Tagovi

„Trg pravde“, a ne dvostruko bojanje tunela

http://www.vijesti.hr/vijest/www.24sata.hr/politika/investicija-od-16-mi...

Pravda je traženi proizvod u RH, i nakon „Nove pravde“ koju su izkonzumirali građani RH, stiže investicija od 1,6 milijardi kuna u proizvodnju najnovije pravde.
pollitika Neovisni, ali ne i neutralni

Nije to investicija poput dvostrukoga bojanja tunela, ili poput saniranja domaćih banaka za 80-tak milijardi kuna, kako bi se uspješno privatizirale za 5 milijardi kuna, niti je to prodaja HPB-a, ni CO, ni koncesija Hrvatskih autocesta, niti je to prodaja INE, već je to prava pravcata proizvodnja proizvoda za kojima hrvatsko tržište gladuje.

Ni „Nova pravda“ nije smanjila tu glad tržišta, pa tih 1,6 milijardi kuna predstavlja pravu sitnicu, posebno zato što je ta „investicija manje od 2 milijarde kuna potrebnih za Pelješki most“, a kojega još mora odobriti EU, kada ga ne odobravaju hrvatski političari željni gradnje "Pravdograda".

„Pravda-kako to gordo zvuči“!

I naš glavni grad imat će Trg pravde!

Sve to tako lijepo zvuči da mi je čudno kako se nitko do sada, nakon pomame za „novom pravdom“ i njenoga uspješnoga marketinga, nije ranije dosjetio investicije u istinsku proizvodnju: proizvodnju pravde.

Tvornički dimnjaci iz kojih će Zagrebom sukljati dim s mirisom originalne cro-pravde ukrašavat će panoramu Zagreba. Pravi i originalni domaći proizvod „najnovija pravda“-iznikao iz dubine hrvatske pameti s natpisom „Made in EU- proizvedeno u RH“, postat će hrvatski izvozni adut: investicija stoljeća, ili čak tisućljeća, koja će izvesti nepotrebnih 1,6 milijardi kuna u poduzeće slično onome što gradi zagrebački aerodrom.

RH će valjda i za to poduzeće dati svoje garancije, jer RH je bogata s oko 4 milijuna slobodnih jamaca, „voljnih“ jamčiti za proizvodnju pravde i „investicije“ koje će donijeti nova radna mjesta, donijeti pokretačku snagu ovome društvu, biti njegov „New Deal“.

Bit će to javno-privatno partnerstvo domaćih i stranih partnera u kojemu domaći daju preko 4 milijuna jamaca i tržište gladno pravde, a strani partner daje svoje izvođače i osigurava pristup bankama uz kamate kakve pripadaju „smeće“ partneru.
Svakako da je gradnja zagrebačkoga aerodroma svijetli putokaz za tako tešku investiciju.

Ponovo će se Zagrebom oriti udarnička pjesma : Mi gradimo, mi radimo, a radnici će s krampovima na ramenima, svako jutro na posao, na gradnju tvornice za glinicu, ovaj... pravde

„Sve za pravdu, pravdu za 1,6 milijardi kuna“-možda se ponove i svijetli trenuci i ožive radne akcije dobrovoljačkoga rada za 1600 kuna, ovaj ... za besplatno.

Istina, neke neznalice tvrde kako bi prvo trebali napraviti skladišta (zatvore), a tek onda tvornicu pravde, jer kamo će ta tvornica sa svojim silnim proizvodima: u Sabor, u nadzorne odbore, u javna poduzeća,na HRT, .., umjesto u komforne zatvore.

Međutim, to su samo zlobnici i neznalice koje uvijek prigovaraju pravim investicijama, jer se investicijski kolač ne dijeli i njima, nego samo drugima.

Valjda će na tome Trgu pravde imati i dovoljno tonera, i manje Kolakušića, koji samo usporavaju proizvodnju pravde za neke- koji moraju i imaju pravo biti uspješni u svome gospodarstvu uprkos tome što najbolje proizvode samo dugove.

Jednom se mora pokrenuti društvo, pa osim tih 1,6 milijardi kuna (koje će valjda netko i posuditi za plemenitu svrhu- povećanja pravednosti, ili će milostivo prihvatiti HPB), investitorima na raspolaganju ostaje i koncesija na zatvore, gradnja privatnih zatvora, proglašavanje „ludnica“ zatvorima u hitnim pravosudnim slučajevima šamaranja ili onako- za privatne potrebe sudaca i njima bliskih osoba.

Kada se proizvodnja pravde na Trgu pravde zahukta onda mogu, po hitnome postupku, izglasati zakon, ili promijeniti Ustav, ili donijeti neki Lex na ex po kojemu bi imali mogućnost interventnih otpuštanja iz zatvora za sve, osim za one koji su u kasi imali 10 kn viška, ili su poreznicima jednostavno prekobrojni ugostitelji, kako bi u zatvore potrpali sve koji su zviždali javnim osobama na javnim mjestima.

Jedan Pelješki most (pm)= 2 milijarde kuna(kn).

Dakle, jedan Trg pravde u Zagrebu je 0,8 Pelješkoga mosta. Ako i Split, Rijeka, Osijek,... Zadar, Vukovar,..., požele imati Trg pravde, ti njihovi trgovi mogli bi vrijediti 0.3, 0,25, 0.15,...0,1, 0,01 „pm“ ( Pelješki most)umjesto milijardi „kn“.
A onda bi to isto mogli poželjeti i manji gradovi, pa i veća sela i evo ti investicije koja će pokrenuti Hrvatsku: pravda će se razlijevati Hrvatskom, a tržište će je i dalje biti gladno.

Koje su to mogućnosti investiranja?
Ma kako se nitko do sada toga nije dosjetio? Preostaje da tu ideju zaštite kao GMO sjeme!

Čak će i strani turisti moći u daleko većem broju osjećati blagodati hrvatske prekomjerne pravde, a ne samo oni koji su, ove godine, imali sreću platiti unaprijed smještaj u hotelima i hacijendama koje interventne pravedničke snage zatvaraju, baš u jeku njihova plaćena godišnjega odmora, i iako je investicija Trga pravde u Zagrebu tek u stadiju razrade genijalnih umova hrvatskih New- Deal-ovaca.
...
Umjesto Pelješkoga mosta, neki opet o tunelu kroz/oko Neuma.

Ni to nije loša ideja, jer vodi k još genijalnijima.
Možda netko smisli „Tunel pravde“ (dvostruko, trostruko bojanje- za pravdu, tko ne bi podržao?) ili „Metro pravde“, jer Zagrebu treba bar jedan metro, ili „Velesajam pravde“, ili "Kampus pravde", ili „Pravedničke ljetne igre u Zagrebu“ , ili...“Ljetni festival pravde“ ili ...

Ma glavno je da se nešto radi ili priča oko pravde.

Konačno, umjesto ovakvoga dnevnika:
http://pollitika.com/investicije-ceprkanja-uz-ogradu-da-lisice-lakse-udu...
mogu reći da su počele prave investicije- „“Trgovima pravde“ po gospodarskoj krizi, da je produbimo“ (mislim pravdu, a ne krizu, a tako mislim samo zbog sudbine onoga „zviždača“ koji je pokazao kako mediji štite slobodu ....političara, na život bez zvižduka, ako već nema programiranoga obaveznoga i demokratskoga pljeskanja).
Jedina hrvatska banka, HPB s prihodom od 40-tak milijuna kuna godišnje, mora pasti da bi Zagreb dobio Trg pravde, budući je do sada, valjda, bio pun Trgova nepravde.

To je očito samo kontinuitet uspješnih gospodarskih promišljanja onih koji su banke sanirali s 87,4 milijarde kuna, a onda ih prodali za 5,4 milijarde kuna.

A i taj Dobronić ih bez veze opterećuje bankarskim poslovima i francima, kao da ne zna, da oni mrze bavljenje bankarstvom ( zato prodaju i HPB, nakon što su poprodavali sve hrvatske banke za oko 16 puta manju vrijednost od one kojom su ih sanirali, po slično „korisnom“ modelu za građane RH)!

I ti branitelji dobro dođu za olakšavanje prodaje!

Koliko će dati kome pitanje je koje nameću i njima, i udovicama "prepunima intelekta", i svima, a onda sutra opale po njima da su krivi što je vlast prodala banku, za „pravdu“, „za ostvarivanje njihova prava“, umjesto da se nastoji spriječiti takvo (zlo)djelo.

I ti seljaci!?

Što se ne zadovolje s cijenom pšenice, mlijeka, ..., koja je manja od prošlogodišnje?

Ta shvaćaju li oni da je Zagreb, i Hrvatska, pred investicijom tisućljeća- pred „Trgom pravde“?

Što zamaraju vlast, ministra financija, ministra poljoprivrede i ostale ministre svojim sitnim probitcima, kada ovi tako dubinski razmišljaju o pravdi na Trgu pravde u Zagrebu, o prodaji svega i svačega, da bi nas doveli do toga plemenitoga cilja- dijeljenja pravde na Trgu pravde „svima, samo ne njima“.

Uostalom, na tome Trgu, moći će i seljaci tužakati za pravdu i drugačiju cijenu pšenice, a ne da hodaju „tamo-vamo“ s traktorima, pa da policija umjesto njih blokira cestu.

Nakon cestogradnje-koncesija.

Nakon „pravdogradnje“- veća recesija,... i opet... koncesija- namjerno ogromno zaduživanih vodoopskrba, elektroprivrede, ... pa privatizacija,...

Dakle- realizacija Plana 666.

Komentari

"Šutio si u srpnju" (- Miljeniću kaže Vrdoljak) za "šibicarenje"

Da je "Trg pravde" obična floskula kojom se želi dati poslove odabranima, a država neka plaća njihove nebuloze, govori i sukob dvaju ministara: I.Vrdoljaka, ministra gospodarstva koji bi gradio za potrebe pravosuđa taj Trg pravde i O. Miljenića, baš ministra pravosuđa koji ne želi ono što bi mu ministar gospodarstva izgrađivao!?

Da je obratno, bilo bi logično za doba teške ekonomske krize, a ovako i sami razotkrivaju besmislenost " investicija" koje neki izmišljaju da bi neki zadovoljili ... neke i usput opljačkali hrvatske građane zbog svojih provizija.

http://www.poslovni.hr/hrvatska/miljenicev-ne-trgu-pravde-primjer-je-koc...
"U Centru za praćenje energetskog poslovanja i investicije (CEI), koje je središnje tijelo za provedbu projekta Trg pravde, bili su zbunjeni našim pitanjem jer je, kažu, natječaj za taj projekt pokrenut temeljem odluke naručitelja i bez odluke o povlačenju za njih nema dvojbi o statusu natječaja. “Sve je na Vladi”, dodaju u CEI-ju, čiji je šef Dragan Marčinko s ministrom gospodarstva Vrdoljakom prije dva tjedna i javno prezentirao JPP-projekt za koji je natječaj..

"Šutio si u srpnju"
Odustajanje od potrage za partnerom za gradnju pravosudnog kompleksa u ovoj fazi, nema sumnje, bilo bi u najmanju ruku čudno. Na to je, kako doznaje Poslovni dnevnik, upozorio i ministar Vrdoljak u odgovaru na dopis Ministarstvu pravosuđa. Vrdoljak Miljenića podsjeća što je sve prethodilo pripremi pokretanja realizacije tog projekta, od ožujka 2012., kada je Vlada prihvatila Okvirni program izgradnje, dogradnje i rekonstrukcije javnih građevina kroz JPP, a u kojem se našao i Trg pravde, do posljednje javne prezentacije projekta 4. srpnja ove godine u Vladi. Na toj prezentaciji, podsjećaju iz Ministarstva gospodarstva, bio je i ministar Miljenić, koji nije izražavao protivljenje tom projektu, koji je podupro i uži kabinet Vlade.

Javnosti sve opravdavaju "velikim interesom ulagača":
“Dosad ni za jedan projekt nismo imali toliko upita inozemnih investitora kao za JPP u gradnji Trga pravde”, kažu u CEI-ju, podsjećajući na to da je projekt jako dugo pripreman te da su posljednjih godinu dana, koliko su trajale intenzivne pripreme za početak njegove realizacije, CEI i Agencija za investicije i konkurentnost zaprimali velik broj upita inozemnih investitora za taj projekt. , a za gluposti i dobru zaradu na toj (izgradnja "Trga pravde" usred ovoga gospodarskoga očaja) i sličnim glupostima, sasvim je jasno da uvijek ima puno zainteresiranih.

Ima ih i za šibicarenje, od kojega uvijek dobit imaju "šibicari", a ne igrači.

U slučaju "Trga pravde" i sličnih "investicija" ministar Vrdoljak, bi sve građane RH natjerao da "igraju" s nekim njihovim (HNS- kukurikavim) "šibicarima".

Tko je glasao

"Trg pravde"- kao kokošji iščeprkanac

Nakon ovoga prijepora dvaju ministara dnevnik o "kokošjem čeprkanju da lisice lakše uđu u kokošinjac, dobio je i novi začin -"kokošji iščeprkanac" s promidžbenim brandom : "Trg pravde":
http://pollitika.com/investicije-ceprkanja-uz-ogradu-da-lisice-lakse-udu...

Tko je glasao

a gdje je pravda

zanima me da li naši vrli političari zapravo znaju smisao pravda ili je to za njih jedna imenica ženskog roda koja lijepo služi za predizborne svrhe a onda se na nju, odnosno njezino pravo značenje se zaboravlja do slijedećih izbora. nije loša ideja da se sudovi u Zagrebu okupe na jednom mjestu nažalost time se neće ubrzati sudski procesi koji za većinu običnih građana traju desetljećima i ne vidi im se kraj.
nigdje ne vidim mjesto za kip božice pravde, koji bi bio toliko visok kako bi se vidio s bilo kojeg kraja Zagreba i na taj način bi se znalo mjesto gdje se dijeli ono što političari zovu pravdom a što je zapravo nešto slično na nju.

w. ;)

Tko je glasao

...ovo je "lav" iz zoo-a


...ovo je "lav" iz zoo-a Nacionalnog parka Luohe, provincija Henan u Kini.
Ne znam je li ova asocijacija offtopic u dnevniku o građevinsko-nekretninskoj verziji reforme pravosuđa?

Tko je glasao

Da

Da, u Kini lavovi sliče psima.

Tko je glasao

...usfalilo im u zoo-u lavova

...usfalilo im u zoo-u lavova pa maskirali psa...

Tko je glasao

zoo

kaj se radi o zagrebačkom ZOO, njemu već naveliko fale velike životinje i ništa me ne bi čudilo zamjena lavova , tigrova i leoparda s kamufliranim psima i mačkama. malo je teže to napraviti s medvjedima, slonovima i žirafama (ovih zadnjih više i nema)

w. ;)

Tko je glasao

žirafa u ZG - urbani mit

zirafe nikada nije ni bilo. niti jedne. jer nema nastambe dovoljno visoke za zirafinu visinu. niti ce ikada biti. jer je zoo maksimir pod zastitom konzervatora, a jedan od uvjeta je maksimalna visina. nedovoljna za takvu nastambu.

Democracy is more than two wolves and one sheep voting on what to have for dinner...

Tko je glasao

Pedesetih je godina u

Pedesetih je godina u maksimirskom Zoološkom vrtu bila žirafa. Blizu slonova.

Tko je glasao

Najprije reforma 2002. -

Najprije reforma 2002.

- Reforma pravosuna i Strategija reforme pravosudnog sustava
Vlada Republike Hrvatske donijela je u studenome 2002. Reformu pravosuna (dalje
u tekstu: Reforma).
Cilj Reforme je unaprjenenje i razvoj pravosudnog sustava. Reforma bi trebala
osigurati uspješnije djelovanje samostalnog, nepristranog i učinkovitog pravosuna koje je
jamac demokratske vladavine, razvoja djelotvornog tržišnog gospodarstva, načela
vladavine prava i pravne sigurnosti granana.

Pa onda strategija 2005.

U listopadu 2005., donesena je Strategija reforme pravosudnog sustava i akcijski
plan djelovanja (dalje u tekstu: Strategija).
Prema Strategiji, kontinuirano i trajno usavršavanje sudaca i državnih odvjetnika
predstavlja uvjet bez kojeg se ne može očekivati da će pravosudni sustav i osobe koje u
njemu rade biti u stanju odgovoriti na sve zahtjeve. Nadalje se navodi da je stručno
usavršavanje potrebno i savjetnicima i vježbenicima na sudovima i državnim odvjetnicima.

a vladavine prava ni pravde nema pa nema

Vjerojatno je nema jer nije bilo odgovarajućih prostora sa odgovarajućim namještajem....i da ne zaboravim tonere, pa nam treba Trg pravde. Misle političari valjda da pravdu i nepravdu stvaraju građevine, a ne ljudi.

I baš je dobro da ćemo se u 225 dana svi uspjeti izredati na tom Trgu pravde ( 4.500.000 / 20.000 ) ako baš zapnemo

Očekuje se da će objedinjavanje sudova na jednom mjestu pridonijeti učinkovitosti pravosuđa jer će 2.500 službenika i sudaca na jednom mjestu dnevno moći primiti 20 tisuća građana.

I baš je lijepo da ćemo ponovno o specijalnom namještaju po narudžbi za Ustavni sud

A od obnove do obnove, od izgradnje do izgradnje - pravde i vladavine prava sve manje.

A u međuvremenu rade ovako ( Izvještaj Državnog ureda za reviziju ) :

Rashodi za zaposlene su ostvareni u iznosu 71.278.049,00 kn. Koncem 2011. u
Ministarstvu je bilo 616 zaposlenika. Plaće službenika i namještenika su
obračunavane u skladu s propisima.
Ministarstvo je tijekom 2011. uz obračun plaće, obračunavalo i isplaćivalo
prekovremene sate rada. Ukupno je obračunano i isplaćeno 51 700 prekovremenih
sati rada za 397 zaposlenika. Od navedenog broja, za 117 zaposlenika su isplaćeni
prekovremeni sati rada za više od 180 sati na godišnjoj razini, od kojih je 53
zaposlenika s više od 300 prekovremenih sati rada. Odredbom članka 45. Zakona o
radu (Narodne novine 149/09 i 61/11) je propisano da prekovremeni rad pojedinog
zaposlenika ne smije trajati duže od osam sati tjedno, odnosno 32 sata mjesečno,
niti duže od 180 sati godišnje. Rashodi za prekovremene sate rada su ostvareni u
iznosu 3.499.970,00 kn.
Rashodi za naknade prema ugovorima o djelu u okviru aktivnosti Administracija i
upravljanje Ministarstva su ostvareni u iznosu 4.606.435,00 kn. Financirani su
sredstvima državnog proračuna, a u odnosu na sredstva koja su za 2011. osigurana
za plaće zaposlenika (planirano 71.576.000,00 kn) iznose 6,4%. Odredbama članka
62. Zakona o državnim službenicima je propisano da rashodi za naknade
izvršiteljima usluga prema zaključenim ugovorima o djelu ne smiju prelaziti 2,0%
ukupnog iznosa sredstava, koji je osiguran za plaće zaposlenika u tekućoj godini za
to tijelo. Ostvareni rashodi za ugovore o djelu veći su od propisanog, što nije u
skladu s odredbama navedenog Zakona. Ugovori o djelu zaključivani su s vanjskim
suradnicima za obavljanje poslova izrade nacrta prijedloga zakona, upisa u
evidenciju predmeta u radu, ulaganje podnesaka u predmete, fotokopiranje,
srenivanje predmeta prije davanja u rad, razne administrativne poslove i poslove
edukacije vezane za uspostavu sustava upravljanja predmetima na sudovima i
drugo. Prema navedenom, najveći dio poslova se odnosio na poslove iz redovne
djelatnosti Ministarstva, a ugovori su tijekom 2011. produljivani. Ugovori o djelu su
zaključivani i za obavljanje poslova državnih službenika, što nije u skladu s
odredbom članka 62. Zakona o državnim službenicima. Navedenom odredbom je
propisano da se pojedini poslovi koji se obavljaju u državnom tijelu, osim poslova
koje obavljaju državni službenici iz članka 3. stavka 2. navedenog Zakona, mogu na
temelju ugovora o djelu povjeriti pružateljima stručnih usluga izvan državne službe.
Navedene nepravilnosti uočene su i revizijama za ranije godine.

Sve po planu i tako desetljećima, jer proračun je zadan i ne može se mijenjati i zakoni su tu da ih se ne poštuje. Mora da je krivo to što nema Trga pravde.

Mogla bi još o onom što su obnavljali još jučer, o kreditima za pravosuđe od kojih još nisu ni povukli sva sredstva, ali neću jer sam sama sebi dosadna.

Tko je glasao

Odavno pisao i znalo se sve ,

Odavno pisao i znalo se sve , samo sve će proći koda ništa nije bilo . Općenito SVI GRADOVI I SELA HRVATSKE su koruptivni od strane VLASTI. Mislim da možda jedino Stipe Petrina nije si njamio... Ostali nevažno da li je to HDZ, SDP, HNS, HSS svi odreda samo gledaju sebe i ništa NE RADE !

Justice for all !

Tko je glasao

"To je nepravda":)):

Tko je glasao

Šta se uopće osvrćeš na

Justice for all !

Tko je glasao

je li i to u tih 1,6 mlrd?

....nigdje ne vidim najvažniji elemenat i sadržaj "Pravdoljubivog Trga"...
Uvijek je to bila birtija "Kod Lažnog Svjedoka" i ražnjevi za janjce...
...niti tko će imati koncesiju za održavanje tog ugodnog kutka za pravednička "ribanja i ribarska prigovaranja"

Tko je glasao

"Birtija" ZG- holdinga

....nigdje ne vidim najvažniji elemenat i sadržaj "Pravdoljubivog Trga"...
Uvijek je to bila birtija "Kod Lažnog Svjedoka" i ražnjevi za janjce..
I "birtija" ZG- holdinga , s dugom od 3 milijarde kuna ( jedan i po Pelješki most ).

http://www.jutarnji.hr/-fimi-medija-je-nula-ako-se-pokaze-istinitim-sto-...

http://www.jutarnji.hr/bandic-sazvao-hitan-sastanak-sa-svim-procelnicima...

Gdje su poreznici i "pravednici" da zatvore tu "birtiju", da ispitaju imovinu "birtijaša"?

Tko je glasao

stara narodna...

...bolje zatvoriti iscrpljenu birtiju da je pokrije bršljan i šaš i otvarati nove, svježe, društveno korisne ...preseliti u njih iste konobare i šefove sale i ponoviti sve ispočetka...

Tko je glasao

@ppetra

Nakon što su silni novci ulupani u gradu i opremu Ustavnog suda RH, sada još i - Trg pravde!???
I što više zgrada i opreme za djelitelje pravde - to manje pravde i pravne države!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Evo jedne talijanske: "Tko

Evo jedne talijanske:
"Tko ima novaca i prijateljskih veza, taj se ne brine o pravdi!"

Tko je glasao

Trg pravde kao kaptolski talibanat

Dakle- realizacija Plana 666.

Kolegice, veoma dobro ste oslikali lokalnu aplikaciju broja "666" glede funkcioniranja države naroda iz stoljeća sedmog - fali samo filozofsko-mentalna nadgradnja iliti kaptolsko vrhnje. Ova primjedba nema veze s mojim religioznim opredjeljenjem, ali ima itekako s bezobrazlukom kaptolskih talibana da oltare ovih dana koriste ne bi li u maniri broja "666" poučavali sitnu marvu kako u sekularnoj državi vjerska uvjerenja prethode humanizmu i pravilima medicinske struke. Ugledali se bahati biskupi po tko zna koji put u talibansku doktrinu "nevaljalog" ženskog bića ne bi li još jednom dokazali da hrvatski ustav nije njihovo štivo ćak i onda kada nekontrolirano harače porezne blagodati gladnih i žednih pravde i pravice... i istinskih trgova pravde...

http://www.index.hr/vijesti/clanak/zdravstveni-djelatnici-smiju-se-vodit...

http://www.jutarnji.hr/novi-zakon-i-za-crkvu--morat-ce-pravdati-svaku-li...

Tko je glasao

Ponovo će se Zagrebom oriti udarnička pjesma -hik!

fali samo filozofsko-mentalna nadgradnja iliti kaptolsko vrhnjene nedostaje ta nadgradnja, nego nisi primijetio/la da se nalazi u ovome dijelu dnevnika:
Ponovo će se Zagrebom oriti udarnička pjesma : Mi gradimo, mi radimo, a radnici će s krampovima na ramenima, svako jutro na posao, na gradnju tvornice za glinicu, ovaj... pravde.

Kaptol nije tema o kojoj je u dnevniku riječ, pa ni ta filozofsko-mentalna nadgradnja, već ona koja ima "državne investicije" tipa gradnje "Trga pravde" zasnovane na spoju mentalne nadgradnje superhikovske filozofije, na "socijaldemokraciju", "plansku privredu" i anti-antibirokratsku revoluciju.

Nisu tema ni nevladine udruge koje crpe iz proračuna ogroman novac, ni ...
O Kaptolu, vjernicima, nametanju ZO, inicijativi "U ime obitelji", otkazu za primalju, vjeronauku,... bile su stotine dnevnika.

Trgovi pravde, Baldasarov Gay-centar u Splitu,... i ostale "investicije" tisućljeća, koje će pokrenuti hrvatsko gospodarstvo, predstavljaju domet "investicijskoga ciklusa" i "kotača zamašnjaka" hrvatskoga gospodarstva, točno prema Planu 666.

Tko je glasao

Niste se potrudili shvatiti generalnu poantu

Poante mentalne destrukcije društva nije u ovome;

Ponovo će se Zagrebom oriti udarnička pjesma : Mi gradimo, mi radimo, a radnici će s krampovima na ramenima, svako jutro na posao, na gradnju tvornice za glinicu, ovaj... pravde

već u ovome;

Dakle- realizacija Plana 666.

Nadalje, linkanjem onih tekstova nije bila namjera skrenuti temu već pokazati da kaptolski talibani zajedno sa svjetovnim vlastima sustavno rade na promociji društvenog kaosa - perfidno i rušilački. Zato se Vi kao vjernica ne morate osjećati ciljani - ali da smo svi kolateral tog "666" paklenog plana bez daljnjeg. I to treba i jednima i drugima prikeljiti na facu! I time završavam doprinos ovoj temi...

Tko je glasao

Hik-socijaldemokracija i njen Trg pravde

Zato se Vi kao vjernica ne morate osjećati ciljani - Biti vjernik ili ne je privatna stvar neke osobe, a plaćanja države za vjerničke potrebe njenoga građanstva (u RH ih je preko 90%- raznih vjera, a katoličke oko 87% )je nešto sasvim drugo i o tome se može odlučivati na razne načine- referendumima, državnim ugovorima, odlukama Vlade,...

Ne osjećam se ugroženom, nego samo navodim da je to tema o kojoj trenutno nije riječ, već izgradnja "Pravdograda" u Zagreb- gradu i svrha istoga u zemlji u kojoj "socijaldemokrati" trenutno prijete produžetkom rada, rođenima nakon 1965., do 67. godine života, zbog štednje; seljacima neisplatom zakonskih poticaja; liječnicima, učiteljima, sucima,.. smanjenjem plaća, obrtnicima i poduzetnicima zatvaranjima obrta/firme, a istodobno se razmahuju tzv."investicijma" u "pravdu", kako bi zaštitili od propasti vlastite ili "prijateljske" poslovne subjekte preko leđa tih poreznih obveznika, a za dublje strmoglavljenje u financijsku provaliju.

Plan 21= superhikovski plan, tzv. " socijaldemokrata", kao dio Plana 666 o pljačkizaciji RH.

Po tom planu Crkvi ne treba uskraćivati sredstva, ostvarena međudržavnim ugovorom bivših s Vatikanom, jer "slobodni mediji" moraju imati sporednu metu za bijesne građane- odnosno "popove-lopove", kako ne bi bijes usmjerili prema superhikovskim "hik-socijaldemokratima" kojima je "Pravda" takva inspiracija da bi je najradije unijeli u himnu, a ne samo na zagrebački trg.

Tko je glasao

vremenska rupa?

kakve veze imaju socijaldemokrati s trgom pravde? pa cijeli projekt je pokrenut za vrijeme sanadera, ministrice lovrin i matulovic-dropulic.

evo ti i link na natjecajni postupak, 2008. godine. pogledaj clanove ocjenjivackog suda od strane raspisivaca tj RH:

natjecaj za trg pravde 2008.g.

sve je radjeno po strategiji iz 2005, ok to je sdp+hns+hsls+ids itd. ali strategiju je hdz mogao promijeniti, imao je 8 godina za to. a nije, vec je podrzao (jer je takva bila trazena od EU).

zagrebacki opcinski sud je po velicini drugi sud u europi. sije ga samo pariski sud iste ingerencije, a znamo kakvi su francuzi po sudstvu i administraciji. tako da udruzivanje sudstva u zagrebu je jedan od nacina smanjivanja troska koji ovakvo disperzirano (lokacijski i mentalno) sudstvo generira.

bilo bi uputno isto napraviti i za objekte vlade i ministarstava, pa cak i sabora. cesi su maknuli vecinu toga sa hradcana i aktivirali stari grad u turisticku atrakciju. nama gornji grad ustajalo trune, a jedan je od najljepsih srednjevjekovnih gradskih jezgri u baroknoj preobrazbi u ovom dijelu europe. samo za informaciju: gradec je cca 30% veci od dubrovacke jezgre, a ponuda (osim klovicevih dvora, ljetnih exit noci, strosa i jos par prelijepih manifestacija) je nepostojeca. centralni dio je okupiran politicarima i policijom...

Democracy is more than two wolves and one sheep voting on what to have for dinner...

Tko je glasao

Nema vremenske rupe- isto jat/roj štetočina

sve je radjeno po strategiji iz 2005, ok to je sdp+hns+hsls+ids itd. ali strategiju je hdz mogao promijeniti, imao je 8 godina za to. a nije, vec je podrzao (jer je takva bila trazena od EU).kao što si napisao "takva je bila tražena od EU"- dakle jedni i drugi provodili su antihrvatsku gospodarsku politiku, kao i običnu "političku politiku".
Sanader je dobar kadar za SDP i bratiju, kao i za "antituđmanizatorski HDZ"- nema razlike- isto jato!

Tko je glasao

sve je radjeno po strategiji

sve je radjeno po strategiji iz 2005, ok to je sdp+hns+hsls+ids itd.
?!

Tko je glasao

Sve ih sterat tam u Blato

i golf bi im bio blizu...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Trg Pravde

To je samo jedan bijedan pokušaj građevinsko-ciglarskog lobija i lobija ugrađivača žica u zidove za bilo kakvim projektom. No, vrlo je moguće da će proći, zvuči puno perspektivnije od Pelješkog mosta... "pravda na jednom mjestu" je super :)

Zatvore možemo autsorsati, kao što ćemo sve autsorsati - i domare u školama i ostalu sitnu boraniju, djelatnike Hrvatskih pošta u "neprofitabilnim uredima", djelatnike telekoma, banaka i ostalih...

Više ne znam što misliti, na trenutak mi se čini da potezi imaju nekog smisla, a onda se opet sve raspadne u nekom totalnom besmislu.

Postoji li više ijedna inicijativa vezana uz gospodarstvo? Smanjenje broja parafiskanih nameta? Išta sličnoga?

Tko je glasao

Odavno

Odavno je u Hrvatskoj riječ o građevinskoj i političkoj mafiji.

Tko je glasao

treba malo napumpati BDP, a

treba malo napumpati BDP, a državna inicijativa ovog tipa je idealna. Privatni sektor gradi za državu, banka ima klijenta na strani investitora i na strani izvođača radova, kad se objekti dovrše država plaća za njihovo korištenje i pumpa BDP na državno-rashodnoj strani. To je sve što se od države može očekivati , od domaćeg privatnog sektora još i manje jer je prezadužen, a strani privatni sektor je kod nas ionako okupatorska sila. Jedino što preostaje je ovo preživljavanje od danas do sutra u državnom aranžmanu. Ministra Vrdoljaka ne treba previše kriviti na ovako suženom manevarskom prostoru....on drugo i ne može napraviti.

Tko je glasao

To je samo jedan bijedan pokušaj da "pravdom" zaogrnu pljačku

To je samo jedan bijedan pokušaj građevinsko-ciglarskog lobija i lobija ugrađivača žica u zidove za bilo kakvim projektom.I ogledalo onih koji treniraju strogoću na zdravstvu, prosvjeti, seljacima, ugostiteljstvu, ..., kako bi osigurali novac za "investiciju tisućljeća" vrijednu gotovo kao Pelješki most, a značajnu...- kao stostruka bojanja tunela po RH.

Tko je glasao

svi smo za ples..

ima, dakako da ima...
Postoji li više ijedna inicijativa vezana uz gospodarstvo? Smanjenje broja parafiskanih nameta? Išta sličnoga?

...da, inicijativa za ples.. muziku i tako to..
.
.

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

postoji mnogo inicijativa za

postoji mnogo inicijativa za gospodarstvo. To je najpreciznije izložio ministar Linić za Dnevnik Nove TV:
Istaknuvši kako bi to bilo nezahvalno Linić nije želio procjenjivati kako će se kraj recesije u eurozoni odraziti na hrvatsko gospodarstvo. »Najbolje je ne prognozirati, nego pokušati pokrenuti investicije, jednostavno aktivno raditi, tražiti disciplinu i tog trenutka moguće je da bude bolje«, poručio je ministar financija
http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Linic-o-zatvaranju-klubova-na-Ja...

Drugim riječima, sve je u božjim rukama, možda nešto i uspije.

Tko je glasao

inicijative

inicijative
.
.
.

cula sam te neke inicijative... bilo je tesko ne cuti..

.
.

no komentara nemam, osim da bum si nabavila neke slusalice..
ometaju mi muzicku svakodnevicu.. tkzv. svjetonazore

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao
Tko je glasao

cini mi se kako je bilo

cini mi se kako je bilo govori i o zatvorima zbog nedostatnih kapaciteta postojecih..
jbt.. jos malo.. i nema zime, mi cemo biti kao Amerika, drzava pravde i pravednika!
samo steta... i dalje bez $.....

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Suci i pravda u Hrvatskoj

Kako sude i koliko sude, naši suci su i preplaćeni. Njima bi trebalo umjesto takve "velebne" zgradurine oduzeti i postojeće zgrade, te ih poslati na ulicu da sude javno, pa bi im građani direktno mogli ocjeniti rad i presude.Inače od ovih na vlasti danas ništa se pametnije nije moglo ni očekivati. Mi građani postojimo zbog njih, a Oni "vladaju" i služe sami sebi.(Svaka čast sucima izuzecima,ali o njima sada nije riječ).

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci