Tagovi

Tako nam i treba

Dva događaja u proteklih nekoliko dana, ma koliko se činilo nepovezana, natjerala su me na razmišljanje. I što više o njima razmišljam, sve sam zabrinutiji.

Prvo je ministar vanjskih poslova Srbije Vuk Jeremić usred Zagreba Hrvatsku optužio za etničko čišćenje. Na nekakvoj ministarskoj konferenciji Jeremić je rekao da je Hrvatska nastala na etničkom čišćenju.
Od Vuka ništa čudno ni novo, ono što me zabrinjiva je činjenica da na toj ministarskoj konferenciji nije bilo ni jednog novinara iz hrvatskih medija. Jer, da Radio televizija Srbije nije objavila tu Vukovu izjavu, mi za nju ne bi nikada ni znali. Ili pak se desilo neko drugo čudo zbog kojeg naši mediji nisu odmah prenijeli taj diplomatski ispad srbijanskog ministra. Druga stvar koja me zabrinjava jeste ta da na toj ministarskoj konferenciji nije bilo ni našeg ministra vanjskih poslova Jandrokovića. Ili je bio tamo i prečuo izjavu svoga kolege?
Zašto bi inaće tek tri dana kasnije „oštro“ napao Jeremića? I to samo pred domaćim novinarima?

Nakon Jeremića u goste nam dođe i Milorad Dodik, premijer takozvane Republike Srpske. Njega je u Zagreb pozvao Milorad Pupovac, predsjednik Srpskog nacionalnog vijeća i čovjek koji želi postati predsjednik svih Srba u Hrvatskoj.
Iako pozvan, Tadić, predsjednik Srbije nije došao što je Dodika stavilo u poziciju glavne zvijezde Skupštine SNV-a. Doista mi nije jasno zašto je Pupovac pozvao Dodika. Koju poruku time šalje? Zašto Dodik nije predstavljen kao gost iz Bosne i Hercegovine? Zašto kao gost nije pozvan srpski predstavnik i jedan od troje članova kolektivnog predsjedništva BiH? Čime bi i Pupovac pokazao da je i za njega i za Srbe u Hrvatskoj Bosna i Hercegovina država a takozvana Republika Srpska tek oblik srpske autonomije u toj državi. Ili je pozivanjem Dodika (i ovacijama kojima je dočekan) želio poručiti upravo to čega se i ja najviše pribojavam.
Za tužbu Hrvatske protiv Srbije Pupovac kaže da je “naslijeđena stvar iz devedesetih koja opterećuje odnose Srba i Hrvata te Srbije i Hrvatske“. Obrazloženje kako ta tužba opterećuje odnose nismo uspjeli čuti. U kojoj mjeri je agresija Srbije na Hrvatsku opteretila odnose Srba i Hrvata te Srbije i Hrvatske ni od Pupovca ni od Dodika također nismo uspjeli čuti. Pupovac i njegova stranka već su petu godinu na vlasti u koaliciji sa Sanaderovim HDZ-om. Najvljuje li to Pupovac da će od Sanadera tražiti da Hrvatska povuće tužbu?
A borbu protiv „izborne getoizacije“ Srba Pupovac je obrazložio zahtjevom da se Srbi izjednače s Hrvatima ne dovodeći u pitanje tri saborska mjesta rezervirana za Srbe. Dakle postavio je zahtjev da dvostruko pravo glasa nacinalnih manjina (ili samo srpske manjine, ostalo je nejasno). Ako je doista protiv getoizacije onda je trebao zatražiti da se ukine 12. izborna jedinica. Za što bi sigurno dobio i moju potporu s time da bi ja zatražio i ukidanje 11. izborne jedinice koja je rezervirana za iseljeništvo. I doista, nije li vrijeme da već sada u Hrvatskoj otvorimo raspravu o parlamentarnim izborima 2012.? Uvjeravaju nas da će tada Hrvatska biti članica EU.
Ako je devedesetih bilo opravdano uvođenje posebnih mjesta za pripadnike nacionalnih manjina, nije li sada vrijeme da one izađu iz geta, da postanu politički Hrvati?
Uostalom, i sada u Saboru ima zastupnika koji po nacionalnosti nisu Hrvati (znam jednog iz HNS-a, jednog iz HDZ-a a siguran sam da ih ima i u SDP-u). Imaju li i oni legitimitet zastupanja prava nacionalnih manjina?

No vratimo se Dodiku. Nakon što je plakao nad sudbinom Srba u Hrvatskoj „jer je osjetio kako je Pupovcu drhtio glas govoreći o položaju Srba u Hrvatskoj“ , sve njih koji nisu zadovoljni svojim položajem u Hrvatskoj pozvao je da dosele u njegovu Republiku.
Milošević ih je onomad pozvao da dođu u Srbiju, sada ih Dodik poziva da dođu u Republiku Srpsku. Kako bi potom mogao Hrvatsku optužiti za etničko čišćenje.

Vrativši se u Banja Luku Dodik, valjda još pod dojmovima iz Zagreba, predsjedniku Republike Hrvatske poručuje kako mu je bolje da šuti jer je na čelu države koja je nastala na etničkom čišćenju. A tko zna, možda Dodik misli na etničko čišćenje koje je provedeno od strane Srbije i srpske vojske nad Hrvatima u Hrvatskoj kada su pokušavali i u Hrvtskoj stvoriti srpsku autonomiju nazvavši je SAO Krajina.
Baš me interesira hoće li se Popovac očitovati o ovoj izjavi svoga gosta.

Na skupu SNV-a vidjeh i našeg ministra vanjskih poslova Jandrokovića. Vjeratno ga je tamo poslao Sanader. Kao da se radi o vanjskopolitičkom pitanju. Zar tamo nije trebao biti član Vlade RH koji resorno pokriva nacinalne manjine?
Za sada od Jandrokovića nema javnih reakcija na ono što je čuo od Dodika. Ili opet ništa nije čuo? Onda mi je jasno zašto i Sanader šuti. Svojom šutnjom razvija dobrosusjedske odnose.

Tako nam i treba. Svatko, ali doista svatko tko god to poželi odalami nam šamarčinu a da ni sam ne zna zašto. Niti ga itko to pita. A oni bahatiji nakon šamarčine dignu i zadnju nogu i ...

Komentari

drlesar: ap-ovi postovi nam

drlesar:

ap-ovi postovi nam daju sasvim jasnu sliku kakve se sve igre odigravaju na nasem balkanskom podneblju (procitajte sljedece informacije pa zakljucite sami):

Todoric - kupio srpski trgovacki lanac "SL Gross", s devet maloprodajnih objekata i tri distributivna centra u Leskovcu, Nisu i Cacku. "SL Gross " je bio u vlasnistvu koncerna "Swisslion Takovo" koji je proslu godinu završio s oko pola milijarde eura prihoda i oko 70 miliona eura dobiti. Kupovini "SL Grossa" prethodilo je nekoliko "Agrokorovih" akvizicija u prehrambenoj industriji na području Srbije. Kupljena je, naime, industrija smrznute hrane i sladoleda "Frikom" iz Padinske skele, tvornica ulja, margarina i masti "Dijamant" iz Zrenjanina, zatim Kikindski mlin iz Kikinde, te trgovina "IDEA" iz Beograda.

"Lura", odnosno "Dukat", koji je sada u vlasnistvu
francuskog "Lactalisa", kupio tvornicu mlijesnih proizvoda "Somboled" iz Sombora, a "Vindija" proizvodnju stocne hrane "Unip" iz Valjeva i zadruznu Mljekaru iz Lajkovca.

Nexe grupa je, u sektoru industrije nemetala, kupila proizvodnju cementa i vapna "Jelen Do", industriju gradjevinske keramike "Polet" iz Novog Beceja, te firmu "Toza Markovica", koji je sa 40 % trzisnog udjela najveci proizvodjac crijepa u regiji i keramickih plocica na podrucju Srbije i Crne Gore.

"Skolska Knjiga" je kupila beogradski BIGZ dok je u papirnoj industriji "Pan" kupio beogradsku tvornicu kartona.

U sektoru proizvodnje protivpozarnih aparata "Pastor" grupa je kupila beogradski "Gasop" i "Vatrosprem"

U industriji tekstila "M-profil" kupio proizvodnju netkanog tekstila "Intex" iz Mladenovaca.

Croatia Osiguranje je kupila beogradski Milenijum osiguranje.

A iz RS evo jos jednih zanimljivih vjesti (29.05.2008)

'Predstavnici Croatia osiguranja iz Zagreba danas su tokom razgovora s premijerom RS-a Miloradom Dodikom u Banjoj Luci izrazili zainteresiranost za sirenje u RS-u.Hrvoje Vojković, predsjednik Uprave Croatia osiguranja, potvrdio je ...

... da “snimaju” situaciju u nekoliko firmi da bi u narednom periodu bilo kroz akviziciju ili organski rast bili puno snažnije prisutni u RS-u.

Vojković nije želio još da precizira o kojim se to firmama radi u RS-u, pomenuvši „Jahorina osiguranje“, „Krajina osiguranje“ i neke druge u kojima bi, možda, išli na kupovinu većinskog udjela, a u planu je osnivanje i podružnice u RS-u.

Dodao je i da su uspjesi “Vlade RS-a vidljivi i iz Zagreba” zbog čega su pokazali veliki interes za ovo tržište, jer su bitni parametri politička stabilnost i privredna situacija utjecali na njihovu odluku da budu aktivnije prisutni u RS-u.

Izrazio je i nadu da će uspjeti povratiti povjerenje svih ranijih klijenata s kojima su desetljećima radili.

Dodik je ohrabrio djelovanje te osiguravajuće kuće u RS-u, ističući da će biti podržane sve njihove aktivnosti, koje su u skladu sa zakonom, u RS-u.

„Ta osiguravajuća kuća je i prije rata bila ovdje popularna i nadam se da će oni dio tog prethodnog rejtinga povratiti veoma brzo“, rekao je Dodik na pres-konferenciji.

Mate Granic, predstavnik kompanije „Magra“, konsultanske firme Croatia osiguranja, je nakon ovog sastanka, rekao da je veoma važno što je donijeta prva odluka u regionalnom širenju ovog osiguranja, ocijenivši da je taj proces dobar i za Croatia osiguranje i za RS. '

28.05.2007 - Goran Masnec, direktor Hrvatske gospodarske komore u Beogradu doveo oko cak oko 160tak privatnih firmi iz HR u Srbiju.

20.03.2008 - Oko 200tinjak hrvatskih firmi ulozilo nesto vise od 390 mil. Eura u Srbiju.

Dakle sve sto je islo ide i dalje kao po loju, sve normalno funkcionira, stari i novi 'pederski' igraci igraju jednu te istu igru (na javnoj sceni te iza nje) pod nazivom 'sve sto je bilo prije, sada je i bit ce'...medjutim NETKO SE BUDI IZ ZIMSKOGA SNA...

Live Free or Die !

Live Free or Die !

Tko je glasao

problem je tu malo

problem je tu malo drugdje... na zalost...

kao prvo dobro im je mesonja rekao da srbi moraju biti svjesni gdje im je glavni grad; zagreb ili sarajevo, ovisno o kojima se radi, ali to oni uvijek zaboravljaju jer misle da ce uspjeti povuci onu neku granicu V.K.K. i dok im se to ne ugravira u sivu mozdanu masu nemozemo ocekivati neki napredak. konstatno ce nam nabijati na nos "etnicko ciscenje" zaboravljajuci pri tome da je od prijeratnih 30%+ hrvata u Banjoj luci ostalo njih cca 3% ili da je od cca 300000+ hrvata u bosanskoj posavini tamo sada njih cca 11000+... zaboravljaju protjerivanje srijema, backe.... je tamo ih kao nisu protjerali vec su se hrvati valjda sami odselili... e pa prodajmo mi njima i tu pricu ak imamo muda....

drugo srbi nisu prosli katarzu, konstanto zaboravljaju da su bili glavni upaljac za sva "dogadjanja" po balkanu u zadnjih 20-tak godina i nikako im se to nemoze zalijepiti jer se uvijek nadje neki nacin da im se to skine s grbace, i krajnje je vrijeme da im se otvoreno usred begesa; jer ako oni nama u nasem dvoristu mogu drzati prodike, onda ih mozemo probat nokautirati u njihovom dvoristu

trece - treba im skinutu svaku pomisao da ikada vise mogu voditi samostalno glavnu rijec na balkanu, ali ocigledno nitko od politicke elite Zagreb, Sarajeva, Ljubljanje nema muda da to pokrene jer se ocigledno boje nekakve odmazde iz smjera begesa ili se boje da im nece propasti investicije ....

--->
photopublika.blog.hr

--->
photopublika.blog.hr

Tko je glasao

Eh da! Kada ja govorim da

Eh da! Kada ja govorim da smo već jednom nogom u novoj Jugi (danas se to zove 'zapadni balkan') ispadam polupismeno desničarsko blebetalo.
Da nije tako onda 'braća' ne bi tako pričala jer nije dugo prošlo da su dobili 'po tamburi' na bojnom polju pa čisto sumnjam da su voljni još jednom na 'megdan'.
Netko (iz Europe- vjerojatno Londona i Pariza) stoji iza tih izjava.
Ipak treba imati muda i to izjaviti u srcu Zagreba te proći sa vrlo mlakom reakcijom našega vodstva- samo Mesić... iznenađujuće priznajem)- bez reakcije Sabora i Vlade.
Zapravo se događa ono o čemu neprestano govorim, a i vi ste, gosp. Lesaru, dio te priče budući ste svi u Saboru članovi 'saveza za Europu' premda znate (dopuštam da neki i ne) put za Europu vodi preko balkana. Kada će netko od narodnih zastupnika skupiti hrabrosti i svekolikoj javnosti priopćiti tu činjenicu?

cogito ergo sum

Tko je glasao

Vrativši se u Banja Luku

Vrativši se u Banja Luku Dodik, valjda još pod dojmovima iz Zagreba, predsjedniku Republike Hrvatske poručuje kako mu je bolje da šuti jer je na čelu države koja je nastala na etničkom čišćenju.

Jadni mi kad padamo na srbijanske fore.
Našao se tko će nas optužiti!
Dasa, 'pravni slijednik' osloboditelja Srebrenice.
Njegovi tamo potamaniše oko 8.000 ljudi.
To nije bilo etničko čišćenje.
To je bilo humano preseljenje - na onaj svijet.
Neki dan sam čuo podatak da ima preko 500 djece koji su u Srebrenici ostali bez oba roditelja!
Živjela Republika Srpska - istinska demokratska paradržava u kojoj Hrvati uživaju sva manjinska prava! A osobito pravo da ih tamo nema!

ragusa

Tko je glasao

Jadni mi kad padamo na

Jadni mi kad padamo na srbijanske fore.
Našao se tko će nas optužiti!
Dasa, 'pravni slijednik' osloboditelja Srebrenice.
Njegovi tamo potamaniše oko 8.000 ljudi.

Ragusa, nije pitanje u tome što mi znamo istinu nego kako se Srbi ponašaju i skupno rade na negiranju toga, toliko aktivno i sinkronizirano da će za 5 godina na kraju njihova istina biti istina... Ne zaboravi da je Bosanska tužba za genocid propala, propadne li i naša Srbi će biti korak bliže svojoj tezi o građanskom ratu....

A jako je važno da se povijest zapiše Srbe kao pokretača i okupatora i hrvatskoj, bih i kosovu u ratovima 1990-98... I da zbog toga snose političke posljedice kada god se pojavi potreba, baš kako nas prcaju za Ustaše kada god im zatreba...em srbi em židovi...

youtube.com/bijesdrugi
4hdz.com

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen

Tko je glasao

Žao mi je što "upadam",

Žao mi je što "upadam", ali ovdje mi je tako prigodna poruka s jednog transparenta s ulica Beograda. Ako nađem sliku stavit ću je. Uglavnom, na transparentu je pisalo:

"Serbs are serbing better" iliti u prijevodu "Srbi bolje srbuju"
"Serbing" je slična riječi serving (služenje), ali znači apsolutno suprotno.

Ovo "srbovati" je upravo to o čemu govorimo, sustavno provođenje jedne politike (ili Politike, a može i Politika ekspres) već desetljećima i na svim razinama te u svim socijalnim skupinama te na svim mikrolokacijama.

Tko je glasao

Ne zaboravi da je Bosanska

Ne zaboravi da je Bosanska tužba za genocid propala, propadne li i naša Srbi će biti korak bliže svojoj tezi o građanskom ratu....

Bosanska propala, a naša bi trebala proći?
Dabogda, ali kako? Nije valjda da u to vjeruješ?

nije pitanje u tome što mi znamo istinu nego kako se Srbi ponašaju i skupno rade na negiranju toga, toliko aktivno i sinkronizirano da će za 5 godina na kraju njihova istina biti istina...

Kako će to postići? Mi ćemo im organizirati simpozije i kongrese o našoj povijesti u Zagrebu, a oni će nam držati referate i pisati naše povijesne knjige? Ili ćemo to rješavati na galamu?

Bijesni, nemoj me tjerati da i ja pobijesnim!

ragusa

Tko je glasao

Bosanska propala, a naša bi

Bosanska propala, a naša bi trebala proći?
Dabogda, ali kako? Nije valjda da u to vjeruješ?

nadam se...nadam...

Kako će to postići? Mi ćemo im organizirati simpozije i kongrese o našoj povijesti u Zagrebu, a oni će nam držati referate i pisati naše povijesne knjige? Ili ćemo to rješavati na galamu?

Eh vidiš, ja sam ti pobornik ideje da nas srbi još jednom napadnu i da ih ovaj puta toliko sredimo da će biti stvarno tihi 100 godina.

youtube.com/bijesdrugi
4hdz.com

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen

Tko je glasao

Eh vidiš, ja sam ti

Eh vidiš, ja sam ti pobornik ideje da nas srbi još jednom napadnu i da ih ovaj puta toliko sredimo da će biti stvarno tihi 100 godina.

Nikoga oni neće napasti, a najmanje nas. Dovoljno smo im nabili kompleksa, ove njihove 'priče' dijelom su odraz toga, a dijelom što još nisu ni shvatili što im se dogodilo. Prazna puška!

A što se oružja tiče, puška je još praznija! Budi siguran da im zadugo ništa slično neće pasti na pamet. Pogledaj kako su 'otpratili' Kosovo u samostalnost. Polupali su svoja stakla i opljačkali svoje prodavaonice. Navijam za Vojvodinu - živjela Republika Vojvodina! I SAO Beogradski pašaluk također!

ragusa

Tko je glasao

Svi su u toj nakaradnoj ali

Svi su u toj nakaradnoj ali predvidljivoj predstavi dobro odigrali svoje uloge izuzev Mesića koji je očito bio u pogrešno vrijeme na pogrešnom mjestu.....

Tko je glasao

Pupovac je dio vladajuće

Pupovac je dio vladajuće koalicije. Nitko drugi od vladajuće koalicije nije riječ rekao. Možemo, dakle, zaključiti da je Pupovčev stav ujedno i stav vladajuće koalicije.

Ne treba se Sanader oglašavati, Milorad P. je rekao umjesto njega.

silverci

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Pitanje je vrlo slozeno i

Pitanje je vrlo slozeno i viseslojno.
Problem identiteta Srba kao gradjana Hrvatske poprilicno je opterecivao odnose izmedju dva naroda a narocito od 1990 do 2000.
Problem je u instrumenalizaciji srba i u nemogucnosti da naprave svojuautohtonu politiku koja ne bi otvarala kisobran kad u Beogradu pada kisa i koja bi rjesenja opstojnosti i ocuvanja identiteta trazili u Hrvatskoj.
Moje osobno misljenje je kako treba teziti nekim rjesenjima koja su bila od 1927 do 1941 kad je HSS u koaliciji s SDS-om tvorio SDK koaliciju.
Na tragu toga imamo podijeljenost Srba za vrijeme ww2 na one koji su tezili integralnoj Jugoslaviji sa srbijanskom dominacijom i koji su bili u cetnickom pokretu uglavnom u dalmaciji te dijelu Like i na dio koji je u obliku partizanskog pokreta na kraju kroz ZAVNOH bio za Jugoslaviju kao zajednicu ravnopravnih naroda u kojoj je Hrvatska konstitutivni element.
Pocetkom razrjesenja krize u SFRJ Srbi iz Hrvatske (ovdje naravno ne mislim na sve Srbe iz Hrvatske nego na dio u krajinama) postali su instrument pacifikacije Hrvatske i prijetnja odvajanja od Jugoslavije. Time su oni zauzeli poziciju integralistickog jugoslavenstva s dominacijom srbijanskog politickog estabilismenta te su s time i postali cetnici.
No istine radi niti sa strane HDZ-a u tim danima nije bilo prevelike volje za stvaranjem ozracenja u kojem bi mogao biti postignut povijesni sporazum izmedju Hrvata i Srba iz Hrvatske.
Smatrao sam i danas smatram kako je Pupovac upravo taj koji ce moci izgraditi identitet Srba iz Hrvatske koji bi i bio upravo to identitet Srba iz Hrvatske.
Kako je teren kojim hoda posut ratnim traumama mora se kretati pazljivo kao kroz minsko polje i paziti na svaki korak i na svaki pokret.
Izjave koje dolaze iz Srbije i koje sluze za internu politicku pretstavu stvaranja patrijotskog oreola i oko DS-a kako bi prema sebi privukao Ivicu gljivicu Dacica sigurno djeluju kao eksplozije mine iznenadjenja na tom putu. No ponavljam vjerujem kako Pupovac kroci u pravom smjeru samo su jos i danas brojne zapreke.
Sto se tice pozitivne diskriminacije kroz dvostruko pravo biranja pitanje je dosta kontroverzno jer daje dojam privilegiranosti odredjene skupine no ako to ostavi dojam o osjetljivosti Hrvatske prema svojim manjinama mozda ju treba podrzati. U suprotnom bi moglo doci do toga da manjine uopce nemaju predstavnike u Saboru sto ne bi bilo dobro.

Tko je glasao

Da, složeno i višeslojno.

Da, složeno i višeslojno. Slažem se. Upravo zato Pupovac mora biti oprezniji. Položaj Srba u Hrvatskoj ne ovisi ni o Jeremiću ni Dodiku.
Čak suprotno od toga.
A što se zastupljenosti manjina u Saboru tiće njihova zastupljenost može se postići i na drugi način.

Tko je glasao

drlesar ima li šanse da se

drlesar ima li šanse da se u hr okupi nekoliko uglednih javnih djelatnika, neovisnih i poštenih političara pa da kao temelj pokrenu promjene. S ovom ekipom : vadaom i saborom mi odemo papa.
Siguran sam da uz Vas ima još poštenih i spremnih da pokrenu i dovrše posao. Naime rat u hr nije gotov. Uništava i pljačka se i dalje.

Tko je glasao

drlesar ima li šanse da se

drlesar ima li šanse da se u hr okupi nekoliko uglednih javnih djelatnika, neovisnih i poštenih političara pa da kao temelj pokrenu promjene.

Mućke, ti stvarno imaš problema u razumijevanju što se događa oko tebe. Ne mogu vjerovati da si na intelektualnom nivou (koliko imaš godina ono?) osobe koja drlesarov javni PR smatra pokazateljem njegovog poštenja i sposobnosti...

Prvo, da je čovjek tako moralan i pošten kakvim se predstavlja vratio bi taj mandat stranci samo da pokaže da je moralan. Naravno, ne mora po Ustavu, ali ako je to njegova logika (a ne moralnost i što je ispravno) tada je isti kao i Kutle i svi drugi. Oni su takođe sve radili po zakonu, ali nisu baš slijedili moralne postavke...

Drugo, da bi se nešto pokrenulo ili kako ti to kafanski kažeš "... i poštenih političara pa da kao temelj pokrenu promjene." trebaš ljude koji mogu nešto napraviti, ne samo pričati da će napraviti. A drlesar je od onih koji samo pričaju, nikada u životu nije ništa napravio...

Treće, nije mi jasno u kakvoj ti utopiji živiš. Kakve ti promjene očekuješ? Čovjek u godinama kao ti trebao bi razumjeti da su komunističke utopije propale jer nisu bile moguće i da ne postoji društvo o kakvom sanjaš.... što ti misliš da će netko naprviti društvu u kojemu će neobrazovani i lijeni imati više od sposobnih, obrazovanih i onih koje tržište plaća?

hrvatska je danas najbolje što smo znali napraviti, radimo svaki dan da bude bolje (ne svi, samo neki koji znaju raditi) i uređujemo si državu koja vrednuje znanje i rad...
(rad ne znači samo one koji oraju i kopaju već i one koji rade razmišljajući)

youtube.com/bijesdrugi
4hdz.com

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen

Tko je glasao

Mućke, ti stvarno imaš

Mućke, ti stvarno imaš problema u razumijevanju što se događa oko tebe. Ne mogu vjerovati da si na intelektualnom nivou (koliko imaš godina ono?)

Bijes drugi, inače se jako klonim ovakvih rasprava, ali ću svejedno pokušati...zaista bi bilo dobro da prestaneš s ovakvim načinom komunikacije. Ti nipošto nisi niti glup niti neobrazovan lik, ali zaista je teško raspravljati s čovjekom koji pokazuje svako malo manire naspram kojih se i one speedom našmrkanih čobana sa Šar - planine čine poput poput milozvučnih riječi najfinijih versajskuh dama...
Ja jednostavno ne znam zašto misliš da to ljudi trebaju shvaćati i razumjeti...mislim, palo bi mi napamet par objašnjenja ali, nećemo tamo ići...to je jedno mračno i ružno mjesto.

Tko je glasao

Prvo, da je čovjek tako

Prvo, da je čovjek tako moralan i pošten kakvim se predstavlja vratio bi taj mandat stranci samo da pokaže da je moralan. Naravno, ne mora po Ustavu, ali ako je to njegova logika (a ne moralnost i što je ispravno) tada je isti kao i Kutle i svi drugi. Oni su takođe sve radili po zakonu, ali nisu baš slijedili moralne postavke...
Dakle, lesar ispada iz igre kao Kutle, jer nije slijedio moralne postavke, iz čega proizilazi da je to za razliku od raznih koji su to slijedili i non stop su u igri za prvaka ili bar prva liga.

Zaključak - da bi se bar malo moralno oprao, leasar treba pred oltarom moralne vertikale, na poticaj bijesadrugog, izvršiti javno pokajanje i vratiti mandat stranci (= Čačić i malo Vesna Pusić) a ostali moralni orkestar zamoliti za malo prigodne moralno-glazbene orkestracije. Priličilo bi i da se pozove predstavnik EU (Degart ili da predsjedavajući Rupel pošalje svoga izaslanika Miomira Žužula) te da se kao gosti pozovu predstavnici Republike Srpske, konzultanti (Mate mirogojski), stručnjaci (Sokol, Barbić ...) itd.

Lesar je na potezu a sa zanimanjem se prati da li će šta gale aka nove snage oko toga. Mi ostali trebamo spremno čekati kada će to biti na programu, i pomno pratiti taj moralnovertikalni trenutak pravog osjećanja, uz kakvu žuju.

Tko je glasao

Prvo, da je čovjek tako

Prvo, da je čovjek tako moralan i pošten kakvim se predstavlja vratio bi taj mandat stranci samo da pokaže da je moralan. Naravno, ne mora po Ustavu, ali ako je to njegova logika (a ne moralnost i što je ispravno) tada je isti kao i Kutle i svi drugi.

E baš si čudan čovjek. Tražiš nešto da se uradi šta se ne mora po Ustavu, a s druge strane "tvoji" ne rade ništa i kad se mora po Ustavu. I još uvijek imaš obraza čovjeka uvrijediti nazvavši ga imenom poznatog člana hdz-a s početka devedesetih. Koji bi epitet onda sebi dodijelio?

Tko je glasao

Ali "moji" su poznati po

Ali "moji" su poznati po tome da ne poštuju zakone i ustav, pa dakle od njih to ne očekujemo...

Ali drlesar je jedan od "moralnih vertikala" hrvatske politike pa od njega očekujemo da napravi i više od zakonskog - na napravi ono što je moralno, da kada mu se pojavilia prilika dokaže svoju moralnu vertikalu...

Kužiš?

youtube.com/bijesdrugi
4hdz.com

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen

Tko je glasao

Ali drlesar je jedan od

Ali drlesar je jedan od "moralnih vertikala" hrvatske politike pa od njega očekujemo da napravi i više od zakonskog

Ovo me podsjetilo na olimpijadu u Berlinu kad je Jesse Owens za pobjedu morao skakati 30 cm od daske jer su mu stalno sudili nepostojeći prijestup.

http://en.wikipedia.org/wiki/Jesse_Owens

http://members.aol.com/efirpo/owens.html

Tko je glasao

A čuj, nisam je kriv

A čuj, nisam je kriv drLesaru što se predstavljao kao moralna vertikala i kad je došlo vrijeme da dokaže tu svoju arijevsku moralnost (arijevsku u odnosu na ostatak hrvata koji smo svi uglavnom lopovi, prevaranti - pogotovo ako smo poduzetnici) - drLesar se zadovoljio samo poštivanjem propisa... A takav je isti bio i Kutle, a za njega pričaju da je pljačkao hrvatski narod u privatizaciji...

youtube.com/bijesdrugi
4hdz.com

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen

Tko je glasao

arijevsku moralnost Koji

arijevsku moralnost
Koji tebe filmovi pucaju?

Tko je glasao

A što se zastupljenosti

A što se zastupljenosti manjina u Saboru tiće njihova zastupljenost može se postići i na drugi način.
Kao na primjer kako?
Dakle ostaju mozda dva druga nacina:
1. Obaveza stranaka da na svojim listama imaju i zastupnika koji su dio korpusa nacionalnih manjina. To bi bilo zadiranje u stvaranje lista.
2. Da se manjinske stranke pojave sa svojim listama u izborima za Sabor. Na prolazak bi mogla racunati samo izborna lista SDSS i to u devetoj izbornoj jedinici. To su pokusali na proslim izborima pa nisu presli prag.
Ja trenutno ne znam za jos koje rjesenje osim ovih a da je drugacije od danasnjeg rjesenja.

Tko je glasao

Na primjer tako kako je to

Na primjer tako kako je to rješeno za predstavnička tijela lokalne samouprave.

Tko je glasao

Na primjer tako kako je to

Na primjer tako kako je to rješeno za predstavnička tijela lokalne samouprave.
A to je rijeseno kako?

Tko je glasao

Doista ne stignem objasniti,

Doista ne stignem objasniti, molite potraži na www.nn.hr Zakon o izboru predstavničkih tijela lokalne i regionalne (područne) samouprave.

Tko je glasao

Da, složeno i višeslojno.

Da, složeno i višeslojno. Slažem se. Upravo zato Pupovac mora biti oprezniji. Položaj Srba u Hrvatskoj ne ovisi ni o Jeremiću ni Dodiku.

Ti možeš samo govoriti u frazama...položaj Srba u HR ne ovisi o Jeremiću... ne znam tko je to smislio ali često se ponavlja po medijima.

Naravno da ovisi, srbija može vršiti pritisak na naše interese u srbiji i uvjetovati ustupke za manjine.. Tako se to radi, samo kaj ti to ne razumiješ...

A Pupovac je u slučaju Kosova jasno iskazao da on sebe ne smatra predstavnikom hrvatskih srba već svih srba i da mu je interes matične domovine u situaciji Kosovo važniji od pozicije srba u državi čiji su građani... To je dokazao prijetnjom da će napusiti koaliciju/vladu ako Hrvatska prizna Kosovo...
Kada malo bolje razmislimo o toj izjavi, ustvari ucjeni... Normalna reakcija bi bila da mu preporučamo da se odeseli u svoju državu jer očigledno mu je interes srbije važniji od interesa hrvatske ,država čije je građanin.. A pitanje smatra li on sebe građaninom ove države ili samo privremeno nastanjen u "okupiranim srpskim područjima kojima trenutno vladaju hrvati"

youtube.com/bijesdrugi
4hdz.com

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen

Tko je glasao

Pupovac i ekipa igraju

Pupovac i ekipa igraju (možda djelom i nehotice) dobru ulogu. Djelom možda čak i Dodik.

Ipak se prvenstveno radi o poslovanju, htio to netko ili ne. A sada je naročito krenulo još više takvo razdoblje, naprosto duga napredovanja i zrelost nude sintezu poslovanja. Svi smo jako smo iskusni, svega i previše, a i globalni trenodvi naglo okreću vjetar u jedra tako da čaj i prisiljavaju mnoge da nešto i zarade na novim okolnostima, pa i ovima.

Ad nacionalnih Pupovac i ekipa snažno otvaraju pitanje posloavnja s druge strane Dunave a Dodik i s druge strane Save i Une. Ovim malig iskusnim gužvama je dan doprinos ležernosti poslovanja i po Srbiji i Republici Srpskoj a prilično značajno i u Hrvatskoj, naročito ne tako malih lokalnih poslovanja gdje idu izbori, kao i po Srbiji, a u prednji plan se već automatizirano plasirajju svi arsenali koji odvlače pažnju dok iza zida sve praši od sveopćeg šverca.

Konačno dolazi doba kada u tu prašumu i privvremeno iz igre isključeni potencijali mogu jednostavno banuti i reći gospodo Srbi (i Hrvati) da malo osmotrimo poslovnu situaciju, šta mislite o slijedećim sitnim forama. I onda ta impresivna industrija nema šanse osim izokrenuti mozgove i koncentrirati se na poznate pokore, što se više dribla to više minimalizam igra igru.

Sada, nakon duge vječnosti svega drugog počinju me zanimati ti poznati trenuci i prave zarade, neka su i male za početak ali da se zna da se radi o poslu i zradama baš na tim predugim forsanjima, iskustva s tim imamo napretek i to je čista inercija i relaksacija kako igrati, čak i sa Slovencima a sa Srbima to ide još lakše, oni naprosto čeznu za trenucima takvih osjećanja i ne pitaju za cijenu (sva forsanja u jednom smjeru stvaraju alikvotnu potrebu drugog, a sada to i kod nas postaje već neizdržljivo a kod njih još više). A to što mene zarada po srbijanskim područjima počinje zanimati je i više nego dovoljan znak da je zrelo. Krug je izgleda dovršen, kao u Zagrebu, ili naročito u Splitu, Hajduk razmatra angažman Tomislava Ivića koji se je vratio i s time je sve jasno, alternative novom poslovanju naprosto nema, maoizam je dovršio proces i rastvara sam sebe, ni kleknuti i kapitulirati više nije u stanju, uključujući tzv. međunarodnu zajednicu.

Skoro pa fantastična situacija za nova poslovanja, otvaraju se beskrajne mogućnosti poslovanja i zarada na impresivnim poslovanjima, koja skoro pa sva mole milost ne bi li ti nešto platili za bilo šta. Skoro da je blizu da će i gale i njegove nove snage biti uvučeni u biznis i zarade, npr. početi će stizati narudžbe za bozu koje neće moći odbiti.

Tko je glasao

Hebemu misa, Lesaru, ja

Hebemu misa, Lesaru, ja mislio da ces napustanjem HNSa postati 10x opakiji i zesci, nesputan stranackom stegom, jeli. A nista se nije promijenilo. Iste teme, isti pristup, sve isto. Blah.

UZDP-Tiaktiv

Tko je glasao

Žao mi je što sam te

Žao mi je što sam te razočarao ali niti ću mjenjati teme niti retoriku.

Tko je glasao

A onaj tko igra za raju i

A onaj tko igra za raju i zanemaruje taktiku zavrsit ce karijeru u nizerazrednom vratniku.

--
Think for yourself, question authority.

--
Think for yourself, question authority.

Tko je glasao

Hebiga, zavrsit ces onda ko

Hebiga, zavrsit ces onda ko Vidovic. Al sta je tu je. Sve tece, osim proslosti.

UZDP-Tiaktiv

Tko je glasao

Koji Vidović?

Koji Vidović?

Tko je glasao

Davorko. Retoriku mu pojelo

Davorko. Retoriku mu pojelo vrijeme. Sada moze privuci samo par penzionera, ako i njih.

UZDP-Tiaktiv

Tko je glasao

Meni još uspjeva privuči

Meni još uspjeva privuči i pokoju plavušu, ti u tamo.

Tko je glasao

Zipa, Dropulićka se počela

Zipa, Dropulićka se počela farbat...nemoj se niti šaliti tako.

Tko je glasao

E, ž*bnoa, pa valjda

E, ž*bnoa, pa valjda zavrijeđujem nešto mlađe!?

Tko je glasao

Sad kad si nezavisni bilo bi

Sad kad si nezavisni bilo bi dobro privući zelene. ($,€)

Tko je glasao

Oni koji imaju zelene, imaju

Oni koji imaju zelene, imaju i dobru memoriju.

Tko je glasao
Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci