Tagovi

Teleća koljenica zalivena litrom kvalitetnog vina raspametila je Butkovića

Neviđenu blamažu priredio je Davor Butković svojem poslodavcu objavljujući izmišljeni intervju s Ivom Sanaderom. Autoru ovog blog takvo što nije nikakvo iznenađenje jer je Butković jedini novinar čiji su tekstovi bili do sad čak dva put ovdje spominjani. Prvi put još daleke 2005. godine, a drugi put godinu dana kasnije pod naslovom „Nebuloze Davora Butkovića“. Moram priznati da me ovakva blamaža Butkovića i nije pretjerano iznenadila s obzirom da ga nikad nisam smatrao profesionalcem već prije kućnim potrčkalom onoga tko momentalno sjedi u Banskim dvorima i piše tekstove, skoro pa po narudžbi.

Ono što iznenađuje je pokušaj Jutarnjeg lista da u današnjem izdanju svu krivicu svali na navodnog autora izmišljenih Sanaderovih odgovora starog 23 godine, za kojeg su usput napomenuli i da je član vodstva udruge Iskorak i jedan od organizatora gay pridea (nije mi samo jasno zašto su ti podaci bitni za ovu priču?), te da se tu radi o nekakvom upadu u elektroničku komunikaciju, što su totalne nebuloze. Čak spominju i da će tužiti navodnog autora zbog lažnog predstavljanja. Kakav salto mortale!

Gospodo, pametnije vam je da se ispričate čitateljima što ste zaposlili takvog neprofesionalca i nesposobnjakovića koji nakon neznanog broja zajedničkih ručkova s Ivom Sanaderom i intimnih druženja uz kakvu čašicu razgovora dok je primao političke instrukcije (kao što je to svojedobno imala Hloverka na Pantovčaku kod Tuđmana, ili Ivanković u MORH-u kod Šuška) o čemu bi bilo dobro pisati, nije bio u stanju uočiti kako mu Sanader odgovara s nekih čudnih brojeva i s neke čudne e-mail adrese.

Jedina olakotna okolnost koja mi pada u na pamet u ovom trenutku bi bila da je Butković možda „intervju“ napravio nakon kakve dobre teleće koljenice zalivene kojom litrom kakvog kvalitetnog vina čiju ćemo recenziju pročitati u jednom od slijedećih izdanja Jutarnjeg lista pod rubrikom gastronomije. Ne bi me iznenadilo da u opisu vina pročitamo da će vas vino raspametiti već nakon prvog gutljaja.

cnn.blog.hr

Komentari

Bit cu iznimno nekulturan za

Bit cu iznimno nekulturan za ove stranice, ali mislim da trebam reci ono sto je svima koji pohode ove stranice vec odavno jasno. Doticni "novinar" sa svojim čubama je poznat u vladajucim gay krugovima, a takvih ima hvala Bogu i previse, poznat kao odlican kurcopušać medju vladajucom elitom. Možda otuda njegova samouvjerenost da se na ovakav intiman nacin dopisuje sa premijerom, strastvenim kurcoljupcem. Ovaj događaj, iako ne tako važan, otkrio je puno dublju pozadinu bare u kojoj živimo. Bljuje mi se od svega Med žabari je doista prorocanska knjiga, a onima koji ju nisu procitali toplo preporucam. I boli me briga za 0 zvjezdica zbog poganog jezika, ali vec mi je pun kufer hrvatske izjebane stvarnosti

Tko je glasao

0 - ne zato što ti je jezik

0 - ne zato što ti je jezik pogan (je, kad 6 puta napišeš kurac svi se ušokiramo), nego zato što si bijedni primitivac.

--
urnu u haag

--
urnu u haag

Tko je glasao

Doticni "novinar" sa svojim

Doticni "novinar" sa svojim čubama je poznat u vladajucim gay krugovima, a takvih ima hvala Bogu i previse,
poznat kao odlican kurcopušać medju vladajucom elitom.

To znaju samo oni koji u takvim krugovima

a) ili daju guzu
b) ili su kurcopušaći (valjda si mislio pušači s tvrdo "č")
c) ili guraju u guzu

Koji si ti od te tri grupe?

youtube.com/bijesdrugi
4hdz.com

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen

Tko je glasao

Hvala sto si potvrdio moje

Hvala sto si potvrdio moje izvore. Ja nisam niti jedan od navedenih ali sam iznimno blizak sa onima iz grupe B). Svojim odgovorom si doista puno vise toga otkrio nego sakrio, te tako informacije o snimkama sa profesorom za beckog sveucilista vise ne smatram egzotikom vec naprotiv, zanimljivom tematikom. A ne znas kad se ja zainatim da sve dobim. I internet je dusu dao za plasiranje upravo takvih stvari. Tvoj doktor nek se malo sada strasi jer j..o mene pas ako neci objavit snimke na netu...

Tko je glasao

marin držić eh da, kak to

marin držić

eh da, kak to da u Kazahstanu gospon premijer ima svoj elektronički potpis, a pri nami ga ni

osnovat odma komisiju pa

u petu - šestu brzinu žurno donijeti zakon o premijerskom elektroničkom potpisu uz mačekov elektronički supotpis

marin držić

Tko je glasao

marin držić tekar nevažan

marin držić

tekar nevažan događaj, radi odvlačenja pažnjice izgladnjele javnosti od bitnih događanja.
pardonček, ljudi doslovno gladuju, a u Abeseniji je fest grdo stanje

pa opet
ak je riječ o lažnjaku, moram primijetiti da je sadržaj bolji od izvornika

ako treba alter ego, da se puno ne umara, bio bi mu dobar i bijesdrugi sa svojim dosadnim i isključivim svjetonazorom, koji je na ovim stranicima nezamjenjiv

marin držić

Tko je glasao

I ja isto mislim da je ovaj

I ja isto mislim da je ovaj slučaj nebitan i da se njime odvlači pozornost od trenutno najbitnije stvari koja se događa u RH tj. SDPu a to je rušenje Zorana Milanovića
http://www.jutarnji.hr/dogadjaji_dana/clanak/art-2008,2,9,,108121.jl
Opet se pokazalo da stara garda vuče konce tj. gura nas u provaliju.
Jedan Vidović,Arlović,Picula i ostali ,nakon svih svojih izgubljenih bitki prozivaju Milanovića a narodu se mažu oči Butkovićem i pederima.
Nevjerojatno ili dobar trik?

Tko je glasao

Najzanimljivije je kad se ne

Najzanimljivije je kad se ne raspolaže cjelokupnim informacijama pa si možemo dati mašti krila i dobro se zabavljati slažući razne kombinacije. Ova teleća koljenica, a možda su bili bijeli bubrezi umjesto pravih bubrega, sjajna je podloga.

Ako pokušamo razložiti moguće varijante onda imamo:
a. Intervju je istinit
b. Intervju je lažan

ad.a. Ako pretpostavimo da je intervju istinit, Butković bi sigurno lako mogao to dokazati, a do sada to nije ni pokušao učiniti. Znači da se radi o nekakvoj vatrogasnoj mjeri gdje se neka neprimjerena izjava treba povući i da cijela akcija ide u dogovoru s Jutarnjim gdje su oni ti koji će se malo sramiti i posipati pepelom i nikom ništa. Scenarij moguć, jedino što ne klapa je Viktor Zahtila. Moguće je da je i on dio scenarija, malo propagande za njega i udrugu Iskorak uvijek dobro dođe.

ad.b. Ako uzmemo drugu pretpostavku onda imamo drugu vrstu zabave. Sumnjam da je Butković za ovaj konkretni intervju koristio metodu koju inače nije koristio za komunikaciju s premijerom i njegovim uredom. Znaci SMS poruka, e-mail s neke mutne adrese i evo ekskluzive. U svemu tome se traži potvrda od Mačeka za tako popularno "spinovanje" i politura je dovršena. Problem je što ovaj puta nije bilo Mačeka, a i broj mobitela za SMS je bio krivi. Mobiteli imaju nepregledne ekrane s teško vidljivim brojevima i malim tipkama, a možda je osoba kojoj je SMS trebao biti poslan je blizu po abecedi Viktoru ili Zahtili ili Iskoraku (Iskorak - Ivo). A da nesreća bude veća "ovaj krivi" je napisao intervju kao što je inače pisao "onaj pravi".

Ukratko u svakom slučaju imamo jad i bijedu ureda premjera i novinarstva.

leddevet

leddevet

Tko je glasao

ad.c. peškirska posla...bio

ad.c. peškirska posla...bio ljubomoran na njega pa mu odlučio namjestiti...JL nezna što će, sutra daje nalaze...a što se tiče EPH, ima izuzetnih novinara (Plevnik itd..) ali u tisku je kao i ovdje na Mraklandu - psi laju karavana prolazi...

Tko je glasao

Ne, imamo super zabavu.

Ne, imamo super zabavu. Volim gledati ljude kako rade ali i kako rade od sebe idiote. Ovima u JL je uspjelo barem ovo drugo.

P.S. Želio bih podsjetiti da još uvijek neznamo zbog čega je stradao helikopter u Vukovaru!!

Tko je glasao

Možda bi Butlković, kao

Možda bi Butlković, kao ugledni opinion maker i borac za istinu, u svojoj sutrašnjoj kolumni trebao postaviti to pitanje!

The Observer

Tko je glasao

Lijep tekst. No, ipak nesto

Lijep tekst. No, ipak nesto ne stima. Kolega cnn kaze ...."nije bio u stanju uočiti kako mu Sanader odgovara s nekih čudnih brojeva i s neke čudne e-mail adrese"......
Butkovic u svom kratkom okviru u Jutarnjem tvrdi ovo:
U petak u 13,30 nazvao sam Ratka Mačeka, donedavnog glasnogovornika Vlade i HDZ-a. Nazvao sam Mačeka jer se Zlatko Mehun, sadašnji glasnogovornik Vlade, višekratno, u srijedu, četvrtak i petak, nije želio javiti na moje telefonske pozive.

Dakle, prema Butkovicevoj tvrdnji, zove covjeka kojem je posao raditi s medijima a ovaj mu se ne javlja mada SIGURNO ZNA tko poziva.
Indikativno?
Po meni je, najblaze receno - sumnjivo.

Rekao sam Mačeku: "Molim Te, možeš li reći premijeru da će intervju koji smo radili izaći na prednjim stranicama, a ne u Magazinu, jer je poslao premalo teksta."

Tekst ide - nitko ne reagira.......

Prelijepo slozeno, previse koincidencija e da bih bas vjerovao u slucajnosti.

Moje pitanje glasi ovako:
-Zbog cega se Zlatko Mehun nije javio Butkovicu na trodnevne telefonske pozive?

Opravdanje da nije imao telefonski broj ili nije znao tko poziva ne stoji jer se uz predaju duznosti glasnogovornika predaje i telefonski broj te doslovno SVI KONTAKTI, imena, brojevi sve adrese, e-mail ukljucivo.

Onda ide slijedece pitanje:
- Zasto Macek, kojeg je Butkovic trazio da prenese poruku, nije rekao dr. Ivi Sanaderu sto je trebao? A ako je rekao, zasto dr. Ivo nije na vrijeme sprijecio LAZNI intervju, valjda je znao tko ga je intervjuirao?

Teorija zavjere zbog prevelikog broja koincidencija i zbog umijesanih likova - ima smisao.

Moja je osobna pretpostavka da je Butkovic svoju SMS poruku poslao na pravi broj, da je povratnu SMS poruku (on kaze...."Nakon nekoliko sati, s drugog broja, dobio sam odgovor da će razmisliti o intervjuu) stvarno dobio s drugog broja i - tu je upao u klasicnu navlakusu. Nekoliko je sati bilo cisto dovoljno za pripremiti scenarij.
Tvrdnja decka koji se predstavlja autorom laznog intervjua da "je promijenio mobitel jer nije imao novaca na svome" ne stoji iz prostog razloga sto se sve desavalo, prema Butkovicevoj tvrdnji, od srijede ujutro pa do cetvrtka navecer i u tom je poprilicno dugom intervalu mogao obnoviti racun za mobitel desetke puta.

Ne branim Butkovica, dobio je sto je zasluzio (iskreno receno!), ali isto tako ne vjerujem u vilenjake niti u toliki broj koincidencija, pogotovo znajuci glavne aktere svega ovoga (mladi "plagijator" iskljucen, on je objekt ne i subjekt radnje).

Tko je glasao

Spirala karijere Davora

Spirala karijere Davora Butkovića, koja već zadnjih par godina polako naginje prema dolje, sada je drastično krenula nadolje. Ovakav diletentizam nekoga tko se predstavlja kao "ozbiljni neovisni analitičar" (na što ćemo se mnogi nasmijati, i to s pracom), nanio je nepopravljivu štetu kredibilitetu. I tu povratka nema.

Ono što je pozitivno u svemu tome, sreća u nesreći rečeno narodski, je da se sve jasnije i glasnije otkrivaju "tajne" i čudni putevi naših medija, koji su više servis vlasti i moći, nego informiranje i obrazovanje građana i čitatelja/gledatelja.

Tko je glasao

Slučaj Butković

Slučaj Butković očito je zdrmao medijsku scenu - i službenu i ovu bloggersku. Za sličnu temu, sve hrvatske medijske skandale, pogledajte ovaj post

Tko je glasao

Jednom je Davor Butković

Jednom je Davor Butković mislio da mu primitivci i kanibali u restoranu u New Yorku nude odreske delfina :)))) Malo je doslovno preveo dolphin-fish :))

Klikni ovdje za pričicu

Tko je glasao

Jl I DB su stupovi hrvatske

Jl I DB su stupovi hrvatske medijske scene. Kakvi stupovi, takva scena, ukratko jadna. On je univerzalan, da ne kažem renesansni čovjek, kuži se od vina, hrane, do visoke politike. Znam ljude koji se bave vinima cijeli život, i imaju međunardno priznanja, ali njihovo mišljenje nema težinu jednog Butkovića.
On je krojio javno mjenje u predizbornoj kampanji. On je radio "kritične" osvrte na poteze vlasti stranaka. I sad je konačno zasjao u svojoj veličini.
Jednostavno CAR JE GOL.
Valjda su i oni najnaivniji sad uspjeli skužiti način rada našeg uglednog novinara i njegovog izdavača. Sad su svi krivi, ali ne oni. Te im se netko ubacio u konverzaciju, te lažno predstvaljanje.
Nikako nije neprofesionalnost novinara koji na neku neobičnu, anonimnu adresu na internetskon servisu šalje pitanja i prima odgovore. Kaj sus si toliko dobri da takve adrese razmjenjuju.
Pa zar premijer, pa i Drivo ne zaslužuju intervju u živo, pa i za novine.
Ukratko, jad i ništa drugo. Jedino me zanima, kako će se sve ovo odraziti na tiraž Jutarnjeg i ostalih EPH izdanja.

Tko je glasao

Neće biti posljedica po

Neće biti posljedica po tiražu. Novine ne prodaje ništa osim zle sudbine, a te ima u izobilju. I kad se pojavi, to se onda njeguje i uzgaja s najvećim marom. Čedomorstvo naše sunarodnjakinje u Njemačkoj ne samo da je zaslužilo treću stranicu, nego se od toga ispuni stranica par dana uzastopce. Sve dok novi brutalni zločin ili neki teški jad ne zasluži svoje mjesto na naslovnici.

Tko je glasao

I sada EPH, umjesto da

I sada EPH, umjesto da smjeni novinara (i urednika, još gore) koji se očito ne drži osnovnog novinarskog principa o provjerenosti tj. točnosti informacije, optužuje ovog malog, kao on je pederčina i sva ta sranja...

Pa šta ako je peder? činjenica je: taj 'peder' je 'uredio' naslovnicu JLa. :)

Koji su to primitivci u EPHu.

Za ovo bi glave (poslovi) letjeli u bilo kakvoj demokraciji, osim očito u ovoj našoj.

Butković je slika i prilika HR novinarstva, uz časne iznimke.

Prodane male duše, za judine škude. Umjesto da se bore za slobodu govora i bolje stanje nacije, oni se dodvoravaju knezovima i prinčevima. Dvorske lude, obične.... (Banske lude, bi ovdje bolje pristajalo)

Kaluški je lijepo rekao: Butkoviću bi bilo bolje da je rekao da je izmislio intervju, nego priznao da je napravio to što već je... sada je on kao 'žrtva'...

Tko je glasao

Apsolutno se

Apsolutno se slažem!

Najstrašnije je to što Jutarnji sada najavljuje KAZNENU prijavu protiv ovog nesretnog mladića. Zbog Butkovićevog neznanja i nesposobnosti sada će odgovarati ovaj mladić.

Živo me zanima kako bi sličan slučaj završio npr. u Njemačkoj (naravno, tamo se takve stvari niti nebi mogle dogoditi) ali tko bi u tom slučaju bio sankcioniran.... ;-)

Tko je glasao

Da, da Butković voli dobru

Da, da Butković voli dobru kapljicu. Čak ima i tipićan crveni nos. In vino veritas. Pa gay jedan, pa drugi pa treći...

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci