Tagovi

TESLA

Za par godina će svako dijete znati za TESLU. Ako sam dobro razumio Australija ima milijardera, koji je živio u Kanadi, sin inženjera, privatno razvija svemirsku tehnologiju, naći će te ga u internetu, mlađi je od mene i njegovo će ime biti poznatije od Nikolinog.

Taj Nikola je 10.srpnja rođen u Smiljanu, pio Hrvatsku vodu i minerale Hrvatske Zemlje, što će reći da nam je veoma sličan. Niko o njemu ništa ne zna, ali svi znaju o automobilu na struju.

Vezan sam za tog Teslu na više načina:
Sa 13 godina smo iz fizke učili o elektromotorima, rastavljao sam ih, popravljao, kvario. Imao ideju da na prednji kotač bicikla ugradim dinamu, koja će proizvoditi struju i tom strujom pokretati zadnji kotač, poslije sam upoznao moj prvi latinski: perpetum mobile.

U osmom razredu smo morali na likovnom naslikati naše buduće zanimanje: naravno biti kao Tesla, naravno Nikola Tesla.

Pišemo naveliko o new horizonu, da li znamo da je N. Tesla bio prvi, koji je u USA jezeru upravljao brodom na "daljinski". Nova je to riječ: daljinski, ne možemo bez nje.

Prolazim pored Smiljana na jedrenje i nisam nikada naišao,iako su prijatelji iz Čehoslovačke.
Trebao bih se stiditi.

Žalio mi se Ljubo da ga ovdje neki vrijeđaju i da čak i za Ljubicu znaju, u Zadru je Ljubica pokazala neslaganje i ljutnju što mi je Ljubo poklonio njenu knjigu o Tesli.
Zaboravio sam naziv i autora, ali se sjećam korica sa crkvom u mraku i munjom,koja ne "puca" u najbliži objekt: Križ na vrhu crkve.

Autor Amerikanac opisuje Teslinog unuka, upletenog u konspiraciju, Tesla je polako trovan, ne bi li vojska došla do njegovih tajni.
Igrao se Tesla "pucanja" munja iz ruke i glave, trofazna i visokonaponska struja su njegovi izumi, Edison je vjerovao samo u jednosmjernu.

Najmoćnije vojske ovog planeta Vas već mogu usmrtiti munjama iz video-nadzora, u kadi pri kupanju, ali to su tajne i bolje se ne igrati sa smrću.

Pogledajte što sve nudi internet o pojmu Tesla.
Bio je sin pravoslavnog sveštenika i kao što smo prognali Andrića i komuniste, tako smo prognali i Teslu, nikada diplomiranog inženjera elektrotehnike u Pragu, valjda.

Vele da su pitali Einsteina: Kako se postaje najveći genij na planetu?
On im je rekao: Pitajte Teslu.

Magnetna polja su definirana parcijalnim diferencijalnim jednadžbama i gustoću tog magnetnog polja mjerimo jedinicom Tesla T.

Kako živimo u stalnom elektromagnetnom okruženju, zaboravljamo da se njegovim gradijentom može i manipulirati. Tako je NATO ometao telekomunikacije Srbije, ne znam sigurno, ali ciljanim povećanjem tog gradijenta, može Vam moćna tehnologija zaustaviti i srce.
Naravno milsim na SRCE, a vi razumijte kako Vam paše.

Polja i gradijenti, divergenti, linijski integral, itd. opisuju i atomska polja, pa čak i financijska i psihološka i imati to znanje znači živjeti jednom nogom u grobu.

Profesor Doliner je namjerno koristio Einsteinov zapis i,j,k za trodimenzionalni i višedimenzionalni prostor, u uvjetima smrtnog straha, nisam to nikada naučio; bolje za mene i Vas.

I danas, kada CNN prikazuje kako Bježi premijer Srbije, a TV Beograd kako tuku njihovog premijera, šta da Vam kažem, mi smo divljaci i čudo je
da je među nama iznikao jedan
Tesla.

Tagovi

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci