Tagovi

„Svim Picokačama i drugim gošćama, čestitam Dan žena!“ ili što je zaboravio reći Damir Polančec

U subotu navečer, 03.ožujka, đurđevački Forum žena je organizirao tradicionalnu zabavu povodom Dana žena, međunarodnog praznika kojim se podsjeća na težak i mukotrpan put koji su morale proći žene kako bi se izborile za pravo glasa. Taj praznik mnogi i sada pamte kao dan u kojem se ženama darovao crveni karanfil i izgovaralo ono uobičajeno „Sretan vam 8.mart“.
Osamostaljenjem Hrvatske, u valu odbacivanja svega što je i podsjećalo na mrsku tvorevinu zvanu Jugoslavija, našao se i ovaj je praznik, zajedno s crvenim karanfilom. I jednog i drugog je nestalo s javne scene, a jedine kojima je to bilo čudno su bile žene, navikle da barem početkom toga dana uživaju u pažnji koja im se ukazivala. Nositeljica ove, jednako kao i drugih promjena, bila je stranka pod imenom HDZ.
Već devet godina, marljive đurđevčanke okupljene u udrugu Forum žena Đurđevac obilježavaju ovaj praznik priređivanjem zabave za građanstvo. Članice tijekom godine marljivo rade u svojoj kreativnoj radionici izrađujući razne predmete čijom prodajom prikupljaju sredstva koja potom usmjeravaju u humanitarne svrhe. Na zabavi koju spominjem uobičajeno organiziraju aukcijsku prodaju slika poznatih podravskih umjetnika, a ove su godine na taj način skupile 13.000,00 kuna i darovale ih Domu zdravlja kao prilog za kupovinu ultrazvučnih sondi.
Iz godine u godinu se broj gostiju povećavao, od nekoliko desetaka lokalnih SDP-ovaca na poluzatvorenim zabavama na početku, do više od dvije stotine gostiju na javnoj priredbi ove godine. O popularnosti ovakvih zabava svjedoči i činjenica da već u tjednu koji prethodi zabavi nije moguće nabaviti ulaznicu. Doslovno se traži karta više. Iako je zadnjih godina među gostima najmanji udio SDP-ovaca, ovakvu zabavu mnogi još uvijek smatraju njihovom. I to nikoga ne čudi.
Najveće iznenađenje je ove godine priredio Damir Polančec, potpredsjednik Vlade RH i visoki dužnosnik HDZ-a, pojavivši se sa suprugom nešto prije 21 sat. Kako je njegov dolazak neslužbene naravi i privatnog karaktera, osim što se našao među gostima koji su posebno pozdravljeni, nije imao posebno mjesto u protokolu. Čovjek je uživao u dobroj večeri, glazbi i plesu, kao i u programu koji su zamislile forumašice.
Kad već spominjem večeru, moram istaći da je ista kasnila, pa je umjesto u 20.00 bila poslužena oko 21 sat. Razlog? Zna se.
Doznajem da je „netko“ petnaestak minuta prije osam sati javio hotelu da gospodin Polančec „malo kasni“ što je bilo razlogom da se dvjestotinjak ljudi skoro sat vremena međusobno pogledavalo i pitalo gdje je ta večera. Opravdano ili ne, ne znam. Da to nije bilo nimalo lijepo, znam.
Drugo iznenađenje je također priredio „najdraži gost“ (zaboravih reći da na zabavi nema politike). Od strane voditeljice programa je pozvan da se fotografira sa skupinom gošći koje nisu iz Đurđevca, a na poklon su dobile majice s natpisom „I ja sem Picokača“ (za one koji ne znaju, Picokom se nazivaju Đurđevčani, a Picokačama Đurđevčanke).
Ne mogavši odoljeti porivu političara, dohvatio je mikrofon da „kaže par riječi“. Detaljnije o sadržaju neću, ali mogu reći da se sveo na „ja pomagao, ja omogućio“ i „ja ću pomagati, ja ću omogućiti“ i neizrečeni, ali podrazumijevajući dodatak „ako mi na jesen date svoj glas“. U gradu u kojem je SDP već drugi mandat na vlasti, neizrečeno nije bez značaja.
Međutim, u govorničkom je žaru zaboravio ono zbog čega je na zabavu došao. Ženama nije čestitao praznik.
Ili nije došao zbog onog što je zaboravio?
Ili nije zaboravio zbog čega je došao?
Bilo kako bilo, umjesto Damira Polančeca, ja poručujem svim ženama:
„Sretan vam 8.mart, Dan žena!“

Komentari

tak ti je to kad se odrice

tak ti je to kad se odrice druga tita i njegove skole :o))) da su ga bar malo proucavali skuzili bi kak se to radi,a titov spisak je bio ono da ti pamet stane :o))

--->
photopublika.blog.hr

--->
photopublika.blog.hr

Tko je glasao

Dobra, dobra ;-))).

Dobra, dobra ;-))).

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci