Tagovi

Trebamo li na portalu pollitika.com lagati ....

... zanemarivati činjenice, prešućivati istinu i promovirati nešto što znamo da je laž i da ne počiva na činjenicama, da bismo se dopali onoj „šaci jada od lošeg oca i još gore matere“ na pollitika.com, kako bi nas prestali stalkati, progoniti i vrijeđati?
I da bismo bili za tu svojtu prihvatljivi?

E pa, gospodo, malo ste se zajebali, bar što se mene tiče, jer ja ne sudim među one koji će se početi valjati onog trena kad im netko kaže da su pijani.
Tako da ćete me na vašu veliku žalost morati i dalje trpjeti, minusima potapati dnevnike koji su vredniji od bilo čega što ste ikd napisali ili ćete ikad napisati, sve dok ne pritisnete mraka da me banira, a kako on razmišlja kao i vi, vjerujte mi da mu to neće teško pasti.
Zaustavite Reuters!

Zaustavite svako razmišljanje o nama Hrvatima ako to razmišljanja ne vodi zaključku da smo bogomdani narod, koji ima sva prava koja se samo zamisliti mogu, pa i pravo ukinuti svako pravo drugima i drugačijima, neovisno o važećim pravnim normama, prirodnim, ljudskim i Božjim zakonima, pa i ljudskosti samoj.
Sve što se Hrvati sjete odmah je provedivo, neovisno o važećim pravnim normama, prirodnim, ljudskim i Božjim zakonima, pa i ljudskosti samoj.

Vi tvrdite da je Tuđman želio izbjeći rat, a činjenice govore da je poduzimao sve da do rata dođe, od odbijanja, ne pregovranja, već i bilo kakvog razgovora s hrvatskim Srbima, preko najave promjene njihovog statusa i ustavne pozicije, pa do odbijanja i bilo kakvog pokušaja provedbe procesa osamostaljenja Hrvatske kroz institucije sustava SFRJ.
Pa ipak se o tome ne bi trebalo pisati da se ne povrijede osjećaji „šake jada od lošeg oca i još gore matere“, zar ne!?

Nije sporno kad Hrvati izraze želju da se razdruže od federacije u uvjetima kad samo na izražavanje želje imaju pravo prema važećem ustavu zemlje, subjekta međunarodnog prava i punopravne članice OUN.
Ali je silni grijeh kad Srbi u Hrvatskoj izraze želju da žele ostati u saveznoj državi.
I nije problem kad se hrvatske vlasti počnu maćuhinski odnositi prema jednom dijelu svojih državljana, ne priznajući im ni njihovo stečeno pravo konstitutivnog naroda, pravo koje su krvlju platili, boreći se rame uz rame s Hrvatima antifašistima za uspostavu i očuvanje hrvatske države.

Ali je velik problem kad se radi takvog ponašanja hrvatskih vlasti dio tih njenih državljana na tom putu obespravljenja pobuni, ne protiv države, nego protiv sulude vlasti u toj državi. Pa i posegne za oružjem.
Dok istodobno nije nikakv problem kad hrvatske vlasti same formiraju paravojne postrojbe (ZNG) ili dopuste njihovo formiranje (HOS).
I nije nikakav problem kad te paravojne hrvatske postrojbe počnu oružano napadati jedinu legalnu oružanu silu na teritoriju suverene države, subjekta međunarodnog prava i punopravne članice OUN.
Ta složili smo se da je nama Hrvatima sve dopušteno. Ta za rat su ionako krivi drugi, a ne mi koji smo rat započeli, jer smo znali da je „rat šansa koju ne smijemo propustiti“, zar ne!?
Pa kad smo već zagazili u rat, mi Hrvati ne moramo poštovati odredbe međunarodnog ratnog prava i pravila ratovanja.
I nije problem da mi koristeći bolnicu kao zaklon „peremo“ minobacčima po „Bijeloj vojarni“ , ali jest problem kad se na tu vatru odgovori PAT-ovima po bolnici.
I nije probčlem kad „heroj a ne zločinac“ rasporedi minobacače iza crkve sv. Stošije, i „opere“ po topničkoj bazi, jer to Hrvat smije, ali je žestok problem kada se otamo vatrom odgovori i po središtu Zadra, kao što su to mrzitelji svega hrvatskoga činili.
Naravno da je „heroj a ne zločinac“ ljubitelj sakralnog objekta i spomenika kulture kakav je crkva sv. Stošije, zna on i da su sakralni objekti i spomenici kulture objekti pod zaštitom i da se po njima ne smije pucati, ali ne lezi vraže, to vrijedi samo dotle dok se ti objekti ne koriste u vojne svrhe, pa makar i kao zaklon.
Ali ne, ja o tome da je hrvatska vlast svojim nasilnim provođenjem otcijepljenja izazvala rat, jer je tim postupkom narušila normativni dio Ustava SFRJ iz 1974., ne smijem pisati, jer kad se Hrvatu digne ona stvar, on ima pravo naguziti koga stigne i gdje stigne, a naguženi ne smije ni pisnuti.

Dugotrajnim ispiranjem mozga hrvatskom narodu Tuđmanove podvale i floskule postale su neupitnim istinama, a sustavnim diskreditiranjem pojedinaca koji su se usudili propitkivati te proglašene istine, hrvatska javnost je jednostavno sterilizirana tako da se i danas izuzetno rijetki pojedinci od imena usude progovoriti te jezikom činjenica opovrći te "istine".
Najeklatantniji primjer su svojedobni orkestrirani napadi na pokojnog akademika I. Supeka koje je osobno predvodio Franjo Tuđman ne libeći se čak ni optužiti Supeka da priprema atentat na njega.
Supek je bio zgrožen tim optužbama, a napadi na njega dolazili su sa svih strana, pa i od takvih nesretnika kao što je I. Z. Čičak, koji je okrećući pilu naopako, optuživao Supeka za slom "Hrvatskog proljeća" i za represije koje su potom uslijedile.

Recimo "agresija na Hrvatsku" koju su izvršili Srbija i Crna Gora, savezna vojska i vlastiti pobunjeni državljani, tako što su u Hrvatskoj osnovane paravojne jedinice koje su napadale saveznu vojsku, koja niotkud nije dolazila, već je oduvijek bila tu lege artis?
Znači ordinarni kretenizam, ali za one ispranog mozga sakrosantna istina. I ja, ali i drugi koji drugačije misle, to svoje mišljenje, ma koliko bilo zasnovanao na činjenicama, uopće ne bi smjeli iznositi zato da ne povrijede osjećaje ordinarnih ignoranata?

Nikad nitko pobunu Austrijanaca u Južnom Tirolu nije okarakterizirao kao agresiju na Italiju usprkos tome što su na strani pobunjenika bili i brojni austrijski i njemački državljani.
Jel' to onda tamo bila agresija Austrije i Njemačke na Italiju?
I tako punih dvadeset godina!
Jel' Italija, radi svih atentata, ubojstava karabinijera, miniranja prometnica, mostova, dalekovoda i industrijskih postrojenja, posegnula za nasilnim rješenjem problema? Ne, Italija je locirala problem, uvažila ga i strpljivo pregovarala s predstavnicima, o užasa, pobunjenika, sve do rješenja koje se zove autonomija Južnog Tirola.
Jel' možda Italija radi te autonomije manje Italija?
Ne, ja osobno mislim da je upravo time što je smogla snage priznati da na dijelu njenog teritorija Austrijanci čine apolutnu većinu u stanovništvu, pokazala i svoju snagu i privrženost demokratskom načinu rješavanja problema.

Teritorij privremeno nedostupan hrvatskim vlastima zbog pobune ni po kojim kriterijima ne može biti okupirano područje.
Ali to ignorante ne zanima, njima je rečeno da je na Hrvatsku izvršena agresija, a trebalo im je reći da je svojom jednostranom odlukom Tuđmanov režim nasilno, oružanim napadima na saveznu vojsku, rušio ustavno-pravni poredak SFRJ, suverene države, subjekta međunarodnog prava i punopravne članice OUN.
To tvrditi, neovisno o tone što su navedeno neprijeporne činjenice, ne uklapa se u sustav proglašenih istina i svakog onog tko tako razmišlja trebalo bi po onima što pripadaju u skupinu opisanu kao „šaka jada od lošeg oca i još gore matere“ bar internirati, ako već ne i zauvijek protjerati iz Hrvatske.

Zaustavimo bar @Feniksa, ako već ne možemo Reuters.

Komentari

Dat cete mi za pravo da

Dat cete mi za pravo da iznesem komentar na Feniksov dnevnik.
Stvari su zanimljive na nacin na koji ih sam autor prezentira. Stoje li iza njegovih navoda, racionalni argumenti i objasnjenja, irelevantno. Zasto? Ako vas iole zanima, pronaci cete ih sami. Zaintrigirat ce vas druga strana medalje. Mene je.
Mnogo toga je napisano i ljudska znatizelja u meni me tjera da vidim i provjerim po kojoj osnovi i na kojim argumentima se temelji ovaj Feniksov dnevnik. Oko nekih stvari ne treba imati cvrst stav jer samo budale, spomenici i mrtvaci ga ne mijenjaju.

Do citanja

Zvonimir Bukvic

PS. Moj komentar se tice samo i iskljucivo ovog dnevnika i teza koje su u istom iznesene.

Tko je glasao

a koji je onda tvoj stav?

a koji je onda tvoj stav?

osim da je dnevnik, u obliku u kojem je pisan, zanimljiv..

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Zasto te zanima moj stav? Ne

Zasto te zanima moj stav? Ne razumijem zasto bih morao imati stav oko ovoga ili oko bilo cega drugoga. Da mozemo oko toga polemizirati i debatirati sa vec 100 puta prozvakanom demagogijom? Ne shvacam potrebu za time. Samo sam konstatirao da je clanak zanimljiv i interesantan jer autor ima drugacije misljenje, koliko vidim, od vecine. Da li se slazem sa iznesenim tezama ili ne, nebitno je. Za mene.

Tko je glasao

@zvonimirB

zato sto mislim da je pravilo ovog portala sudjelovati u diskusiji, a ne kao na face-u I Like..

nisam dugo tu, no ono sto sam shvatila je

komentari sluze za iznosenje stavova i misljenja

a ocjena pored naslova dnevnika za ocjenjivanje .. kako napisanog, tako i stila, nekad i sadrzaja

eto, to ti je to... a pravila 'udruzenja", mislim, treba postivati ako pristupis u neko udruzenje svojom voljom..

no ti se raspitaj, ja sam nova.. mozda grijesim

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Fićini dnevnici

koji su vredniji od bilo čega što ste ikd napisali ili ćete ikad napisati

Fićin kompleks veće vrijednosti u naletu.

Nego Fićo, pošto je taj kompleks u stvari kamuflaža za kompleks manje vrijednosti reci mi jesi li ga ikad pokušao izliječit. Naravno da ga prije toga trebaš prepoznati tako da shvatiš ovo moju poruku kao dobronamjerni prilog tvom ozdravljenju.

Tko je glasao

Manipulatori se prepoznaju tek nakon 10 - 20 godina

@Quinquaginta
moju poruku kao dobronamjerni prilog tvom (Feniksovom) ozdravljenju.

E, ovi su mi kao ti @Quinquaginta "najbolji": kad nešto ne shvaćaju ili nisu u stanju pratiti ili razumjeti, počmu govoriti kako je netko bolestan ili se drogira.

Pratim Feniksa, jedan je od najaktivnijih članova, odlični su mu dnevnici, ima forumaše koji ga razumiju i cijene, dobro povezuje činjenice, nema logičkih grešaka, teme obrađuje na ispravan i istinit način drugačije od načina na koji smo navikli u protekla dva desetljeća (a što ne znači - ako razne teme slušamo tako dugo i na takav jednostrano obrađeni način da je to istinito).

Ako netko nije u stanju da na vrijeme sagleda i protumači događaje kad oni nastaju (a nažalost pokazuje se da je to više od polovine na ovom forumu), omogućeno mu je o nečem zaključi kasnije, jer uvijek postoje neki tragovi koji se, ako želimo i možemo, mogu ispravno protumačiti. Međutim, kao što vidimo to ide teško, nema potencijala, mozgovi nedovoljno i slabo rade, vrti se samo "jedna istina" ...

U psihijatriji postoji jedan poremećaj ličnosti, a nazivamo ga manipulatorskim. Za nj u literaturi piše da može proći čak deset do dvadeset godina da manipulatori djeluju i da se ne otkriju. Međutim, ako onaj tko otkrije manipulatora pronađe prave osobe za suradnike - manipulator "biva otkriven" i ubrzo pada i povlači se. Zato se i ja ne čudim ratu (kako je nastao i kako je objašnjen), pljački u tijeku i nakon rata, lažnim obećanjima vlastodržaca samo da bi ostali na vlasti (a i jesu dvadeset godina na vlasti pa je krajnje vrijeme da se "otkriju"), stanje u koje smo došli nakon rata i sada, obećenom blagostanju koje nikako da stigne (a jeli - ako naše devize sada ostaju kod nas tko nam ih sad krade?), stalnom striženju "ofaca" (koje malo zabekeću kad ih ostrižu, a poslje opet idu istim stazama) ... Manipulator sam sebi nije problem, on zna da laže i glumi, upotrebljava silu i moralno zlostavljanje, jer je to način da ostvari planiranu korist, a za to ima direktne pokazatelje da je to moguće jer njegov način djelovanja zaista dugo ostaje neotkriven.

Fenikse, samo ti nastavi s pisanjem i ne osvrći se ovakve primjedbe. Da su u srednjem vijeku takvi bi palili vještice, jer im je i tada sva "struka" upućiva da vještice treba spaliti ... ( a "samo" nekoliko stoljeća kasnije ipak se zaključilo da su vještice uništene za k***c).

Tko je glasao

Što se mene tiče

možeš ga i doma odvest te bolje nalakirat.

Tko je glasao

putokaz

ako ideš za budalom stići ćeš kamo i budala

Eto cijeli traktat jeftine psihologije.

Kada se nešto ne može objasniti,dokazati,kada netko ne prihvaća očite laži onda se poseže za nečim što se ničim ne može izmjeriti,nego odokativno.

Gledam ,čitam kako se često seciraju duše neistomišljenika.

Eto,ti si zabludjela ovčica koju je ovaj ribar duša upecao u mrežu ili ti jednostavno godi to što on antihrvatski nastupa i to kako protiv države tako i protiv naroda,a floskula o vješticama je tako prozirna i za njom eto posežu oni koji su u manjini sa svojim stavovim. Nikakav argument.
Puka demagogija.

sve dobro...

Tko je glasao

Putokaz "Krivi put"

Kad Bešker iznosi (tj. prenosi) statističke suhe brojke, kad iznosi (tj. prenosi) enciklopedijsku definiciju etničkog čišćenja, te kad iznosi argumentirano logično-posljedično zapažanje - nije dobro, ako to nije ono što se želi vidjeti.

Kad se netko koristi metaforom ili paralelom - nije dobro ako ne odražava priželjkivani subjektivitet.

Al' dobro si rekao ono za budale...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

@fenikse ptico vječna,

ne jednom sam zaželjala da patim od blage amnezije, odnosno da izbrišem iz sjećanj ono što mi ne odgovara i pamtim samo ono lijepo. nikako iz sjećanja ne mogu izbrisat selektivnost medija koji su po direktivi puštali u javnost samo ono što su dozvolili ladajući a u bunkere bacali ono što jjavnost nije smjela znati.
ustav iz 1974. godine je dozvoljavao samootcjepljenje. . koliko me sjećanje služi skoro dvije godine su se predsjednici republika šetali po tadšnjoj jugi u vezi dogovora s budućim uređenjem SFRJ. tuđman, hrvatski predsjenik, i milan kučan, slovenski predsjednik, bili su za konfederaaciju. konfederacija nije odgovarala drugim predsjednicima. miloševiću jer je želio centraliziranu jugoslaviju gdje bi sva moć bila u beogradu, ostalim predsjednicima koji su fino živjeli izvlačeći iz savezne blagajne novce za razvoj svojih republika. u međuvremenu su se po tadašnjoj jugi šetale kosti sv. save. zgodno što su se šetale po granicama velike srbije.
za ZNG se ne može reći da su bile paravojna formacija jer su ustrojene unutr ministrstva unutrašnjih poslova kao odgovor na razoružavaje teritorijalne obrane.
HOS nije dobio zeleno svijetlo sa strane tadašnje hrvatske vlade. mnogi ranitelji, a pogotovo vbranitelji vukovara će ti s pohvalom govoit o tadašnjem HOS-u koji je bio pod paragom.
ono što je najgore, a o čemu nitko ne govori je pljačka hrvatske i njenog naroda sa strane političara. pljačka je vršena putem pretvorbe i privatizacije i dok su na bojišnici ginuli naši dečki u isto vrijeme su se udarali temelju poslovnih carstava mnogih hrvatskih tajkuna.
tuđmanu se može puno toga prigovorit ali najveća njegova pogreška je što je s jedn strane dozvolio da prevlada ideja kako će 200 obitelji odvući hrvatsku u blagostanje a s druge strane što je šušku dao otovrene ruke. 200 obitelji je sbe i svoje kumove i rođake odvelo u blagostanje ali je istoremeno odvelo hrvatsku društvo u društvo prekopača po smeću, u društvo preokrentih etičkih vrijednosti, u društvo u kojem znanje ima najnižu vrijednost.
nego pitanje : priča se kako je šušak bio ubačen udbaš koji je imao zadatka razbiti hrvatsku. koliko tu ima istine jer ga je navodno udba i poslala u kanadu.

w. ;)

Tko je glasao

Supek je bio zgrožen tim

Supek je bio zgrožen tim optužbama, a napadi na njega dolazili su sa svih strana, pa i od takvih nesretnika kao što je I. Z. Čičak, koji je okrećući pilu naopako, optuživao Supeka za slom "Hrvatskog proljeća" i za represije koje su potom uslijedile.

Čičak i Veselica su bili visokorangirani članovi SKH i oni su gušili studentsku pobunu u Zagrebu 1968. godine.Studenti su tražili uklanjanje klasnih pojava u društvu:nešto u stilu ukidanja elitizma i jačanja samoupravljanja.1971. godine ta gospoda su se prekaputarila i povezala sa svetom "domoljubnom" peronosporom i htjeli su provesti ono kaj su proveli 1991. godine jer su tada krivo procjenili "situaciju".Htjeli su tada provesti pljačku kojoj su osmislili ime:pretvorba i privatizacija.Mnogima je smetao "u ono vrijeme" taj razvoj demokracije da svatko ima mogućnost svog osobnog razvitka prema svojim sposobnostima pa su nas zato htjeli "osloboditi".Pa vidimo kakvu i po kojim metodama i kojim stilovima taj soj zgrtača svega i svačega provode "oslobođenje" svog "pročišćenog" naroda.Sada više ne mogu tvrditi da su nam krivi ovih 4,5% Srba.Sada treba tražiti "neprijatelje naroda" u tzv.REKUM-u i njima sličnim "antihrvatskim" organizacijama.

Tko je glasao

ovako se je trebalo reci srbima,

a u hrvackoj se odlikuje stanimirovica, pupovac svima daje moralne pridike...

Prime Minister Kevin Rudd - Australia

"EMIGRANTI, A NE AUSTRALCI, TREBAJU SE PRILAGODITI\ D ü[1]l˘D L D
I to je to, bilo da vam odgovara ili ne. Sit sam toga da se ova nacija

zabrinjava da nismo možda uvrijedili neke individue ili njihovu kulturu. Od

terorističkog napada u Baliju do danas, svjedoci smo vala patriotizma koji

dolazi od većine Australaca.

Ova je kultura izgrađena tijekom dvijesto i više godina muka, truda i

pobjeda milijuna muškaraca i žena u potrazi za slobodom. Govorimo pretežno

ENGLESKI, a ne špal˘D ü[1]|¤D \ D ski, libanonski, arapski, kineski, japanski, ili bilo

koji drugi jezik. Što znači da ukoliko želite biti dio ovog društva, naučite

naš jezik! Većina Australaca vjeruje u Boga. To nije neka kršćanska desna

orijentacija, niti je to politički nametnuto, to je ČINJENICA, jer su ovu

naciju, a to se vidi i iz dokumenata, utemeljili muškarci i žene kršćanske

vjere, na kršćanskim načelima. Naravno da je u tom sluča|¤D ü[1] ŚD l˘D
adekvatno da se

kršćanska obilježja nalaze na zidovima naših škola. Ako je Bog za vas

uvreda, predlažem vam da odaberete drugi dio svijeta za vaš dom, jer je Bog

dio naše kulture. Dopustit ćemo vaše vjere i nećemo vas pitati zašto u to

vjerujete.

Tražimo od vas da prihvatite našu vjeru i da živite sa nama u harmoniji,

mirno i u radosti.

Ovo je NAŠA DOMOVINA, NAŠA ZEMLJA i NAŠ STIL ŽIVOTA i ŚD ü[1] ¨D |¤D stit ćemo i vama

da u svemu tome uživate.

Ali, prije svega, ukoliko se ne prestanete žaliti, protestirati i užasavati

NAŠOM ZASTAVOM, NAŠOM ČAŠĆU, NAŠOM KRŠĆANSKOM VJEROM, NAŠIM NAČINOM ŽIVOTA,

srdačno vam preporučujem da iskoristite drugu veliku slobodu koju imaju

Australci, SLOBODA DA NAPUSTITE NAŠU ZEMLJU. Ukoliko ste ovde nesretni, onda

OTIĐITE.

Nitko vas nije prinudno ovdje doveo. Ve=D ü[1]ŹŞD ŚD te vi sami tražili da vas ovdje

primimo.

Dakle, prihvatite državu koju ste SAMI odabrali."

Premijer Kevin Rudd, Australija

Kitz

Tko je glasao

zgodno.. sam se moramo

zgodno.. sam se moramo dogovoriti sto je to

"NASA CAST"

"NAS NACIN ZIVOTA"

"NASE TRADICIJE"

i na koji nacin sve to bilo tko ugrozava

i buni se protiv toga?

a ne vidim ni bas neku na-valu doseljenika u Hrvatsku... vise bi se dala primijetiti "o-dvalu"

a ak nastavi bit ce jos i veca..

tak da bi svakako morali biti tolerantniji, jer ce nam biti lakse prilagoditi se kad odemo trbuhom za kruhom ..

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

To je neko maursko pismo? ili se doseljenici služe njime?

a što ako su Hrvati nesretni? (oni su ipak jedini većinski narod, a slučajno je baš tih najviše nezaposlenih, jer drugih naroda ima kud i kamo manje nego li u Australiji....zapravo se od dogovornog "preseljenja naroda" by milošević-tuđman i nisu baš vratili)...a apropos kad je tko došao u vezi one seobe naroda kada izvjesni barbarski narodi naseljavaju ova područja....tu su izgleda negdje stigli u istom stoljeću i unatoč raznim vjetrovima koji pušu, raznim ratovima, poplavama, potresima....tu su, reklo bi se u dobru i zlu dok nas smrt ne rastavi

dakle, recimo onako kao što danas jest. Nesretni su većinom Hrvati.., a onda i Srbi, Mađari, Romi, Slovenci, Crnogorci, Kosovari, Česi, Bugari...
...da li da odu?
ili da probaju biti sretni tako da lopine strpaju u kaveze?

Tko je glasao

Uhu ugodno, ali malo falš...

Naime, ovo možemo zamisliti kao "prigodan" tekst, ako Kinezi za 20 godina počnu u naše škole uvoditi - štapiće. (Razumljivo, to NEĆEMO moći reći, jer bi bilo neprigodno...)

Za bolje razumijevanje lika i djela Kevina Rudda, treba znati i ovo - Isprika zbog "Ukradenih generacija" - http://en.wikipedia.org/wiki/Stolen_generations. (Razumljivo, isprika je bila vrlo prigodna...)

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Strah

@Feniks, zašto i čega je tebe toliko strah?
Pa Bog i tebe voli!

Tko je glasao

@jlnsk

Blbrgr nm s jv, prstg s stškg drnk ... prdn kmmrcj tzv. NDH

Tko je glasao

UDBA i sudba

Nikuda ja ni nisam otišao - pratim te ko UDBA :):):):)

Zakvaljujem za kompliment, ali ipak sebe ne smatram tako važnim da bih ponio nadimak Bleiburger!

P.S. Znam da bi ti mene najrađe samljeo u "hamburger" (Bleiburger) ali bilo je još takvih..., no, nisu više živi!
http://shp.bizhat.com/Siva.html

P.S.1 Meni je "ustaški dernek" svaki puta kada pročitam što ti pišeš.
Očito je moj Koba da treba imati širom otvorene oči i dobro organizirane tajne grupe.. :):):):):)
Nemaj straha @Feniks - Bog i tebe voli!

Tko je glasao

vadim citat iz teksta Latinke

vadim citat iz teksta Latinke Perovic, jer po feniksovom komentaru ne bih rekla da ga je procitao.. mozda nisu ni drugi:

Da bi se dobila objektivna slika onoga što se na Balkanu dogodilo početkom devedesetih, potrebno je uspostaviti preciznu hronologiju. Stvar se nije desila via facti, nego je proklamovana van institucija, van svih pravila. Razvijena je maksimalna intolerancija: Slovenci su konjušari, Hrvati su ustaše, Albanci su talog, Crnogorci i Makedonci su se odrodili... Postojalo je opšte jedinstvo u smislu ujedinjenja Srba u jednu državu ili isecanja srpskog etničkog prostora. Tu koncepciju su podržale sve naše institucije: crkva, SANU, pisci, intelektualaci, vojska... Objektivno, rat je dugo pripreman.
Gdje je pripreman?
Ispričaću vam razgovor sa tadašnjim predsednikom SANU, Antonijem Isakovićem, sa kojim sam razgovarala negde 1987. godine. Tokom razgovora, Isaković je počeo da objašnjava kako je došlo vreme da Srbija konačno reši svoje pitanje, da Slovenci i Hrvati ne žele Jugoslaviju...
„Čekaj” – prekinula sam ga, “vi hoćete rat?“
„Da”, potvrdio je, “ali u Srbiji neće neće biti rata. Poginuće samo 80.000 ljudi!“
„Ali, kojih to 80.000 ljudi?! Čijih glava?!“ – pitala sam.
I onda kažu – rat je došao iznenada, Milošević je kriv… Pa, nije!
.
.
.
Moj komentar feniksovih tekstova..
Upotreba cinjenica, te vadenje "svoje" istine sagledavanjem tocno odredenih, biranih cinjenica, prezentiranih na vrlo diskutabilan nacin.. stvara potpuno krivu sliku o nekom periodu u proslosti ili sadasnjosti. Ubacivanje autorskih komentara, gledanje na dogadaje pristrano, te glorifikacija i opravdanje losih poteza.. sigurno ne mogu dati citljiv tekst.. samo politicki pamflet. Koji se obicno pise sa odredenom svrhom. Koristenja neke doktrine ili stvaranja nove politicke doktrine.

To se zove manipulacija cinjenicama sa tocno odredenom svrhom. I to negativnom svrhom.

Rijecnik koji koristi je poprilicno vulgaran, prepun kvalifikacija za neistomisljenike. Sto je najgore, citavu drzavu ili naciju ili narod kvalificirati na osnovu interpretacije nekog dogadaja (pa bilo to i lazno ili istinito svejedno) moze biti samo nesto slicno nacionalistickoj (sovinistickoj) doktrini.

Obzirom na nacin pisanja, i obracanja citatelju, kao i na vidljiv trend koketiranja (da ne kazem nesto gore) sa velikosrpskokom politikom feniksovi tekstovi postaju potpuno nevjerodostojni. Ostaju na vrijednosti najobicnijeg politicko-propagandnog pamfleta.

Ovo je moj komentar, nakon par procitanih tekstova.

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

@lnpfrf

znšnj bl kj čnjnc kj vm s n dpd l pkšj bjktvng prkz vlrzcj prtklh dgđnj, kj vm rš nk d prglšnh stn j nkv nvjnj, nrvn prtv vlsttg nrd držv, j nkkv svrstvnj, nrvn z nprjtlj vlsttg nrd držv, j nkkv dlzrnj, nrvn "grsr", t kg vb drgg, nstl m pmtnjg psl ...

trbl b s sm ml krnt k sb, pnkd s pgldt gldl, p s nkn svh nh bljvtn kj st npsl mn mn, sm spljskt s pn przr.

Ncnl-švnzm j jdn d njtžh blst, prv pšst, d vs j d t pšst nzljčv blstn.

Jdn ljk j brzvnj šrnj vdk, znš d št s vš pnjm, vdkrg pstj sv šr, zt j tb pdžm n brznjk Sljmn Vlčnstvng, d bdš n pvšnm d dlj blj vdš.

Tko je glasao

Rugala se vrana sovi

Nažalost niti tvoji fakti podebljani Latinkinim viđenjem nisu konačna istina rata na Balkanu, kao i nekih drugih ratova van ovih prostora. Priča o velikosrpstvu je samo alat koji je realiziran kroz SANU glede jedne strane gledišta. Rat nije osmišljen u Beogradu niti Zagrebu, njima je samo serviran kroz agendu velike Srbije i velike Hrvatske kaj je bio prigodan alibi globalnih igrača. Uostalom niti je prvi a nije ni posljednji put. I ne prosipati pamet o geostrategiji i geopolitici Balkana na način da se nečije viđenje događanja proglasi najobičnijim političko-propagandnim pamfletom a vlastito nije ništ drugačije. Naravno da je istina proteklog rata puno drugačija i da je zapravo ovom populusu nevažna kao i istina o toleranciji na sustavno i kolateralno hapanje koje se šutke promatra. Kada budeš ponudila svoje viđenje rješenja sadašnje septičke jame ali ne na mantri o demokratskim izborima koji to nisu onda će biti vidljivo da si počela gledati stvari s razumijevanjem a kojeg zahtijeva obrazac Problem - Reakcija - Rješenje. Dotle je puno efikasnije i svrsishodnije - "cigel-mort-cigel-mort¨". Budi sigurna da znam o čem govorim...

Tko je glasao

pogodi temu

za dati misljenje o izrecenom potrebno je pogoditi temu..

tema mog komenatar nije "uzrok rata 90-tih" kao sto nije ni geostrategija i puno toga navedenog..

Mogu probati drugim rijecima, pa bude mozda jasnije :
(a tice se i tvog teksta..)

nacin pisanja komentara nekog dogadaja ili clanka.. uvjetuje njegovu percepciju.. kao relevantnog komentara ili nevaznog

prijetici, vulgarni, potjecjenjivacki tekstovi, sa osobnim kvalifikacijama ni u kom slucaju ne mogu biti pozitivno prihvaceni

ako se na napisane cinjenice dodaju autorski komentari, sa sugestijama, objasnjenjima posve suprotnim od same cinjenice, kao i pokusaj skretanja daleko od napisanog ili cinjenice .. znaci da je citav tekst pisan sa svrhom manipulacije percepcije samog dogadaja (clanka, cinjenice)..

Latinkin tekst nema kvalifikicaja neistomisljenika, ni ne namece stavove autorskim dodacima koje iskrivljuju percepciju citatelja..
Feniksov ima i zato nije vjerodostajan.

I to je to sto sam ja rekla..

a ovo o cemu ti pises, moguce da je interesantno, no sigurno nema veze sa temom mog komentara feniksovog pisanja.

pa te molim, da se, kad pises svoja videnja neceg neovisno od pocetnog teksta ne vezes komentar na clanak koji s tvojim ima malo ili nikakve veze. pogodi temu. ili pisi svoju.

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Ja sam laik u građevinarstvu

Ja vjerujem da si ti stručnjak u građenju objekata i njihovoj prodaji!

Tko je glasao

Luna odgovara na Feniksov tekst, vrlo vjerodostojnim citatom

moglo bi se zaći u davne sedamdesete kada je hrpa kvalitetnih likova maknuta sa scene, između ostalih sa srpske strane, Latinka Perović i Marko Nikezić....povezati sa ratom, sa ubistvom Đinđića...i reći: da @Golgota u pravu si to je takva golgota....i šta onda - stalno imamo Velikog Brata iznad glave, mi smo nitko i ništa.....a da li je to stalno tako i da li se baš ništa ne može?

Tko je glasao

Kriv je dragi bog

Zbilja ste vi građevinci jedinstveni, u kombinaciji s pravosuđem!

http://www.jutarnji.hr/kupska-ulica--stanari-kupske-izgubili-spor-protiv...

Tko je glasao

Pa naravno...

Osim toga "stanari su otišli dobrovoljno" - http://www.nacional.hr/clanak/108099/tehnika-i-hep-nisu-krivi-za-urusava....

I ovi su krivi "jer su čvrsto spavali", pa nisu na vrijeme upozorili buldožer - http://www.vecernji.hr/vijesti/bagerom-rusio-kuce-kojima-su-spavali-umir...

Vlasnici zemljišta (budućih) golf terena dobrovoljno će prepustiti zemlju radi viših interesa.

Čovjek mora paziti da ne "nestane" - http://www.vecernji.hr/vijesti/nestali-zadrani-ipak-postoje-sud-im-omogu....

Jednoga dana - mogli bismo "nestati" i mi, posve dobrovoljno, pače dragovoljno!

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

istina, za kupsku su

istina, za kupsku su odgovorni stručnjaci koji se nisu ponašali po pravilima struke nego po pravilima love
1. nadzorni inžinjer zaštite građevinske jame - jer sidra su prvenstveno bila kraća zbog skupoće....
2. šef gradilišta, odnosno Tehnika

Tko je glasao

Kupska i krivci

prije svega projektant, kao i revizor projekta gradevinske jame.. koji je pristao na prostituciju struke, smanjujuci troskove, vrlo vjerojatno znajuci u rizicnost proracuna

takoder treba dodati i kvalitetu geomehanickih ispitivanja..

mislim da je sef gradilista u cijeloj prici najmanje kriv, ako je postupao po projektu. on nije nuzno morao imati znanja procijeniti rizicnost izvedenog. po defautu trebao je vjerovati kolegama na odradenom poslu.

Kod takvih steta postoji vise mogucih uzroka.

1. cesto je nesavjesno obavljen posao, zbog formiranja damping cijene
2. druga mogucnost je takoder nesavjesno obavljen posao ali zbog pritiska "odozgora", politike ili nekog mocnika koji ima ekonomski interes..

Gradevinska jama te njena zastita, obicno su privremeni objekti koje gube svoju funkciju u trenutku kada je objekt izgraden, tj. kada se zavrsi temeljna ploca i zidovi ispod zemlje.. zbog toga je rizicnost proracuna vremenski ogranicena..
to vrijedi i za sami iskop, on je uvijek rizican dok se ne zavrsi zastita jame. rizicnost se javlja kad predvideni uvjeti u projektu ne odgovaraju onima u vrijeme iskopa i zastite

dakle
3. u vrijeme iskopa i zastite nisu bili uvjeti propisani projektom

- slucajno, vremenska nepogoda (visoki vodostaj neobican za to doba, velike oborine)
- namjerno zapocinajnje radova u doba kad se ne ocekuju uvjeti po projektu

za ovo trece je uglavnom kriv izvoditelj, a za prva dva slucaja projektant

nadzor kontrolira da li se izvodi po projektu i ako se dogodila situacija koja ne odgovara projektu trebalo je hitno reagirati i sprijeciti stetu

Sudska odluka je zasigurno kriva. Jer bez obzira na uzroke, i da su svi "strucnjaci" odradili svoj posao ispravno, a dogodila se nepretvidena situacija, dakle nesreca.. Glavni izvoditelj je duzan nadoknaditi stetu

Dakle Tehnika je duzna ljudima nadoknaditi izgubljeno, bez obzira tko je kriv, tj i kad nitko nije kriv. Cak i da je bilo koji kooperant pogrijesio, ili projektant, svejedno je, jer ih je ona angazirala, a sama preuzela gradenje kao Generalni izvoditelj. Tehnika je duzna nadoknaditi stetu, kao glavni izvoditelj, a od "krivog" naplatiti.

Sud je napravio grubi propust, po mom misljenju. Ako je tuzba ispravno napisana.

Jedna je stvar nadoknada stete, a druga trazenje krivca za nju. To su dva potpuno odvojena procesa i ne moraju biti neminovno povezana.

Da li postoji i greska advokata (Doris Kosta zastupa stanare, to necu ni komentirati) koji nije zahtijevao tj. tuzio ono sto treba.. ne znam..

No ispravnim postupanjem ne moze doci do ovakvih sudskih odluka. Citav problem je u novcu, po meni... Stanari ga nemaju, a iza Tehnike stoji Grad, tj. Bandic.. pa je sramotno ovakvo ponasanje..

Kao sto je i sramotno sto nije napravljena ekspertiza te ustanovljen krivac, i to pro bono na zahtjev komore... i to na poziv komore odredenom strucnjaku, jer se jako dobro zna tko ovakve stvari moze istraziti. Kao i sankcije od komore, neovisno od same kupske prema inzenjerima za koje se ustanovi krivnja. Strukovna kazna.

Dalje je problem koji bi se to strucnjak suprotstavio "mocnicima" i odredio tko je kriv, i da li takav postoji..

No da smo normalna drzava, Tehnika je samo zbog svoje reputacije, trebala odmah rijesiti i ponuditi nagodbu ljudima u susjedstvu.. jer bez toga ne bi vise dobila posao od niti jednog "velikog" investitora.

Kupska je primjer devastacije drustva, etike i morala struke, kao i pravo stanje u korumpiranom businessu ..

Ako nije odmah, bez suda, samo gradevinskom ekspertizom jasno tko je kriv

Na kraju se pitam, kakve veze ima ovaj komentar sa dnevnikom? cini mi se nikakve..
izgleda da sam nastavila trolanje dnevnika drugom temom ...

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

lova i moć prolupavanju su pomoć

impotentni starkelja nacvrckan viagrama mogao je biti i predsjednik UN-a (imali smo na tom mjestu fašistu)

Tko je glasao

Solidarnost građevinaca

Dragi moj brojček i ostali građevinci!
Zato kaj je to citat jedne liberalke po imenu Latinka Perović trebalo bi napraviti kaj! Opasti na rit od strahopoštovanja "političkog stručnjaka" za događanja na prostoru Balkana. Politika je uvijek bila i ostat će manipulacija tako i ove politike u kojoj naši nositelji pameti i struke ne prepoznaju temeljnu poruku. Zato je Latinkin citat promašaj u ovoj temi. A zakaj je promašaj navest ću u nastavku iako tu priču vrtim na ovim stranicama već 2 godine.
Balkanski kotao i kuhanje žabe s njenim povremenim iskakanjem kontrolira vanjski globalni faktor iskorištavajući pritom priručno gorivo nacionalne mržnje i hapačke porive nacionalnih junaka. I u pravu si kad govoriš o velikom bratu koji suvereno miješa karte metodom Problem-Reakcija-Rješenje. A ja to proživio u ovom ratu kao promatrač, sudionik, žrtva...
„Akcioni program utjecaja“ iznio je savjetnik američkog predsjednika za nacionalnu sigurnost Zbignew Brzezinsky, na skupu sociologa i studenata sociologije sredinom kolovoza 1978. god. u švedskom gradu Uppsali uskom krugu Amerikanaca, a materijal je, u prijašnjoj državi, neko vrijeme bio proglašen državnom tajnom. Članak navodim zbog učestalih primjedbi učesnika Pollitika.com o tzv. izmišljenim svjetskim zavjerama. U vrijeme izlaska navedenog članka u našoj štampi se pojavila „prognoza“ CIA-e o nadolazećem "građanskom ratu". Skraćeni članak pogledati ovdje! Luna se uhvatila geostrateške priče iz žablje perspektive i naravno da ne može vidjeti i ćuti niš drugo osim kreketanja. A prije izvjesnog vremena dobronamjerno sam je upozorio na postojanje Protokola koji u priči otkrivaju onaj čudesni obrazac. Ali jok, a htjeli bi biti pametni i obrazovani jer samo isti čine dobra djela, grrrrr!
I ti brojček ispravno postavljaš pitanje o Big Brotheru (matrixu) ali s prizvukom omalovažavanja te činjenice s potpitanjem - "jel baš to tako!?"
E sad, ti kao osoba koja se počela buditi i raspoznavati neke nove frekvencije oko sebe postavlja takve dileme - kaj s onima koji spavaju poput Lune koja za argument podvaljuje Latinku Perović. Jel kužiš sada zakaj sam reagiral onak tvrdo!?

Sada naši gospodari dolaze da vide rezultate. Naši vrhovnici poklonit će se novom gospodaru.
Vrhovnici žele poklanjati darove, a podanike staviti u službu gospodara. Podanici žele živjeti u miru bez gospodara. A kako će biti, pokazat će vrijeme. Tko preživi, pričat će ...

Tko je glasao

Skraćeni članak pogledati ovdje!

@Golgota
Skraćeni članak pogledati ovdje!:
http://golgotacroatorum.wordpress.com/2011/05/15/zagrijavanje-balkanskog... (15/05/2011)
Akcioni program utjecaja“ iznio je savjetnik američkog predsjednika za nacionalnu sigurnost Zbignew Brzezinsky ...

a može se, jel' da, pogledati i ovdje (30/03/2008):
http://pollitika.com/teorija-zavjere-ili-americki-plan-raspada-bivse-drzave

Tko je glasao

radikalizam?

ti čim vidiš da je netko liberal stavljaš se na zadnje noge
daklen:
Latinka je postala liberalka u onom trenutku onoga vremena,
liberalna u odnosu na kvazi komunizam
baš u onom trenutku kada je bilo jasno da je upravo ekonomija ono na čemu se slama društvo...."ekonomija" i hapanje
hapanje ne ide samo uz mantru nacionalističku
ono ide olako uz razne druge mantre
Tito se nije uspio tome oduprijeti
(i to je NAŠ DOMAĆI matrix
kojeg imamo na izvoz
i donekel ga i izvozimo
i tako je prolupao svijet ....:-))
......
od onda ona pokušava
ali nema podršku širu
nerazumjevanje takovih kao ti
................
na taj način pušeš u jedra
onima protiv kojih si
U Zagrebu boravite na promociji 137 knjiga Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji. Vi ste priredili knjige osmero autora od kojih su, kako ste rekli, dvojica ubijena, a petero umrlo od raka…
- Ostao je živ jedino Bogdan Bogdanović. Radeći predgovore i studije o tim knjigama, ja sam nastavila svoju profesionalnu orijentaciju bavljenja takvim ljudima, koje ja nazivam neželjenom elitom, koji su živeli u Srbiji u 19. i 20. veku. Ti ljudi su kritički mislili, oni nisu hteli da popravljaju svoj narod, ali su hteli da ga postave pred ogledalo i da u njemu samom pobude energiju unutarnjeg impulsa. To je liberalna srpska inteligencija koja gaji ideju moderne države i koja razvoj i modernitet apsolutno pretpostavlja teritorijalnoj ekspanziji takve države. Ti ljudi razmišljaju o kulturnom jedinstvu srpskog naroda, ali ne žele da se upravlja Srbima na Kosovu, Bosni i Hrvatskoj iz Beograda, nego traže njihov sporazum sa narodima sa kojima ti Srbi dele i teritoriju i historiju. Ljudi čije sam knjige priređivala – Ivan Stambolić, Zoran Đinđić, Bogdan Bogdanović, Marko Nikezić, Olga Popović Obradović, Ivan Đurić, Slobodan Inić i Novak Pribićević – različitih su profesija i životnog iskustva, ali jedinstvenog moralnog i profesionalnog stava, koji su išli su protiv struje svoga vremena. Znate, neki historičari misle da ono šta se nije društveno realizovalo nije vredno ni da se istražuje. Ti ljudi su bili društvena i kulturna manjina, ali oni su pisali knjige i ja mislim, obrnuto, da ono što nije zapisano nije ni postojalo. Oni su verovali u svoje ideje, bez obzira na cenu koju su morali da plate, pa minimum doprinosa Helsinškog odbora i mene jeste da iza njih ostane neki pisani trag, za generacije koje bi mogle da nastave tamo gde su oni stali.
http://www.pescanik.net/content/view/4324/164/

tvoji pamfletarski komentari postaju malo prenaporni u tom puhanju u jedra i zapravo pacifiziranju uz frazu "konstruktivna sila ulice" dok te @sjenka prati ko sjena

.šta sad...je da, imaš ti prav @Golgoto...najbolje da sjedimo i tipkamo, nađemo neko sigurno mjesto, uguramo se u kakav eu birokratski poslić....i maknemo se sa balkana

Tko je glasao

Brojček pozabil brojiti

.šta sad...je da, imaš ti prav @Golgoto...najbolje da sjedimo i tipkamo, nađemo neko sigurno mjesto, uguramo se u kakav eu birokratski poslić....i maknemo se sa balkana
Kak si me samo pročital brojček, oduvijek sam bil lezilebović - samo bla,bla...
Ali dobro, poštujem tvoju građevinsku solidarnost s kolegicom koja "udomljuje" političku elitu. Morti i tebi padne koji AS iz rukava.
Glede suštine ove polemike - samo da ponovim (jer teško pamtim!) Lunin komentar feniksovih tekstova..
Upotreba cinjenica, te vadenje "svoje" istine sagledavanjem tocno odredenih, biranih cinjenica, prezentiranih na vrlo diskutabilan nacin.. stvara potpuno krivu sliku o nekom periodu u proslosti ili sadasnjosti. Ubacivanje autorskih komentara, gledanje na dogadaje pristrano, te glorifikacija i opravdanje losih poteza.. sigurno ne mogu dati citljiv tekst.. samo politicki pamflet. Koji se obicno pise sa odredenom svrhom. Koristenja neke doktrine ili stvaranja nove politicke doktrine.
Pa nakon toga meni! za dati misljenje o izrecenom potrebno je pogoditi temu..
Tema mog komenatar nije "uzrok rata 90-tih" kao sto nije ni geostrategija i puno toga navedenog..
To kaj citat Latinke Perović govori o pokretačima rata, to kaj se Fenixova tema "laganja" bavi uzrocima i inicijatorima rata - nikom ništ. Samo sam još jedanput naglasil s moje osnove saznanja i skromne pameti da politička percepcija na bazi pojedinačnog (žablja perspektiva) nikad nije iznjedrila rješenje koje zadovoljava opće interese. tvoji pamfletarski komentari postaju malo prenaporni u tom puhanju u jedra i zapravo pacifiziranju uz frazu "konstruktivna sila ulice" Znao sam da uvijek mogu naučiti nekaj novog o sebi posebno kad uz prijateljsku pomoć promotrim vlastiti lik u "psihi". Ovo o pacificiranju "konstruktivnom silom ulice" kao "intelektualnom" pamfletu moje malenkosti sigurno će pridonijeti buđenju nacije da se uz recept individualnog aktivizma slučajno ne posklizne u jednu od budućih rupa tamo neke Kupske.
Živjela građevinska logika!

Tko je glasao

1,4,5,8,2, 9....ali ovo poslušaj po redu:

http://rnz.hrt.hr/view_file.php?dat_id=43542&view=y
http://rnz.hrt.hr/view_file.php?dat_id=43764&view=y
http://rnz.hrt.hr/view_file.php?dat_id=44002&view=y

nije nikakva solidarnost,
ali da, urušavanje društava se može komparita sa urušavanjem kuće na kojoj se krade armatura, koja nema stvarnog odgovornog stručnog vođenja prilikom građenja, ali i za vrijeme korištenja zgrade kada se pile ili ruše važni konstruktivni dijelovi.
Kupska i sve oko Kupske idealno, sa ovom presudom naročito, prikazuje klizanje i urušavanje u živo blato ove naše kućice.
Ne govorim da si ti lezilebović nego da prebacivanjem specifičnih domaćih problema stalno pretpostavljaš nekoj višoj sili, tako da je svima jasno da se nema šta tu činiti – to su prejake sile, dal big brother, dal katastrofalni potresi tipa 10 rihtera
Ja tebi samo govorim da udaraš po Latinki samo zato što je liberalka, ostalo te ne zanima pa uviđam radikalizam tvog pristupa kao sistematičnog

p.s.
ne igram poker

Tko je glasao

Latinka nema veze s laganjem već Luna

Ja tebi samo govorim da udaraš po Latinki samo zato što je liberalka, ostalo te ne zanima pa uviđam radikalizam tvog pristupa kao sistematičnog
Kaj ti pretpostavljaš pod radikalizmom!? Ako smatraš radikale one koji ne vjeruju u današnju demokraciju manjine i izborni sustav - onda ja jesam taj. Ako smatraš da su radikali zagovornici primjerene sile nad provoditeljima svekolikog nasilja nad nama građanima - da, ja sam onda radikal. I ne želim se solidarizirati sa kleptomanima u političkom oligopolu koji su narod i državu doveli u dužničko ropstvo. Te kriminalce nikad ne možeš upristojiti civilizairanim izborima većine jer je ugoda hapanja prevelika a posljedice po njih zanemarive. Zato sam podržavao preskakanje barikada kao legitiman čin "očajnika", zato podržavam konstruktivnu revoluciju kao legitimnu. Ja imam argumente da restitucija pohapanog nije moguća realizirati mirnim putem, a VI imate pravo meni ne vjerovati i mene zbog tog stava kao sustav sankcionirati. A ja zadržavam pravo da verbaliziram neslaganje s ljigavim intelektualnim mantrama koje upropaštavaju i tako prekratko vrijeme disanja homo ljuda.

Tko je glasao

tko tebe pita oćeš se solidarizirati ili ne sa kleptomanima

ti si (ako tu živiš) već debelo solidariziran, jer naprosto nemaš izlaza iz opće reketarnice
ok je ovo podržavanja preskakanja barikada - ali kada kažeš da su te barikade upravljane višom silom, onda potencijalni preskakatelj gubi volju preskakati.
Hoću reći, drag si mi ti, ali mi je draža istina ovih prostora koja je vrlo specifična. Ovi narodi su nedvojbeno mali, ali isto tako nedvojbeno tu preživljavaju na istom prostoru jako dugo - veliki vuku neke konce - ovima bližima bi bio draži mir i miran dolazak na čisto more, onim preko bare je malo to manje zanimljivo, osim kao parkiralište za brodove i avone.
prema tome ne širi defetizam kod preskakivača ograda, jer ove naše "odlikaše" se mora pošišati
ok?

Tko je glasao
Tko je glasao

vidiš kako si ti slikovit

vidiš kako si ti slikovit

Tko je glasao

2x ..... Pogodi temu onog sto komentiras

kad pogodis temu koju komentiras .. ima smisla razgovarati..

ovo sto je u tvom komentaru je sasvim druga tema.. vrlo interesantna, svakako

no vrlo daleko od teme mog komentara feniksovog pisanja, kao i od poante zapisa izjava Latinke Perovic..

Mislim da odvlacenje s teme na sasvim drugu tematiku nije produktivan, kao ni kvalitetan nacin rasprave. Ni korektan, prije svega.

Zato ne zelim ovdje nastaviti tvoju temu, makar bi mogla biti vrlo interesantna, uz zanimljive sugovornike. Napisi dnevnik. Osobno mi je ta tema puno interesantnija od feniksove.

Ovo sto radis je samo destrukcija komunikacije i pokusaj nipodnistavanja sugovornika. Bespotrebano, lose, poprilicno djetinjasto. A ne vodi nikakvom rezultatu, osim opetovanom naglasavanja problema ega.

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

@lunoprof

Fata je Fata, al' dvaput je dvaput.

Oprosti što sam tako neobaviješten, jer me suštinski drugi autori dnevnika ne zanimaju, pa nisam shvatio da sam ti kao Hrvat silno inferioran, jer su svi moji korijeni u Hrvatskoj, a poznato je da najbolji i najkvalitetiji Hrvati potječu ili žive izvan Hrvatske.

Ti su oduvijek najbolje znali što Hrvati iz Hrvatske žele i kako se Hrvati iz Hrvatske osjećaju.

Tko je glasao

2x ..... Pogodi temu onog sto komentiras

kad pogodis temu koju komentiras .. ima smisla razgovarati..

ovo sto je u tvom komentaru je sasvim druga tema.. vrlo interesantna, svakako

no vrlo daleko od teme mog komentara feniksovog pisanja, kao i od poante zapisa izjava Latinke Perovic..

Mislim da odvlacenje s teme na sasvim drugu tematiku nije produktivan, kao ni kvalitetan nacin rasprave. Ni korektan, prije svega.

Zato ne zelim ovdje nastaviti tvoju temu, makar bi mogla biti vrlo interesantna, uz zanimljive sugovornike. Napisi dnevnik. Osobno mi je ta tema puno interesantnija od feniksove.

Ovo sto radis je samo destrukcija komunikacije i pokusaj nipodnistavanja sugovornika. Bespotrebano, lose, poprilicno djetinjasto. A ne vodi nikakvom rezultatu, osim opetovanom naglasavanja problema ega.

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Dvaput je dvaput

Svojevremeno je MIka Špiljak bio u službenom posjetu SR NJemačkoj i u prigodnom obilasku njemačkih pokrajina Villy Brandt mu objašnjava; ovo ti je Bavarska, ovo ti je Baden-Württemberg - vidiš tam ti je grad Baden-Baden;
Prekine ga Špiljak, kaj me hebeš s dvaputa Baden-Baden - reci jedanput, ćujem dobro!!!

Tko je glasao

@3103

Danas nisam siguran, ali da se je moglo, moglo se je i bolje i drugačije i bezbolnije, ali to bolje i drugačije se ne može s "očevima domovine".
Moglo se s igračinama poput V. Mačeka i Tita ...., a ne uskogrudnim pederčinama kao što je Tuđman.

Tko je glasao

Nije slučajno i Tuđman baš

Nije slučajno i Tuđman baš 87. započeo svoje hodočašćenje po dijaspori...

S feniksom se ne slažem prvenstveno s percepcijom JNA, jer kad se počela raspadati Juga, raspala se i JNA. Ona JNA koja je praktički sravnila Vukovar sa zemljom nije ona JNA koju on idealizira. A pogotovo ne ona vojska koja je ušla u grad!

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

s feniksom se tesko sloziti

s feniksom se tesko sloziti oko mnogo toga. najzalosnije je sto mu je dosta podataka sasvim tocno, a interpretacija katastroficna. Do podataka mogu doci kopajuci po pamcenju ili po nekoj knjizi, netu.. svejedno.. bez da ih kvare feniksove sugestije

ono sto se meni posebno ne svida je bas ta interpretacija podataka, vec videna puno puta.

U istom tom obliku, vezuci se na slicne ili iste cinjenice.. velikosrpska propaganda kroz politiku i borbu, kao i TV je mozda 10 ili 15 godina

nalazila i opravdavala intervenciju JNA u Hrvatskoj, srpsku agresiju, kao i podizala nacionalnu tenziju u svoje svrhe..

Ako pogledate novine ili bilo koju od starih TV Beograd emisija, doci cete do slicnih ili istih interpretacija (u ovom slucaju opravdanja za djela JNA)..

To je tocno ono sto je Miloseviceva propagandna masina radila.

Obzirom da se Srbija nalazila dugo godina pod sankcijama a ljudi prakticno zatvoreni u granicama, bas zbog ovakve propagande obican, neuki narod, koji mozda nije imao nikakvih cetnickih ili velikosrpskih ideja opravdavao ih je.. Cak i velika vecina obrazovanijeg gradanstva. U Srbiji postoji tradicija postivanja vojske, bilo je jako vazno drzati iluziju o JNA kao spasitelju, kao branitelju..

U to vise ni u Srbiji ne vjeruju.. Nitko ih ne fila takvim informacijama vec dugi niz godina. Granice im nisu zatvorene, a i mnoge informacije su probile cenzure koje drzavna televizija i ostale orgnai rade. zahvaljujuci tome postoji sve manje ljudi koji vjeruju u svetost vojske..

Nesto sto je vec Milosevicev rezim "znucao" upotrebljavajuci, tesko da se moze s mirnocom citati.. Da, interpretacija JNA dogadaja je bas to.. prepisivanje od Milosevica..

Nacin pisanja mi se takoder ne svida.. Mozda zbog toga sto sam bas na takva misljenja i nacin opravdavanja ili distanciranja Srbije i srpskih gradana od agresije i rata u Hrvatskoj previse puta cula u Srbiji samoj..

U Vojvodini takve interpretacije nisu nikad bile vecinske, a u Beogradu i juznije sada su vec jedva prisutne. Miloseviceva propaganda koja je vec duzi niz godina u nestajanju, a kod feniksa nikako, izgleda.. samo u nastajanju..

Ako mi ne vjerujete.. pronadite Politiku iz 90-tih i citajte.. ili jos neke dnevne srpske novine iz tog doba..

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

razmjena mišljenja

čini mi se sa s vama može biti razgovora bez osobne razine, u tom kontekstu molio bih ako je mouće
vaš stav o "republici srpskoj" u bih
na želim biti ribič pa odmah iznosim svoj:
"republika srpska" je najpotencijalnija prijetnja za dolazeće vrijeme na prostorima "balakana"

ZAGOR

Tko je glasao

Citava situacija u BiH

Citava situacija u BiH kljuca. I jako je jako opasno.

Mnogi su se rastrcali i smiruju, kao i oni drugi, koji zakuhavaju.

Nije samo Republika Srpska opasna, tj. nije sama po sebi. No cinjenica jest da je ona u ovom trenutku najorganiziranija "bomba" koju je jako lako aktivirati. No to polazi iz Srbije. Nikad ne bi RS krenula u tu akciju sama. kao sto iz Srbije zaustavili referendum pred godinu dana tako ga mogu sada i pokrenuti il sve smiriti.. RS je samo u sluzbi "nekoga"..

Daytonski sporazum, u svom nakardnom obliku.. od samog pocetka me zdere koji mozak je to tako mogao smisliti i sa kojom svrhom. .. sad mi se cini da znam..

No to su samo "osjecaji" .. ne raspolazem informacijama..

Pa taj moj unutrasnji osjecaj kaze..

Na Kosovu je pocelo. Na Kosovu ce zavrsiti.
Biti ce pokusaj Srpske vlasti, ili je vec krenuo aktivno, trgovine Republike Srpske umjesto Kosova.. Sto je najinteresantnije, u Srbiji se o tome javno ne prica, o tom BiH problemu nema nigdje nista..

To bi svakako znacio raspad BiH. Sto bi donjelo kaos. I uzas.
Mislim da su mnogi ljudi ukljuceni u projekt .. sa obiju strana..

Rezulti se u ovom trenutku tesko mogu prognozirati.. Mislim da su samo tri varijante vjerojatne..

1. varijanta - velikosrpska- zamjena teritorija i raspad BiH
Pred neko vrijeme Josipovic imao izjavu kako mozda ne bi bilo lose .. jelte Hercegovina, i brinemo se za njih i tako.. no sve oko i naoko.. pa se nista iz toga ne bi dalo bas zakljuciti.. Ne vjerujem da ce RS biti pridruzena Srbiji, a Hercegovina Hrvatskoj. A i u BiH postoji veliki otpor raspadu drzave (kao i onaj koji ga podrzava).. Za sada izgleda Cjelovita BiH ipak najvjerojatnija. Interesantno je pratiti mijesanje srbije u popis stanovnistva Crne Gore.. koji se takoder sada dogada..

2. varijanta - stisavanje velikosrpskih ambicija iz Beograda, stanje ostaje kako jest.. Kosovo se u Srbiji stavlja u eto... zaborav

3. varijanta - pokusaj Republike srpske - referendum, zatim aktivnost iz Srbije podrska..
pa reakcija kontra i u BiH i u Srbiji .. za ocekivati..

i na kraju... Beogradski pasaluk.. Vojvodina trazi otcjepljenje, cak je moguce da ce ga i Sandak traziti, no malo vjerojatno dobiti, BiH postaje jedinstvena drzava ili federacija tri identita..

Vidjeti cemo.. ali kuha prestrasno.. sve..

Pa kad sve pogledamo, mozemo reci da je RS opasna, no da se vatra lozi u Srbiji, a sastojci vuku sa Kosova.

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Rat kao zavjesa hapanja balkanskih resursa

Taj segment s Tuđmanom nisam htio namjerno spominjati jer zahtijeva odgovore na tisuće drugih pitanja koje ipak zahtijevaju protok izvjesnog vremena. Ali već nad samom činjenicom da mu je pasoš izdan u Beogradu a ne u Zagrebu i da ga je izdala savezna institucija govori mnogo o tome što i kako je planirano.

Tko je glasao

vojvodinu treba izdvojit iz

vojvodinu treba izdvojit iz srbije i dat je hrvatskim srbima
zemun treba ostavit u sastavu hrvatske
tako bi se sve riješilo

ZAGOR

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci