Tagovi

Tko tu koga j... - primjer Farma Nova TV i Index.hr?

Reality show Farma Nova TV - klanje kokoši
Gledam danas Index.hr i zbilja se pitam je li to smisao života i bivstvovanja danas? Prvo se Klauški iživio na Slovencima, povod mu je bila neslovenska tema - kolinje u njihovoj verziji reality showa Farma koji uskoro kreće na Nova TV Video: Kultura klanja na Balkanu. Potom su se digli branitelji svega na četiri noge Luka Oman: Cijela ideja "Farme" je nakaradna i primitivna. Točka na i je bila Stela - Stefany: Bilo bi mi vrlo teško kad bih morala pojesti svinju koju sam sama zaklala.
E sad ljudi moji koga briga što misli Stela, Luka Oman ili Tomislav Klauški, koga briga hoće li u "Farmi" na Novoj klati piliće ili prasce, hoće li u "Big Brotheru" RTL-a nekakav transvestit spavati s nekim (zadnji put su imali pedera, nekako mi je logično da idu korak dalje) ili pak tko će najviše zavijati u "Zvijezde pjevaju" na HTV-u. Pa to nisu teme koje iole utječu na naš život. Poznati, koji ionako ne rade ništa, sada će raditi još manje i netko će ih za to plaćati. Pa meni je bolje kad se nitko i ništa natječe za neku lovicu, bar znaš da čovjek to radi jer mu ta lova treba.
Dobro informirani mi kažu da je to početak rata televizija za primat na tržištu. HTV je kažu potonuo i RTL i Nova se tuku svim sredstvima za prvo mjesto. I vidi se da je HTV potonuo - javna televizija bi trebala nametati standarde kvalitete i svega u životu i time privlačiti gledanost. Ovako, Nova TV i RTL nam nameću kvazi nove standarde, na koje se onda navlače rijetki željni trenutaka slave.
Zašto ovo pišem - pa zato što (izgleda to jedino spomenuta trojka ne zna) se recimo životinje na opisan način kolju od kada znamo za sebe i danas je to u tvornicama još puno brutalnije i ružnije za vidjeti... I dnevno se tako ubijaju na tisuće purica, kokica, janjića, kozlića i ne znam li ja čega. I nitko ne diže glas za to - jer je to normalno. A sad odjednom čitamo o kulturi klanja na Balkanu - ma Klauški kako to kolju kokoši u Švedskoj ili Argentini - na isti način i jesu li zato i oni Balkanci?
Ovo je savršen primjer kako nas dnevno zatupljuju glupostima - je li Britney ili Paris bila bez gaćica negdje - pa što tu ima nova - vidjeli smo ih na djelu, znamo svaku njihovu tajni i znamo da njihove "cice mice" nisi ništa posebne niti drugačije od onog što smo već dosad vidjeli i probali. Ali u čemu je tajna? Tko to opet po tisućiti put želi vidjeti Paris bez gaća nakon što ju je vidio u najintiminijim trenucima koji su snimljeni i podastruti cijelom svijetu? U čemu je fora? Može li mi netko objasniti? Ili sam ja totalno lud i ništa ne razumijem? Ili je svima "njima" cilj da se bavimo sporednim temama, da se ne bi bavili onim stvarnim i ozbiljnim? Koga briga što će poznati sljedećih tjedana raditi u nekakvom novom realityju. Za većinu njih me i inače ne zanima šta rade u životu. Imam li ja krivi pogled na svijet?

Komentari

Nisu krivi primitivci

Nisu krivi primitivci -farma-,-nova tv-,i ostali,nego mi.Jer mi smo ti koji ih gledamo,jer zeljni smo tudjih zivota,a gluposti svi imamo ionko malo u zivotima pa daj te nam jos.A zasto i ne bi,jer od novca se zivi.A kako drugacije nego sa -poznatim-licima.I ja ih s vremena na vrijeme pogledam,jer ne mogu se nadivit svim njihovim sposobnostima.A divni su zar ne,glup i gluplji.A digla se nova visoko,na nasim novcima,kao da svi imamo 8000 placu,minimum,pa djelimo svima.IPAK SMO MI GLUPI.Ne misica koja ne zna tablicu mnozenja,glavu dajem ak je zna.Oni su tamo za lovu a mi mozemo pet dana pisat komentare a nigdje ni lipe za to.

Tko je glasao

A ja mislio da je klanje

A ja mislio da je klanje nozem zakonom zabranjeno. Ko je normalan uzet ce pneumatski pistolj.
Rubbish. Divna ce biti djeca. Mozda poraste nasilje po skolama. Djeca su neizivljena. A nama krvoprolice vec postaje dosadno. Kaj nema nesto bolje?

Tko je glasao

...Za većinu njih me i

...Za većinu njih me i inače ne zanima šta rade u životu. Imam li ja krivi pogled na svijet? Eto vidiš, sve kužiš... a opet radiš ono šta oni hoće.... da se baviš njima.....

PS. A sad lipo za pokoru napiši dva teksta o važnim temama...

Tko je glasao

Lijepo ti čovjek kaže; svi

Lijepo ti čovjek kaže; svi pričaju o tome koliko je to besmisleno ali upravo to i žele - da svi pričaju o tome. Svatko će naći razloga pričati o tome - bilo to zato jer im nije jasno kako netko može to gledati, bilo jer gledaju zato jer im je smiješno što 'osobe iz javnog života' rade budale od sebe (a ustvari ne rade već si stvaraju publicitet) ili bilo zato jer je nekome IQ toliko nizak da stvarno doživljavaju te 'emisije' - ali svi će pričati o tome. U svakom slučaju, nacija se zabavlja te im se skreće pozornost sa uistinu bitnih stvari. Žalosno ali istinito.

Opet s druge strane, tko smo mi da sudimo nekome jer ga nešto zabavlja. (O kako je lepo biti glup...)

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci