Tagovi

Tihomir Orešković je promašaj i ne treba mu dati šansu.

Bez zajedništva Hrvatska nema budućnosti.

Zajedništvo, nije jednoumlje, nije društvo bez kritike, nije društvo bez opozicije, nije društvo bez javnog protesta, bunta, izlaska na ulice.

Zajedništvo je kada se okupimo oko vizije društva kakvo želimo biti, a onda vodimo društvene polemike oko toga kako ćemo to postići. Oko strategije.

Ako ima zajedništva, ono nije narušeno, ako oko strategije kako ostvariti viziju društva, javnu rasprava vodimo javnim protestom, buntom i izlaskom na ulicu.

Ako ima zajedništva.

U našem društvu nema zajedništva.

U našem društvu su duboke podjele.

Ovakvo društvo nema budućnosti.

Tko god zaziva zajedništvo s namjerom da će javnim pozivom na zajedništvo zatvoriti te duboke podjele taj širi laži i obmane.

Što je više propinju i s viših visina pozivaju na zajedništvo to laži više bole i više nas dijele.

Jer nema zajedništva na laži. Nema zajedništva na nepravdi. Nema zajedništva pod prijetnjom. Nema zajedništva pod kletvama i optužbama.

Nema zajedništva pod tezom zaboravimo prošlost, zaboravimo što je bilo i okrenimo se budućnosti.

U našoj prošlosti bilo je razdoblja i ljudi kojima se moramo dičiti i onakvih zbog kojih molimo za oprost.

Naša sadašnjost se nikako ne može odvojiti od naše prošlosti.

Naše društvo propada u našoj sadašnjosti. A naša sadašnjost je velika društvena nepravda. Nepravda koja je nastala u vremenima zbog kojih moramo biti ponosni i zbog kojih se kao narod tek moramo međusobno obračunati.

Da, mi ne možemo okrenuti stranicu, i ići dalje kao da se ništa nije dogodilo.
Mi smo kako društvo i Hrvatska, naša domovina, opljačkani.

Nema zajedništva na prevari.

Iz rukava je izvučen Tihomir Orešković. Predstavljen kao stručnjak, odrastao i školovan u Kanadi te je odgajan u sredini kanadske demokratske kulture.
Što je prethodilo njegovom pojavljivanju na sceni nepotrebno je ponoviti.

Nedavno je svijet obišla slika novog kanadskog premijera. Premijera koji je formirao vladu čiji sastav je pobudio zanimanje, ali i divljenje širom svijeta. To je vlada koja je nastala u društvu koje ima takve demokratske standarde.

Nema izgleda da je Tihomir Orešković do te mjere neupućen da mu nije poznata činjenica da on ne bi dobio mandat da nisu prikupljeni potpisi, političke skupine, koja se okupila oko imena čovjeka protiv kojega se vodi kazneni postupak zbog velikog gospodarskog kriminala i pljačke javne imovine.

Jaka slika koliko je naše društvo primitivno i nezdravo.

Ako je Tihomiru Oreškoviću poznata demoratska kultura u Kanadi, onda zna da se Justin Trudeau nije pojavio odjednom iznebuha iz neke mrakače s potpisima mafije.

Justin Trudeau može pozvati na zajedništvo, Tihomir Orešković nažalost ne.

Nema ovdje mjesta floskulama kako nitko nije kriv dok mu se ne dokaže krivnja. To je pravilo u sudskom postupku, ali u javnom djelovanju, ako je netko suočen s tako ozbiljnim optužbama u društvu u kojem su te optužbe iznesene desetljeće prije nego li je postupak konačno pokrenut, taj mora biti diskvalificiran iz javnog djelovanja.

U civiliziranim društvima kad je netko suočen s neusporedivo manjim optužbama od Milana Bandića taj podnosi ostavku i brani se od optužbi. To je Tihomiru Oreškoviću poznato jer se školovao i odgojen je u Kanadi.

Milan Bandić je aktivan na društvenoj sceni jer je izgradio moćnu mrežu suradnika od sudova do podzemlja koje okolo hoda i prebija. Prvo je bio pod kišobranom SDP-a jer im je punio crne fondove, a onda se osilio i osamostalio zaštićen vlastitom mrežom suradnika.

Milan Bandić je opasan kriminalac, on je naša nacionalna sramota, mi se kao narod s njegovim djelovanjem moramo suočiti i obračunati.

Nekome tko je došao iz Kande, kome je poznata kanadska demoratska kultura i tko ima čiste namjere jasno je da s podrškom Milana Bandića ne može pozvati na zajedništvo. Jer nismo svi takvi. Ne vole svi Hrvatsku na takav način.

Milan Bandić je ovdje naveden kao činjenica ali i kao metafora. Nema potrebe nabrajati desetine i stotine imena koji neposredno i posredno stoje iz podrške mandataru.

Nama su iz Kanade već dolazili prevaranti i varalice. Prevarant i varalica koji je došao iz Kanade te po Hrvatskoj pljačako je i Ivica Mudrinić. Taj varalica nikada nije odgovrao za kriminal kojeg je počinio i dan danas, a posebno otkad se pojavio Tihomir Orešković, javno nam se ruga i vrijeđa nam zdrav razum.

Ako je Tihomir Orešković obrazovan, kulturan i ima dobre namjere, onda nikako ne može prihvatiti način na koji je imenovan i podršku koja stoji iza njegovog imenovanja jer je to u potpunoj suprotnosti i sa demokratskom kulturom i s mogućnosti uspostave zajedništva oko vizije kakvo društvo želimo.

Bez zajedništva Hrvatska nema budućnosti, a narod se ne može okupiti oko prevare i na nepravdi.

Tihomir Orešković nije nepismen da ne razumije podjele u društvu i okolnosti koje su ga dovele na ovaj položaj i da nas s tih pozicija ne može okupiti.

Ovi koji su ga doveli već građanima poručuju, ako vam se Tihomir Orešković ne sviđa, neka idu van iz domovine.

Svakim ispraznim pozivom na zajedništvo razdor u društvu će biti samo sve veći i ovo je samo gubljenje vremena, a kao narod više ga nemamo. Došli smo do ruba.

Komentari

Sedmi veljače 2016.

Tihomir Orešković? Tko je to?

Aha, onaj koji je obećao da će za tjedan dana imati mišljenje o nečemu što je učinila predsjednica države bez njegove suglasnosti!.....

Tko je glasao

Bandićeve snimke dio

Bandićeve snimke dio optužnice: Nazovi Kondora

U javnost su procurili novi detalji razgovora između zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i Petra Pripuza, predsjednika Uprave CEZARA te suvlasnika tvrtke za prikupljanje i preradu otpada CIOS. Razgovori su tajno snimljeni tijekom PNUSKOK-ove akcije Agram. U okviru te akcije u listopadu 2014. uhićeni su Bandić i Pripuz te još 10-ak osoba pod sumnjom da su koruptivnim radnjama oštetili Zagreb za milijunske iznose.

Snimljeni razgovori upućuju na to da je Milan Bandić posao zbrinjavanja glomaznog otpada dodijelio protuzakonito. Kondor iz snimke jednog razgovora je navodno Petar Pripuz, "hrvatski kralj otpada". Druga objavljena snimka primjer je zapošljavanja mimo natječaja. Bandić je, čini se, tražio da kći njegova rođaka dobije bolje radno mjesto, odnosno plaću.

Snimke su postale dio optužnice. Od podizanja optužnice prošlo je gotovo mjeseca dana, a u međuvremenu je Milan Bandić postao partner budućoj vlasti, onoj koja je objavila rat korupciji.

http://www.hrt.hr/316070/vijesti/bandiceve-snimke-dio-optuznice

Tko je glasao

jedino kriminalno u tim snimkama

jest to što su - objavljene

u svrhu političke borbe...

Sama činjenica da su objavljene i dane na uvid javnosti...u kasnijem tijeku sudskih postupaka idu ..baš Bandiću u prilog..pred recimo..europskim sudom za ljudska prava....

jer se unaprijed stvara javno mnijenje u korist optužbe...što se ne smije...

smrdi na staljinizam....

Takvih razgovora se u RH na dnevnoj bazi obavi na stotine...

upućena osoba mora znati razlikovati političku od kaznene odgovornosti...

Sramotno je da naša tijela progona izlaze s tim banalnostima....zar se pored tolike vike i galame..zaista nije moglo naći ništa ozbiljnije protiv Bandića...

Zaboravlja se da se više ne nalazimo u sustavu kad se osuđivalo ljude na temelju naklapanja............

sve dobro...

Tko je glasao

Fascinantno je kako iz

Fascinantno je kako iz "domoljubnih" pozicija ide bezrezervna podrška Bandiću.

Da nije to zato što je on diplomirao je na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, na smjeru općenarodna obrana i društvena samozaštita 1981. godine.

Jedina naklapanja koja u slučaju Bandić postoje su naklapanja koja šire takozvani "domoljubi" da se protiv Bandića vodi "staljinistički" proces zbog benignih stvari.

Milan Bandić je opasan kriminalac koji je stvorio opasnu zločinačku organizaciju.

Kako funkcionira njegova zločinačka organizacija i u kojoj je simbiozi s "domoljubnim" narodom najbolje se vidi iz primjera "Jedva preživljavaju, a Bandiću uplaćivali po 90 tisuća kuna"

http://vijesti.hrt.hr/265423/jedva-prezivljavaju-a-bandicu-uplacivali-po...

Pet godina nakon predsjedničke kampanje izlaze na površinu detalji koji su zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića doveli do Remetinca.

Istražitelji će od 120 Bandićevih donatora pokušati doznati odakle novac koji su uplaćivali na njegov privatni račun. Najviše donatora pojavilo se u okolici Metkovića. Neki od donatora u tom kraju ostali su zatečeni spoznajom da su se našli na popisu sponzora. Jedva sami spajaju kraj s krajem. Tvrde, toliko novca nemaju niti su ga ikad imali. No tko se krije iza uplatnica na njihova imena, saznat će se nakon svjedočenja.

Poznate su dugogodišnje dobre veze gradonačelnika Milana Bandića i bivšega gradonačelnika Metkovića Stipe Gabrića Jambe. Gradom kruže priče kako se ovih dana uvjeravaju svjedoci da kažu kako su dali ono što nisu.

Na popisu donatora našlo se i pola bivše gradske uprave Metkovića te neki od bivših direktora javnih poduzeća. Svi su oni s maksimalno dopuštenih devedeset tisuća kuna kao privatne osobe pomogli Milanu Bandiću. Mnogi od njih su u prijateljskim ili rodbinskim vezama s Jambom.

Novac je navodno najprije stigao iz Zagreba, usitnio se, a onda preko poznatih i nepoznatih donatora ponovno vratio u Zagreb za predsjedničku kampanju. A da se na predsjedničkoj kampanji Milana Bandića nije štedjelo, poznato je. Utrošeno je, prema nekim procjenama, gotovo dvadeset milijuna kuna.

Tko je i kako uplaćivao novac, kako su birani fiktivni donatori? Tko je komu vraćao dug? Neka institucije rade svoj posao, rekao bi gradonačelnik Bandić.

Tko je glasao

Eto, nama stari milicajac

Eto, nama stari milicajac objasnio kako uvjek treba ubiti glasnika, tj. država nam šuplja.
Vidiš, jedna kumica na Dolcu je izjavila kak je vidla da je taj dotični gospodin, skupljač otpada, zakucao gospodina gradonačelnika u zid kako bi mu lakše objasnio neke stvari. Nedugo potom, par godina kasnije procurila je i snimka iz uskoka na sličnu temu, slučajnost, ne znam, mutni su to posli.
https://youtu.be/VC2ZaIwadCI

Tko je glasao

Jebo vas Bandić obojicu

ja ne branim njega nego kritiziram državu koja se ne može obračunati s njim i njemu sličnima...

vas obojica ( Jura i Papar)..sad samo zato što nije s vama poželjnom opcijom kidišete na istog...

mladokomunisti su ga htijeli sjebati samo zato što nije s njima nego uhljebljuje i pogoduje po nekom svom...mafijaškom, hercegovačkom ili socijaldemokratskom modelu..kako hoćete..

a ne po diktatutu partije kojoj se otrgnuo s lanca...

ne pušim to farizejstvo da Bandić sad najednom ne valja....nije valjao ni prije...

prokleti licemjeri

sve dobro...

Tko je glasao

Nije točno.

ma sve si dobro rekao osim: ..sad samo zato što nije s vama poželjnom opcijom kidišete na istog..

To jednostavno nije točno. Pa na temu Bandića sam napisao blog: "USKOK istražuje Bandića (oko 12,000 puta)", 26.7.2011. i još koliko puta na tu temu.

http://pollitika.com/uskok-istrazuje-bandica-oko-12000-puta

Dakle to jednostavno nije točno. Niti to ima smisla.

Meni poželjna vlast nije niti jedna. Načelno sam za smjenu vlasti, ako je neuspješna. Smatram da je kukuriku bio neuspješan i da je u redu što je izgubio vlast. Jednako kao što sam smatrao da je u redu da je HDZ prije toga izgubio na izborima.

No bez obzira što sam zadovoljan činjenicom da je kukuriku izgubio, moguće je u isto vrijeme biti nezadovoljan i novim sastavom vladajuće družine i to sam nezadovoljstvo obrazložio.

A to što dio vas razmišlja vrlo plošno, i umjesto argumentirane rasprave se bavi time zašto netko ima takve stavove to je stvar vaše kulture.

Odnosno to što predbacuješ je drsko.

Tko je glasao

Papar, No bez obzira što sam

Papar,

No bez obzira što sam zadovoljan činjenicom da je kukuriku izgubio, moguće je u isto vrijeme biti nezadovoljan i novim sastavom vladajuće družine i to sam nezadovoljstvo obrazložio.

Obrazložio nisi ništa, ma baš ništa.

Sad napadaš čovjeka koji nema nikakve veze sa Bandićem, a nije još ni u mogućnosti dokazati dali vrijedi ili ne.

HDZ ima puno časnih ljudi i ne može se zbog pojedinaca optuživati sve od reda.

No jedno zaboravljaš,

Bandića je SDP štitil godinama, a i neki koji sad pišu protiv njega su sa mojom malenkošću imali prepucavanja zbog njega.
Sad pljuju po njemu i ne valja i to samo zbog toga jer je pokazao malo veće ambicije, pa su iz straha isključili iz stranke.

Tko je glasao

To nije tema bloga. Ali može

To nije tema bloga.

Ali može par pitanja:
Da li je netko manje kriminalac ako je bio pod političkom zaštitom jedne moćne stranke?
Da li je netko veći kriminalac ako je bio tako veliki kriminalac da ga je štitila politika?

Ja jednostavno ne mogu razumjeti vaše argumente. Po vama Bandića ne bi trebalo kaznenog goniti jer je imao politički zaštitu, pa ju je izgubio?

Vi razmišljate da je ispravno da kriminalci imaju političku zaštitu? Jer evo Bandić je sada politički faktor na državnoj razini pa si sada opet može stvoriti političku zašititu od kaznenog progona pa je to onda u redu?

Ja upozoravam na taj problem, i detaljno sam to objasnio.

Ali vi stalno s argumenta skrećete raspravu i tražite motive zašto ja imam takve stavove. A to je nekultura rasprave.

Tko je glasao

Za mene je kriminalac,

Za mene je kriminalac, kriminalac.

Bandića treba procesuirati i ako je kriv osuditi.

Vi razmišljate da je ispravno da kriminalci imaju političku zaštitu?

Molim, pa ja sam se o Bandiću već više puta izjasnio, a sad ga po vašem njega i štitim.

Vi imate stav, i na to imate pravo, no nemate pravo optuživati jednu osobu koja je mandatar i nije imala mogućnost da dokaže kako će voditi državu.

Kritizirajte sudstvo, jer je ono krivo da mnogi kriminalci nisu optuženi.

Tko je glasao

Skviki, zakaj smo si na vi?

Skviki, zakaj smo si na vi? Ono što sam ja pisao se nije odnosilo samo na tebe, odnosno najmanje na tebe, bio je slijed komentara iznad, zapravo posvuda su se pronosile iste teze da sam nazadovoljan što je Most odabrao HDZ za partnera pa da sam zbog toga zauzeo takav stav.

Zašto ja nemam pravo napasti Oreškovića? Pa detaljno sam objasnio razloge i mislim da je svima jasno kako represivni aparat radi na daljinski izvršne vlasti. Sudstvo baš i ne.

To se vidi po slučaju Perković kad se izvršna vlast trudila zauzeti za jednu stranu, da je i Dorh tu stranu zauzeo, ali da je sudstvo tu odigralo posve drugačije.

Jasno je o čemu sam pisao, ali eto nije dovoljno ponoviti ni sto puta kad su uši začepljene.

:)

Pa iz primjera kako je Mamić uhapšen ponovno čim su započeli pregovori SDP-a i Mosta, i držan u pritvoru dok nisu u pregovore prešli HDZ-u se to moglo pratiti na dnevnoj razini.

Dorh je na daljinski. Na daljnskom ga je držao i Josipović, štiteći Vojkovića, Mudrinića itd...

I opet možemo ponoviti da je Bandića štitio i SDP svojedobno, ali se ovdaj sustavno laže da ga je SDP nahuškao čim se ovaj odvojio. Nije. Sjetite se malo kako je Kosorica lansirala Dorh čim se Sanader drznuo pa održao jednu presicu, a koliko je trebalo Dorhu da krene u progon Bandića nakon što je ovaj krenuo u solo utrku za Pantovčak.

To je jednim dijelom posljedica toga što je Milanović drugačije tu reagirao, ali i toga što je Bandić puno veća zvjerka sa vlastitim obrambenim sustavom.

Ponavljam Bandić je opasan kriminalac koji čini većinu preko koje je Orešković dobio mandat za sastavljanje Vlade. Ako je to tebi dobro i ako takvom čovjeku treba dati priliku da pokaže što zna, to je tvoj stav, moj je posve suprotan i svakako ga imam pravo zauzeti i javno izreći.

Ne kužim odakle ti ideja da nemam pravo na takav stav.

:)

Jesmo si opet dobri?

Tko je glasao

Papar, Ma sve po starom, kad

Papar,

Ma sve po starom, kad sam skužil da pišeš u množini sam već komentar poslal.

Kaj mogu, ruske svećice sam ugradil, 7 banki je tu.

Tko je glasao

Na žalost u pravu si a

Na žalost u pravu si a problem ide smjer pravosuđe-policija.
Kajva je to država u kojoj neki pa čak i visoki državni dužnosnici spominju "kriminalni milje"
što je to, pokrajina, županija da nije neka država u državi, kak oje to moguće u ovako maloj državi?
Zašto oni koji su plačeni za borbu protiv kriminala ne rade svoj posao ?
Da ne rade u fušu za tu drugu "upravu" ?

Tko je glasao

zarobljena država

i stare navike da se po mišljenje ide u komitet...refleks komunizma i jugoprakse...

Ušli smo u EU...ali EU nije ušla u nas..a najbolji primjer je lex perković...gdje se najbolje ilustriralo kako se zakoni mogu prilagođavati po potrebi dnevne politike...

Trajat će to još neko vrijeme dok se drže ovi metuzalemi ( pri čemu ne mislim bilo na lijeve ili desne)...

Poslije onog pijanstva i vožnje, te bježanja pred policijom u pijanom stanju..trebao je nestati s političke scene...no što se dogodilo...

Njegova tadašnja stranka je stala iza njega..jer je bio umreženi igrač...

Nakon toliko godina na mjestu 3-4 čovjeka u RH po moći...naravno da je klijentelizmom stvorio mrežu...na što @ Papar aludira...

meni se ne sviđa to što SAD NAJEDNOM ne valja...hehe...

On je samo dobar krokogator u bazenu....

sve dobro...

Tko je glasao

I koga sad ti nazivaš

I koga sad ti nazivaš licemjerom?
Ti koji si možda čuvao Perkovića da ga ne "eliminiraju", čovjek koji je drmao HDZom i tajnim službama
sad postaje najbolji primjer kako nas EU tjera da poštujemo zakone? Hej, probudi se.
Zašto nisi "lustrirao" perkovića 1993. npr. ? Tad više nije bio potreban novoj državi već samo naznaka budućeg tereta.
Da, morao bi tad eliminirati skoro pa cijeli HDZ, zar ne?

Tko je glasao

opet si uključio

sklopku na ON/ praviti se blesav...

jebe mi se za hdz...

kakve veze ima vrijeme stvaranja države..rat..s ovim danas...

Ovo danas je posljedica detuđmanizacije...

udbašenje...mafijašenje... nije stranački obojeno...

Trebali su da sjašu...a oni su se počeli ponašati kao da su tek uzjahali...

ps. kao profesionalac nižeg ranga nisam se petljao u politiku...sad kao umirovljenik imam pravo komentirati... iznositi stavove i privoditi neke pameti...

i da..ti ne možeš znati koliko sam ih "lustrirao"...

sve dobro...

Tko je glasao

Bandić je doveo HDZ na vlast

http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Gradonacelnik-u-novoj-politickoj...

Ponovo važan čimbenik
Gradonačelnik u novoj političkoj mladosti: Bandić je, a ne Most, doveo HDZ na vlast

Nepravomoćni optuženik za teška kaznena djela broj je svojih zastupnika s dva povećao na tri, tako da je privukao albansku zastupnicu Erminu Lekaj Prljaskaj, članicu HNS-a, a onda je taj Klub stavio na raspolaganje Karamarku i Petrovu

ZAGREB U sjeni događanja s Mostom i odabira Tihomira Oreškovića za mandatara, posve nezapaženo prolazi činjenica da zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ovih dana proživljava novu političku mladost. Nije se to očekivalo nakon što je njegova stranka slabo prošla na parlamentarnim izborima a on potom zaradio optužnicu, no Bandić je ponovno važan politički čimbenik.

Presudan utjecaj

Redovno je odlazio na konzultacije o sastavljanju Vlade u Ured predsjednice, da bi na kraju upravo zagrebački gradonačelnik imao presudan utjecaj. Premda su Domoljubna koalicija i Most iznenadno dogovorili suradnju i iz igre izbacili koaliciju Hrvatska raste, bilo bi to uzaludno da im parlamentarnu većinu nije osigurao Bandić.

Zagrebački gradonačelnik je prvo broj svojih zastupnika s dva povećao na tri, tako da je privukao albansku zastupnicu Erminu Lekaj Prljaskaj, inače članicu HNS-a, a onda je taj Klub stavio na raspolaganje Tomislavu Karamarku i Boži Petrovu.

S obzirom na vremensku stisku, jer predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović tražila je u utorak da joj se kandidata za mandatara dovede u roku 24 sata, gotovo je sigurno da Karamarko i Petrov bez Bandićeve pomoći ne bi uspjeli prikupiti 76 potrebnih potpisa. Bandić je, dakle, pravi »kingmaker«, on je u konačnici, a ne Petrov, doveo HDZ na vlast.

Karamarkova stranka ga je već nagradila podrškom gradskom proračunu, iako su do srijede u Gradskoj skupštini bili njegovi oštri oponenti, dok je Kolinda Grabar-Kitarović odala priznanje Bandiću dan kasnije, na način da je na Badnjak s njim prošetala središtem Zagreba.

Ništa sporno

Pratili su ih tom prilikom brojni suradnici kao i fotoreporteri. Predsjedničinog glasnogovornika Luku Đurića upozorili smo na činjenicu da je Kolinda Grabar-Kitarović bila u šetnji s čovjekom koji je, doduše nepravomoćno, prije dvadesetak dana optužen za niz kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, trgovanja utjecajem i poticanja na davanje lažnog iskaza.
Ali, Đurić nije u tome pronašao ništa sporno.

– Milan Bandić je zagrebački gradonačelnik, bio je jedini Đurićev odgovor.

Jednako su u Uredu predsjednice objašnjavali svečanu večeru za sudionike summita »Procesa Brdo – Brijuni«, koju su u restoranu Okrugljak suorganizirali Bandić i Kolinda Grabar-Kitarović. Tako je 24. studenog domaćin predsjedniku Europskog vijeća Donaldu Tusku i ostalima bio i gradonačelnik, koji je tada još »samo« bio predmet istrage. Sve ovo govori da su predsjednica Republike i Bandić u izvrsnim odnosima, koje nije poremetila niti njegova optužnica.

Postaje i formalni član većinske koalicije?

Zasad nije jasno hoće li Bandićeva stranka biti i formalni član većinske koalicije i imati svojeg ministra. Mostov glasnogovornik Nikola Grmoja izjavio je u nedjelju za Hinu da Most »neće dopustiti da prilikom formiranja Vlade ljudi sumnjive prošlosti ili oni pod istragama budu njezin dio«. Budući da te Vlade ne bi niti bilo da Bandić, kojeg se između ostalog optužuje za pogodovanje tvrtkama CIOS i Bramgrad te nezakonito zapošljavanje u Holdingu i Gradskom poglavarstvu, nije pomogao HDZ-u i Mostu, jučer smo Grmoju htjeli zamoliti za pojašnjenje izjave Hini, ali se nije javljao na telefonske pozive i sms poruke.

Tko je glasao

Pogrešno

Sorry, ali Novi list je napravio mali zajeb.

Erminu Lekaj Prljaskaj niti prvog dana nakon izbora, a niti kasnije nije podržavala Hrvatsku raste iako je kao članicu to trebala. Bandić u tim pregovorima nema nikakve veze s njom.

Kao što su odmah, prvih dana nakon izbora novine pisale Ermina Lekaj Prljaskaj je menadžer u gradu kojim neupitno vlada HDZ.

Tko je glasao

hehe

nema grmoja vrimena, razmišlja u kojem ministarstvu bi mu bilo najzgodnije bit zamjenik, odgovornost je to :P
profesor

Tko je glasao

očito je

da se ne vjeruje baš previše Milanovićevom i Ostojićevom PNUSKOKU....

Milanović i njegovo pravosuđe su se osramotili oko lex perkovića...kada se jedno tužilaštvo žalilo na odluku o izručenju ...

znači...očito se sumnja u tipičnu zloporabu tijela represije od strane nereformiranih komunista...jer...kad je bio u partiji i pijanog su ga branili...hvalili...podržavali...

zagrebački proračun je masna kost koja im se izmaknula... kao rezervni položaj sada kad su spušili izbore i izgubili kontrolu nad državnim proračunom..dobrodošao bi im zagrebački proračun kao rezervni položaj..rezervna gmajna za ispašu...

znači...da je ostao poslušan partijskoj vrhuški ne bi bio ni osumnjičen....

smrdi na zloporabu represivnog sustava.....

sve dobro...

Tko je glasao

Zbog Perkovića je i izgubio.

Zbog Perkovića je i izgubio. Ne bi Vaso i Karamako mogli izvršiti ovoliku mobilizaciju glasača da nije toga bilo.

A ovo drugo sam sebi uskačeš u usta. Ako postoji masna kost, a ima tu i mesa za pod zub, onda je jasno da se tu brci maste. Nije stvar nekome pokrenuti istragu, ne treba tu ništa montirati, tu je samo trebalo pustiti Uskok s lanca.

Ali budi malo fer nemojte imati dvostruka mjerila ili kratko pamćenje.

Pa nije Zoki nahuškao Uskok odmah. Miki je imao vremana koju godinu, da osnuje stranku, da prođe izbore, itd...

Sjetite se kako je HDZ (Jadranka premijerka i Karamarko ministar) zgazio Sanadera nabrzaka kad je ovaj samo jednu presicu održao. A bili su na zalasku vlasti.

Zakaj toliko branite Mikija. Ja ne kužim taj fenomen.

Mislim Miki je stvarno fenomen. Njega desnica puši, on se šeće s bedžom na kojem je Tito. Ide na partizanske skupove, prvi suradnik mu je Ljuština, Romi ga svojataju itd...

Koji je on fenomen, koliko ga puše, kad je došao na vlast, prevarivši starog akademika u skupšitni da se skupština raspusti, stare gospođe su govorilie na 101-ci konačno Bandić dosta je bilo onih Hercegovaca što su deset godina vladali.

Ja vas ne razumijem ali kužim da je to tako, da postoji neki senzibilitet prema tom govnetu.

Tko je glasao

ne volim da mi govoriš "vi"..;-)

ne branim ja Bandića....meni se gadi ideja da ga se napalo tek kad se usprotivio stranačkoj vrhušci...

zamisli..kakav je Milanović konj..kad čak i Bandić može biti simpatičan i izazvati empatiju...

angažiranje pnuskoka zbog putnih naloga za auto...hapšenje svih suradnika u nadi da će neki propjevati nešto jače...amaterizam na n-tu...

sve dobro...

Tko je glasao

Pa nije išlo drugačije. Nije

Pa nije išlo drugačije. Nije Miki ko Sanader da je solirao pa onda još digao sidro i ode on. Miki ima mrežu i neda se. On gine za svoje ljude. On ne gleda ljude s visoka s distance ko Sanader. Miki je stalno sa svojim ljudima, on to živi. Jednostano se moralo preko koljena, negdje će napuknuti, i pojavila se pukotina. Samo ogromna je sila interesa da se to zakrpa.

Tko je glasao

prenategnuto

vrhunska hrvatska liječnica neurologinja ...pa sportaši..umjetnici.. umočeni su u blato u svrhu detronizacije MB-a...kad se nije moglo na izborima ide se represivnim aparatom pod kontrolom sdp-a...

pošto je Miki izvorno njihov.....očit je unutarstranački obračun...

Moglo se drugačije..ali se olako poteže pištolj...

Na višem nivou se napravi kostur...i onda se spusti niže i zaduže se izvršitelji da na kosti nakaleme meso...

izraz " ima kostiju nema mesa" znači u slengu da se ima indicija... a dokazi se mogu i fabricirati po dobroj staroj boljševičkoj metodi...

Tako lako se pomješa politička, moralna, kaznena i prekršajna odgovornost..

Stavljanje na teret kaznenu odgovornost ...izabranom dužnosniku...zbog donesenih političkih odluka....ili zatvarati ljude zbog putnog radnog naloga.. školski su primjeri onog što zovemo staljinizam.

Obračun sdp-ovaca s Bandićem podsjetio me na mobing u razredu...ili obračun između konkurentskih bandi, ako ti je draže.

sve dobro...

Tko je glasao

vrhunska hrvatska liječnica

vrhunska hrvatska liječnica neurologinja.....

Akademkinja Vida Demarin je napustila Bandića, je prijavila Uskoku da Bandić vrši pritisak na nju da krivitvori dokaze itd...

Sandra Švaljek se isto okrenula od Bandića....

Ta ekipa oko Bandića je povezana interesno. Pa za svakog od njih su napisali koji je to interes i o kojoj lovici se tu radi. Koga je kome i gdje zaposlio i kako se sada vraćaju usluge.

Ugledno je biti književnik, ali slabo je jestiv taj ugled. Nema tu love.

Ljudi se nađu u problemima, onda idu traže rješenje, hodaju po uredima, a sve odluke donosi Bandić. I onda su ti to usluge koje je on napravio, pa poslije traži zauzvrat protuuslugu.

Kao mafija. Miki je običan mafijaš.

U većini slučajeva nisu to neke velike usluge, i on je tu gradonačelnik dulje od desetljeća pa on pozna osobno sve važnije građane. Hoćeš nećeš većina mu se iz ovih ili onih razloga morala obratiti. Ako ne njemu došli su do nekog njegovog pobočnika, ovaj je rekao sada će to Miki i tako to ide.

Pa jesi ga ikada slušao na radiju, ljudi mu jebu sve po spisku i onda nazove netko s nečim konkretnim i ovaj kaže evo sutra javite se kod mene u ured i sve je riješeno. Kužiš kako to funkcionira. I taj čovjek to neće zaboraviti njemu je Miki riješio problem. Stvara se uvjerenje kod većine, a većina jesu primitivni balvani, panjevi, da je on Superman.

Normalno da je poludio kad je Sandra Švaljek u malo vremena pokazala da se može i drugačije, da sustav može raditi svoj posao.

I optužnice protiv Bandića su ozbiljne, nisu to više oni putni nalozi s kojima se počelo. Ali to se ne želi vidjeti, stalno se ponavlja teza da je to sve namještaljka. Nije, Miki je opasan kriminalac.

Tko je glasao

sandra

papar,

sandra bi bila prošla
(nju je izabrao i doveo bandić)
da nije, zbog protiv svoje volje upala u središte staljinističkog obračuna
da je pametna, koliko je sposobna
bila bi sama dala ostavku
na prvi signal nepovjerenja

odnosno bila bi rekla ono što je istina
doveo me milan bandić, za zamjenicu, jer znam, mogu i hoću raditi u korist građana zagreba
radit ću taj posao
osim ako je moje obavljanje dužnosti gradonačelnika nije usmjereno protiv milana bandića

(jer sam inače u istoj logičkoj klopci u koju će mjesecima kasnije upasti papar raspravom o oreškoviću)

luka

Tko je glasao

Papar, Nije to bitno dali je

Papar,

Nije to bitno dali je on kriminalac ili nije, bitno je da ga je SDP štitio godinama i sudjelovao više ili manje u tim radnjama.

Znaći ako je on kriminalac, onda je i SDP kriminalna organizacija.

Tko je glasao

@Skviki

U pravu si.

U Kaznenom zakonu piše:

Nema kaznene odgovornosti ako je dijelo počinjeno za vrijeme političke zaštite od kaznenog progona.

Ne mogu se naknadno primjenjivati odredbe Kaznenog zakona, ako je počinitelj u doba počinjenja djela postupao s uvjerenjem da će imati političku zaštitu od progona.

Od kaznenog postupka biti će izuzeti i oni počinitelji koji su u doba počinjenja kaznenog postupka po načelu uzajamnosti morali imati političku zaštitu od kaznenog progona.

Tko je glasao

Smanjena ubrojivost za vrijeme mandata

Nema kaznene odgovornosti ako je dijelo počinjeno za vrijeme političke zaštite od kaznenog progona.

Tada se primjenjje čl 68. KZ-a

Tko je glasao

Zašto je on dobar izbor.

Evo, imamo i prva tri projekta, za koje sam ja od uvijek bil.

Navodnjavanje Slavonije, i sa tim rješavanje problema sa poplavama i sušom. Sve u svemu uštede od milijarda i milijarda kuna.

Izgradnja nizinske pruge Rijeka -Zagreb, što će donijeti Riječkoj luci ogromne dobiti.

Izgradnja terminala na Krku i sa tim kraj agonije i također enormna financijska dobit za Hrvatsku.

Tko je glasao

A koliki porast

prometa u narednom razdoblju očekuje farmaceutska tvrtka koja je upravo jednog svojeg menadžera postavila za premijera jedne banana-državice?

Tko je glasao

Gledam Plivu svaki dan i

Gledam Plivu svaki dan i stalno se tam nekaj gradi, znači ulaže se.
Nebi ulagali da se ne prodaju proizvodi, a vjerojatno i oni svi ljudi koji ulaze svaki dan zarađuju svoj kruh tam.

Dali su ga oni postavili to ti znaš, jer nebi inače o tome pisala.

Tko je glasao

(A ta tvrtka već

odavno nije jugo-komunistička Pliva, jer nju su uništili!)

Tko je glasao

odmah za Nobela...

... ma kako se samo to u svih ovih godina od stoljeća 7. nitko nije sjetio, ha?

A on dođe, još mu ni povjerenje nije izglasano - i odmah 3 brilijantne, dosad neviđene ideje...

Tko je glasao

Novine

Dobro to što novine pišu da je njemu program i koje su mu prve tri stavke.
To nije on rekao, nego novine pišu da su to saznali od njegovih prijatelja u paketu s tim da voli hokej i da im djecu odgaja žena.

Evo, isto je tako Kuljiš napisao što treba napraviti. Čak mi taj Kuljišev plan izgleda puno realniji:

http://www.jutarnji.hr/trebamo-sjekiru--blage-reforme-nisu-dovoljne/1486...

Tko je glasao

On je sam danas

na tečnom englesko-hrvatskom rekao, kad su ga priupitali o privatizaciji zdravstva, da je i to moguća opcija. To nisu rekli prijatelji, nego on - domoljub.

Tko je glasao

Vau, Denis Kuljiš je sad

Vau,

Denis Kuljiš je sad odjedamput pametan i piše o stvarima koje su rekli prijatelji od Tihomira Oreškovića.

Mamino pametno, zbog čega nije to pisal za vrijeme kokošinjca.

Tko je glasao

Jes ba, vrlo veoma jako

Jes ba, vrlo veoma jako domoljubno je prodati svu državnu imovinu, to može samo DOMOLJUB, 'rvat po vieroispoviesti,
a da prodamo domoljube, pa ak nikako drugačije onda barem na kile?

Tko je glasao

Jura, Jes ba, vrlo veoma jako

Jura,

Jes ba, vrlo veoma jako domoljubno je prodati svu državnu imovinu, to može samo DOMOLJUB, 'rvat po vieroispoviesti,

Bi ti mogel to malo pojasnit.

a da prodamo domoljube, pa ak nikako drugačije onda barem na kile?

Ovo mi je isto nejasno, kak to misliš?, jel sirovo ili u kobasama.

Tko je glasao

Naveo si članak g. Kuljiša,

Naveo si članak g. Kuljiša, jel si barem naslov pročitao?
PIŠE DENIS KULJIŠ: Trebamo sjekiru, blage reforme nisu dovoljne. Povećati produktivnost i plaće. I hitno prodati sva javna poduzeća
da ne misliš da su javna poduzeća javne kuće pa ih možemo samo tak prodati.
I Sabor je javno poduzeće, prodajemo? a ne, prvo ga moramo nazvati "Državni Sabor" da se bolje proda, genijalna ideja.
Odgovor na ono drugo, žive vage, pogone za preradu je pojela pretvorba iz dobrog u "bolje".

Tko je glasao

Svakoj regiji neka napravi po

Svakoj regiji neka napravi po nešto,
Stoga bi trebala još dva hitna projekta.
4. Sagraditi Pelješki most
5. Potjerati Šerbedžiju i Stazića sa Brijuna
Financijska vrijednost je podjednaka

vjetarsjuga

Tko je glasao

Ukinuti financiranje "Udruga za forsiranje infinitiva"

6. Ukinuti financiranje mnogobrojnih "Udruga za forsiranje infinitiva i blaćenje vlastite zemlje", ukinuti financiranje "Novosti"
7. Ograničiti školovanja mladih na suficitarnim "Fakultetima za forsiranje infinitiva i ideološko zatupljivanje".
8. Zabraniti uvoz mesa starijeg od 6 mjeseci "stupovima" hrvatskog društva.

Financijska, zdravstvena i nacionalna korist: nemjerljiva.

Tko je glasao

"desničarski" projekti...

... koji nisu projekti već rezovi, i koji već u sebi imaju "protjerati", "ukinuti", "ograničiti", "zabraniti".

Slatki ste, netko vam pruži prst, a vi bi odmah cijela vješala.

Tko je glasao

Ne bih vješala, samo jedan

Ne bih vješala, samo jedan manji trajekt

vjetarsjuga

Tko je glasao

1. Neka napravi financijsku

1. Neka napravi financijsku konstrukciju nizinske pruge i kaze odakle ce dobiti oko 1.5 milijardi eura potrebnih za taj projekt.
2. Opet, neka napravi financijsku konstrukciju projekta navodnjavanja i objasni HDZ-ovim i HSS-ovim glasacima da je gotovo s psenicom i da se imaju preobratiti na povrtlarske kulture.
3. Sto nije terminal na Krku bio Mesicev i HNS-ov projekt protiv kojega su najglasniji bili HDZ i Crkva. Neka se pripremi na referendum.
4. Reforma lokalne samouprave - u Saboru je vise od 30 (grado)nacelnika minijaturnih opcina i gradova. Neka im objasni da njihove opcine vise nece postojati. Projekt propao i prije nego sto je poceo.
Spisak lijepih zelja moze napisati i dijete u prvom razredu osnovne skole.

Tko je glasao

Nizinska pruga je važna za

Nizinska pruga je važna za povezivanje srednje Evrope sa Riječkom lukom koja se nalazi u srcu Evrope.
Do München-u je bliže Rijeka nego Roterdam, Hamburg ili Bremen, a da ne govorimo kolko je ona bliža dalekom i bliskom istoku za kontejnerske brodove.
Dali je to u interesu industrije ili nije, zaključi sam.

Zbog čega bi poljoprivrednici trebali umjesto žitarica uzgajati povrće, pa i urodi žitarica bi bili daleko veći, kada bi se polje navodnjavala za vrijeme suša, a svake godine su sve veće i veće.

Pa što nije Mesić sproveo svoj projekt, imal je 10 godina vremena, no on je rađe pil kavicu sa građevinama i pričal viceve.

Tko je glasao

Program svake Miss (ili

Program svake Miss (ili Mistera) svijeta je mir na svijetu, sto je svakako hvalevrijedan program, al nam nijedna Miss jos nije rekla kako doc do mira na svijetu. Neka on radje kaze kako ce u 2017. osigurat penzije.

Tko je glasao

pruga i penzije

1) Penzije su sigurne
2) Ja sam napisao jedan od planova financiranja gradnje nizinske pruge tako da ti mogu reći kako to nije nikakva financijski problem.

Previše takozvanih ekonomista,a u stvarnosti pripadnika financijske zajednice stavlja znak jednakosti između financija i gospodarstvo. To nije niti približno jednako.

Za današnje financijaše jedino je važno imati uravnotežen proračun. Oni u svom gledištu niti ne razumiju koliko je to fundamentalističko gledište.

S druge strane prioritetni cilj pravih makroekonomista je rast ekonomije uz zadržavanje socijalne kohezije.

Mi,a i 95 % drugih možemo imati ili jedno ili drugo, a ne možemo imati oboje

Tko je glasao

Ovo nije blog o programu

Ovo nije blog o programu novog mandatara, jasno je o čemu je.
A da o tome idemo raspravljati, onda je to pokvareni gramofon. Teško mi se sjetiti vlade koja nije najavljivala da će napraviti te tri stvari. Doduše i autoput do Splita smo gradili od sedamdesete, pa smo ga sagradili. Moguće je tako i da se nešto od ovoga također realizira, ali nije to tema.
Očito još nije bio na pregledu kod ekipe iz Metkovića pa je ispustio pelješki most.

Tko je glasao

Mene samo zanima

jel to dio Kolindine "uspravnice", ili nekaj neovisno o tome :)

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci