Tagovi

Tomislav Merčep je bio i ostao na pravoj strani, dok je veliki dio pravosuđa i politike u RH na pogrešnoj strani

Tomislav Merčep je bio i ostao na pravoj strani, dok je veliki dio pravosuđa i politike u RH na pogrešnoj strani
http://www.tjedno.hr/sudac-majerovic-je-na-pogresnoj-strani-hrvatske-pov...

Da pravosuđe u RH nije na pogrešnoj strani, ne bi nam već preko 20 godina silovatelji hrvatskih žena, mučitelji u logorima, djecoubojice i ženoubojice, koljači, bacači granata na hrvatske ljude , gradove i naselja , crkve i gospodarske objekte, bolnice i škole,..., i do danas ostali neosuđeni.
To su pravi dokazi da u pravosuđu u RH imamo i dalje masu nelustriranih jugopata i zaštitnika agresorskih ubojica, zaštitnika rušitelja crkava, domova, gospodarskih objekata, zaštitnika silovatelja i mučitelja po srbijanskim logorima.

Ministar hrvatskih branitelja T. Medved, dužan je djelovati, a ne čekati da se političari, koji su i danas na pogrešnoj strani , kao i onda kada je trebalo braniti RH, udostoje pokrenuti lustraciju i zaštite hrvatske ratnike, generale, hrvatski narod od osveta jugopata, jugokomunističkih sudaca koji pravosudne poluge koriste za osvetu i agresiju na hrvatske branitelje, na istaknute hrvatske junake i pripadnike časne pobjedničke vojske, najčasnije vojske u oslobađanju svoje zemlje od najnečasnijih agresorskih zločinačkih snaga.

Zbog tih sudaca na pogrešnoj strani, još nisu riješeni niti procesuirani ovi davni zločini:
http://pollitika.com/kreatori-smrti-i-zlocina#comment-524084
http://pollitika.com/kreatori-smrti-i-zlocina#comment-524098
ali i ovi ne tako davni:
http://www.hkv.hr/domovini/domovinski-rat/1500-zaboravljene-hrvatske-rtv...
http://pollitika.com/dinko-cvitan-dorh-a-lalovac-i-dan-kada-je-tovarnik-...
http://pollitika.com/o-banalnosti-zla-bernardic-sdp-u-je-mjesto-na-prosl...
http://pollitika.com/dijabolicne-lazi-i-obmane-davoljeg-odvjetnika-b-pofuka
http://pollitika.com/zvala-sam-se-verica-niksic-imala-sam-13-godina-kada...

Zbog sudaca na pogrešnoj strani, umjesto kažnjavanja agresorskih zločinaca, nelustrirani sudovi u RH i sam DORH provode pravosudnu agresiju nad hrvatskim braniteljima i junacima, te namjerno ne pocesuiraju i kažnjavaju odgovorne četničko-agresorske zločince.
A na čijoj je strani to pravosuđe u RH i mnogi političari iz RH, svjedoči protuhrvatska djelatnost toga pravosuđa i tih političara na instaliranju "univerzalne jurisdikcije" agresorskih ratnih gubitnika, nad obrambenim i državotvornim snagama RH:
http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/izdajnicka-krtica-u-hrvatskim-redo...

Hrvatska je , a ne agresorska i zločinačka država Srbija koju i danas vode aktivni pripadnici agresije na Hrvatsku, trebala imati univerzalnu jurisdikciju za ratove devedesetih. Svakako, uz prethodno lustriranje jugo"sudačkih" krtica iz hrvatskog pravosuđa.

Slučaj suđenja hrvatskom branitelju T. Merčepu, a pogotovo presuda i i njeno skandalozno obrazloženje, pokazuju da je branitelj T. Merčep osuđen po „papskijim od Pape kriterijima“ izmišljenim samo zato da bi se svakog hrvatskog branitelja i domoljuba moglo optužiti, procesuirati, zatvarati i tako im se osvećivati za stvaranje RH i rušenje jugoslavenske diktatorske i zločinačke države.

A kome je to sudac poklanjao povjerenje? Kakvim svjedocima?
Vidljivo je iz teksta:
http://www.vecernji.hr/crna-kronika/perkovic-mercep-je-zapovijedao-postr...
Poklonio je povjerenje osobi koja je trenutno na doživotnoj robiji zbog zlodjela nad Hrvatima!? Istodobno je ignorirao sve ostale svjedoke!?
Osim toga zabranio je tijekom rasprave da T. Merčep tom svjedoku iz jugoobavještajnih krugova postavlja pitanja. Zašto, kada se zna gdje je i što svjedok odrađivao, te za kakve je sve akcije bio spreman u zaštiti onih protiv kojih je Merčep djelovao?

Neopravdano širenje korištenja „zapovjedne odgovornosti“ omogućava zlonamjernicima u sudstvu, jugopatološkim nelustriranim kadrovima, neselektivno granatiranje po najzaslužnijim hrvatskim braniteljima i selektivnu zaštitu agresorskih zločinaca u vrijeme velikosrpske agresije na RH.

„Obrazloženje“ presude je u stilu najodvratnijih velikosrpskih podvala hrvatskom narodu i nametanja „papskijih od Pape“ kriterija za Hrvate u DR, kako bi se moglo svakoga, ne samo oblatiti, nego i osuditi, odnosno hrvatske zapovjednike i časnike optuživati i osuđivati po famoznoj proširenoj i selektivno korištenoj „zapovjednoj odgovornosti“.

Zato se u presudi T Merčepu radi o apsolutnoj zlonamjernoj podvali i antihrvatskoj konstrukciji, jer T. Merčepa su proglasili krivim ne zato što je nešto napravio, nego zato što nešto nije napravio, po mjerilima onih koji već 25 godina štite agresorske zločince.

Sramotno je što to RH dozvoljava, a još je sramotnije što sudac Z Majerović tijekom procesa lešinari i žrtvari, poput najgorih velikosrpskih memorandumaških lešinara, na ubojstvu A. Zec, iako se zna tko je ubio i nju, i njene roditelje.

Natovarivati zapovjedniku postrojbe, koji niti je naredio, niti je sudjelovao u tom kriminalnom obračunu, zločin koji nema nikakve veze s DR,nego s klasičnim kriminalom i žrtvinog oca, je tipično specijalnoratovsko djelovanje protiv RH, preko metode stvaranja posebnih -„papskijih od onih za Papu“ -kriterija i zahtjeva za hrvatske zapovjednike.

Hrvatska vojska bila je najčasnija vojska u postupanju prema neprijateljima, velikosrpskim teroristima i njihovim pomagačima, Zato bismo unutarnje pravosudne agresore morali neutralizirati donošenjem pravih zakona i udaljavanjem istih od moći kažnjavanja naših branitelje za tuđa zlodjela, te zbog toga što su se branitelji s pravom i razlogom u ratu prvenstveno bavili obranom svoje države, a ne tetošenjem i zaštitom agresorske bande i njihovih jataka. Zlonamjerni suci i veliki dio DORH-a, koji već 25 godina zajednički štite jugočetničke agresore (silovatelje, rušitelje, ubojice,mučitelje Hrvata po logorima, Srbiju od plaćanja ratne odštete,...) , pokušavaju branitelje i njihove zapovjednike kriminalizirati zato što su ratovali za RH onako kako ratuju sve vojske svijeta- ratnim aktivnostima, u kojima je sasvim normalno i kolateralno stradavanje i agresorskih baza, agresorskih pristaša, špijuna, suradnika,...

Da je pravosuđe i politika u RH na PRAVOJ hrvatskoj strani, već bi odavno zabranilo agresorskoj bazi slavljenje genocida nad Hrvatima u Srbu i osiguralo bi RH naplatu ratne odštete od agresorske Srbije za ratnu štetu u DR. Ali, oni namjerno opstruiraju te procese i zaštićuju agresorsku državu od odgovornosti za zločine nad Hrvatima. Sramotno i u službi agresorskih interesa.

Iz obrazloženja presude jasno je da „sudija“ sudi , ne prema dokazima, nego prema kriteriju „mogao je spriječiti, a nije“,...,. Isti u obrazloženju vrijeđa hrvatskog branitelja i časnog hrvatskog čovjeka T. Merčepa tvrdnjom da se on nalazio na pogrešnoj strani, što je neistina jer T. Merčep je bio i ostao na pravoj strani. Ljudi iz bivše države, koji su u hrvatskom pravosuđu , svojim dugogodišnjim djelovanjem jasno otkrivaju da su baš oni sami - svih ovih 25 godina hrvatskog pravosuđa, na pogrešnoj strani. Da nije tako ne bi kažnjavali hrvatske branitelje za ono što branitelji nisu učinili, nego bi kažnjavali četničke i JNA-ške agresore za zlodjela koja su agresori učinili.

Jugopati svojim „argumentima“ nastoje nametnuti da je osnovna zadaća hrvatske vojske i hrvatskih časnika trebala bila zaštita agresorskih jataka, a ne oslobađanje hrvatske države i djelovanja u tom smjeru. Time pokazuju svu svoju zlu ćud u pokušaju da hrvatskim ratnicima nabace krivnju zato što nisu bili njegovateljice srpskočetničkih jataka, nego hrvatski branitelji.

Niti u jednoj zemlji nije bilo manje neprijateljske kolaterale, a sudovi u RH, umjesto da su se oformili za traženje velikosrpskih zločinaca i kažnjavanje istih zbog 16 000 ubijenih Hrvata od strane agresora, za kažnjavanje zbog porušenih domova, crkava , gospodarskih objekata, oni se bave zaštitom srpskih zločinaca i „pakiranjem“ hrvatskih branitelja u zatvore.

To je u rangu pokvarenosti najgorih lažljivaca i zločinaca.

Iz obrazloženja presude, a i cijelog djelovanja pravosuđa u RH , (od njegova odnosa prema pravosudnoj obradi DR-a, preko selekcioniranja procesa, do zloćudnih i neopravdanih kazni ..., ) jasno je da nelustrirano pravosuđe u RH ( ne možemo ga nazvati hrvatsko) perfidno kriminalizira hrvatske branitelje i njihove zapovjednike, te im nameće da su se ratu trebali baviti zaštitom neprijateljskih jataka, a ne onime čime se bavi i bavila se svaka vojska koja se susrela s tako zločinačkim agresorima- ratnim djelovanjima

Zato Ministarstvo hrvatskih branitelja , hitno mora napraviti zakon kojime bi se svi „suci“ iz sustava bivše države, pogotovo „sudije“ koji su po svim kriterijima već odavno trebali bili lustrirani, izuzeli od suđenja hrvatskim braniteljima za djela u vrijeme DR.

Sve udruge hrvatskih branitelja, moraju se aktivirati i ne ostaviti svoje suborce na milost i nemilost takvog jugopatskog suda, koji presuđuje braniteljima za ono što nisu napravili.
Jedinstveno i odlučno, ultimativno i hitno trebaju zahtijevati od svoga ministra branitelja izradu takvog zakona.

Za suca koji je presudio T. Merčepu da je kriv jer je „trebao vaditi vodu iz bunara“ srpskim pobunjenim pristašama četnika ,a ne voditi brigu o oslobađanju Pakraca i okoline, treba ispitati i provjeriti nije li i on među onih 20 sudaca za koje nadležne službe daju izvješće kako su opasnost po nacionalnu sigurnost RH.
http://www.dalmacijanews.hr/clanak/q9ca-soa-dvadeset-sudaca-predstavljaj...

Zakon o izuzeću svih sudaca iz SFRJ u procesima braniteljima RH pokazuje se kao hitan i neophodan, te ga treba donijeti po hitnom postupku, On bi bio dobar uvod u početak lustracije u pravosuđu, jer dok dočekamo pravu lustraciju, ti će nam pooptuživati i pozatvarati sve najhrabrije i najzaslužnije vojskovođe. Budući GRIZLI-MOST čuva upravo te kadrove u pravosuđu, u DORH-u i policiji , jasno je da je MOST na pogrešnoj strani, kao i svi koji još nisu donijeli Zakon o izuzeću jugosudaca i aboliranih „sudija“ iz procesa hrvatskim braniteljima

Da je takvom nelustriranom sudstvu i DORH-u stalo do srpskih žrtava procesuirali bi najveći zločin prema srpskom stanovništvu u DR: tenkovsko gaženje srpskih civila u kojemu je stradao 81 civil. Ali taj slučaj jugopatološko pravosuđe u RH ne želi procesuirati, jer na njemu ne mogu kažnjavati Hrvate i provoditi memorandumaške ideje, budući su gazitelji Srba s tenkovima, bili pobunjeni Srbi. Taj primjer pokazuje svu bijedu pravosudnih jugokadrova u RH koji hrvatske žrtve tretira kao manje vrijedne, ali i one srpske žrtve koje ne mogu iskoristiti za optuživanje Hrvatske i za velikosrpske probitke.
http://pollitika.com/tenkovi-i-ljudi

Sudac Z. Majerović, pokrenuo je novu histeriju napada na hrvatske institucije preko presude T. Merčepu,: Index, mladi sljednici zločinačke partije, i slični, napadaju hrvatsku predsjednicu, jer je na inauguraciju pozvala hrvatskog junaka i branitelja T. Merčepa.

Hrvatski političari pokazuju svojim djelovanjem da su na pogrešnoj strani.

Dozvolili su i dozvoljavaju tom nelustriranom pravosuđu da mrcvari naše branitelje, da štiti agresorske zločince,... I tako već 25 godina.

Kako da osobe koje su opterećene aferom GRIZLI naprave nešto za zaštitu hrvatskih branitelja od pravosudne agresije jugopata u sustavu, kada svim silama žele te jugopate zadržati u sustavu?

Ovo o djelovanju T. Merčepa, tvrdi istinski hrvatski branitelj i Srbin iz Vukovara:
http://www.dnevno.hr/domovina/pravoslavni-branitelj-brani-mercepa-sram-v...

Ali, to Z. Majerović ne uvažava, nego on presuđuje T. Merčepu zato što se nije bavio „vađenjem vode iz bunara“ za srpske jatake agresorske vojske, nego se bavio spašavanjem i oslobađanjem hrvatskog državnog teritorija i agresijom ugroženog naroda.
http://pollitika.com/trebali-su-im-quotgrabiti-vodu-iz-bunaraquot

Tomo Medved, ministar hrvatskih branitelja, MORA djelovati nakon ove pravosudne agresije na branitelja T. Merčepa, inače će biti samo još jedan dokaz da pogrešna politika i najbolje ljude pretvara u neprijatelje hrvatskih branitelja, jer dozvoljava da ih pravosudni agresori maltretiraju i osuđuju zato što su se bavili obranom RH, a ne dadiljanjem agresorskih jataka.
Predsjednica RH bi odmah mogla pomilovati T. Merčepa, anulirati presude pogrešnih ljudi u hrvatskom pravosuđu (nelustriranih jugokadrova koji su već odavno trebali biti udaljeni iz hrvatskog pravosuđa).

Ministarstvo branitelja i sve braniteljske udruge imaju hitan zadatak- zaštititi Hrvatsku od pravosudne agresije starih kadrova bivše države koji su još unutar hrvatskog pravosuđa. Takvi su braniteljima podmjestili čak i nadležnost agresorske države nad njima, te su tim nečasnim i velezdajničkim potezom kriminalizirali sve branitelje koji su branili svoj dom i narod, svoju Domovinu.
Dovođenje Obuljenke za ministricu kulture zorno pokazuje tko je na pogrešnoj strani, na strani laži, na strani podvaljivača srpskih ratnih zločina hrvatskoj časnoj vojsci, tko sprječava lustraciju.

Hrvatski narod je zahvalan doprinosu T. Merčepa u obrani RH. Jasno mu je da je T. Merčep bio i ostao na PRAVOJ STRANI, na HRVATSKOJ strani.
Oni koji proglašavaju da je bio na pogrešnoj strani, su oni koji su našim pogreškama ostali na pogrešnim mjestima da bi štitili one koji su bili na pogrešnoj strani i osuđivali one koji su bili NA PRAVOJ STRANI!

Komentari

Dnevniku +

Moj komentar će biti kratak:
Znam tko je Merčep, poznajem ga i iz rata i iz mira.
Da nismo obranili Zapadnu Slavoniju 1991. četnici bi ušli u ZG! (Merčep, Gotovina, Gavran i 56. sam. bojna ZNG Kutina - stalna postava.... uz još poneke postrojbe!

Bio sam svjedok Merčepu na Županijskom sudu u ZG _ Sud za ratni zločin.
zato jako dobro znam što govorim!
Zbog toga ću napisati samo još jednu/dvije rečenice:

Tomoislav Merčep je junak Domovinskog rata!

Sva ostala trkeljanja su priče onih koji nikada nisu s njime skupa ratovali niti su rata vidjeli; - ili su bili na drugoj strani.

Za Hrvatsku - Uvijek!

P.S. Ostatak dnevnika sam komentirao ovdje: http://pollitika.com/lazes-jadranka

Tko je glasao

Da te ne uvrijedim: ne

Da te ne uvrijedim: ne kakaj!

Merčep je ratni zločinac, jednako kao i Glavaš.

Tko je glasao

Merčepa je osudilo haaškojugoslavensko pravosuđe u RH

Merčep je hrvatski junak i branitelj, a hrvatsko sudstvo je projugoslavensko, nelustrirano, te su njegove odluke agresija na RH putem korištenja još okupiranih hrvatskih institucija.

A ratni zločinac je onaj koji je bio uključen u terorističke napade na RH, pa je otišao iz RH da izbjegne pravu kaznu za svoj terorizam.

Merčepa je osudilo haaškojugoslavensko pravosuđe u RH.

Tko je glasao

Ne jedi! @bube, ako su oni

Ne jedi!

@bube, ako su oni ratni zločinci... Što si onda tek ti?

Tko je glasao

I krvavi zločinac Stanimirović, što su oni?

Ali doći će vrijeme... ćorki

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

otpisani

stavija si link koji me vratio u nazad na ona vrimena kad je bilo puno više LJUDI u komentarima..
Pogledaj taj svoj dnevnik (ma ne ti nego drugi).
Koliko smo toga ispisali i koliko samo poveznica na druge dnevnike ima.
Vrimena su bila teška.
Na Tomu je bilo natovareno veliko brime (veliki teret-dalmatinski). A velika brimena je kod nas uvik nosija magarac. Sveta beštija. U stara vrimena na sve se plačala pašarina osim na magare.

Tko je glasao

Grdilin, ti dobro znaš zašto

Grdilin, ti dobro znaš zašto sam stavio link na onaj dnevnik. Isto tako znaš i kako, kada i zašto je nastao taj dnevnik.

Upravo je nevjerojatno kako nas rastaču u svim segmentima.
Atomizirali su nas!
Umrtvili!
Posvađali!

Ja mislim da u ovoj sveopćoj ludosti ipak postoji neki "sistem".
Netko se koristi time?
Tko?
Tvoja obitelj? Moja obitelj? Sigurno ne! Pa tko onda?

Tko je glasao

Dobro zbrinuti uglavnom ne žele talasati

Ja mislim da u ovoj sveopćoj ludosti ipak postoji neki "sistem".
Netko se koristi time?
Tko?
Tvoja obitelj? Moja obitelj? Sigurno ne! Pa tko onda?
Svi navedeni u donjem linku, a među njima su i mnogi koji su pisali na pollitika com.,a sada su u Saboru, NO državnih firmi, po Ministarstvima, HRT-u, u Povjerenstvu za sukob interesa, u MUP-u, HAVC-u, HRT-u, diplomaciji, udrugama,.....

Dobro zbrinuti uglavnom ne žele talasati i mijenjati kontinuitet vlasti koja, s jednim malim prekidom od par mjeseci, vlada od Kukurikaške vlasti 8neki kažu i od 2000 god.), te je razvila pravu kriminalnu uhljebničku mrežu u svim porama hrvatskoga društva.

HAVC i sav kriminal u njemu i oko njega, samo je očigledni primjer i dokaz te istine.

Domoljubi, konzervativci, vjernici, su na ovom portalu uglavnom sustavno vrijeđani, cenzurirani, te su mnogi otišli s pollitike com.zbog vraćanja vrijeđanja, ili zbog toga što su smatrali da pisanje na pollitici i daljnji sukobi s dolje navedenima nema smisla.

Anacionalni, ateisti, ljubitelji Juge, oni koji su na ovom potalu godinama tražili i zazivali osudu iz Haaga i ZZP za hrvatske generale, te za cijelu RH, uglavnom su zbrinuti i dobro žive za vrijeme Kukurikaške vlasti, koja traje i dalje u drugom, transformiranom obliku.

Takvima pisanje na pollitici i razotkrivanje kriminala, ili njihova uhljebništva, može biti samo kontraproduktivno.

Vratiti će se s urušavanjem Ćuprije, koja ih štiti u njihovim sinekurama, te služi i zaziva uništenje demokracije, tj. jednopartijski- tripartitni sustav.

http://pollitika.com/tomislav-mercep-je-bio-i-ostao-na-pravoj-strani-dok...

Tko je glasao

Divide et impera

Divide et impera.
Samo je preslik na jedan nacionalni korpus. (ovdi ne mislim na HNK pri FF-Zagreb)
A u tom "korpusu" smo i Ti i Ja.
Na nama je da odgovorimo na to ne pitanje nego činjenično stanje.
Aj, još imam mrvu snage.

Tko je glasao

Svatko

Svaka vojna (ili paravojna) osoba koja u pogubi civila je kriva za zločin bez obzira na uniformu vojnika i nacionalnost civila.

Jedino o čemu se može raspravljati da li je vojna (paravojna) osoba pogubila civile ili naredila njihovo pogubljenje.

Pretpostavljam da moje vrlo jednostavno stajalište i nije toliko popularno na pollitika ?

Tko je glasao

Svaka država brani svoje interese i ne teži pravdi do suicida

Slažem se, ali tko je ubio je odgovoran, a ne onaj koji mu NIJE zapovijedio ubojstvo . Nije kriv niti onaj koji je odrađivao obranu zemlje , te tako nije imao prvi zadatak "tetošiti" neprijateljske jatake i suradnike, špijune i ostale, nego s bavio organiziranjem obrane i sprečavanjem genocida nad svojim narodom, u svojoj zemlji.

Svaka vojna (ili paravojna) osoba koja u pogubi civila je kriva za zločin bez obzira na uniformu vojnika i nacionalnost civila.Primjenjuješ li to i na Hude jame, na Tezno, Pečovnik, .. na jame oko Zagreba, ...? Ili si selektivan kao DORH i njegovi sufleri iz Srbije i njenih zaštitnika?

Pročitaj još jednom dnevnik i razmisli koji bi ludi narod u jeku najgore agresije i pokolja svoga naroda uzeo sebi zadatak zanemarivanja obrane i ratnih djelovanja, zbog zaštite neprijateljske baze?

Ovo nameću detuđmanizatori, memorandumaši, mrzitelji RH koji od Hrvata traže ponašanje koje bi ih pretvorile od ratnih pobjednika u ratne gubitnike.Ti Hrvatima nameću normu da bi im bilo bolje da su izgubili rat, da su ih srpski agresori pobili i zatrpali u jame, raselili preživjele, uništili im državu, nego da su ratovali kao što ratuju svi drugi narodi u obrani svoje zemlje: prvenstveno gledaju sebe i svoj napadnuti narod.
Upravo takvo ponašanje nam nameću oni koji su bersprizorno ubijali, razarali , silovali, mučili naše ljude po srpskim logorima u Srbiji, klali, ..., kako bi sebi dali prostor za pobjedu svim sredstvima, jer sebi ne postavljaju svetačke kriterije.

Pravosuđe one države koje postupa po kriterijima orjunaša, memorandumaša, četnika i velikosrba je neprijateljsko, bez obzira što izgovore nalazi u potrebi besprijekorne moralne čistoće Hrvata u ratu .

Svaka država brani svoje interese i ne teži apsolutnoj pravdi do vlastitog suicida, da bi zadovoljila one razbojnike koji je žele uništiti utopijskim i samorazarajućim pravdoljubljem koje se nigdje u svijetu ne primjenjuje

Hrvatima nitko ne smije nametati kriterije koje nitko u svijetu ne može zadovoljavati u ratnim uvjetima.Takvi ljudi su opasni neprijatelji Hrvatske, pa bili oni i u samom DORH-u, ili pravosudnim tijelima, ili u vrhu hrvatske politike.

Kolateralne žrtve su sastavni dio rata,a po broju takvih HV je imao minoran, najmanji broj na svijetu, te zato pravosuđe u RH ima najhitniji zadatak progoniti agresore, a ne hrvatske zapovjednike koji nisu bili njegovateljice agresorske bande i njenih suradnika, jataka, nego su se bavili svojim ratnim zadaćama i borbom za opstanak vlastitog naroda i države.

Dosta nam je dvostrukih kriterija i državnih institucija koje rade specijalnoratovske zadatke protiv RH, koje rade kao da su agresorske ekspoziture: od DORH-a, sudova, policije, političara , nevladinih udruga, novinaraša, memorandumaša, HRT-a,..

Neprijateljsko je ono pravosuđe, koje žrtvi tjera "mak na konac", proganja zapovjednike zbog "zapovjedne odgovornosti“, a agresore pušta da slobodno žive nakon počinjenja najgorih ratnih zločina nad vlastitim narodom.
DORH se takvim svojim djelovanjem i vođenjem agresorskih pravosudnih napada na hrvatske branitelje promovirao u najvećegi najopasnijeg neprijatelja suverene RH, u najpouzdanijeg priajtelja agresorske države na RH.I odgovoran je za sramotnu pravnu jurisdikciju Srbije koja eliminira i uništava hrvatrske branitelje i hrvatsku državu.
Zato nam silovatelji i ubojice slobodno šetaju Vukovarom. Zato nema ratne odštete.
Čudim se se što ljudi nisu uzeli pravdu u svoje ruke. Ako ne dočekaju tu svoju pravdu kroz institucije, pitanje je kada će „puknuti“!
Tomislav Merčep je bio i ostao na pravoj strani, dok je veliki dio pravosuđa i politike u RH na pogrešnoj strani

Tko je glasao

od Augustina

Zagovornik sam tradicionalističke, a ne modernističke verzije prava o ratnim zločinima.

Mogao bi sada pričati da je još Sveti Augustin rekao da vojnik koji počini zločin/grijeh nije kriv ako ga je počinio na osnovu naređenja svog zapovjednika, ali bolje da se prebacim u sadašnjost.

Ponovno ti kažem da kod mene nema razlike između država, nacija i naroda kada govorimo o ovom pitanju.

Svaki zločin koji izvrši vojna (ili paravojna) osoba/jedinica nad civilima i zarobljenim protivničkim regularnim vojnicima predstavlja ratni zločin.

Kada govorimo o Hudoj jami (i drugim sličnim mjestima) red je da te podsjetim da od završetka Drugog svjetskog rata prošlo više od 70 godina. Kome bi mi danas trebali suditi ?
Tko je od onih koji su ubijali u Jasenovcu ili Hudoj jami danas živi ili se možda zalažeš da glumimo Ukrajince koji su osudili Staljina 2010 godine (ako ne griješim) pa im se cijeli svijet smijao !?

Mi se trebamo usmjeriti na budućnost i što poduzeti da Hrvati ne bježe iz Hrvatske. Prilično često mi padne na pamet da oni koji govore ponovno i ponovno o partizanima i ustašama spadaju u petu kolonu koja nam odvlači pažnju kako Hrvati ne bi vidjeli u kojem smjeru ide Hrvatska.

Tko je glasao

zlat, doba. kap.

Da te prvo citiram:

"Mogao bi sada pričati da je još Sveti Augustin rekao da vojnik koji počini zločin/grijeh nije kriv ako ga je počinio na osnovu naređenja svog zapovjednika, ali bolje da se prebacim u sadašnjost."

Ne mogu se sa ovim nikako složiti. Ipak ostaje na izvršitelju ona zadnja.
Eto, da sam slušao i držao se naređenja pobio bi svoje vojnike, a zapovijednik bi se sigurno izvukao po osnovi dobivenih informacija (dezinformacija).
Ono moje bi se pisalo pod "prijateljska vatra" za što bi dobio odličje.
Ovako su dvojica ostala živa i imaju zasluženi PTSP poslije noža ispod vrata, a ja imam ono najveće moguće zadovoljstvo.

p.s. Merčep je u Vukovaru organizirao i postavi obranu. Za obranu Vukovara je napravio zaista puno. Po tome ga cijenim.

.

Tko je glasao

Hrvatska je i dalje u raljama komunističke ideologije

Tko je od onih koji su ubijali u Jasenovcu ili Hudoj jami danas živi ili se možda zalažeš da glumimo Ukrajince koji su osudili Staljina 2010 godine (ako ne griješim) pa im se cijeli svijet smijao !?Hrvatska treba osuditi najodgovornijeg za Hudu jamu, Tezno, Pečovnik..., za ubijanje i progon folksdojčera, civila, vojnika... bez ikakva suđenja, ...za Goli otok, za ubojstvo A. Hebranga - a to je zločinac J. B. Tito.

Potrebno je znati istinu i prenositi istinu, jer u RH Titovi sljedbenici lažima zagorčavaju sadašnjost.
Isti ti, koji u DR trže apsolutnu čistoću HV-a i božansku pravdu, relativiziraju i omalovažavaju zločine nad hrvatskim stanovništvom nakon WW2.

Kao što je potrebno rehabilitirati nevine, tako je potrebno osuditi svaki zločin, pa i onaj komunistički.
Tada se u Zagrebu ne bi moglo dogoditi da se križaju Ulica A. Hebranga i Trg (ubojice) J.B. Tita.

Mi se trebamo usmjeriti na budućnost i što poduzeti da Hrvati ne bježe iz Hrvatske. Prilično često mi padne na pamet da oni koji govore ponovno i ponovno o partizanima i ustašama spadaju u petu kolonu koja nam odvlači pažnju kako Hrvati ne bi vidjeli u kojem smjeru ide Hrvatska.Danas se u novinama, mislim u Večernjem ljistu pojavio jedan naslov koji glasi ovako: "Umjesto ideologije lustrirajmo korupciju."

Autorici Ivani....nije jasno da bez lustracije ideologije nema ni lustracije korupcije, debalkanizacije DORH-a, pravosuđa, Ustavnog suda, MUP-a, ....Porezne uorave koja pogoduje Todoriću, Tedeskiju, drugovima, socijalističkim tehnomenadžerima i njihovim sinovima koji su pretvorili Hrvatsku u svoj feud.

Sve socijalističke države koje su provele barem djelomičnu lustraciju otišle su puno dalje u demokraciji i ekonomiji od RH.

Hrvatska je i dalje u raljama komunističke ideologije, UJDI-jevaca s FF, nelustriranoga pravosuđa, ljudi iz bivšeg sustava, komunističkih piskarala iz komunističkih medija, HAVC-a koji služi za optuživanje vlastite države, Vijeće za elektroničke medije i M. Rakić...

Ti najčešće spadaju u petu kolonu koja nam odvlači pažnju kako Hrvati ne bi vidjeli u kojem smjeru ide Hrvatska.

Isti glasno viču: "Držite lopove!", a sami su lopovi.

Takvi provode i ovu kvazi-pravdu, takvi su bili najglasniji apologeti Haškoga suda, takvi su najglasniji agitatori licemjerne pravde i dvostrukih kritrija.

Tko je glasao

Oprezno ću samo dodati da je 27 000 partizanskih mirovina

samo nešto malo manje od braniteljskih, dakle kandidata za kažnjavanje bi trebalo biti, da ih je pet, pet. A znao sam i pročitati da je neki dokazani partizanski ubojica živ i da prima visoku mirovinu, ali mu nitko ništa ne smije jer je antifa masovni ubojica, to nije kažnjivo. Btw, ako nema partizana tko ubire 72 godine nakon završetka ww2 27 000 mirovina?

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

netočno

Hrvatska trenutačno isplaćuje oko 5.000 partizanskih mirovina i 11.000 obiteljskih partizanskih mirovina.

Osim tih ratnih mirovina Hrvatska isplaćuje i oko 7.300 mirovina pripadnicima vojnih snaga NDH

Tko je glasao

Jel ti to svjesno radiš ili stvarno nemaš podatke?

Kako god, ne radiš ništa normalno i lako te prokazati

Živih je 9325 izvornih sudionika NOB-a koji primaju mirovinu, ali je 19.009 korisnika obiteljskih mirovina.

http://www.vecernji.hr/hrvatska/mirovina-se-uplacuje-i-borcu-koji-je-194...

ČUDNA MATEMATIKA: 39.611 partizana i danas prima mirovinu. Kako, ako Hrvatska po popisu stanovništva ima samo 11. 578 živih muškaraca starijih od 85 godina?

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/cudna-matematika-39-611-partizana-...

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

ČUDNA MATEMATIKA: 39.611

ČUDNA MATEMATIKA: 39.611 partizana i danas prima mirovinu. Kako, ako Hrvatska po popisu stanovništva ima samo 11. 578 živih muškaraca starijih od 85 godina?
Lako!
Plaća ih u Srbiju, Crnu Goru i BiH.
Kome? Četničko/komunističkoj bandi i njihovoj kopiladi.

Tko je glasao

SDP i partneri su 2001.stvorili novih 6000 partizanskih mirovina

http://narod.hr/hrvatska/75-posto-partizanskih-mirovina-naslijedene-vlas...

Danas 75 posto partizanskih mirovina su naslijeđene mirovine, a svega 25 posto su starosne „prave“ partizanske mirovine.
Najmlađi korisnik partizanske mirovine rođen je 2001.
Dolaskom SDP-a na vlast 2001. porastao je broj partizanskih mirovina za 6000!
Od 1990. (i prije) Hrvatska je plaćala milijarde kuna za oko 140 000 korisnika tih mirovina (45 godina nakon rata) što je devastiralo našu državu i u Jugoslaviji i danas. Čak dan danas, 72 godine nakon rata, Hrvatska isplaćuje stotine milijuna kuna iz džepa poreznih obveznika za te mirovine!

HZMO ne želi dati uvide u imena korisnika partizanskih mirovina i tako podržava muljaže.

Tko je glasao

Od 1990. (i prije) Hrvatska je plaćala milijarde kuna...

... kuna je uvedena 30.5.1994.

Inače, HZMO je dao te podatke, cijelu listu "partizanskih mirovina", nalazi ti se na internetu odmah pored transparentne liste "domoljubnih mirovina" kojih ima samo nešto manje i dan danas...

Uvedi si internet.

Tko je glasao

Nažalost, HZMO uskraćuje

Nažalost, HZMO uskraćuje podatke o korisnicima tih mirovina pa se imena i prezimena ne mogu provjeriti, ali da ima mjesta za Državnu reviziju i kontrolu tih mirovina, sigurno ima. Iz teksta s linka.

A oni iz Srbije?

Tko je glasao

Ama svi...

... i iz Srbije i Crne Gore... kažem ti, lista je odmah pored transparentne i potpune liste HZMO-a primatelja mirovine "Hrvatska domovinska vojska 1941.-1945." s oko 9.000 primatelja.

Tu su i poznate i javne transparentne liste "Umirovljenici HVO-a" s oko 7.000 primatelja, te 72.000 javno dostupnih primatelja "Hrvatski branitelj".

Sve javno i transparentno, ne brini.

Tko je glasao

"Hrvatska domovinska vojska"-

"Hrvatska domovinska vojska"- misliš na četnike preodjevene u partizane koji su ubijali po Sloveniji?

Tko je glasao

četnike?

Možda si u pravu, ne znam.

Obično se pod pojmom "Hrvatska domovinska vojska" smatraju pripadnici domobrana u NDH, iako neki sumnjaju da u tom broju ima i ustaša.

No, ako ih ti više voliš zvati četnici, nemam ništa protiv. Ovo je slobodna zemlja.

Tko je glasao

Hrvatska domovinska vojska...

... evo još malo pojašnjenja o ovim, kako ppetra kaže četnicima, za one koji nemaju internet.

""Odluku, koju je Tuđman donio 1993., utemeljuje se i ozakonjuje Hrvatska domovinska vojska (od 17.4.1941 do 15.5.1945.), te se pripadnicima ustaških postrojbi računa radni staž i to u dvostrukom trajanju, a isto vrijedi i za one koji su završili u zarobljeništvu tokom rata i nakon 16.5.1945.g. do otpuštanja iz zarobljeništva. (Zakon o dopunama Zakona o mirovinskom i invalidskom osiguranju, Narodne novine broj 96 od 26.10.1993.god.)."

Tko je glasao

Partizanske mirovine su bile podtema,a ti kao skakavac na ustaše

HZMO ne želi dati uvide u imena korisnika partizanskih mirovina i tako podržava muljaže.Odavde je krenula polemika, a ti na to spominješ Hrvatsku domovinsku vojsku, pa je normalno pretpostaviti da stari ZZP-aš poput tebe misli na svoju domovinsku vojsku jednako kao što Glavašević misli na PTSP-ovce agresorske vojske.

Od cijelog komentara reagirao si na "ružna" Obuljenka. Vjerujem da je i tebe ostavila uhljebljenog nakon uhljebljenja preko Kukuriku protuhrvatske vlade.

Zato si se valjda osjetio pozvan braniti"šeficu" i prekinuo "šutnju" i "ljutnju" na pollitiku?.))))

Tko je glasao

zanima

Ako te pa baš zanima mirovine iz Drugog svjetskog rata ne spadaju u moju zanimaciju jer imaju iznimno maleni učinak na naš sustav. Ovaj tvoj link je iz 2013.

Pogledaj sada link iz 2017 službene državne njemačke medijske kuće:

Može li unuk naslijediti mirovinu djeda partizana?

Tekst je prenio i večernji list.

dnevno prezirem ili preciznije govoreći vlasnika portala dnevno.

dnevno.hr piše protiv četnika, a dnevno.rs piše protiv ustaša, a dnevno bosna piše protiv..... dnevno Hrvatska, dnevno Srbija i dnevno Bosna imaju istog vlasnika.

Ja ne čitam portale ili novine čiji vlasnik bez razloga napada Hrvate.

Tko je glasao

Da je Tuđman htio...

ukinuti partizanske mirovine, ukinuo bi ih. Ali, vjerojatno je imao previše "takvih" dobrih prijatelja :)

Isto tako, da je htio kazniti sve zločince i zločine, a ne proglasiti amnestiju svih - danas bi bilo više mira ili je ipak bio veći cilj tada postići mir i mirnu integraciju, kako bi se mi danas svi međusobno optuživali koji četnik i/ili partizan je krvi za nešto?

Tko je glasao

rat

Američki građanski rat se vodio između 1861 i 1865 godine.

Posljednju ratnu mirovinu na osnovi Američkog građanskog rata SAD je isplatio 2003 godine:

Last Yankee war widow dies

Znači ako se držimo ovoga Hrvatska će zadnju partizansku mirovinu isplatiti negdje 2080 godine.

Očekujem da je velika većina onih koji danas primaju partizanske i domobranske (ili kako li se već zovu) mirovine tada imala ispod 20 godina.

Od onih starijih tu ima zanimljivih osoba, ali da li smo spremni suditi drugom premijeru Republike Hrvatske ili pokrenuti slučajeve koji se tiču na primjer 32 divizije ?

Tek kada se na ta dva vrlo osjetljiva pitanja odgovori onda možemo dalje....

Tko je glasao

Naravno da smo spremni suditi tom nitkovu.

Pa tko je on da se njemu ne sudi? Osim zločinac, naravno. Ako i je imao zasluga devedesetih zašto bi on bio izuzetak od ostalih koji su imali više zasluga od njega pa ipak za neke druge stvari služili dugogodišnje kazne? Sve smo spremni i svaki zločin je zločin.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Ubojice Hrvata, njihovu djecu i unuke još hrane plaće za zločin

Među tih 27000 mirovina ima podosta onih koje su nasljedne i koje primaju djeca, pa i unuci Titovih krvnika.

Koje li groteske: hrvatska plaća mnogim unucima i djeci najgorih ubojica hrvatskog naroda, djeci i unucima koljača i krvoloka koji su napunili Hude jame, Tezno, ...!?

Upravo takva djeca i unuci mahom su među agresivnim lijevofašistima- bore se za svoje pravo za egzistenciju na razaranju Hrvatske.

Tko je glasao

Uz sve ostalo ovo si odlično primjetila

Da je takvom nelustriranom sudstvu i DORH-u stalo do srpskih žrtava procesuirali bi najveći zločin prema srpskom stanovništvu u DR: tenkovsko gaženje srpskih civila u kojemu je stradao 81 civil. Ali taj slučaj jugopatološko pravosuđe u RH ne želi procesuirati, jer na njemu ne mogu kažnjavati Hrvate i provoditi memorandumaške ideje, budući su gazitelji Srba s tenkovima, bili pobunjeni Srbi. Taj primjer pokazuje svu bijedu pravosudnih jugokadrova u RH koji hrvatske žrtve tretira kao manje vrijedne, ali i one srpske žrtve koje ne mogu iskoristiti za optuživanje Hrvatske i za velikosrpske probitke.

"Naša vlast" iz nekog čudnog razloga smatra da nema ingerencije nad narodom robovlasnika i krvavih ubojica kojima su i popovi koji su osobito voljeli klati ljude svetci, toliko o vrijednostima tog šupačkog naroda... pa im tako nije ni palo na pamet pokrenuti postupak protiv gamadi koja je sravnila sa zemljom svoje civile samo da pobegnu od Božje vojske.

Ukoliko netko ima nešto protiv da narod koljača nazivam šupačkim molim da se obrati Lekoviću da mu Leković objasni da je takvo vrijeđanje doseg civilizacije i da su oni koji imaju nešto protiv toga fašisti.

Tomislav Merčep je svetac u usporedbi sa komandantom saniteta u Vukovaru kad su ga okupirali, Stanimirovićem. Stanimirović je, ako ništa drugo, odgovoran po zapovjednoj odgovornosti za pokolj ranjenika i osoblja bolnice, a odovodio je i osobno ranjenike na pogubljenja, dokazano. I nikom ništa. No svaki zločin prije ili kasnije stigne na naplatu. Što se mene tiče to više nisu ljudi, nisu nikad ni bili, i kad nas četnici iz Četničke Džamahirije uskoro napadnu trebamo iimati na umu da oni koji nas napadaju i žele uništiti nisu ljudska bića. Nije do nas, nije nikad ni bilo, ali se braniti svim raspoloživim sredstvima imamo pravo i po ljudskim i po Božjim zakonima. I hoćemo!

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci