Tagovi

Sviće “zora” ... il' se “trećim putem” mora?

Nismo dugo čekali, a na hrvatskom političkom nebu evo nam nove stranke, koju naravno osnivaju oni koji “hoće i znaju”, pod dirigentskom palicom još jednog “domoljuba”, dr. Milana Kujundžića, koji nam dolazi otamo gdje i inače nalazimo “najkvalitetnije” Hrvate.

Nova stranka, 141. po redu, zove se ”Hrvatska zora”, a okuplja one koji svoja politička i druga uvjerenja nisu prepoznali ni u jednom od 140 stranačkih programa, kao da nema dovoljno ustaštva u programima HDZ-a, svih HSP-a ili HČSP-a, a “domoljublja” je u jednom izuzetno politički “naprednom” HRAST-u i previše, jer se ta nova “zora” koja neće probuditi nijednog pijetla, sasvim sigurno ne zasniva na zasadama antifašizma, uspostave države vladavine prava i njenoj sekularnosti, već na olinjalim Tuđmanovim proglašnim istinama.

Novu stranku je osnovalo 287 “najboljih među nama” koji “žele, hoće i znaju” upregnuti sve svoje umne i tjelesne moći isključivo za dobrobit hrvatskog naroda i države i koji će na izborima dobivati bar deset puta, ali savim sigurno ne više od dvadeset puta, više glasova od broja osnivača, jer je za pretpostaviti da će za njih glasati tek njihovi rođaci, prijatelji i znanci. Ali ni oni ne svi.
Po mojem sudu bit će to tek još jedna od stranaka koje naprosto “kontaminiraju” hrvatski politički prostor.

Bilo kako bilo dr. Milan Kujundžić osnivajući stranku preduhitrio je još jednog doktora, na nejasan način obogaćenog dr Nikicu Gabrća, novog mesiju i vizionara, koji će svoj “treći put” (koja su to prva dva?) prema najavama opredmetiti osnivanjem stranke tek po isteku “sezone kiselih krastavaca”, dakle na jesen.

U ovoj tuđmaniziranoj zemlji, čitaj zemlji lobotomiziranih ljudi, kojima je tim postupkom uklonjena perceptivna kategorija koja se zove zdravi razum, osnivači novih stranaka ponašaju se kao da nas je bar deset puta više pa da raspolažemo i s neiscrpnim brojem kvalitetnih kadrova, dakle jednako sposobnih političara kao i vrsnih administratora i drugih stručnjaka koji znaju upravljati državnim poslovima, pa će onda oni iz tog vrela zahvaćati one koji dosad nisu pristali niti uz jednu političku opciju na hrvatskoj političkoj sceni.
A da tome baš i nije tako vidi se po dosadešnjem konkordatu dr. Nikice Gabrića s Ivom Josipovićem, kao valjda neiskvarenim “novim” čovjekom, upravo spremnim da krene “trećim putem”.

Da bih ja na hrvatskoj političkoj sceni prepoznao ikoga tko nudi išta novo, išta što bi moglo barem probuditi nekakvu nadu u bolje sutra, taj bi se morao nevosmisleno izjasniti kao antifašist i tvorno se boriti protiv fašizma u svim njegovim pojavnim oblicima, distancirati se i od Tuđmana i svih onih koji su s njime “tikve sadili”, odnosno “stvarali državu”, a sam proces “stvarnja države” proglasiti onim što je stvarno bio, a to je osamostaljenje Hrvatske, odnosno njeno razdruživanje od SFRJ.

Postupak pretvorbe i privatizacije društvenog vlasništva proglasiti onim što je u svojoj suštini bio, dakle mega-pljačkom, neviđenom u povijesti, te najaviti pšrovedbu potpunog poništenja toga procesa.

Distanciranje od ustaštva i tzv. NDH kao i borba protiv ustaškog revivala, trebala bi uz antifašizam i druga demokratska opredjeljenja biti conditio sine qua non svakog demokratskog razvoja hrvatskog društva. “Hodočasnici”na Bleiburško polje, oni koji pokušavaju revidirati tok povijesti, pa i sam ishod 2. Svjetskog rata, uz relativiziranje monstruoznih ustaških zločina i negiranje holokausta, nisu dosad pa i dalje ne mogu nuditi nikakav put u bolje sutra ni hrvatskom narodu ni njegovoj državi.

Najava borbe za uspostavu neovisnog sudstva, a time i upostavu države vladavine prava, trebao bi biti, usudim se reći, gotovo prioritetni zadatak, jer bez toga nije moguće protjerati organizirani kriminal ni korupciju s kojima je danas premrežena hrvatska politička, javna i društvena scena.

Najava striktnog poštivanja principa sekularnosti hrvatskog društva uz onemogućavanje vjerskih zajednica da se bave poltikom i da postaju partneri civilnim vlastima ili čak i nekakve paralelne vlasti.
A to bi značilo najavu prestanka financiranja vjerskih zajednica iz državnog proračuna, izgon vjeronauka iz državnog obrazovnog sustava, a onda i Vojnog ordinarijata iz MORH-a ...

Funkcionalni teritorijalni ustroj zemlje i decentarlizacija državne vlasti morale bi naći svoje mjesto kod onih koji žele ponuditi nešto novo.

Naravno da pobrojano nije sve ono o čemu bi se morali odrediti oni koji uopće i pomisle suštinski bilo što mijenjati na hrvatskoj političkoj, javnoj i društvenoj sceni, ali je kao polazna osnova i više nego dovoljno, mislim čak da pozitivno izjašnjavanje o pobrojanom može osigurati u narodu značajnu podršku, jer bi narod ipak prepoznao nešto novo, nešto što nisu tek puke političke fraze.

Nudi li osnivač “Hrvatske zore”, čovjek koji je osnovao stranku samo zato što mu je u HDZ-u kara-fašist “suzio” prostor djelovanja, išta novo ili je istupio iz toga društva i osnovao stranku zato što želi biti nekakav lider na hrvatskoj političkoj sceni? Da tome nije tako, čovjek bi se zajedno sa svojim istomišljenicima pridružio nekoj od “naprednih” političkih opcija na hrvatskoj poltičkoj sceni.
Ja naime iz dosadašnjih programatskih opredjeljenja kod dr. Milana Kujundžića, osim nekakvih općih mjesta i uobičajenih fraza žrtvovanja za opće interese, ništa drugo i ništa novo raspoznao nisam.

Nikica Gabrić s druge strane, kao “treći put” nudi nekakvu nadogradnju Tuđmanovog projekta, ne prihvaćajući da je taj projekt potpuni promašaj i da ga se ne može popraviti niti nadograditi, već ga treba u potpunosti srušiti. Jednako tako ne treba ni sa đavolom tikve saditi pa najavljivati nekakvog “novog” Ivu Josipovića, jer taj Tuđmana umjesto Tuđmana” je dosad dovoljno pokazao što zna ...
Još ako se sjeti “novog” Mate Granića, a otuda ni “novi” Ljubo Jurčić i Borislav Škegro nisu daleko, razvit će nas do Vladivostoka.

No za razliku od Kujundžića Gabrić nudi i neke ipak konkretne projekte, posebno u domeni razvoja lječilišnog i nautičkog turizma, ne libeći se pozvati i na nekadašnje jugoslavenske zaslužnike za razvoj nautičkog turizma, danas pokojne Antu Markovića i Veljka Barbierija.

Jedino što od postojećeg mora ostati je prihvaćanje “novog stanja stvari”, a to je RH kao subjekt međunarodnog prava, u svemu drugome se mora mijenjati “smjer”, u nekim stvarima i za punih 180 stupnjeva.

Komentari

Hrvatska zora

Očigledno je da je dr. Kujundžić dobro procijenio situaciju. Prema prašini koja se digla oko osnivanja njegove stranke, izgleda da ga se mnogi na sadašnjoj političkoj sceni boje. Ne treba smetnuti s uma da je on samo na temelju odrađenog jednog govora pred HDZ-ovcima iz cijele države gotovo pobijedio Karamarka, koji je manje-više svima bio poznatiji od dr. Kujundžića. A sad ima dovoljno vremena da održi tisuće takvih govora i to ne pred HDZ-ovcima, već pred cijelim narodom! On će uspjeti privući nezadovoljnike i s lijeve i s desne strane, a takvih ima jako puno. Stoga, mu prognoziram uspjeh.

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

prognoziram

neuspjeh tvoje prognoze.

Tko je glasao

neka cvjeta tisuću govora

Ako i održi 1000 govora, a na osnivačkog skupštini ih je bilo čak cca 200... i ako drži govor-dva dnevno... do sljedećih izbora možda održi govore pred 200.000 ljudi... ne znam zašto ovo pišem, vjerojatno sam fasciniran da netko tu stranku uopće uzima za ozbiljno.

Tko je glasao

Pogrešna interpretacija mojih riječi!

Ne mislim JA ništa o njemu, već prema broju komentara i prema prašini koja se diže oko osnivanja te stranke, proizlazi da će povući nezadovoljno članstvo drugih stranaka, kojima je pun kufer prepucavanja i koaliranja SDP-a i HDZ-a, odnosno krajnje neprincipijelnosti. Otuda moja prognoza. Kad Bago može prognozirati na namještenim anketama od 100 ljudi, onda mogu i ja prema dvadesetak stranica komentara na VL-u samo pod jednim člankom vezano za tu stranku. Da ne velim o tome što sam ovdje zatekla. Moja prognoza je apsolutno nepristrana, jer ja dušom ne pripadam ni jednoj stranci...tj. niti jedna ne odgovara mom poimanju stvarnosti...tj. ni jedna nije dovoljno radikalna da provede ono što bi mene zadovoljilo kad je riječ o prosperitetnoj državi! Osim mene same naravno.

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

duša i tijelo

A što tebe osobno priječi da ne provedeš... ono što zamjeraš Hvidri - da je započela ali ne i završila?

Tko je glasao

Bah

Ja sam samo žena koja rađa borce za slobodu naroda! Ja sam matica, ali čini se da su oko mene sve sami trutovi.

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

Neka vide da nas ima

Još jedan dokaz da je demokracija cirkus moire orfej .

Ovo je, parimi se , stoosamdeset i šesta hrvacka stranka .

Kako je jednostranački sistem diktatura i nesloboda i neprosperitet , ondak što više stranaka znači više sloboda i veći prosperitet . Čista logika .
Po toj računici i mojoj procjeni kad budemo imali četir ipo miljona stranaka imaćemo potpunu demokraciju i neviđeni prosperitet .

Zato dobro nam došel ptijatelj dotur kujunđić sa svojom strankom .

Molio bi da se ne raspravlja o ideološkim pravcima novonastale stranke a da se predhodno ne uvaži sljedeće .

Nemoguće je imati bilo koji ideološki pravac drukčiji od tajne koalicije sdp-hdz , jerbo ti banditi pokrivaju sve političke opcije . Hdz -sdp u svojim pravcima pokrivaju sve od anarizma, preko liberizma pa sve do fašizma . A najači su u kleptomanizmu .

Tko je glasao

@zora

Moj kratak komentar o novoj stranci bi bio:

Idiotska stranka koja je već prvog dana uspjela dokazati sposobnost ili preciznije nesposobnost onih koji je vode.

Takvo mišljenje imam zbog dvije stvari:

1) Hrvatska zora - Stranka naroda

Kakvo je to pobogu ime stranke ?

Ime je trebalo biti ili Hrvatska zora ili Stranka naroda, a ne malo bi piškio, a malo bi kakio.

2) konzervativno-liberalna stranka ?

Pa da li ste Vi pobogu normalni ?
To je kao da ste rekli kako će stranka biti partizansko-ustaška (dvije potpune suprotnosti) !!!

Milan Kujundžić: Hrvatska zora - stranka naroda pobijedit će na sljedećim izborima!

Ta dva navedena razloga očito dokazuju da Kujundžić nema pojma ukojim će putem ići stranka i da se samo kao malo djete inati Karamarku, kao što na inteligentniji način radi Kosor.

Stranka je iz tih, a pobogu i drugih razloga osuđena na propast.

Tko je glasao

PRILJEPAK

Još jedan priljepak na proračunu i našim lisnicama.

Tko je glasao

Treba ipak znati neke činjenice, kad već pišeš

Iz tvoje lisnice financiraju se samo stranke koje prijeđu izborni prag od 5%. Slobodno izračunaj koliko je to maksimalno stranaka. Obično dijeljenje ispod 100.

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

ok

Onda je siguran od toga da će ikada postati priljepak.

Tko je glasao

jel ono kojundzic u saboru?

jel ono kojundzic u saboru? jel ono stranke dobijaju puno vise lovice iz proracuna nego nezavisni zastupnici?

jel to ono slucaj koji smo vec visu puta "uzivo" vidjeli?

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

...

jel ono kojundzic u saboru?

nije...

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

treći put? što je to?

o trećem putu govorili su svojevremno Ivo supek, don Ivan Grubišić i grupa ljudo okupljeni oko njih i oko ideje iza koje je stajao HAU. ideja trećeg puta se je pokušala probiti preko Alijanse a kasnije i SGEH-a. interesanto je kakota ideja nije bila prihvaćena sa strane onih koji sada govore o njoj.
s druge strane možemo se slobodno zapitati što to navodi liječnike koji su ostvarili karijeru da se počnu baviti politikom. da li je razlog što zanimanje političar osigurava pristojnu plaću a kasnije i penziju koji omogućuje kvalitetan život za razliku od plaća u zdravstvenom sektoru koje to više ne omogućuju. dok god zanimanje političar bude zanimanje koje omogućuje kvalitetna život koji je narodniim masama sve više i više udaljen dotle će se na jhrvatskom poliitčkom nebu stvarati strsanke koje će za glavni cilj imati sjedenje u saborskim ifoteljama., u najgorem slučaju mogu to biti i fotelje lokalne zajednice.

w. ;)

Tko je glasao

@walpurga izvini na malom

@walpurga izvini na malom dopuni u svezi Ivana Supeka, don Ivana Grubišića i grupe ljudi okupljenih oko njih i nastanka ideje o trećeg puta i neuspjeh te ideje.

Točno je da je ideju o trećem putu pokušao oživotvoriti Ivan Supek, don Ivan Grubišić i grupa ljudo okupljeni oko njih. Ideja je bila osnivanje udruge pod imenom Alijansa, a potom i da svi oni koji bi se politički angaržirali mogu osnovati političku stranju Alijansa za treću Hrvatsku.

Nedugo nakon toga osnovana je Udruga Alijansa. Međutim kod realizacije drugoga dijela zamisli i osnivanja stranke Alijansa za treću Hrvatsku propao je upravo zato što je don Ivan Grubišić promijenio svoje mišljenje i odjednom se okrenuo protiv osnivanja političke stranke koja bi nosila ime Alijansa za treću Hrvatsku.

To je bio početak kraja stvaranja Alijanse i ostvarenja ideje koja je napravilo paniku u HDZ-u i SDP-u. Nakon što je don Ivan Grubišić svojim protivljenjem uspio napraviti razdor samoj Udrugi i Inicijativnom odboru, ostatak prljavog posla je bila dječija igra za tajne službe koje su se spletkarenja unutar članova Inicijativnog odbora pobrinula zato da propadnu obadvije osnovane Alijanse, kako ona Alijansa za treću Hrvatsku, tako i Alijansa za pravnu državu.

Nakon što je razbijena grupa oko Ivana Supeka, ni Udruga Alijansa nije saživila kao neka snaga. Upravo zato je don Ivan nakon toga osnivaoo neke svoje Udruge i Pokrete, da bi na kraju krajeva odustao od svoje ideja apolitičke borbe i kao političar uspio ući u Sabor. O tome kakve je rezultate i promjene u Saboru polučio i dali je osim poboljšanja svojih osobni blagodati postigao nešto za opće dobro i zajednicu, ostavljam na prosudbu svakom pojedincu.

Moje je mišljenje da u dosadašnjem saborničkom djelovanju don Ivana Grubišića ne vidim nikakve razlike, ili "blagodati" političkog djelovanja u interesu hrvatskog puka i ostalih zastupnika na Markovom trgu!

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

@kukljica, hvala na dopuni

tvoja dopuna objašnjava razlgo zbog čega ideja o trećem putu odnsono trećoj Hrvatskoj nije nikad saživjela i št je najgore nije nikad pprodrla u široke narodne mase.
don Ivan Grubišić i Jakša Baloević nisu parlamentarni vukovi. ono što je najgore da se je i sada dozvolilo da tajne službe unište dobar dio SGEH..

w. ;)

Tko je glasao

@walpurga nažalost i sa

@walpurga nažalost i sa linkom si u pravu, a vjeruj mi da je upravo grupa ljudi iz Istre i s riječkog područja pokazala ogromnu upornost u realizaciji ideja o trećem putu.

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

"Siroti doktori"

Gdje si srela "sirotog doktora" koji teško krpa kraj s krajem i životari u penziji? Ja doduše niti ne tvrdim da ih treba biti, ali činjenica je da ih niti nema. Naprotiv, mnogi su liječnici pokazali zavidan smisao za poduzetnost, poneki i onakvu kakva se teško može uskladiti s Hipokratovom zakletvom. Ne treba ih stavljati u isti koš s ostalim medicinskim osobljem na kojima se uvijek i sad lome mjere štednje.

Liječnik ide u politiku ne bi li "ekstendao" i osnažio svoju poziciju nedodirljivosti i "boga"...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

doktora ima i sirotih

@Bigulice imam jednog doktora zapravo doktoricu koja ima iste penzionerske muke kao i svi ostali penzioneri. obzirom kako je u mirovinu otišla prošle godine znači da joj penzija nije baš bajna. isto je s dobrim dijelom liječničkog kadra koji nije imao smisla za poduzetništvo već se više bavio problemima pacijenta.

w. ;)

Tko je glasao

Ma da...

Ali bojim se da to u stilu onoga - izuzeci potvrđuju pravilo.

A tužno je pravilo da je mnogim liječnicima i više nego dobro, te da od 6 sati radnog vremena, 2 potroše na druženje s ljudima s kvalitetnim torbama, te da održavaju 2 sata predavanje po institucijama tjedno, a pišu 4 dnevno.

Tko se od liječničke struke osjeća pogođenim ovim navodima, nek se ne žali meni.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

dve strane medalje

postoji dio liječnika kojima se može zavidjeti na ugodnom poslu kojeg obaljaju od 6-satnog radnog vremena na kojem se ne pretrgnu od posla do onih koji svoj posao obaljaju u skladu sa svojim zanimanjem - znači ne ugodnim druženjem nego liječenjem pacijenata. kad malo bolje pogledaš svuda ćeš naići na one koji se ne pretrgnu na poslu i posao im više naliči na jedan radni odmor nego na posao kao i na one kojisvoj posao shvaćaju ozbiljno i rade ga savjesno. osim toga kod savjesnih liječnika postoji i jedna dio koji se zove usavršavanje - a njea se odnosi ona rqazliak između 6 i 8 sati. činjenica je da ih se dio ne usavršava čim odstažira.

w. ;)

Tko je glasao

a kako bi bilo da

vi yugonostalgičari, titoisti i ostali redikuli i stoka sitnog zuba

osnujete svoju stranku pa da vidimo koliko vas je

sve dobro...

Tko je glasao

a kako bi bilo da vi

a kako bi bilo da
vi yugonostalgičari, titoisti i ostali redikuli i stoka sitnog zuba
osnujete svoju stranku pa da vidimo koliko vas je

Nemaju oni muda za to.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

@drvosjek

A što misliš kad bi se takvi ipak odlučili osnovati stranku, bi li ona možda na izborima dobila više glasova od od onog broja koji upijeva u svojem "pobjedonosnom" naletu sakupiti "zdrava" hrvatska HRASTovina predvođena "drvosjecima"?

Pa sve te srbosječki usmjerene stranke na državnoj razini skupe otprilike isti postotak glasova koji su sakupili Frankovci (političko krilo ustaškog pokreta) na izborima 1939.
Hrvatski narod nije ni onda, a očito ni danas ne raspoznaje vas srbosjeke kao "borce za Hrvatsku".

Tko je glasao

Ne ulazeći

u ostale nebuloze i vrijeđanja na osobnoj razini pozdravio bih osnivanje takve stranke pa da na normalni demokratski način istupate javno vi yugosi, a ne da samo rovarite i kmečite.

Znači, osnujte Jugoslavensku stranku i Organizaciju jugoslavenskih nacionalista.

Tražite izmjene ustava ( ono nešto o zabrani udruživanja u jugoslaveneske asocijacije) i legalno se borite za svoju veliku ljubav i veliku ideju, pa da vidimo te " najbolje među nama" kakva im je podrška u narodu.

Ovako vam nema pomoći bez psihijatrijske struke.

Ovim kmečanjem dodijali ste već i Bogu i narodu.

sve dobro...

Tko je glasao

@drvosjek

A što se vrijednosti veličine i podrške u narodu tiče, ona je najbolje vidljiva u slučaju odnosa prema jednom od najvećih Hrvata u povijesti, osnivaču, donatoru i najvećm meceni JAZU, biskupu J. J. Strossmayeru i prema okupatorskom i kvislinškom sluzi zloslutrnom kardinalu Alojziju Stepincu.

I dok se prvog gotovo i ne spominje, drugoga se slavi kao blaženika, uskoro valjda i sveca, iako je bio nepatvoreno zlo.

Tko je glasao

@drvosjek da bi

@drvosjek da bi psihijatrijska struka postigla uspjeh u liječenju potrebno je da pacijent ima bar trunčicu zdravog razuma, što u nekolicine mudrosera pollitike.com nije slučaj.

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

@kukljica

To sasvim sigurno nije slučaj kod vas "većinaca", kojih je i na ovom siteu dvadesetak, ali ipak predstavljate većinu, prema vlatitim tvrdnjama. A da ste "većina" vidi se i po poziciji "zdrave" hrvetske HRASTovine, sastavljene uglavnom od hrvatskih "drvosjeka" i srbosjeka, na hrvatkoj poliičkoj sceni.

Tko je glasao

@Feniks sory u pogledu te

@Feniks sory u pogledu te tvoje HRASTovine nešto si pobrkao lončiće, a što se tih nekih "srbosjeka" tiče, ispravi me ako sam u krivu kada tvrdim da su u onoj srbočetničkoj balvan revoluciji ti spomenuti pobunjenički elementi koje braniš, sami sebe zasjekli u svojim domicilnim korijenima.

A toliko zdrave pameti i znanja iz botanike bi morao imati da shvaćaš da se svako drvo i svaka biljka oštećenog korijena teško oporavlja, za čega je ludost optuživati Hrvate kao što to ti i još neki mudroser pollitike.com uporno činite.

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

@kukljica

Kako to da vama ustašuljcima, Drvosjecima" i srbosjecima sve počinje sa "onom srbočetničkom balvan revolucijom", a ništa ne počinje ustaškim revivalom, provođenjem dikriminacije prema Srbima i državnim terorom koje su "trojke" provodile nad njima?

Dolazak Tuđmana na vlast za hrvatske Srbe značio je isto što i ustaški dolazak na vlast 1941.
Vrijeme je pokazalo da je njihov strah bio itekako opravdan.

Tko je glasao

@Feniks, ti opet brkaš

@Feniks, ti opet brkaš lončiće laprdajući o ustašuljcima, Drvosjecima" i srbosjecima .

No kao što sam već u više navrata napisao, tamo gdje je medicina nemoćna, ne pomažu ni stotine riječi i prstom pokazati.

Čak se bojim da bi se najmanjom promjenom u tvom razmišljenju nanijela ogromna šteta tvojoj psihi i uvjerenju da je ono što pišeš stvarna istina, a ne samo komično izdanje jugoslovenskog Don Quihota, Naravno ražalošćen propašću srboslavije i raspadom zločinačke JNA, a neizmjerno ostrašćen mržnjom prema svemu što je dovelo do stvaranje slobodne i neovisne Republike Hrvatske ti jašući pa ustaštvu koje egzistira samo u tvojoj glavi, ali i glavama pokojeg Sancho Panse koji te prate.

No zub vremena čini, nažalost u negativnom smislu, pogotovo tamo gdje su kao kod tebe ruševime jedne eophe ostavile tako duboke tragove!

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

@kukljica

Živo me zanima jesi li i ti "izbosne", jer samo iz tog podneblja pristižu tako gorljivi 'rvati, koji za 'rvatsku daju sve koliko god mogu uzeti..

Tko je glasao

@Feniks u čemu je problem?

@Feniks u čemu je problem?

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

@kukljica

U 'rvatstvu!

Tko je glasao

@Feniks, pa hebiga godine i

@Feniks, pa hebiga godine i kretanje u pogrešnom društvu čine svoje.

Ako ti je to utjeha ja osobno mislim da nisi ti kriv što si po tom pitanju tako deficitaran.

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

@kukljica

Živo me zanima jesi li i ti "izbosne", jer samo iz tog podneblja pristižu tako gorljivi 'rvati, koji za 'rvatsku daju sve koliko god mogu uzeti..

Tko je glasao

Vidim da se gubiš i dupliraš pa da promjenimo temu!

Klali Mujo i Haso kravu i kaže Mujo: "Ja ću je držati, a ti je lupi čekičem po glavi da se onesvijesti." I lupi Haso, krava stoji mirna. Haso opet lupi, krava ni muu. Haso treći put lupi i krava opet ništa. Kad čuješ Muju: "Haso, još jednom me lupi, pustit ću kravu.".

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

@Feniks PUTINOVSKA HRVATSKA????? RAT???

Kakva Hrvatska zora, kakav Treći put??
Kada je stanje takvo da mi u Hrvatskoj pokušvamo nekim novim stranakama, izvući se iz gliba, mi:
1. koji smo u tzv. Domovinskom ratu protjerali 2/3 hrvatskih Srba,
2. kojima se ni u primisli nije htjelo dati 1991. autonomiju,
3. u kojoj su Srbi i druge manjine ne građani prvog već drugog i trećeg reda (Romi, Židovi ..)
4. iz zemlje kontejneraša i 1,3 milijuna ljudi siromašnih ili na rubu siromaštva,
5. iz zemlje iz koje je pokradeno i prebačeno u inozemstvo po gruboj procjeni oko 15 milijardi am. dolara,
6.iz zemlje s 500 000 branitelja od toga nitko ne zna koliko lažnih,
7. iz zemlje u kojoj već petu godinu zaredom pada stopa BDP-a i samo u zadnje četiri godine je ukupan pad oko 10%,
8, u kojoj je mito i korupcija jednako pozdravu "dobar dan",
9. koju zaobilaze, u trenutku nemira u Egiptu, Siriji, Turskskoj, Grčkoj... na stotine tisuća turista jer smo na glasu kao kradljiva zemlja lažljivih ljudi,
10..iz zemlje u kojoj je 315 tisuća nezaposlenih, od čega 30 % mlađig od 30 godina
11.iz zemlje u kojoj svakih deset dana umre prosječno jedan pacijent pred zaključanim vratima Doma zdravlja,
12.iz zemlje u kojoj se svaki dan pretuče na desetine žena, i zlostavlja na stotine djece,
13. iz zemljeu kojoj se pročita najmanje knjiga od svih zemalja Evrope, izuzev Albanije,
14. iz zemlje gdje se rasprodaje bud zašto Croatia osiguranje, HPB, daju ceste u koncesiju, nastavlja besprimjerna rasprodaja firmi i nacionalnog blaga,
15, iz zemlje u koju nitko pametan ne želi investirati,
16. iz zemlje u kojoj je antifašizam prigodničarska tema,
u zemlji u kojoj je najmanje imovine vraćeno nasljednicima Židova i Izraelcima, od svih država bivše Istočne Evrope,
17. iz zemlje gdje policija i pravosuđe ne rade svoj posao kako treba,
18. iz zemlje sa stotinama političkih stranaka i Saborom gdje zastupnik prima plaću, a da u 17 mjeseci nijednom ne bekne, gdje nas Sabor košta kao Sv,. Petra kajgana
19. iz zemlje gdje bi pojedinci i grupe rado dohvatile Thompsone i ponovo juuuuuuuriš....
20. u kojoj je neviđeni kaos na HRT-u i u drugim medijima,
21. iz zemlje u kojoj su, za mnoge, Zdravko Mamić, Branimir Glavaš, Tomislav Merčep, Željko Kerum, Mladen Bajić, Čuljak-Šelebaj, Vladimir Zagorec,Radimir Čačić... junakinje i junaci
22. iz zemlje s tri i pol vojna aviona, najslabijom karikom NATO pakta.....
23. iz zemlje u kojoj više ljudi umire nego se rađa...itd. i tsl.
24. iz zemlje gdje nitko nikome ne vjeruje, a moralnost prodikuje Katolička crkva čijem konzervativnom kleru nitko ne vjeruje, osim zalutalih ovčica...
Zaista sada je vrijeme da se mi u Hrvatskoj bavimo novim strankama i prežvakanom retorikom, mi u Hrvatskoj koji smo zadnja rupa na evropskoj svirali, primljeni u EU, zbog EU, koja se želi prikazati privlačnom, a ne zato što smo ispunili uvjete ...
Hrvatskoj, računajući bijedu od umirovljenika...računajući deindustrijalizaciju, računajući nove rasprodaje, računajući daljnje bogaćenje najbogatijih, računajući na još goru dominaciju stranog kapitala predstoji faza najgoreg porobljavanja u njenoj povijesti, gdje će se i lutkarska NDH, O APSURDA, činiti kao bolje rješenje. Ex.Jugoslavija, Titova, sa svim svojim slabostima, iz perspektive prevarenih i ojađenih, činit će nam se kao nezaboravni Eldorado.
Sretan sam da sam relativno star i na odlasku i da tu "hrvatsku zoru" i "treći put" neću doživjeti!
Rješenje za izlaz iz gliba??
Dok sam ranije i imao pokoju ideju, sada ih više nemam. Ali vidim pred očima PUTINOVSKU HRVATSKU, neki NOVI, MOGUĆI RAT ovdje pa i u Evropi, gdje će nestati starih dugova, vrijeme kada će budale još više rogoboriti i baviti se tlapnjama, mudri definitivno zašutjeti, a fukara se, po tko zna koji put, obogatiti, na znoju i krvi tzv. malih ljudi gurnutih u blato rovova i barake pet be, zatvorene u stadione i provincijalne varoši, s glavnim gradom koji će izgubiti (ili je već izgubio?) oznaku "beli Zagreb grad".

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

25.

25. iz zemlje koju napuštaju i kinezi jerbo se nema para za kupovinu njhove robe.
Jebote, koja je to zemlja u kojoj se nema love za kupovat u kineskim dućanima ??
Čak u kongo brazavilu imaju love za dućane sve po osam a u hrvackoj nema ni za to .

Tko je glasao

@Ljubo čovječe, pa daj se

@Ljubo čovječe, pa daj se smiri i ne budi Danimira u sebi.

Sjeti se da si u Virovitici izgubio i zadnjeg prijatelja koji te je kod tvojih koleričnih napada vozio u bolnicu i posjećivao!

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

Viro

Sada mora prilagođavati odlaske u bolnicu sa vožnjom kamiona iz šečerane "Viro".
Ako idu i oni u tom pravcu onda može i on.
Samo ne znam tko ga sad vozi do staračkog doma.
Možda je tu pao neki dogovor sa onom iz porezne :):):).
Kuki, gope ti, ni mater neće da ga vidi :):):)

Tko je glasao

@Grdilin

Opet konfabuliraš, piješ kao smuk, i smrdiš na alkohol, i što je najgore, koristiš u radno vrijeme državni kompjuter u privatne svrhe!! Ili si na nezasluženom godišnjem??
I još se baviti politikom?? Ni prvi, ni drugi, ni deseti put nas ne mogu izvući iz gliba dok je takvih u RH kao ti!
Ajd, šume sadit na požarima poharanom dalmatinskom zemljom!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

@Ljubo ma nemoj se čovječe

@Ljubo ma nemoj se čovječe toliko jediti, škoditi će ti zdravlju.

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

Ljubo

Na tvoju žalost nisu konfabulacije.
Jebeš "čovika" kojega se i rođena mater odriče u svojim najtežim trenucima.
Jebeš čovika kojemu rođena mater zabranjuje posjete.

Pa ti nastavi priče o alkoholu (Hik :):):), poslu itd.

Tko je glasao

@Grdilin Stabla, ukoso...!

Samo najveći probisvijeti ulaze čovjeku u privatni život, i k tome, STALNO, GODINAMA, konfabulirajući! NE DIRAJ MI MATER, zajedno s onim prijateljem političkim gubitnikom kojeg već dva mjeseca nema u javnosti! Ni njega, ni njegove strančice!
Da, hrvatsko je zdravstvo platilo moju operaciju kralježnice, i "odmor" s ljubavnicom - Slovenkom u hotelu u Makarskoj!?????
Pozdravlja te "ljubavnica Slovenka"!
I sada ne ulazeći u tvoje privatne probleme, zaista te pitam zašto piješ žestoka pića usred ljeta, kada znaš da ti to škodi?? I kako možeš obnašati ozbiljne političke dužnosti takav, i k tome, raditi u državnom poduzeću, i saditi šume??
Pa to mora da su sva stabla ukoso..., ho, ho??

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Ljubo

Bogme nisam ja loka, kocka i kurva se po Beću pa izgubio sve.
Kad ostaneš bez mačke onda ću ti moči napisati onu " "čovik" bez kučeta i mačeta".

I opet pljuješ po svom bivšem prijatelju kojeg ti i mater više voli od tebe.

Pao ti je cukar.
Zamuti malo iz "Viro" kesice da ti bude bolje. .

Tko je glasao

@Ljubo, u pravu si samo

@Ljubo, u pravu si samo najveći probisvijeti ulaze čovjeku u privatni život, i pišu ovakve bluvotine i laži. http://pollitika.com/comment/reply/12615/434594

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

PS:

@Ljubo umjesto da staneš na loptu ti nastavljaš s provokacijama i komentarima na vlastitu štetu, iako nisi u poziciji da to činiš.

Nažalost svojim si ponašanjem i postupcima otjerao i onog najvjernijeg i jedinog ti prijatelja.

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

@grdilin sve jasno i upravo

@grdilin sve jasno i upravo zato pokušavam ohladiti Danimira u Ljubi.

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

"Žid" pod šajkačom

Kakva Hrvatska zora, kakav Treći put??
Kada je stanje takvo da mi u Hrvatskoj pokušvamo nekim novim stranakama, izvući se iz gliba, mi:
1. koji smo u tzv. Domovinskom ratu protjerali 2/3 hrvatskih Srba,
2. kojima se ni u primisli nije htjelo dati 1991. autonomiju,

Ako tko dosad nije razumio zašto te zovem "wannabe Židov", sad mu je jasno.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci