalan, ja mogu "popljuvati" nekog popa ako se s njim ne slažem i tako...

sve dobro...

Tko je glasao

ostvarenje hrvatskog nacionalnog sna...

.... a imaš vazalski odnos? Pa kakvo je to ostvarenje - pa imali smo desetak takvih vazalskih odnosa prije, po čemu je to nekakvo ostvarenje, ako si okupiran i imaš vazalski odnos?

Jel ti razumiješ uopće koje bljezgarije pišeš?

Tko je glasao

pa do 10. travnja

bio je vazalski odnos prema Beogradu...bolje raditi s austrijskim konjima nego sa srpskim svinjama.

Bečki konjušar ili srpski svinjar. Ti si naravno odabrao biti srpski svinjar.

Kao da su ljudi znali kud će to okrenuti. Bilo je bitno rastosiljati se Srba četnika i beogradske diktature.

Ti ne razumiješ tadašnje stanje nego s današnje pederoliberalne i jugošljamerske pozicije vrednuješ tadašnje vrijeme.

Pored šake jada partizana, bez HOS-a četnici bi sve poklali. Imao si tri mala rata u velikom ratu + komunističku revoluciju i od 9 raznih vojski jedino su se ustaše borili za Hrvatsku ( naravno i domobrani), a svi drugi za neku drugu pičkumaternu.

sve dobro...

Tko je glasao

veličina je bitna...

ok, tebe pale konji... ne čudi me.

Ali tu i dalje - gledajući tebe kako zaljubljeno gledaš konje - ne vidim ostvarenje hrvatskog nacionalnog sna - tj. nacionalne države koja je okupirana i u vazalskom položaju.

Dakle - čas smo to već imali na desetke puta, a čas smo ostvarili san.

Počeo si se gubiti, komunjarčiću...

Tko je glasao

pa tada i u tom

času velikog svjetskog rata koristila se prilika da se riješiš neposrednog zla, četnika koji su ratovali za svoj račun i klali komšije i susjede...

Ne gledaj to samo iz uske istarske perspektive. Promotri malo kako je bilo zapadno od Drine.

( Velike ideje i mali narodi)

Budući su partizani bili zapravo šaka jada sve do pada Italije i do upada CA, zamisli što bi se dešavalo Hrvatima da nije bilo ustaške vojnice i hos-a.

Oslobodi se srbokomunističke propagande koju si upio na materinoj sisi.

Niti je NDH-a bila jedina kvislinška tvorevina u vazalskom odnosu na reih, niti su Hrvati započeli WW2.

Pošto je domobran Maček odbio preuzeti odgovornost ( Šubašić je bio s kraljem Petrom) , netko je morao braniti Hrvate od četničke kame, a to su vrlo uspiješno i revno radili ustaše, slava im.

Idejno gledano nije komunistička ili jugoslavenska ideja stvorila , izborila i odbranila današnju nezavisnu državu RH, nego ustaška ideja rušenja Jugoslavije po svaku cijenu , nacionalno revolucionarno, svim sredstvima, sa ovim ili onim saveznicima, ubijanjem krunjenih glava, otmicom aviona i sve što treba, kojoj su se priklonili na temelju pomirbe i Hrvati komunisti, kao ja npr...pa i ti si bio ustaša topnik.

To su činjenice, a tvoj sukob s činjenicama mi je baš, ono simpatičan.

sve dobro...

Tko je glasao

lažeš ili ne razumiješ?

Počeli smo s tezom gdje bi se našli Mi Hrvati u povijesti da nije bilo NOPa.

I ja tvrdim da bi žrtava bilo više, jer bi osveta bila strašna.

A što bi bilo da nije bilo ustaša?

Dakle - Jugoslavija kapitulira, Njemačka ustroji NDH - gleda lijevo, gleda desno, ali nigdje takvih "nacionalnih heroja" koji bi stali uz njih - imenuju nekog namjesnika, skrpaju nekakvu šatro vladu i idu dalje. Nema "vatrenih ustaša", samo nevoljki domobrani, nema organiziranih zločina, nego onako.... mirno i polako, kako dolikuje. Puno manje žrtava. Povijest ide svojim tijekom - NDH postoji, NOP nastane - sve kako je bilo, FNRJ, SFRJ, Republika Hrvatska.

Dakle - sve bi bilo jednako, samo ne bi imali tu tvoju glupavu teoriju kako je jedan proglašeni njemački protektorat izmišljenih granica ostvarenje nekakvog hrvatskoga nacionalnog sna.

Tko je glasao

Sad mi već @zapićak

upadaš u kretenluk i ideš nakurac koliko si nerazuman.

Žao mi je ali moram ti to reći.

Austrija. Kurt Waldheim. Oficir Wermachta na Kozari. Poslije Glavni tajnik oliti Gensek Un-a. Pusti Mirko i Slavko priče.

U WW2 su ratovale supersile i mali narodi se šlepali kako su najbolje znali da prežive, nije na nama da ratujemo sa supersilama. Ako su pregazili Francusku, Britanija bi spušila da se nisu uključili Ameri i Rusi. U pitanju je biološki opstanak našeg malog naroda. Francuzi su proglasili Pariz otvorenim gradom i Hićo se samo ušetao. Švabe ujahale na konjima u Pariz. Ima snimka, bilo jučer na tv kalendaru.

Mi smo samo trebali čekati da se supersile obračunaju između sebe i biti saveznik sa pobjednikom. Pavelić je izabrao biti saveznik, odnosno vazal tadašnjim pobjednicima i dobro je napravio.
Nije bio njegov posao da rješava sudbinu svijeta nego da izvrši ciljeve UHRO-a, a to je rušenje Juge i uspostava države za Hrvate.

Šteta što nije poslušao Vokića i Lorkovića. Hitler ga je ubjedio da je atomska bomba gotova i da dobija rat.

Bez partizana koji su vršili diverzije ne bi bilo ni njemačke osvete nad ljudima koji nisu krivi. Komunistička taktika je bila napraviti napad da izgleda da su ga napravili stanovnici nekog područja u želji da izazovu njemačku odmazdu, a sliijedom toga da preživjeli pristupe partizanima.

( Moša Pijade je to dobro objasnio riječima: nama treba sirotinja ako nema sirotinje napravimo ih nesretnicima i sirotinjom - parafraziram).

Ta taktika nas je koštala golemog broja života i daleko više Hrvata i Srba bi preživjelo bez toga.

Zavadu između Hrvata i Srba su tada radili komunisti koristeći se naslijeđenim animozitetom uslijed diktature prve Juge.

To rade i danas tzv. ljevičari tako što pokušavaju manipulirati preostalim Srbima tj. pravoslavcima u RH.

Usput iskorištavaju i vas pederoliberale...20%tnike.

Sukladno načinima gerilske borbe presvlačili su se u odore ( banda, jel) ove i one i radili pizdarije, e radi izazivanja meteža i represalija. Zna se kako gerila radi, zato se gerila ni danas ne priznaje konvencijama nego se imenuje terorizmom.
A rat bi i bez Titovih partizana završio Hitlerovim porazom.

Koliko je Norvežana, Bugara, Šveđana i dr. poginulo u WW2---koliko Hrvata, Srba i dr. !!??? Nisu provodili boljševičku revoluciju i preživjeli.

Ratovali su i Skandinavci ili Briti u povjesti.

Formiranjem NDH se izbjeglo da Hrvati budu neprijateljski narod spram Hitlera i to je dobro jer se kod Hiće znalo. Pošto je država kapitulirala za jednog ubijenog soldata ubije se 100 državljana te iste , a za ranjenog 50.

Vojska Jugoslavije je bila kapitulirala i ne važe ratna pravila koja se odnose na protivničkog vojnika, kojih sam se ja prošlog rata držao kao pijan plota.

Istovremeno te kolju četnici, nedićevci, đujićevci pripremajući teren i koristeći uvjete velikog rata za svoje interese tj. za buduće etnički čiste prostore Velike Srbije.

Istovremeno i Njemci i Talijani koriste zatečene animozitete i usmjeravaju jedno pleme kontra drugog. Talijani naoružavaju četnike a kad ih ustaše pritisnu posreduju Talijani ili Njemci i sl.

Trebalo je dočekati kraj rata, bez građanskog rata među Hrvatima.

Da, Titu su poslije uvažavali najprije na istoku a poslije na zapadu, ali to uvažavanje plaćeno je sa 1 000 000 žrtava, a poslije rata je dao pobiti Hrvate kao prirodne neprijatelje Jugoslavije.

Naš cilj je osim težnje za državom i biološki opstanak. Manje nas je bilo nego Židova u Europi, a Hitler je na početku preferirao Srbe. Hitler bi nas lako potrpao u plinske komore, zato je bilo bitno da nismo obilježeni kao njegovi neprijatelji jer bismo prošli katastrofalno.

Osnivanje NDH spasilo je Hrvate em od švaba em od četničke kame.

I da ne zaboravim; jebo te Tito.

sve dobro...

Tko je glasao

20%tnici...

... ti u gaćama.

Ne, Pavelić nije dobro napravio.

Dobro bi napravio recimo HSS ili nekakva Vlada nacionalnog spasa da su prihvatili upravljanje državom, a provodili ga na Češki način - minimum zalaganja, pravljenje glupim, nikakvom vojskom i slično.

NOP bi se lijepo razvio, ne bi bilo toliko animoziteta Hrvati - Srbi, ne bi bilo toliko žrtava ustaškog terora, a vjerojatno ne bi bilo onda niti Križnog puta.

I još bi bili na strani pobjednice. Fakat ne kužim što zamjeraš tom scenariju.

Em bi dobili "nacionalnu državu", em ne bi voljno srljali u zločine, em bi bili na strani pobjednika.

Tko je glasao

Budalo glupa ispranog mozga

"Dobro bi napravio recimo HSS ili nekakva Vlada nacionalnog spasa"

Maček je bio neki mix a ne Hrvat. Maček je pasao kralju i beogradu.

"Izdajnička vlada Cvetković- Maček" ti je jugokomunistička floskula.

"nikakvom vojskom i slično."...saznaj sve o tzv. muslimanskim milicijama koje su se organizirali po Istočnoj Bosni oko Drine radi samozaštite jer su ih ovi klali i bacali u Drinu. Kasnije su se jednostavno da bi preživjeli priključili tj. subordinirali Crnoj legiji i ustašama.

Naravno da su ubijali i Hrvate katolike.

Kako bi to spriječio bez ikakve vojske. Dok stigne konjica indijanci pobiše karavanu, hehe

"NOP bi se lijepo razvio"---podrazumijevaš valjda da je Stepinac trebao u komuniste a Pavelić otići u šumu i dobio bi upravo to da bi okupator čistio sve od reda.

" ne bi bilo toliko animoziteta Hrvati - Srbi"..kako ne bi bilo, kad je već postojao. Srbadija ne bi pristala ni na neku pacificiziranu državu Hrvatsku.

Upravo taj animozitet su iskorištavali i Njemci i Talijani i komunisti. Baš si oglup.

"pravljenje glupim" .......zato NDH nije bila Judenfrei i masu Srba je preživjelo. Uostalom bilo je puno i Židova i Srba u ustašama i tom pokretu za stvaranje države Hrvatske. Saznaj. To je bar danas lako.

Spašavali su srpsku nahočad po šumama i dovodili u gradove i zbrinuli, e da bi poslije srbokomunistička propaganda proglasila " jedini dječiji logor za djecu" u Sisku.

Mater im jebem bezobraznu. Moj poslovođa u Željezari je bio jedno od te nahočadi. Dijete ispod Kozare.

"NOP bi se lijepo razvio"---Alo, Alo.

Bez komunista i Tite Banovina Hrvatska bi postala u demokraciji kao Škotska u GB u granicama koja se puškom drži a to su granice NDH kojima bi se po padu Italije pripojili po Talijanima okupirani i reokuprani prostori.

Jedini minus je to što bi poslije Hrvati muhamedanske vjere tražili autonomiju u Bosni. Pravoslavci bi imali svoju Crkvu kakvu i danas imaju primjerice u Križevcima.

"I još bi bili na strani pobjednice"---kao Austria Kurta Waldheima , genseka UN-a, ajd ne seri

"ne bi bilo onda niti Križnog puta."...naravno da ne bi, Križni put ti je samo nastavak boljševičke revolucije da se pobije opozicija komunistima.

"em ne bi voljno srljali u zločine, em bi bili na strani pobjednika."...

voljno se ni nije srljalo u zločine, zločini su posljedica spirale zla i balkanske krčme , nažalost, a jebo stranu pobjednika plaćeno s biološkim nestankom.

Zamisli samo, ako su ubijeni primjerice 10.000 Hrvata koji tek trebaju postati očevi i majke, a ubijeno je puno više. Natalitet, demografija.

Zahvaljujući Titinim komesarima koji su tjerali srpske seljake na ustaške mitraljeze izginulo je i njih pun kurac onako bezveze. Naročito ovi moji s Banije i Korduna.

sve dobro...

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci