Tagovi

Tko je najvise zasluzan za unistenje Lijepe Nase?

1. Da li ta zasluga pripada Tudjmanu i Milosevicu koji su zajednickim snagama vodili "dogovorni" rat u kojemu ratno stanje oficijalno nikada nije bilo niti proglaseno (zasto?) i to kako bi se podijelila Bosna i Hercegovina?

2. Da li ta zasluga pripada samo Tudjmanu koji je diktatorski vladao Hrvatskom do kraja svojega zivota iliti njegovim dvorskim "ulizicama" koji su masovno profitirali u ratu putem legalizacije kriminala i pljacke koja je i danas jos vrlo aktualna?

3. Da li ta zasluga pripada Ivi Sanaderu (kojemu je mjesto u Remetincu, a ne u New York City-ju) te politicko-mafijaskoj eliti HDZ-a koji su kroz zadnjih 20-ak godina prodali srebreninu nase djedovine za "kikiriki", koji su putem pretvorbe, privatizacijske pljacke drzavnih firmi, korupcije, laziranih javnih nabava te raznoraznih napuhanih mega projekata financiranih uglavnom iz drzavnog proracuna (poreznog novca hrvatskih gradjana) ukrali preko milijardu Eura te ih tajno prebacili na svoje i stranacke inozemne racune?

4. Da li ta zasluga pripada globalnoj recesiji koja istovremeno drma nasom drzavom iliti prvenstveno HDZ-ovoj nesposobnoj, neodgovornoj, nekompetentnoj, bahatoj te neucinkovitoj vlasti koja se uveliko koprca u vlastitom neznanju?

5. Da li ta zasluga pripada SDP-u koji je putem raznoraznih "deal-ova" s vladajucom mafijaskom garniturom na vlasti dozvolio da se nesmetano nad gradjanima RH izvrsava pljacka "gigantskih razmjera"?

6. Da li ta zasluga pripada Ivici Todoricu te ostalim tajkunima koji uz blagoslav Jadranke Kosor i Sukera namecu svoja pravila "monopolisticke" igre kako bi sam Todoric nedavno izjavio da je ulagacka klima u Srbiji puno povoljnija te da se ne ulaze u Hrvatsku?

7. Da li ta zasluga pripada Vladimiru Seksu, pravom Imperatoru drzave koji "dogovorno" zasticuje Ivu Sanadera te koji ga je zajednicki u dosluhu s Branimirom Glavasem doveo na celo HDZ-a i drzave, ali ujedno ga i "dogovorno" morao maknuti s trona zahvaljujuci prvenstveno pristisku medjunarodne zajednice i to bas radi Hypo Banke?

8. Da li ta zasluga pripada Jadranki Kosor, nasom vrlom premijerkom koja funkcionira na daljinski upravljac (Made in Sova)?

9. Da li ta zasluga pripada Ivi Sanaderu, "kralju" razlicitih financijskih afera vezanog za nelogicnu i nepovoljnu prodaju INE, PLIVE, etc., za sumnjiva transakcijska poslovanja s Hypo Bankom s kojom se danas "zabavljaju" pravosudni organi iz Austrije i Njemacke, a u koju je upleten i sam vrh sadasnje te bivse politicke garniture HDZ-a?

10. Da li ta zasluga pripada HDZ-u koji je 2004 i 2007 dokazano lazirao izborne rezultate, a koji jos uvijek jos ozbiljno moze racunati na ogromnu masineriju svojega izbornog tijela na sljedecim parlamentarnim izborima koji se sastoji od clanova HDZ-a (drzavna i lokalna birokracija koja premasuje brojku od cak 100.000 zaposlenika), od clanova "braniteljskog registra (povlastene mirovine + ostale povlastice)" ciji broj iznosi nesto vise od 500.000, clanova "laznih" invalida koji takodjer primaju raznorazne povlastice, "zombija" koji se nalaze na birackom popisu te masovnih pojava dvostrukog glasovanja u korist HDZ-a (porezni obveznici BiH s prebivalistem/boravistem u HR i u BiH)?

11. Da li ta zasluga pripada vecini gradjana RH koja zahvaljujuci svojem apaticnom raspolozenju te s neizlazenjem na parlamentarne i lokalne izbore uveliko pomaze HDZ-u te njegovim satelitima da i dalje ostanu na vlasti?

Boris Kindij

Tagovi

Komentari

Tko je zasluzan? to mi svi

Tko je zasluzan? to mi svi vec znamo! ali tko je najvise kriv! mi gradani, pustimo politiku mi smo trebali stalno gurati noge vlade prema vatri i stalno reagirati ostro a ne kukati tko pic***e. Jednostavno nasi politicari nista neznaju i nemaju pojma i to mi moramo svhatiti!! Uvijek su krali i uvijek su lagali a mi sutimo i cekamo slijedece izbori pa mislimo e sad ce biti bolje? biti bolji nece, nece dok su god ovi komunjari koji glumu da su hrvati u vladi. Kad vlada samo misli kako ce uzeti od siromasa i povecati porez a ne stvoriti i proizvoditi onda je to znak da nisu sposebni..................Suker je sada zaduzio Hrvatsku jos 13 mil i on kaze vidite ako drzava ne vrijedi nebi dobili novac, on je glup tko kur**c jer oni jedvo cekaju da mi propadnemo pa da nas uzmu isto kao kad banke uzme nekretnine!!!! kakva budala nemogu vjerovati!
Da bi se gradani aktivirali svu energiju koji su pokazali sa komentarima i dnevnike na ovu stranicu cudo bi napravili a meni se cini da jedini ventil kao ova stranica je beznacajan i trosenje vrijeme!

Tko je glasao

FEZ, nece dok su god ovi

FEZ,

nece dok su god ovi komunjari koji glumu da su hrvati u vladi.

Ma stvarno su ovi komunjari koji misle da su Hrvati bezobrazni. Još kad se pogleda da:

Kad vlada samo misli kako ce uzeti od siromasa

Tko je glasao

pa da svi mi bi mogli biti u

pa da svi mi bi mogli biti u vladi jer ta metoda vladanje prolazi..................koliko od nas radu za istu placu vec zadnji 5 godina ili vise, Halo a gdje su korekcije place na inflaciju itd. Svi jake drzave imaju srednju klasu i ta sredjna klasa je pogon ti drzave a mi imamo 5 posto bogati a 95 posto visoka niska klase ako se to moze tako reci!!!

Tko je glasao

FEZ, zaboravio si ostaviti

FEZ, zaboravio si ostaviti prostora za jedno 40tak postotaka stvarno siromašnih, 15% posto ubogih i nemoćnih te nepoznat broj mrtvaca koji uredno glasaju na svim izborima. Država čiji većinski narod odumire a statistika dokazuje da smo prenapučeni. Kapacitet, popunjenost jednostavno jeste predugo na 155 %
Evo nekoliko turistički slogana:
Hrvatska mala zemlja za veliki, vječni ,odmor.
Država Zombija.
Ukoliko niste nikada vidjeli živog zombija dođite u Hrvatsku.
Jedina zemlja koja izvozi mozgove po 1 EU
Raj za mafiju.
Paradiso per corupcion.
Dođi te u Hrvatsku, vaši novci su već ovdje. Evo, netom je stiglo 13,5 milijardi kunelića!
Slobodna, samostalna, neovisna, država dužničkih robova.
A lijepo je zborio prvi hrvatski precjednik: http://www.hrt.hr/arhiv/99/06/26/HRT0021.html
"Bez obzira na to što Hrvatska ima dobre prijateljske, partnerske odnose s pojedinim državama Europe i SAD-om, suočena je s, kako je rekao, napregnutim nastojanjem tzv. nevladinih organizacija koje žele neku drugu Hrvatsku. Službeno govore da žele suradnju sa stabilnom Hrvatskom..... Dakle, to je specifična situacija u kojoj imamo politiku na dva kolosijeka, te da na žalost jedan dio domaće politike, odnosno neki oporbeni političari, ne shvaćaju o čemu je riječ i ne vode računa što su bitni nacionalni interesi, ocijenio je. .... Svjesni smo da možemo voditi samostalnu hrvatsku politiku u interesu hrvatske države ako sačuvamo jedinstvo hrvatskog naroda, a da bismo to sačuvali, moramo, prije svega, sačuvati, u što ne dvojim, jedinstvo HDZ-a kao najjače stožerne narodne stranke, naglasio je dr. Tuđman.
Upozorio je da treba stalno imati na umu da se u Hrvatskoj više nikada ne dopuste ni Bleiburg ni križni putovi, da više nikada ne smije biti ni Jasenovca, ali ni Jadovna i Golog otoka. Program i politika HDZ-a jamstvo su za to, i mislim da je hrvatski narod to već prihvatio i da će nam dati na toj crti i dalje punu potporu, izjavio je, napomenuvši da je za provedbu takve politike potrebno jedinstvo HDZ-a, davanje otvorenih ruku za inicijative hrvatskoj mladeži, HDZ-ovskoj mladeži, te da treba imati inicijativa na svim razinama HDZ-a u rješavanju lokalnih problema. No, treba biti svjestan da se, kako je kazao, sa lokalnog stanovišta ne može voditi nacionalna državna politika. HDZ mora biti za osiguranje moralnih načela i ćudorednih zakona, ne smijemo se nikad odreći onoga što smo zapisali u svom programu i što ponavljamo, a to je u stvarnosti ponekad iskrivljavano, rekao je predsjednik Tuđman. HDZ, dodao je, mora biti i nosilac borbe za iskorjenjivanje svih zloporaba i izopačenja.
Uskrisli smo hrvatsku nacionalnu svijest, hrvatsku državu, uvrstili smo hrvatski narod među slobodne narode svijeta. Na nama je da izgradimo Hrvatsku u demokratsku zemlju blagostanja i sreće za sve hrvatske građane pojedinačno, ali i za hrvatski narod u cjelini. Uvjeren sam da ćemo, na osnovi svega što smo postigli, u tome i dalje imati uspjeha", zaključio je predsjednik Tuđman.
(!)
??!?)Bla, bla! Bla!
Ukoliko preživite, posljedice ovih misli, dakle današnju vlast u Hrvata, napose, njihove mjere gospodarskog razvoja i izlaska iz krize, ŽIVJELI!Za sva vremena!
"Naše je doba puno velikih pouka. Ali je učenika malo i maleni su." Vlado Gotovac
Ove se godine obilježava 80. obljetnica rođenja i 10. obljetnica smrti Vlade Gotovca.
5. lipnja ove godine se nije obilježila 13 obljetnica nasrtaja, pokušaja atentata, na tadašnjeg(1997)predsjedničkog kandidata Vladu Gotovca od strane izvjesnog pripadnika I HRVTSKOG GARDIJSKOG ZDRUGA, šuška se da je bio Šuškov pretorijanac!
Nikad istraženo. No, o tome, navodno, više znaju: sadašnji veleposlanik u Prištini. Predsjednica Ustavnog suda te potpredsjednica Vlade koja još nije odlučila kaj bude dalje delela: kaj, bude ostala kak nestranačka članica vlade,( super za vladu nakon što je otišao bivši ministar pravosuđa) ili bi morti u predsjedničke dvore, ili bi radije na odmor.
Predlažem mirovinu. Kao i ostali porezni preplatiše ,častim, po zakonu sve na naš račun.
Ma tribalo bi sve njih, naravno i sve one prije ovih, poslati u prijevremenu mirovinu, tako bi mjesečno na sve njihove mirovine državni proračun, prema nacrtima novog Zakona, uštedio 25%.
Ili još bolje u invalidsku mirovinu. Tada bi ušteda za proračun bila još veća.
To da su nesposobni, invalidni, postaje jasno nakon posljednje izjave ministra financija. Povjerenje međunarodnih financijskih institucija u vladu RH je očaravajuće. Zasljepljujuće. Nikako da dovoljan broj birača koji izlaze na izbore ne progleda i ne uvidi da će ove kredite otplaćivati naši pr-pra unuci.
Lipi moj Vladimire, ovega puta spominjem se Nazora, njegove Galiotove pesmi: Dobri moj Veli Jože, uskrisi. Za neznalice: Veli Jože nema veze s vrhovnim zapovjednikom, gore citiranog vrhovnika, već se lik gorostasa odnosi na hrvatski potlačeni narod, pučanstvo. Tada pod Mlečićima, poslije pod Habsburgovcima, pa pod fašistima i komunistima,napose, pod našim hrvatinama, plavih prsiju od busanja o hrvatska prsa, čvrste desnice, mrka pogleda, mutnih poslova….Nadasve skromna duha, etike i morala, ali zato punih džepova, i podebljih računa u bankama na nekim otočjima.
Sada se uz široki smiješak znoje, teško im, svim trudbenicima vladinim,jer su zaboravili na onu židovsku poslovicu: dao Bog da imaš , pa da nemaš!
Ili sjajnu hrvatsku: oteto, prokleto!
Slobodan sam neuko parafrazirati Krležu:Ko bi gori, sada red je, valjde, da opet bude doli.
Bi rabilo da niki ud njih pojdu NA DUŽE VRIME, ali ne doli, vengo u pržun!
Poli Polančeca!

svakim danom sve više znam da ništa neznam

Tko je glasao

Sukob hrv. i srb. je bio

Sukob hrv. i srb. je bio dogovoren. Koliko mi je poznato upitno je
nazivanje krvoločnog sukoba ratom jerbo idioti koji su vodili tragediju
nisu nikad objavili rat.
Dok su ljudi umirali pod granatama u Vukovaru generalisimus je
obilazija koncerte po lisinskom i rasprodava ono što su ljudi u Vukovaru
krvlju i životima branili. Dok su tenkovi bumbizali gradove i sela ljepe naše
to generalsko smeće je umjesto da pokrene industriju i uposli sve radnike
on ih je otpušta i umirovljiva. Nije poznato u svitu da ijedna zemlja koja ratuje smanjuje proizvodnju osim vazalske hrvatske.
Ta dva balkanska idiota sa pedigreom hrv. i srb. su uspješno
provela totalnu pljačku velikog dila balkana.
Ono što su nam didovi stoljećima krvlju branili otišlo je brzinom
svitlosti u p...u m....nu .
Srbi imaju srbiju, hrvati hrvatsku, a njemci i mađari telekom i naftu.

Pedeset godin je tribalo da ono smeće od države propadne sa onim
dinarom, ali propast ove države sa krznenim novcem je nadmašila sva
očekivanja.

Tko je glasao

Nisam sklon teorijama

Nisam sklon teorijama zavjere. Mislim da se radi o psihologiji likova kakva se je mogla naći u seriji "Gruntovčani".........

Tko je glasao

Mislim da je za uništenje

Mislim da je za uništenje lijepe naše najviše zaslužan glup narod a kao najbolji primjer istoga istaknuo bih ovu Akciju mladih i 11 gornjih 'točaka'. Svaka zaslužuje 'studiju' ali sve je toliko beznadno da sa svime time ne treba trošiti vremena....

Tko je glasao

Splet nesretnih okolnosti i

Splet nesretnih okolnosti i iz njih proizašlih osoba u datom vremenu :

- eskalacija, uvijek više ili manje prisutnog, velikosrpskopg šovinizma
u otvoreni ekspanzionistički fašizam, koji je onemogućio bilo kakvu mogučnost civiliziranog razdvajanja, tipa Čehoslovačka ili SSSR
- potpuno nesnalaženje, namjerno ili nenamjerno, tada službene politike SKH u Hrvatskoj, u krajnjoj varijanti ajmo se zbrinut pa čekat
-stvaranje masovnog pokreta kao logičnog odgovora na postojeće prijetnje, na čije čelo su pod u najmanju ruku čudnim okolnostima zasjeli potpuni marginalci. Mix ekstremnih nacionalista, komunističkih kvazi doktora, ex udbaša, lažnih preobračenika ukratko svih mogućih fela s jednim zajedničkim nazivnikom uzeti što više u što kračem roku uz što veću galamu
- Doktor FT partizanski general i doktor nauka s defacto završenom pučkom školom koji je jednostavno živio u svojem iracionalnom svijetu prošlosti potpuno nesposoban za poimanje modernog svijeta.
Vodstvo mu je stvorilo mogučnost kreiranja vlastitog svijeta u kojem su autokracija i dvorsko ponašanje vazala i lakeja bile odlučujuće za krucijalne odluke, čije posljedice pogubno osjećamo i dan danas. Ključno suluda o 200 bogatih obitelji, koja je uništila kompletnu industriju i proizvodnju, provedba pretvorbe na kriminalan način u toku rata, uz masovnu pojavu korupcije u svim porama društva
- nametnuti rat i ratna pustošenja, nazivati isti dogovorenim smatram krajnjim cinizmom, dapače tu je uloga FT daleko najsvjetlija u cijelom njegovom razdoblju. Stvari moramo promatrati u datom vremenskom kontekstu koji je bio nama potpuno nesklon i zaista je bilo teško donositi sudbonosne i teške odluke.
-koaliciona vlada koja je unatoč nekih pozitivnih pomaka propustila izvršiti krucijalna izborna obečanja, a za izvršenje istih imala je plebisticarnu podršku i ozračje, nažalost odlučno možda je pobijedilo.
Dapače netransparentnost povezana s neznanjem je nastavljena-3.maj,HT,INA
-pojava velikog meštra iluzije, novog Doktora IS, koji je maestralno iskreirao svoju kriminalnu organizaciju municiozno do samog dna koruptivne piramide. Vrhunski belosvjetski hohštapler, od pomne vanjštine pa do sveukupnog djelovanja
- nesretna zapisničarka JK, koja se bajkovito preko noći pretvorila u našu, a bogme i svjetsku lidericu, i što je najgore u to i grčevito vjeruje još uvijek. valjda još jedino ona. Nijedan bitan potez ne može i ne smije povući jer bi istim zarezala u debelo koruptivno tkivo koje je IS iskreirao i biračka mašina bi se urušila, jer funkcionira po jednostavnom principu kolko para tolko glasova
- opozicija, koju nemreš uloviti ni za glavu ni za rep, jedan dio neskriveno žudi za vlasti (HNS) i pametan je i sposoban do bola, jedino što to glupi birači ne prepoznaju, bar ne u dovoljnim količinama, za ostvarenje ogromnih ambicija vodečeg dvojca na pariće, drugio dio (SDP) je toliko intelektualistički elitistički superioran da bi ga u stvari trebalo lijepo zamoliti da preuzme odgovornost, kako se to moderno voli reći, pa će malo razmisliti o tome, ali molim da ne bude prenaporno
-uloga novog Predsjednika koji je nevjerovatnom brzinom zagubio Novu Pravdu u bespućima svojih gospodarskih savjeta, ako se malo i spomenu ti nesretni sindikati i radnici to je toliko blago i marginalno, da se poima kao nevoljko ispunjavanje dobrog odgoja tipa red je.
- i last ali ne least, sva silina lokalnih šerifa i tajkuna, veće ili manje moći, nastalih pod plaštom ove ili one poltike, Bogu svejedno, najeminentniji predstavnici vrste Bandić, Glavaš, Kerum., Kalmeta, Milinović, Jakovčić, Riječka škvadra, izvinjavam se svima koje sam ispustio

Tko je glasao

Retoricko pitanje koje nema

Retoricko pitanje koje nema pravi odgovor, jer bi isti zauzeo sav raspoloziv prostor na serveru.
Odgovor bi i mogao biti: Mi. mi smo krivi. Ali kakve veze ima odgovor ukoliko se nitko ne obazire na njega.
odgovor bi mogao biti u zamrzavanju te potom oduzimanju sve nelegalno stečene imovine, a to je pa, recimo sve prekoo 700 000,00 €. zacijelo je i ova cifra mimo granica zdravog razuma, no, 'ajmo odnekud početi.
Zamrznutu imovinu ukoliko se utvrdi nepravilnost, ha a tko bi to utvrdjivao i to je pitanje, oduzeti i vrtaiti u posjed ostecenika, a to je u ovom slucaju narod, a nakon toga bi krenio domino efekat i ubro bi nasi tajkuni bili gdje im je i mjesto.

Tko je glasao

Srbija, srpska državna

Srbija, srpska državna vlast je, pored četiri rata u malo više od 100 godina, svom narodu naposljetku podarila i takav zakon!
Hrvatska državotvorna vlast svom narodu nije. Zastrašujuća činjenica jeste da je hrvatski narod u tim istim ratovima pogibeljno krrrvarrrio za tuđi račun, za I svjetskog za svjetske sile i pod K&K, u II svjetskom na dvije strane, pod ustaškim i partizanskim stijegom, na koncu za račun komunista, napose u domovinskom ratu , za račun Tuđmanovih 200tinjak obitelji???
U glavnom dok su se drugi bogatili, hrvatski narod i građani, napose hrvatska je mladost, ginula je i krvarila. I blago onima koji su svoje živote položili jer ne moraju gledati kakva im je država danas. Žalim one koji su još živi , napose ratne veterane, osobe s tjelesnim i psihičkim oštećenjima koji moraju gledati u što im se država pretvara. Gledaju i rođenim očima da ne vjeruju, gledaju i dok ne puknu,iz očaja, ruku na se dignu. Za to isto vrijeme , a predugo to traje(15tak godina) vlastodrpidršci drpaju i dižu novac s državnog računa i prebacuju, Bog zna, kuda sve.
Možda onuda kuda idu divlje svinje?
Dokle će ovaj narod samo gledati svinje?

svakim danom sve više znam da ništa neznam

Tko je glasao

Hvala @erpe, posebice na

Hvala @erpe, posebice na poslijednjem odlomku. Njih i svi oni koje nisi spomenuo bi se trebali izvinuti ili bi možda bilo bolje da nekim MUPovac, može i specijalac, izvine ruku na leđa pa ravno u bajbuk. Ma svi od reda k Polančecu. Tribalo bi sjedište vlade i Sabora premjestiti u Remetinec. Tako da se narod opet može u miru i u štrajku sakupljati na Markovu trgu:)
Ovako se narod može šetati Markovim trgom samo u koloni po jedan. U ostalom zašto važi zakon kojeg je dao u ime vlade u Sabor sam Sanader. Triba to ukinit. Ajde barba Luka ukidaj ili Sanaderu pristupaj. Pristupljuj radije barba , bolje da pristupljuje samo da ne pljuje dok govori na poslu. Slugu pokornog, pokorno molim da iza govornice dostavi kišobran i otvori.

svakim danom sve više znam da ništa neznam

Tko je glasao

@erpe Prvo, griješite što

@erpe
Prvo, griješite što jedino vidite velikosrpski hegemonistički nacional-šovinizam, ali nikako da primjetite velikohrvatski separatistički nacional-šovinizam.
Ta dva nacional-šovinizma su za sve vrijeme postojanja Jugoslavije pothranjivala jedan drugi.
U prijelomnom vremenu za oba naroda pojavili su se nacionalni lideri koji su u cilju dolaska na vlast i održavanju svoje svevlasti vrlo vješto zajahali svaki svoj nacional-šovinizam.
Drugo, ne može se govoriti o nametnutom ratu u uvjetima kad predsjednik Sabora izjavljuje da je "rat šansa koju ne smijemo propustiti", uz neprekidno mlataranje o "stvaranju države", kao da Hrvatska nije bila država i posebno pogubnoj tezi kako "nema države koja nije u krvi stvorena, pa Hrvatska ne može biti izuzetak".
Treće, rat jest dogovorem i to radi provođenja Milošević-Tuđmanovog projekta "Humano preseljenje naroda i razmjena teritorija", što je bio eufemizam za izgon Srba iz Hrvatske i podjelu BiH.

Tko je glasao

Ptico garava, Hrvatska se

Ptico garava, Hrvatska se mogla stvoriti i bez krvi da nije bilo JNA i paravojnih postrojbi poznatijih kao četnika, sljedbenici đenerala Draže znaš već kojeg jer ti jedna njegova slika sigurno visi iznad uzglavlja. Ili mu brada iz podruma viri među arsenalom oružja. Slovenci i Hrvati su koncem osamdesetih pokušavali pronači mogućnost mirnog razdvajanja koje im je Ustav iz 1974 garantirao. Kada su mogli Česi i Slovaci ne vidim da se isto nije moglo dogodoto i na ovim , nekad našim zajedničkim prostorima. A šta nebi moglo?No izvijesni glavati, sijedih vlasi, koji je imao naviku govoriti mrko, uvijek s malo podignutom bradicom i tako neodoljivo podječao na čelavog Musolinija te su ga mnogi zbog toga prozvali il piccolo duce. Isti taj se dernjao: "Nitko ne sme da vas bije". Njemu se živo jebalo za Ustav iz 1974 koji je garantirao mogućnost razlaza tadašnjih Republika ali se taj lik odlučio umjesto garancija Ustavnih na granatiranje Vukovara. ČOVIJEK UMRO U ZATVORU Međunarodnog suda u Den Hagu prije nego li mu je dokazana krivica.I po tebi ispade nevim. Malo morgen! Ne znaš ti ptico garava što to znači kad takav lik naredi da se ubije grad.
Na koncu tog izjednačavanja krivnje žrtve i agresora mi se stvarno več popelo na vrh nbava kua.
Stoga , ne grakči, bez veze , prico garava, nikad ti iz pepela nećeš niknuti, a ako i poletiš možeš lijepo tamo daleko al ne blizu mora već preko Drine...... Ovdje u Hrvatskoj imaš manjinska prava a umalo da si dobio i pravni legtimitet kroz zajednice općina što, zahvaljujuči gđi Vesno Pusić , nije prošlo. I to bi trebalo biti dovoljno. Ili opet priželjkuješ balvan revoluciju? MA NEMOJ DA TI JA ZASVIRAM ONU OD BLAŠEVIČA, nije balada, ni ona o soliteru već najobičniji marš, more marš! mrš!
Gumo jedna, nemoj da mi padne mrak na oči, ionako će da me ukori zbog prostota i ružnih misli ali jebiga.... Emotivac, pa još i dalmoš i krv uzavri. Ali sve se svodi na verbalno. I na koncu čestitam na pobjedi Đokovića. Sportski dobiveno: Svaka čast ma koliko bolno bilo. Međutim na gornjem upisu mogu samo da ti poručim: MA SRAM MOŽE DA TE BUDE!

svakim danom sve više znam da ništa neznam

Tko je glasao

cehoslovacka se rastavila u

cehoslovacka se rastavila u dvije godine.

ovdje se pokusalo rastaviti u dva mjeseca. da ne govorimo o tome da nitko nije imao pojma kako se te stvari rade.

I tako smo zaglibili.

biti ce zanimljivo vidjeti mladiceve dnevnike...

Tko je glasao

bilo bi sasvim dovoljno

bilo bi sasvim dovoljno vidjeti đenerala Mladića, pred sudom i da ne crkne prije presude!

svakim danom sve više znam da ništa neznam

Tko je glasao

".....Treće, rat jest

".....Treće, rat jest dogovorem i to radi provođenja Milošević-Tuđmanovog projekta "Humano preseljenje naroda i razmjena teritorija", što je bio eufemizam za izgon Srba iz Hrvatske i podjelu BiH...."
Dokaži tu tvrdnju !
Bolje nemoj jer ćeš samo nadrobit još gomilu gluparija.

Bert

Tko je glasao

".....Treće, rat jest

".....Treće, rat jest dogovorem i to radi provođenja Milošević-Tuđmanovog projekta "Humano preseljenje naroda i razmjena teritorija", što je bio eufemizam za izgon Srba iz Hrvatske i podjelu BiH...."
Dokaži tu tvrdnju !
Bolje nemoj jer ćeš samo nadrobit još gomilu gluparija.

Bert

Tko je glasao

Dokaži tu tvrdnju ! Udio

Dokaži tu tvrdnju !
Udio Srba u ukupnom stanovništvu RH prije rata 11,70 %, udio Srba u ukupnom stanovništvu RH danas 4,50 %.
A da se MZ nije umiješla BiH bi danas bila svedena samo na "zemljicu Bosnu" (oko 20 % BiH s isključivo muslimanskim stanovništvom), 55 % BiH bilo bi pripojno Srbiji i 25 % bi bilo pripojeno RH.

Tko je glasao

ne može se govoriti o

ne može se govoriti o nametnutom ratu u uvjetima kad predsjednik Sabora izjavljuje da je "rat šansa koju ne smijemo propustiti"

jel može neki dokaz ovog navoda? (ime prezime, mjesto i vrijeme kada je to rečeno, po mogućnosti link na neko mjesto gdje se ova tvrdnja potvrđje)

Tko je glasao

jel može neki dokaz ovog

jel može neki dokaz ovog navoda? (ime prezime, mjesto i vrijeme kada je to rečeno, po mogućnosti link na neko mjesto gdje se ova tvrdnja potvrđje)
Ne nije Franjo Tuđman spominjao "200 obitelji", ne nije lupetao o "stališima" u hrvatskom društvu, ne nije rekao da je m"srećan što mu žena nije ni Židovka ni Srpkinja", ne nije rekao da "će nastaviti tmo gdje su ustaše stali 1945. i istjerati Srbe iz Hrvatske" ....
Znaš li ti kolike su tisuće stranica s kompromitirajućim izjavama nestale s neta u zadnjiuh desetak godina?
Još pred godinu dana su se Murtićevi intervjui mogli naći na desetak mjesta, probaj ih danas naći.
Probaj naći integralni tekst pisma Marina Vidića Bilog Tuđmanu. Sutra ćeš tvrditi da toga pisma nije bilo.
A u tom pismu su opisane "djelatnosti" "hrvatskih vitezova", posebno Mrčepa i B. Zadre.

Zato ne zajebavaj!

Tko je glasao

"...Znaš li ti kolike su

"...Znaš li ti kolike su tisuće stranica s kompromitirajućim izjavama nestale s neta u zadnjiuh desetak godina?..."
Na netu može svako izjavljivati i "citirati" što hoće i ne spada u dokaze!
A to što i tih "dokaza" više nema na netu ti je glavni dokaz?
"Zato ne zajebavaj!"

Bert

Tko je glasao

naveo si citat i očekujem

naveo si citat i očekujem da ga potkrijepiš nečime, NE MOŽE tvoje osobno mišljenje biti interpretirano kao nečiji citat ili kao činjenica

dakle, ili je citat ili nije, a ako je onda ima datum, vrijeme i tko je to točno rekao i gdje

lijepo molim tih nekoliko sitnih detalja pa da idemo dalje

p.s. uvijek postoji i šansa da se ispričaš, znam da je minijaturna ali možda bi trebao probati, nije teško

Tko je glasao

Velikosrpski nacionalizam

Velikosrpski nacionalizam zamotan u jugoboje unitarizma je bila esencija bivše države, koju su Srbi smatrali ekskluzivno svojom, ali isti se totalno povampirio pojavom Miloševića koji je homogenizirao sve Srbe u tadašnjoj državi, mitinzi istine, događaji naroda sve se to odvijalo u Jugoslaviji i to je išlo tako daleko da su na kraju u Kninu vrištali Račanu da je ustaša. Stoga je jednostavno faktički netočno da su oba nacionalizma istovremena i podjednaka, pa onda po toj logici i jednako kriva, ta teza može nekom poslužiti samo za umirenje ne znam čije grižnje savjesti, i ništa drugo.
Što god tko i gdje rekao, Srbija je kroz JNA i svoje četničke paravojske, a koja je oduvijek bila pod srpskom supremacijom, napala i razarala Hrvatsku, dakle priče o dogovorima su samo puste priče, tipa da nije bilo njih i dalje bi lijepo i složno živjeli, e pa ne bi, možda bi se samo civilizirano rastali.
Uostalom jedini i osnovni nesporazum ležao je oduvijek u činjenici da je Hrvatska tražila izlaz iz Jugoslavije, nažalost i krivi, a kad je našla pravi, krvavo ga je platila tisućama života. Dok je, ponavljam, Srbija istu smatrala ukupno svojom i samo svojom državom, na kraju su to shvatili i u drugom oku, a najnovije i ne krajnje, to je rezultiralo odlaskom Kosova, i tu je kraj priče.

Tko je glasao

@erpe Za svekoliko

@erpe
Za svekoliko uništenje Hrvatske krivi su Hrvati-idioti, oni koji koji će svaku glupost i svako zlo počinjeno s hrvatske strane amnestirati, pronalazeći krivce za zlo i nedaće uvijek i jedino u drugima.

E pa u Južnom Tirolu gotovo dvadeset godina nije se samo vikalo "ovdje je Austrija", praštale su bombe, minirani gospodarski objekti, mostovi, dalekovodi .... ubijani karabinjeri, vršeni atentati, tražilo se odvajanje Južnog Tirola od Italije i njegovo pripojenje Austriji.
Među teroristima su uz Tirolce i Austrijance bili i brojni Nijemci ...
I?
Jel' zato R Italija poduzimala vojne akcije ili pokušavala istjerati svoje držvljane Austrijance?
Ne, strpljivo se pregovaralo i našlo mirno riješenje, Južni Tirol dobio je autonomiju.
Time je Italija pokazala snagu a ne slabost.
A što je pokazala RH izgoneći Srbe iz Hrvatske?
Državni teror!

Tko je glasao

Što se tiče strpljivosti i

Što se tiče strpljivosti i pregovaranja, s nacionalističkim kninskim luđacima, koji su izludili tamošnji živalj orkestriranom beogradskom primitivnom propagandom rts, duge i slični pamfleti, podsjetio bih samo da je onaj već pomalo zaboravljeni zubar s ekipom hladno odbio Z-4 koji je nudio više autonomije od Tirolske, jer je vožd imao u glavi samo veliku srbiju i ništa drugo.
S druge strane u Gorskom Kotaru nikada nije bilo nikakvih problema, dapače miran život i u tim teškim vremenima normalno se odvijao, a Srpski narod se nije dao isprovocirati mada su to ekstremisti pokušavali.

Tko je glasao

Što se tiče strpljivosti i

Što se tiče strpljivosti i pregovaranja, s nacionalističkim kninskim luđacima, koji su izludili tamošnji živalj orkestriranom beogradskom primitivnom propagandom rts, duge i slični pamfleti, podsjetio bih samo da je onaj već pomalo zaboravljeni zubar s ekipom hladno odbio Z-4 koji je nudio više autonomije od Tirolske, jer je vožd imao u glavi samo veliku srbiju i ništa drugo.
Ti znaš nešto što ja ne znam, pardon, nešto što nitko u Hrvatskoj ne zna, da je netko pregovarao s predstavnicima hrvatskih Srba, pa ako već ne prije kninske pobune, onda bar nakon nje?
Da je netko pregovarao sa Srbima u Istočnoj Slavoniji, ako ne prije, a ono prije oružanih sukoba oko Vukovara?
Bahati "hrvatski državni poglavar" čuti nije htio ni za nekakve oblike kulturne autonomije, a kamo li političke, on je u Norvalu preuzeo obavezu "lustriranja" hrvatskih Srba i on je toj obavezi sve podredio.
Ustaška bulumenta kojom se okružio tome je pljeskala.
Ili ti misliš da se sa Srbima moglo pregovarati pod mottom "nastavit ću tamo gdje su ustaše stali 1945., istjerat ću Srbe iz Hrvatske", kako je to svjedočio Edo Murtić u svojim intervjuima "Novom listu" i "Blicu"?
Plan Z-4, na koji je Tuđman pristao, je uslijedio tri godine poslije praktičkog završetka rata u Hrvatskoj, kao pokušaj diktata MZ, a koji bi s Hrvatske strane mogao potpisati samo potpuno lud čovjek, u tom planu se radilo o uspostavi srpske države na hrvatskom teritoriju, a ne političke autonomije za Srbe u Hrvatskoj.

S druge strane u Gorskom Kotaru nikada nije bilo nikakvih problema, dapače miran život i u tim teškim vremenima normalno se odvijao, a Srpski narod se nije dao isprovocirati mada su to ekstremisti pokušavali.
Goranski Srbi iamlisu dvostruku sreću, njihovo vodstvo je bilo sklonij mirnom riješenju prroblma, a na čelu policijske uprave bio je čovjek istih shvaćanja kao i Josip Reihl Kir, koji je obećao tamošnjim Srbinma, koji su mu sami priznali da nisu ništa slabije naoružani od "braće" u Kninu, da hrvatska policija do političkog rješenja problema neće ulziti u njihova sela niti im oduzimati oružje, zauzvrat oni neće pristati ni uz kakvu pobunu, a pogotvo ne oružanu.

Pregovori imaju smisla prije oružanog sukoba, jer predstavljaju mogućnost da do njega i ne dođe.
A Tuđman je poduzimao sve da do oružanog sukoba dođe.

Tko je glasao

Plan Z-4, na koji je Tuđman

Plan Z-4, na koji je Tuđman pristao...
Nije pristao, pristao je samo primit ga i razgovarat o njemu, a Srbi niti to.

Tko je glasao

A Tuđman je poduzimao sve

A Tuđman je poduzimao sve da do oružanog sukoba dođe.

Nego kaj, on je organiziral balvane i pucanje po našoj policiji. Srbijanci su prije prvih izbora več vikali ih neče priznat, a isto tak ni izlaz iz federacije.

Tko je glasao

ko jučer se sjećam kad je

ko jučer se sjećam kad je jedna vikala u uredu da nikad kuna neće ući u njenu ruku. sad joj ih nije dosta.

My Soul

Tko je glasao

Ne razumijem, od strogo Vi

Ne razumijem, od strogo Vi do strogo Ti, je li to zbog osjećaja drugarstva ili nervoze ili.......... No dobro, dnevnik koji pokušavamo komentirati odnosi se na uzroke postojećeg katastrofalnog stanja, jasno onako kako ih mi vidimo svojim očima, a ovaj uzrok koji smo polemizirali je samo jedan od navedenih, s moje je strane isti iscrpljen i daljnje polemiziranje bi bilo u potpunosti kontraproduktivno.

Tko je glasao

Feniks, Tebi fali u memoriji

Feniks,

Tebi fali u memoriji par dobrih godina no možda i ne , no to moraš sam znati. Događaje u Srbiji od 83. pa do 99. jednostavno ignoriraš.
Zbog čega se vrtiš u vremenu prije i poslje tog vremena, a plus toga skrečeš temu na druge države.

Tirol je bil dio Austrougarske, a krajina nije nikad pripadala Srbiji. To je bio dio Dalmacije, a ime je dobila po vojnoj krajini.

Tko je glasao

Žalosno,ali istinito je da

Žalosno,ali istinito je da smo si sami krivi za sve.Nevjerovatno je da smo samo u nepunih 20 godina uspjeli čitavo društveno bogatstvo upiopastiti,a ono ipak nije bilo malo,obzirom da smo iz predratnog fedualizma prije Drugog svjetskog rata,uskočili u zemlje u razvoju,a po obrazovanju imali sovjedobno i svjetski rekord po broju studenata i broju ljudi koji su pohađali osnovne škole.I ne samo to,zadužiti još i unuke i praunuke s enormnim kreditima za ništa. Krivnja je u našem mentalitetu,kako svi već opažaju,koliko podaničkom ,koji je tako dobro Menzl opisao u filmu "Služio sam engleskog kralja",gdje starac sublimira našu tragedije,egocentričnost i megalomaniju :" Mi smo u dvadesetom stoljeću opsjednuti da vidimo slavu u sebi samima ,a sramotu u onim drugima-to je razlog kako zbrka počinje !".

Tko je glasao

Žalosno,ali istinito je da

Žalosno,ali istinito je da smo si sami krivi za sve.

sorry, ali ova tvrdnja apsolutno ne stoji. nismo mi sami krivi za sve, već su krivi Oni koji imaju svoje ime i prezime. Mi koji imamo samo ono što smo stekli svojim rukama, mi nismo krivi. Do 2000. godine bismo možda i bili krivi, jer smo, eto, pogrešno birali, no kad su bili izbori 2000.pa izabrani svi ostali na vlast, koji nisu bili prethodno, a ništa se nije promijenilo, znači da nismo krivi mi birači, već da je zlo i lopovština univerzalna i da nema stranačku pripadnost, već svoje IME I PREZIME!!! dakle, ja koja sam pošteno radila i živjela proteklih 20 godina, ne prihvaćam tuđu odgovornost ni bilo što tipa kolektivističkog načina svijesti, kakav smo imali do DR-a. Sad se točno znaju imena lopova. To što nitko nema petlje izreći ime i prezime onog jednog jedinog glavnog krivca za s(r)tanje u državi, a koji još uvijek živi u nekoj rupi i uživa plodove rada otete iz ruku malog hrvatskog čovjeka, to je drugi par rukava. To je samo jedno ime i prezime i utjelovljenje je elementarnog zla, moglo bi se reći hodajući primjerak đavla na zemlji i valjda će tako i završiti. On i njegova ekipa. Sorry, ali u tu ekipu mi mali ljudi ne spadamo i kraj priče!!!

My Soul

Tko je glasao

Pogrešno, mila dušice,

Pogrešno, mila dušice, krivi smo djelom i mi sami jer smo im dozvolili. Pritom mislim na građane Hrvatske kao i na građane Srbije. Krivci jesu uvijek na vlasti jer oni upravljaju javnim dobrima i dodnose političke i sve druge odluke u ime nas poreznih preplatiša i svih građana. Valjalo je odmah mjenjati biračke navike kada se vidjelo što to novoizabrane vlasti s obje strane Drine namjeravaju uraditi, pogotovo one autokratske, kojima nije trebali biti dozvoljeno da rade s našim životima kao da smo stoka sitna zuba. Oni su odgovorni za preveliki broj poginulih s obje strane. Napose, najodgovorniji nisu kažnjeni za Vukovar, Škabrnju, Srebrenicu, Plitvice, ali i za Osijek, Raijhar Kira i mnoge druge koji su mlatretirani ili pobijeni od strane hrvatskih protuha i proustaša. Žali Bože života mladih, žali Bože invalida ratnih i žali drago Bogo majki sa svih triju strana gdje se ratovalo. Svaka se kao Marija morala čutiti i svaka će do konca života s tim križem ili polumjesecem morati živjeti.
U ratu uvijek stradaju nevini i sve se završava krvlju. Kao što se događa u svim revolucijama pa čak i onoj seksualnoj revoluciji:)
Stoga Tebe , mila dušice, možda počnem cijeniti jer nisi jedina koja je u HDZu čestita i poštena ali upravo su svi Tebi slični trebali odavno odbaciti stranačku stegu i glasati po svojoj savjesti a ne da vođe donose sve odluke i za ništa ne pitaju ni članstvo pratije a za sve nas ostale građane da i ne govorim. Osim ma prvim izborima ta nezadovoljna većina uredno nije izlazila na izbore i zato su suodgovorni i krivi što su dozvolili.
Mi nismo imali vremena za kupnju jahti kao ne spomenuti u Tvom vrlom tekstu a ni za druženje prijateljima raznom i glupavim manekenkama. Opisano stvarno , nažalost, postaju " stupovi društva" Evo, za primjer ove godine se organizira , između ostalog i tribina na temu Vlado i Simona Gotovac vs Ante i Simonica Gotovac. Činjenica da za ove potonje svi znaju a da se Vlade Gotovca rijetko tko uopće sječa( čast iznimkama vrlim) a kamo li da poznaju njegov rad i ostavštinu, mene osobno, ta činjenica dovodi do ludila. Pjesnik, književnik, esejist, orator ,borac za ljudska prava ali i pravednu Hrvatsku, nekada moralna, etička politička i svaka druga vertikala koji je danas potpuno nepoznat mladima, dok se spomenuti stupovi društva zajedno s državom urušavaju, u po svemu sudeći u nepovrat. Sodoma i Gomora! Treba nama tresnuti o dno dna,pa da se ponovo izgrade nove vrijednosti civiliziranog društva jer je ovo naše mafiokratsko i do zla vraga korumpirano društvo , zahvaljujući preživjeloj šaci jada, državotvornog i u vlastita prsa busajućih pojedinaca od kojih mi se povraća i bez napada Crohnove bolesti. To je miserere, sam za sebe , kao što vlastodrpidršci već dvadeset godina rade samo za sebe i svoje džepove! O onima prije devedesetih da i ne zborim. Nekada falši komunisti, lopovi i tati, devedesetih su se uredno učlanili u HDZ i od tada nastavljaju s dobro uhodanim navadama. Sve na štetu roda nam hrvatskog i svih sirotih građana , sirotih s ovakvom izvršnom vlasti, sirotih dihom dok je na čelu katedrale duha Hlo, sirotih dok im tusti Šuker državne financije vodi a Šuker koji je golove zabijao ni nogometnu akademiju ne može da otvori. Časna iznimka je predsjednik Ivo Josipović koji je u kratko vrijeme postavio nove standarde. Pitanje je koliko će svojim autoritetom, koji tek treba izgraditi, uspjeti doći do sivih stanica u mozgu ostalih predsjednika vlasti s obje strane Markova trga, ali i do Jasne Omejec koja se u mnogome razlikuje od one osobe koju sa upoznao kao suradnicu Vlade Gotovca.
Stoga govoriti o bilo kojoj vlasti je iluzorno dok se iz temelja ne promjeni politička garnitura bez obzira dali je iz pozicije ili opozicije. Jednako nevalja. I jednako su obje garniture nesposobne raditi za javno dobro. Neki i ne žele pa rade samo iz sjene. Ili iz Bosne i Hrzegovine.Trebalo bi da svaki dan uzimaju tri puta dnevno dozu statuta Dubrovačke republike kako bi im u krvotok do mozga došla ona o javnim i privatnim poslovima. I trebalo bi te na vlasti češće mjenjati . Kako i šporke gače. Ma kakvi svake četri godine. Svaki misec ma, ko treba i svaki dan. Inače se usmrde. Ko i sve seronje. Zato ja radije govorim o Vlasti nego o vlasti i vlastodrpidršcima. Vlasta je prpošna kao i svaka lasta i nije mi uopće važno kao se preziva i kojeg je roda i naroda, ni koje je boje kože. Važni je da ima dvije cice, prirodne, da je žensko i da nije premjerka. Ni Angela ni Jadranka. Ova me potonja uzbuđuje samo i isključivo svojim uradcima svakodnevnim i dovodi do ludila i dok je gledam visi li mi visi , međunožni , visuljak. Neće ni da mrdne. Stupio u štrajk. Kako i nebi. Ali kad zaleprša ulisama moga grada Vlasta, Marina, Vesna ili bilo koja ženska krasna. Visuljak se budi i za čas stoji. Samo mi stoj. Što ćeš dušice mila, Balkanska posla.... Balkane , Balkane, Balkane moj, budi mi silan i dobro mi stoj!
E, upravo na taj nbavi kua svi su mi se svi od reda vlastodrpidršci popeli na vrh istoga. Bez obzira dal se rado o lokalnim ili državnim, ponajprije državotvornima. Sve ista tvorevina. Poput tvora. Isti smrad! Nismo istu Hrvatsku sanjali. Ova koju su nam servirali jest nočna mora. A nigdje zore da zarudi!

svakim danom sve više znam da ništa neznam

Tko je glasao

GLAMBAY, Nevjerovatno je da

GLAMBAY,

Nevjerovatno je da smo samo u nepunih 20 godina uspjeli čitavo društveno bogatstvo upiopastiti,a ono ipak nije bilo malo,obzirom da smo iz predratnog fedualizma prije Drugog svjetskog rata,uskočili u zemlje u razvoju,a po obrazovanju imali sovjedobno i svjetski rekord po broju studenata i broju ljudi koji su pohađali osnovne škole.

Čudno da su svi ti fakultetski stručnjaci iz jugoslavije u politici.

Vjerojatno nisu zavrijedili svoje diplome, a može biti da to školovanje i nije bilo tak kvalitetno.

Tko je glasao

Pročitah dnevnik i

Pročitah dnevnik i komentare.Čitam i mnoge slične dnevnike koji nabrajaju, detektiraju i ustanovljavaju JAD Lijepe Naše pa i traže rješenja.
Vidim analitičke kvalitetne dnevnike ali i dogmatske pa čak i dnevnike koji ciljano a možda i plaćeno generiraju daljnje propadanje.
Navode se razni uzroci sadašnjeg stanja, od stoljeća sedmog, višestoljetnih prilagodbi i otporu okupatorima do ustaša,masona, Kosa, Udbe, nepismenosti naroda, bijega ili neučešća intelektualaca.
Svi se uglavnom slažemo sa činjenicom da nam je država loša i da krupnim koracima kreće u totalni krah a narod u ropstvo.
Svi smatramo da treba maknut vlastodršce.
Mnogi se pitamo kakav smo mi narod i zašto smo takvi, odgovora je raznih; što čine naši "pošteni intelektualci" za boljitak......
Predlažu se i razna rješenja tipa "moralo bi,trabalo bi,generalni štrajk, referendumi, kuka i motika,seljačka buna, terorističke metode..."
U sličnim slučajevima, u povijesti, bi jače države -krenule u rat!
Napast i okupirat nešto zbog "obrane" nacionalnih interesa?!
Trenutno to odrađuje USA.
Mi nismo tog kalibra a i nije mi cilj navoditi na takva rješenja.
Pokušavam shvatit stanje stvari i rješenja, a kako sam razum potrošio,
OKREĆEM PILU NAOPAKO !! Slijedi deimos i phobos:
1.Postoji li i da li je ikad postojala Lijepa Naša ili smo ju umislili ?
2.Ako da, da li je uopće uništena ili je tako uvik i bilo?
3.Možda NAROD želi UPRAVO OVAKVU državu!
4.Možda je narodu zapravo dobro pa samo prolazi pored onih miljun
nezaposlenih,sirotinje, nezbrinutih i potlačenih?
5. A što je to BOLJE i treba li nam to navodno bolje?
6.Država nam je kakva je i kakva mora bit, puna prirodnih ljepota
i zgodnih,pametnih i gostoljubivih ljudi!

Dobro, dobro, ne vičite, iden sad u psihijatrice.
Ponit ću joj mito- malo cvića i čokoladu jer je zadnje dane malo depresivna ! Prošli put mi je u dijagnozu napisala "a.huxley vulgaris".

Bert

Tko je glasao

bravo Bert! Meni moja

bravo Bert!
Meni moja phsaykica napiše svaki put Morbus Chronus, psihosis, politikus vulgaris kronikus, izgubienzis totalis. Fumando, perpetuam!

svakim danom sve više znam da ništa neznam

Tko je glasao

Politika bijega od

Politika bijega od konkretnih proizvodnih i usluznih djelatnosti se vec genetski reproducira.
Tko treba i od cega financirati te silne filozofe i politicke naucnike - nemam pojma.
Moji favoriti - navala studentarije:
Filozofski fakultet: 33.018 prijava na 1710 mjesta.
( jaje ili kokos? E to je najbitnije i najperspektivnije rijesiti u Hrvatskoj)
Novinarstvo- Fakultet politickih znanosti:
2854 prijave na 160 mjesta
( novinare otpustaju na dnevnoj bazi, sve se seli na web)
Svejedno interes je veci za žižekologiju:
Politologija: 3101 prijava a primaju 160 studenata
Elektrotehnika i informacijska tehnologija:
2907 prijava a primaju 640 studenata.

Tko je glasao

http://www.tportal.hr/vijesti

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/76121/Mala-zemlja-za-veliki-odlje...
mislim da stalno naglašavaš problem oko filozofskog
Normalno je da što jeftinije idu naučiti strane jezike
(katedre filozofije i socijologije su zanemarivo male)

na koncu tu kod nas jedino i ide prodavanje magle i retorike

Imamo pametnu djecu, sada ćemo i to uništiti školarinama umjesto da to dobro naplatimo u slučaju odlaska.

Tko je glasao

mozda je g-newsu najveci

mozda je g-newsu najveci problem sto kod upisa na filozofski moras imati najmanje 130 IQ!?:))

Tko je glasao

Jeste li sigurni da je za

Jeste li sigurni da je za upis na filozofski potreban najmanje 130 IQ, jer poznajem ljude koji imaju puno, puno manji IQ ali su bez problema upisali filozofski. Doduše roditelji su im malo boljeg imovnog stanja. Rekao bih za upis na bilo koji faks samo pošalji roditelje, ako su dobrog imovnog stanja, a ako nisu samo ti nebo i čista sreča mogu pomoči.

Tko je glasao

mozda je g-newsu najveci

mozda je g-newsu najveci problem sto kod upisa na filozofski moras imati najmanje 130 IQ!?:))

Imas pravo zato ne vjerujem da se i jedna drzava izvukla iz bankrota bez izvoza.Ali ti tvoji ultrahiperpametnjetovici ljubomorno ne izvoze svu tu silnu pamet vec godinama.
Tako ti je to kad dozivis nirvanu i izdignes se iz materijalnog svijeta.Meditiras na drvetu i niti si gladan, niti ti je hladno, niti vruce, pa te ne brine ako nemas placu posao i prljave papirice i plastiku koju ovi sa IQ 65 zovu - novac.
Nemoj se zato ljutiti na nas glupane koji su preplitki da bi zivjeli u oblacima ( pardon, duhovnom svijetu.)

Tko je glasao

Kod nas pali taj od 65, ako

Kod nas pali taj od 65, ako ti je viši odmah poduzmi nešto u obrnutom smijeru da ovdje možeš preživjeti jer je tradicija sječe u punoj sezoni zadnjih 40 godina.

Turbo folk kultura pokazuje pravi sjaj uspješnog razvoja prostora i gradova
Istina je da oni obrazovaniji prije su pridonjeli ovom cvjetanju

Pojedine djelove svjetskog mora, a time i Jadranskog, napadaju dvije vrste algi roda Caulerpa koje su izrazito agresivne......
Ako želimo pratiti širenje ove alge i utvrditi uspješnu strategiju nadziranja i borbe protiv njezina širenja, potrebno je da svi sagledamo težinu ovog problema....
Ako slučajno otkinete dio alge, ne pomažite njenom širenju, ne bacajte ga u more, stavite ga u vrećicu, a na obali u posudu za otpatke

http://www.volim-losinj.org/zastita_mora/predavanje_s_raspravom_o_zastit...

Tko je glasao

Oni obrazovaniji u našem

Oni obrazovaniji u našem društvu najviše su pridonijeli propadanju i izvrtanju moralnih načela, od upisa na faks, samog studiranja, zapošljavanja, programa na HRT itd. Što obazovaniji to manje moralan, umjesto obratno što obrazovaniji to moralniji.

Tko je glasao

voda, moralnost se ne stjece

voda, moralnost se ne stjece obrazovanjem niti se njime gubi.
drugi oblici socijalizacije( primarna obitelj i zivotno okruzenje) su daleko vise presudni za neciju "moralnost", nego sto je to samo obrazovanje.
no, cinjenica je da su obrazovaniji na bitnijim pozicijama u drustvu nego li neobrazovani i da su zbog toga vise izlozeni raznim nemoralnim izazovima nego li oni drugi.
opcenito mislim da se moralnost ne moze zasnivati samo na svijesti ili savjesti pojedinca vec prvenstveno na postojanju zakona koji strogo sankcioniraju svaki oblik nemoralnog ponasanja.
u drzavi koja nema zakone ili u kojoj se ti zakoni samo selektivno primjenjuju, kao u ovoj otuznoj nasoj, "moralnost" je svedena samo na tu subjektivnu savjest i odgovornost, te zato i imamo ovu poplavu amoralnosti.
narocito u politici!

Tko je glasao

Točno tako moralnost se

Točno tako moralnost se stječe u obitelji iz koje djete odlazi moralno ( ako je steklo maoralnost u obitelji ) ili nemoralno, dolazi na faks i susreče se sa nemoralnošču koja je već poprimila osobine normalnog stanja. ( nemoralni profesori, kolege itd. )U takvom okruženju i najmoralniji postaju nemoralni i ne primjetivši kada im se to dogodilo.
Obrazovaniji bi trebali biti moralniji od manje obrazovanih a ne suprotno, zar se u školama ne treba podučavati moralnosti ili možda ne? Što se čovjek više obrazuje sve je podložniji nemoralu, jer je sve više u doticaju sa njim. Žalosno, ali istinito. Naša prosvjeta umjesto da našu budučnost uči moralnim vrijednostima, svojim primjerima uči ih nemoralo, pa ti mladi ljudi dolaze u društvo sa krivim stavom prema društvu u cijelini.
Moral i treba biti subjektivna savijest i odgovornost, jer sami trebamo procijeniti što je moralno a što ne. Jesu li Amerikanci bili moralni kada im je Zakon dozvoljavao da ubijaju crnce i oni su to radili ili Njemci kada su po Zakonu ubijali Židove?
Točno je da Zakoni trebaju biti moralni, jer oni su ogledalo društva, ali moralne Zakone mogu pisati samo moralni ljudi a ne nemoralni.

Tko je glasao

malčice si sklon

malčice si sklon generalizacijama
takav stav su zastupali recimo crveni kmeri
veliki krimen jest na akademskoj zajednici
ali to ne znači da svi ljudi zloupotrebljavaju svoje znanje
dokaz je da unatoč ovakvim sposbnjakovoćima ipak još uvijek netko liječi, proizvodi, projektira gradi, predaje...
treba napraviti razliku između uglednih "stručnjaka" i običnih Stručnjaka
Turbo folk kultura se rascvjetala kao te alge u moru

Tko je glasao

Nisam mislio na sve

Nisam mislio na sve obrazovane, ali dobra večina spada u tu skupinu. Stručnjaci se djele po svojoj stručnosti na dobre i loše. Dobri su oni , večinom, koji su svoju stručnost stekli učenjem i znanjem, a loši oni koji su svoju stručnost kupili.

Tko je glasao

uglavnom je tako samo je

uglavnom je tako
samo je ipak manje onih koji su (bar do pred desetak godina) svoju stručnost kupili

Masovnost te pojave nije u tome
masovnost je u navikama, prvenstveno navici da je odgovornost kolektivna

Taj "sustav" kojeg napadamo, on je na žalost tragičan u tome što mu je glavan zaštita neodgovornost i kontrola preko stručnih komora ostatka onih pojedinaca koji nisu u institucijama kolektiva

demokratski procesi su počeli,
kao kod male djece otpor na daljnjem koraku a to je
ODGOVORNOST

Tko je glasao

Odgovornost nikako ne smije

Odgovornost nikako ne smije biti kolektivna već samo pojedinačna, jer u kolektivnoj odgovornosti lako je sakriti svoju odgovornost. Kolektivi su tako i sazdani da štite pojedinca unutar kolektiva, što je pogubno za konstruktivnu kritiku.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci