Tagovi

Svjedoci prvog i drugog reda

Susrećemo se posljednjih mjeseci s mnogim svjedočenjima koja polučuju ove ili one rezultate.

Jedno od prvih i najbombastičnijih je bilo ono policijskog djelatnika Fehira u kojem je optužio Branimira Glavaša da je nalogodavac ubojstava u Osijeku. Vjerodostojnost svjedočenja je temeljio na činjenici da je ista osobno izvršio. Za ovu priču nije najbitniji cinizam kojim su Sanader i Šeks nonšalantno konstatirali da je svjedok eto baš sad odlučio progovorit, ali važno je i da su isticali kako to nema nikakve veze s činjenicom da Glavaš više nije pod kišobranom HDZ-a. Uglavnom, mašinerija se pokrenula i sad imamo ovo što imamo.

Priča druga. Jedan drugi svjedok, saborski zastupnik Ivan Drmić bombastično, iako ne s jednakom medijskom pozornošću datom jednom Fehiru, izjavljuje da je po Sanaderovom nalogu krao glasove na unutarstranačkim izborima. I poput Fehira, jednako detaljno opisuje kako je zaokružujući zapovijeđena imena pucao u sljepoočnicu morala i demokracije u Hrvata. I on, opet poput Fehira, vjerodostojnost svjedočenja temelji na činjenici da je nedjelo osobno izvršio držeći kemijsku olovku umjesto okidača. Za ovu priču upravo jest najbitniji cinizam kojim Sanader i Šeks ovaj puta tvrde da svjedok govori baš zato što se je s njima posvađao. Sljedno tome, mašinerija se ne pokreće.

Ja pitam, zašto policija i državno odvjetništvo sada čekaju?
Zašto se javljaju neki politolozi, a nažalost i čelnici političkih stranaka, koji tvrde da je prokazana krađa unutrašnja stvar HDZ-a?

Zar je nama kao društvu neprihvatljivo da nam je premijer lažac i lopov samo ako krade izvan svoje stranke, a prihvatljivo ako laže i krade unutar HDZ-a?

Imam i ja pitanje za sve vas.

Nije li za zaključak dovoljna sama činjenica da nam je premijer lažac i lopov? Zar je netko manji lažac i manji lopov kad laže o tome da je krao od svojih i nije li u konačnici ipak krao od svih nas i ne laže li zapravo svima nama?

Komentari

Nažalost su tužilaštva

Nažalost su tužilaštva pod utjecajem politike a ne samostalna kako bi trebalo biti u idealno zamišljenoj trodiobenoj vlasti.

Tko je glasao

a gle, ako je mladen bajić

a gle, ako je mladen bajić sanaderov splitski kompić, a faber bio šef osiguranja za vrijeme tog istog prebrojavanja glasova nije niti čudno zašto dva kotačića koja moraju napraviti korak to i ne naprave

ne vidim što je tu čudno (jest da to nije dobro niti normalno, no kod nas su standardi malo drugačiji)

Tko je glasao

Šef osiguranja na tom je

Šef osiguranja na tom je saboru HDZ-a bio Marijan Benko, sadašnji ravnatelj policije, a ne Faber.

No, to nimalo ne mijenja suštinu stvari jer od ravnatelja policije puno toga ovisi. Policija dakako može djelovati po vlastitom nahođenju, ali takvo što još nismo imali prilike vidjeti.

Još jedna crtica. Glasnogovornik Vlade i HDZ-a tvrdi da je Drmić bio marginalac, a u Jutarnjem je objavljena slika istog kako pored glasačke kutije drži rolu selotejpa.

Pa nije valjda selotejp imao poslužiti kakvoj drugoj svrsi!?!

B-52

Tko je glasao

no kod nas su standardi malo

no kod nas su standardi malo drugačiji

Kod nas su standardi puno drugačiji. :-)
Moram se složiti s tobom da to nije ništa čudno.Ali, žalosno je što nam to nije čudno.
Godine praćenja hrvatske politike su promijenile našu percepciju, pa, eto, u svemu tome ne vidimo ništa čudnoga.

Kako je ono Vuco rekao u svojoj kampanji:"Kod nas je sve naopako, pa i to."
Tu rečenicu možemo primijeniti na bilo koji segment hrvatskog društva.I biti u pravu.

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Mene pak čudi da dr. Morana

Mene pak čudi da dr. Morana Kasapović koja u posljednjih petnaest godina puno piše i o moralu u politici sada tvrdi kako je ovo unutrašnja stvar HDZ-a jer da unutarstranački izbori nisu regulirani Zakonom, već stranačkim statutom.

Taj se argument eventualno može prihvatiti u ocjeni kaznene odgovornosti, ali kad je o moralu riječ - nikako.

A nama bi trebao biti važan i moralni lik premijera. Meni nije prihvatljivo da mi je premijer lažac i lopov, bez obzira što krade i kome laže.

B-52

Tko je glasao

Sve stoji, ali radi se o

Sve stoji, ali radi se o dr.Mirjani Kasapović.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci