Tagovi

Tko zakazuje ?

A – Otmice
Prema statistici, ako nešto nije ubilježeno nije se dogodilo.
Ako se slučajno i dogodi ne ubilježava se jer je još pod istragom, nije razjašnjeno, ne spada u dosada poznate oblike djelatnosti, i slično.
Zapravo o čemu se radi. Mediji nas u posljednje vrijeme upozoravaju na sve češće nestanke kako djece tako i odraslih. Recimo da je 50% mladih preko ljeta otišlo u takozvanu frentu, ili im je jednostavno dosadio obiteljski dom, za drugih 50% se nikad ne sazna gdje su nestali.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/trgovina-ljudi-je-najbrze-rastuca-kri...
Imamo li saznanja koliki je postotak otmica (nestanak) djece i odraslih uspješno riješen. Da li su u pitanju samo mladenačka bježanja, strah od reakcije roditelja na loše ocjene, nerazumijevanje, razvodi i slično.
Veliki broj slučajeva je kada ništa od navedenog nije uzrok nestanku. I tu nastaje problem. Gdje je dijete, djevojka, čovjek ? Postoje li statistički podaci o neriješenim, nerazjašnjenim nestancima osoba, od djece pa sve do staraca?
Suočavaju li se naše institucije počevši od policije pa do niže navedenih, institucija s nedostatkom znanja svojih djelatnika o jednoj urbanoj sub kulturi, ili jednostavno ne žele vidjeti tko je sve uključen, ili je u pitanju možebitni reket. Da li je u pitanju trgovina bijelim robljem radi prostitucije ili krađe organa za one koji mogu platiti produžetak svog života, ne želeći znati na koji način su došli do bubrega, jetre, srca, rožnice i sličnog.
Više od svega zanima me osposobljenost ljudi, osobito u ministarstvu policije, zdravstva, kod pravobraniteljici za djecu, pučkog pravobranirelja,socijalnim službama, pa i među onima uhljebljenim u HHO, i o stavu katoličke crkve, koja o svemu tome šuti. Da li je ta stručna osposobljenost službi zaduženih za rješavanje otmica i prodaje ljudskih organa na nivou EU , svjetskom, ili na nivou „ vaspitne palice „.
http://www.mup.hr/31.aspx
organ

B – Dobrovoljni cuber sex
Ništa , vam ne može pomoći ako vam dijete odluči popunjavati svoj džeparac
na način od kojeg vam se diže kosa na glavi, pod uvjetom da ju posjedujete.
Koliko puta sam se od srca nasmijao akciji naših policajaca kad uz zaplijenjena računala, uz „kante“ s hard diskom ili diskovima vuku sobom monitore. Osobito u vrijeme dičnih ministara „jubi tu“ pa do pretposljednjeg.
Kontrolira li policija cyber seks ili ju interesira samo pedofilija . Mukotrpnim razbijanjem lanca, uz pomoć drugih policija poneki razbijeni lanac oglašava se na sva zvona. Nemoć i nepoznavanje cyber seksa navodi na sumnju da je to područje u kojem policija nije baš doma. Naj jadnije od svega da vam se odjednom na ekranu pojavi sinek ili djevojčica koji vam dobrovoljno nude određeni perfomans. Maloljetni dječaci i djevojčice nazvani Camboys i Camgirls, mogu putem internetske banke PayPal zaraditi i preko 150 funti ili 1588,50 kuna nudeći svoje uradke.
Zapadni kolodvor. Tko je čitao „Djecu s kolodvora Zoo“ dovoljno je da se uputi na zapadni kolodvor, i za nekoliko dana upornog promatranja mogu vidjeti i doživjeti najgore more svakog roditelja. Nemojte se iznenaditi ako vidite i poznata lica s televizije, ugledni liječnici, strani diplomati, i ostale strukture obično strogo konzervativnog miljea.
Godinama devastirane strukture zadužene za maloljetnu prostituciju, otpuštanjem sposobnih a upošljavanjem podobnih naprosto su izgubile pravi smisao svog djelovanja u tom segmentu. Dok se na pojavu komunističkog ili fašističkog znamenja skače u hipu, ovdje vlada muk.
Nema ni jednog pravobranitelja, ni dječjeg ni pučkog, nema Bajića, nema Crkve, nema Čička, ni HHO, Mup nešto pokušava koliko je osposobljen za taj oblik kriminala.

Tagovi

Komentari

Što se tiče nestalih osoba,

Što se tiče nestalih osoba, MUP je prošle godine napravio dobar iskorak. Otvorio je stranice "Nacionalna evidencija nestalih osoba", tzv. NENO.

Imaš tamo i statistiku koja te zanima a naći ćeš dosta odgovora i na ostala tvoja pitanja.

Što se tiče sexa, ne razumijem na što točno misliš. Policija se bavi svim oblicima eksploatacije djece, što su "djeca" to mislim da znamo. Nevjerojatno mi je da bi legalno postojale stranice o kojima govoriš ukoliko se doista radi o djeci, zabranjene su u svim zemljama. Prije će biti da su u pitanju odrasle osobe. Već više puta je konstatirano da MUP nema dovoljne resurse za borbu protiv cyber kriminala. Ne radi se samo o pomalo humorističkom izuzimanju monitora i ostalog pribora već ozbiljnom nedostatku stručnjaka sposobnih da odgovore na sve izazove. Stručnjaci koštaju a državna plaća sasvim sigurno nije mamac na koji bi se ti zalijepili. Problem je to i u drugim državama. Kriminalci zato kao da su uvijek korak ispred.

Koliko je meni poznato, policija se ne bavi dobrovoljnim oblicima seksualnog ponašanja punoljetnih osoba osim prostitucijom koja je zakonom zabranjena.

Slažem se s tobom da nikad nije dovoljno borbe protiv maloljetničke prostitucije ali se MUP time bavi, nažalost može samo sukladno kapacitetima koji nisu preveliki. Kada je riječ o cijelom sustavu koji bi trebao djelovati, vrlo je vjerojatno da djeluje kao u ostalim segmentima. Odnosno, da zakon za sve nije isti.

B-52

Tko je glasao

u večini se slažemo

@sm
Gledaj stvar je u jednom profinjenom vidu cyber sexa, i da budem grub maloljetničke dobrovoljne prodaje tijela u svrhu popune džeparca, mobitela, droge, bez posrednika i svodnika. Nije mi bio cilj pisati o prodaji organa i cyber sexu već o kadrovskoj osposobljenosti onih koji ne samo da bi trebali već i znali pristupiti problemu.
Policija nam je 10 godina devastirana ali radi u okvirima mogućnosti i zakona. Što je sa ostalima?

Tko je glasao

Možda različito tumačimo

Možda različito tumačimo pojam cybersexa ali meni je doista nepojmljivo da bi igdje postojale legalne stranice koje opisuješ, ne znam kako da su "profinjene".

Ako misliš na Facebook i slične, tamo navodno ima svačega ali se ipak kontrolira. Slike s plaže i sl. baš i nisu neki cybersex. Ako misliš na to ili slično, onda se ne nadaj da će policija ikada reagirati. To jednostavno nije to. Puritanizam tipa "pokrivenost do gležnjeva" stoluje još samo u zemljama s talibanskom vlašću. Posvemašnju razgolićenost, pa i ili čak prvenstveno maloljetnika, imaš skoro posvuda u javnom prostoru, naročito ljeti. Ako roditelji nemaju ništa protiv toga, ne treba očekivati reakciju policije. A i zašto bi? S kojim pravom? Ona reagira samo u slučajevima kršenja vrlo konkretnih propisa. Vidi u kaznenom zakonu što se progoni. Ništa od onoga tamo nije toliko profinjeno da se ne bi moglo prepoznati.

Ovo na što ti misliš nije ni zabranjeno ni kažnjivo, barem koliko te ja razumijem.

Ako pak misliš na nešto drugo, pojasni.

B-52

Tko je glasao

kako potrošiti bonuse?

...ova je dobra,
Da ne bi bilo da je na izopačeni konzumerizam ispražnjen od morala, etike i empatije na net pao s Marsa... http://consumerist.com/2012/08/citi-has-some-very-strange-ideas-on-how-i...

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci