Tagovi

Tko je znao a tko jamio?

Potaknut raspravom o povjerenju ministru Jovanoviću i posipanjem pepelom i odricanjem zastupnika HDZ-a od Sanadera te svaljivanje svega lošega na njegova leđa i prikazivanje ove garniture kao bezkompromisnih boraca protiv korupcije i svekolike pljačke države te borbe protiv kokošinjarizacije časnog doma prisjetio sam se ne tako davnih događaja u istoj ovoj Hrvatskoj sabornici ljeta gospodnjeg 20.05.2009. godine. Zahvaljujući modernim sredstvima globalnog pamćenja na web stranicama sabora imamo i video arhivu i transkripte izlaganja zastupničkih pitanja.
Podsjetio bih da je tadašnja saborska rasprava počinjala par dana nakon okončanih izbora za lokalnu i regionalnu samoupravu u kojoj je HDZ koalirao s HSS-om i HSLS-om te ostvario dosta dobar rezultat pored ostalog zahvaljujući i onih 2/3 ispod stola love iz crnih fondova te otvaranju raznoraznih radova i svakakvih obećanja koje su tada izrekli ne bi li priskrbili koji glas naivnih birača.
Pa evo malog podsjećanja:
Škulić, Vesna (SDP):
Pitanje upućujem predsjedniku Vlade gospodinu Sanaderu. Gospodine Sanader, ako niste zauzeti nekim drugim poslovima ja bih vas molila da saslušate moje pitanje. Dakle, gospodine predsjedniče znate li koliko je država rebalansom proračuna u 2009. godini ukrala novaca osobama s invaliditetom i koliko iznosi najviša osobna invalidnina? Hvala lijepa.
Sanader, Ivo (HDZ)
Vidim da ste se u SDP-u pripremili na kviz pitanja. Reći ću vam ponovno, kao i što sam vašem mladom kolegi odgovorio, gospođo Škulić, puno više nego vaša bivša Vlada i puno više nego što vi znate. A vi nastavite s takvim pitanjima pa će HDZ opet pobjeđivati sa partnerima HSS-om i HSLS-om.
Iz odgovora vidimo svu bahatost i aroganciju Drive no ono što je znakovito je pljesak koji se prolomio sabornicom nakon njegovih rijeći te nekoliko upadica. No danas znamo da su stvarno puno toga ukrali puno više nego smo pretpostavljali.
Drugi citat:
Lugarić, Marija (SDP):
Gospodine predsjedniče Vlade, za koliko ste novca smanjili prosvjetarske plaće? Zahvaljujem.
Sanader, Ivo (HDZ)
Dobro gospođo zastupnice. Ja vam najprije čestitam na sjajno lošim rezultatima na ovim lokalnim izborima. /Pljesak./ I vama savjet kao i vašim kolegama nastavite tako, a mi ćemo redati pobjede.
Podsjetimo to je bilo samo mjesec i pol dana prije nego je Sanader iznenada napustio premijersko mjesto na koje je instalirao svoju vjernu pobočnicu Jadranku Kosor koja je takodjer sva radosna i usplahirena pljeskala ovakvih sanadreovim bahaćenjima i vrijeđanjima instituta hrvatskog sabora.
Vrli čitač ovog dnevnika priupitati će se kakove veze gornje bahaćenje ima s krađama i tko je znao što o tome. Na prvi pogled nikakve no ne zaboravimo bez 2/3 crnog novca koje su HDZ-ovci izvlačili preko raznoraznih poslova ne bi bilo moguće ovo bahaćenje niti osvajanje vlasti jer ne zaboravimo s 500.000,00 kuna navodno je kupljen čelnik HSU.

Ostala zastupnička pitanja toga dana možete pronaći na slijedećem linku:
https://infodok.sabor.hr/RezultatiFrm.aspx?Upit=ZastupnickaPitanja&Naziv...

Tagovi

Komentari

Umirem od smjeha

Danas izvlačiš istupanje nekih saborskih zastupnika koji su nakon šamara uvaženih kriminalaca šutili i dan danas šute...
Stvarno neznam što si htio reći ali ako je to strategija SDP-a, treba hitno mijenjati zakon o političkim strankama.

Tko je glasao

Ponekad...

Stvarno neznam što si htio reći ali ako je to strategija SDP-a, treba hitno mijenjati zakon o političkim strankama.

Po nekad ni sam ne znam to sam htio reci. Ovo sam napisao jednostavno zato sto me nervira sadasnje posipanje pepelom i izigravanje nevinasaca onih koji su se dobrano okoristili crnim fondovima i svim ostalim blagodatima kradezejske koruptivne hobotnice koja je imala tisuce pipaka do najnizih razina. Nadalje u pamcenju mi je ostala bahatost cijelog nastupa Sanadera ali i ostalih iz te krimogene skupine nakon dobrog rezultata na lokalnim izborima. U sjecanju mi je ostalo i ritualno otvaranje nebrojenih radova pa je na istoj toj sjednici sabora i Kalmeta obecao cestu do Dubrovnika koja je trebala biti gotova upravo u ovo vrijeme. O brzoj cesti ili autoputu do Gole i Bjelovara da ne pricam. No takodjer znam da je sjecanje naseg covjeka prilicno kratkotrajno no zahvaljujuci modernim tehnologijama mozemo ga obnoviti nakon tri godine i povuci iz zaborava ropotarnice povijesti. Tek toliko pred ove "odlucne" izbore u kradezeu o kojima se pise vise nego o izboru Pape pa vidimo da na sceni imamo one kojima je predsjednicka kampanja financirana iz crnog fonda, pa imamo onoga koji je svaki mjesec dolazio po 10000 kuna iz crnog fonda pa imamo onog koji je bio sef tajnih sluzbi koje su trebale sve to registrirati i kojemu se sad spocitava da nije o cacicu pricao tajne ali sad prica tajne o Kosorici i Milinovicu. Sto se tice zakona o strankama ali i zakona o politickom djelovanju slazem se da ga treba mijenjati te na politickoj sceni ne bi smjele biti osobe i stranke protiv kojih se vode sudski postupci. O saborskim placama remetineckih uznika mislim da je vec sve receno. Ovo o strategiji SDP-a ne razumijem.

Tko je glasao

Promjena zakona,

Ne samo da treba mijenjati zakon o političkim strankama,

već sve zakone koji nedorečeno pisani pogoduju političkim "elitama", tajkunima, lopovima, mafiji,

sve one zakone koji su pisani protiv interesa građana, poslodavaca političarima.

Potrebno je promijeniti zakone koji nisu dovoljno dobri za građane RH,
a koji nisu u sukobu sa zakonima EU,

na koje je Kosor tako lakoumno pristala.

Naravno, jasno mi je da zakone neće promijeniti Premijer i SDP,
niti ostali manji sudionici koalicije,
jer promjena mnogih od nabrojanih zakona ne bi odgovarala KK koaliciji.

Promjena nabrojanih zakona vjerojatno će se dogoditi u daljoj budućnosti.

Tada, ako to doživim, to mi vjerojatno ništa neće značiti.

Pozdrav
Mirtaflora

Tko je glasao

opet problemi

bosancero,

ako ti je osnovna teza da je hdz dobivao izbore ukradenim novcem
onda je u hrvatskoj puno toga definitivno riješeno
nikad više, oko toga se možemo složiti, neće hdz biti u prilici da krade
nikad više neće doći na vlast

ako je istina da je hdz dobivene izbore pretvarao u ukradene novce
onda smo opet pred problemom
jer sdp jednom mora izgubiti
a (ako nastavi ovako) možda i relativno brzo

luka

Tko je glasao

Da, to je bilo vrijeme

Da, to je bilo vrijeme udarničke kokošinjizacije Sabora kojoj su, budimo realni, pridonijeli i oni s lijeve i oni s desne strane sabornice. Svejedno je odakle se strane gledaju.

Pribjegavanje genijalnoj strategiji da se članove vlade ispituje koliko košta kruh, pa litra goriva, pa kila banana, pa ovo pa ono, teško da je i mogla polučiti smislenije odgovore.

Nažalost, nešto slično se nažalost događa i sad, samo što su uloge ispitivača i ispitivanih zamijenjene. Kreativnost političara, čast rijetkim izuzecima, nije od tada puno napredovala.

Bahaćenje nastaje kao posljedica sigurnosti, bilo materijalne bilo političke, u smislu da ćeš dugo sjediti na vlasti. No povijest nas uči da su takve računice često pogrešne. Evo, Sanaderu i drugim korisnicima crnih fondova se izjalovilo.

Ne znam otkuda Čačić i još neki crpe svoju bahatost. Pošto se ne zna za nekakve crne fondove, bit će iz uvjerenja da će još dugo dugo biti na vlasti.

B-52

Tko je glasao

Nitko ništa nije znao

Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor izjavila je danas, komentirajući potporu Gordana Jandrokovića i Božidara Kalmete kandidatu za predsjednika HDZ-a Tomislavu Karamarku, kako je to nije iznenadilo.
»Nisam iznenađena, u stranci svi o svemu znamo, o svim procesima, tko s kim razgovara, kada, gdje, kakvi se dogovori obavljaju, tko što kome nudi i tako dalje«, rekla je Kosor na konferenciji za novinare dodavši kako ona, kao budući predsjednički kandidat i kao sadašnja predsjednica stranke nije nikome ništa nudila u zamjenu za potporu.

(Novi list, 30.4.2012.)

Izjava se odlično uklapa ovdje:
http://www.glavom.net/glavom/wp-content/uploads/2012/05/josip-generalic.jpg

:-)

Tko je glasao

He, he, ti si nešto krivo

He, he, ti si nešto krivo povezao.

To da svi sve znaju vrijedi otkako je ona predsjednica. Ranije, dok je haračio dragi Dr.Ivo, nitko ništa nije znao. Barem ako je suditi po svjedočenjima u aktualnim procesima.

Taman posla da su znali ranije, pa svi bi završili na optuženičkoj klupi.

Jer Bajić nema milosti.

Prema svima koje je politika otpisala.

B-52

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci