Tagovi

Svjetska eugenika Dio 1: Svjetska zdravstvena organizacija, Fondacija Rockefeller i sterilizacijske vakcine

Iako se danas uglavnom veže uz Hitlera i nacistički režim, suvremena eugenika dijete je europskih i američkih elita 19. i 20. stoljeća. Manje više svatko tko je tada bio netko bio je i gorljivi eugeničar. Carnegie, Rockefelleri, Roosevelt, Harriman, Bushevi, Margaret Sanger itd. u Americi i kompletno britansko plemstvo u velikoj Britaniji. Darwini, Huxleyi, Bertrand Russell, Francis Galton, H. G. Wells, George Bernard Shaw i mnogi drugi. U matičnim su državama u to vrijeme progurali i mnoge zakone o sterilizaciji raznoraznih skupina koje su spadale u kategoriju "društvenog tereta". Eugenički programi sovjetske Rusije i kasnijeg SSSR-a, te njihovo ekperimentiranje na ljudima nisu javno reklamirani, kao niti u Jugoslaviji, iako se i komunističke čistke i sovjetsko mentalno zdravlje mogu smatrati jednim od oblika socijalnog darwinizma, ako već ne klasične eugenike u užem smislu riječi. Nakon drugog svjetskog rata eugenika se naizgled povukla, no danas doživljava renesansu pod mnogobrojnim drugim imenima. Iz kojeg god smjera krenemo u razmatranju "društvenih problema" današnjice, svi putevi vode u Rim. Problem zaštite okoliša- prevelika populacija. Zdravlje i prevencija- glavni naglasak je na genetski uvjetovanim "rizičnim faktorima" i spolno prenosivim bolestima. Umjetna oplodnja, eutanazija i pobačaji široko su promovirani kao neotuđiva prava iz "humanih" i "zdravstvenih" razloga. Genetsko inžinjerstvo i povezana "medicina" promovira se kao odgovor na sve ljudske probleme, opet kao izraz svega humanoga i naprednoga. Kao što je malo koji Njemac, Britanac, ili Amerikanac vidio neko zlo u eugenici međuratnog doba, tako i danas malo tko vidi opasnosti u "humanim trendovima" sadašnjice. Da eugenika i eugeničko razmišljanje nikad nisu umrli dokumentirati ću u narednih nekoliko članaka. Zasad ću samo navesti neka njena nova imena: humanizam, ljudski odnosi, socijalizacija, transhumanizam, široko poznata "bioetika", i naravno- ekologija.
Globalna eugenička elita stoji kako iza najvećih svjetskih korporacija tako i iza najvećih filantropskih fondacija, Lige nacija, kasnije UN-a, EU i ostalih regionalnih asocijacija i njihovi ciljevi nikad se nisu promijenili.
Veze između UN-a i obitelji Rockefeller mnogobrojne su i dobro opisane. Za primjer, Rockefelleri su darovali zemljište u New Yorku na kojemu se danas nalazi sjedište UN-a, crni monolit Arthura Clarka (dobitnik UNESCO-ve nagrade za obrazovanje). Rockefelleri su sudjelovali i u osnivanju Rimskog kluba, glavnog think-tanka UN-a i David Rockefeller dugo je bio jedan od vodećih članova.
U bajkovito lijepoj Rockefellerovoj ulici u Zagrebu, ispod zagrebačkog Mirogoja smješten je i Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) i druge centralne institucije hrvatskog zdravstva.. HZJZ, jedna od kontrolirajućih institucija hrvatskog zdravstva redovito piše izvještaje u kojima se, uz medicinu rada i raznorazne bolesti detaljno zanima za statistike rađanja, pobačaja (koje naziva kontracepcijskim sredstvom), primjenu i nuspojave vakcinacija u Hrvatskoj. Svoje, više ili manje točne statistike, HZJZ redovito nadopunjuje kreativnim tumačenjima u skladu sa važećom međunarodnom politikom. Iako nitko iz HZJZ-a, koliko je poznato, nije u javnost izlazio s izjavama o potrebi sterilizacije nazadnog hrvatskog naroda, HZJZ funkcionira kao lokalna ispostava UN-ove svjetske zdravstvene organizacije (WHO), od kojih prima smjernice (naredbe) za svoje zdravstveno djelovanje. Veza između Rockefellera i HZJZ-a očita je i iz samog naziva ulice. Kako su nam, ne samo HZJZ nego i cjelokupno hrvatsko zdravstvo pod kontrolom WHO-a "darovali" Rockefelleri, njegov smjer smjer od samih je početaka jasno zacrtan desetljećima unaprijed.
Sa "hrvatskim" zdravstvom pozabavit ću se na kraju. U prvom nastavku analizirat ćemo takozvane teorije zavjere o sterilizaciji svjetskog pučanstva putem vakcina i genetski modificiranih organizama.
Dio 1. Fondacija Rockefeller razvija vakcine za masovnu redukciju plodnosti.
U ranom izvješću 1968. Fondacija Rockefeller (u daljnjem tekstu: RF) dokumentira financiranje razvoja takozvanih "protu-fertilitetnih" (anti-fertility) vakcina protiv plodnosti i planove za njihovu masovnu implementaciju.
Str. 51: ... "postoji više vrsta supstanci za koje je poznato da smanjuju mušku plodnost, no one dosad testirane problematične su zbog svoje visoke toksičnosti. Trenutno, vrlo se malo radi na razvoju imunoloških metoda poput vakcina za smanjenje plodnosti, te su potrebna dodatna istraživanja za pronalaženje rješenja na tom polju."
Mogućnost upotrebe vakcina za redukciju muške plodnosti nešto je što je trebalo biti dublje istraženo jer, po mišljenju Rockefellerovoe fondacije, oralna pilula i spirala nisu bile primjerene za masovnu primjenu:
"Suočeni smo sa opasnošću da će se u sljedećih par godina pokazati kako su ove dvije "moderne" metode, koje su toliko obećavale, ustvari neprimjenjive na masovnoj skali."
Neki posebno dobar razlog za ove tvrdnje nije dan. Spomenuta je i mogućnost administracije hormonskih preparata za redukciju plodnosti, iako je- kako izvještaj napominje- poznato da isti "uzrokuju krvarenja, što bi mogao biti limitirajući faktor u njihovoj primjenjivosti".
"Predlagan je i polutrajni ili obnovljivi potkožni implantat, no dosad nije utvrđeno hoće li to rezultirati istim ili sličnim problemima."
"Fondacija će pomoći u nadilaženju ovih bitnih nedostataka na više načina:
1.-"Pronalazeći ili ohrabrujući razvoj (centara izvrsnosti), te pružajući djelomičnu potporu centrima izvrsnosti na sveučilištima i istraživačkim institutima u SAD-u i u inozemstvu u kojima su metode i gledišta molekularne biologije kombinirane sa tradicionalnijim pristupima poput histologije, embriologije i endokrinologije u istraživanjima bitnim (primjenjivim) za razvoj metoda kontrole plodnosti"
2.-"Podupirući istraživački rad pojedinačnih znanstvenika, orijentiran prema razvoju metoda kontracepcije ili osnovnom znanju o ljudskoj reprodukciji, a koje je bitno za takav razvoj"
3.-"Ohrabrujući, kroz raspoloživost novaca za istraživanje, kao i drugim sredstvima, etablirane i mlade znanstvenike da okrenu svoju pažnju onim aspektima istraživanja u reproduktivnoj biologiji koja imaju implikacije za ljudsku plodnost i njenu kontrolu"
4.-"Ohrabrujući veći broj studenata biologije i biokemije na odabir karijere u reproduktivnoj biologiji i ljudskoj plodnosti, kroz potporu istraživanja i učiteljskih programa u odjelima zoologije, biologije, i biokemije"
Motivacija za ove aktivnosti jest, prema RF, prevelika plodnost nižih klasa, koje svojom propagacijom štete ljudskoj i društvenoj dobrobiti:
"Procijenjeno je da među američkim siromašnim i grupama na granici siromaštva postoji pet miliona žena kojima je potrebna usluga kontrola rađanja... Nekontrolirana plodnost među siromašnima umnogome doprinosi širenju siromaštva, neobrazovanosti, nezaposlenosti, ne samo u urbanim slamovima nego i u nerazvijenim ruralnim područjima."
Nije prošlo dugo prije nego što su napori počeli davati rezultate U godišnjem izvješću 1988. RF sretno je izvijestila o napretku fondacijske divizije za populaciju na polju sterilizacijskih vakcina:
"Indijski nacionalni institut za imunologiju je u 1988. uspješno dovršio prvu fazu testiranja tri verzije protu-fertilitetnih vakcina. Uz sponzorstvo indijske vlade i potporu Fondacije, testovi su pokazali kako svaka od testiranih vakcina nudi barem godinu dana očekivane zaštite protiv trudnoće, prema količini anititijela u odgovoru na imunizacijski raspored."
U svojem pregledu protu-fertilitetnih vakcina 1997. godine indijski Međunarodni centar za genetsko inžinjerstvo i biotehnologiju nije zaboravio zahvaliti svojem glavnom dobročinitelju:
"Rad na LHRH i HCG vakcinama poduprt je sredstvima Fondacije Rockefeller..."
1990.-ih rad na protu-fertilitetnim vakcinama ubačen je u višu brzinu, posebice u državama trećeg svijeta., kao i financiranje iz dubokih džepova fondacije Rockefeller. Istovremeno, ciljana populacija globalista- žene- počela se nelagodno meškoljiti oko svog tog otvorenog govora o redukciji populacije kroz upotrebu vakcina.
Betsy Hartman, direktorica Programa za populaciju i razvoj na Hampshire college-u, Massachusetts i "netko tko čvrsto vjeruje u ženska prava na sigurnu, dobrovoljnu kontrolu rađanja i pobačaj", nije pobornik protu-fertilitetnih vakcina. U svojem eseju "kontrola populacije u novom svjetskom poretku" objašnjava:
"Iako je jedna vakcina testirana na 180 indijskih žena, obilježena je kao "sigurna", bez ikakvih nuspojava i poptuno reverzibilna". Znanstvena zajednica vrlo dobro zna da su takve tvrdnje lažne- naprimjer, mnoga pitanja o dugoročnim učincima vakcine na imuni sustav i menstrualni ciklus ostaju otvorena. Također postoje filmski dokazi o ženama kojima su uskraćene informacije o vakcini u kliničkim testovima. Svemu unatoč, vakcina je u pripremi za masovnu uporabu."
Što Betsy Hartman osobno misli i nije toliko bitno koliko za koga i na čemu radi, te nije za očekivati kako će ju sitne moralne dileme odveć ometati u profesionalnom životu.
Ženska globalna mreža za reproduktivna prava sa sjedištem u Amsterdamu citirala je vodećeg stručnjaka u istraživanu kontracepcijski sredstava:
"Imunološka kontrola rađanja bit će "antigensko oružje" protiv reproduktivnog procesa, koje, ako ne bude zaustavljeno, prijeti preplaviti svijet.
Aktivistica za životinjska prava Sonya Gosh također je izrazila zabrinutost oko vakcina i njihove implementacije:
"Umjesto pružanja ženama više opcija u prevenciji trudnoće i zaštiti protiv AIDS-a i ostalih spolno prenosivih bolesti anti-fertilitene vakcine dizajnirane su za laku administraciju velikom broju žena uz minimalni trošak. Administracija nepismenoj populaciji poteže dodatna pitanja informiranog pristanka."
Toliko o opasnostima iz usta "opozicije".
Proizvodnja imunološkog odgovora na vlastite hormone esencijalne za normalne tjelesne funkcije sa sobom neizbježno nosi mnoge zdravstvene rizike. No u današnjem svijetu situacijske etike i moralnog relativizma cilj opravdava sredstvo. Ciljevi su oduvijek bili plemeniti, jedino su sredstva (humanitarne pomoći) ta koja su u pravilu problematična.
Kako bi izbjegla ovakve rasprave, Fondacija Rockefeller je u proteklim desetljećima pribjegla klasičnoj i vrlo uspješnoj metodi ili direktnog laganja ili korištenja semantičke decepcije kako bi sakrila činjenicu da i dalje neumorno radi na svojem dugoročnom cilju sterilizacije širokih masa.
Dio 2: globalna distribucija anti-fertilitetnih vakcina koordinirana od strane WHO-a
UN-ov Populacijski fond, Svjetska banka (WB) i Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) planiraju razvoj i primjenu protu-fertilitetnih vakcina, oformljavanjem Akcijske grupe za vakcine za kontrolu plodnosti (Task Force on Vaccines for Fertility Regulation).
Četiri godine nakon što je Fondacija Rockefeller lansirala masovno financiranje protu-fertilitetnih vakcina, Akcijska skupina formirana je pod kontrolom WHO-a, WB-a i UN-ovog Populacijskog fonda. Njena misija, prema jednom od članova jest podrška:
"osnovnim i kliničkim istraživanjima u razvoju vakcina za kontrolu rađanja usmjerenih protiv gameta ili predimplantacijskog embrija. Ove studije uključivale su upotrebu naprednih procedura u kemiji peptida, hybridoma tehnologiji i molekularnoj genetici kao i evaluaciju broja inovativnih pristupa u općoj vakcinologiji. Kao rezultat ovih međunarodnih, kolaborativnih napora, prototip anti-HCG vakcine trenutno prolazi kliničko testiranje, otvarajući mogućnost da će potpuno nova metoda obiteljskog planiranja biti dostupna prije kraja ovog desetljeća."
Glede nadležnosti Akcijske skupine, Biotechnology and Development Monitor izvještava:
"Akcijska skupina djeluje kao globalno koordinirajuće tijelo za razvoj (R&D) protu-fertilitetnih vakcina u raznim radnim skupinama i pruža podršku različitima pristupima, poput protu-spermijskih i protu-jajčanih (anti-ovum) vakcina i vakcina dizajniranih za neutralizaciju biološke funkcije hCG. Akcijska skupina uspjela je u razvoju prototipa anti-hCG vakcine."
Jedan od članova akcijske skupine, P.D. Griffin ocrtao je svrhu i smjer ovih vakcina za regulaciju plodnosti i njihovu primjenu u zemljama (zaustavljenim) u razvoju.
Griffin:
"akcijska skupina nastavila je koordinaciju svojih istraživačkih aktivnosti drugim razvojnim programima unutar WHO-a i u ostalim međunarodnim i nacionalnim programima uključenim u razvoj vakcina za regulaciju plodnosti... Ako budemo u stanju razviti vakcine koje će sigurno i učinkovito smanjiti plodnost, bez nepoželjnih nuspojava, to će biti atraktivan dodatak sadašnjem arsenalu metoda za regulaciju plodnosti i vrlo vjerojatno imati značajan učinak na Programe za planiranje obitelji".
Jedna od glavnih prednosti ovih vakcina jest "nizak trošak proizvodnje i distribucije unutar postojećih zdravstvenih usluga". Postojeće zdravstvene usluge, pogotovo u siromašnijim zemljama uglavnom se odnose na široko reklamirane vakcinacijske programe.
Već 1978. WHO-ova akcijska skupina (tada pod imenom Akcijska skupina za imunološke metode regulacije plodnosti) podcrtala je korisnost ovih vakcina u svezi glede mogućnosti njihove masovne sinteze i proizvodnje:
"Potencijalne prednosti imunološkog pristupa regulaciji plodnosti mogu se sažeti kako slijedi: (a) mogućnost neredovite administracije, i od strane nemedicnskog osoblja; (b) upotreba antigena i antigenskih fragmenata koji nisu farmakološki aktivni, i (c) u slučaju antigena poznate kemijske strukture, postoji mogućnost masovne sinteze i proizvodnje vakcine o relativno niskom trošku."
1976.-e WHO je publicirao izvješće u kojem kaže:
"1972. Organizacija... je proširila svoj program istraživanja u ljudskoj reprodukciji kako bi pružila međunarodni fokus za intenziviranje napora u poboljšanju postojećih metoda kontrole plodnosti, kako bi bi razvila nove metode i pomogla nacionalnim autoritetima u pronalaženju najboljeg načina njihove primjene na stalnoj bazi. Program je blisko povezan s drugim WHO istraživanjima na primjeni obiteljskog planiranja od strane zdravstvenih usluga, koje se uklapaju u programe tehničke pomoći WHO-a vladama na nivou zdravstvenih usluga."
Vremenska linija pokazuje kako su WHO, UN-ov populacijski fond i Svjetska banka samo nastavili put zacrtan od strane Rockefellerove fondacije krajem 1960.-ih. Također, pokazuje kako su sve ove organizacije savršeno isprepletene, možda najbolje okarakterizirane od strane Aldousa Huxleya pod nazivom "Znanstvena diktatura". Veza između Rockefellerove fondacije i WHO-a je intenzivna. U 1968.-oj WHO bulletin spominje zajedničke napore u ispitivanju učinkovitosti gossypola kao sredstva protiv muške plodnosti:
"Fondacija Rockefeller podržala je klinička testiranja u Kini, Brazilu i Austriji. Doza administrirana u kineskim testovima reducirana je sa 20mg dnevno na 10-15 mg dnevno kako bi se utvrdilo je li ozbiljna oligospermia, nasuprot azospermii, dostatna za postizanje zadovoljavajućeg, netoksičnog i reverzibilnog efekta. U međuvremenu, WHO i RF podržavaju daljnje životinjske studije koje za cilj imaju bolje razumijevanje mehanizma djelovanja gossypola."
U kolovozu 1992., serija sastanaka održana je u Genevi, na temu "vakcina za regulaciju plodnosti". Prema dokumentu "fertillity regulating vaccines" prisutni na sastancima bili su znanstvenici i klinički liječnici iz svih krajeva svijeta, uključujući sadašnjeg šefa istraživanja USAID-a Jeffa Spielera.
1986. Jeff Spieler je izjavio:
"Novi pristup regulaciji plodnosti jest razvoj vakcina usmjerenih protiv ljudskih supstanci potrebnih za reprodukciju. Potencijalni kandidati za imunološku interferenciju su reproduktivni hormoni, antigeni jajnika i spermija, i antigeni iz embrionalnih i fetalnih tkiva.. vakcina protiv plodnosti mora biti u stanju sigurno i učinkovito inhibirati ljudsku substancu, koja mora na neki način učinjena antigeničnom. Vakcina za regulaciju plodnosti također mora biti u stanju proizvesti i održati 95%-nu učinkovitost u vakciniranoj populaciji, razina zaštite rijetko postignuta i sa najuspješnijima viralnim i bakterijskim vakcinama. No dok su ovi izazovi izgledali nepremostivi prije samo nekoliko godina, nedavni napretci u biotehnologiji, posebice na polju molekularne biologije, genetičkog inžinjerstva i proizvodnje monoklonalnih antitijela, vakcine protiv plodnosti učinili su mogućima."
"Vakcine koje interferiraju sa funkcijom spermija i oplodnjom mogle bi biti dostupne za testiranje u ljudima u ranim 1990.-ima".
"Istraživanje je potrebno i na polju osnovne vakcinologije, kako bi se pronašli najbolji proteinski nosači, adjuvanti, načini i sustavi dostave." (best carrier proteins, adjuvants, vehicles and delivery systems.”)
U dokumentu iz 1992.-e problem varijacije u individualnim reakcijama je također raspravljen:
"Zbog genetskog diverziteta ljudskih populacija imuni odgovori prema vakcinama često pokazuju znatne razlike od jednog do drugog pojedinca u terminima snage i trajanja. Ove razlike mogu biti djelomično ili potpuno premošćene pravilno dizajniranim vakcinama i kroz poboljšanje našeg razumijevanja svega što je potrebno za razvijanje i kontrolu imunog odgovora potaknutog različitim vakcinama."
WHO, globalno koordinirajuće tijelo, od 70-ih je godina nastavilo razvoj na vakcinama protiv plodnosti. Opširna istraživanja izvršena su i na sustavima dostave u kojima komponente protiv plodnosti mogu biti sakrivene, kao npr. obične antivirusne vakcine. Masovni sterilizacijski program s ciljem redukcije svjetske populacije san je globalne elite još od vremena Malthusa i njihov glavni interes tijekom čitavog 20. stoljeća.
Dio 3: Gossypol- supstanca protiv plodnosti za "široku uporabu"
Ambicije Fondacije Rockefeller u primjeni komponenti protiv plodnosti kroz postojeće "zdravstvene usluge" ne staju na tome, nego se nastavljaju i na obične potrošačke proizvode za "široku uporabu".
Godišnje izvješće iz 1985.-e bavi se uporabom gossypola (C30H30O8) u kontroli plodnosti.
Gossypol, toksični polifenol iz biljke pamuka, identificiran je rano kao učinkoviti sterilant. Glavni je problem bio kako umanjiti nepoželjne toksične učinke..
"dugoročni interes Fondacije bio je i gossypol, supstanca koja uzrokoje neplodnost u muškaraca. Do isteka 1985. Fondacija je podijelila oko 1,6 miliona dolara u nastojanjima da podrži i stimulira istraživanja o sigurnosti i učinkovitosti gossypola".
U godišnjem izvješću iz 1986.-e, RF opisuje financiranje istraživanja o upotrebi supstanci za smanjenje plodnosti za "široku upotrebu".
"Kontracepcijske studije u muškaraca fokusirane su na gossypol, prirodnu substancu iz biljke pamuka, za koju su kineski istraživači utvrdili da uzrokuje neplodnost u muškaraca. Prije nego široka upotreba bude preporučena, daljnja istraživanja potrebna su kako bi se utvrdilo da li smanjenje doze može eliminirati toksične nuspojave bez reduciranja njegove učinkovitosti kao kontraceptiva. Fondacija je podržala istraživanje na sigurnosti, reverzibilnosti i efikasnosti gossypola sa 7 donacija u 1986.-oj".
U godišnjem izvješću iz 1988.-e, gossypol je dalje razmatran kao obećavajući kontraceptiv (str. 22)
"Gossypol, substanca koja se prirodno nalazi u biljci pamuka, i dalje je obećavajuća kao oralni kontraceptiv za muškarce. Kako inhibira proizvodnju spermija bez da utječe na razine spolnih hormona, jedinstven je u eksperimentalnim pristupima kontroli plodnosti u muškaraca. Znanstvenici financirani od strane Fondacije diljem svijeta sastavili su obilje informacija o tome kako gossypol djeluje, i studije na širokim područjima kliničke primjene se nastavljaju. Redukcija u dozi je istraživana kako bi se smanjili zdravstveni rizici povezani sa upotrebom gossypola."
Sljedeće godine, prema godišnjem izvješću, sredstva su alocirana nekolicini istraživačkih institucija kako bi se utvrdio najbolji način reduciranja doze bez smanjenja anti-fertilitetnog učinka.
Zadnji spomen gossypola u analima fondacije nalazi se u izvješću iz 1994.-e, gdje su sredstva dodijeljena Sveučilištu u Innsbrucku "za studiju pri Institutu fiziologije na molekularnom djelovanju gossypola na staničnoj razini"
Čini se kako su znanstvenici zaista našli način kako smanjiti razine gossypola i tako izbjeći toksične nuspojave, koje uključuju: niske razine kalija, slabost, mišićnu slabost, i u nekim slučajevima paralizu.
Iako je na površini istraživanje i razvoj gossypola kao sredstva za smanjenje plodnosti napušteno krajem 1990-ih, Oko 2006.-e lansirana je medijska kampanja, promovirajući sjeme pamuka kao pomoć u globalnoj borbi protiv gladi i siromaštva.
2006.-e Naturenews je izvijestio kako je RNAi ispravan smjer. Uz pomoć RNAi tehnologije moguće je "smanjiti udio gossypola u sjemenu pamuka za 98%, bez negativnog utjecaja na obrambene mehanizme biljke". Članak je citirao i Dr. Deborah P. Delmer, stručnu suradnicu za sigurnost hrane pri Fondaciji Rockefeller, koja je brzo otklonila sve sumnje u zdravstvenu ispravnost:
"Deborah Delmer, direktor suradnik fondacije Rockefeller u New York City i stručnjak u agrikulturi i sigurnosti hrane, ističe kako je dobrobit upotrebe RNAi tehnologije u tome da ona isključuje funkciju postojećeg gena umjesto uključivanja nove (genetske) funkcije. "Umjesto uvođenja novog stranog proteina, sve što radite jest isključivanje jednog procesa, u tom smislu, moje je mišljenje kako su pitanja oko sigurnosti mnogo manja nego kod drugih GM tehnologija."
Članak u National Geographicu iz 2006.-e, pod nazivom "Proizvedeno sjeme pamuka slobodno od toksina; studija kaže da može nahraniti milione" citira direktora Laboratorija za transformaciju usjeva (Texas A&M University) Keert Singh Rathore-a:
"Sjeme pamuka bez gossypola značajno bi doprinijelo ljudskoj prehrani i zdravlju, posebice u zemljama u razvoju, i pomoglo u ispunjavanju zahtjeva postavljenih predviđenom stopom rasta svjetske populacije od 50% u sljedećih 50 godina."
Predviđena stopa rasta je naravno napuhana i izmišljena, i kao i u slučaju zlatne riže, njene "prehrambeno-zdravstvene" prednosti nepostojeće.
"Rathorova studija predstavlja prvi dokumentirani slučaj gdje je gossypol reduciran uz pomoć genetičkog inžinjerstva kroz inhibiciju gena koji proizvodi toksin."
RNAi tehnologija specifična je po tome da ne dovodi do 100%-nog isključenja ciljanog gena, nego samo u većem ili manjem omjeru inhibira njegovu funkciju. Potsjećam na izjavu fondacije Rockefeller iz njenog izvješća 1986.-e:
Prije nego široka upotreba bude preporučena, daljnja istraživanja potrebna su kako bi se utvrdilo da li smanjenje doze može eliminirati nepoželjne toksične nuspojave bez reduciranja njegove učinkovitosti kao kontraceptiva.
U izvješću iz 1997.-e Rathore je spomenut na str. 68. Postdoktorska stipendija dodijeljena je izvjesnom E. Chandrakanth-u "za naprednu studiju u molekularnoj biologiji bilja pod vodstvom Keerti S. Rathore-a, Laboratorij za transformaciju usjeva, Texas A&M University, College Station, Texas."
Rathore je svoje nalaze objavio u PNAS-u 2006.-e:
"Toksicitet sjemena pamuka zbog prisutnosti gossypol-a stari je problem, i ljudi su ga pokušavali riješiti kroz tradicionalni uzgoj i križanje. Moje istraživačko područje jest transgenika bilja, pa sam problem pokušao riješiti upotrebom molekularnog pristupa... pokušavamo naći partnere i vjerojatno ćemo se obratiti nekoj dobrotvornoj fondaciji za pomoć glede testiranja koje je potrebno prije nego genetski modificirana biljka bude odobrena za prehranu ili prihranu. Još smo u ranim fazama i imamo mnogo ideja, no trebamo ih slijediti. Nadamo se pronaći neku vrstu partnerstva koja će nam to omogućiti."
Fondacija je, prema riječima Rockefellerove Deborah Delmer, itekako zainteresirana.
Nakon čitanja ovog mini-elaborata prošlogodišnja izjava Billa Gatesa da se "nezaustavljivi" rast globalne populacije, glavni krivac za nepostojeće globalno zatopljenje može smanjiti "ako odradimo dobar posao sa vakcinama" koje su njegova "posebno draga tema" dobija sasvim novu dimenziju, posebice uzevši u obzir kako Bill Gates, jedan od glavnih svjetskih vakcinatora, navodno samo želi ljude zaštiti od zaraznih bolesti. Kako je Gates stariji bio glavni direktor eugeničkog društva "Planned parenthood" Margaret Sanger (koja je djecu nazivala korovom), Billova humanitarna motivacija tim je sumnjivija.
Eugenička nastojanja i stajališta obitelji Rockefeller iz prve polovice 20. stoljeća dobro su poznata.
Dokumentirani slučajevi sterilizacije neobrazovanog stanovništa u Filipinima i drugim zemljama u razvoju vakcinama protiv tetanusa postavljaju pitanje i najvećim skepticima jesu li dugo razvijane metode za "planiranje obitelji" i "žensko zdravlje" ikad bile zamišljene (samo) za "dobrovoljnu" upotrebu.
Drugo svjetlo pada i na uporno inzistiranje na genetski modificiranim organizmima u prehrani i vakcinaciji kroz genetski modificirane biljke. .
Niti plemenita borba protiv siromaštva nije ono što se čini u svjetlu tvrdnje kako su glavni razlog siromaštva u svijetu- siromašni.
Nikakvo čudo da je nakon nedavnog potresa na Haitiju lokalno stanovništvo spalilo dobrotvorne donacije genetski modificirane hrane velikodušno im dodijeljene od strane međunarodnih agro-korporacija
I diljem Afrike, kao npr. u Nigeriji, sve veći udio tamošnjeg stanovništva odbija nuđene im vakcinacije. Nesumnjvo, neuki Afrikanci ne znaju što je dobro za njih.

http://www.unicef.org/philippines/reallives_13588.html (vaccinating every FEMALE)
http://www.rockefellerfoundation.org/uploads/files/1496d619-017d-4b13-8a...

http://www.rockefellerfoundation.org/uploads/files/80610f05-587b-4c14-8b...

http://humupd.oxfordjournals.org/cgi/reprint/3/4/301.pdf

http://humupd.oxfordjournals.org/cgi/reprint/3/4/301.pdf

http://www.chidicon.com/files/11.The_Anti-Fertility_Vaccine_that_Never_W...

http://www.theflucase.com/index.php?option=com_content&view=article&id=4...

http://humrep.oxfordjournals.org/cgi/content/short/6/1/166

http://home.snafu.de/usp/antifert.htm

http://whqlibdoc.who.int/publications/1988/9241561203_(chp11-12).pdf

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1537571/pdf/clinexpimmunol00...

http://www.jstor.org/pss/77164

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2490936/pdf/bullwho00079-000...

http://whqlibdoc.who.int/hq/1993/WHO_HRP_WHO_93.1.pdf

http://whqlibdoc.who.int/bulletin/1987/Vol65-No6/bulletin_1987_65(6)_779-783.pdf

http://www.rockefellerfoundation.org/uploads/files/aa052a3a-32f9-4c1d-9a...

http://www.rockefellerfoundation.org/uploads/files/b9b03b28-ccd3-47d4-9a...

http://www.rockefellerfoundation.org/uploads/files/80610f05-587b-4c14-8b...

http://www.rockefellerfoundation.org/uploads/files/bbb7dcc0-9be9-4cea-bf...

http://www.rockefellerfoundation.org/uploads/files/31c877bb-c6be-4416-82...

http://www.bioedonline.org/news/news.cfm?art=2944

http://www.cottoninc.com/Cotton-Sustainability-Media/Toxin-Free-Cottonse...

http://ipgb.tamu.edu/keerti-rathore-ph-d/

http://www.rockefellerfoundation.org/uploads/files/4cb34843-0a7d-42d8-a6...

http://www.genomeweb.com/rnai/texas-ams-keerti-rathore-using-rnai-build-...

Komentari

Tko je glasao

Pravo na pobačaj je super! Smanjenje nataliteta isto.

Dnevniku plus ne zato što smatram da je to sve baš tako nego stoga što je stajalište potkrepljeno argumentima, linkovima, a i čisto zbog truda uloženog.

No, što htjedoh reći sa naslovom komentara? Baš neki dan sam pogledao dokumentarac "Freakonomics". Jedna od obrađenih tema je bila i utjecaj prava na pobačaj na stopu kriminaliteta. Autori su pokazali ( riječ je o Americi ) kako pravo na pobačaj i dostupnost klinika gdje se isti može obaviti je u direktnoj vezi sa stopom kriminala. Logika je slijedeća: mogućnost da se odabere broj djece i trenutak u životu kada će se "ići na dijete" znatno smanjuje broj "neželjene" ili neplanirane djece. To ostavlja manji broj djece koja će odrastati u neadekvatnim uvjetima za normalan razvoj ili po državnim ustanovama i slično. To onda znatno smanjuje broj djece koja će biti sklona kriminalu i evo ti kroz 18 godina od uvođenja te prakse pobačaja smanjenje kriminala a da nisi potrošio ni kune više na policiju ili pooštrio zakone.

Da li ću otići predaleko ako onda zaključim da bi dostupnost sterilizacijskih mogućnosti bila dobra stvar i da su sva istraživanja na tu temu u biti opravdana. U istom smjeru bi išle i incijative za dobrim planiranjem začeća i slično.

Naravski, pričam o incijativama i praksama koje bi bile provođene isključivo uz pristanak. Mislim, nije ni potrebno reći da sam protiv toga da mi netko a da ja to ni ne znam, kroz vodu iz slavine smanjuje broj mojih "plivača".

Tko se mača laća, sam u nju upada a ćud nikada

Tko je glasao

@mgnkrt, dnvnk j

@mgnkrt, dnvnk j dlčn vrl tčn.
"Prblrm" j jdn tm št s vdj nlz vlk brj ljd kj tm nmj pjm sv št s čtl nčl s nlz knjžnc bvš pltčk škl Kmrvc.

Zt, prpz s bsrm...., ntk ć t ptžt d s ntsmt jr s bš ždv t kj s sm sb zmsll "nk" p kjj s ksnj zvršl "pćnc"...
Jbg, tk pd drgm jm kp....

Tko je glasao

eugeničar jelenska

jer su baš židovi ti koji su sami sebi izmislili "nauku" po kojoj su kasnije završili u "pećnici"...

ovo si ti sebi izmislio jer si antisemit i to si u više navrata potvrdio svojim komentarima i dnevnicima...a eugenika vuče korijene još iz doba stare Grčke, odnosno Sparte gdje su Spartanci ubijali nejaku novorođenčad...

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

@janus, zaguglaj malo

@janus, zaguglaj malo duže:):):):)
Hićo je "nauku" uvezao direktno iz USA a ne Stare Grčke.

Tko je glasao

Korjeni su joj u Francuskoj.

Korjeni su joj u Francuskoj. Mislim da su Njemci naje... ni krivi ni dužni...

Tko je glasao

semitski narodi: arapi,

semitski narodi: arapi, etiopljani, aramejci, sirijci, židovi , dakle i država izrael je antisemitska jer su palestinci semiti

Tko je glasao

da, i?

kakve to sad veze ima s antisemitizmom jelenske?

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

nisam dovoljno često ovdje,

nisam dovoljno često ovdje, da bih na osnovu ovoga posta gora mogao procijeniti da li je jelenska antisemit ili ne. htio sam kazati, da je antisemitizam upotrebljen u ovome kontekstu, krivi termin. postoje i aškenazi židovi, koji nisu semitskog porijekla. ja ne dijelim ljude po rasnoj ili ikakvoj drugoj osnovi, i smatram da su oni koji to rade zavedeni. ja sam ksenofil.

Tko je glasao

Mister Know,

nisam dovoljno često ovdje, da bih na osnovu ovoga posta gora mogao procijeniti da li je jelenska antisemit ili ne.

vidim da nisi...pročitaj jelenskin opus pa će ti možda biti jasnije zašto sam rekao da je antisemit...

htio sam kazati, da je antisemitizam upotrebljen u ovome kontekstu, krivi termin. postoje i aškenazi židovi, koji nisu semitskog porijekla.

LOL...sigurno nije mislio na Aškenaze nego općenito na Židove...tako da ti je to tanak argument..

ja ne dijelim ljude po rasnoj ili ikakvoj drugoj osnovi, i smatram da su oni koji to rade zavedeni.

drago mi je što tako misliš...i to je jedini ispravni način razmišljanja...jer postoje samo dobri i loši ljudi, nebitno kakve su boje, nacije, spola, vjere, etc...

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

živa istina

živa istina

Dok dobri šute, zli caruju

Tko je glasao

@jelenska

jer su baš židovi ti koji su sami sebi izmislili "nauku" po kojoj su kasnije završili u "pećnici"...

Ti jednostavno ne bi trebao imati pravo na ovakvo pisanje! Ovo je sramotno!

Tko je glasao

Misliš @zaphod? Pa zar nije

Misliš @zaphod? Pa zar nije stravična tragedija da najbolji umovi jednog naroda razviju teoriju (barem značajni nositelji te ideje) o, hajmo kazati nadljudima" a onda se u drugom kraju svijeta pojavi jedan zločinac tipa Adolfa Hitlera i upotrijebi tu logiku protiv tog istog naroda?
I to upotijebi na način koji rezultira milijunima mrtvih samo na temelju "niže rase"?

I to nije sramotno nego grozno, poučno i zastrašujuće.

Tko je glasao

@jelenska

Prvo - janus ti je gore lijepo odgovorio.

Drugo - evo ti i definicija: Eugenika (iz starogrčkog eu „dobro“ i genos „loza“) kao pojam je utemeljio britanski antropolog Francis Galton 1883. g.

Treće - meni je zanimljivo - onako - sociološki - gledati te koliko se upinješ da "sablazniš" svoje čitatelje ovdje.

Četvrto - curi ti slina od sladostrašća dok tipkaš o ovakvim temama po tipkama, obriši to.

Tko je glasao

to nije definicija nego

to nije definicija nego etimologija. pojam nije utemeljio Galton, nego ga je samo imenovao.

A što je onda "odabrani narod". Švabe su recimo, isto bile "odabrani narod". I nisu ubijali samo židove, nego sve koji nisu bili "rasno čisti".

Dok dobri šute, zli caruju

Tko je glasao

nema do rase...

Da, opće je poznato kako je "Švabama" bio bitan samo rasni kriterij, dok su svesrdno podržavali recimo, komuniste i homoseksualce.

Tko je glasao

Kreativno nadahnuće

Poglavnik je bio kreativan, pa je Hitlerove rasne zakone tumačio na način da je tamanio Židove, Rome i ostale "nearijevske" pripadnike, ali usput i Srbe na lopate, premda su isti podjednako "arijevci" kao i Hrvati...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Odličan dnevnik, nažalost

Odličan dnevnik, nažalost baziran na činjenicama. Svijetom vladaju demoni - kako drugačije nazvati "ljude" koji vas uvjeravaju da je živa dobra za vaše dijete, da je ono što izdišete a biljke dišu štetni otpad, a prostranstvima svijeta prosipaju radioaktvni otpad sa vremenom poluraspada od 4.5 miljarde godina.

ili kako je to Lady Di rekla ""They're not human you know....."

Tko je glasao

odlično dokumentirano, da je

odlično dokumentirano, da je ovaj dnevnik pokupio toliko minusa zaista je tužno, bez obzira slagao se netko sa zaključcima ili ne.

no kao što veli daleka obala, kondicionirani refleks je gadna stvar.

da Un izađe u javnost i veli:mi steriliziramo ljude, najtvrdokorniji ni tada ne bi vjerovali, ili bi brzo racionalizirali i našli dobre razloge.

Dok dobri šute, zli caruju

Tko je glasao

rekla bih da mediji čine

rekla bih da mediji čine svoje. srećom da internetom kruže istiniti info. pogledaj, npr., ovo:

http://www.youtube.com/watch?v=d-Wdb550USw&feature=feedu

moć vjerovanja pored zdravih očiju je upravo nevjerovatna...

Tko je glasao

Sklonost raznim teorijama

Sklonost raznim teorijama urote neurolsoki je uvjetovana.
Ne znaci to da one sklone ovim temama odmah treba dozivjeti kao nenormalne, medutim sklonost ili bolje receno fanaticna naklonost ovim temama doista jest vazan signal neurolsokog stanja pojedine takve osobe.
Slicno je i sa radikalnim vjerskim fanatizmom, sa raznim drugim oblicima ponasanja koje cesto srecemo u zivotu.
Takve ljude ne treba diskriminirati, mora se humano odnositi prema njima i ne iskljucivati ih iz normalnog zivota.

Jedan moj dobar prijatelj iz djetinjstva, nazalost obolio od ozbiljne neurolsoke bolesti povezao je naziv ulice baruna Filipovica sa prezimenom jednog isto tako dobrog zajednickog prijatelja i strasno se negativno postavio prema njemu. Slusajuci samo dio povrsine javnih zbivanja iz medija koliko zbog svoje vrlo ozbiljne bolesti i posteno bi trebalo reci: iskljucenosti iz drustva koje mu ne daje nikakvu sansu, dakle cuvsi o Barunu Filipovicu iz pukog spominanja ove ulice, on se klasno i socijalno obrusio na njega kao na nekakvog baruna koji ce nas sve porobiti, privatizirati i podjarmiti ako nesto ne poduzmemo.
Takve su fiksacije krajnje i teske, tragicne, ali ne dolazi se do njih u kvantnim skokovima, vec ima puno medustanja.
Sklonost teorijama urote na jedan pretjerano fatalisticki nacin upravo to jeste.
Ne mislim da je ovaj tekst takav, ali nije daleko.

Da, bila su strasna znanstvena lutanja u proslim desetljecima, stoljecima, vjerojatno ce i nekome ovo moderno danas tako izgledati u ne tako dalekoj buducnosti.
Doista su znanstvenici radili strasne stvari, no cesto vodeni i posve ludim i tragicnim idejama izvan same znanosti.

Ljudi su si i to vrlo bogati koji su si to mogli priustiti u skupocjenim institutima transplatirali majmunske testise pod kozu kako bi podigli seksualne mogucnosti, podmaldili se, jer su vjerovali u cudotvornost netom otkrivenog hormona testosterona.
Radile su se lobotomije, razna rasjecanja, ubacivanja, ... doista bilo je puno toga od zlocinackog do sramnog, ali to nije razlog za ...

Tko je glasao
Tko je glasao

Sjajno. Dakle, pristojna

Sjajno. Dakle, pristojna higijena, malo dobre volje u organiziranju zdravlja i vec veliki ucinci.
Pretpostavljam da se onda i Andriju baca u isti kos sterilizatora.

Tko je glasao

Slažem se potpuno.

Međutim, ne pričamo o nekim prošlim vremenima, i ne pričamo o znanstvenicima koji su pogubili kompase. Tu je riječ o sumnji u ciljano nastojanje interesne grupe s ogromnim utjecajem i resursima da naškodi nekim ljudima.

Davno sam naučio razlučiti informaciju od glasnika, pa mi je svejedno da li "POŽAR!" viče klinac ili šef vatrogasne stanice. Znam da ni jedan izvor nije 100% siguran, ali isto tako znam da INFORMACIJA može biti točna. To mi je dosta da proguglam hodnik i vidim da li dim izlazi ispod nekih vrata.

A to da li je klinac patološki lažljivac, a vatrogasac sklon glupim forama je ipak sekundarni problem.

Tko je glasao

Kako se zove ad hominem na

Kako se zove ad hominem na nick što piše o urotama?

Ti si oguglao na kontekst informatizacije društva i dostupnost svih informacija i izranjavanje svih mogućih urota, ali zaboravljaš pročitati tekst i shvatiti/plusirati da postoji organizacija koja razmišlja o planiranoj reverzibilnoj sterilizaciji i plaća istraživanja na tu temu u svakom odlomku dnevnika.

Tko je glasao

Slažem se većinom što si

Slažem se većinom što si napisao samo bi iz priče trebalo izostaviti radikalni vjerski fanatizam jer to ne postoji. Vjerujem da je taj pojam preuzet iz medijskih i raznoraznih političkih komentara ali ta složenica samo jasno pokazuje da onaj koji ju koristi ne zna niti što je vjera u religioznom smislu tj. što je suština vjere.

Tko je glasao

Treba prije rasprave

Treba prije rasprave definirati pojmove koji se raspravljaju, to uvijek.
Pojam "vjerskog fanatizma" na kojeg ja mislim jest onaj koji je povezan sa fanaticnim upraznjavanjem cijele mnozine religijskih sadrzaja na izrazito stetan nacin za samu osobu koja to cini.
Religijski sadrzaji mogu i najcesce su u potpuno suprotnoj funkciji, tj pomazu osobi koja ih da tako grubo kazem upraznjava, medutim onda kada to osobi psiholoski i bioloski (jer to je uvijek povezano) steti, to je ono sto smatram pod pojmom "vjerskog fanatizma".
Prigodno kao temelj: hrcak.srce.hr/file/2233

Tko je glasao

i sklonost stalnog

i sklonost stalnog psihološkog tumačenja moze biti neurolosko uvjetovana te vodi ka fanatizmu

Tko je glasao

Dijelim suosjecanje spram

Dijelim suosjecanje spram razvikanih psiholoskih tumaca.

Tko je glasao

S užitkom dajem plus na sve

S užitkom dajem plus na sve ove minuse od čuvara Matrixa

Tko je glasao

Ozbiljna tema

ozbiljno obrađena, bar na prvi pogled i na nekoliko posjećenih linkova.

Čudim se brzim, odlučnim i brojnim minusima.
Da li to znači odbijanje surove realnosti ili se tekst ocjenjuje lošim?

Tko je glasao

magnacarta

Nisam pobornik teoretičara zavjere, ali plus za trud i koegzistentan tekst pokrepljen činjenicama. Svakako da su činjenice podložne tumačenjima, ali su one ipak činjenice.

Tko je glasao

Sjajan napis

Hvala za taj sav trud!

Tko je glasao

Znakovito

Toliko minusa, ali nigdje argumenata protiv!?

Tko je glasao

Gospodine magnakarta

da li je vaše prezme Mišak

sve dobro...

Tko je glasao

jopet

jebat ga izgleda se sijenka vratila. zaboravio si na chemtrailse, avijoni lete visoko i ispuštaju nešto u zrak od čega nam se piše ne dižu, a ženama rastu brkovi. najebali smo. šaljite još dobre trave. onu smo popušili. stop.

Tko je glasao

As mu gospe!

Robot, ti nećeš dobiti trave jer si i bez nje kaput. Pozdravlja te Nibiru.

Tko je glasao

tyche

dobro je ima vas dvoje, mogu mirno spavati. travu sam ostavio, sad sam na plavcu malom. u tu čast, častim te jednim pravim linkom
http://www.4shared.com/dir/12497247/29999d31/Western_Mystery_Tradition__...

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci