Tagovi

Tko je glavni Kopun u Kukurikavaca?

Nakon još jedne u nizu bizarnih situacija u kojima se našla Vlada RH nakon ostavke sada već bivše ministrice Holy građani se sa doista dobrim razlogom sve češće pitaju tko je formalni a tko stvarni predsjednik Vlade.

Naprosto nije moguće da predsjednik Vlade RH Milanović na predstavljanju novog ministra daje uopćenu izjavu glede nekih velikih projekata koji su već izvjesno vrijeme jabuka razdora, a da već gotovo isti dan drugi član Vlade u vidu prvog potpredsjednika izjavi kako navedeni projekti idu odmah, k tome i uz vrlo simptomatični dodatak kako je njemu dosta igranja vrtića. Što se to uopće događa sa članovima ove očito raštimane Vlade kada istovremeno jedni pričaju jednu priču a drugi nešto sasvim drugo. Više naprosto nije moguće plasirati javnosti priču da se radi o nekom benignom nesporazumu, posebno ako se uzme u obzir da je projekt gradnje hidrocentrale na Ombli bio na listi loših projekata naslijeđenih od bivših Vlada koje odmah treba zaustaviti. Ako su doista već iskorištene sve raspoložive i dakako kvalitetne pozicije za gradnju hidrocentrala na površinskim tokovima naših rijeka, što po Čačiću očito jeste, onda je doista vrijeme i da se počne razmišljati o opravdanosti gradnje ove izuzetno skupe koja zbog složenosti same pozicije i te kako ima veze sa „podzemljem“….

Što se to dogodilo da je za Kukurikavce projekt kojeg su popljuvali kao izrazito loš tijekom izborne kampanje odjednom postao dobar i treba li se već polako hrvatska javnost početi pitati sa čime to prvi potpredsjednik vlade Čačić drži u šaci odnosno ucjenjuje cijelu Vladu i predsjednika Milanovića. Što god bilo očito je da se radi o nečem što u mnogome nadvladava izrazitu taštinu i svakim danom sve veću bahatost samog predsjednika Vlade Milanovića.

Kada se svemu ovome doda i brzinsko uvođenje nekih novih „moralnih kriterija“ za članove Vlade koji se očito selektivno primjenjuju smo na „odabrane“ (neposlušne) jer u istom kontekstu o formalno pravnom statusu prvog potpredsjednika Vlade ne treba posebno govoriti, onda je doista zbunjenost i zgroženost javnosti potpuna. Kako je Čačić svojom izjavom potpuno jasno i nedvosmisleno, ali i javno poručio novom ministru Zmajloviću i premijeru Milanoviću što im je raditi glede projekta Ombla. Po svemu sudeći će ova mala dilema po pitanju tko je glavni „Kopun“ u Kukuriku koaliciji ovih dana postati glavno pitanje i tema za zabavu građana u slijedećem razdoblju.

Ipak, možda ne bi bilo loše da im prije odlaska netko na karti pokaže gdje se točno nalazi Ombla!? Možda onda nešto i shvate!

Komentari

Petešić...

prije petȅh nego kupun, ipak su oni osnovani u restoranu Kukuriku usred Kastva :)

Tko je glasao

glavni

može i ovak: Tko je glavni škopac?

Tko je glasao

Joj nemoj baš tako :))))

Joj nemoj baš tako :))))

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci