Tagovi

Tko sve ne vozi auto…

Pri pomisli da moram sjesti u auto i voziti, recimo, u Zagreb padne mi mrak na oči. I to meni, koji sam svojedobno, prelazio njemačkim autoputovima i po 10.000 km mjesečno. Kako to onda, da mi je teško voziti u Zagreb?

Zbog divljaka kojih ima sve više i više. Niti jedan puta u ovih godinu dana nisam vozio do Zagreba i natrag do Dugog Sela a da me nisu neki mulci velikom brzinom preticali na mjestima gdje je ograničenje brzine, puna crta, ili gdje sam stajao na semaforu pred crvenim svijetlom. Ja stojim, a on pređe kolonu, projuri kroz crveno svijetlo i nema ga.

Barem jednom, svaki puta, ulijeće mi netko u škare, i prisiljava me na naglo kočenje i skretanje.

Neku večer jedan takav divljak me je, izletivši iznenada meni s desne strane, odgurnuo moj auto tako da nisam uspio skrenuti prema Varaždinu(pa onda i prema Dugom Selu) nego sam, da izbjegnem sudar morao produžiti prema naplatnim kučicama u smjeru Slavonskog Broda.

Facit: sve jači i brži automobili, sve bezobrazniji i bezobzirniji, neodgojeniji vozači.

A novine su pune napisa o stradalima, o žrtvama, poginulima i teško ranjenima.

Pitam se što radi naša narodna inteligencija u plavom. Gdje su oni tijekom radnog vremena. U policijskim stanicama rješavaju križaljke?

A o presudama za prometne nesreće, bolje da šutim. Katastrofalne su kao i pravosuđe.

Imamo li mi sad previše ili premalo policajaca. Naime tijekom posljednjih godina mogle su se od „odgovornih“ ministara čuti obje tvrdnje. A ljudi na cestama ginu ko muhe.

Kiro legenda je najavio strože kontrole na cestama. Ja ih ne vidim. Gdje to kontroliraju i koga? Vide li se učinci tih „strožih kontrola“?

Vozačka dozvola, ovako je u stvari dozvola za ubojstvo. Službena!

Komentari

Je, možete dobiti proviziju

Je, možete dobiti proviziju u obliku kave(to jedino znam skuhati). Inače vi ste me naveli i na pisanje bloga. Pa eto vam sad.:)

Tko je glasao

Sad ispada da je 1971., a ja

Sad ispada da je 1971., a ja Vlado Gotovac, a vi Ivan Cerovac ;), samo što ovo nije Hrvatski tjednik i nećemo završiti u zatvoru ;) i neće nam Udba kucati na vrata, jer danas su sofisticiranije metode represije ;)

P.S. Oprostite na neskromnoj usporedbi s Gotovcem. Više je to licentia poetica neg čimbenička usporedba ;)

Sve što ste oduvijek željeli znati o swingingu politike, medija i tajnih službi.

Tko je glasao

Nisam ni ja onaj Ivan

Nisam ni ja onaj Ivan Cerovac iz 1971.

Tko je glasao

Hehe, a meni se te godine

Hehe, a meni se te godine rodio brat i kupili smo RIZ-ov televizor. Dok se s radija još sjećam Savkinih i Mikinih govora, prva slika s televizora (ije) bilo je skijaško natjecanje na Planici. ;)

Sve što ste oduvijek željeli znati o swingingu politike, medija i tajnih službi.

Tko je glasao

zadnjih godina se organizira

zadnjih godina se organizira besplatan tehnički pregled vozila. akcija traje tjedan dana. prošle godine je bilo, ako se dobro sjećam, desetak auta na jednoj od stanica.

nijedam motor, skuter, prikolica i sl.

Tko je glasao

Ahhh... nisu tu samo

Ahhh... nisu tu samo divljaci u pitanju. Mene sve vise zivciraju vozaci bez imalo vozacke kulture ili pak osjecaja solidarnosti. Npr. telci (sorry moram, jako me zivciraju) koji ulaze u raskrsce kad je ocigledno da ga nece proci dok je njima zeleno, telci koji ulaze u raskrce na zeleno ali tako da se pomaknu 20 cm od semafora, telci koji negdje idu i onda se 2 metra prije cilja sjete da zapravo trebaju biti u skroz kontra traci... itd...itd... Naravno slazem se da su i kamikaze tu....
Bit cu toliko slobodan i reci da je ponasanje HR vozaca odraz stanja u ovoj ludoj državi.

Tko je glasao

Prije neki dan jedan moj

Prije neki dan jedan moj frend bloger pisao je o divljacima nacesti koji brzinom ubijaju sebe i druge.... te napisao komentar koji je izazvao po meni vrlo čudne reakcije...

A jeste li se ikada zapitali zašto se uopće proizvode auti koji mogu pićiti i dvostruko brže od najveće dopuštene brzine u Hrvatskoj? Niste jeli?
A jeste li se zapitali zašto se recimo u aute koji se prodaju u Hrvastskoj ne ugrađuju limitatori brzine ........Opet niste, jeli?
A jeste li ikada gledali formulu 1 kada vozilo ide u boks pa ono kada dođe kod jedne crte gdje sam uspori zato jer ima ugrađenu elektroniku koja ga uspori na propisanu brzinu... sigurno jeste..
Pa neka mi netko kaže zašto se nebi u sva vozila ugarađivala ta elektronika (a sklop nije uopće skup) koja bi prolaskom kod znaka dopuštene brzine automatski brenzala auto na dozvoljenu brzinu + 15%.. jeste li?
Kada o ovom budemo razmišljali, možda će od toga dana pa svaki slijedeći biti dvoje manje u crnoj kronici, pa tako svaki slijedeći........

Mislite li da je ovo prijedlog za SF ili za razmišljanje..

Tko je glasao

DEMOS, moram priznati da sam

DEMOS, moram priznati da sam razmišljao o tome što si naveo. Meni osobno to nije potrebno jer sam discipliniran vozač (preko 20 godina, bez i jedne kazne, ne zbog toga što sam imao sreće već se zaista pridržavam propisa). Na žalost, čini se da je ovo što pišeš u kombinaciji s efikasnom represijom jedini način da se nešto promijeni (kad već budale me mogu shvatiti da se igraju svojim i tuđim životom).
Osim divljaka na cesti veliki dio odgovornosti leži i na policiji. U nedjelju sam oko 18,00 sati prolazio kroz Karlovac. Pored autobusnog kolodvora uz prometnicu bio je jedan policajac, bez laserskog mjerača brzine, a na tom dijelu inače vrlo prometne ceste najveći je problem prevelika brzina. Vidio sam da je nekoga zaustavljao, ali nisam mogao shvatiti zbog čega. Ako je obavljao «rutinsku» kontrolu, onda je po mom mišljenju odabrao loše mjesto jer je ometao promet. Mogao je još zaustavljati radi pojasa ili ugašenog svjetla – a to je zaista ključno za sigurnost prometa. Prvo sam mislio kako je pohvalno barem to što tamo policajac stoji pa se vozači ipak malo «trgnu» pa uspore, ali kad sam bolje zagledao vidio sam da je on bio po strani pa su ga vozači mogli vidjeti tek kad mu se približe (ja sam to promatrao sa suprotne strane i čekao na semaforu pa sam mogao sve dobro vidjeti). Nešto dalje, drugi policajac «zavukao» se u jednu sporednu uličicu (nasuprot zapovjedništva kopnene vojske). Uz tu cestu je promet bio izrazito rijedak (kao i obično nedjeljom), semafor na obližnjem križanju nije mogao sa svog stajališta vidjeti, dakle nije pratio eventualne prolaske kroz crveno … i ne mogu shvatiti što je tamo radio. Osim tog čudnog odabira mjesta, svoje službeno vozilo parkirao je na pješačku stazu i zauzeo je cijelom širinom, a nekih desetak metara dalje nalazi se parkiralište koje je bilo uglavnom prazno.
Ako su to pojačane kontrole, to je bacanje novca.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci