Tagovi

Tko bu mene tužil ?

Jedamput je neki fini gospon rekel ovak:
„Zakon je tamna strana pravde „
Kaj je s tim rečima mislil nek samo dragi Bog zna.
No kaj se tiče zakona ne bi štel biti v koži vlasnika ovog našeg sajta to jest pollitika.com. Gospon Mrak ili kak ga ja od milja volim zvati kmica, bogme bu najebal kak žuti maček. A mi ? Mi sad još više morem pisati pizdarije, bedastoće, kleti , ovoga i onoga, nazivati se ustašama i četnikima, komunjarama i jedni drugima spominjati rodno stablo unazad pet generacija. Ak meni netko reče da sam „Nepodojeni bik“ , prasac, komunjara, ili nekaj takvoga ja mu se jednostavno morem z riti vode napiti. Nemrem mu nikaj. No morem tužiti pollitika.com i gospona Kmicu zakaj su to objavili. Zakaj ga nisu cenzurirali ? Milanče bu tužil Novu TV kaj je objavila njegove bisere a da nije cenzurirala. Pak nemre on kak ti premjer znati kaj je bedasto ili glupo izjavil. Za takve stvari mora biti netko na televiziji koji bu to pregledal. Ajd s njime se bu zišlo nekak na kraj. A kaj kad prvi zagrebački Hercegovac i gradonačelnik Zagreba tuži RTL televiziju kaj je objavila glasno razmišljanje gospona premijera Milanovića o kriminalcima, klijentelizmi i korupcijama. Probajte sami nadopuniti koliko bi takvih tužbi moglo uslijediti.
A ti naši glavni glavonje žive još u svijetu kad se nije direktno prenosilo, već se snimljeno nosilo na uvid (da ne velim cenzuru). Imaju smartfone a u glavi im još uvijek nek druga politika spram medija.
U svezi toga muči mene nekaj drugo. Sutkinja Vanese Brizić Bahun, je presudila i dela ljubav mog života, moju ženicu u očaj.
- Pa kaj je ta ponorela ? Razme li ona kaj s tom presudom more napraviti?
- Dobro a kaj se ti brigaš za glavonje ? – pitam ju
- Boli me rit za njih. Ja mislim na nas obične žene, i druge ljude. Znaš da svaki četvrtak tu kod nas imamo KLAFREŽE. Pijuckamo kavicu, višnjevac, i pripovedamo, razmjenjujemo recepte, malo operemo tuđe riti, pometemo tuđe pragove, onak prijateljskim bez zle nakane.
- Dobro svugdje je tak i kaj to ima veze s ovim gore ?
- O Bože dragi kakav si ti stari junec. Kaj ak Ružica kaj ni mogla dojti na kavicu sazna da je suseda Katica rekla kak je već tri muža spravila v grob. Ovaj zadnji se još ni prav ni smestil već je s budućim četvrtim otišla na kupanje u Topusko.
- Je i kaj je čudno u tome ?
-Kaj je čudnoga ? Ak Ružica to sazna ne bu tužila Katicu nego mene.
- Zakaj tebe ?
- Pa kaj ne vidiš da Bandić ni tužil Milanovića kaj je rekel već mjesto, RTL, gdje je to rekel. Po tomu ja sam Katicu trebala cenzurirati. Jesi sad razmel ?
- Bemti pak to su gluposti nad glupostima. Znaš ta sutkinja je napravila takvu norčiju da nas ni vrag nemre napelati na veću. Gle samo ovo: Ako lopov čopi 200 000 kuna iz kakve pošte ili trgovine, sutkinja nebu tužila njega nego poštu i trgovinu zakaj drpića nisu cenzurirali, spriječili bez obzira kaj je ovaj mahal s dugom devetkom.
Kaj bu zišlo s našim turizmom ak kakva pucka iz Engleske, kaj je ovo ljeto norela na Zrču, dojde doma napumpana, koga bu tužila, već vlasnika koji ni sprečil dečke naoružane sredstvima za reprodukciju da love sirote pucice koje nisu navikle da naši dečki imaju tak moćno oružje.
I kaj sad ? Jedna presuda koja u ovako satiričkom prikazu mogućnosti, može donijeti nepojmljive tužbe i problemem znači samo jedno.
Pogodovanje moćnima, koju demokraciju vide samo onako kako njima odgovara.
Ti naši moćni demokrati, konzervativci i liberali u predizborno vrijeme trče za medijima predstavljajući se naprednim intelektualcima, osviještenim zaštitnicima prirode i ljudi, zapravo su snobovi, malograđani i svoje pravo lice pokazuju tek kad treba podmetnuti svoja pleća ili kad ih se prozove.
Namjerno zaboravljaju da žive u vrijeme optičkih kablova, direktnih izvještavanja s ulica, bojišta, svemira i da cenzura nije moguća a ni poželjna tamo gdje bi oni htjeli.
Koga ja da tužim ? Koju televiziju i radio ? Prije tri godine sa svih mogućih medija gledao me Milanović i obećavao bolji život. Po presudi nije on kriv već mediji što su to prenosili.
Koji medij da tužim što Bandić obećava brda i doline a trećina zagreba nema kanalizaciju a dobar dio nosi vodu sa „željeznih francekov“.
Koga da tuže otupšteni radnici ? ( firme ne navodim jer je teško sve nabrojiti )
Stoga ne bojim se rešta. Slobodno vičem sutkinni.
- Piš me vrit ti i tvoja presuda- Tuži gospona Kmicu.

Tagovi

Komentari

slučaj Fintić

prije šest godina je Zvone Radikalni pisao mrak vs. Fintić . radilo se je o Damiru Fintiću pokretaču portala Vukovarac.net kojeg je tužio bivši gradonačelnik vukovara Vladimir Štengl zbog anonimnoga komentara na spomenutom portalu. pravomoćnom presudom Damir Fintič je Vladimiru Štenglu morao platiti 50.000 kn. kako Damir fitić nije mogao platiti zaplijenjena mu je imovine, po novome izvršena je ovrha nad imovinom, a njemu je pretio zatvor. što je najljepše u cijeloj priči Fintić sam ni jednom riječju nije uvrijedio Štengla> ve se je radilo o anonimnom komentaru.
iako na oko ovo nema neke velike sličnosti sa sliučajem Milanovć -Bandić u koje je stradao medij RTl očito postoji težnja da se uguše slobode medija. Hrvatska je dobila svojevremeno packe u vezi slobode medija i orala je malo popustiti stegu nad njima ali sad kad je ušla u EU očito neki žele to vratiti na staro kako bi se manje pisalo kako su političke vrhuške zajedno pljačkaju i uništavaju Hrvatsku.

w. ;)

Tko je glasao

Narod funkcionira poput zombija

Ja razumijem elite koje obrascem kuhane žabe gnjeće narod, a ovi reagiraju poput zombija. Stranački sustav u Hrvatskoj se pretvorio u zločinački i kao takvog ga treba tretirati i na ulici i na tipkovnici. Političari nikada u povijesti nisu narodu dali slobodu - za istu se moraju sami izboriti. Ovako samoizborom malo jednih malo drugih provodi se taktika umiranja na rate... ako narod to neće vidjeti - sorry!

Tko je glasao

200 godina u natrag

Nakon presude protiv novinarke Slavice Lukić, presude protiv RTL-a, i posljednje izjave saborske zastupnice Gđ. Merzel, građani Republike Hrvatske moraju se zabrinuti o dramatičnom sužavanju građanskih prava. Posljednji koji je rekao da okrivljenik mora na sudu dokazivati svoju nevinost, umjesto da se okrivljeniku dokazuje krivnja, bio je Staljin:
http://narod.hr/hrvatska/marina-lovric-merzel-aktivirala-sam-saborski-ma...

Tko je glasao

Pravosuđe je fotografija stanja društva

Ogorčenje građana na prvostupnjevne presude, ima jedan osnovni prigovor.
Nisu pravomoćne.
Niti jedna od poznatih presuda i sudaca potpisnika koja su izazvala građane, nije postala pravomoćna.
Od "rukovanja", presuda protiv novinarke Slavice Lukić, pa neće ni ova potonja.

To je dobro.

Loše je:
- Kad se sudac tijekom mandata upusti u politiku, manifestirajući to javnom rječju ili prvostupnjevnom presudom pozivajući se pri tom na "trodiobu vlasti" i neovisnost pravosuđa kao dijela.
- Drugostupnjevni sudovi postupovno povodom žalbi ispravljaju pogreške prvostupnjevnih, ali ostaje gorčina. Može jedino zabrinuti činjenica da jednom prvostupnjevni sudac tijekom vremena postane drugostupnjevni. Tada će samo preslikati svoje viđenje vladavine prava

Trend glede građanskih prava je zabrinjavajući.
U SR Hrvatskoj, uvođenje istrage i kontrole optužnice smatralo se demokratskim iskorakom.
Danas je to suženo, a presude kao Slavici Lukić i ova protiv RTL-a, bila bi u vrijeme SR Hrvatske nezamisliva.

Sa žaljenjem ustvrđujem da su procesna prava okrivljenika i odredbe KZ-a (ako se izuzmu pojedinačni ciljani nasrtaji na istaknute Hrvate) bila demokratskija nego danas.
A presude sudaca i podnesci odvjetnika, bili su doktorati prema današnjim.

Tko je glasao

Nema toga zakonopišdžije koji

Nema toga zakonopišdžije koji bi mogao napisati tekst zakona, ni sastava Sabora koji bi ga donio, tako savršeno napisanoga, a da ga i prečesto očajan pravosudni kadar RH ne uspije izvitoperiti i izokrenuti mu smisao. Uglavnom zbog toga se i događa to grozno rušenje presumpcije nevinosti, gdje ljudi moraju "dokazivati nevinost", kao u doba Hamurabija ili Inkvizicije, a ne da im država dokazuje krivnju.

Posebna je priča olako lišavanje slobode, tj. pritvaranje, koje se kod nas uvriježilo, kad osumnjičenici leže mjesecima (Merzel-Lovrić, Vidošević) i godinama (Sanader prije presude) u Remetincima, za koje vrijeme državni aparat tek traži okolo dokaze i svjedoke koje je morao već imati, dok su pritvoreniku bitno sužene mogućnosti organiziranja obrane.

Ako je tako u medijski eksponiranim slučajevima javnih ličnosti, kako li se tek postupa u predmetima koji ne dospijevaju u žižu javnosti, koja je ipak koliko-toliko kontrolne prirode?

Autoritarna ili diktatorijalna država tako postupa sa svojim građanima. Sužavanje građanskih prava karakteristika je takve države, a ne demokratske, ni čak pseudodemokratske kakva je ova današnja. I ne samo naša..

Tko je glasao

Građanine Argus

ovo je vrlo hrabar komentar. Hat tip!

Tko je glasao

Građanine @hlad :-),

Hvala, premda mislim da ne zaslužujem pohvalu.

Komentar je samo, mislim, točan i govori o još jednom aspektu tužne povijesne regresije ovoga društva, u kojem su prije četrdesetak godina osumnjičenici za krivična djela imali demokratskiji tretman, kako to gore ispravno primjećuje i T. Majica, a svi ostali građani koji žive od svoga rada ili minuloga rada, pravno i životno sigurniji i pravičniji položaj.

Tko je glasao

slažem se s tvojim

gornjim komentarom, ali ipak neki sudac istrage određuje istražni zatvor, nekad se zvalo pritvor

prolazi to nekoliko filtera, u svakoj fazi osumnjičeni/ optuženi/ okrivljeni ima prava da se odluke provjere kod višeg suda

često se prijedlozi za određivanjem pritvora odbiju a represivna tijela i tijela progona su sklona da traže pritvaranje

no ne udovolji im se svaki put

vjerovatno je Marinu recimo trebalo pritvoriti jer bi na mjestu županice imala neke poluge, a recimo Sabu vjerovatno ne,

Sanader je htio zdimiti u SAD ili već negdje...

vjerovatno se negdje i možda zalete...ali generalno gledano naše pravosuđe je sve bolje i bolje

sve dobro...

Tko je glasao

"ali generalno gledano naše pravosuđe je sve bolje i bolje"

@drvosjek, slažem se! Sve je više smrada i plutajućih govana u pravosudnoj močvari!

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

sve bolje i bolje...

Jest, nakon što je RTL morao platiti odštetu Bandiću zbog Milanovićeve emisije uživo - što reći negoli baš to - sve bolje i bolje.

Pravosuđa gdje moraš dokazivati nevinost, umjesto da ti netko dokazuje krivnju su apsolutno fantastična, tu se teško može uopće postići neki napredak.

Tko je glasao

pa čekaj

zar se nemaju pravo žaliti višem sudu, a onda neka tuže i Zokija da se regresiraju, hehe ..moraju advokati i suci čuvati posao...pa ako ga nema može se malo i izmisliti

sve dobro...

Tko je glasao

božica pravde

@Drvo
ako se ne varama božica pravde ima povez preko očiju vagu u jednoj ruci a mač u drugoj. ovisno o državi povez je jako svezan i nepropustan ili labavo svezan i polupropustan. u Hrvatskoj se ona vaga u ruci jako klati jer još uvijek nisu svi pred zkonom jednaki. Bandić je vrijeđao druge, bilo je niz tužbi protiv njega koje još uvijek mirno spavaju i sakupljaju prašinu. kad on tuži medij koji je prenio mišljenje premijera odmah je njegova tužba uzeta u postupak.
nažalost nalazimo se u državi u kojoj samo zahvaljujući medijima neke tužbe ipak se uspiju iskobeljati iz ladice.. sluča Janev-Merzel se nije pokrenuo dok nije došao u medije a onda su najednom iz ladice počele frcati i druge tužbe. malo čudno za državu koja bi trebala biti pravna i koja je uspjela na jedvite jade ući u EU.

w. ;)

Tko je glasao

@walpurga hrvatska se božica

@walpurga hrvatska se božica pravde jednom rukom drži za onu stvar, a drugom rukom pokriva oči!

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

Duuuugo je Marina

bila u medijima i mi godinama znamo za sva ta sranja ( od gomile savjetnika s naknadama regrutiranih iz raznih stranaka do prodaje cesta i šljnčara Žužiću i dr. ) i sisačka javnost je stalno pozivala tada Bajića i tijela progona da se pokrenu ali ništa.........

Međutim, šira javnost je saznala iz Nu2, ali to samo znači da su oslabili njeni zaštitnici ili kumovi ( kako smo vidjeli jedan je i izbačen iz partije) i da je Aco Stanković dobio samo da odradi posao tek kada mu je dopušteno od politike tj. Radmana, Josipovića i Milanovića pri čemu treba imati na umu da smo sada u punopravnom članstvu EU i da postoji ured EU u Zgb-u i da su poučeni Sanaderovim poučkom odlučili pustiti Marinu niz vodu......

To je samo to.....inače, da nije promatrača sa strane koji jel, postavljaju pitanja poput frke o lex Perkoviću i sl.

još bi naša barunica bila u sedlu samo tako..

sve dobro...

Tko je glasao

"samo znači da su oslabili njeni zaštitnici ili kumovi"

@drvosjek u pravno uređenim državama kad padne lopov, padnu i njegovi jataci ili kako si ih nazvao njeni zaštitnici ili kumovi! No kod našeg Dinka Cvitana još uvijek vrijedi isto pravilo kao ono kod Mladena Bajića, da se o sljedećim potezima ide posavjetovati u Banske dvore ili na pantovčak! Pravosuđe i policija još uvijek funkcioniraju prema dbevno političkom potrebama aktualne vlasti, a ne činjeničnom stanju i rezultatima istrage!

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

znam

nažalost

ali isto tako znam da ide na bolje i da je u pitanju jedan proces u kojem će dosta pravih ljudi i dobrih dečki nastradati ...već nekako

sve dobro...

Tko je glasao

Jedna mala digresija u vezi

Jedna mala digresija u vezi pravomoćnosti i nepravomoćnosti sudskih presuda u hrvatskim medijima.

Strašno mi "idu na živce" formulacije u hrvatskim medijima tipa "taj i taj nepravomoćno je osuđen..." ili slično. To kao papagaji ponavljaju novinari, političari, pa i neki pravnici.

Iako sam totalni pravni laik, dopustit ću si primjetiti da je takva retorička konstrukcija tendenciozna, logički neodrživa i čini mi se da joj je jedina funkcija podilaženje javnosti i ublažavanje efekata i značaja same presude.

Svaka sudska presuda u trenutku izricanja jest sudska presuda (bez dodatnih predikata), ako ju je izrekao bilo koji sud u državi, nakon propisno provedenog sudskog procesa. Presuda postaje pravomoćnom praktično automatski (ako se izuzme formalno dopisivanje klauzule pravomoćnosti), ako u propisanom roku neka od stranaka u postupku nije uložila žalbu. Samu presudu, a time i njenu pravomoćnost mogu tek dovesti u pitanje stranke u postupku ulaganjem žalbe višoj sudskoj instanci, koja tu presudu eventualno može osporiti. Dakle, tek nakon ulaganja i prihvaćanja žalbe (što su aktivni procesni postupci uključenih stranaka i samog suda), presuda postaje nepravomoćna, i postupak se nastavlja / ponavlja na višem sudu (ili se eventualno vrati na isti sud). Pretpostavljam da velika većina prvostupanjih presuda završe bez žalbe na višu instancu ili bilo kakvih drugih postupaka i da, nakon formalnog (administrativnog) dopisivanja klauzule pravomoćnosti, dolazi do izvršenja kazne automatizmom (nakon evt. preciziranja termina i mjesta izvršenja, islično). To ne bi bilo moguće da je prvostupanjska presuda a priori nepravomoćna.

Dakle, nikakav aktivni napor nije potreban da bi neka presuda postala pravomoćna. Nasuprot toga, više kompliciranih radnji potrebno je obaviti da bi se izrečena presuda dovela u stanje nepravomoćnosti.

Inače, kakvi bi to bili sudovi i suci koji ne izriču presude, nego nepravomoćne presude?

Mislim da bi ispravnije bilo reći: "Sudsko vijeće suda u xx pod predsjedanjem xzy suca osudilo je toga i toga na tu i tu kaznu zbog toga i toga. Očekuje se da će osuđenik uložiti zalbu na viši sud, čijim bi se usvajanjem otvorila mogućnost za preispitivanje same presude i njena pravomoćnost odgodila do završetka postupka na višem sudu".

Komplicirano? Da, ali istina nema cijene.

The Observer

Tko je glasao

a šta je sa presumpcijom

a šta je sa presumpcijom nevinosti? Svatko je nevin dok mu se pravomoćnom sudskom presudom ne dokaže krivnja.
U našem pravosuđu je moguće da u identičnim slučajevima presude na prvom stupnju budu potpuno različite, ili kao što pravnici kažu "sudska praksa nije izvor prava", pa sudovi višeg ranga ujednačuju sudsku praksu, ali taj proces traje puno vremena. Problem bi bio daleko manji kad bi vrijeme za rješavanje žalbi na višim sudskim instancama bilo razumno kratko.
osim toga, čini mi se da zbog dugotrajnih postupaka i u samoj istrazi dolazi do prekomjerno dugog zadržavnja osumnjičenih u pritvoru, pa se pritvor pretvara u izdržavanje kazne, u vrijeme kad ni optužnica još nije podignuta.

Tko je glasao

"Dokaz nevinosti"

Sve je počelo prije nekih 15 godina kad je jedna budala na poziciji rekla:
"Neka ide na sud i tamo dokazuje nevinost".
Mediji su prihvatili tu dijaboličnu izjavu i tako je postala copy/paste uzrečica, jedna od niza političkih budala, koji intelektualni nedostatak kompenziraju napamet naučenim uzrečicama.

Ali su posljedice dramatične. Građani bi zaista mogli početi vjerovati da se na sudu dokazuje nevinost. A to ne samo da nije početak kraja, već sami kraj civilizacije.

Gđ Merzel kaže da će na sudu sada "dokazivati svoju nevinost".
Jezivo.
Pretpostavlja i sama da je kriva, pa će na sudu dokazivati da to nije.

Građani! Zar ne shvaćate u kakvoj ste opasnosti.

Tko je glasao

ne pehaj

@hlad
Kak Boga te prosim ne spominji presumpciju. Kaj nisam dosta o njoj pisal
u prošlom dnevniku ?

Tko je glasao

je da, ali ono je bila

je da, ali ono je bila presumpcija bračnog očinstva, a ova se tiče situacije u kojoj si u buksi, a još nije ni optužnica podignuta

Tko je glasao

hlad

je li presumpcija i ovaj slucaj iz V,Gorice.momak je ubio zenu.pobjegao je sa mjesta nesrece (ubojstva) i sutkinja ga pusta da se brani sa slobode.gospodo draga da je pravde i sudstva u Hrvatskoj,momak bi se u ponedeljak 8.9.2014 pojavio pred sudijom,dobio tridesetak ili vise godina zatvora i stvar zavrsena.poslije toga malo tko od ovih mladih nadobudnih "vozaca"bi se usudio sjesti za volan i divljati cestama sirom Hrvatske.ovdje je cista stvar.momak je svojom nepaznjom,a najvjerojatnije se radi o bahatoscu ("moj otac je faca"),ubio nevinu zenu,majku,radnicu.tu se nema sto dokazivati.kakva odbrana sa slobode.kakva uopce odbrana.i bio bih sretan kada bi sada zatvorili i sutkinju koja je donijela ovako nakaradnu odluku.
bet usvom komentaru kaze vijest treba glasiti "sudsko vijece xx pod predsjedanjem sudije Y donijelo je presudu....."zasto bi mi trebli znati tko je sudija,tko je u sudskom vijecu,tko je odvjetnik itd.oni bi trebali biti anonimni,a u Hrvatskoj su medijske zvijezde.i dok je to tako,nema prava i pravde u Hrvatskoj.

Tko je glasao

Dobra deskripcija bez uzroka

Boltek, korektan opis stanja kroz narodni folklor, ali šteta što ne ulaziš dublje u potencijalne uzroke poradi sanacije stanja.
Zato ću reći slijedeće; u zadnih 20-tak godina u Hrvatskoj ton i pravac društvenog života određuju političke stranke kroz svoje institucije sistema a da pritom u ukupnom populusu sudjeluju s 2-5% jedinki a kad se uzme u obzir da te asocijacije vode grabežljive oligarhije koje donose sve odluke tada je jasno da 0,1 % populacije vlada nad ostatkom od 99,9 %.
Ti ovdje na ironičan način opisuješ očite deformacije jednog segmenta insttitucija ali isto vrijedi za sve...
Hoću reći - sustav je u načelu bolestan zbog povlađivanja mentalno bolesnoj manjini te takav sustav treba rušiti prije no što isti po principu prsta i šake podivlja i uništi i minimalnu perspektivu za biološki opstanak. A rušiti ga možemo ili batinom ili apstinencijom stranačke bande...
Ili se i dalje praviti mutav jer još nisu došli po mene ili po tvoje Štefice i Barice...

Tko je glasao

prosim upute

@sjenka
kak da nekaj napravim . Kakav je moj utjecaj i mogućnost da promijenim izborni zakon ?(potpisom referenduma jedino kaj mogu). Sustav ne samo da je bolestan već je izgrađen na lošim temeljima. Rješenje batinom ili apstinencijo ? Ajde nađimo nekog da i to povede. Tko će biti taj a da ne bude poput ovih ?

Tko je glasao

Sjećaš li se Dolly Bell

Sjećaš li se mjesne zajednice - povratak na princip izbora vertikale MZ i naviše gdje Barica može direktno predložiti tvoju Šteficu...

Ono što veli Majica, ovakve presude su nezamislive u vrijeme socijalizma!

A ljude se priučava da budu zombiji na socijalna i druga događanja - dok ne dođu po njih...

Dakle kad pišeš ( a pišeš faktički ok) onda uvijek na kraju stavi nekakav discklaimer (napomena) iz čega je ukratko vidljivo uzrok stanja kojeg opisuješ i način rješavanja po tvojemu...

Inače će ovakve presude i druge intervencije vlasti biti sve drastičnije (princip kuhanja žabe) do potpunog porobljavanja!

Tko je glasao

Vražji disclamer

@sjenka
Naravno da se sjećam Dolly Bell. U svakom pogledu, čim sam stariji sve više napredujem prema prošlosti. Malo, VeloM isto, Mejaši, Gruntovčani te naše serije o malom čovjeku i njegovo snalaženje u velikim političkim mudrolijama imaju svoj disclamer kak bi oni to rješili. Ja volim običnog malog čovjeka jer sam kao on. Boli njega rit za mog Krležu, Kafku, Polić-Kamova, Bergmana i ostale velikane. Mali čovjek politizira su s pozicije ugnjetenog, iskorištenog i nikad zadovoljnog čovjeka.
Njegova rješenja su poput Čvarkešovih. „ Dve jezerače po šusu, kugla v glavu taf, taf i gotovo“. Takvi su i moji disclameri. Nikada nisam tvrdio da su ta rješenja ona prava. Mali čovjek na svoje jednostavno pitanje traži odgovor sa da ili ne.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci