Tagovi

Tko stoji iza psudonima Bijesprvi - mrak javi se :) je li to istina ?

Molio bih mraka da se očituje... i napiše dostojan komentar...

Internet shvaćam ko slobodan medij u kojem se svaki čovjek može izjasniti i ukazati na ono što ga muči, ali isto tako svojim djelom može jako pomoći ispravljanju nepravde i dokazivanju istine.

Nažalost internet i razni blogovi postaju vrlo opasan medij kada se osobe koje su odgovorne za nepristranost i pravdu krenu stavljati direktno na jednu stranu i to bez svog potpisa i pravog imena.

Bio jednom bijesprvi ..., sada više ne radi , jer su njegovi na vlasti...

Danas je objavljena vijest u Nacionalu,

http://www.nacional.hr/clanak/125070/bijesprvi-tvita-za-vladu

http://www.index.hr/vijesti/clanak/otkriveno-tko-stoji-iza-pseudonima-bi...

da iza imena bijesprvi stoji uz dva imena i voditelj ove stranice gospodin Mrakar pa me iskreno zanima da li je njemu u interesu bila pravda ili probitak i simpatija prema jednoj izbornoj opciji. Ako je ovo prvo očekujem nastavak spotova i kritiku SDP-a , HNS-a i ove vlade i dajem PRST GORE, ako je ovo drugo iskreno ga žalim i smatram nulom od čovjeka...

Nažalost sve mi se čini da rad bijesprvog zaustavlja se na padu sa vlasti korumpiranog HDZ i dolaska korumpirane koalicije na vlast. Iskreno ako je ovo djelomično ili cjelokupna istina Mrakovi suradnici su sve samo ne dostojanstveni i pošteni ljudi, a njegov cjelokupan rad dolazi nažalost u pitanje...

Da malo opišem glavnog čovjeka koji je bio zadužen za bijesprvog kako tvrdi Nacional. Citiram sa jednog foruma... :

Došlo neko takvo vrijeme (oprostite mi molim vas na uvodu šjor Igore) da jedan macan i prije nego što se je svima do kraja smračilo od njegovih i sličnih lamentacija o PR-u i odnosima s javnošću, ponovno počinje pričati priče od kojih se ne može zaspati. Macan koji je 94. godine (pazi sad) sa 24 godine postao načelnik odjela za informiranje u MVP-u (da, da, u Tuđmanovo vrijeme poštovani čitatelju), koji je krajem 90-tih postao prvi glasnogovrnik HRT-a (treba li vas podsjećati na njegove eskapade kakvo je tada bilo stanje medijskih sloboda na našoj javnoj telviziji), koji je potom bez pardona vodio kampanju Ivice Račana (nije samo njegova sramota), koji je prije tri godine vodio kampanju Željka Keruma, i na pitanje zašto,jednom prilikom odgovorio "Kerum je inteligentan čovjek i ima puno ideja....", koji je kako je to još ne tako davno zapisao novinar neprežaljenog tjednika anarhista i heretika, bio instalirao laž kao temeljno načelo svoga rada

http://zeljko.kerum.hr/tag/kresimir-macan/

PS. Sada shvaćam zašto je nestao Che, zašto su se neki okomili na me kada sam zavrtio priče sa teorijama urote koje su istine, sada shvaćam ulogu udruge Vjetrenjača i ježim se od nje. Pristran čovjek nikako ne može iskreno voditi neku nevladinu udrugu koja slučajno odustaje od daljnjeg nadgledanja javnih nabava.

Iskreno sam se nasmijao sto puta na video Kiro prosviro , ali sada mi nije baš nekako do smijeha , kada znam da to nije bio nikakav student niti običan čovjek...

A bijesdrugi je vjerovatno čovjek iz HDZ-ove ekipe zadužen za internet :)

Ako je sve ovo laž ispričivam se , na prozivanju...

Tagovi

Komentari

picajzl-jegeri

Jeger-maheri, hvatate picajzle, u uvjerenjeu da hvatate slonove. Imate vremena za bacanje, i ne znate što ćete s njim, a?
Gori ste od mene.

Tko je glasao

Reakcija

Ne znam baš precizno čime se g. Mrak bavi. tj kakve on stavove zastupa, Na vladinom face profilu jučer i ovdje danas reagirao sam na osnovu teksta onih koji su tražili da se on očituje glede, nekakvih "pravih razloga" te moguće (ne)zakonitosti ili (ne)moralnosti svog djelovanja. Ti su tekstovi, naime, sasvim jasno, svojim sadržajem pokazivali da nema nikakvog razloga za taj poziv ili prozivanje. Nažalost, takav, prozivački stav prema sposobnim ljudima je kod nas nešto najnormalnije. Ali, sreća je to da je sve ovo zapravo bura u čaši vode.

Tko je glasao

Puno pitanja :)

Puno pitanja je postavljeno, pa da probam. Nemam namjeru ići u daljnju diskusiju tako da ćete se morati zadovoljiti ovim odgovorima:

1. Moj angažman za SDP na parlamentarnim izborima 2007 godine je javno objavljen (na mrak.org i ovdje), to radim ispred svakih izbora u času kada postignem dogovor s kandidatom ili strankom za koju radim. To sam napravio jednako za Kregara, jednako za Josipovića (tada sam radio osobno za Josipovića a ne za SDP kako neki kažu), odnosno u posljednjim izborima za Istarsku Ladonju. Moje je mišljenje da je NUŽNO javno reći svoju preferenciju i angažman upravo zato da bi izbjegli sukob interesa koji se sada pokušava implicirati.

2. Kao što sam pisao prije dvije godine u času kada je priča o mojoj bivšoj tvrtci završila u novinama u vrlo nesretnom trenutku; cijela motivacija zašto se uopće bavim politikom je to što mi se dogodilo u totalno izmišljenom procesu u kojoj su fabricirani nalazi porezne inspekcije koji su doveli do blokade i uništenja moje tvrtke u kojoj je u tome času bilo zaposleno 50 ljudi, koja je od prvog do zadnje dana postojanja ostvarivala dobit i iz koje nikada nisam dignuo niti kunu dobiti. Efektivno, ako nekoga zanima, nakon skoro 15 godina bavljenja privatnim poslom ja sam ostao bez apsolutno sve imovine koju sam u životu stekao + dobio brdo dugova. Moja je osobna odluka bila da umjesto da firmu pustim u stečaj da napravim napor i dobavljačima, zaposlenima i dobrim dijelom državi vratim sve dugove - to nisam dužan napraviti, nema zakona koji me na to može natjerati, nikakvih postupaka protiv mene nema niti ih je bilo, no svejedno smatram da je to moja obveza prema tim ljudima. Još uvijek otplaćujem taj dug i imam ga i dalje namjeru vratiti (nije više puno ostalo, još par sto tisuća kuna pa sam free :).

3. Moj cilj je da ova država postane bolje mjesto; smatram da mogu pridonjeti tome i pritom još osigurati sei egzistenciju. Sve aktivnosti koje radim su usmjerene ka tom cilju. Dakle, to nema nikakve veze s HDZom (kojeg smatram korumpiranim) ili SDPom (koji je najbliži mojim političkim preferencama) nego je cilj izvan čistog političkog odabira. Kao što to lijepo Busola kaže (a ja se u cijelosti slažem s njime), moje aktivnosti u slijedećem razdoblju će pokazati da li sam kako to neki dolje tvrde bio politički plaćenik ili su moji ciljevi nešto drugo. Istina je da mene proteklih godina plaća dobrim dijelom politika (ne skroz ali u značajnom dijelu), no ja moram živjeti od nečega (vidi gore pod 2 zašto).

4. Glede bijesprvi, mogli ste primjetiti u nekoliko medija koji su me pitali da sam rekao kako nemam namjeru tu temu uopće komentirati jer ne vidim svrhu ni smisao; pa to neću raditi niti ovdje. Krešimir Macan je dao više nego dovoljno informacija o cijeloj priči a na vama je da prosudite da li su točne ili ne (iskreno, ima puno toga što je netočno i što je rezultat čistih i totalno nepovezanih konstrukcija, no opet, nisam ja taj da ispravljam tuđe greške).

5. Pollitika.com je nastala te je u cijelosti i uvijek bila financirana od mene osobno, nikada nije bilo niti značajnijih pokušaja niti su oni uspjeli da se bilo što s pollitike sakrije, pobriše ili bilo što slično tome; niti će se to desiti u budućnosti. Uopće mi nije jasno i zašto bi se nešto pokušavalo jer je pollitika otvorena prema svima pod apsolutno jednakim uvjetima i bilo tko tko želi utjecati i "manipulirati" to može napraviti kroz svoj account i ja im tu niti mogu niti želim pomoći.

6. Zbog svih problema, primitivnog i niskog jala, zavisti, ljubomore kao i svih pritisaka kojima sam izložen ja se sve više orijentiram da svoj posao radim izvan granica ove države jer okolina ovdje i nije baš najzdravija. Kao što se to vidi dolje u komentarima, puno češće je bitno tko govori umjesto toga što govori, a meni ta razina razmišljanja jednostavno nije jasna i uopće se ne zamaram time što tko misli o tome što radim. Vidim da ima ljudi kojima je problematično da sam primjerice na poziv Amnestya ili Transparency internationala bio i govorio ljudima u drugim zemljama, no ja sam to radio i za Švedsku vladu, radio sam to i za američki State department, redovito sudjelujem u aktivnostima u Francuskoj... Doista ne vidim što bi bio problem, moj rad je javan, sve što radim je više nego dobro opisano, a moj odnos s organizacijama koje su me angažirale transparentan.

Uz svo dužno poštovanje ali meni je moje mišljenje najbitnije i uvjeren sam da radim ispravnu stvar. Vrijeme će pokazati tko je bio u pravu, a tada se nadam da će kritičari biti barem toliko korektni da se ispričaju, pa makar u privatnoj poruci.

Tko je glasao

ponukan otkrićem Krešimira

ponukan otkrićem Krešimira Macana Busola je napisao:
Molio bih mraka da se očituje... i napiše dostojan komentar...
Bio jednom bijesprvi ..., sada više ne radi , jer su njegovi na vlasti...
Nažalost sve mi se čini da rad bijesprvog zaustavlja se na padu sa vlasti korumpiranog HDZ i dolaska korumpirane koalicije na vlast.

iz gornjeg odgovora nagrađanog sa 29 +eva nula konkretnog odgovora dobro ima tu tapšanje po vlastitom ramenu i ono uobičajeno mrakovo nebi se štel mešati. napisao je to malo drugačije vidi pod 4 ali traženi odgovor je izostao. "ima puno toga što je netočno i što je rezultat čistih i totalno nepovezanih konstrukcija, no opet, nisam ja taj da ispravljam tuđe greške" nije to nitko tražio. tražen je odgovor jesi ili nisi

Tko je glasao

5. Pollitika.com je nastala

5. Pollitika.com je nastala te je u cijelosti i uvijek bila financirana od mene osobno, nikada nije bilo niti značajnijih pokušaja niti su oni uspjeli da se bilo što s pollitike sakrije, pobriše ili bilo što slično tome; niti će se to desiti u budućnosti. Uopće mi nije jasno i zašto bi se nešto pokušavalo jer je pollitika otvorena prema svima pod apsolutno jednakim uvjetima i bilo tko tko želi utjecati i "manipulirati" to može napraviti kroz svoj account i ja im tu niti mogu niti želim pomoći.

Kada sam pisao o Fukushimi i ušao u sukob sa Janusom i indirektno HND društvom, tekst o Fukushimi nikada nije bio u najkomentiranijim dnevnicima i najčitanijim... Realno kada sam prokužio namjerno sam krenuo dalje pratiti temu , da bi vjerovatno ti intervenirao i jednostavno informatički zabranio dnevnik da dođe u najkomentiranije. NE znam ko bi drugi to napravio osim tebe?

Justice for all !

Tko je glasao

pod kojim kriterijima dnevnik

pod kojim kriterijima dnevnik dođe na popis preporučenih i najkomentiranijih možeš vidjeti u često postavljanim pitanjima; tamo je sve objašnjeno - riječ je o SQL queryu koji generira tu listu na temelju fiksiranih parametara i 100% je automatska bez mogućnosti da interveniram u nju (osim da dopišem komad koda ili što već, no to se nije desilo), šteta što tada nisam bio kontaktiran da točno pronađem zašto nešto nije na tom popisu

Tko je glasao

Ne znam za konkretan primjer,

Ne znam za konkretan primjer, ali znam da sam jednom predbacio Mraku sličnu stvar, pa sam poslije skužio da nisam u pravu. Mrakov komentar je bio da ga već dugo nitko nije optužio za sličnu stvar i da takve stvari više neće komentirati. Pa se bojim da neće odgovoriti na ovo.

Daj link na blog pa ćemo vidjeti u čemu je stvar.

Tko je glasao

2. Kao što sam pisao prije

2. Kao što sam pisao prije dvije godine u času kada je priča o mojoj bivšoj tvrtci završila u novinama u vrlo nesretnom trenutku; cijela motivacija zašto se uopće bavim politikom je to što mi se dogodilo u totalno izmišljenom procesu u kojoj su fabricirani nalazi porezne inspekcije koji su doveli do blokade i uništenja moje tvrtke u kojoj je u tome času bilo zaposleno 50 ljudi, koja je od prvog do zadnje dana postojanja ostvarivala dobit i iz koje nikada nisam dignuo niti kunu dobiti. Efektivno, ako nekoga zanima, nakon skoro 15 godina bavljenja privatnim poslom ja sam ostao bez apsolutno sve imovine koju sam u životu stekao + dobio brdo dugova. Moja je osobna odluka bila da umjesto da firmu pustim u stečaj da napravim napor i dobavljačima, zaposlenima i dobrim dijelom državi vratim sve dugove - to nisam dužan napraviti, nema zakona koji me na to može natjerati, nikakvih postupaka protiv mene nema niti ih je bilo, no svejedno smatram da je to moja obveza prema tim ljudima. Još uvijek otplaćujem taj dug i imam ga i dalje namjeru vratiti (nije više puno ostalo, još par sto tisuća kuna pa sam free :).

Gluposti , šta ti misliš mrak da si ti jedini čovjek u Hrvatskoj koji je doživio nepravdu i onda odlučio preći na stranu onih koji su te gazili (gazio te je i HDZ i SDP... kako se nisu SDP-ovci sjetili prije tvoje tvrtke da je spase?)Primjera je milijun , a ja ću dati svoj...

Radio sam u HEP-u DP Elektra Vinkovci 9 godina, normalno pošto sam buntovan , malo blesav (o tome kome bolje zna...) i izrazito za pravdu i poštenje ja sam rad u HEP shvatio ko rad za dobrobit tvrtke i ljudi koji u njoj rade. Nakon desetaka sukoba sa direktorima , nekim šefovima (otpremnine radnicima, poništavanje isplate prakse samo djeci glavešina, prigovora na natječaje i otpis robe...) morao sam jednostavno otići uslijed stalnog premještanja (inače prije toga sam radio na plaćama 8 godina i praktički proveo cijeli prijelaz sa ručnog rađenja plaća (ko je radio zna koliko je to teško...) do elektronskog) i mobinga....
Nije mi to smetalo , jer prije svega svaki običan radnik za mene kaže legenda i pomogao mi je i rado me pozdravi na ulici , a za direktore i glavešine boli me briga. Sve im se polako vraća na naplatu ,samo nažalost opet će radnici prvo sve okusiti na svojoj koži.

Nakon elektre mogao sam se par puta prodati , ali jednostavno ili sam blesav (što većina kažu...) ili sam jednostavno previše Robin Hood pa živim u nekom drugom svijetu pravde i poštenja... Nadam se da nikada neću konstatirati eto ljudi morao sam od nečega živjeti pa eto sada ližem dupe npr. Lesaru i Laburistima što bi za mene bio pad mene ko čovjeka , bez obzira koliko kasnije" ugledan" postao...

Nažalost svijet je okrutan i bolestan , ali ja to ne shvaćam strašnim nego samo se nadam da i ja neću postati dijelom okrutnog i bolesnog svijeta...

U biti mrak budemo te vidjeli u budućnosti , znaj da ćeš sada puno više morati raditi i kritizirati da bi te shvatili ozbiljno...

Sretno ... i pitanje da li smiješ javno jako kritizirati Milanovića i Josipovića ili pametno šutiš da ne bi odletio ko Ferdelji...?

Justice for all !

Tko je glasao

šta ti misliš mrak da si ti

šta ti misliš mrak da si ti jedini čovjek u Hrvatskoj koji je doživio nepravdu i onda odlučio preći na stranu onih koji su te gazili

to bi valjda u mom slučaju bio HDZ? nisam skužio tu primjedbu, sorry

i pitanje da li smiješ javno jako kritizirati Milanovića i Josipovića ili pametno šutiš da ne bi odletio ko Ferdelji...?

zašto ne, oni koji me znaju neka pogledaju moj facebook wall gdje na dnevnoj bazi radim upravo to, no imam ja i bolji plan od toga i na njemu radim na dnevnoj bazi :)

Tko je glasao

i pitanje da li smiješ javno jako kritizirati Milanovića i Josi

kako nebi smio samo nema vremena! vidiš da je u svom gornjem komentaru napisao da mu je jedino važno njegovo mišljenje.

Tko je glasao

kako nebi smio samo nema

kako nebi smio samo nema vremena! vidiš da je u svom gornjem komentaru napisao da mu je jedino važno njegovo mišljenje.

Ja Mraka nisam vidio da je igdje javno kritizirao katastrofalne poteze Vlade i Josipovića. Zadnji u nizu nenormalnih izjava je ulizivanje Josipovića u Izraelu... izjava ustaška zmija je oslabljena , ali još je tu je usferi vjerovali ili ne...

Vratite nam Mesića ili Tuđmana ovaj nije normalan...!

Kako se taj čovjek počinje razotkrivati. nije ni čudo što je svjetska elita odlučila da Jurčić ne može biti kandidat SDP-a.

Justice for all !

Tko je glasao

Pa nema tog medija u kojem

Pa nema tog medija u kojem Mrak nije javno istupio protiv ACTE. I svoje stavove stručno obrazložio. A praktično jedini stav kojeg je Ivela imao je o ACTI. Kud ćeš veću kritiku. Samo ne mora kritika uvijek biti nepristojna. Dovoljno je da je argumentirana.

Tko je glasao

Pa nema tog medija u kojem

Pa nema tog medija u kojem Mrak nije javno istupio protiv ACTE. I svoje stavove stručno obrazložio. A praktično jedini stav kojeg je Ivela imao je o ACTI. Kud ćeš veću kritiku. Samo ne mora kritika uvijek biti nepristojna. Dovoljno je da je argumentirana.

Vidi nije u pitanju ACTA , nego još puno drugih važnih stvari. Da li svaki puta ja moram otvarati važnu temu ko prodaja HPB-a i Croatia Osiguranja, ulazak GMO u Hrvatsku i koja je svrha ureda Monsanta u Hrvatskoj, najavi privatizacije Hrvatskih voda i Elektre i to puštanjem probnih balona preko "kupljenih" ekonomskih analitičara ko Novotnog, besciljno zaduživanje Hrvatske samo da bi se vratile kamate...

U zadnjih mjesec dana puno manje sam vidio kritike ( a loši potezi ove Vlade su prešli i neke poteze HDZ-ove Vlade ), a puno više hvalospjeva na račun sebe...

Justice for all !

Tko je glasao

http://www.nacional.hr/clanak/125070/bijesprvi-tvita-za-vladu

Papar neznam razlog tvoje obrane mraka, ali čini mi se da nisi najbolja informiran o tome tko vodi Ivelin Facebook profil. više si mogao pročitati otvaranjem linkova na ovom dnevniku http://www.nacional.hr/clanak/125070/bijesprvi-tvita-za-vladu gdje piše: Komunikacijski potop proteklog je tjedna doživio Ivo Josipović, za kojeg mnogi pogrešno vjeruju da sam vodi svoj Facebook profil.

Najčešće to za njega radi Marko Rakar (koji savjetuje i ministra Miranda Mrsića) i tada je obično sve u redu.

Tko je glasao

@Anonimni. Znam za to još od

@Anonimni.

Znam za to još od ranije. Objektivno i Mrak ferdelja, možda ne jako, ali da. Pa iz samog teksta je jasno da im se mišljenja razlikuju.

A što se tiće Ivele i komunikacije s njim preko mreže imam nekih iskustava. Simpatičan mladić.

(Ferdeljati, javno iznositi stavove suprotne onom tko te imenovao)

Tko je glasao

mraka nije niko imenovao,

mraka nije niko imenovao, tako da je mozda primjereniji neki novi termin za njeg.

Tko je glasao

ferdeljati=biti dosljedan

ne ferdeljati=biti licemjer

Tko je glasao

Objektivno i Mrak ferdelja,

Objektivno i Mrak ferdelja, možda ne jako, ali da.
(Ferdeljati, javno iznositi stavove suprotne onom tko te imenovao)

mozda sam propustio, ali tko je i kada mraka "imenovao" na koju poziciju?


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

Ferdeljati? Pa to je

Ferdeljati? Pa to je šala.

Koliko ja znam nitko, ali komunikacijski suradnik je političarima, a javno iznosi stavove suprotne stavovima političara kojem pruža komunikacijske usluge.

Dakle to bi se moglo nazvati makar ferdeljuckanjem iako bih ja to nazvao ozbiljnim ferdeljanjem.

Tko je glasao

mrak je prije suprotno. dobio

mrak je prije suprotno. dobio po njonji dok je bio poslusan. a sada moze koristiti nicim zasluzenu slobodu .-)

Tko je glasao

mrak nije dobio po njonji dok

mrak nije dobio po njonji dok je bio poslušan nego kada je obavljao posao za koji je bio plaćen i kada je u njemu bio pretjerano uspješan (točno se zna zašto se desilo što se desilo i ljudi koji su to orkestrirali jer su bili dovoljno samouvjereni da se i direktno pohvale)

svou egzistenciju ja stvaram sam i ona nikada nije bile povezana s bilo kime, ja sam mogao funkcionirati u uredu predsjednika ali, trust me, jednako dobro ili bolje funkcioniram van njega (opet, treba vidjeti kriterije kojima to mjerimo)

ono što je pitanje, je da li je bolje da ja budem dio sustava ili van njega; no to nije moja procjena nego procjena sustava; a moja osobna sudbina nije ugrožena niti jednim niti drugim scenarijem jer se ja time više ne moram zamarati

Tko je glasao

Mozemo pogledati tvoje

Mozemo pogledati tvoje komentare kada te je ivo sutnuo. Nije bilo spominjanja uspjesnosti. A ni poslje. Ako si nesto napravio naglasiti, jos uvijek stignes. Ali bez ispraznih fraza,ala bio sam predobar.

Tko je glasao

Mrakovi komentari,

Gale,

nije bilo potrebe da Mrak komentira svoju uspješnost,
činili su to drugi umjesto njega.

Sjećam se podužeg komentara njegova bivšeg suradnika koji je
o Mraku govorio vrlo pohvalno, spominjući njegovu stručnost prihvaćenu i cijenjenu
u inozemstvu.

A svi smo masovno stali uz Mraka.

Osim toga mislim da za njega dovoljno govore njegova djela,
napr. Pollitika. com i Vjetrenjača,
popis birača, vizualizacija proračuna itd.

Pa čemu bi se onda Mrak trebao sam hvaliti zbog uspješnosti,
kada o tome dovoljno govore njegova djela.

Pozdrav
Mirtaflora

Tko je glasao

Nije loše

tražiti jednake kriterije spram SDPa kao i spram HDZa ili bilo kog devetstoosamnaestog, a nije niti loše očekivati bolje od dobroga ...

Provinciopolis

Tko je glasao

poslušan ili profesionalan

Ne bih ga nazvao poslušnikom, jer je komunikacijsko savjetovanje političara njegova profesija. On to radi i od toga živi. A uređivanje nečijeg FB-a je PR.

To ti je usluga slična odvjetništvu. Imaš klijenta za kojeg radiš i zastupaš njegovu poziciju. E sad zamisli odvetnika koji zastupa stranku na sudu, a onda javno na TV-u iznosi vlastiti stav koji je suprotan stranci koju zastupa na sudu.

Po mojoj procijeni to je vrlo visoki stupanj ferdeljanja, ili pak visoki stupanj tolerancije kod klijenta, ili PR strategija kojom se popravlja šteta.

Mislim da ovo zadnje nije, ali je spontano ispalo tako. U svakom slučaju kad čovjek radi iskreno svoj posao rezultat nije upitan.

Tko je glasao

Ma spika je bila da bi mrak

Ma spika je bila da bi mrak bio it savjetnik ili neki komunikacijski most na putu transparentizacije predsjednickog ureda. To se nije dogodilo, ivo ga sutnuo sa licemjernim razlogom (zrinka ostala, a iza sebe ostaviti jednaku propalu firmu), a mrak pogno glavu i cak se ispricao predsjedniku. To nije ferdeljevanje.enivej, ne osudjujem mraka samo razlucujem postupke ferdeljija i mraka.

Tko je glasao

pričamo i uspoređujemo dvije

pričamo i uspoređujemo dvije različite stvari. ti uspoređuješ nešto od prije dvije godine s Ferdelijem, a ja nešto što se dešava ovih dana.

Tko je glasao

Ovih dana mrak ne radi za

Ovih dana mrak ne radi za josipovica. Kada je mrak mogao ferdeljat. Nije. Istina, ne smatram ferdljija nekim ludim pozitivcem u cijeloj prici, ali uocavam znacajnu razliku.

Tko je glasao

pa sam kaže da radi.

pa sam kaže da radi.

Tko je glasao

Propostio sam taj detalj.

Propostio sam taj detalj.

Tko je glasao

mrak je u detaljima hahahaha

mrak je u detaljima hahahaha

Tko je glasao

actually, tokom proslog

actually, tokom proslog vikenda dobilo smo skoro 2.000 novih fanova, što je jedan od boljih rezultata, toliko o potopu

što se konkretne teme tiče, mislim da je loše iskomunicirana (sto se vidi kroz par njegovih komentara)

Tko je glasao

actually, tokom proslog

actually, tokom proslog vikenda dobilo smo skoro 2.000 novih fanova, što je jedan od boljih rezultata, toliko o potopu

Nemoj mi reći molim te da ti brojiš te gluposti... Pa i Dara Bubamara ima 100.000 fanova , pa nitko ne kaže da ima kvalitetne pjesme i kvalitetno piše. Ljudi danas žele vidjeti sve , pa su svima "prijatelji". Ne zavaravaj se fanovima..., to je isto ko kada bi netko rekao video mi je lajkalo milijun korisnika :)...

Justice for all !

Tko je glasao

ja samo kažem da sve ovisi o

ja samo kažem da sve ovisi o tome što je kriterij; po kriteriju fanova, prošli tjedan je bio uspješni tjedan

neovisno o stavu oko ACTA-e koji je dijelom loše prezentiran i to samo za jedan aspekt problema, a osobito stoga što ljudi uopće pojma nemaju što ACTA doista je - ja i dalje smatram da predsjednikov Facebook ostvaruje svoju svrhu

Tko je glasao

Evo sad je lijepo Kregar

Evo sad je lijepo Kregar iznio srž o ACTA-i

"ACTA je pokušaj ograničavanja još jednog malog preostalog dijela slobode kojeg ljudi imaju. A to je sloboda mišljenja", smatra nezavisni saborski zastupnik Josip Kregar.

Kregar je u izjavi za Index ACTA-u usporedio s "privatizacijom" vode koja se dogodila u 19. stoljeću, odnosno knjige u 20. stoljeću. Radi se o komercijalizaciji naše slobode, tvrdi Kregar, koju ne bi trebali napuštati samo da bi neki na tome zarađivali.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/video--saborski-zastupnici-za-slobodu...

Tko je glasao

šteta što nije iznio i svoj

šteta što nije iznio i svoj stav o, recimo, srži pribavljanja literature za ispite.
zašto ga netko ne bi pitamo, recimo, da li je svoju knjigu iz sociologije ponudio besplatno svojim studentima (ili, ok, samo za realni iznos materijalnog troška)? ne bi valjda knjigu ipak naplaćivao jer to bi bio pokušaj ograničavanja još jednog malog preostalog dijela slobode kojeg ljudi imaju - slobode pristupa znanju.

..............................................................................................
Get your facts first, then you can distort them as you please.

Tko je glasao

Ahhh taj PR :)))

ja samo kažem da sve ovisi o tome što je kriterij; po kriteriju fanova, prošli tjedan je bio uspješni tjedan

"peglanje istine"
Ti SAD "samo kažeš", ali prije nisi TO rekao... Bez ikakvog komentara spram relevantnosti "kriterija"...
No dobro sad ... Pripisat ću to profesionalnoj PR deformaciji peglanja istine ...

Provinciopolis

Tko je glasao

Tko te to konkretno uvrijedio?

Izraz "politički plaćenik" se nalazi samo u mom komentaru,
ali iz konteksta je očito da se ne odnosi na tebe.

Ja baš ne okolišam.

No ako je to to, evo koristim javni prostor da ti se
privatno ispričam.

Tko je glasao

Tko te to konkretno uvrijedio?

Izraz "politički plaćenik" se nalazi samo u mom komentaru,
ali iz konteksta je očito da se ne odnosi na tebe.

Ja baš ne okolišam.

No ako je to to, evo koristim javni prostor da ti se
privatno ispričam.

Tko je glasao

TLDR: "I ja moram od nečeg

TLDR: "I ja moram od nečeg živjeti, zar ne?" :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Meni još uvijek nije jasno

Meni još uvijek nije jasno zašto se oko otkrića tko stoji iza Bijesaprvog, ukoliko je sve što se piše uopće točno, ovdje diže tolika galama. Koliko se sjećam, Bijesprvi nije haračio na Pollitici da bi se sad trebali šokirati saznanjem da on nije anonimni student nezadovoljan HDZ-ovom vlasti.

Ovdje je pisao Bijesdrugi i činio nam pisanje zanimljivijim. Nisam primijetio da je ikoga od nas uspio uvjeriti kako se radi samo o jednoj osobi neovisnoj o HDZ-u. Ako nas nije uvjerio on/oni, kako je ikoga uspio "uvjeriti" Bijesprvi koji se nije ni pojavljivao ovdje?

Svi smo mi na nekoj od strana, barem onoj građana, pa su tako bili i Bijesprvi i Bijesdrugi. S jednim smo imali posla a s drugim nismo. Meni je paradoksalno da neke sad šokira ovaj s kojim nismo.

Može li mi netko objasniti u čemu je štos? Ako Mrak i jest dio Bijesaprvog, u čemu je njegov krimen? U kakvoj je uopće vezi Bijesprvi i Pollitika?

B-52

Tko je glasao

U kakvoj je uopće vezi

U kakvoj je uopće vezi Bijesprvi i Pollitika?
Đe da pišu?

Tko je glasao

Snjegulica i 7 lizaca

Stav i opredjeljenje mnogih bijesnih pa i na ovom portalu je pozeljno njegovanje privida o mogucem suzivotu mnogih istina pa i one istine da jos nije vrijeme za objavu jedine prave istine! Stado zeli privid, stado zeli film-bajku u vlastitom domu te ako tome moze pridonijeti neki tamo bijesprvi, drugi, treci - krv i suze susjeda su zanemarivi sve dok ne izazovu smrad u mojem dvoristu. Licemjerno - moguce, ali jos uvijek pali. Psiha (zrcalo), nije neophodno...

Tko je glasao

Nije ti bilo jasno ni u čemu

Nije ti bilo jasno ni u čemu je problem da Vesna Pusić, Slavko Goldstein, Viktor Ivančić i Borko Dežulović imaju d.o.o. Sav si neki zbunjen... :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Pobrkao lončiće?

Ne sjećam se da sam uopće sudjelovao u eventualnim raspravama o tome.

Imaš neki link za podsjećanje?

Inače me se ne percipira kao ljubitelja Vesne Pusić pa ne znam kako sad ti. Zbunjuješ me. :)

B-52

Tko je glasao

intelektualizam

Pročitao sam da je ovo najintelektualniji politički blog u Hrvatskoj i okolici !!!???

Tko je glasao

To je sigurno istina. Odeš i

To je sigurno istina. Odeš i vidiš kako je tek na drugim portalima :)))))

Tko je glasao

Zakonitost i moralnost

Dva pitanja:

Da li je protuzakonito biti sposoban?

Da li je moralno biti zavidan?

Tko je glasao

Dva pitanja: Da li je

Dva pitanja:
Da li je protuzakonito biti sposoban?
Da li je moralno biti zavidan?

Ne nije protuzakonito , a zavidan vjerujem da ovdje nije nitko... (čisto sumnjam da itko dobrog srca bi to tako radio , nego bi stao imenom i prezimenom iza svojih djela...)

Inače ovo što su uradili ti ljudi je amoralno , nepošteno i posebno nepravedno prema npr. pollitičarima. Nije protuzakonito ni npr. pratiti nedužne ljude i nadgledati ih , ali je pitanje koliko je moralno.

U Hrvatskoj i svijetu ne fali sposobnih ljudi , nego izrazito fali na višim pozicijama dobrih ljudi. Ma šta da kažem staviti ću jednu novu dobru pjesmu (iako je dijelom kopija...):

http://www.youtube.com/watch?v=FSPLhCgKroo

Justice for all !

Tko je glasao

Ne nije protuzakonito , a

Ne nije protuzakonito , a zavidan vjerujem da ovdje nije nitko... (čisto sumnjam da itko dobrog srca bi to tako radio , nego bi stao imenom i prezimenom iza svojih djela...)

Ima istine u onom što kažeš, ali sigurno znaš da je Zoro stavio masku na lice, iako nije činio ništa loše.
Neki skrivaju svoje lice i osobnost, jer se boje zlih ljudi, a drugi, jer se boje pravde. A što se tiče broja i rasporeda sposobnih ljudi, mislim da si u pravu.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci