Tagovi

Tragedija Brodosplit, čin 3.

Afera Brodosplit se nastavlja u svojem punom sjaju. Jutarnji list javlja da je državno odvjetništvo (DORH) podnijelo je zahtjev za pritvaranjem Drage Mačeka (čovjeka kojemu je na austrijski račun sjelo 6 milijuna dolara), Gorana Vukasovića (direktora Brodosplita), Ante Leutića (komercijalista u Brodosplitu), Matea Tramontane (predsjendik uprave Brodotrogira) te Ivice Donka, Ivana Cesareca, Danijela Nikolića i Hrvoja Matovinovića.

I to je to… Nigdje se ne spominje Branko Vukelić koji je predsjednik NO Brodosplita i koji je bio upoznat sa svim tim nezakonitostima zbog kojih je DORH zatražio pritvor i pokrenuo istragu. Ne spominje se ni Sanaderov prijatelj Siniša Poljak koji je u to doba bio dopredsjednik NO Brodosplit.

Iako je pokretanje istrage i zahtjev za pritvorom korak naprijed u odnosu na početne tvrdnje iz policije kako je sve u redu, još jednom se pokazalo da u Hrvatskoj pravosuđe nije neovisno od politike. Tome u prilog idu dvije činjenice.

1.) Izostavljanje Branka Vukelića i Siniše Poljaka kao najodgovornijih osoba u aferi, jer ako su oni svojim nadzorom ustanovili da je sve u redu i da su odobrili sporne ugovore onda bi prema lancu zapovjedne odgovornosti oni prvi trebali biti na optuženičkoj klupi. Baš kao što su to u Haagu naši generali.

2.) Rezultati istrage objavljuju se dan uoči saborske rasprave o odgovornosti Branka Vukelića u aferi Brodosplit. Objavljivanje rezultata istrage tempirano je tako da Sanader može mahati tim rezultatima u Saboru govoreći kako je Vukelić nevin i kako se bespotrebno raspravlja o Vukeliću.

I kad sam već spomenuo naše generale u Haagu, spomenimo i našeg „najzaslužnijeg“ generala Vladimira Zagorca koji je, gle čuda, postao nedostupan hrvatskoj policiji, baš kad su ga htjeli posjetiti u vezi tamo nekakvih dragulja koje je Zagorac, vjerojatno zabunom odnio sa sobom kad je predavao dužnost u MORH-u.

Pitam se hoće li se i ovom prigodom oglasiti stožer za obranu digniteta domovinskog rata i stati u obranu našeg generala Zagorca kojeg se svi sjećamo kako je skakutao po blatnim rovovima kad je bilo najteže? Hoće li biti kakvih prosvjednih okupljanja?

cnn.blog.hr

Komentari

ovdje je živa diskusija ali

ovdje je živa diskusija ali kad se produži ne može se čitati ili nešto trebam učiniti da se to promjeni???

Da počmemo pisati kao na novinskim forumima, na vrhu a staviti na koga se odnosi??

Tko je glasao

Ukoliko premijer stiti

Ukoliko premijer stiti kriminalca, mozemo li reci da su premijer i taj kriminalac dio kriminalne organizacije kojoj je potrebno suditi nakon sto izgube vecinu u Saboru?

Tko je glasao

Da, jedino ne vidim zašto

Da, jedino ne vidim zašto treba čekati poraz na izborima, jer posljednji primjeri u Francuskoj i Britaniji pokazuju kako se to radi u društvu kojem toliko želimo pripadati

Tko je glasao

Moguce je da ne postoji

Moguce je da ne postoji politicka snaga koja bi mogla smjeniti postojecu ekipu niti na parlamentarnim izborima, a kamoli ne na ovaj nacin.

Tko je glasao

Ja vidim zasto trebamo

Ja vidim zasto trebamo čekati izbore. Hej, živimo u Hrvatskoj! Hrvatskoj!

Tko je glasao

Tragedija ili komedija?

Tragedija ili komedija? Tragedija za nas, a komedija za njih koji se svima slatko smiju i boli ih kita za sve. I opet je pao dogovor tko će fore radi biti kriv da bi se zaštitile krupne ribe. doktorske možda.
treba ih sve potrpat doživotno u zatvor i natjerat da skupljaju sapune po cijeli dan. nekima bi se to vjerojatno i svidjelo.
vukelić je nevin ko junferica. i poljak je još jedna junferica. blago nama, extra djevičanska zemlja u kojoj za niti jedno sranje (a ima ih) nitko nije kriv. zanimljivo tumačenje zakona i obveza državnog odvjetništva kako se god kome iz hadezeta sprdne.
trebalo bi njima dati da biraju žele li doživotnu na golom otoku ili možda da preuredimo neki novi otok. možda da uredimo čitav niz otoka za takve pa da ljetuju čitavu godinu i još da organiziramo izlete na kojima ćemo djeci pokazivati primjere tih jednostaničnih organizama.
i ne gine nam opet priča o zastari...

Tko je glasao

Ma stvarno mi je više dosta

Ma stvarno mi je više dosta te stoke! Pa može li se u ovoj državi išta napraviti kako treba?
Očito po zakonu ne ide ništa.
Pa zašto bi mi njih mijenjali zakonskim putem? Ili čekali zakonske rokove za raspisivanje izbora?
Izbori sad i odmah!!

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Ma ko ce ih Silverci

Ma ko ce ih Silverci zamijeniti? SDP koji nije naveo niti 10 zakona koji bi isli diretno u proceduru? SDP koji svu svoju politicku odgovornost prebacuje na medije i sudstvo, istovremeno stiteci svoje kriminalce?

Ili jedan HNS sa nanbudo aferom, Pusickinom opsesijom Bandicem i bahatim, samoljubljivim Cacicem na vrhu? Dok se mi ne odlucimo kreirati suvislu politicku opciju, sve ovo ce ostati fasrsa.

Tko je glasao

Provokatoru, ne glumi da

Provokatoru, ne glumi da nisi shvatio što želim reći. :-)
Što se SDP-a tiče i jučer su ti neki zakoni predstavljeni.

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Evo bacio sam oko na site

Evo bacio sam oko na site SDP-a. I mogu primjetiti da nisam uocio nikakve zakone. Mozes li me malo bolje uputiti u svoju misao?

Tko je glasao

Igor Dragovan i Milanka

Igor Dragovan i Milanka Opačić su predstavili zakon kojim bi se izjednačile mirovine. To je bila vijest na stranicama SDP-a, također je bio link na zakon. Danas ga , međutim, nema tamo. Ni linka ni vijesti.

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Evo ga: Zakon o socijalnim

Evo ga:
Zakon o socijalnim mirovinama.

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Hmh. Kriminal u visokoj

Hmh. Kriminal u visokoj politici koji trajno krasi naslovnice izgleda da bas i nije najrelevantnija tema?

Tko je glasao

Mislim da je u ovoj maloj

Mislim da je u ovoj maloj polemici ipak Gale u pravu -svaki put kad mi se učini da se pojavila neka zanimljivija faca, kad eto ti afere. Stvarno, na izbore ćemo sa sve čvršće začepljenim nosom

Tko je glasao

Interesantno je da

Interesantno je da zagoravatelji SDPa ne vide nista cudno u cinjenici da se SDP bavi izjednacavanjem mirovina, dok ideja nesankcioniranja kriminala u visokoj politici kao da nije problem koji je nuzno rijesiti.

Jel to mozda zato sto bi tim cinom kriminalci unutar SDPa dosli isto tako na red? Zvuci mi kao razumno objasnjenje. Naravno, steta da u Hrvatskom parlamentu postoje sasvim izgledno jedino klijentelisticke stranke koje bi po principu lanca odgovornosti vrlo lako mogle dozivjeti siroku politicku lustraciju.

S druge strane, korupcija establishmenta moze se zahvaljujuci opcoj kompromitaciji jasnije artikulirati, kao i prepoznatljivost opcije potpuno neopterecene grijesima rata, pretvorbe i proslog rezima.

Sve u svemu, Hrvatska je vrlo moguce jedno on najboljih prostora za politicko poduzetnistvo s obzirom na kvalitetu trzista i ipak jedno kulturolosko nasljedje u kojemu su svi ozbiljniji politicki problemi vise manje razrijeseni.

Tko je glasao

Sankcioniranje kriminala u

Sankcioniranje kriminala u visokoj politici je svakako pitanje koje treba riješiti, a ja ću možda naivno vjerovati kako će doći na red.

Koliko sam vidio, SDP i tek kako progovara o tom kriminalu, čak toliko da mu se prigovara da vodi negativnu kampanju. Pa nisu valja oni krivi što tog kriminala najviše ima tamo gdje ga ima. Prigovori idu s više strana, čak i iz redova sadašnje oporbe. Zašto?

Sanader je svojim stilom i pristupom ovom problemu, dakako da su mu poduzetni pojedinci iz stranke u tome pomogli, dodatno senzibilizirao javnost.

Svaka ozbiljnija stranka, u ovom slučaju SDP, će svakako sankcioniranje ovih svinjarija morati ugraditi u program.

A hoće li pri tome morati "zakvačiti" i nekoga iz svojih redova, najmanje je što me zabrinjava. A ne bi trebalo ni njih.

B-52

Tko je glasao

> Sankcioniranje kriminala u

> Sankcioniranje kriminala u visokoj politici je svakako pitanje koje treba riješiti, a ja ću možda naivno vjerovati kako će doći na red.

Prije ili poslije.

> Koliko sam vidio, SDP i tek kako progovara o tom kriminalu, čak toliko da mu se prigovara da vodi negativnu kampanju. Pa nisu valja oni krivi što tog kriminala najviše ima tamo gdje ga ima. Prigovori idu s više strana, čak i iz redova sadašnje oporbe. Zašto?

Da SDP nudi konkretna rjesenja, to vise ne bi bila negativna kampanja. Vec jedna afirmativna nosena na ledjima afera HDZa.

Tko je glasao

Interesantno je da

Interesantno je da zagoravatelji SDPa ne vide nista cudno u cinjenici da se SDP bavi izjednacavanjem mirovina, dok ideja nesankcioniranja kriminala u visokoj politici kao da nije problem koji je nuzno rijesiti.
A dobro gale, ako oporba u Saboru traži izglasavanje nepovjerenja ministru zbog omogućavanja pljačke/nesposobnosti(izaberi)-ne valja, ako ne kažu ništa-ne valja.

Vezano za izjednačavanje mirovina, ma samo mi nemoj reći da je zadatak oporbe da upozorava na kriminal, a da istovremeno ne radi na svojim programima.
Sticajem okolnosti Zakon o socijalnim mirovinama je predstavljen u jeku priče oko Brodosplita. Zar je cijela država trebala stati?

I na kraju, gale, ajde jednom daj neki konkretan prijedlog umjesto konstantnog kritiziranja. Po tvojoj priči ispada da bi se trebalo ukinuti parlamentarnu demokraciju i uvesti...što pobogu!?

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Jos jedan detalj. Nase

Jos jedan detalj.

Nase stranke iz "nekog" razloga nemaju razradjene niti prioritete. Tako stjecem dojam da je vama podjednako bitna prica o penzijama, kao i prica o obracunu sa kriminalom u politickom vrhu. Pa tako, kada stvari dodju na red, tada u manjku politickog fokusa i pod pritiskom moci koja je ipak koncentrirana u politici, irelevantne stvari se rjesavaju, dok ono sto je relevantno, ostaje pod tepihom.

E, dokle god imamo takvu oporbu, mi oporbu zapravo niti nemamo.

Tko je glasao

Uspio si me gale natjerati

Uspio si me gale natjerati na nešto što inače ne radim. Citirat ću sam sebe:
I na kraju, gale, ajde jednom daj neki konkretan prijedlog umjesto konstantnog kritiziranja. Po tvojoj priči ispada da bi se trebalo ukinuti parlamentarnu demokraciju i uvesti...što pobogu!?

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Vec sam M.-ici ukazao na

Vec sam M.-ici ukazao na problem pozivanja na impotentna politicka rjesenja, kao sto je to prozivka bez jasno definiranih poteza koji bi u skorije vrijeme mogli rezultirati potrebnom sankcijom.

Cisto za primjer, Vukelic je ucinio kazneno djelo, odnosno postoje vrlo jasne i tesko oborive indicije. Dakle, SDP mora tuziti Vukelica. Ukoliko to nije moguce zbog HDZa, onda je potrebno ukazati sto ce se dogoditi kada SDP dodje na vlast?

Hoce li SDP gurnuti u proceduru zakon (vec sada) kojim bi se politicko zataskavanje izjednacilo sa sudionistvom u kriminalu (ako to vec i nije slucaj), ili ce SDP mozda poslati tuzbu u kojoj ce po zapovjednoj odgovornosti biti i sam Sanader?

Pazi. Ja uistinu nisam upucen u sva moguca zakonska/pravna rjesenja kojim bi se mogao poceti rjesavati kriminal u visokoj politici, ali na jednoj velikoj politickoj organizaciji koja tvrdi da je oporba, nije samo prozivka u medijima, a niti izglasavanje nepovjerenja Vukelicu.

Od kvalitetne oporbe se ocekuju vec sad potezi koji bi mogli naslutiti da se stvar ipak konaceno krece prema negdje. I da unutar SDPa postoje ljudi koji su sposobni kormialirati tim brodom.

Umjesto toga, vec rekoh. Cijela prica oko SDPa svodi se na pozertvo i promicanje impotentih politickih (sto je cak i oksimoron) rjesenja, a sam brod se nigdje ne krece, osim sto medijska scena polako pocinje liciti na politicki kaos.

Tko je glasao

koji je smisao kreiranja

koji je smisao kreiranja novih zakona kojima bi kaznio npr. vukelića ako imaš više nego i dovoljno osnove da to učiniš po postojećem zakonu?

nije li aktivnost koju oporba sada radi pokazatelj onoga što će raditi kada jednom dođe na vlast?

kako se stvari mogu kretati ako institucije koje su zadužene za to "kretanje" nisu neovisne i podložne su utjecaju vladajuće stranke? i uostalom kako je oporba ta koja taj problem može riješiti?

kužim ja tvoju frustraciju događajima koji te okružuju (kao uostalom i mene), no sustav je takav kakav je i možeš ga promijeniti ili revolucijom ili na izborima i obzirom da nema baš konsenzusa za revoluciju treba se fokusirati na promjene na izborima; simple as that

a birati treba one koji će adresirati najviše problema koji te muče; HDZ čini se ispada iz igre jer oni tvrde da je sve cool

Tko je glasao

> koji je smisao kreiranja

> koji je smisao kreiranja novih zakona kojima bi kaznio npr. vukelića ako imaš više nego i dovoljno osnove da to učiniš po postojećem zakonu?

Ako imamo zadovoljavajuce zakone, drago mi je to za cuti.

> nije li aktivnost koju oporba sada radi pokazatelj onoga što će raditi kada jednom dođe na vlast?

Jeste. No, postojeca aktivnost je predstavljanje impotentne opcije koja nije voljna ulagati energiju u rjesavanje problema. Umjesto toga, oporba po obicaju pozira i ne radi nista znacajnoga, osim ako zakon o izjednacavanju mirovina nije znacajan.

> kako se stvari mogu kretati ako institucije koje su zadužene za to "kretanje" nisu neovisne i podložne su utjecaju vladajuće stranke? i uostalom kako je oporba ta koja taj problem može riješiti?

Mozda ne bi bilo zgorega jasno utvrditi postojece stanje, te dati prijedlog za rjesenje toga stanja? No, umjesto toga, sve sto mogu vidjeti je to da Opacicka drzi presicu, te se uvlaci umirovljenicima. Sve u svemu, prilicno otuzna situacija.

> kužim ja tvoju frustraciju događajima koji te okružuju (kao uostalom i mene), no sustav je takav kakav je i možeš ga promijeniti ili revolucijom ili na izborima i obzirom da nema baš konsenzusa za revoluciju treba se fokusirati na promjene na izborima; simple as that

a birati treba one koji će adresirati najviše problema koji te muče; HDZ čini se ispada iz igre jer oni tvrde da je sve cool

Meni bi bilo iznimno drago kada bi i ti Mrace poceo traziti malo kvalitetnije nositelje promjene, s obzirom da postojeci bas i nisu obecavajuci. Istina, oni su tu, oni su opipljivi, ali ima ona stara koja se bezbroj puta potvrdila u mome politickom angazmanu:

"Prijeko prece, okolo blize".

Pozdrav.

Tko je glasao

ja sam ti u konstantnoj

ja sam ti u konstantnoj potrazi za nositeljima promjene, no u međuvremenu dok ne dočekam mojsija na bijelome konju da nas dovede do markovog trga smatram da isto tako treba pomoći i svima onima koji barem nešto rade kako bi bili bolji u onome što rade

druga opcija je da sjedim sa strane i pljujem po jednima i drugima ali ta pozicija je već zauzeta

Tko je glasao

Mozda ne bi bilo zgorega da

Mozda ne bi bilo zgorega da sam postanes promjena?

Tko je glasao

Kaos na političkoj sceni se

Kaos na političkoj sceni se od strane HDZ-a čak svjesno potpiruje. Poznato je da u kaosu narod većinom priziva "velikog vođu" koji ima uvesti reda.

To je karta na koju Sanader puno polaže.

B-52

Tko je glasao

Ma sve je to OK. Ali zbog

Ma sve je to OK. Ali zbog cega SDP svemu tome drzi svijecu?

Tko je glasao

Da narod bolje vidi o čemu

Da narod bolje vidi o čemu se radi.

B-52

Tko je glasao

Zanimljivo da ta svijeca

Zanimljivo da ta svijeca nije dosla niti do nivoa transparentnog finaciranja SDPa. ;-)

Tko je glasao

koja je razina

koja je razina transparentnosti koja bi te zadovoljila?
ajde baci pogled na npr. zakon o računovodstvu ili zakon o porezu na dobit i pogledaj koju razinu podataka država očekuje od poduzenika i onda to usporedi s razinom podataka koju mora predati udruga tj. politička stranka

Tko je glasao

Ona koju bi ufuro Stefan.

Ona koju bi ufuro Stefan.

Tko je glasao

U principu to nije toliko

U principu to nije toliko važno koliko uvođenje u praksu da se trebaju i moraju mijenjati.

Svi oni proživljavaju intenzivan strah od kiksa na izborima a to je stvaranje ukupnog pozitivnog ozračja, i podizanje praga odgovornosti, jer nitko od ovih (bili u SDP, HDZ, HNS isl) nikada nemogu biti sigurni da će u kandidacijskim postupcima se opet naći na toliko visokim mjestima koji garantiraju plasman, a da ne govorimo o tome da li će i koja stranka osvojiti više mandata te tko će s kime stvarati koaliciju. Dakle atmosfera smjenjvosti i promjena je preduvjet demokracije - zato ovo mučenje traba nekako poikušati skratiti.

Mislim da je zrela situacija izglasavanja povjenja vladi ali uz jak pritisak javnosti. Naime, mislim da povjerenje vladi radi "amnestiranja" Vukelića (koje u HDZ-u glatko prolazi radi njihovih stranačkih odnosa i interesa), ne bi tako lako prošlo kod koalicijskih partnera ako bi se izvršio jak pritisak javnosti na te zastupnike. Jednom to i kod nas mora profuncionirati!!

Tko je glasao

A sta bi se dogodilo da se

A sta bi se dogodilo da se trazi izglasavanje povjerenja vladi? Nista.

Iako, Vlada nema vecinu. Pisala o tome u ovom postu: http://aktualije.blog.hr/arhiva-2007-02.html#1622196210

Tko je glasao

69:29 prestavlja cak

69:29 prestavlja cak dvotrecnsku trecinu, ako se ne varam.

Tko je glasao

Ja čak niti matematički ne

Ja čak niti matematički ne mogu dokučiti što bi trebala biti "dvotrecinska vecina", a kamoli politička. Pa pliz objasni.

Point je u tome da HDZ nema 77 glasova koliko treba imati da bi se formirala vlada u startu. I koliko je potrebna vecina u Saboru.

Tko je glasao

Kako je moguce da je HDZ sa

Kako je moguce da je HDZ sa takvom, prakticki manjinskom vladom toliko stabilan? Ima li to veze sa sposobnosti oporbe? Ili pak sa zajednickim interesima?

Tko je glasao

Ili pak sa HDZ-ovskom

Ili pak sa HDZ-ovskom spremnošću da svaku podršku dobro plate?
Umirovljenici, manjinci...

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

a) greškom sam ubio

a) greškom sam ubio komentar od M. koji je ovdje stajao (i koji je sada nepovratno uništen)

b) 77 je broj glasova za većinu u saboru, sama činjenica da je sanader imao 69 glasova govori o tome da su očekivali da će se oporba organizirati i da postoji realna opasnost da im kvorum oporbe sruši ministra; mislim da je to jako važan podatak jer govori o tome koje je njihovo razmišljanje

Tko je glasao

a) nema frke. napisala sam

a) nema frke. napisala sam ponovno otprilike sto sam i prvi puta.

b)nisam sigurna da su se bojali organizirane oporbe jer je to tesko ostvarivo, nažalost. Point je da on nema vecinu. Svatko ipak prvo gleda svoje dvoriste.

Tko je glasao

U politici je bitno da budes

U politici je bitno da budes najmocniji, a HDZ je bez obzira na slabu parlamentarnu podrsku zbog nekog razloga najmocniji. Dovoljno je mocan da u 4 godina sa tako slabom pozadinom nije bilo niti naznake prijevremenih izbora.

Za zapitat se.

Tko je glasao

Da, kod nas Vlada već

Da, kod nas Vlada već odavna nema većinu, kao što je možda nikada realno nije ni imala, jer su morali koalirati s onima s kojima inače ne bi nikada išla. Takva koalicija uvijek visi o koncu, i pitanje je trenutka i okolnosti kad će nekome od "ucjenjenih" ili "uvjetovanih" koalicionaša proraditi savjest. Ovdje se radi o nekoliko ključnih glasova koje, pod ovako javno upitnim i sramotno amoralnim ali arogantnim ponašanjem vlasti, uz pritisak javnosti, bi mogli izgubiti.

Ja vidim problem kod nas problem ne u mehanizmu kojim se nepotpuna i nemoralna vlast olako održava i ekvilibrira ucjenama, nego u jalovosti i nemoći javnosti. A javnost su mediji, koji ne vrše svoje funkcije, a onaj mali broj koji ipak ustrajava se brzo zamara i odustaje.

Poznajem neke (uvjetno rečeno bivše moćnike) koji su još u počecima ove naše nove države se pridržavali maksime da treba izdržati medijske udare neko vrijeme i onda sve samo od sebe splasne, i zaboravi se. Upravo tu leži problem, koliko imamo još uvijek nepokrivenih otvorenih skandala koje više nitko ne dira niti podgrijava. Osim ovakvih blogera, kojima je moć još uvijek mala, ali treba razmisliti kako je povećati - jer slučajevi jubito ili Sunčani Hvar pokazuju da postoji jak potencijal.

Da ovo posljednje malo bolje objasnim primjerom: Kolega CNN je objavio ugovor za Sunčani Hvar i otvorio priču za javnost. Sukljalo je iz svih topova, Vlada je morala ići s lokalnim vlastima u kompromise da bi oslabila pritisak, obećavala objaviti ugovor, ali nikada nije to učinila do danas, što pokazuje da je zaista prisutan veliki problem. No mediji se s time više ne bave, a što nije vijest ne postoji.

Da zaključim: postoji na djelu neprincipijelna koalicija između medija i vlasti (na raznim razinama i u raznim modalitetima). Kako se tome suprotstaviti teško je reći, ali ne treba odustajati jer svakako ima puno načina. Hrvatska jako ovisi od internacionalizacije problema pa recimo blogovska internacionalizacija starih a nerješenih afera bi mogle biti više nego efikasna (kao što to jednim dijelom čini 45 lines). Da li bi Pollitika mogla imati (internacionalno) englesko izdanje vezano na neku jaku medijsku liniju?? Youtube je vrlo moćan ali i nešto slično što nije slika nego samo riječ??

Tko je glasao

Da mi imamo prave novinare i

Da mi imamo prave novinare i medije, začas bi digli javnost. Pa bi se neki uplašili i ne bi više slijepo klimali glavama.

Osjetili bi neki, pogotovo sadašnji Sanaderovi partneri da ako mu ne okrenu leđa, padaju zajedno s njim.

Tad bi se moglo tražiti glasanje o povjerenju vladi. I bilo bi izbora prije jeseni.

B-52

Tko je glasao

Kako cemo imati prave medije

Kako cemo imati prave medije i novinare kada Pavic drzi pola medija, a likovi tipa Pukanic ostatak? I tko je uopce omogucio nastanak tog medijskog mogula? Pitanje je retoricko.

Tko je glasao

Ukoliko ekipa cijelo vrijeme

Ukoliko ekipa cijelo vrijeme kruzi na vrhu vlasti, onda se zapravo i ne radi o nekoj promjeni. A u ovome trenutku imamo samo kruzece s obzirom da pojedinci koji drze politicko-gospodarsko-medijski oligopol prilicno uspjesno sprecavaju razvoj alternative.

Tek kad se ovaj kruzni proces razbije, tek tada cemo moci ocekivati i od sljedece vlasti da napravi poteze koje kriminalna sprega iz prethodne vlasti nije ucinila. A to je naravno sankcija odgovornih.

Sve u svemu, u stilu druga T-Zombixa, mogu primjetiti da dok glave sa politickog vrha ne pocnu padati kao dobar dan, nista se nece promijeniti. Jer ce se ekipa u nedostatku adekvatne sankcije i dalje bahatiti u svojem nedodirljivom gnjezdu.

Tko je glasao

Šta misliš ako je od

Šta misliš ako je od kružnog procesa više živahna močvara u kojoj je potonuo Banac i svi drugi aktivisti, a koja je pod zaštitom viših sila?

Tko je glasao

nije li banac pokušao biti

nije li banac pokušao biti gotovac poslije gotovca te je bio iznimno neuspješan u tome?

Tko je glasao

banac je i bar dio odgovora

banac je i bar dio odgovora na pitanja koja postavlja gale.

Tko je glasao

Banac je sitni politicki

Banac je sitni politicki pozer, nesto tipa Letica. U ovom je diskursu irelevantan s obzirom da ne predstavlja dio sprege.

Tko je glasao

Još da i rezultat izbora

Još da i rezultat izbora bude takav da ovi muljatori odu...

Tko je glasao

Upravo isto mislim - Italija

Upravo isto mislim - Italija je u prosjeku poslije WWII imala svakih 6 mjeseci izbore pa su ipak među G7 zemljama (ili koliko tih G-a danas već ima).

U nas se često opravdava ozbjegavanje izbora koštanjem, ali ništa toliko ne košta kao ovakva blokada, u kojoj se ova vlada grčevito i panično bori za svakog svog lopova da si ne bi navodno nagrdila izborne efekte u izbornoj godini!!

A sve drugo stoji!

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci