Tagovi

The Washington Times: Hrvatska u kaosu ! (Prijevod na HR)

KUHNER: Croatia in chaos
Jeffery T. Kuhner
Sunday, November 9, 2008

Hrvatska u kaosu !

Napori Hrvatske da udje u Europsku Uniju se nalaze na samoj granici stopiranja.

Nedavno postavljena auto-bomba u hrvatskom glavnom gradu je usmrtila jako znanog novinara Ivu Pukanica. Vlast obavjestava gradjanstvo da je izvrsen jos jedan u nizu atentata 'mafijaskog stila' na jos jednu javnosti vrlo poznatu osobu . Atentati, javna fizicka batinjenja istaknutih pripadnika istraziteljskog novinarstva i poslovnih lidera razljutili su hrvatsku javnost te uzdrmali kredibilitet hrvatskog Premijera Ive Sandera te njegove 'HDZ-ove' Vlade.

Ivo Pukanic je zaradio na reputaciji radi vrsenja istraga mracnih veza izmedju kriminalaca, biznismena i politicara u hrvatskome drustvu. Njegovim ubojstvom se jos vise pojacao intenzitet gadljivosti birackog tijela prema zagrebackom politickom vodstvu.

Predstavnici Europske Unije su rekli da zbog nedavnog porasta organiziranog kriminala Hrvatskoj prijeti ne samo stagnacija, nego mozda cak i blokada hrvatskih aspiracija za ulazak u tu europsku zajednicu. Kao odgovor toj prijetnji, G. Sanader je cvrsto izjavio da nece dozvoliti da Hrvatska postane drugi Beirut te da njegova Vlada cini sve kako bi konacno uspostavila pravnu drzavu.

Medjutim G. Sanader nije uopce zainteresiran za borbu protiv organiziranog kriminala i korupcije koja je duboko ukorijenjena kod najvisih drzavnih organa vlasti: Posljednjih pet godina je HDZova elita pljackala drzavnu srebrninu koja pripada gradjanima RH i to najcesce kroz pljacku javnih firmi u kojima su se na celu postavljali najvisi duznosnici Vlade RH. Pljacka se vrsila ili kroz bezskrupuloznu privatizaciju drzavnih korporacija i to na ogromnu financijsku stetu hrvatskih gradjana ili kroz namjerno napuhanih drzavnih mega-projektata koji se financiraju iskljucivo putem drzavnog proracuna.

Nekoliko hrvatskih medija je objavilo da se G. Sanader osobno obogatio s nekoliko milijuna US$. On tu cinjenicu uopce nije krio pred javnoscu bezsramno pokazujuci svoju 'strast' prema kolekciji svojih skupocijenih satova koju je 'zaradio' putem masovnih pljacki kojih G. Sanader sprovodi skupa sa svojim bliskim suradnicima po cijeloj drzavi ispraznjujuci na taj nacin ionako vec limitirane drzavne financijske izvore.

Prema istrazivanju Adriatic Institute (AI), korupcija kojom su zahvacene sve strukture drzavne vlasti kostaju hrvatske porezne obveznike preko $1.000.000.000 godisnje. To je sokantna cinjenica za jednu zemlju ciji GDP iznosi $23 milijarde.

G. Sanader je stavio svoju politicku karijeru na pladanj pokusavajuci uvjeriti Brisel da ce HR biti spremna da u potpunosti postane dvadeset i osmom clanicom EU do 2011 godine. Da bi postigao taj cilj, G. Sanader se sluzi politikom neprestane intimidacije svojih politickh protivnika kao i ujedno primjenom lazi u Washingtonu i Briselu da je njegova Vlada spremna za sprovedbu svih nuznih reformi.

Europljani su konacno shvatili kakvu igru G. Sanader igra. Prema zadnjem Europskom Progress Reportu "Korupcija jos uvjek prevladava po svim segmentima hrvatskog drustva". "Administrativni kapacitet drzavnih organa vlasti za borbu protiv bilo kakvog oblika korupcije je neefikasan i neadekvatan". Zatim se kaze da "Nedostaje kultura politickog povjerenja i odlucnosti za borbu protiv bilo kakve vrste korupcije i to u samome vrhu politicke garniture vlasti".

Ekonomske i sudske reforme su zastale. Hrvatska ima najvece poreze u cijeloj regiji. Hrvatski vanjski dug je katastrofalan. Neefikasne drzavne korporacije, posebice u brodogradnji i metalurgiji, dobivaju masovan dio drzavnog proracuna znajuci da tako drzava ide namjerno u gubitke. Na taj nacin drzava nastavlja dalje nagradjivati svoje 'neuspjehe' i u tim industrijskim granama. Politika se i dalje mijesa u sudstvo. Preko 1.4 milijuna sudskih sporova u svezi nekretnina se jos uvjek nalazi nerijesenim.

Natasa Srdoc, Predsjednica AI kaze sljedece: "Za sprovodjenje stvarnih reformi je potrebno stvoriti nezavisno sudstvo, odlucno zakonski fiksno 'ucvrstiti, osigurati i zajamciti' pravo na osobno vlasnistvo pojedinaca, grupa itd., srezati poreze, i smanjiti drzavne gubitke kroz drasticno smanjenje nepotrebnih raskosnih drzavnih projekata. Bazicna legalna i institucionalna tijela moraju biti uspostavljena koja bi morala imati ulogu osnovnog temelja garancije, pokretaca, oslonca i usmjerivaca za sprovedbu razlicitih zakona te funkcioniranje market ekonomije".

u Indexu ekonomske slobode 2008, The Heritage Foundation i WSJ su stavili Hrvatsku na 113 mjesto u svijetu od ukupno 157 drzava, a u Europi na 37 mjesto od ukupno 41.

G. Sanader takodjer bez ikakvoga stida koristi hrvatske medije u cilju razbijanja njegovih kriticara. Na primjer kada sam ga prosle godine kritizirao u novinama, on je mene odmah direktno proglasio vrlo bliskim 'prijateljem' Ivice Pasalica kako bi me okarakterizirao kao nacionalnog neo-fasistu. Ta laz je odmah bila plasirana u drzavnim novinama HINA, koja me je takodjer direktno optuzila da sam imao vrlo bliske veze s G. pasalicem i da sam ujedno cak i podrzavao 'kao jedan od rijetkih US novinara' bivsega autokratskog predsjednika, G. Franju Tudjmana.

Te tvrdnje bi bile komicne da situacija u Hrvatskoj nije tako kriticna. Tokom godina ja sam u svojim komentarima vrlo javno kritizirao Ivicu Pasalica zbog njegovog nacionalizma i vrlo visokog stupnja korupcije koja je i tada postojala u Hrvatskoj. Cinjenica da sam ja uopce bio i nekakav osoban 'prijatelj' G. Pasalica je realno moguce, ali samo u mastanjima G. Sanadera. Osim toga, ja sam 90tih non-stop pisao protiv Tudjmanovog rezima, kritizirajuci ga za njegov autokratski stil vladanja, 'ekonomsku' favorizaciju svojih bliskih pripadnika te pojavu anti-semitizma.

Ono sto sam ja podrzavao je odcjepljenje Hrvatske od bivse SFRJ kojom je dominirala Srbija. nakon dugogodisnje komunisticke opresije, Hrvati su zasluzili pravo na svoju nacionalnu suverenost. Poput Baltickih republika, Hrvatska nezavisnost je predstavljala vaznu pobjedu za njezinu samoopredjeljenost. Litva, Latvija i Estonija se nalaze na dobrom putu da postanu vrlo moderne europske drzave. Hrvatska se nalazi u sistemu kleptokracije (drazvna vlast koja odise korupcijom i pohlepom) koja sistematicno unistava demokraciju i prosperitet.

Mart Laar, bivsi Premijer Estonije je najbolje naglasio sljedece: "Prvi korak u borbi protiv korupcije je da nisam sam korumpiran". posto je G. Sanader dio tog problema, tada njegova 'protiv-kriminalna' i 'protiv-korupcijska' kampanja je vec unaprijed osudjena na propast, a hrvatski gradjani ce i dalje nastavljati placati cijenu.

Jeffey T. Kuhner je kolumnist u "The Washington Times"

Tagovi

Komentari

Meni je stvarno fascinantna

Meni je stvarno fascinantna ta opčinjenost hrvatskih medija i hrvatske javnosti kritičnim člancima i prilozima/komentarima u stranim medijima o Hrvatskoj. Ono što fascinira je što se danima i tjednima, ponekad na vrlo visokoj razini, može raspravljati o oštrom editorijalu ili kritičnom članku u nekoj stranoj tiskovini, a da apsolutno nitko ne postavi pitanje: a zašto oštri kritični članci u domaćoj štampi ne pokreću javne rasprave?

Je li to možda zato što ih u najčitanijim i najgledanijim medijima nema jer oni nisu doista slobodni ili oni postoje ali se objavljuju u sustavu koji ne dopušta javnu raspravu?

Opinioiuris

Tko je glasao

Meni je stvarno fascinantna

Meni je stvarno fascinantna ta opčinjenost hrvatskih medija i hrvatske javnosti kritičnim člancima i prilozima/komentarima u stranim medijima o Hrvatskoj. Ono što fascinira je što se danima i tjednima, ponekad na vrlo visokoj razini, može raspravljati o oštrom editorijalu ili kritičnom članku u nekoj stranoj tiskovini, a da apsolutno nitko ne postavi pitanje: a zašto oštri kritični članci u domaćoj štampi ne pokreću javne rasprave?

To nije nešto međusobno različito nego povezano i grubo usklađeno, po pravilima inercije od Jalte pa preko hladnog rata i do sada.

Ad Hrvatske, a i šire ex SFRJ područja, USA uz asistenciju Rusije da osnovni kroj za neko razdoblje, vodeće evropske zemlje djelove i onda se unutar toga operira, pov vodstvom partija i službi a na zajednički račun, koji je račun je kao što vidimo samo kap u moru širih financijskih derivata.

Devedesetih je, po vlastitom iskazu, sa Tuđmanom a putem Mate Granića i Gojka Šuška (kojima se kao asistent prikrpao Miomir Žužul), najviše moderirao Gailbraith. Zadnjih 8-9 godina je po kroju Montgmeryija, a on je specijalist za potpunu zbrku, iza njega u Bugarskoj, Hrvatskoj i Srbiji će trebati vremena i vremena dok se prekroji. BiH u jednom ključnom djelu ima "sreću", tamo je bar jasno da su manje više uprskali i da se mora nešto učiniti. Po ostalim područjima je navodno u redu, ali frankenštajnski.

Tako da se vrijeme gubi na gluposti. Vodećim novinarskim perima (npr. iz Ferala) treba 10-15 godina dok malo promjene a vodećim kolumnistima, politolozima i profesorima politike, i po 30-40 godina za bilo kakve promjene. Da je osnova toga skoro cijelo zadnje stoljeće kokošarenje i držanje zone za prljave operacije se tek sada počinje malo razmatrati.

Ne treba zdvajati za tim. To je baš evropska karakteristika, u najdubljem smislu. Vodeće evropske intelektulane i medijske snage su tako navikle, kao vođe revolucija, strogo trčati za događajima, da bi se mogli nesmetano forsati kada se sigurno može preokrenuti. Svi su navikli i to nije problem, čita se između redova i izvrnuto. Sada kada dolazi sinteza takvog poslovanja i kada se sve obrće bi moglo biti i koristi od svega toga, sve strane ne mogu izbjeći mijenjanja većine toga i s time povezana razna plaćanja.

Tko je glasao

1. To vam se događa zato

1. To vam se događa zato što smo se mi u eri svijeta kao globalnog sela ponašamo kao provincijalno društvo.
2. Mediji s najvećim dosegom nisu slobodni, a sustav ne dopušta javnu raspravu o bitnim temama.

Sve što ste oduvijek željeli znati o swingingu politike, medija i tajnih službi.

Tko je glasao

@45 Lines Mi se ne

@45 Lines

Mi se ne "ponašamo" kao provincijalno društvo. Mi i geografski i mentalno jesmo provincijalno društvo.

nemesis

nemesis

Tko je glasao

U tome se nebi s tobom

U tome se nebi s tobom složil.

Tko je glasao

Čuj, Skviki, možda se

Čuj, Skviki, možda se tijekom godine situacija malo menja kad nam zbog kolektivnog godišnjeg ili Božića dojdete svi vi koji ste na privremenom radu u EU. E, onda z vama skupa u Hrvatsku provinciju dojde i duh Europe i sveta.

nemesis

nemesis

Tko je glasao

Nemesis, U svakoj državi

Nemesis,

U svakoj državi ima svašta, no ja sam dobil dobar dojam o našim ljudima. Bil sam na selu a i u gradu. Čak sam ove godine išel na sjeverne padine Velebita i srel fantastične ljude u selu za kojeg nisam ni znal da postoji.

Tko je glasao

Evo jos jednog dokaza da

Evo jos jednog dokaza da drzavom vlada mafija ! Hrvatska je raj za mafiju. Nije li bas cudno da je Pukanic bio ubijen i to bas u vrijeme kada mu je bila prikracena osobna zastita od strane nasih policijskih snaga. Dakle vise je nego izgledno da se tu ne radi o nekakvom mafijaskom obracunu, nego da je taj atentat bio usko povezan s vladajucom garniturom vlasti koji zasigurno necemo nikada doznati.

Svaka cast USKOK-u ! S ovine nam jasno pokazujete koja vam je prava svrha i za sto Vas placaju nasi porezni obveznici.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr (10.11.2008)

"Sef splitskog USKOKA-a zastitio narkobosa Barisica iz Solina"

"Donacelnici odjela za drogu suspendirani zbog toga sto su zeljeli procesuirati velikog dilera narkotika"

Live Free or Die !

Live Free or Die !

Tko je glasao

Evo jos jednog dokaza da

Evo jos jednog dokaza da drzavom vlada mafija ! Hrvatska je raj za mafiju. Nije li bas cudno da je Pukanic bio ubijen i to bas u vrijeme kada mu je bila prikracena osobna zastita od strane nasih policijskih snaga.

Ako nisi zapamtila, oni su pratili pukanića 4 mjeseca. Pa nije valjda država trebala plaćati 3 policajca 10 godina da budu uz Pukanića...

I ustalom, da su bili iz njega i oni bi poginuli jer to nije bila zaštita od takvih atentata već zaštita pištoljskog atentata...
Jer u protivnom bi oni imali psa za detekciju ekspolizva, one alate za gledanje ispod auta, detektore eksploziva i 10 drugih high-tech alata kojim bi tražili eksploziv u blizni....

Pa ajde budi malo objektina pa procjeni koliko je to realno da mi uopće može pružati takvu zaštitu i koliko bi to koštalo.

youtube.com/bijesdrugi | 4hdz.com
Preporučam: youtube.com/maxprvi | Lion Queen

Tko je glasao

Jos jednom ti izgleda moram

Jos jednom ti izgleda moram napomenuti da je 'hanhan' muskoga roda, ali vjerujem da si ti te cinjenice itekako vrlo svjestan. Nemam nikakvih namjera ili zelja da si promjenim spol.

Ono sto ti tvrdis je jos samo jedan dokaz da policija ostavlja hrvatske gradjane na milost i nemilost razlicitim mafijaskim klanovima bez obzira o kome se tu radilo. Znaci nitko u nasoj drzavi nije siguran. Koknuti se moze svakoga ako se to hoce i to bez ikakvih problema.

Kazes tko bi to platio?! Pa hrvatski poreznici vec ionako uveliko placaju za neucinkovitost hrvatske policije. Nadalje, ako je Srbija uspijela sprovesti Sablju, zasto HR nije bila u stanju sprovesti Mac?! HR je malena zemljica s mnogo manjim brojem stanovnistva nego Srbija.

Ti mi dakle tvrdis da je njegova smrt ionako bila neizbjezna. Ako se nekakvom Seksu non-stop pruza takva vrsta zastite bez obzira radilo se tu o drzavnom sluzbeniku ili ne, onda je drzava svakako mogla pruziti na raspolaganje Pukanicu ta tri ekstra policijskih kapaciteta koji su barem mozda mogli odvratiti atentatore od njihove namjere premda sumnjam da bi ga i to moglo spasiti od sigurne smrti.

Sada cu ti reci sto bi HR trebala napraviti, uvesti dozivotnu robiju, uvesti privremeni 'capital punishment', drakonske kazne za svu vrstu kriminalnih dijela pa nakon par primjera ces vidjeti da ce kriminal na taj nacin znacajno opasti. To ti je jedino rijesenje jer drugoga rijesenja ja ne vidim. Medjutim to se moze primjeniti, ali tek nakon sprovodjenja Maca po samome vrhu drzave.

Live Free or Die !

Live Free or Die !

Tko je glasao
Tko je glasao

U potpunosti korektno

U potpunosti korektno napisano. Isti autor je prije godinu dana opisao lik i djela našeg premijera.
okorjelim lažljivcem kakvog Istočna Europa još nije vidjela
Nažalost malo je komentatora u svijetu koji se žele baviti stanjem u maloj, zaostaloj Hrvatskoj. Sami smo se doveli u ovo katastrofalno stanje i prema mlakim reakcijama, ovakvo stanje nam odgovara. I na ovim stranicama više komentatora pljuje po autoru nego što komentira sam tekst.

Tko je glasao

Kuhner i Washington Times su

Kuhner i Washington Times su relevantni u SAD koliko i Marijačić i Hrvatski list u Hrvatskoj. Ne, to legendama s Pollitike nije važno. Važno je samo da se tamo našao netko tko pljuje Sanadera. Isti je taj Kuhner pljuvao i Račana, provodio je kampanju protiv Carle Del Ponte. Naravno, tada za njega niste čuli, jer se s njim niste slagali.

A što misli Nataša Srdoč iz Adriatic Instituta, mogli ste pročitati kod nje na stranicama. Nije vam trebao Kuhner.

Također, što misle u EU i kako na to gledaju SAD, mogli ste vidjeti na stranici Glasa Amerike:

Geoffrey Van Orden i njegov kolega iz Europskog parlamenta Roger Helmer nedavno su uputili pismo Povjereniku za proširenje Europske unije Olli Rehnu u kojem su mu skrenuli pozornost na „raširenu i ozbiljnu bojazan zbog propusta hrvatskih vlasti da se učinkovito nose s organiziranim kriminalom i korupcijom“. Van Orden kaže da od hrvatskih vlasti do sada nije vidio političku volju i odlučnost da se uhvati u koštac s tim problemima.

"Za sada to nisam vidio. Nadam se da imaju volju i odlučnost da nadiđu ove probleme. I prije smo vidjeli da se donose zakoni, legalni okviri, strategije, ali ono što trebamo vidjeti jesu rezultati na terenu."

Van Orden i Roger Helmer žele da Europska komisija uspostavi neovisno međunarodno tijelo u koje bi bili imenovani stručnjaci za reformu pravosuđa, borbu protiv kriminala i korupcije iz zemalja Europske unije, ali i Hrvatske.

"Ako ova pitanja prepustimo hrvatskim vlastima, da nam kažu: mi nešto činimo, donosimo nove zakone i propise, nećemo imati stvarne dokaze da se ostvaruje napredak u područjima koja izazivaju zabrinutost. Vjerujem da je jedini način da se osigura napredak postojanje nekakvog neovisnog povjerenstva. Želimo biti od pomoći Hrvatskoj, a ne je opstruirati."

Meni je recimo bitnije što piše Heni Erceg o Mesiću i Pukaniću iako mi ni to nije novost, ali dolazi od nekoga tko je međunarodno relevantniji od Kuhnera:

Mesić je, dakle, čak i u delikatnoj situaciji grubog nasrtaja Pukanića na vlastitu suprugu jasno pokazao koliko mu je važno prijateljstvo s izdavačem Nacionala, koji mu je, i to je istina, uvijek bio na usluzi, jer u pažljivoj medijskoj raspodjeli, poznato je, premijer ima svoje, predsjednik svoje medije, između je pak potpuno prazan prostor. Uglavnom, zajednički su slavili rođendane, čak i onaj šefa mafijaškog klana i Pukanićeva prijatelja, danas utamničenog Hrvoja Petrača, sređivali intervjue, poput onoga s odbjeglim Gotovinom, osumnjičenim za ratne zločine... Dobar dio javnosti, međutim, sklon Mesiću, svi oni kojima je odavno postala jasna zlokobna uloga Nacionala u domaćim zbivanjima, bio je zbunjen tim prijateljstvom, no bolji poznavaoci toga odnosa tvrdili su da je riječ o strogo interesnoj vezi, da je upravo vlasnik Nacionala bio marljivi skupljač novca za predsjedničke kampanje Stipe Mesića...

Osim toga, ako je „Ivo uvijek govorio istinu“, kao što nas uvjerava hrvatski predsjednik, to znači da su istiniti, a nisu, i oni deseci pamfletskih tekstova u kojima je, samo nekoliko mjeseci prije ubojstva srpskog premijera Đinđića, Nacional tvrdio kako je ovaj zapravo član duhanske mafije, pa da je ustvari riječ o mafijaškom obračunu, a ne o političkom ubojstvu premijera Srbije. Sve u svemu, mnogo je toga mračnoga u djelovanju vlasnika Nacionala, a da bi se moglo bez zebnje slušati kako ga lakonski amnestira baš šef hrvatske države. Koji, uz to, strah određenih visokih političkih krugova od organiziranog kriminala, sada kada je ovaj stigao do samog njihova praga, pokušava pretvoriti u naš zajednički, jedinstveni strah.

Utoliko zazivanje izvanrednog stanja u Hrvatskoj, pa čak i taj smiješni konsenzus o nenapadanju postignut u Saboru između vladajućih i opozicije, nije ništa drugo nego izraz krajnje nemoći, kao druge strane one pogubne istine kako u Hrvatskoj još nema kritične mase neophodne za borbu protiv mafije. A nema je, niti je može biti, sve dok njeni pripadnici sjede u visokim tijelima vlasti, državnim institucijama, medijskim kućama... Jedino gdje ih skoro uopće nema jesu zatvori, a ako koji i završi tamo, poput Hrvoja Petrača, onda je to takozvani zatvor poluotvorenog tipa, skoro pa smještaj u hotelu s nekoliko zvjezdica od kuda mogu neometano, efikasno upravljati vanjskim događajima i svojim kriminalnim poslovima. Ili poslati osmrtnicu ubijenom prijatelju: Dragi Puki, i dalje si sa mnom, tvoj Hrvoje.

Heni Erceg, Glede & unatoč, e-novine.com, 28. 10. 2008.

Sve što ste oduvijek željeli znati o swingingu politike, medija i tajnih službi.

Tko je glasao

"....u delikatnoj situaciji

"....u delikatnoj situaciji grubog nasrtaja Pukanića na vlastitu suprugu ..." - a gdje je to gospođa Heni, novinarka i agentica za nekretnine vidjela da je Pukanić grubo nasrnuo na svoju ženu..? Kako je to bilo? Jel' ju zveknuo tavom po glavi, zaletio se motorom u nju.. ?

e Heni, sirota Heni, ti pričaš o pristranosti, ovo, ono.....a kad si u 90-tim visila svako malo na telefonu s ludim Čičkom, ti i onaj tvoj Viktor, kad ste dogovarali i prekrajali informacije, pa tempirali, ovo ćemo sad ovak, tu ubaci pna dva-tri ubijena Srba od neki dan, nema veze što je već bilo, valja ponovit da vijest ima na težini, a ovo ubojstvo zbog međe...hm, jel to Hrvat ubio Srbina? suuupeeeer, odmah piši, nacionalizam opet divlja, suflira ludi Čičak u slušalicu, i svršava od sreće i viče, Ana, šalji odmah fax u USA na sve adrese, joj, sad ćemo Franceku opet malo zapaprit, poludit će, ahahahha.. i tak...da ne nabrajam...zato šuti, poklopi se ušima po glavi, ti baš kao i svi (većina) novinara u RH. ...and shut the fuck up. Pisuckaj tamo u tim nekim e-novinama i drž' se nekretnina, sad su ti pale cijene pa uloži još u koju..Eh, da, da ne zaboravim, bil bi red i da vratiš lovicu nekolicini novinara koje ste zakidali ti i tvoj delegat Viki. Capisci, Heni? Malo morala i objektivnosti tu i tamo bar, bi ti svakako dobro došlo.

A ti 45Lines zbilja me čudi da citiraš to smeće od quasi novinara...

CC

Tko je glasao

Uf, kako se ti pališ na tu

Uf, kako se ti pališ na tu ekipu ;)
Point je u tome da je Heni kao bivša privrženica Stipe Mesića i glavna urednica novina koje je Predsjednik obilno, skoro kao nacional, snabdjevao Tuđmanovim stenogramima, napisala ovaj put nešto ozbiljno protiv svog dojučerašnjeg zaštitnika.

Sve što ste oduvijek željeli znati o swingingu politike, medija i tajnih službi.

Tko je glasao

ma štima, vidjela sam ja

ma štima, vidjela sam ja što piše, no svejedno, da sam na tvojem mjestu, ne bih ju citirala. Zašto? Zato jer su mi ti konvertiti (u koje, btw. ide i Čičak, jer i on je prvo Meskea dizao u nebesa, a onda kad ga ovaj nije uzeo za savjetnika, krenuo je tutta forza blatit njegov lik i djelo, od tog dana uz Meskeovo ime uvijek piše onaj famozni dodatak "naš trenutačni Predsjednik Mesić") gori od najdesnijih desničara, više prezirem konvertite nego, recimo, jednog Pašalića, ako razumiješ što hoću reć...Heni Erceg je skupa s priležnikom Vikijem mažnjavala lovicu SVOJIM ljudima, novinarima, držala ih na minimalcu, itd.dok je s druge strane furala svoje posliće, nekretnine, i šire. Nije li to nešto prestrašno? Ljude koji su zapraff "nosili" Feral, jer njeni uvodnici su, nota bene, bili ispodprosječno smeće, nešto u rangu komentara onih junoša na indexu ili na javno.com.. S druge strane, valja bit fer, i mora se priznat: Viki je odlično je pisao, čovjek ima talenta...za razliku od te kokoši...

to ti je ona, šatro, "naknadna pamet"...recimo, pouzdano znaš da je Meske mutan lik ali obećao ti je poslić i ti ga dižeš u nebesa, a onda kad te otkanda, onda kreneš đonom, i najednom "spoznaš" da je lik zadnje smeće, itd. Dakle, ljudi koji ZNAJU da je netko smeće i moralna nula, a ipak se žele družiti s tim smećašcem, zbog čistog interesa, su jednako tako smeće i moralne nule. To je moj stav oduvijek... i ostat će takav.

CC

Tko je glasao

Ma znam ti ja to. Pa takav

Ma znam ti ja to. Pa takav je i Mesić, pa i Kuhner... E, ali Heni Erceg se još uzima za ozbiljno vani, pa makar i samo u "regionu" te je ovaj njen napis u tom smilsu "težak".

Sve što ste oduvijek željeli znati o swingingu politike, medija i tajnih službi.

Tko je glasao

Piše: Heni Erceg Vijest o

Piše: Heni Erceg
Vijest o likvidaciji vlasnika Nacionala Ive Pukanića zatekla me na Terazijama u Beogradu kamo sam stigla nakon punih 18 godina. Nije me ranije zanimao grad kojim su vladali Miloševićevi ratni zločinci, a mafija se međusobno ubijala u samom centru. Danas, Beograd se doimlje normalnim gradom, barem utoliko što, nakon akcije Sablja, više nije poprište mafijaških obračuna, a građani ne strepe za svoje živote hodajući beogradskim centrom.

Bil sam ove godine u Beogradu i razgovaral s par ljudi. Svi od reda su mi savjetovali da nejdem pred večer van jel da grad nije ni malo siguran. Na pitanje zbog čega mi veliju, pa svaki dan neko strada ili izgubi život.

U kojem je to Beogradu bila Heni Erceg? Ja sam bil u Beogradu koji je glavnom gradu Srbije.

Tko je glasao

eh, to sam baš htio

eh, to sam baš htio spomenuti

washington times i nisu baš neke novine, washington post jesu

p.s. nisam znao da je ovo isti autor kao i za spin doktor priču, ali to puno objašnjava
p.p.s. članak ima nekolicinu školskih pogrešaka koje se izbljnom novinaru/novinarima ne bi smjele tolerirati

Tko je glasao

45 Lines. Pa ja ne vidim ama

45 Lines. Pa ja ne vidim ama bas nikakvu razliku na koji nacin gledaju VOA (Glas Amerike) i The Washingtom Post, a pogotovo kada je upravo VOA preuzela tu vijest od samoga Kuhnera.

www.voanews.com/croatian/2008-11-09-voa5.cfm

Live Free or Die !

Live Free or Die !

Tko je glasao

45 Lines. Procitaj si

45 Lines. Procitaj si pazljivo VOA (Glas Amerike) na www.voanews.com/croatian/2008-11-09-voa5.cfm pa ce ti sve biti u potpunosti jasno. Za sve Vas, cak je i Voice of America u svojim udarnim vijestima objavio gornje napisani tekst preuzetog iz Washingtom Times-a.

Tko je glasao

Kuhner i Washington Times su

Kuhner i Washington Times su relevantni u SAD koliko i Marijačić i Hrvatski list u Hrvatskoj. Ne, to legendama s Pollitike nije važno. Važno je samo da se tamo našao netko tko pljuje Sanadera.
Hajde legendo reci što nije tocno napisano u clanku WT-a? Zanemarimo ambalažu, koncentrirajmo se na proizvod.
Inaće sve što je napisano potvrđuje barem 60% članaka ovdje na pollitici. Sve napisano nije novost. Korupcija, pljacke, nepotizam, laži hrvatska su svakodnevnica. Otac takve hrvatske je Ivo Sanader.

Tko je glasao

Sve je to točno. Recimo o

Sve je to točno. Recimo o politizaciji SOA- i nepotizmu sam i ovdje pisao, ali bez nekog odjeka kod Političara:

Na ovome mjestu izdvojio bih slučaj Adriane Barišić, tajnice Tomislava Karamarka, kojoj je jamac njen otac Mladen Barišić, ravnatelj Carinske uprave, o čijoj sam špijunskoj suradnji s Josipom Perkovićem pisao u postu pod naslovom Skandal: Ravnatelj Carinske uprave Mladen Barišić dobio čin pričuvnog bojnika HV-a na osnovu lažiranog potpisa?

Ravnatelj Carinske uprave Mladen Barišić, navodno je u izvrsnim vezama s premijerom Ivom Sanaderom, pa njegova kći koja ima uvid u sve što radi Tomislav Karamarko, može premijeru poslužiti kao izvrsna nadzorna točka u SOA-i. Osim toga, Adriana Barišić, živi u nevjenčanom braku s Antom Despotom, osobom koja je prošle godine napustila DC da bi odmah nakon izdaje Vesne Škare-Ožbolt, bila imenovana za člana uprave HEP-a, dobila od HEP-a kredit i kupila si stan od 125 kvadrata, odmah ispod onoga koji je u posjedu Milana Bandića.

Nisam vidio ni ovdje ni igdje drugje da se itko usudio kritizirati ministra policije jer laže da će depolitizirati MUP kao što je depolitizirao SOA-u. Iznio sam informaciju o nepotizmu za kojeg su odgovorni Sanader i Karamarko, a koja je bila u paketu onih zbog kojih sam uhićen na poticaj sadašnjeg ministra policije, ali nitko se tog ne sjeća. Karamarko je sad ministar iza kojeg stoje pravedničke javnost i oporba i bezgrešni predsjednik Mesić. I vi još vjerujete da će vas Karamarko i Šimonović osloboditi korupcije, nepotizma i kriminala.
Dobro kaže Heni Erceg:

Zato je priča o životu i smrti Ive Pukanića zapravo priča o državi s prividom demokracije i zakonitosti, storija o slabom pamćenju i lažnim medijskim i drugim herojima, priča začeta davno, u krvi i otimačini, dirigiranoj s vrha vlasti, s nikada kažnjenim ratnim zločincima i kriminalcima svake vrste, priča o Hrvatskoj lišenoj političke volje vlasti da svojim građanima omogući išta drugo osim permanentne nesigurnosti. Hrvatska je stoga odavno u izvanrednom stanju, u nemogućoj situaciji, upravo zato jer su kriminal, korumpirani državni aparat, potkupljivi mediji, moćna mafija, ulične likvidacije, samo logične posljedice njenoga nastanka i postojanja, one su srž države same. Pa se logično, kao što kaže jedan filozof, sada pojavio problem kojega ne može riješiti isti onaj koji ga je i stvorio.

Sve što ste oduvijek željeli znati o swingingu politike, medija i tajnih službi.

Tko je glasao

Mene svakako Kuhner ne

Mene svakako Kuhner ne imporesionira ali jest činjenica da ono što je objavio ni ja ne bi drugačije napisao. Vidiš, ima jedna stvar koja se ovdje pojavljuje, pri čemu ne treba nikoga unaprijed otpisivati (tebe najmanje) nego akcentirati odeređenu harmonizaciju koja je nastupila, pa tako različiti ljudi i institucije ili organizacije su se počele oko nekih stvari slagati i to temeljito (mi na pollitici, ti kao samostalan i dosta usamljeni dio pollitike, Heny Erceg, Washinton Times, Kuhner, Zadarski list, Ollie Rhen, Swoboda, Nataša Srdoč, Geoffrey Van Orden, Roger Helmer iz EU Parlamentu itd. Sve su to vrlo različito pozicionirani akteri koji su se počeli u nečemu strahovito slagati.

Nije li zato pretpostaviti da se u Hrvatskoj negdje ispod površine odvija unutarnji rat (čak sa krvavim posljedicama) kojemu se tragovi njuše, ali samim time da se negdje nakuplja kritična masa koja može rezultirati neočekivanim raspletima, što definitivno ne treba očekivati iz struktura vlasti, a teško i Sabora ukoliko se stvari ne počme same valjati na valovima promjena koje su trenutno ne vide.

Hrvatska ne može biti stabilna radi mnogih vanjskih razloga a još više unutarnjih. Ponestaje novaca a s njime odlazi i ljubav i sloga.

Tko je glasao

Kada si napisao Zadarski

Kada si napisao Zadarski list, vjerojatno si mislio na Hrvatski list. E vidiš, njega ti je nedavno, navodno kupio Ratko Maček, tako barem vele bivši suradnici tih novina. Tako da ne bih očekivao da HL spada u ovu skupinu.
Moguće je da zbog promjene vlasnika Kuhner više ne piše u tom zadarskom tjedniku ;)
A što se tiče promjena, ja se uzdam u Karamarka i Šimonovića, a nadasve Bajića ;)

Sve što ste oduvijek željeli znati o swingingu politike, medija i tajnih službi.

Tko je glasao

...vjerojatno si mislio na

...vjerojatno si mislio na Hrvatski list. E vidiš, njega ti je nedavno, navodno kupio Ratko Maček,
Ne navodno već sigurno! Samo ga nije kupio sebi već HDZ-u! Provjereno od sadašnjih suradnika.

cogito ergo sum

Tko je glasao

Da mislio sam na HL ali radi

Da mislio sam na HL ali radi Mariačića i njihove suradnje - koja će poslije Mačekove intervencije svakako splasnuti. No taj detalj mi nije važan, odnosno onoliko je važan koliko će promjena donijeti novi ministri. Jednom sam ovdje negdje napisao kako je uzaluidno očekivati od Sanadera da rastura policiju dok mu je ona temelj vlasti - a ovo je ipak njegova vlada, pa dok traje traje.

Tko je glasao

Nije Karamarko tu da

Nije Karamarko tu da uhićuje Sanadera već da ga pritišće za račun Mesića.

A evo stiže i friška potvrda iz Nacionala da je Mesić spreman stisnuti i Bajića:

"Pukanićeva likvidacija nesumnjivo je intenzivirala suradnju predsjednika Mesića i premijera Sanadera. Oni su i u prošlosti imali relativno dobru komunikaciju, unatoč povremenim neslaganjima, ali bjelodana potreba za borbu s organiziranim kriminalom podigla je odnose na višu razinu. Kao što je Mesić najavio na sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost, sada se sastaju svaki tjedan kako bi vidjeli kakav je napredak postignut. Posljednji njihov susret bio je u srijedu 5. studenog, i čini mi se da hvatanje većine kriminalaca jednim dijelom leži i u tom novom pristupu koji postoji u njihovoj komunikaciji”, rekao je u ponedjeljak ujutro u razgovoru za Nacional bliski suradnik Stipe Mesića, komentirajući odnose s vladom Ive Sanadera.

Baš kao što je zaključio taj visoki dužnosnik predsjedničkog ureda, zločinačka likvidacija Ive Pukanića i Nike Franjića, kao i prethodno ubojstvo Ivane Hodak, doveli su do novih odnosa na relaciji Mesić - Sanader. Na neki način, priznaje se da je komunikacija sve donedavno bila prilično slaba i neredovita. Za poznavatelje političkih prilika u Hrvatskoj takva situacija nije bila novost, budući da su poznate sporne točke u odnosu dvojice najmoćnijih političara u zemlji. Mesić po svojim svjetonazorima nesumnjivo naginje lijevom centru i u više je navrata bio predvodnik kritika na račun Vlade, posebno u pitanjima ekonomske politike i sporih pregovora s Europskom unijom. Posebno poglavlje bila su upozorenja zbog mlakog obračuna s korupcijom i kriminalom, pri čemu je predsjednik države sasvim eksplicitno upozorio na bivšeg ministra policije Berislava Rončevića.

Autor ovog teksta sudjelovao je na dva sastanka s Mesićevim savjetnicima, koji pritom nisu prikrivali zaprepaštenje podatkom da Državno odvjetništvo nije procesuiralo Rončevića kao ministra obrane od 2004. do 2007. zbog spornih natječaja za nabavu vojnih kamiona, kojom je državni proračun oštećen za nekoliko milijuna kuna. U tom razdoblju, a to je bilo prije samo nekoliko mjeseci, u Uredu predsjednika Republike vladalo je primjetno neraspoloženje prema glavnom državnom odvjetniku Mladenu Bajiću. Premda nisu bili eksplicitni kao kada se radilo o Rončeviću, vidjelo se da su razočarani Bajićevim odugovlačenjem i u “aferi Brodosplit”, gdje postoje indicije da korupcija zadire do vrhova izvršne vlasti.

Robert Bajruši Bajro, Nacional, 10.11.2008.

A najjače mi je u sutrašnjem Nacionalu da se ubojstvo Ivane Hodak više ne tretira kao grabežno umorstvo:

Četvrti segment, na kojem združeno rade analitičari MUP-a i Sigurnosno-obavještajne agencije, vezan je uz detaljnu analizu motiva i mogućih naručitelja ubojstva Ive Pukanića, ali i istraživanje moguće veze između eksplozije ispred redakcije Nacionala i ubojstva Ivane Hodak, u čijem slučaju je definitivno isključena mogućnost da je riječ o ubojici pljačkašu, budući da je u njezinu novčaniku pronađeno petstotinjak kuna.

Nevjerojatno, a u zadnjem broju kojeg je Pukanić uredio, pozivajući se na policiju Nacional je ustvrdio:

Nova saznanja policije otvorila su liniju istrage ubojstva Ivane Hodak koja otpisuje teoriju o mafijaškom ubojstvu i fokusira se na razbojstvo

Sve što ste oduvijek željeli znati o swingingu politike, medija i tajnih službi.

Tko je glasao

AMEN!

AMEN!

--------
Crni

"Neki političari su duševni bolesnici pa od države prave ludnicu!"

Tko je glasao

Prvi put sam čuo za tog

Prvi put sam čuo za tog Kuhnera. Mada nisam prvi put čuo danas sam poveden ovom raspravom prvi put posjetio stranice The Washington Timesa. Ima u svemu tome nešto što se kod nas baš ne prezentira realno, odnosno ide se dmah potcjenjivanje autora i novina, a ne na ono što je tamo zaista napisano.

Budimo realni. Ta novina je dnevnik na jednoj izuzetno tržišno nemilosrdnom tržištu, i opstoji - i to baš u Washingtonu. Kako dolaze do novaca za preživljavanje teško je iz naše balkanske perspektive zaključivati, ali oni postoje. Zašto im je Kuhner redoviti kolumnist vjerojatno postoji razlog, jer bez pravog razloga tamo ne bi figurirao.

Toj novini je, sudeći po web stanicama, interes za Hrvatsku zadnja rupa na svirali - da bi se oni na nama i Sanaderu tek tako iživljavali. Kolumnu dobija zato što mu oni daju porostor a ne zato što je on na njega stekao "pravo". Ili im to netko plaća kao plaćeni oglas - što mislim da je nevjerojatno. Kad baš za hrvatske ili Balkanske stvari uzimaju tog Kuhnera vjerojatno je to zato što taj prati naše stvari da može nešto suvislo napisati.

Za cijeli članak, odnosno komentar samog Kuhnera je vrlo značajno da su njegove procjene dosta bliske našem većinskom shvaćanju trenutne hrvatske situacije - mada ne pripadamo istom miljeu. A naročito to što je u velikoj suglasnosti s procjenama Rohatinskog - mada dolaze s različitih pozicija.

Bez obzira na sve, najzgodnije je pročitati komentare na stranicama tih novina (u kojima naravno ima njih koji članak napadaju i brane, baš kao i kod nas). To je i normalno ali mi se posebno svidio dio jedne izjave koji je vrijedniji i od Kuhnreovom članka i komentara koji ga napadajuj ili brane:
"fate of a country is serious business" ili "sudbina države je ozbiljna stvar"
U tom citatu je sve rečeno, pa ga uzmite kao filter za ocjenu i kriterij za procjenu ne samo vrijednosti članka i raznoraznih komentara nego još više Sanaderovih učinaka kroz proteklo razdoblje.

Tko je glasao

Pollitika će se

Pollitika će se zacementirati kao antisanaderovski portal kad njeni kolaboracionisti vođeni navijačkim strastima tipuju i na "toplu vodu" koju potpisuje nekredibilni Jeffrey T. Kuhner.

Sve što ste oduvijek željeli znati o swingingu politike, medija i tajnih službi.

Tko je glasao

Jeffrey T. Kuhner nije rekao

Jeffrey T. Kuhner nije rekao ustvari nista novoga. Tekst je napisan sasvim istinito i korektno svidjalo se to nekima ili ne.

Live Free or Die !

Live Free or Die !

Tko je glasao

vijest je na index.hr i

vijest je na index.hr i business.hr , zanima me kako će to prenijeti "mainstream" mediji, ako hoće.
i drugo, zanima me kako će sanaderov odgovor lijepo opremiti i popratiti nakon toga.

Tko je glasao

Orginal i ovaj prijevod cu

Orginal i ovaj prijevod cu poslati nasim medijima, politickim organizacijama, itd. pa cemo vidjeti sto ce sve ispasti iz svega toga.

Live Free or Die !

Live Free or Die !

Tko je glasao

a jesi jadan. Index i

a jesi jadan.

Index i business.hr - to su ti mjerilo za nešto? Pa oni objave sve samo da netko poput tebe to pročita...
Zamisli, prenijeli vijesti iz nevažnih novina iz amerike (90.000 prodanih primjerka dnevno. Obzirom da amerika ima 67x više stanovnika nego mi, to bi bilo kao da u hrvatskoj takav članak objavi novina koja se prodaje dnevno u 1350 primjeraka!!!!).

A ti odmah čekaš "hoće li to prenijeti mainstream".
Vjerojatno i hoće jer su oni na sličnom nivou kakvom su i ovi mediji koje ti navodiš ali to niša ne znači za kvalitetu ovog teksta

youtube.com/bijesdrugi | 4hdz.com
Preporučam: youtube.com/maxprvi | Lion Queen

Tko je glasao

S obzirom da ako se pojavi

S obzirom da ako se pojavi članak o Hrvatskom turizmu u bilo kojim novinama u inozemstvu "javna" televizija i Hlo to razviču kao fantastičan uspjeh, svaki mali "ficlek" koji se objavi na temu vladine politike u bilo kojim ino novinama, bilo bi fer da prenesu i ovakav komentar.

Washington Times je relativno utjecajna novina.
Ad hominem argumenti me ne zanimaju. Ajde malo da počneš razmišljati o tome što su napisali...
Jer podržavati ovakvu kleptokraciju koja uništava zemlju znači da ili si slijep, ili si glup, ili kradeš zajedno s njima. Četvrtog nema.

Tko je glasao

Zaboravio si spomenuti samo

Zaboravio si spomenuti samo jedan sitan detalj.
The Washington Times se nalazi u srcu USA, dakle lociran je u samome centru politicke moci.

The Washington Times
3600 New York Ave. NE
Washington, D.C. 20002

Live Free or Die !

Live Free or Die !

Tko je glasao

Nevjerojatna je želja nekih

Nevjerojatna je želja nekih u Hrvatskoj pozdravljati, rekao bih čak i veseliti se, svemu lošem što o nama netko napiše.
S druge strane ti napisi najčešće dolaze iz država koje same imaju goleme probleme s kriminalom na svim društvenopolitičkim razinama. Konkretno SAD: Godišnje se utaji poreza preko 100 milijardi dolara. Žao mi je što nemam nikakav izvor,ali mi je to ispričao brat koji gotovo pola godine provodi tamo pa vjerujem da iznosi relevantne podatke jer i sam ima posao u New Yorku. U SAD-u postoji izrjeka: Samo se umrijeti mora i... platiti porez. Kod nas ovog drugog dijela nema! Prema tome, moja poruka njima glasi: pometite prvo u vlastitom dvorištu.
Nitko normalan neće negirati da u Hrvatskoj postoje problemi toga tipa (gdje ih u uostalom nema!), ali budimo iskreni... koga od vas zanima koliko je maznuo npr. talijanski ministar pravosuđa lani? Nikoga naravno i ne treba nas brinuti- neka se oni nose s time.
Pun mi je kufer patroniziranja s visoka kada nam netko govori 'morate ovo, morate ono' ili 'ovo je ovako, a trebalo bi biti...'.
Znamo mi to i sami! Jedino je žalosno što ne možemo promijeniti svijest o nekim stvarima (mito, korupcija) počevši od nas samih i uvidjeti da nenormalna ponašanja baš i nisu normalna.
Mi smo najvažniji, jer je narod temelj svakoga društva i njegovo ponašanje će se s vremenom preliti na sve strukture društva (uz, naravna stvar, učinkovitu policiju i pravosuđe kao i pažljivijem zaokruživanju pojedinih kandidata- stranaka- na izborima).
Kada krenemo od toga da za npr. svjesno učinjeni prometni prekršaj ne smijemo nuditi policajcu mito da nas pusti već trebamo platiti kaznu... prvi i veliki korak smo učinili, a svako putovanje počinje prvim korakom, zar ne?

cogito ergo sum

Tko je glasao

http://www.index.hr/vijesti/c

http://www.index.hr/vijesti/clanak/washington-times-sanader-i-njegovi-po...

Mr. B2 može i ovima sa indexa isto tako reći FU... ili FO.... ali na kraju 'who cares.... an obsolete model is in question'

Jakša

Obrisan

Tko je glasao

Tko je Jeffery T. Kuhner da

Tko je Jeffery T. Kuhner da bi išta što on napiše trbalo biti relevantno.
Može li mi to tko objasniti? (ili hanah koja je ovo prenijela valjda s ciljema da nam pokaže - vidite objektivni članak).

Stvarno svašta da postoje ljudi poput Hanah koji misli da kritika i vrijeđanje premijera ili bilo kojeg političara ustvari nije vrijeđanje svih građana ove države... I umjesto da svi napišemo mali tom Kuhneru i kažemo mu "fuck off", ekipa poput Hanah to prenosi s veseljem kao "eto rekla sam vam, Sanader je bezveze evo to i Kuhner kaže"

youtube.com/bijesdrugi | 4hdz.com
Preporučam: youtube.com/maxprvi | Lion Queen

Tko je glasao

Stvarno svašta da postoje

Stvarno svašta da postoje ljudi poput Hanah koji misli da kritika i vrijeđanje premijera ili bilo kojeg političara ustvari nije vrijeđanje svih građana ove države.

ne vidim kako bi to moglo biti vrijeđanje, da je sanader naša sramota tu ćemo se složiti i tužno je da o tome mora pisati netko (pa makar bio i minorni pisac iz minorne novine) izvan naših granica, umjesto da smo to kadri riješiti sami između sebe

Tko je glasao

Valjda si vec toliko dugo na

Valjda si vec toliko dugo na pollitika.com pa da valjda znas da sam muskoga, a ne zenskog roda. Osim toga nadimak mi nije hanah, nego hanhan. Pa zar ti stvarno mislis kada se u US kritizira ili vrijedja George W. Bush ili bilo koji drugi politicar na sve strane da se na taj nacin vrijedja i cijela nacija? Pomalo mi zvucis dezorijentiranim. Nadam se da je sve OK kod tebe.

Live Free or Die !

Live Free or Die !

Tko je glasao

Zanimljiv je taj Jeffrey.

Zanimljiv je taj Jeffrey. Mati Hrvatica, otac Nijemac iz Slavonije. Otvoreno je promicao podjelu Bosne, blizak HDZ-ovom desnom krilu...Javno.com: Who Is Jeffrey Kuhner, Why Does He Dislike Cro PM? .

Tko je glasao

Procutaj prijevod jer inace

Procutaj prijevod jer inace mi se cini da siris namjerne dezinformacije.

Live Free or Die !

Live Free or Die !

Tko je glasao

zanimljivije je to da je on

zanimljivije je to da je on u tom tekstu ne govori ni o Pašaliću ni o podjeli Bosne.

Zanimljivo je također da svi oni koji spominu Kuhnerovu "pozadinu" se ne pitaju na što je to točno mislio kada je pisao o korupciji u vrhu vlasti, jel to imostroj, brodosplit, kim....

zanimljivo zar ne

Tko je glasao

Tko je Jeffery T. Kuhner da

Tko je Jeffery T. Kuhner da bi išta što on napiše trbalo biti relevantno.
Može li mi to tko objasniti?

Uopće nije bitno tko je taj tip već je bitno da je to što je napisao istina i da nas tako percipiraju Ameri, a samim time i ostali.
Meni se čini da su za razliku od trećine građana ove zemlje oni shvatili koliki je lažov Sanader i da se toliko bahati da čak pokušava i prodati njima muda pod bubrege. Tako da bi Ivo trebao ovo shvatiti kao žuti karton uz prijetnju suca da ako nastavi ovako leti van.

Ključno iz cijelog članka je ovo:
Mart Laar, the former prime minister of Estonia, put it best: "The first step in fighting corruption is that you are not corrupt yourself." Since Mr. Sanader is part of the problem, his "anti-crime," "anti-corruption" campaign is doomed to fail - and Croatians will continue to pay the price.

Maat Laar, bivši estonski premijer kojeg smo dosta hvalili na pollitici i ujedno žalili da nemamo državnika tog kalibra je rekao slijedeće:
"Prvi korak u borbi protiv korupcije je da sam nisi korumpiran.
Obzirom da je Sanader dio problema, njegova antimafijaška i antikorupcijska kampanja osuđena je na propast, a Hrvati će za to nastaviti plaćati."

Interesantno je kako drugovi iz HDZ-a (uključujući i B2) čim nešto nagriza njihovu dogmu, automatski idu ad hominem i pokušavaju disfamirati odnosno diskreditirati čovjeka, a ne sadržaj.

Tko je glasao

Uopće nije bitno tko je taj

Uopće nije bitno tko je taj tip već je bitno da je to što je napisao istina i da nas tako percipiraju Ameri

Da baš, kao što ti je CC ispod odgovorila - neka oni percipiraju sebe i gdje im je nestalo 700 milijardi dolara i tko je to korumpiran da se to moglo dogoditi i kako su i SEC i FED i svi drugi propustili uočiti da je nešto trulo u biznis modelu koji se razvijao u segmentu hipotekarnih kredita, investicijskog bankarstva i osiguravajućih usluga u zadnje 3-4 godine...

Što mene briga što amerikanci (kad bi uopće znali za nas) misle o nama, neka bace kamen ako su bezgrešni

Interesantno je kako drugovi iz HDZ-a (uključujući i B2) čim nešto nagriza njihovu dogmu, automatski idu ad hominem i pokušavaju disfamirati odnosno diskreditirati čovjeka, a ne sadržaj.

Sadržaj nisam niti čitao jer me ne zanima što Kuhner ima napisati o nama.
A koliko sam vidio brzim pregledom - nije baš da je pogodio srž problema. Jer srž je u tome da roditelji smatraju da je normalno da djetetu daju 1000 eura za platiti ispit, pa mi nije jasno od kuda onda čuđenje kada to isto dijete nakon 30 godina dođe u poziciju da traži mito za svoje usluge to i napravi...

Prvo treba promijeniti mentalni sklop građana ove države, onda će se korupcija počistiti sama... Ostati će samo par high-profile korumpiranih a oni će isplivati na radaru USKOKA ili DORHA u mjesec dana

youtube.com/bijesdrugi | 4hdz.com
Preporučam: youtube.com/maxprvi | Lion Queen

Tko je glasao

Korupcija postoji svagdje po

Korupcija postoji svagdje po svijetu i normalno nitko nije imun na nju. Medjutim zaboravljas spomenuti glavnu srz problema, a to je da pravna drzava u USA funkcionira, a u HR ne. Zatim ti bezveze generaliziras stvari te usporedjujes jabuke s kruskama. Korupcija se u HR nece uspijeti sama pocistiti. Za to su potrebni osnovni preduvjeti. Jedan od najosnovinjih je dakle uspostava pravne drzave, koju ce Sanader i dalje namjerno blokirati.

Live Free or Die !

Live Free or Die !

Tko je glasao

Što mene briga što

Što mene briga što amerikanci (kad bi uopće znali za nas) misle o nama, neka bace kamen ako su bezgrešni

Pa s obzirom da odlučuju o svemu na planeti, bilo bi pametno da te je briga. Ali navikli smo da takve kao što si ti zanima samo vlastiti džep.

ovo: Sadržaj nisam niti čitao jer me ne zanima što Kuhner ima napisati o nama.

pa ovo: A koliko sam vidio brzim pregledom - nije baš da je pogodio srž problema.

nisi čitao ili si čitao ili da se tvojim riječnikom izrazim: jesi li piškio ili kakio?

Tko je glasao

Ne bih želio previše

Ne bih želio previše docirati nego samo upozoriti na nelogičnost između cijelog teksta tvog komentara i zaključnog dijela. Naime:
Ostati će samo par high-profile korumpiranih a oni će isplivati na radaru USKOKA ili DORHA u mjesec dana
Naime, DORH postoji od kada je nastala Hrvatskla država dakle 19 godina, a USKOK več 5-6 godina (ne znam točno ali dovoljno dugo). Kako to će sad odjednom za mesec dana sve isplivati, odnosno da li je DORH - ova i USKOK- ova neefikasnostr bila bolest sustava o čemu se ovdje govori.

To što se trenutno osjeća malo veća živost tih institucija ne iskupljuje ih uopče za ono što nisu radili, a ako ostanu prpati po površini neće ni ubuduće nego dublje zakopavati.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci