Tagovi

Ti-to, par-ti-ja, om-la-di-na, armi-ja! Uh, hm... Hrvat-ska! Hrvat-ska!

[Slika]

Moji Slavonci kažu: "Došle vile pred oči!" Vile su oštri seljački četvorozubac koji se koristi za utovar sijena, stajskog gnojiva ili, ah, dobronamjerno susjedsko uvjeravanje u kompliciranijim situacijama. Evo i prigodnog vica. Suočeni s terminalnim prognozama i katastrofalnim izgledima za budućnost, što rade alkoholičari? Prestaju piti. Što rade pušači? Bacaju cigarete. Što rade narkomani? Odriču se igala. A što rade SDP-ovci?

Postaju domoljubi! :-)

Nagradno pitanje je ovaj put upravo tragikomično lako. Je li SDP "stranka domoljuba i patriota" ili "stranka demagogije i prijetvornosti"? Totalna jednostavnost odgovora izvire iz dobre stare nomen est omen, ime je znak - a SDP notorno uopće nije stranka, nego partija. Razlika nije samo površno lingvistička, nego apsolutno dubinska, potmulo ideološka, svjetonazorska. Odbijajući nazvati se strankom, SDP je ostao partija. Tko sam ja da im sudim, kad sami sebe tako zovu? :-)

Ministrica Pusić svojedobno se javno hvalila da Sanaderov HDZ provodi njezinu, HNS-ovu politiku. To je bilo točno, a kako je završilo, znamo. No, mislim da se danas ne može reći da Milanović provodi HDZ-ovu politiku, jer se ovako nešto nikada prije nije dogodilo, a jednostavno ne vjerujem da bi Karamarko - ili bilo tko drugi - mogao biti toliko nesposoban i glup da se zbog navale izbjeglica i migranata bez ikakvog razloga istovremeno posvađa sa svim susjedima, ugrozi ionako slabašno hrvatsko gospodarstvo i osramoti zemlju na međunarodnom planu toliko, da Europska unija javno stane na stranu ne-članice Srbije... ali da je u predizbornom očaju i panici Milanović navrat-nanos navukao krinku hrvatske simbolike & retorike, jest.

Najavio sam to, i ne samo ja. Slobodan sam citirati se:

"...Ako žele sačuvati svoje masne jugoslavenske produžetke leđa od totalne propasti i nestanka, htjeli ili ne, prisiljeni su čuvati i hrvatsku povijest, hrvatsku državu i hrvatske interese - a to znači voditi Tuđmanovu politiku. Ili je barem poštovati. Pa makar i ovako licemjerno, prijetvorno, ljigavo i lignjavo, samo pred izbore..." (Ned, 05/07/2015 - 08:43)

Upravo to se sada događa. Nedugo prije izbora, suočen s izglednim porazom, Milanović je jednostavno prisiljen promijeniti ponašanje.

A koliko jučer, na izbornim i inim skupovima Kukuriku, SDP-a i njihovog bivšeg predsjedničkog kandidata Josipovića hrvatske zastave, hrvatska simbolika i hrvatska retorika bili su iznimka, usputnica, neželjena kulisa, nešto što se eto mora, reda radi. U cijeloj notornoj tradiciji 15 godina detuđmanizacije na hrvatstvo i hrvatsko domoljublje se gledalo i gleda s neskrivenim prijezirom, omalovažavanjem, animozitetom, pa čak i otvorenom mržnjom. Nakon prevrata 2000. godine, od Tuđmana nadalje, svi hrvatski domoljubi automatski su postali sumnjivi pokvarenjaci, lopovi i pljačkaši, jer "patriotizam je zadnje utočište hulja", zar ne? Nasuprot tome, moderni, progresivni i internacionalni SDP-ovci su "nacionalizam" i svako hrvatstvo odbacili, prerasli i prevazišli kao nešto nazadno i retrogradno, primitivno, ognjištarsko i kamenjarsko.

Pa je tako Haaški sud postao "domaći", svjedočiti na njemu protiv hrvatske države i naroda postalo je "svačija obveza", a vojna obrana svoga doma u borbi za državnu neovisnost pretvorena je u "zajednički zločinački poduhvat protjerivanja Srba". Tuđmanu je natovarena stigma novog Pavelića, Oluji novog Jasenovca, a Hrvatskoj nove fašističke NDH.

Zvuči grozno, zar ne? Ali se dogodilo.

Opterećena takvom strahovitom hipotekom, hrvatska država postala je "slučajna". Srpska agresija pomilovana je kao "građanski rat", a najvišlji hrvatski državni dužnosnici odrekli su se svojih funkcija, svoje zemlje i svoga naroda, i poslušno provodili naredbe haaškog tužiteljstva i stranih veleposlanstava. Pristali su na sve i predali sve, od hrvatskih državnih i vojnih tajni, pa do prigodnih hrestomatija. Kao da budućnosti nema, kompletno hrvatsko gospodarstvo, banke i mediji rasprodani su strancima, a državni dug je upetorostručen. Hrvatska država je rashrvaćena, bačena na koljena, poništena, vraćena na "Zapadni Balkan", u "Jugosferu" i "region". Hrvatstvo je postalo nepoćudno, nepodobno, neželjeno dijete, sramota u vlastitom domu, nešto čemu se vesele samo primitivci, krezubi krkani i publika na Thompsonovim koncertima. Jel' tako, drugovi i drugarice? Jest, tako je.

A vidi vas sad. Ma, ljubi vas majka :-)

Mahanje nacionalnim zastavama, frenetično skandiranje, domoljubna ručica na srčeku... sve je tu. Uz dodatak poremećene grčevito stisnute breivikovske desnice visoko u zraku, al' 'ajde, nećemo sad u tamo neke neonacističke detalje i psihopatologiju. Milanović, istina, još ne urla: "Za dom spremni!", ali kako je krenulo, ne bi više nikoga iznenadilo.

Jučer zakleti titoist, danas Tuđmanov štovatelj, jučer Jugoslaven, danas teški hrvatski domoljub. Još jedno posve lagano pitanje. Zašto se Milanović odjednom tako ponaša? Zato što zna kako stvari stoje. Zato što je vidio prave ankete, nefrizirane, sirove, gole brojke, a ne šarene laže kojima Kukuriku mediji pokušavaju prati mozak narodu. Jer je svjestan da će SDP propasti na izborima i da promjena vlasti ovaj puta neće biti samo kozmetička i formalna kao Sanaderova. Jer će poraz na izborima značiti ne samo gubitak položaja u državi i stranci, nego i posve vjerojatan kazneni progon za priličan broj raznih ljudi, na više razina, za niz teških kazenenih djela počinjenih u 15 godina detuđmanizacije.

Milanović je shvatio da, zapravo, više nema što izgubiti.

Došle vile pred oči. Zato nesretnik mahnita i glumi domoljuba. Radi se o potezima očajnika očito spremnog na sve, od lažnih birtijskih svađa s državama susjedima, do javne zlouporabe policije.

Igra na sve ili ništa, a nakon njega, potop.

Tja. Primjera je u povijesti toliko i svi su tako slični da ne moram uopće ni napisati kako će to završiti. Samo se optimistično nadam, s obzirom da se situacija nakon 16. studenog 2012. objektivno posve promijenila, da ćemo posljedice Milanovićeve Kukuriku rabote i predizbornog ludovanja na državnoj razini moći popraviti lakše i brže negoli opći kaos i olovno beznađe koji su nam u naslijeđe ostavili Mesić, Račan, Sanader, Kosorica, Josipović i detuđmanizacija. Jer, moja štovana i ostala gospodo, to je pravi problem. Kako hrvatskom narodu vratiti onaj polet, onu radost, onu vjeru u budućnost koja je vladala devesetih?

U tome smislu, na Mesićevom bivšem potrčku Karamarku leži strahovita odgovornost. Nadam se da je toga svjestan. Ako se bude ponašao kako treba, prvenstveno ako se koncentrira na gospodarstvo i zapošljavanje, s vremenom će sve doći na svoje mjesto, a Hrvatska će postati prekrasno, neusporedivo mjesto za život. Ako ne, proći će kao Sanader i Milanović, ili čak još i gore, a pad će mu biti daleko brži. Iskreno, želim mu svu sreću, ali ne bih mu bio u koži.

Komentari

He-he. ne volim vaš svojeg imenjaka...

... ali ovu vam je kajlu dobro zabio, dječurlijo! :-D

Tko je glasao

Pokušavaš patronizirati, jer

Pokušavaš patronizirati, jer po običaju opet baš ništa nisi razumio. Nije problem što ste se vi "lijevi" jugopljugeri, petokolonaši i posrbice nedugo pred izbore naprasno dosjetili hrvatstva i domoljublja. Ma samo naprijed, pozivajte se na Tuđmana, mašite hrvatskim zastavama, držite ručice na srcu dok svira hrvatska himna, vičite: "Hrvatska!" Lijepo je to čuti i vidjeti, da javno priznajete svoje zablude i pogrješke, da makar i ovako prijetvorno prihvaćate Tuđmanovo djelo, nauk i politiku, a osobito kad se, ah, zamisli koliku vam to duševnu bol, jezu i grozu pričinjava - odreći se javno svega što ste cijeli život vjerovali, govorili i radili, prisiljeni okrenuti ćurak zbog otpadaka i mrvica sa stola vlasti.

No, problem ipak imate. Nitko vam ne vjeruje. Žalim :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

@jUzr

Što će u predizbornoj kampanji SDP-a biti više "Tuđmanove politie", to će im šanse za izbornu pobjedsu biti manje.

Tko je glasao

svejedno

lijepo je vidjeti Milanku , Jovanovića i ostale kako se busaju u hrvatska prsa i mašu šahovnicama...

sve dobro...

Tko je glasao

...

Nakon prevrata 2000. godine

nadam se da ćeš i slijedeću demokratsku promjenu vlasti kada hdz pobjedi, nazvati - prevrat...

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

Iz perspektive i iskustva 15

Iz perspektive i iskustva 15 godina kasnije, za "izbore" 2000. godine "prevrat" je posve prikladna riječ.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

...

znači, kad hrvati biraju na "izborima" sdp i "lijeve" onda je to prevrat, a kad hdz 1990. na "izborima promijeni društveno uređenje, onda je to - što? praznik demokracije??

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

Da

pobijedom Kolinde Grabar Kitarović završila je era detuđmanizacije i počela era detitoizacije.

Ovim okupljanjem sdp-ovaca je to i potvrđeno.

Osobno..nemam ništa protiv da se netječu tko više voli domovinu..kao Hrvat glasač vulgaris..to me raduje.

ps. eto, opet si onaj stari..solidni nezavisni analitičar

sve dobro...

Tko je glasao

eto, opet si onaj

eto, opet si onaj stari..solidni nezavisni analitičar

Još kad bi ti opet bio onaj stari, izravni, nenadjebivi zajebant koji ne vrijeđa žene i ne sramoti se... gdje bi nam bio kraj.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Ja sam prema ženama jako fin

no..ako me kakva ženturača i alapača ide ubjeđivati u nešto metodom..nemoj biti naivan, ne budi četnik..bla, bla..i ako nije prijemčiva na argumentaciju nego uporno tepe po svome kao papiga.....pokvareni magnetofon..i to na temi gdje sam prilično doma...onda uzimam metlu kojom se čisti gnojčina u štali...i opletem je.. kako zaslužuje..

To što je žena..zabole me... što se hvata u kolo ako nije za kolo..a i upozorio sam je..i prva je počela s vrijeđanjem..čak i na pp..

sve dobro...

Tko je glasao

Prvo, čak da je sve to što

Prvo, čak da je sve to što govoriš i točno, ne kloniš se vrijeđanja zbog nekog drugog, nego zbog sebe. Drugo, primijeti kako te sad "vole" oni kojima si do jučer bio crni ustaša, fašist itd. daleko gori od Ppetre. Što misliš, zašto?

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Stvar je u tome @MKn

da ja nisam angažiran...vodeći se tvojom tezom mogu postaviti kontra pitanje..kako objašnjavaš da mi četnikuša par exselance @ Biguljača i @ppetra istovremeno stisnu minus..hehe..

Ne želim se dopasti.. a kad je ova tema u pitanju i da je Milorad Pupovac u pitanju ...umjesto Milanovića...podržao bih dosadašnje poteze u svezi migracija...

Uostalom..kad je bilo Pupovac ili Džakula...onomadne kad je Josipović tražio " svog Srbina"...bio sam za Pupovca. Zašto? Zato što je Džakula ustao puškom..a Pupovac nije... o ostalom možemo razglabati...ali u Bljesku sam Džakuline rastjeravao a Pupovčeve nisam.

"primijeti kako te sad "vole" oni kojima si do jučer bio crni ustaša, fašist itd. "...meni to nije važno...ja sam štitio i Srbe koji nisu bili nikom ništa krivi...pisao sam o tome..

Što se tiče vrijeđanja...uzvraćam..a kad uzvraćam malo sam žešći...

Ona je mene usporedila s četnicima..a već rekoh..tada pucam u lampu i vadim nož, slikovito rečeno.

Ti si eto..internet kavalir..hehe..ja nisam.

Inače sam podozriv..prema onima koji mi pokušavaju kulturno...ućerat..hehe

sve dobro...

Tko je glasao

Ne kužiš. "Vole" te isljučivo

Ne kužiš. "Vole" te isljučivo zato što se ti i Ppetra - dvoje Hrvata upravo obuzeti, ah, kletvom Zvonimirovom - krvite, svađate i psujete.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Razroki pogled političkog pokvarenjaka

Svi mi o nekome i nečemu imamo stav ili sudove. Tvoje volenje i ne volenje je sud, dozvoljen i poželjan radi ravnanja ali sud nije činjenica.

Politički pokvarenjak s blinderom na očima, to je moj sud o tebi, a iz razloga što falsificiraš ili podmećeš činjenice.

Jer ti bez stada i podmetanja jednostavno ne egzistiraš kao biće, tebi je ne pojmljivo da se, i pored općeg političkog ne slaganja, nekome, ovdje ppetri i drvosjeku ili bilo kome drugome dakle čak i tebi, može izraziti slaganje s nekim stavom o konkretnoj stvari.

Moje se slaganje, izraženo pozitivnom ocjenom drvosjekovom komentaru, ne može protumačiti kao likovanje i odnos prema trećima.

Za svaki drugačiji sud o ovoj temi o ‘volenju’ je potrebno biti MKn pokvarenjak ili npr. Skviki koji će i na moje ‘Sunce izlazi na istoku’  opičiti minus.

Tko je glasao

Nije ona prva

hehe...kakve veze ima to što kaže da je Hrvatica....ako je nečovjek..

Kad sam parodirao srpsku himnu...napao me bivši Pančićev zamjenik.. koji se sada uvlači Josipoviću...i što bih ja sad trebao...

uredno sam ga upozorio rječima: " mislio sam da se nas dva ne vrijeđamo"..a on mene proglasi..." udbašom"...hehe.. i još mi između redaka poručuje da " zna nešto o meni" moš si mislit...

da druge lokalne fore ne spominjem...tipa: da se Hrvati iz Siska razlikuju od Srba samo po tome da se jedni krste s tri a drugi s četiri psrsta...inače razlike nema..i slično..

da li me " vole"...apsolutno mi je svejedno....

sve dobro...

Tko je glasao

I opet si promašio bit. Mi se

I opet si promašio bit. Mi se svađamo, oni likuju.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

glumci

@MKn @drvosjel
Glumci vrnite se na temu.
A ti MKn molim te pronajdi mi u ustavu, zakonu, ili bilo gdje, da samo HDZ, i ovi njihovi priljepci nazovimo ih desni, imaju exluzivu na domoljublje. Samo vjernici isto tako imaju tu exluzivu. Mi ostali katolici (to se postaje krštenjem) a koji nismo vjernici po tvojem ne bi smjeli biti domoljubi.
O Karamarku neću jer nije dostojan da uniđe pod krov moj.
No kad si se već dotakao našeg glavnog ratnika i vunbacitela, drvosjeka, onda vidim da ga ne poznaš.
Imamo potpuno suprotne POLITIČKE svjetonazore. Kaj se pak dotikavle običnog dnevnog života tu sam na njegovoj valnoj dužini. Podržavam ga kaj se tiče izbjeglica ili migranata.
A da ja tebe pitam dečec dragi. Kaj ti misliš da su se Hrvati Nadahnuti Bogom Parunom
doselili samo tak na ove prostore. I moji preci su morali nekog otjerati, fundati i slično da bi mi bili tu gdje jesmo.

Tko je glasao

Što ću sad, jadan

"No kad si se već dotakao našeg glavnog ratnika i vunbacitela, drvosjeka, onda vidim da ga ne poznaš.
Imamo potpuno suprotne POLITIČKE svjetonazore."

jedan kmet sklon regiji..jedan titovac ima suprotne svjetonazore... ne budem mogao spavati od brige..

Nisi vjernik, kažeš..a koristiš fore iz biblije...(" nisam dostojan da uđeš pod krov moj")

hehe..nounar lokalnog tvorničkog lista..isti si ko ovaj moj...socijalist..

http://sisak.hr/predstavljanje-zbirke-satire-franje-martinovica-frama-u-...

kao da ste braća...naravno..i on je simpatičan

sve dobro...

Tko je glasao

bogec moj mali

@drvosjek
to koliko te poznam ili ne deni za škrlak. Nije mi ni cilj da te upoznam.
Da ti odgovorim na isti način kak ti meni.
Linkom.
http://kamenjar.com/ujo-i-cedo-ljubavna-prica/
Isti si kao i taj kah piše pod K.K. jedino neznam da li je simpa kak ti. Kak da ste jednojačni blizanci.

Tko je glasao

ne znam

ali eto..laska mi da me taj "kamenjar" prenio... taj Krešimir K.simpa su mi i komentari ispod...da ne pišem badava..naplaćivao bih..kao ti... @bolti

Neke stvari su mi se usjekle....

ps. da se razumijemo...to je prenešeno 20.o8.2013. na Kamenjaru..

a moje ovdje je napisano

http://pollitika.com/quotujo-i-cedoquot-ljubavna-prica

dan ranije...tako da ne ispadne da sam ja nekog plagirao.

Autorski honorar poklanjam Rakaru..jer je njegova platforma...a meni može boca viljamovke, hehe

sve dobro...

Tko je glasao

SDP i domoljublje- dobar vic, drveno željezo

A da ja tebe pitam dečec dragi. Kaj ti misliš da su se Hrvati Nadahnuti Bogom Parunom
doselili samo tak na ove prostore. I moji preci su morali nekog otjerati, fundati i slično da bi mi bili tu gdje jesmo.
Opet nameću svetost Hrvatskoj i Hrvatima. Zato postoji ono što nazivamo obrana nacionalnih interesa, a ne otvaranje granica da ulazi tko, kako i kada hoće.

O Karamarku neću jer nije dostojan da uniđe pod krov moj.Ali, ući će pa ćeš biti pod njegovim krovom i pravilima koje će uvesti kada dođe na vlast : granice neće biti otvorene kao švicarski sir, policija neće služiti za nasilje nad hrvatskim Vukovarom i braniteljima, Hrvatska policija bit će opasna za neprijatelje hrvatske države,.a ne branitelje i hrvatski narod,.. pa lustracija,... i niz drugih pravila koja će vrijediti i za tvoj dom, ukoliko ne odseliš iz RH.

A Milanovića će se odreći svi koji mu sada frenetično plješću u SDP-u. Laburisti će pasti niže od SDP-a, kao što su i zaslužili, zbog lažnog predstavljanja ("treća opcija".)))) )

SDP i domoljublje?
Odličan vic, nakon ." Od Vardara, pa do Triglava" i "Tito, a ne Tuđman", i nakon napada na HRVI u Crkvi sv. Marka,.

Tko je glasao

tko ih šljivi

@ppetra, "kraljice hrvatstva"
Piši me vrit s HDZ-om, SDP-om Karamarkom, Milanovićem i Laburistima.
Titek je bil jedan i jedinstven. Gospon,drug ili kak ti paše. tra la la la.

Tko je glasao

ti radiš na štetu

tzv. domoljubne opcije.. @logornice Petra...srećom..ženturače i alapače se ništa ne pita...

Sve sam više uvjerenja da ti uopće nisi Hrvatica..nego neki mućak.

sve dobro...

Tko je glasao

Oskakući ili odlepršaj pilence zavezano za kokošju nogicu.)))

Tvoja agresija znači da nemaš nikakvih argumenata, a ne možeš suzbiti vlastitu ljutnju zbog istine u mojim komentarima i dnevnicima!

Odskakući ili odlepršaj, pilence zavezano koalicijskim sporazumom za kokošju nogicu!

Ako radim na štetu Domoljubne koalicije, za tebe još bolje, ti pripadaš suprotnoj opciji! Ali, nije tako, jer toliko histeriziraš, primitiviziraš,i ispucavaš agresiju., jer nemaš argumenata protiv mojih tvrdnji u komentarima.
Ženturača?
To je izraz tvoje histerije!
Alapača?
Opet izraz tvoje histerije i agresije.

A kako ćeš i imati argumenata, kada čak braniš i kretenluk od zatvaranja službenih, a otvaranja tisuća ilegalnih prijelaza -kao posljedice nerazumne odluke!

Takvu budalaštinu stvarno nitko ne može opravdati,a da ne ispadne smiješan i kokošinjast!

Tko je glasao

ti bi logore okružene žicom

zar ne..@logornice Petra ... inače..bmk za laburiste i kukurikavce..nije mi stalo i inače ih ne podržavam zbog titoizma...

...a da ih i podržavam..što tebe briga..imam pravo zar ne...

Znači..logornice....zločesta babuskaro...radiš / pišeš u korist hrvatske štete...

Što će tebi argumenti..ti nisi prijemčiva na iste... ti tepeš po svome sa svojim lažnim suverenitizmom i lažnim domoljubljem.

Kako Italija čuva granice?

sve dobro...

Tko je glasao

Opet agresivni izrazi kojima opisuješ sebe, a ne mene

Možeš ti podržavati koga hoćeš, ali isto to pravo imaju i drugi. Ali, nemaš pravo okomljavati se primitivizmima, vulgarizmima, omalovažavanjima i ostalim izrazima agresije koju ne možeš kontrolirati

Ne možeš ppetru nanervirati, svojim primitivizmom, jer iz toga što si podržavao kretenluk zatvorenih službenih prijelaza, a otvorene i nekontrolirane granice, pokazao si tko si, a takvi su nevjerodostojni, podvezani za nogu neke crvene kokoške i kljucaju tamo gdje ih ona vodi.

Iz toga što uporno zločiniziraš HV, opet je jasno tko i što si, pa opet nisi mejjerodavan!

Sljijedi nekokošinjačka vlast!

Tko je glasao

"Iz toga što uporno zločiniziraš HV"

naprotiv @logornice..borim se protiv ideje koju zastupaš..da od profesionalnih vojnika napraviš čuvare logora i lovce na žene i djecu...

srećom se neupućene ženturače poput tebe ništa ne pita...a ti navijaj slobodno za koju god opciju želiš..bmk

sve dobro...

Tko je glasao

I Hrvatska vlada je zločinizirala HV i

http://pollitika.com/zlociniziranje-hrvatske-vojske-iz-redova-vlade-rh-i...

naprotiv @logornice..borim se protiv ideje koju zastupaš..da od profesionalnih vojnika napraviš čuvare logora i lovce na žene i djecu...Demagogija. Uporno zločiniziraš Hrvatsku vojsku.

Hrvatska vojska u čuvanju hrvatskih granica je u svojoj ustavnoj ulozi, jer policija nije u stanju osigurati hrvatske granice.

Ovakvo stanje na hrvatskim granicama: da u RH ulazi tko i kako, gdje i kada želi, je neustavno.

Uskoro ćeš imati HV na hrvatskim granicama, odmah nakon potapanja Kokošinjca na izborima.

I bit će na naš ponos, prava vojska koja osigurava hrvatske građane i hrvatski državni teritorij!

Profesionalni vojnik ima zadaću braniti i čuvati državni teritorij RH i to će ispunjavati čim ode Crveni kokošinajac koji ne poštuje ovu državu, ali niti HV - jer je uporno zločinizira, jer progoni one iz HV koji su starali RH- HRVI i hrvatske branitelje.

Tko je glasao

"u svojoj ustavnoj ulozi"

oooo..postala si i tumačiteljica ustava @logornice...

Nisi ti ni za čistačicu u nekoj od tih službi; vojska , policija svejedno.

sve dobro...

Tko je glasao

naš ponos, naša vojska...

... a sačinjavat će je drvo, janus, profa, grdilin, Laganini i ja :) (nek' se preskočeni ne uvrijede)

Bit' ćemo ti na diku... kao i prošli put... samo ti mirno spavaj :))

Tko je glasao

Svi ZZP-aši nisu naša dika, nego sramota

Svi ZZP-aši su naša sramota , a ne dika.

A tko je ZZP-ašio piše na pollitici u njihovim komentarima i dnevnicima!

Tko je glasao

vidi @logornice petra

http://poskok.info/wp/nino-raspudic-ishod-krizaljke-je-jasan-tko-se-zadn...

Nino Raspudić...koji važi za desnog intelektualca je ..otprilike na mojoj valnoj dužini kad su "logori" u pitanju.

Jedino se baš ne kuži u krijumčarenje ljudi i čuvanje granica...a i mora ostati dosljedan desnoj misli..pa se malo gubi..oko čuvanja granica...no dobro...u bitnom se slažemo...

Znači..za sada ..naša administracija se dobro nosi s ovom humanitarnom krizom...

sve dobro...

Tko je glasao

skraćeno i onako kratkotrajno pamćenje

....ja nisam zzp-ašio...naprotiv...ali ti bi se @logornice..mogla prisjetiti tko je a) nagovorio Antu da bježi..onak bezveze, b) tko ga je locirao i transferirao...

Nadalje...tko je bio krivokletnik haški svjedok...tko mu je bio šef izbornog stožera..tko je direktno ispod skuta tog krivokletnika došao na čelo opcije koju navodno zastupaš...

...toliko o tome..kad već izazivaš...

Nadalje...iz istih redova je i sada došao poklič " vojsku na granicu" by Jandroković...a poslije bi onda ..prali ruke kao Poncije..." jer vojska zna svoj posao"

.

sve dobro...

Tko je glasao

Histerija odlazećih

I Tuđman je bio u Beogradu, i kćer nazvao Sutjeska, i bio Titov general, ali je bio za Hrvatsku i doveo je na političkui kartu svijeta.

Ti sada zločiniziraš HV i podržavao si kretenluk od ove vlasti u obliku zatvaranja službenih prijelaza , a otvaranja tisuća neslužbenih.

Upravo je taj o kojem pričaš maknuo s lista i umirovio onoga tko je locirao i transferirao, te doveo Sanadera u HDZ- a to je značajan podatak.

Upravo je taj otpilio Predsjednika u političku prošlost i doveo Kolindu Grabar Kitarović do Predsjednice RH, kao HDZ-ove kandidatkinje.

Upravo je taj izbacio Prgometa kojega su, kao kukavičje crveno jaje, dovučeno iz B. Luke, namještali isto kao nekada Sanadera- u vrh HDZ-a.

Upravo je taj- onaj kojega režimski mediji stalno proglašavaju najgorim, jer, jednostavno ga se boje, budući da ih je već više puta porazio.

Da ga se ne boje, ne bi tako paničarili, a to je dobro i ukazuje tko nije njihov.

A i onaj, koji već dobrano kasni u odlasku se ukazao da bi još naškodio Hrvatima, mu želi anškoditi svojim tvrdnajma.
A ipak, taj i njegovo vrijeme neupitno odlazi, a Karamarko i njegovo vrijeme dolaze.

Da je njihov ne bi ga se tako panično bojali i ne bi toliko histerizirali zbog Predsjednice.

Tko je glasao

ma sve 5

i Tito je bio sa Stalinom...bla bla..možemo ići u povijest koliko hoćeš i nalaziti komparacije..

Činjenica jest..bitna za ovu raspravu..da je Tomislav Karamarko došao od Mesića...dok je još Meske bio hdz... bio je s njime..slijedio ga je kad se odvojio od Tuđmana...možeš ti tu činjenicu okretati i obrtati koliko hoćeš...ona ostaje..

Jedino dobro u tome što su bivši policajci Tomislav Karamarko i Milijan Brkić na čelu vodstva HDZ-a je to što je i najbolje da na tu bratiju..paze policajci... kerberi..

Nemam ništa protiv..ali nek se zna...

Naime..na svakog hadezeovca koji se dokopa poluge vlasti..od najnižeg nivoa..gdje se barata s parama..moraš imati bar još dvojicu povjerljivih koji će paziti na toga...zbog ljepljivih prstiju..

Novija povijest je to pokazala.

sve dobro...

Tko je glasao

Činjenica jest..bitna za ovu

Činjenica jest..bitna za ovu raspravu..da je Tomislav Karamarko došao od Mesića...dok je još Meske bio hdz... bio je s njime..slijedio ga je kad se odvojio od Tuđmana...možeš ti tu činjenicu okretati i obrtati koliko hoćeš...ona ostaje..Tuđman je u hrvatske tajne službe stavio i Štedula i Perkovića. Znači li to da su oni isti?
http://www.hrvatski-fokus.hr/index.php/intervjui/8544-josip-perkovic-je-...

Tako i blizina pra-bivšeg predsjenika s Karamarkom ne znači da pripadaju istom krugu.

"Bivši policajci, bivši JNA-oficiri!, su prelazili na hrvatsku stranu u DR. Dakle, ne možeš sve ocjenjivati po pripadnosti nekoj organizaciji ili instituciji, nego prema njihovim djelima.

Karamarko je maknuo, preko kandidatkinje HDZ-a, regionalnog predsjednika i doveo hrvatsku predsjednicu, a udaljio je i onoga "locirati, uhititi,..." i već to govori pozitivno o onome što radi i o njemu kao osobi.

Pogotovo to govori histerija u javnim medijima kojom blate predsjednika HDZ-a.

Naime..na svakog hadezeovca koji se dokopa poluge vlasti..od najnižeg nivoa..gdje se barata s parama..moraš imati bar još dvojicu povjerljivih koji će paziti na toga...zbog ljepljivih prstiju..A INU prodao Račan, banke isto, CO Račanovi nasljednici,...
Ta tvoja tvrdnja posljedica je komunističkih lopova koji dok kradu ukazuju prstima na druge i viču "Držite lopove!",
a 200 najbogatijih likova u RH nemaju veze s Tuđmanom:
http://pollitika.com/quottudjmanovi-200-obiteljiquot-nemaju-veze-s-tudjm...

Lustrirano pravosuđe lako bi razotkrilo kako je HDZ-lopovluk, samo mrvica u odnosu na SDP-lopovluk!
Recimo CO, INA, banke, dubrovački hoteli, predstečajne nagodbe,...

Tko je glasao

"a udaljio je i onoga "locirati, uhititi,"

kako udaljio...ja bih prije rekao da ga je premjestio na operativno mjesto bliže predsjednice...da pripazi da sve bude sukladno ustavu i te stvari...

Samo se ti oduševljavaj..s pojedincima...tvoja stvar...tako su se neki oduševljavali Sankijem..hehe..

Ne sumnjam ja u Tomino domoljublje...ne moraš me ubjeđivati..dapače...nego..podvlačim činjenicu da je bivši obavještajac i policajac..a takav je najbolji da pazi na hadezeovce..da se eto...ne zaigraju..

sve dobro...

Tko je glasao

Zalijepio se prema očekivanjima

kako udaljio...ja bih prije rekao da ga je premjestio na operativno mjesto bliže predsjednice...da pripazi da sve bude sukladno ustavu i te stvari...Znala sam da ćeš se "zalijepiti za to". Pametni ljudi takve miču na počasne funkcije i paze što rade.
Tako se taj zalijepio u startu za Prgometa i Kujundžića- i evo ti znaka tko je krtica- takve izbaciš. Prgomet se razotkrio, a "locirati, "uhititi" htio je s njime odigrati igru "novi Sanader". Takve se drži u blizini, jer svojim postupcima puno pokazuju.

Dakle, savjetuje Predsjednicu, ali volonterski, u mirovini je, a njegove savjete , ako su dobri možeš upotrijebiti, kao što je i Tuđman prihvaćao neke savjete YU-operativaca, ali tek nakon prolaska tih savjeta kroz filter.

Sanadera meni spominješ, a kada sam napisala pjesmicu protiv njega, zbog ZERP-a, onda se cijela pollitika.com ušutila. To je bilo odmah po njegovu dolasku na vlast, kada su ga počeli hvaliti oni koji najviše danas pljuju po njemu , a koji su mu se klanjali.
IImaš na linku o Štedulu, razjašnjeno što je bio Sanader.

Zbog njega HDSSB bi trebao biti manji od makovog zrna prema HDZ-u, jer su mu baš oni ubacili Sanadera, kao i cijeloj RH, umjesto što dociraju o svojoj usmjerenosti na dobrobit Slavonije.
Igraju podmuklu igru zbog osobnih problema i akciaj DORH-a. A što očekivati od varalica na stranačkim izborima koji su HDZ predali Sanaderu i ekipi iza njega.?

Ne uvjeravam ja tebe ništa, samo razotkrivam igre i podmetanja struktura koje ga se boje, jer bi Karamarko mogao odigrati za Hrvatsku, a ne protiv Hrvatske.

Politika je ono što se krije iza onoga što serviraju određeni krugovi koji barataju medijima.

Tko je glasao

logornice..praviš se blesava

"Znala sam da ćeš se "zalijepiti za to"."..znala si ti moj Q...
"Pametni ljudi takve miču na počasne funkcije i paze što rade."...hoćeš reći da Tomo nije pametan što ga je stavio blizu predsjednice da se ovi junoše, Đurić etc. ne zaigraju previše.

Ovo o DSB-u i Sankiju stoji..ja sam samo skrenuo pažnju...ne vjerovati pojedincima..nego gledati koju politiku provodi..ne deklarativno nego uistinu.

sve dobro...

Tko je glasao

Politički amaterčić

Opet prostačiš.
Svakako da si odigrao onako kako sam ostavila da se zalijepiš za otpisanog od HDZ-a.

Predvidljiv si, kao što je bilo predvidljivo da bez vulgariziranja ne možeš!

Koliko god se junačiš, samo si politički amaterčić!

Tko je glasao

"za otpisanog od HDZ-a."

haha, pa taj je još malo otpisan i od ovog svijeta... Predsjednica se okružila doajenima hdz-a ..Hebrang, Šeks, Granić....to je dobro..kažem..da se mladi lavovi ne zaigraju previše...

ps. s tobom se mora prosto...kad si neprijemčiva na civiliziranu i argumentiranu raspravu

sve dobro...

Tko je glasao

Politički amaterčiću

Evo stiže uskoro i vojska na vanjske granice EU, odnosno RH!
Uskoro će se pokazati tvoj potpuni politički amaterizam, uzrokovan vezanjem laburističkog pilenceta uz nogice crvene kokoši

http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/angela-merkel-pozvala-europu-na-zastitu...

Tko je glasao

jebli te laburisti i crveni

" na vanjske granice"... @Logornice..to je drugi par rukavica...sasvim drugi...

Što mi tako vrdaš...to nije hrvatski vojnik negdje na livadi ili u šumi u lovu na žene i djecu....kako je onaj šuft Jandroković btw..obiteljski povezan s Milanovićem..predlagao..a ti ovdje tepla o istom danima...iako sam ti precizno i detaljno objasnio...zašto to ne bi bilo dobro.

Htijeli ste nam osramotiti vojsku..a dijelom ste osramotili predsjednicu...bjesni ekstremisti...ili provokatori.

sve dobro...

Tko je glasao

Zločinizator HV-a i autor gluparanja o HV-u

Opet bijesni drvosjek!

Gluparaš, a uskoro će te događaji stvarno razotkriti kao autora najvećih gluposti i kao velikog zločinizatora HV-a!

Tko je glasao

Boltek, A da ja tebe pitam

Boltek,

A da ja tebe pitam dečec dragi. Kaj ti misliš da su se Hrvati Nadahnuti Bogom Parunom
doselili samo tak na ove prostore. I moji preci su morali nekog otjerati, fundati i slično da bi mi bili tu gdje jesmo.

Vidiš, zato su ljudi izmislili granice, pa nek svako dela unutar svojih tih istih kaj hoće.

Nek štancaju djecu, nek reguliraju svoje društvo i nek žive onak kak su si stvorili.

Tko je glasao

nu vidiš

@Skviki
Bojim se da nekaj nisi razmel.

Tko je glasao

Boltek, Nije ni čudo, kad se

Boltek,

Nije ni čudo, kad se šećeš kroz stoljeća.
Čovjek se izgubi kroz vremena.

Tko je glasao

štancanje unutar granica...

... i zato si ti onomad prešao svoju granicu - umjesto da stojiš unutar nje i štancaš djecu i živiš i reguliraš svoje društvo?

Ono, odeš u drugu zemlju... i onda govoriš drugima da to ne bi trebali raditi????

Hahaha, čovječe, koji si ti licemjer :))))))))

Tko je glasao

Koji si ti glupan, Ja nisam

Koji si ti glupan,

Ja nisam otišel živjet na tuđoj grbaći, nego sam za naštancanu djecu radio deset i više sati dnevno.

No ti nisi naštancal ni jedno, pa se sad nadaš da ti buju tuđa djeca zarađivala mirovinu.

Tko je glasao

reguliranje društva

Kako si ti regulirao Jugoslavensko (Hrvatsko) društvo onaj tren kada si otišao iz svoje zemlje?

Kako si pomagao mladim naraštajima. cvijetu hrvatstva, da se obranimo od srbokomunističkog terora sedamdesetih godina - ako si bio izvan zemlje?

Ali bi zato Sirijcima zabranio da potraže sreću izvan svojih granica... a sebi bi to dozvolio.

Presuper si mi... Ajde sada nastavi sa iznošenjem osobnih podataka i slično, baš si mustra :)

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci