Tagovi

Tko će i kada zaustaviti Gazimira Čačića?

Već sam sebi dojadio pišući u nekoliko navrata o nevjerodostojnosti predsjednika HNS-a i kandidata za potpredsjednika buduće hrvatske vlade, no nije lako prijeći preko njegovih povremenih iritirajućih izjava. Razumijem da je primarni cilj osvojiti većinu u Saboru što kukurikavci moraju osvojiti da bi se bar na neko vrijeme riješili štetočine HDZ-a i da bi Hrvatska okrenula mnoge negativne trendove koji je obilježavaju. Međutim, držim da je velika hrvatska tragedija što neki koji pretendiraju na mjesta u Saboru i novoj vladi svojim dosadašnjim radom i ponašanjem to nikako ne zaslužuju odnosno birači su dovedeni u situaciju da i pored privida velikog broja kandidata za Sabor, uistinu nemaju široki i kvalitetan izbor. Previše je starih i potrošenih likova hrvatske politike koje vode ego – tripovi, koji sebe smatraju spasiteljima, koji ako se ne bi kandidirali, „bilo bi to ravno nacionalnoj izdaji“ (Milan Bandić). Ponavljam, što nam novoga imaju za ponuditi i reći a da već nisu rekli, Milan Bandić, Željko Kerum, Dražen Budiša, Anto Đapić, Ivan Jakovčić, Milorad Pupovac, Vladimir Šeks, Miroslav Tuđman i svakako – Radimir Čačić! Ograničimo se na pitanje: TKO i KADA MOŽE ZAUSTAVITI RADIMIRA ČAČIĆA, obraza tvrdog kao đon, bolesno željnog vlasti? Evo što su Milanović i Čačić rekli povodom tog nemilog događaja, odnosno, evo najnovijih izjava povodom uzrokovanja lakše prometne nesreće u teško pijanom stanju varaždinskog gradonačelnika Gorana Habuša (HNS):
NEDOZVOLJENA POGREŠKA
Predsjednik SDP-a i premijerski kandidat kazao je: "Za to nemam ni razumijevanja ni opravdanja i takvo ponašanje neću tolerirati ukoliko budem predsjednik Vlade".
Na njegovu izjavu nadovezao se i Čačić koji se složio s Milanovićem te nazvao to nedozvoljenom pogreškom koju si gradonačelnik ni itko drugi ne smije dozvoliti.
A onda je Čačić sve zamutio kontradiktornim izjavama: prvo je kazao kako svako takvo daljnje ponašanje treba sankcionirati, a zatim je rekao da neće od Habuša tražiti da odstupi već je pozvao građane Varaždina ističući kako bi oni to trebali sankcionirati.
Istovremeno, Habuš ne daje nije sankcioniran nego je stavljen na listu kandidata za Sabor u 3. izbornoj jedinici!
Da sad ne podsjećam kako je prilikom sličnog slučaja Milana Bandića HNS bio najglasniji u traženju Bandićeve ostavke!
Ovo s Habušem bila je prilika da Kukuriku koalicija vrati dio narušene vjerodostojnosti, ali za smjele poteze sankcija treba pokazati zube koje nažalost Milanović pokazuje prema političkoj konkurenciji, ali ne i stvaranju reda unutar koalicije koju vodi. Podsjeća to na politiku „ne bi se štel mešati, ne bi se štel zameriti!“, politiku koja se vraća često kao bumerang. Naravno, od Čačića je upravo licemjerno nazivati nesreću pijanog gradonačelnika u kojoj je vozio službeni auto u privatne svrhe, samo desetak dana nakon izbora „nedozvoljenom pogreškom“, i dati šansu takvom gradonačelniku da napravi još jednom „nedozvoljenu pogrešku“ , kao da se radi o dječjem neposluhu u dječjim igrama. Da ne spominjemo sada kako je Čačić nakon nesreće u Mađarskoj, nakon više prometnih nesreća, uključujući i prekršaj s jahtom kod Šolte, zadnji političar koji ikome može držati, u vezi nesreća, prodike.

UPRAVLJANJE HRVATSKIM AUTO - CESTAMA - U KONCESIJU???

Ali, ima tu još nekih detalja koji većini medija – bojim se i biračima – željnih smjene vlasti, promiču. Naime, „gospodarski strateg“ Kukurikavaca, Čačić, kaže prije nekoliko mjeseci: „Krenut ćemo s podizanjem stope rasta od 4 %, naglasak će biti na pokretanju proizvodnje!“, da bi danas u Jutarnjem listu bio objavljen skandalozni tajni plan: dati hrvatske ceste u koncesiju, nazvati to „poslom desetljeća“, tvrditi kako će se ta koncesija ponuditi hrvatskim mirovinskim fondovima i - raspisati međunarodni natječaj! Nažalost, nema tu pokretanja posrnule hrvatske ekonomije proizvodnjom, planira se prelijevati iz šupljeg u prazno, uz napomenu da će tehničko-pravni poslovi, uz angažiranje i stranih konzultanata koštati oko 10 milijuna eura…Obavit će ih, zna se, Coning i nebrojene kćeri Coninga, s kojima Čačić nema veze jer su u rukama njegove supruge ili odvjetničkih ureda. I na kraju, koncesija će otići, recimo, austrijskom Strabagu!?? Ništa to nije drugo do nastavak hadezeovske rasprodaje preostalog hrvatskog blaga, tipična čačićevska blef politika(bjež od te politike čim se spominju poslovi stoljeća ili desetljeća!!), koja, kada se razmaše, koštat će ovu zemlju kao svetog petra kajgana i izazvati masovan škrgut zubima građana Hrvatske. Jer, „bezobrazno bogatom Čačiću“, kako pišu u H-Alteru nije za vjerovati – ako je pola istina iz tog članka o karijeri Čačića, onda se treba upitati delićevski: „Ljudi moji, zar je to moguće?“
Da sad opet ne ulazimo u folklorno-politički cirkus zaigrane Glavaševe sljedbe, gdje pravomoćno osuđeni ratni zločinac vodi svoju sljedbu – iz zatvora u Mostaru!!
Ove izbore za Sabor, u očaju promatrača, i u nekoj skrivenoj nadi, doživljavao sam kao moguću prekretnicu za Hrvatsku. Ako ne temeljitu, realnu, kao VELIKO pospremanje, a ono bar na razini poštovanja elementarnih moralnih vrijednosti. I sve ovo ide na ruku hrvatskim laburistima, inicijativi Ljube Jurčića, Ladonji Cuccurina, posebno nezavisnoj listi don Ivana Grubišića koji hoda na ivici prokletstva Katoličke crkve.

JESAM ZA POBJEDU KUKURIKU KOALICIJE, ALI...
Dok Radimir zvan u Varaždinu Gazimir Čačić sjedi desno od Zorana Milanovića, dakle, desna mu je ruka, dok se na političkoj sceni Hrvatske guraju u Sabor i oni koji ga vide kao štit i sinekuru, dok demagogija caruje, a realni putovi oporavka Hrvatske se zaobilaze („bolni rezovi“), dok se mediji bave pijanim (Habuš) i redikul gradonačelnicima (Kerum), dok će Gazimira zaustaviti tek mađarski sud (uz pokušaje tko zna kojih zakulisnih dealove oko Mola i Ine) potpredsjednika buduće vlade, crnio nam se piše!
Jesam za pobjedu Kukuriku koalicije, ali čistu, vjerodostojnu, ne samo kao reagiranje na loš HDZ i trabante, i ne po svaku cijenu.
Ako Murta zamijeni Kurtu (Kurticu), opet smo, nakon 20 godina, na samom početku, ili čak ispod nule, hrvatska tragedija neizbora, izrodit će nesagledive, porazne posljedice.
Šteta!

Komentari

Miroslav Tuđman među političkim fosilima?!

Po kojem kriteriju si Miroslava Tuđmana svrstao u red zajedno s Bandićem, Čačićem, Jakovčićem, Đapićem, Kerumom, Budišom, Šeksom i Pupovcem?

Svi drugi navedeni su dobrano bili na vlasti svih ovih godina (Đapić i Kerum gradonačelnici, a ostali u državnoj vlasti) osim M. Tuđmana pa me zanima na koju foru je strpan među njih.

Tko je glasao

Evo ja bi predložio malu kladionicu.

Kad Rade lijevarukadesnidžepdesnarukalijevidžep postane ministar, popredsjednik, rizničar i čuvar državnog pečata koliko će love iz državnog proračuna u te 4 godine putem "javne" nabave završit u Koninzima koji nisu propali nad kojima je, naravno sve zakonski, "predao" upravljanje odvjetničkom uredu ?
cifra koeficijent
1) 850.000.000 kuna 3,50
2) 1.100.000.000 kuna 2,75
3) 1.800,000.000 kuna 2,20
4) 2.500,000.000 kuna 1,80
5) Više od 4) 1,75
6) Manje od 350.000.000 kuna 31,20

Primam uplate od 05.12.2011

Tko je glasao

čuj, quinqua...

.....ajd' ti baci ovaj svoj "upitnik" na web stranicu of HNS...pa da nam Gazimir odmah odgovori, jel točan odgovor pod 1, 3 ili 5 ....
mislim, da se ne mučimo s gatanjem...
a moš' i vesnicu pitat, gazimir je sad busy, priprema se da "izvuče rvacku iz blata"..ali ima ona sigurno neposrednih saznanja kol'ko gazimir misli ovaj puta mrknut, tj. koliko je u minusu u tim svojim koninzima, itd.

CC

Tko je glasao

E Čačiću, Čačiću

Ni ja ga baš previše ne volim, ali dopusti malu kritiku. Nadam se da me ne doživljavaš kao nekoga tko će napadati samo radi napada, ili nekoga tko je veliki antisemit, ali čovjeka već proganjaš mjesecima radi saobraćajke, a Izrael muti nešto oko nekakve agresije na cijelu jednu zemlju, međutim, čini se da više kritika dobiva netko tko ih nehata ubije dvoje, nego netko tko, kako se čini, planirano i ciljano misli pobiti desetke tisuća?

Planiraš li kakav dnevnik o tome?

pozz
doza

Tko je glasao

@doza SPAM, ali....

Klasičan spam, ali ipak nekoliko napomena:
1.Nije Čačić tako slab da bi ga se moglo proganjati. Ne kritiziram ga zbog prometne nesreće nego i njegove ranije poteze, prošlost, promašaje, bahato ponašanje, kočenje razvoja HNS, neprilike koje radi u Kukuriku koaliciji i u krajnjem otvoreno sumnjam da je on, ovakva habitusa, pogodna osoba za potpredsjednika vlade, u ovako teškim vremenima za Hrvatsku.
2) Njegov "tajni plan" o davanju autocesta u koncesiju obrazložio sam i zauzeo negativan stav, kao i velika većina analitičara i običnih građana. Kritiziram ga mnogo duže od nekoliko mjeseci.
3.Da, spremam se još jednom pisati o 3 500 mrtvih koji su posljedica diktature sirijskog predsjednika Bašara el Asada. O Iranu kada tema bude sasvim aktualna. Nikakvih nekoliko desetaka tisuća Iranaca ne planira ubiti Izrael, eventualno napasti nuklearna postrojenja u kojima se, sada je sve manje sumnji, planira (ili već ostvaruje?) izrada atomskih bombi a uz to, godinama prijeti da će Izrael, suverena zemlja, članica UN, biti "zbrisana s lica zemlje!"

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Slažem se da je SPAM

i slobodno srolaj ako nađeš potrebnim.

Ali, nije mi nikako po volji odogovor za Iran. To je ipak, malo, praviti se blesav u vezi rata, a to je opasno. Kao; nikakvih desetak tisuća samo će postrojenja napasti, a kao to bi po mišljenju Izraelskih ratnih stratega trebalo proći bez odgovora Iranaca radi kojeg će ipak oni na kraju pobiti desetak tisuća Iranaca. Kad si vidio da je napad na neku zemlju prošao bez toga?

Usput, zašto bi jedna zemlja s nuklearnim oružjem trebala imati opravdanje da napadne neku koja pokušava napraviti svoje? Jer po toj logici Izrael je već trebalo odavno napasti jer imaju nuklearno oružje.

Jednom sam prokomentirao da mi se ipak čini da pronalaziš previše opravdanja za poteze Izraela, zašto ih ne kritizairaš barem kada odluče biti agresor? Jer ako to nije dobar povod, ništa nije.

Kako se čini oni su si samo uzeli za pravo izvršiti preamptiv strike, a rezultat toga će biti odmazda za koju ne znam koga će kriviti. Ni jedna valjda zemlja na svijetu ne bi terbala dopustiti da joj netko napada njena nuklearna postrojenja, dakle, Izrael mora, valjda računati s time da će morat pobit desetke tisuća Iranaca? Nisu valjda toliko naivni da misle da do toga neće doći?

pozz
doza

Tko je glasao

@doza Spam??

I spam na neki način može potaći dobru raspravu, jedino je vodi dalje od ključne teme dnevnika. Nekoliko samo rečenica na temu Izrael - Iran:
1. Izrael i zapadne zemlje vjerojatno su pronašle model kako neutralizirati Iran, a da ne bombardiraju iranska nuklearna postrojenja,
2. Nisam nikada čuo od Izraela da planira zbrisati Iran sa zemljopisne mape, ali obrnuto jesam...Pitanje je možemo li razumjeti i prihvatiti preventivni rat? Nije poznato da je izrael odlučio biti agresor, sve su to uvelike medijske spekulacije...Osobno mislim da izraelski napad na iranska nuklearna postrojenja, bombama, zadnja izraelska opcija!
3. I stanje u Siriji mislim da ima prioritet za Zapad, Iran je ipak drugorazredni problem...
I veratimo se Čačiću, Habušu, kukurikavcima.... HDZ-u..

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Drago mi je da se ne ljutiš

Ako doista odlučiš komentirati u dnevniku ove planove Izraela, možemo još polemizirati.

Doduše ja jesam čuo od Izraela da namjerava zbrisati Islam s lica zemlje, a ima i nuklearno oružje. Može li onda netko bombardirati samo nuklearna postrojenja i odabrane ciljeve u Izraelu, ali da to Izrael ne tretira kao agresiju na njih, nego kao način da se bez rata neutralizira Izrael i njihovo nuklearno oružje? Tako da ne reagira na taj napad nego ga prihvati kao nešto što mu neka druga zemlja mora učiniti, da prešuti i prihvati par kolateralnih žrtava bez odmazde.

Jer po ovome što si napisao u komovima, čini se da se tako nešto očekuje od Irana.

pozz
doza

P.S. Ne pravim se lud, znam da su ovi komentari provokacija na dnevnik, ali ako hvališ svaki puta kada treba hvaliti, na neki se način obvežeš i da ćeš kritizirati kada treba kritizirati. Inače, jednom kada prihvatiš kategoriju preventivnog rata, nekom magijom nestane pojam "agresor", a to je vrlo opasna stvar.

Tko je glasao
Tko je glasao

Ajde da se ja i ti koliko

Ajde da se ja i ti koliko toliko složimo. Dobar dnevnik što se tiče Hrvatske, razlika je samo da ja kukuriku uopće ne vidim ko spas Hrvatske, ssa ovim političarima šanse za napredak su minimalne jedino će možda biti malo manje korupcije

Justice for all !

Tko je glasao

@busola

Kukurikavce ni ja ne vidim kao spasitelje, vidim ih samo kao manje zlo, a tako ih vidi pretpostavljam, većina birača!
I drago mi je da ovaj dnevnik gledaš po sadržaju, a ne po autoru. Pozz

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

@busola

Kukurikavce ni ja ne vidim kao spasitelje, vidim ih samo kao manje zlo, a tako ih vidi pretpostavljam, većina birača!
I drago mi je da ovaj dnevnik gledaš po sadržaju, a ne po autoru. Pozz

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Nisu nikakvo "manje zlo", već možda samo zlo drugačije vrste

Kukurikavce ni ja ne vidim kao spasitelje, vidim ih samo kao manje zlo, a tako ih vidi pretpostavljam, većina birača!Ne vidim ih kao "manje zlo".

Oni se rado prikazuju takvima, jer su se također pokazali kao dovoljno veliko zlo i ekspresno su bili, nakon 1 mandata, maknuti s vlasti (tada su bili Koalicija koja se nije prozivala kukurikavcima). Posljedice njihovoga "manjega zla" (rasprodaja banaka, početak rasprodaje INE, telekomunikacije,..) i danas se osjećaju, a slična "zla" i dalje spremaju: rasprodaja HEP-a, davanje autocesta u koncesije, zaduživanje za uređivanje voda (prema "dobronamjernim" naputcima euro-političara koji žele jeftino kupiti za svoje zemlje hrvatsku energetiku, vode, zemlju i šume) kako bi to zaduživanje kasnije, kada se dugovi ne budu vraćali, postalo izgovor i za prodaju voda,..., služenje stranim političarima umjesto hrvatskim građanima, ...

Tko je glasao

Sorry...

Sorry, duplić!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

autoput umirovljenika :)

Evo, nove inicijative...

http://www.vecernji.hr/biznis/koncesija-autoceste-isplativa-ako-je-cesta...

Mirovinski fondovi u ime dobivanja koncesije državi vraćaju državne obveznice u svom vlasništvu u kojima drže većinu kapitala, država ostaje bez gotovine (što od cestarina što od davanja auto-cesta u koncesiju) ali zbog smanjivanja duga (prema izdanim obveznicama) lakše uzima novi kredit, sprčka ga tko zna gdje, mirovinski fondovi bankrotiraju ako slučajno padne promet na auto-cestama, umirovljenici ostaju bez primanja iz drugog i trećeg stupa...

... zgodan plan, sviđa mi se :)

Tko je glasao

... ah ode zapis. Naime, ovog

... ah ode zapis. Naime, ovog Radimira fakat treba zaustaviti. Pitam se ima li vremena da se shvati? Jurcic (prodaja INE) bi izgleda bila mala maca za nove dosjetke koje se spremaju.

Tko je glasao

... ah ode zapis. Naime, ovog

... ah ode zapis. Naime, ovog Radimira fakat treba zaustaviti. Pitam se ima li vremena da se shvati? Jurcic (prodaja INE) bi izgleda bila mala maca za nove dosjetke koje se spremaju.

Pa misliš da je on slučajno spomenuo davanje u koncesije autoceste... ipak njemu visi mač nad glavom, a ako progura ko Mudrinić neku nevjerovatnu prodaju preostalog nacionalnog bogastva tužbe će 100% biti odbačene, te će ko Mudrinić biti doživotno nagrađen...

Justice for all !

Tko je glasao

citala.. bas je dobro

citala.. bas je dobro objasnjenje

a taj covjek, n. bakic, inace ima jako dobrih komentara

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

ljubice

plus ti rijetko dajem ali ovoga puta si ga zasluzio!
pogledaj samo tvojega mezimca mesketa i napisi takvo sto i o njemu:

https://www.youtube.com/watch?v=J92PT_jqCvA&feature=player_embedded

Kitz

Tko je glasao

@Kitz Meske moj ljubimac??

Volio bih sam sebe čitati gdje hvalim Meskea??Postoje bar tri razloga da ne spada u moje ljubimce!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

totalka

dušu da razgali...cugnuo si noju,
izdajnički auto...sad klizi ko po loju.
zagorski nacvrcan...za pizdariju oran.
u prokletu zamku...fura hrabri goran.

auto ga pilot...sretno vozi kući,
al murija nadrkana...iza ugla čuči.
nagazio on bremzu...al auto ne koči,
jer ugrađena prednost...kaže-neće moći.
zviznuo on bapca...po naredbi što čeka,
na kromiranoj lajsni...osta samo fleka.

sa puhalicom svetom...dojuriše murjaci,
goranu od šoka...zaiskrili svjetlaci.
kraičkom oka svoga...judu bradatog on spazi,
kako metalnog ljubimca...urotnički mazi.

Tko je glasao

ŠTO KAŽE KLAUŠKI???

Ne slažem se sa svakom kolumnom Klauškog, ali ova o pijanom gradonačelniku i pretpostavkom što bi radio HDZ u tom slučaju, pogodak je u "u sridu": rasturio je Habuša, Čačića, ali i Milanovića, ubojito! Moj dnevnik, u usporedbi s kolumnom Klauškog, ispada blaga vodica. Dakle, Klauški (index.hr):
-----------------------

KAKO bi sve to izgledalo da je varaždinski gradonačelnik Goran Habuš član HDZ-a?

To je retoričko pitanje.

Pravo pitanje glasi: kako bi se Goran Habuš ponašao da je kao izabrani dužnosnik u nekoj zapadnoeuropskoj zemlji skrivio prometnu nesreću u alkoholiziranom stanju?

Sigurno ne bi govorio da neće podnijeti ostavku. Naročito ne bi lagao, koristeći primjer Milana Bandića koji je ipak bio prisiljen podnijeti ostakvu na mjesto gradonačelnika Zagreba. Doduše, na silu i privremeno, ali ju je podnio.

Još manje bi se skrivao iza svoje stranke, poručujući kako "HDZ njegov slučaj koristi za napad na Kukuriku koaliciju". Kao da ona takve slučajeve ne bi koristila za napad na HDZ.

Habuš kao Kosorica

Još bi se manje izvlačio na potrebe svog grada, govoreći kako bi "njegova ostavka značila nove izbore, a Varaždin nema vremena za nove izbore". To je govorila i Jadranka Kosor, kad je pune dvije godine odbijala raspisati izbore jer bi to usporilo reforme, pregovore s EU, zaustavilo borbu protiv korupcije i tko zna to još.

A najmanje bi govorio da je on "čovjek od krvi i mesa i prihvatit će sve posljedice prema rješenju prometne policije".

Građanin Habuš to može reći jer on doista odgovara policiji. Ali gradonačelnik Habuš odgovara i svojim biračima, svojim građanima i čitavoj javnosti.

A oni su nakon ovog incidenta zaslužili da on podnese ostavku. Ili da barem izrazi spremnost da podnese ostavku. To je elementarna pristojnost u politici. Možda ne u hrvatskoj politici, ali ovo je mogao biti dobar početak.

Kome treba pijani gradonačelnik?

Osim toga, Habuš je vjerojatno u pravu kad tvrdi da Varaždinu sad ne trebaju novi izbori, no o tome je trebao razmišljati prije nego što je pijan sjeo za volan. Jer Varaždinu, kao ni hrvatskoj javnosti, ne treba ni gradonačelnik koji pijan izaziva prometne nesreće, a još manje onaj koji odbija podnijeti ostavku.

Kad se Habuš već poziva na slučaj Milana Bandića, onda bi bilo dobro podsjetiti ga da je i njegova kontroverzna vladavina simbolički krenula od prometne nesreće. Ne želi valjda Habuš postati Bandić?

Jednoga se već Varaždin riješio - Čehok je završio iza rešetaka - i sigurno mu sada ne treba još jedan. Baš kao što ni Kukuriku koaliciji, kad je već Habuš i nju upleo u cijelu priču, ne treba još jedan Čačić.

Zašto je Habušu tako teško izjaviti da je spreman podnijeti ostavku?

Lupaj glavom u zid

Naravno da takav potez nije lako povući samo mjesec dana nakon pobjede na izborima, ali za to može kriviti isključivo sebe. I može slobodno u očaju lupat glavom o stol. Šteta je počinjena, a što bude više otezao s odlukom, njezine proporcije samo će bujati.

A kad ta njegova tvrdoglavost počne ugrožavati samu stranku i Kukuriku koaliciju, onda će ga Čačić za uho dovesti pred novinare kako bi im priopćio da podnosi ostavku. Kao što je to Ivica Račan svojedobno učinio Bandiću. Želi li si priuštiti takvo poniženje?

Habuš je još mlad političar. I čin ostavke ne bi predstavljao poraz, nego ulaganje u političku budućnost. Umjesto da pod teretom ove nesreće, koja će u predizbornoj kampanji sigurno nabujati do neslućenih razmjera, dotetura do kraja gradonačelničkog mandata koji bi mogao označiti i kraj političke karijere, ostavkom bi ušao u anale malobrojnih moralnih i principijelnih političara.

A takvi će kod birača sigurno dobiti još jednu šansu.

Zoka to ne bi tolerirao - ali samo kao premijer

Neka barem on postavi ljestvicu, kad to nisu mogli drugi. Kad već Zoran Milanović govori kako "nema ni razumijevanja ni opravdanja za takvo ponašanje", nakon što je pronašao svako opravdanje za puno goru nesreću Habuševa šefa Radimira Čačića.

Koji, pak, izjavljuje kako si gradonačelnik ne bi smio dozvoliti ovakvu nesreću, kao da je ona dozvoljena predsjednicima stranaka i kandidatima za potpredsjednika Vlade. I da, ako nekoga slučajno zanima, on neće od Habuša tražiti da odstupi.

Pa ako Habušu još uvijek nije jasno što bi trebao učiniti, neka se zapita što bi na njegovu mjestu učinio neki HDZ-ovac. On sigurno ne bi podnio ostavku. Nije li onda jasno!?
-------------------------------------------------

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Gazimir

Ono "Gazimir" je jako dobro, nadahnuto.

Tko je glasao

Bože moj

LJ.R.W.
Ljubo. Bum te se odrekel prek Virovitičkih novina. Ne zbog Čačića već zbog nerazumijevanja za Martinje. En je Habuš samo reklamiral "Vinski turizam". Pak znaš kak je lako doći na Varaždin Breg vu gorice. No bogme je teško sići dolje. Nekak je više zavoja nego kaj je bilo pri usponu. Nikak ne razmem kaj ljudima smeta kaj murja ulovi nekog pijanog političara. Više me muče oni koje ne uloviju. Pratili su oni njega od prve čašice pa do zadnje. I sad vika i Krika na Habuša koji je koristil svoj " tutač" za Martinske blagdane a ne društveni i vozača. Za sve je kriv Karamarko ili Šeks. Pa gdje tu pravica?

Tko je glasao

@boltek

Varaždin breg je lijep kraj, a i Varaždin, ali tu ljepotu nisam siguran da pijanac može primijetiti. Nije Habuš koristio svoj auto, već službeni, gradonačelnički - ali bez službenog vozača!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

službeni vozač...

....boktepitaj gdje je taj završio i na što je ličio u tom trenutku :)

Tko je glasao

Konstatiram boktemazo...

(onako, tek usput) da jedan novopečeni gradonačelnik Varaždina ima zvijer od Audija i službenog vozača...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

dobro primijeceno.. i ne samo

dobro primijeceno.. i ne samo varazdin..

vozac.. ak po nicem drugom, nakon ovog dogadaja znamo koja mu je svrha.. mene zanima jel netko zna cemu sluze ostala dva navedena?

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

zivot je maskenbal ...

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

uz plus, moram te i javno

uz plus, moram te i javno pohvaliti za ovaj dnevnik ljubo!:)

dati hrvatske ceste u koncesiju, nazvati to „poslom desetljeća“, tvrditi kako će se ta koncesija ponuditi hrvatskim mirovinskim fondovima i - raspisati međunarodni natječaj!

U pravilu kad se daje kocesija na autoput ona ukljucuje i gradnju tog autoputa od strane kocesionara!
u balkankoj varijanti hrvatska drzava (odnosno, svi mi!) izgradila je autoputeve i sad bi ih drzava trebala dati kocesionarima na upravljanje?
ako bi mirovinski fondovi imali koristi platiti drzavi koncesiju i uz to zaraditi i neki profit, zasto drzava nema interes ubirati profit, vec samo naknadu od koncesije?
na koji to nacin koalicija misli ponuditi mirovincima tu koncesiju i raspisati medjunarodni tender za nju?
Radi se o dvije potpuno razlicite stvari.
Drzava moze neposrednom pogodbom mirovincima ponuditi autoceste na koncesijsko koristenje ( i time prekrsiti pregrst zakona) ili ako to ne uspije, moze raspisati medjunarodni tender za tu koncesiju!
jedno i drugo ne ide skupa!
ako je ovo program oporavka koji nudi koalicija, bolje da ostanemo i dalje bolesni!
kao sto vec duze mentalno i jesmo bolesni!

Tko je glasao

hac i arz nece ici u

hac i arz nece ici u koncesiju. to je jedan od gafova i prebrzo izrecenih ideja.

dionica zagreb-bregana nosi vise love od zagreb split, tako da sve zajedno nema smisla. nema te koncesije koja bi danas bila ok, nakon sto je sve izgradeno. ono sto treba napraviti je otpustiti oko 1500 ljudi koji su viska zaposleni u te dvije firme, racionalizirati poslovanje i zaustaviti kriminal.. otpustanje tih 1500 ljudi je dugotrajan proces, zahtijevati ce i promjene zakona, no to je ujedno jedini nacin da autocesta posluje sa pozitivnom nulom.

to ce donjeti novih problema. i pobune. autoceste su pune HDZa i potpuno korumpirane i premrezene. taj cumez rascistiti biti ce prestrasno.

vrlo vjerojatno bi vlada svako takvo poduzece dala nekom u koncesiju da ne mora osobno to raditi.

no drugo rjesenje koje ce se predloziti kad javnost odbije koncesiju (sto je vec pocela i ispravno je) je restrukturiranje poduzeca. za to treba podrska. znaci ili koncesija ili restrukturiranje, pa vi narode birajte..

mislim da je to dobra pregovaracka taktika sa gradanima, mozda nuzna da shvate kako treba ukinuti lezilebovicke poslove i suvisne poslove da bi odredeni bili zaposleni.

inace hdz je upropastio hac i zaduzio ga beskrajno, opteretio nepotrebnim troskovima. slovenci su tako svoje autoceste izgubili. na nama je da budemo pametniji i da damo podrsku restruktuiranju ili cemo ih i mi izgubiti. onda to nece biti stvar vlade i njezina greska vec greska naroda. razmislite.

ps
i ljrw coning ne radi autoceste, tako da tu nema direktne veze sa cacicem.

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

@edi3 Dvostruko ZA?

Ti si kritičan prema mojim dnevnicima pa ovo ZA od tebe uzimam kao dvostruko ZA!
Ovo s prodajom koncesija na auto-ceste, zbori Čačić, donijelo bi hrvatskom proračunu 3,5 milijardi eura! Nema MMF-a, vjerojatno logistika njegovih firmi, građani Hrvatske imali bi korist od "posla desetljeća". Da nije međunarodnog natječaja... Nadam se da će misleći ljudi konačno početi čitati tog poslovnog maga...Ono što posebno brine, iz krila MIlanovića rodio se i Milan Bandić, kojeg se ne možemo riješiti...
Da, pa što država ne bi i dalje prihodovala cestarine zar je to stvarno teško organizirati??? U stvari, što očekivati drugo od turbokapitaliste i neoliberalizma koji odgovara krupnom kapitalu, a Čačić bi trebao biti najistureniji njegov igrač!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Ono što posebno brine, iz

Ono što posebno brine, iz krila MIlanovića rodio se i Milan Bandić, kojeg se ne možemo riješiti...

ovo je skroz netocno

bandic je otpocetka i moglo bi se reci da je iza Bandica dosao Milanovic, a nikako obrnuto

Da, pa što država ne bi i dalje prihodovala cestarine zar je to stvarno teško organizirati???

ni najmanje tesko. samo kad se otpusti barem 50% ljudi zaposlenih u atocestama i placa ostalima svede na prosjecnu placu u realnoj ekonomiji. uz zahtjev da ostali rade duplo nego do sad i da jos znaju sto rade.

ps
za to je potrebno promijeniti zakon o radu i promijeniti kolektivni ugovor u dogovoru sa sindikatima.. p.dim od posla, zar ne? ..

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

@lunoprof

Slabo sam se odrazio: sukob Bandić - Milanović završio je Milanovićevom pirovom pobjedom. Kada je Bandić istakao kandidaturu za predsjednika RH i isključen iz SDP-a, Milanović je kumovao tome da se Bandića nije moglo smijeniti s mjesta zagrebačkog gradonačelnika! Napetosti gradonačelnik - Gradska skupština trajale su (i traju) sve do danas što je loše za grad Zagreb!
Inače, sasvim korektna kronologija je: Milanović nakon Ivice Račana!
Oko auto-cesta sam suglasan i koliko razumijem, prodajom koncesija na hrvatske autoceste želi se vrući krumpir uvaliti naivnima. Inače, po "tajnom planu" zamišljeno je da se sve hrvatske auto ceste objedine u jedno poduzeće i kao takve ponude u koncesiju!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

LJRW nema naivnih u svijetu

LJRW nema naivnih u svijetu koncesionara

ima samo onih koji mogu srediti da ta poduzeca posluju pozitivno.

inace sve autoceste i jesu jedno poduzece makar se jedno zove HAC a drugo ARZ, jer su obje u 100% vlasnistvu drzave.. to tako mora biti radi uvjeta kreditiranja tj. nastalo je kao posljedica financiranja izgradnje.

ako se gradani ne dignu i ne probaju raditi splitsku rivu ponovo mozemo i sami napraviti nesto suvislo od tih poduzeca. ako se pocnu buniti autoceste ce zavrsiti u koncesiji sto ce biti bolja varijanta od totalnog gubitka zbog stecaja.

ljude sa znanjem za upravu mozemo naci, to je najmanji problem. problem ce biti zakonska logistika koja se mora stvoriti i pravna drzava koja mora funkcionirati puno brze nego sad da bi to sami mogli urediti, jer bez toga nece ni jedna uprava to moci. i biti ce zasigurno opasno za sve koji se zele prihvatiti tog posla i odraditi ga posteno.

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Koncesija nije lose rijesenje

Koncesija nije lose rijesenje kad bi se moglo vjerovati da ce vladajuci to provesti u najboljoj brizi i sluzbi.
Zamjeralo se da je ulaganje u cestovnu infrastrukturu lose jer se ulaganje sporo vraca i da ceste nisu potrebne zbog malog kapaciteta.
Ako tome i jeste tako onda je koncesija dobar nacin da se dobiveni novac ulozi u nesto sto se brze i bolje vraca istovremeno uz izgradene ceste, ali i da se u koncesiju daju dionice sa rijedim prometom.

Ono sto je problem i ono sto se uvijek pojavi kao problem da se za koristan i mozebitno dobar cilj, nasu drzavu i nas opci intres zloupotrebljava.
Tako bi vjerojatno ispalo da bi mocnici pogodovali da netko dobije u koncesiju najgusce ceste, a ne najrjede (jer kao za njih nema interesa), da ovo da ono,... dakle drzava uvijek sluzi da se iza proklamiranih dobrih ciljeva i zamisli uvijek pronade prostora za zlouporabu.

Tko je glasao

Koncesija nije lose rijesenje

Koncesija nije lose rijesenje kad bi se moglo vjerovati da ce vladajuci to provesti u najboljoj brizi i sluzbi.

da tak je racanova vlada (cacic) ispregovarala vrlo povoljnu koncesiju za hrvatsku nakon sto je prethodno srusila nepovoljnu koju je radic potpisao za dionicu macelj zagreb

kad se promijenila vlast i ponovo dosao hdz sve sto je bilo nepovoljno su ponovo ugovorili i napravili cistu pusionu za hrvatsku..

bas me zanima kad ce netko odgovarati za te miljarde?

jer po tom ugovoru ce koncesionar drzati macelj-zg jos skoro 25 godina

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

koncesija zagreb macelj ... samo jos jedna afera

evo nasla sam

Koncesijski ugovor o gradnji autoceste Zagreb-Macelj u srpnju 2003. potpisao je tadašnji ministar graditeljstva Radimir Čačić. Na strani koncesionara, potpisnici su tada bili Walter Bau, Strabag i Strabagova tvrtka Dywidag. No, godinu kasnije ministar prometa Božidar Kalmeta sa koncesionarom potpisuje izmjene i dopune Ugovora o koncesiji, a po svoj prilici mijenjane su neke odredbe o preuzimanju rizika od strane države. Prema tom izmijenjenom ugovoru, država se kao partner obvezuje nadoknaditi štetu koncesionaru ako godišnji promet na autocesti padne. Koncesionar je oslobođen plaćanja PDV-a na prihode od cestarine.

http://www.poslovni.hr/vijesti/strabag-skupo-platio-izmjenu-ugovora-zagr...

Inace zarada od koncesija za republiku Hrvatsku je 0.00kn na ovoj autocesti, ako budu imali gubitke snositi ce ih drzava, ane placaju ni PDV na promet (tj. ostaje im ta lova) po specijalnoj odluci Vlade HDZ. Pored svega koncesionar prakticno ne odrzava ili slabo odrzava autocestu tako da po isteku koncesije mozemo ispocetka graditi za nase pare a da u meduvremenu nismo dobili natrag ni ulozeno (oko 100mlrd)

Ne vidim razloga da potpisujemo jos jednu, neku novu Koncesiju koju ce netko izmijeniti bez obzira koliko bude korektno ugovoreno na stetu gradana i republike hrvatske.. Puno bi bilo bolje da se primimo posla i pocnemo suvislo upravljati s onim sto imamo i sredimo kupuse u autocestarskim poduzecima

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

to nije autocesta

Iako je daleko najskuplja (40 kuna za nepunih 60 km) to uopće nije autocesta. Naime, od 60 km punih 5 km odnosno 10 posto, uključujući dva tunela i jedan vijadukt imaju samo jednu traku. To se stvaraju čepovi i uopće nije definirano dada će austrijanci konačno završiti taj najskuplji dio ceste.

Tko je glasao

tocno. to se ima zahvaliti

tocno. to se ima zahvaliti hdz-u i promjeni ugovora.

nesto pise i na linku a i ima i puno vise, samo mi se ne sad traziti o tim muckama.. koje je poceo jos radic, pa su prekinute za vrijeme koalicije, pa ponovljene kad je koalicija izgubila vlast

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

obala, ako bilo koji

obala, ako bilo koji koncesionar (fond ili privatnik, sasvim svejedno) odluci to postati, prva pretpostavka je da ce napraviti kalkulaciju o tome dali uz placanje koncesije moze ostvariti profit i za ocekivati je da ce taj profit biti presudan u toj njegovoj odluci o koncesiji!
kako koncesija nije prodaja da bi prodavatelj prodajom odjednom vratio sva ulozena sredstva, vec su godisnji iznosi daleko manji, postavlja se sasvim logicno pitanje o tome..- kako koncesionar moze imati interes da plati koncesiju i uz to ostvari profit, a drzava nema taj interes vec se zadovoljava samo sa koncesijskom naknadom koja ce joj ulozeno vracati jos sporije nego sada?
koncesiju za autopute mnoge drzave daju koncesionarima pod uvjetom da oni isfinanciraju gradnju tih autoputeva i da ih nakon odredjenih godina koristenja predaju tim drzavama u vlasnistvo!
u ovako nakaradnoj situaciji kad drzava isfinancira gradnju autoputeva i zeli ih dati u koncesiju, ako na tom poslu ima profita bit ce i koncesionara!
ako nema profita, nema ni tih koncesionara!
u prvom slucaju (kad ima profita i koncesionara) tad se ponovo vracamo na stari upit o tome, zasto drzava to uopce daje u koncesiju?:)

Tko je glasao

kako koncesionar moze imati

kako koncesionar moze imati interes da plati koncesiju i uz to ostvari profit, a drzava nema taj interes vec se zadovoljava samo sa koncesijskom naknadom koja ce joj ulozeno vracati jos sporije nego sada?

osim onoga sto sam vec napisala i kada HAC prestane biti obavezan financirati socijalu hrvatske
naprimjer invalide i razliku u cijeni njihove cestarine i obicne cestarine, cije financiranje je sad obaveza hac-a a ne drzave sto je poprilicno nakardno ako trazis da poduzece posluje pozitivno

kad prestane narucivati poslove outsource za koje ima odjele i ljude i masine
kad se rijesi gomile kadra koje uopce nema svoj posao ali zato ima veliku placu.

u svakom slucaju kad velike firme u drzavnom vlasnistvu prestanu biti izvor crnih prihoda i nacin da se zaposljavanjem zadovolje poslusnici. koji ce dizati revoluciju kad se to krene rasciscavati.

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Nisu jedini

kad prestane narucivati poslove outsource za koje ima odjele i ljude i masine

Pogledaj tko izvodi radove Holdingu, tko potpisuje produkcije HRT-u...

Kad se tako sve zbroji, u "državi" radi još i puno veći broj ljudi od onog službenog ogromnog broja...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

u biti, ne treba biti nikakav

u biti, ne treba biti nikakav nostradamus da bi prognozirao buducnost ove promasene drzave u predstojecih cetiri godine mandata koalicije.
prvih pola godine ce se koalicija baviti (samo!) javnim razotkrivanjem prljavih rabota hdz-kleptokracije, a onda ce objaviti kako je stanje daleko gore od onog sto su ocekivali da ce biti, sto ce im uglavnom sluziti kao pokrice za njihovu nesposobnost .
hdz ce za dvije godine (a mozda i ranije) poticati ulicne demonstracije i za cetiri godine ce ponovo doci na vlast.
mislim da ti ona ideja o odlasku u bec uopce nije losa, jer ovaj brod ludjaka samo kreteni jos nisu napustili.

Tko je glasao

mislim da se varas u procjeni

mislim da se varas u procjeni

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

ovo ja mislim o politicarima

ovo ja mislim o politicarima opcenito, a posebno se toga sjetim nakon svakog gledanja sabora (pogotovo ovog zadnjeg saziva).. ali cini mi se da ce novi saziv sabora ipak biti ugodniji i ljepsi..

http://lunoprof.bloger.hr/post/evo-zasto-ne-volim-politicare/6713507.aspx

u svakom slucaju imamo na izbor samo ponudeno.. a to svakako nije idealno

prema tome slazem se s komentarom vinkomara u potpunosti, kompromis je nuzan da bi se pomakli i odmakli od ove kaljuze u koju smo upali zahvaljuci HDZu

a onda treba natjerati nove da budu bolji nego bi to sami po sebi bili. treba im pomoci da se ne opuste i natjerati ih da rade. kao i reagirati na svaku vecu gresku koja se pojavi kao neki prijedlog prije nego li se dogodi tj. provede blentava odluka..

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Ponuda

Do kada?
Dok se ne ponude bolji!
Biramo između onoga što nam se nudi. Ako su glasači svjesni njegovog lika i djela i prihvaćaju ga sa svim manama i vrlinama nema nam druge nego priznati realne rezultate parlamentarnih izbora.
Svako može ukazati na nečije postupke, odluka je na biračima.

->Pointer

Tko je glasao

@Pointer

Ma, oprosti, koji birači? Tijesto koje valjaš kako hoćeš... Pa birači su birali i Hitlera...Ovi naši 2007 zamalo aklamacijom HDZ i Sanadera, a bilo je znakova da je Sanader lopina par exellans...¨!
A HDZ problematična vodstva...i nikakvih rezultata za Hrvatsku! Ponuda je i danas slaba, nevjerodostojna...Tek pokoje ime, premalo za Hrvatsku! Neke stvari temeljito nisu u redu i sam Bog zna kako ćemo iz ove tragedije!?

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci