Tagovi

Tata..... jesi i ti kriminalac ....branitelj?

Dio govora Drage Krpine na tribini HKV-a i Hrvatskog društva političkih zatvorenika "Tko progoni hrvatske branitelje?"

Prizor u kojem general Gotovina, na kninskoj tvrđavi, 6. kolovoza, 1995. vrhovnom zapovjedniku i prvom hrvatskom predsjedniku dr Franji Tuđmanu podnosi prijavak o uspješnom oslobađanju Hrvatske, nikad neće biti izbrisan iz povijesnog pamćenja Hrvata.
Je li itko u tim nezaboravnim trenutcima, ispunjenim beskrajnim ponosom i zahvalnošću hrvatskim braniteljima, mogao pomisliti da će ti isti hrvatski generali i branitelj biti izloženi svakovrsnim progonima i poniženjima što se događa već punih sedam godina.
Razmišljajući o tom nameću nam se brojna pitanja:
Može li se država u kojoj nema slobode za one koji su najzaslužniji za njezinu slobodu smatrati slobodnom državom?
Može li se narod koji šutke pristaje na progon najzaslužnijih za svoju slobodu, smatrati slobodnim narodom?
Možemo li mi kao pojedinci, bez nelagode i srama uživati u vlastitoj slobodi ako slobode nema za one najzaslužnije za našu slobodu?
Svatko onaj tko vlastitoj svjesti, iz takozvanih pragmatičnih razloga, nije zavrnuo vratom, lako će pronaći odgovore na ova pitanja.
Histerični progoni hrvatskih branitelja otpočeli su nakon smrti prvog hrvatskog predsjednik i vrhovnog zapovjednika Hrvatske vojske dr. Franje Tuđmana te nakon promjene vlasti u Hrvatskoj 2000. godine i to pod radnim nasovom: "detuđmanizacija Hrvatske“.
Motivacija organiozatora progona hrvatskih branitelja i kriminalizacije domovinskog rata, predvođenih Ivicom Račanom i Stipom Mesićem, bila je jedna mješavina bolesne osvetoljubivosti i ponovo probuđene ideologije prema kojoj pravo i konačno riješenje hrvatskog nacionalnog pitanja nije u okvirima uistinu suverene, nezavisne i slobodne države Hrvatske..........................

Moje misli i pitanja nakon što čitam ovaj citat:

Hmmmmm...... danas nemamo Racana i opet su branitelji na udaru!........ koga ćemo sada kriviti za progon naših roditelja, braće, rodbine, susjeda???????
Čija politička opcija danas iskorištava medije i propagandni aparat za svoje potrebe?
Kome danas služi ova teška nepravda koja se ćini časnim i poštenim Braniteljima?

BIT Priće:
U Hrvatskim medijima slušamo svaki dan nešto negativno o našim Braniteljima.

Istina je ta da nisu Branitelji kriminalci niti zlocinci.
Pojedinci jesu pocinii zlocin i neki su cak imali velike koristi od tog prokletog rata.

U našem društvu se rađaju nove generacije mladih Hrvata koji će nažalost odrasti uz ovu negativnu propagandu koja nam se stalno nameće od strane interesni skupina ..... poput plitičara!

Mi kao Narod opet ponavljamo svoju povijest i sami rušimo i ocrnjujemo svoje velikane na jedan nepravedan naćin u kojem su Junaci-Heroji Domovinskog rata..... Branitelji..... već postali kriminalci i oportunisti..... mladež će odrasti uz takve neistine i polako ćemo imati na svojim rukama jedno očajnićko nezadovoljstvo po pitanju nacionalnog ponosa.

Političari izbjegavaju objaviti određene dokumente poput popis/registar Branitelja zbog tog što su i sami svjesni toga da će jedna bolna istina izaći na vidjelo.
Nemaju se ćega bojati..... u Hrvatskoj za razlku od zapadni demokracija Vlada neće pasti bez obzira koliko veliki fijasko izašao na vidjelo.

Umjesto da gradimo ponosnu budućnost na temeljima iskrenosti, istine i dobrih srca naših otaca Branitelja... mi opet rušimo ono malo što imamo.
Svaki put kada se nešto pozitivno iznese poput prijedloga o objavi registra...... naša raja i kolektivna svijest odmah ode u negativne vode i krene putem umaložavanja, prikrivanje i skretanje sa prave teme kao i pravog problema.

Rezultat je taj da AKO? ovako nastavimo naše buduće generacije neće imati onaj temeljni kapital nacionalnog ponosa......... jedne časne povijesti Hrvatskog Naroda..... u kojoj su naši Branitelji pošteno i časno obranili svoj Narod od tzv.JNA ....sluge četnika!
Isto tako umjesto da naša mladež uzdignute glave kažu kako smo i svoje nečasne kriminalce kaznuli za njihova zlodjela biti ćemo izjednačeni sa onima sa istočne strane rijeke Drine..... imat ćemo etiketu šovinista i lopova!

Još nam nije kasno da ispravimo taj put koji se gradi našoj djeci ali moramo kao narod ustat i svakodnevno davati sve od sebe za bolju, pravedniju i ponosniju sutrašnjicu u Republici Hrvatskoj.

Narod Republike Hrvatske je temelj budućnosti i života..... dajmo se malo trznuti iz ove negativnosti i zajedno se boriti da našim Braniteljima odamo počast stime što ćemo im osigurati POZITIVNOST i ISTINU u budućim knjigama povijesti.

Da nemoraju skrivati od svojih unuka istinu da su branili i obranili nevin i goloruk Hrvatski Narod od zvijeri koji su bili naoružani do zubi!

Braniteljima:
Hvala Vam za naše Danas!

Jakob Matovinović - Jakša

Tagovi

Komentari

''Istina je ta da nisu

''Istina je ta da nisu Branitelji kriminalci niti zlocinci.
Pojedinci jesu pocinii zlocin i neki su cak imali velike koristi od tog prokletog rata. ''

Slažem se sa tobom pri ovoj konstataciji. Definitivno Hrvatske branitelje ne smijemo stavljati pod neka zajednička kriminalna obilježja. Ovima na vlasti to čak i paše jer na taj način svade narod. Zavadi pa vladaj, rekli su Stari Rimljani. Divide et impera!

Tko je glasao

Nešto što se ne odnosi na

Nešto što se ne odnosi na ocjenu, nego percepciju stvarnosti.

U Hrvatskim medijima slušamo svaki dan nešto negativno o našim Braniteljima.

Ja to, jednostavno, ne vidim. U cijeloj priči o objavljivanju lista branitelja negativno se piše jedino o LAŽNIM braniteljima. U sudskim procesima riječ je o pojedinim ubojstvima i drugim nečasnim radnjama, koje neki pojedinci i grupe, i ti priznaješ, jesu činili. Jednostavno ne vidim da netko u hrvatskim medijima negativno govori o braniteljima generalno. Branitelji s kojima sam razgovarao također to ne vide. (Inače, osobno nisam branitelj, ali recimo u vrhu moje sranke većina muških su branitelji.) Još manje vidim da im se nanosi neka "velika nepravda".

Zoran Oštrić (Zelena lista)

Tko je glasao

Ja to, jednostavno, ne

Ja to, jednostavno, ne vidim. U cijeloj priči o objavljivanju lista branitelja negativno se piše jedino o LAŽNIM braniteljima. U sudskim procesima riječ je o pojedinim ubojstvima i drugim nečasnim radnjama, koje neki pojedinci i grupe, i ti priznaješ, jesu činili.

Konstantno se piše indirektno o kolektivnoj krivnji.

Do sad je uvjek napisano hrvatske postrojbe, hrvatski vojnici ili Hrvati

Rjetko ili skoro nikad nije napisano da je Ivica ili Pero to i to napravil.

Tko je glasao

zanimljivo je da je Vecernji

zanimljivo je da je Vecernji list naručio i objavio anketu koja pokazuje da većina građana želi objavu Registra branitelja. zašto zanimljivo?! zato što je VL novina koja naginje Vladi našeg drIve Sanadera. i koja mu, uglavnom, drži štangu.

Novo vrijeme

-----
http://strategopr.biz/
objectives strategy tactics

Tko je glasao

zanimljivo je kako komunisti

zanimljivo je kako komunisti uvijek nasjedaju na nekakve ankete. živo se sjećam kad je prošli put bago nasjeo na ankete pulsa, pa objavio novog premijera jurčića, a kad je saznao stvarne rezultate, samo što nije pao u nesvijest. skoro sam se zagrcnula od smijeha nad njegovom pokislom facom.

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

iako nigdje u životopisu

iako nigdje u životopisu trenutnog predsjednika Vlade RH nisam pronašao podatak da je bio član Saveza komunista Jugoslavije (za razliku od Luke Bebića, komuniste s najdužim stažom u VI sazivu Hrvatskog sabora kojem je to razdoblje života, gle čuda, isparilo iz životpisa. - op.a.), naše drIvo Sanader stalno se peca na ankete. i tvrdi, na osnovu anketa, da je podrška građana HR ulasku u NATO dovoljno visoka, tako da nije potrebno provesti referendum o pristupanju Sjeveroatlanskom savezu. nije važno što se HR odriče dijela suvereniteta i nije važno što je to u suprotnosti s Ustavom RH, važno je što kažu ankete. u koje naš drIvo Sanader vjeruje. neću ni podsjećati na to da bi, da smo samo vjerovali anketama i nismo proveli izbore, netko drugi sjedio u uredu na Markovu trgu br. 2, a ne naš drIvo Sanader.

Novo vrijeme

-----
http://strategopr.biz/
objectives strategy tactics

Tko je glasao

iako nigdje u životopisu

iako nigdje u životopisu trenutnog predsjednika Vlade RH nisam pronašao podatak da je bio član Saveza komunista Jugoslavije

Ne samo da nije bio član SK, nego ima i brata svećenika.
A svoju moralnu vertikalu učvrstio je baveći se pornografijom!

ragusa

Tko je glasao

i time je pokrio iznimno

i time je pokrio iznimno širok spektar biračkog tijela

Tko je glasao

bar nije bio narkoman kao

bar nije bio narkoman kao neki.

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

Jesi li mu ti svijeću

Jesi li mu ti svijeću držala?

ragusa

Tko je glasao

ne, sam je priznao na

ne, sam je priznao na televiziji, pred cjelokupnom javnošću.

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

Imao bi on još podosta toga

Imao bi on još podosta toga za priznati,
ako ne pred javnosti, onda bar u ispovjedaonici.
Ali trebalo bi se i pokajati,
obećati da neće više griješiti,
i držati se obećanja.
A to mu baš i ne ide od ruke.

Sretan Uskrs - i tebi i njemu.
(Ako ste ovakvi za vrijeme korizme,
kakvi ćete tek biti od utorka?)

ragusa

Tko je glasao

Ovaj završetak ti se zove

Ovaj završetak ti se zove niski udarac. Mogao si i bez toga. Hajde, pokušaj, možeš Ti i bolje napisati. Vjerujem u Tebe.

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

Vjerujem i ja u tebe, žao

Vjerujem i ja u tebe, žao mi je da te istina boli.
Budući da nisam boksač i ne volim niske udarce,
stavio sam to u zagradu (da manje boli).

Evo i dvije puse na bolno mjesto,
da prije zacijeli! Cmok, cmok!

ragusa

Tko je glasao

priznao? da li je to potvrda

priznao? da li je to potvrda moje sumnje LQ=B2?
i inače, kakve to priče za malu djecu prodaješ da je netko narkoman zato što je jednom probao travu. iskreno, više me brine kakvih to sklonosti imaju oni koji "nikad ništa nisu probali". probati nešto je čisto ljudski, odraz stalne potrebe za novim iskustvima. ti jako dobro znaš da to što je netko nešto jednom probao ne znači da je narkoman, ali svejedno prodaješ tu tezu jer očito nemaš u subotu, pred uskrs nikakvog pametnijeg i konstruktivnijeg posla, ti kraljice svojeg praznog carstva.

..............................................................................................
Get your facts first, then you can distort them as you please.

Tko je glasao

Prva rečenica ti je

Prva rečenica ti je pollitički promašaj. Potpuno u suprotnosti s pravilima.
Druga rečenica zaslužuje odgovor: Jesi li mu ti taj jedan jedini jedincati put držala svijeću pa da znaš da je jedan jedini jedincati put. (bez obzira na kojeg svog vođu si mislila pri tom - bila su dvojica, koja odgovaraju tom opisu, valjda je to preduvjet za ulazak u tu stranku).
Posljednja rečenica ti je na razini prve. Što tko i u koje vrijeme radi na pollitici i kad je odradio ostale svoje obveze, što to tebe briga. Imam uključen internet i moj je problem kad ću se javiti, kad neću. Valjda neću tebi polagati račune za to.

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

Hmmmmm...... danas nemamo

Hmmmmm...... danas nemamo Racana i opet su branitelji na udaru!........ koga ćemo sada kriviti za progon naših roditelja, braće, rodbine, susjeda???????

pa mislim da je najglasnija u zahtjevima da se branitelji stave na liste za odstrel upravo sdp-ovka Marija Lugarić, koja u VL-u kaže:

"Ako se mogu objaviti imena djece branitelja, mogu i imena branitelja", izjavila je Lugarić
http://www.vecernji.hr/newsroom/news/croatia/3035365/index.do

Primjerena Račanova nasljednica.

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

pa mislim da je najglasnija

pa mislim da je najglasnija u zahtjevima da se branitelji stave na liste za odstrel

Koja je to "lista za odstrel" i tko ce biti "odstrjeljivac"?

Tko je glasao

mrzim kad se odrasle osobe

mrzim kad se odrasle osobe igraju naive.

pitaj malo mraka zašto ne kaže gdje je bio 1995. godine. ima puno mrakova i njihovih razloga.

skinite se više s vrata braniteljima, oni su svoje odradili i imaju pravo da ih se pusti na miru.

ako imate razloga za nekoga reći da neopravdano koristi neko pravo, izvolite ga prijaviti državnom odvjetništvu. za to vam ne trebaju liste "nevinih", jer je Hrvatska mala zemlja u kojoj svatko svakog zna i jako dobro zna tko je gdje bio i što je radio. ali gospodo draga, kad tražite liste, očito imate drukčije namjere. može se pretpostaviti i koje. pa nismo naivni, kao što rekoh.

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

skinite se više s vrata

skinite se više s vrata braniteljima, oni su svoje odradili i imaju pravo da ih se pusti na miru.

Upravo tako, skini nam se i ti s vrata i pusti nas na miru! A da bi nam se svi skinuli s vrata treba objaviti taj popis. Na vratu su nam 'padobranci' na tom popisu i njihovi politički zaštitnici.

ragusa

Tko je glasao

Bravo Mr.

Bravo Mr. Ragusa..............

Cijela rasprava ...... i....... zakljucak svega toga:

SVIM POLITICARIMA U SABORU I SVIM CLANOVIMA TIH STRANAKA:

SLUŠAJTE ŠTO NAROD MISLI O VAŠOJ POLITICI i O TOME KAKO VLADATE!

BAVITE SE SA BOLJITKOM ŽIVOTA U HR i...........................

Upravo tako, skini nam se i ti s vrata i pusti nas na miru! A da bi nam se svi skinuli s vrata treba objaviti taj popis. Na vratu su nam 'padobranci' na tom popisu i njihovi politički zaštitnici.

Jakob Matovinović - Jakša
Volim svoje i poštujem tuđe.

Obrisan

Tko je glasao

mrzim kad se odrasle osobe

mrzim kad se odrasle osobe igraju naive

Ja isto. Ali onda dolazimo do ovoga..

ako imate razloga za nekoga reći da neopravdano koristi neko pravo, izvolite ga prijaviti državnom odvjetništvu. za to vam ne trebaju liste "nevinih", jer je Hrvatska mala zemlja u kojoj svatko svakog zna i jako dobro zna tko je gdje bio i što je radio. ali gospodo draga, kad tražite liste, očito imate drukčije namjere. može se pretpostaviti i koje. pa nismo naivni, kao što rekoh

Nevjerojatno. Nemoj se pravit naivana namjerno, mrzit ces samu sebe, jer su vec odredjene osobe poodnjele prijave drzavnom odvjetnistvu jos nekoliko godina prije, bez ikakvih konkretnih odgovora i rezultata. Sto mi je najbolje, braniteljske udruge se poistovjecuju sa pedofilima sa izjavama "Ako objavite nas, objavite i pedofile", onda fakat ih treba pred tvoju spominjanu "listu za odstrel", samo za one koji se poistovjecuju sa pedofilima, naravno.

--
Think for yourself, question authority.

--
Think for yourself, question authority.

Tko je glasao

Lion Queen. Ovu temu je

Lion Queen. Ovu temu je pokrenuo BRANITELJ jer zeli rijesiti problem omalovazavanja imena braniteljskog. I na to ima puno pravo, jer je blesavo ne biti ponosan na one trenutke kada si pokazao covjecnost i spremnost na vlastitu zrtvu radi neceg veceg.

Mi kao pojedinci kojima isto tako smeta cinjenica da se braniteljima stalno manipulira, zelimo da se ta stvar zavrsi jednom za svagda i da se odgovorni (oni koji su zloupotrebili ime branitelja na bilo koji nacin) distanciraju od branitelja, a da branitelji ostanu cista obraza.

A sad. S obzirom da si hadezejka i da moras po partijskoj liniji stiti svoje kriminalce, jasan mi je i tvoj pokusaj skretanja tema. Ali bojim se da je stvar ipak dovoljno jasna da mjesta za takav pokusaj bas i nema.

No ako se i nadje, potrudit cemo se da se problem ipak rijesi i da se branitelji od ratnih profitera jednom za svagda razdvoje. Pa tako cisto za primjer i da svakome bude jasno da kada kaze HVIDRA, ni ne pomisli na branitelje, s obzirom da ta udruga ocito stiti ratne profitere.

Ponavljam, za HDZ je jasno sto ih stiti i stvar se vec podrazumjeva, no vrijeme je da daljnju cistku.

UZDP-Tiaktiv

Tko je glasao

Gale, ako želi riješiti

Gale, ako želi riješiti neku stvar, neka pokrene privatnu istragu i plati privatne detektive. on očito zna tko je bio s njim na ratištu, a sigurno zna i tko ima neopravdane privilegije, pa neka podnese prijavu državnom odvjetništvu, a ako želi neka na sva zvona izvjesi svoje ime i prezime i sve svoje zasluge. ali neka ne traži od ostalih ljudi, koji su časno branili i obranili ovu zemlju da stavljaju svoja imena na bilo kakve popise. ti si još mlad i nemaš pojma čemu sve mogu služiti takvi popisi i trebaš znati da nisu svi ljudi dobronamjerni kao što si ti. hrvatski ustav štiti pravo na privatnost i s kojim pravom tražiš da se krši? ili misliš da jedni imaju pravo na privatnost, oni koje ti hoćeš, a drugi nemaju? daj se odluči.

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

Lafice, uporno prodaješ

Lafice, uporno prodaješ maglu!
O'ladi malo, svega ti.

ragusa

Tko je glasao

gdje su ti činjenice i

gdje su ti činjenice i argumenti. hmmm ali ocjene si dobio. nevjerojatno kakvi se glupavi komentari ovdje ocjenjuju.

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

ako želi riješiti neku

ako želi riješiti neku stvar, neka pokrene privatnu istragu i plati privatne detektive. on očito zna tko je bio s njim na ratištu, a sigurno zna i tko ima neopravdane privilegije, pa neka podnese prijavu državnom odvjetništvu

Takva praksa ne bi bila narocito pametna. Tako se potice ionako veliki potencijal "denuncijanstva u Hrvata", po tome smo ionako pri svjetskome vrhu...

... ti si još mlad i nemaš pojma čemu sve mogu služiti takvi popisi i trebaš znati da nisu svi ljudi dobronamjerni kao što si ti.

To je zaista velika opasnost koja nastaje pri - veoma izjesnoj ! - propasti Hrvatske Drzave...
Onda ce sigurno nastati lov na ljude sa tog popisa.

Inace, govoreci ozbiljno, mislim da bi i za HDZ bila od velike politicke koristiti objava tog popisa. I kriterija po kojima se doslo na taj popis. To, zapravo, i jeste razlog citavog spora i osporavanja.

Ako nista drugo, barem bi se pokazalo da su svi clanovi HDZ-a na popisu sa pravom i ponosom, zar ne ?.

Mozda bih se onda cak i ja uclanio u HDZ ...

Ustav ?. Zakoni ?.

Ustav i zakoni se donose i mjenjaju prema potrebama. I Evandjelja su prosla "redakturu", i tumace se jos i dandanas na razne nacine, zasto ne i "hrvatski ustav" ?.

Tko je glasao

U društvu di vladaju niski

U društvu di vladaju niski morali.... možda je upravo ovakav jedan cinker sustav naj jednostavniji za najbrže rezultate!

Ipak potvrđujete da smo na takvom nivou razmišljanja u našem društvu.... pa zašto onda ne koristiti sustav koji iskorištava trenutno stanje a u cilju realizacije nećeg što mi se ćini je više nego potrebno?

Moram priznati i meni bi bilo draže da nije moralo doći do ovakvi tema!

Jakša

Obrisan

Tko je glasao

Ne, napravit ćemo popis

Ne, napravit ćemo popis ONIH KOJI NISU BILI NA RATIŠTU, pa će se iz njega vidjeti da koga nema na tom popisu, a nije bio na ratištu, znači da se nalazi na braniteljskoj listi. Tako ćemo sačuvati dignitet branitelja na njihovoj listi, a istovremeno ćemo saznati tko su IZDAJICE HRVATSKE DRŽAVE koje su se skrivale u mišjim rupama ili ratovale u muenchen bojni.

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

Napravit ćemo popis ONIH

Napravit ćemo popis ONIH KOJI NISU BILI NA RATIŠTU, pa će se iz njega vidjeti da koga nema na tom popisu, a nije bio na ratištu, znači da se nalazi na braniteljskoj listi.

A kako će se napraviti taj popis?
Uzeti popis stanovništva, pa ga ažurirati s novijim podacima (tko je umro od relevantnih godišta rođenja)?
Pa od toga popisa onda oduzeti INKRIMINIRANI POPIS BRANITELJA?
I što si dobila? Isto što imaš i sad.

Zaključak: prodaja magle.

ragusa

Tko je glasao

Može, pa sama

Može, pa sama podpredsjednica vlade je izjavila da ona i premijer nisu na popisu branitelja.
Znači, oni su po tvome ....... :-)

Tko je glasao

Moze i tako. Samo, ja

Moze i tako.

Samo, ja unaprijed kazem: i ja cu biti na tom tvome spisku !.

Ali, imam neoboriv alibi !. Drugima ce biti tesko i nemoguce dokazati zasto i kako, tu vidim velikih problema...
Proteklo je jako mnogo vremena...

I, zamisli malo sto bi rekle brojne udruge za zastitu ljudskih prava !?.

Ipak je bolje objaviti pozitivnu listu, oni cije ime se nadje na njoj bit ce ponosni. I to je vec jedan razlog za nju.

Inace, nece biti mira u kuci dok to ne rijesite...

Tko je glasao

Zašto da netko pokreće

Zašto da netko pokreće privatnu istragu, kad već imamo Ministarstvo koje bi trebalo štiti interese branitelja. Zar nije jedan od interesa branitelja, da se oduzme status branitelja, lažnim braniteljima. Broj branitelja u registru je evidentno napuhan. Ako je to jasno manje više svima, zašto to nije jasno Ministarstvu?
Kako je broj prenapuhan, znači da ima priličan broj lažnjaka. Dok se ti lažnjaci ne obrišu iz registra, pojam branitelj ćebiti zagađen. Objavljivanjem registra može se dogoditi svašta. Vjerojatno će doći do situacije da će svi biti sumnjčeni za lažiranje. Dakle, objavili ili ne registar, Ministarstvo za branitelje, mora podrobno revidirati statuse svih branitelja, i onda ga, tako pročišćnog objaviti. Čini mi se da je to jedini način skidanja ljage s časnog braniteljskog statusa. Revizija statusa ratnih vojnih invalida se nameće i nakon otkrivanja lažnih dijagnoza u Splitu i Osjeku. Ne samo izdanh od tih liječnika, nego i ostalih.
Objavljivanje registra branitelja, naravno,ovako pročišćenog,nije nikakv poziv na linč, nego samo popis ljudi koji branil svoju Domovinu. Tu nema ništa ne časno.
Ali dok u tom popisu ima ljudi poput pomenutog Ćire Blaževića i sl. pojam braitelj će mutan. Vjerojatno i Zagorac ima status branitelja.

Tko je glasao

pa ministarstvo i radi svoj

pa ministarstvo i radi svoj posao i za to mu ne trebaju javne liste. što misliš zbog čega se uopće ušlo u trag tim liječnicima, ako nitko ne radi svoj posao. svi će lažnjaci doći na red, a za to ipak treba malo vremena. ne sjećam se da je ijedan doktor uhićen za vrijeme velike koalicije, koja nije ništa radila. sad kad se radi, sad ste se vi uzvikali. ja plaćam veliki porez za to da ministarstvo radi svoj posao, a ne želim nikakve liste za odstrel. tko se želi staviti na listu za odstrel, nek izvoli. zapravo, kad malo bolje razmislim: gospodo državnici, vrijeme je za objavu listi TKO NIJE BIO BRANITELJ!!! Tražim od ove države da objavi imena svih onih koji NISU BILI BRANITELJI! Neka se objavi u kojim su se rupama skrivali. Kad budemo imali te liste, onda ćemo znati tko su bili pravi branitelji. Dakle, do istog podatka možemo doći na dva načina. Ja sam za to da se objavi tko nije bio branitelj!!! A trebao je biti.

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

Problem je sto su

Problem je sto su institucije vec pokazale koliko su sposobne da operu ime branitelja.

Preciznije, onaj ko je do grla zaglibio u korupciji i kriminalu (govorim o pojedincima koji su potpuno diskreditirali drzavne institucije) nece moci oprati niti ljagu sa drugih.

Zato je prirodna stvar pozvati se na neupitni autoritet suverena, a to je narod. I objaviti popis jedinom tjelu koje ne moze biti oboreno niti diskreditrano, jer je jedina apsolutna mjera. A to je narod. I nek narod vidi sta treba napraviti. I ko je branitelj a ko nije branitelj.

Branitelji tu nece imati problema. Imat ce oni sto su prljali ime braniteljsko, ali to je njihov problem. Ne problem branitelja.

UZDP-Tiaktiv

Tko je glasao

pročitaj moj post na temu

pročitaj moj post na temu branitelja, pa ćeš vidjeti da postoji i drugi način da istina izađe na vidjelo.

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

Lion Queen. Izmotavas se po

Lion Queen. Izmotavas se po sitno. Poanta cijele price je da ne poznajem jednog jedinog branitelja koji je protiv objave popisa. Istovremeno vidim poprilican problem kada su u pitanju oni koji su zloupotrijebili branitelje, te njihovo ocajnicko izmotavanje da se napravi ono sto se jednostavno treba napraviti.

Tu nema mjesta za sitna izmotavanja. Tu ima mjesta da se stvar konacno rjesi, bez obzira na cinjenicu sto ce to znaciti kraj parazitiranja svih onih koji se nisu libili zloupotrebljavati braniteljski status.

I tu je prica gotova, ali ti naravno mozes dati sve od sebe da negiras ocito. No takav rad je ionako potpuno nebitan.

UZDP-Tiaktiv

Tko je glasao

jesi ti glup ili što kad ne

jesi ti glup ili što kad ne razumiješ da ja nemam ništa protiv toga da državna tijela počiste lažnjake s braniteljskih lista, ali sam itekako protiv toga da zbog tih lažnjaka, bilo koji branitelj, koji to ne želi, bude javno objavljen na oglasnim pločama onih koji ratišta nisu ni vidjeli ni čuli, jer su sa sunčanim naočalama na nosu marširali u muenchen bojni. to što ti ne poznaješ niti jednog pravog branitelja koji ne želi svoje ime na bilo kojoj listi je tvoj problem, ja ih poznajem dovoljno da bih zastupala njihov stav. tko si ti da ime čovjeka koji se borio i izborio za lijepu našu uspoređuješ s bilo kojim lažnjakom, ili pripadnikom muenchen bojne. NE MOŽE!!

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

Ma sta se zestis pobogu?

Ma sta se zestis pobogu? Forsiras neobranjivu tezu da bi zastitila svoje pajde aka ratne profitere. Budi postena i priznaj, umjesto ovih eskapada sto nam jedino nudis.

UZDP-Tiaktiv

Tko je glasao

Ti zapravo rađe pristaješ

Ti zapravo rađe pristaješ da se lažnjaci provuku samo da se zaštite pravi branitelji?

Tko je glasao

potpuno netočno! za mene su

potpuno netočno! za mene su lažnjaci isto, još i gore od muenchen bojne. ali ne želim da se lažnjaci istražuju preko grbače pravih branitelja. lažnjake neka na svoj način istražuju i eliminiraju uskok, mup, državno odvjetništvo i ostala državna tijela kojima je to posao. kužiš, ili da ti crtam?!

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

ne želim da se lažnjaci

ne želim da se lažnjaci istražuju preko grbače pravih branitelja

Kakva istraga lažnjaka preko grbače pravih branitelja?
A branitelji traže objavu popisa da bi se oslobodili lažnjaka!
Što uopće hoćeš? Braniš branitelje od samih branitelja?
Ti zapravo štitiš lažnjake od branitelja.
Slučajno ili namjerno, nebitno je.

ragusa

Tko je glasao

ne traže SVI branitelji

ne traže SVI branitelji svrstavanje na liste. neki ne žele i nećeš im ti naređivati da se svrstaju. tko god je tako glup da se nudi udbi na tanjuru, samo neka izvoli i nek se svrsta kamo god hoće. ali ako za muenchen bojnu važi tajnost podataka, pogotovo važi za one koji su se izborili za hrvatski ustav i za to da muenchen bojna nekažnjeno priča gluposti po raznoraznim forumima.

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

Kakva UDBA, kakvi bakrači?

Kakva UDBA, kakvi bakrači? Ako tvoju UDBU nešto zanima, ona to odavno već zna. Uostalom, udbaša je najviše u HDZ-u, bar je to općepoznato. A tajnost popisa i služi za zaštitu Muenchenske bojne. Tvoja UDBA štiti Muenchensku bojnu od branitelja.

ragusa

Tko je glasao

Posudi film Balkanski

Posudi film Balkanski špijun. Malo me podsjećaš na glavnog junaka.

Tko je glasao

život nije film.

život nije film.

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

Minisrica svojim izjava ne

Minisrica svojim izjava ne uljeva nadu da će se stvar odvijati kako kažeš. Koliko se sjećam Pnčić je pokrenuo reviziju statusa, pa je dignuta cijela frka oko Bešteka. teatralno je vratio protezu, a Kosorica ga je još teatralnije primila na posao u Ministarstvo, da bi na kraju potiho se povukao jer je ipak muljao.
Ja sam protiv stupa srama, što je objavljivanje lista onih koji NISU sdjelovali u obrani. Takav je bio stav jednog od tajnika u Ministarstvu na radio emisiji.
Objavljivanje imena branitelja nije sramota. Ti ljudi nisu tajno branili Hrvatsku, nego javno. Valjda bi trebali biti ponosni i pokazivati svojoj djeci i svi ostalim, da su bili branitelji. Medijskom manipulacijom, i koćenjem lažnjaka, branitelj je postalo nešto čega se stidimo.
Moja djeca su ponosna što im je otac branitelj, i ne vidim zašto bih to krili.

Tko je glasao

Objavljivanje imena

Objavljivanje imena branitelja nije sramota.
Ali je sramota kako postoji izvjestan (i nemali) broj ratnih profitera koji su kojekakvim prevarama dospjeli na listu branitelja i sa istim nemaju ništa zajedničko.

Tko je glasao

Naprotiv, ministrica svojim

Naprotiv, ministrica svojim izjavama i svojim radom itekako ulijeva povjerenje, ali DA NEĆE UČINITI NIŠTA da se stvari rasčiste. Ministrica osnivanjem svojih povjerenstava i svim sredstvima ometa rad DORH - a i vodi svoje istrage. U tome joj pomažu i neke službe koje bi trebale sudjelovati u provedbi istrage. Činjenica je da ministrica nikad nije rekla ni riječi o raznim tvrdnjama kao na primjer u

http://pollitika.com/branitelji-branitelji

Na ovom pitanju ministrica će kad tad pasti. Ako objavi spisak past će od "zna se", a ako ga ne objavi branitelji i javnost će joj to jako zaknjižiti.

Tko je glasao

pitaj malo mraka zašto ne

pitaj malo mraka zašto ne kaže gdje je bio 1995. godine. ima puno mrakova i njihovih razloga.

Eto, upravo zbog toga treba objaviti spisak svih branitelja. Pa ce se viiti gdi je bio Mrak i kome ce mrak pasti na oci.....

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci