Tagovi

Svi smo mi potpredsjednici

Fasciniran sam jučerašnjom izjavom tajnika SDP-a Dragovana kako SDP prvi i jedni u RH neposredno bira predsjednika stranke. Taj potez bi zaslužio odobravanje svekolike javnosti, dosadašnji izbori unutar stranka su sličili svemu samo ne "demokratskim" izborima, ali jedan detaljčić kvari dojam, postoji samo jedan jebeni kandidat! Pa stvarno ne razumijem čemu ga direktno biraju, čemu taj tošak. Ali ajde neka, "njihove" pare njihov trošak. Doduše oni imaju nešto više kandidata za ostale funkcije, koje su morali malo nabildati jer ih više želi biti potpredsjednik ili bar u predsjedništvu. Kako je krenulo za koju godinu ćeš prilkom učlanjenje u SDP uz člansku iskaznicu dobit i titulu potpredsjednika. Svi smo mi potpredsjednici, a Zoki je predsjednik.

Mala prednost u odnosu na HNS, tamo samo Rade i Vesna znaju gdje tko treba bit i točno je kandidata koliko funkcija, sve dok Rade ne krepa. Iz zatvora će nesumnjivo i dalje kadrovirat. Prava dječja posla.
Nego ne bi o tim unutarstranačkim izborima, to je ionako, kako sama riječ kaže, njihova unutarstranačka stvar, nego bi ja malo prao po "premilom" HNS-u a putem njih i po njihovim mentorima, zaštitnicima, vazalima ili kao ih već nazvati, po SDP-u. Iskreno, odvratne su mi skoro sve parlamentarne stranke , čak imam i listu odvratnosti. Prvi je dakako HDZ kao stranka koja je ubila ovu državu za koju sam bio spreman i poginuti, jedna čista veleizdajnička skupina sastavljena od beskrupuloznih lopina, nesposobnih da naprave korist sebi i društvu, nego su sposobni samo raditi korist sebi na štetu društvu te izborne baze koju čine retardirani koji misle da su domoljubi.
Drugi na listi je definitivno HNS, interesna ad hoc sastavljana skupina, sastavljena od onih koji su spremni na sve za lovu, gdje je nepotizam pravilo ponašanja i vjerojatno dio statuta.
HNS je u novom sazivu sabora dobio 15 mandata, rezultat kakvi bi samostalno postigli samo u Vesninim "wet dreams", rezultat kakav im je podario i poklonio SDP formirajući zajedničku listu , rezultat koji je produkt nesposobnih SDP-ovih pregovarača prilikom sastavljanja lista za Sabor kojima je baratanje podatcima o istraživanje glasačkog mijenja i ubacivanje istih u par jednostavnih matematičkih operacija, izgleda, čisti SF.

Međutim ni tu nije kraj uzlazne putanje političke moči HNS-a s podrškom od 3% glasača RH, Vesnica se zafastala u predstavljanju Hrvatske u inozemstvu, a neoptužen (za gospodarski kriminal) Rade je postao najeksponiraniji u tuzemstvu. Tko zna možda su SDP-ovi strategisti bili lukavi dajući jednoj minornoj strančici toliko mjesta u saboru te puštajući Radi i Vesni da se razmašu jednostavno znajući da ni SDP nema ideje, ni znanja, a ni volje pokrenuti ovu zemlju, jer alibi zvan Rade i HNS je spreman za iznijeti kad
god bude potrebno.

Šteta koju će prozročiti nekontrolirani Rade će se zbrajati godinama. Meni je jasno što Rade radi, naime Rade je u panici, visi mu robija nad glavom, mora vršit pritisak na Mađarsku. Zato je Rade posrao Zokijevo obećanje o neimenovanju ministara u nadzorne odbore te se uvalio u nadzorni odbor INE, zato Rade prijeti, zato je Rade vidimo aktivan i u Rusiji, pregovara o plinskom i naftnom biznisu s tvrtkama Gazprom, Zarubežnjeft i Lukoil, kao da INA gdje sjedi u nadzornom odboru i gdje je država vlasnik i ne postoji.
Sve što Mađarska treba napravit je pogurat malo vlastiti pravosuđe u "pravom" smjeru. A MOL je Mađarskoj itekako bitan, tako da ne sumnjam u ishod. Ceh će naravno na kraju kao i uvijek platit hrvatski porezni obveznici. Doduše i MOL u Rusiji ima konja za trku a to je Rusnjeft, čiji je direktor Mihail Guceriev velikodušno svjedočio da su pare dane Ježiću za Ježića, a ne za Sanadera, zato i nisu bili na sastanku s Čačićem. Radimir Čačić je nesposoban voditi automobil, međutim državu je sposoban voditi, tu ne trebaš brinuti o ničemu, dok kod automobila ipak postoji par stvari o kojima treba misliti,

Da li u SDP-u shvaćaju što Krade radi i hoće li i kada će reagirati ili će se i dalje samo smješkati i došaptavati s eklatantnim primjerom osobe koja stavlja državnu politiku te velike segmente gospodarstva u funkciju osobne koristi i zaštite ili su još zauzeti kadroviranjem?

Za kraj, hoće li već jednom nekoga iz politike pravomoćno osuditi u ovoj državi.

Komentari

Svi smo mi

Svi smo mi potpredsjednici...al´ što nam to vrijedi?
odkad je uvedena funkcija "prvog podpredsjednika"

Tko je glasao

rade i zoki para dva

Glavna greška dnevnika je razlučivanje sdpa od hns . To je jedno te isto smeće . Zajedno lažu ,muljaju i kradu . Prozirni performans već dvaes godina gledan .

Ovo sa hdzom i sdpom ta njihovim satelitima je već davno, po nekoliko puta odgledano . Promine kojeg glumca i opet isti performans.

To mi liči na učestalo gledanje hamleta di u gledalištu side nesritnici iz juraj bonačija .

Side nesritnici u teautru po ko zna koi put i svaki put se iznenade kad poteče hamletova krv. I nakon toga opet dođu gledat hamleta misleći da će preživit a ono opet krv.
Pa bogamu kad će hrvati svatit da je hamlet tragedija a ne nika komedija.

ps
Jel ovi naš haci još umrežen sa tim sdpom ??

Tko je glasao

Taj potez bi zaslužio

Taj potez bi zaslužio odobravanje svekolike javnosti, dosadašnji izbori unutar stranka su sličili svemu samo ne "demokratskim" izborima, ali jedan detaljčić kvari dojam, postoji samo jedan jebeni kandidat!

zato jer je dobio izbore. da nije zasigurno bi se naslo protukandidata kao prije 4 godine.
u tome ne vidim apsolutno nista cudno. zasto bi se neki potencijalni kandidat "trosio" u situaciji kada je milanovic najjaci?

s druge strane, nije mi bas jasno koji je razlog za sprdanju sa izbornom borbom za potpredsjednicka mjesta? malo prije ti nije valjalo sto je premalo kandidata (samo jedan za predsjednika), a ovdje ne valja sto ih je "previse". takvim kontradiktornim pristupom pokazujes da bi pljuvao unutarstranacki izborni proces bez obzira na broj / kvalitetu kandidata, vec da je pljuvanje samo po sebi apriori postavljeni cilj.

Mala prednost u odnosu na HNS, tamo samo Rade i Vesna znaju gdje tko treba bit i točno je kandidata koliko funkcija, sve dok Rade ne krepa. Iz zatvora će nesumnjivo i dalje kadrovirat.

nema uopce potrebe za ulazak u hipotetske situacije - imas vrlo konkretnog branimira glavasa koji iz zatvora susjedne drzave, ne samo "kadrovira", vec i u potpunosti upravlja hrvatskom parlamentarnom strankom - HDSSB-om. pa slobodno prvo obradi vec postojeci slucaj.


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

@hatzivelkos ovo "zato jer je

@hatzivelkos ovo "zato jer je dobio izbore. da nije zasigurno bi se našlo protukandidata kao prije 4 godine" si trebao napisati 1 travnja.

Zoki nema protukandidata jednostavno zato štou zadnjie dvije godine eliminirao sve one koji bi mu mogli ugroziti tron.

Budimo realni i ne pripisujmo pobjedu kukulele koalicije zaslugama luzeru Zokija i lupežima s kojima je ušao u pakt, već jednostavno nezadovoljstvu naroda koji je od dva zla birao ono manje, ili je bar tako mislio da čini.

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

zasto bi se neki potencijalni

zasto bi se neki potencijalni kandidat "trosio" u situaciji kada je milanovic najjaci?
Legalizirate neizlazak na izbore kao političku sredstvo.

A samo zato ste dobili izbore što sitnozubani misle da ste drugačiji. Što nije bilo vrijeme kad već ništa drugačijeg ne radite od prošle Vlade bar s time raskrstiti? Ako vi među sobom ne možete od sraha dati Radi niti trunkicu, pa možete li onda biti svjesni koliko je nama jasno koliko vas je strah NAS?

Tko je glasao

Legalizirate neizlazak na

Legalizirate neizlazak na izbore kao političku sredstvo.

ne razumijem


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

Legalizirate neizlazak na izbore kao političku sredstvo.

@hatzivelkos bar je to lagano razumjeti.

Promijeniti Ustav i zakon te uvesti da su izbori nelegalni ako ne iziđe 50 % + jedan birač, i da vidimo hoće li ova lupeška banda rotirati Banskim dvorima i Markovim trgom!

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

Prošle izbore i prošli

Prošle izbore i prošli referendum ste osvojili zbog premalog izlaska birača na izbore.

Sad predsjednika ne birate nego predstavljate ne zato što će se protukandidat "trošiti" (nitko u to ne vjeruje, tko je god protukandidat i koliko god malo glasova dobio to neće utjecati na njegovu ponovnu kandidaturu na sljedećim izborima) nego zato što vas je strah Čačića i ne želite mu dati niti pomisao na mogućnost, kamo li mogućnost.

Ne postoji drugi razlog zašto odbacujete demokratsku proceduru, odnosno postojao bi jedan, ali smatram da niste još uvijek toliko pukli za retro furku na socijalizam.

Tko je glasao

Prošle izbore i prošli

Prošle izbore i prošli referendum ste osvojili zbog premalog izlaska birača na izbore.

recimo da je tome tako (iako se npr pred izbore iz analitickih krugova prognoziralo da je niska izlaznost pogodna za HDZ), ali ajde, rasprave radi.

kakve sad pak veze ima izlaznost na opcim izborima sa izborima u SDP-u?
please, nacrtaj mi, ne kuzim.

Sad predsjednika ne birate nego predstavljate ne zato što će se protukandidat "trošiti"

mislim da se u ovom primjeru ne moze koristiti mnozina. tko to "vi"?
nitijedno tijelo nije donijelo odluku da milanovicu nece biti protukandidata.
nitko nigdje nije onemogucavao, zastrasivao ili destimulirao potencijalne kandidate da se kandidiraju.

tko su to onda "vi" koji "predstavljaju"?
je li furio radin na zadnjim izborima izabran ili su ga "oni" (opet, koji to "oni") "predstavili"

(nitko u to ne vjeruje, tko je god protukandidat i koliko god malo glasova dobio to neće utjecati na njegovu ponovnu kandidaturu na sljedećim izborima)

opaska o "trosenju" je moje osobno misljenje. odgovor na pitanje zasto se netko kandidira ili ne se, vjerujem, nalazi samo u glavi potencijalnig kandidata. vjerojatno ima ljudi koji bi isli i u unaprijed izgubljene bitke, ako misle da time nesto postizu. ovoga puta takvih nema - to je sve. kandidirati se mogao svatko uz odredjen broj skupljenih potpisa, i kandidature nisu diktirane nitijednom odlukom nitijednog stranackog tijela.

nego zato što vas je strah Čačića i ne želite mu dati niti pomisao na mogućnost, kamo li mogućnost.

ja sam ocigledno preglup, ali fakat ne kuzim sto hoces reci. koga je strah čačića? svakog člana stranke koji bi se inače kandidirao za predsjednika da nema čačića?!? i kako je to čačić bitan za unutarstranačke izbore u SDP-u? fakat mi nije jasno, sorry.

Ne postoji drugi razlog zašto odbacujete demokratsku proceduru,

da bi tražili razloge za odbacivanje demokratske procedure, moraš mi prvo objasniti koja je to demokratska procedura odbačena? nije bilo apsolutno nikakvih prepreka niti destimuliranja bilokome da se kandidira za predsjednika stranke.


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

dnevnik jednog penzionera

hatzi

neugodno je gledati kako na pollitici jurišaš u obranu nečeg što je dovoljno komentirati
vjerujem da ni milanoviću nije lako izabrati
ako bude protukandidata, izbore će uspoređivati s epizodom vesne girardi protiv tuđmana, dakle sa situacijom kad se protukandidatura obavalja samo radi forme
ako ne bude, optuživat će ga da nije demokrat

razumnom komentatoru je jasno da su oni izbori na kojima je milanović pobijedio bandića, antunovićku ... bili pravi izbori, i da je milanović pravi pobjednik

ono što je ostalo nerazjašnjeno, a ti bi tu, kad se već javljaš, morao kao simpatizer i član odgovoriti nama,
koji je formalni mehanizam smjene zorana milanovića
jer, ako nema redovitih izbora, ili su redoviti izbor sa samo jednim kandidatom
ostaje pitanje, je li vama u sdpu jasno da mi ostali građani zaključujemo da vi nemate mehanizam kojim biste, jednog dana, smijenili zorana milanovića:
kako će otići?
A. nikada, kao ni najveći sin naših naroda i narodnosti
B. dok ga bolničari budu mogli reanimirati, kao mirka
C. dok mu bude držala boja za kosu, kao ćiro
D. dok ne dobije nogom u stražnjicu, kao jadranka
E. dok ga đava ne odnese, ili bijeli miši, kao vladimira

rano je da milanović sam najavljuje kada bi mogao otići,
ali to ne bi niti bilo politični, niti ljudski pogrešno
kad bi na primjer rekao
da mu je cilj da oporavi hrvatsku, i vrati je na zdrave noge i ....
i da nakon toga može predati palicu odgovornosti za izvršnu vlast slijedećoj generaciji
(ili se kandidirati za predsjednika republike)
ostavio bi sebi dovoljno prostora da se taj period vlastite vlasti elastično opiše kao nešto između 8 i 12 godina
toliko bi na kraju i mogao politički trajati
ne bi bilo razumno očekivati da bi imalo smisla nastavi s funkcijom predsjednika stranke
kad bi sdp nakon dva mandata izgubio izbore

svijet o konačnosti upotrebljivog političkog vijeka
o nužnosti i neizbježnosti političke mirovine
vjerujem da bi blagotvorno utjecala na milanovića kao čovjeka
i svakako milanovića kao političara

luka

Tko je glasao

kako ce otici?

Redovitim putem, na unutarstranackim izborima. Ne vidim zasto bi se iz podatka da na ovim unutarstranackim izborima nema protukandidata, trebalo zakljuciti da ih nikada nece imati? U slucaju ozbiljnih potresa postoje i mehanizmi za prijevremene izbore. Jednostavno, kada netko u stranci procjeni da moze bolje, i da moze dobiti izbore, Milanovic ce dobiti protukandidata, a clanovi stranke ce potom odluciti koga zele.

I mislim da je potpuno legitiman stav da je postenije i prema javnosti i prema clanstvu ovakva situacija sa jednim kandidatom, nego li fingiranje sa nasilu postavljenim priotukandidatom.


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

Jedan kandidat- jedna funkcija, ruganje demokraciji i izborima

Pokažite svojim primjerom da ste spremni za borbu znanjem i sposobnostima, a ne jedan kandidat- jedna funkcijaI mislim da je potpuno legitiman stav da je postenije i prema javnosti i prema clanstvu ovakva situacija sa jednim kandidatom, nego li fingiranje sa nasilu postavljenim priotukandidatom. Ovo su gluposti @hatzi.

Problem je u mentalnome sklopu svih tih partijaša koji su navikli predsjednike partija kovati u božanstva. Sigurno ima u partiji onih koji smatraju da mogu bolje i učinkovitije, ali se očito boje marginaliziranja, ako ne uspiju. Šef, gazda i klika oko njega saznat će tko im je moguća konkurencija i marginalizirati će ga i udaljiti od svih funkcija koje donose određene pogodnosti i koristi.

A građanima podvaljuješ da je bolje gledati kako šefovi odlaz, samo onda kada naprave nešto loše, a ne i kada su drugi ponudili bolje.

Partijaši će se samo zamijeniti, a građanima ostaje to loše, od jednoga, pa od drugoga, pa od trećega.

Dok narodu podmeću i nameću konkurenciju među sobom i raznorazne uvjete, te konkurenciju izvana, sami bi bili jedini kandidati, tako da 100% ostaju na funkciji dok se ne dogode izvanredne situacije.

Za sebe bi debelu hladovinu i sigurnost, a svima ostalima konkurenciju i borilište.
Licemjerno i gadljivo.

Pokažite svojim primjerom da ste spremni za borbu i da kod vas vrijedi slobodno tržište znanja, sposobnosti, ideja kreativnosti i rada, a ne jedan kandidat za jedno mjesto!

Tko je glasao

Pokažite svojim primjerom da

Pokažite svojim primjerom da ste spremni za borbu znanjem i sposobnostima, a ne jedan kandidat- jedna funkcija

upravo kandidature za ostala mjesta u stranci pokazuju da su unutarstranacki izbori realni i legitimni. kandidata je daleko vise nego li funkcija. izvlacenje opcih zakljucaka na temelju samo predsjednickih izbora je u tom kontekstu posve pogresno. cinjenica da se nitko u ovom trenutku ne osjeca spremnim natjecati se za mjesto predsjednika stranke protiv milanovica koji je u ovom trenutku politicki najjaci u svojoj karijeri ne govori apsolutno nista. tek siri kontekst daje sliku demokraticnosti unutarstranackih izbora.

utoliko sam napisao i da autor svojom paralelnom kritikom samo jednog predsjednickog kandidata i "previse" podpredsjednickih, sam sebi skace u usta.


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

recimo da je tome tako (iako

recimo da je tome tako (iako se npr pred izbore iz analitickih krugova prognoziralo da je niska izlaznost pogodna za HDZ), ali ajde, rasprave radi.
Jer su ti analitičari pogrešno računali kako hadezeovci neće "omašiti" izaći na izbore. A njih ipak ima više nego vas.

"Vi" ste ovisno o kontekstu ili SDP-ovi birači ili SDP-ovi članovi.

kakve sad pak veze ima izlaznost na opcim izborima sa izborima u SDP-u?
please, nacrtaj mi, ne kuzim.

Nije veza nego slijed. Što god se bira je u interesu odabrati sa što manje onih koji biraju. U slučaju predsjednika SDP-a eto i slučaja da birati nije ni potrebno.

ja sam ocigledno preglup, ali fakat ne kuzim sto hoces reci. koga je strah čačića? svakog člana stranke koji bi se inače kandidirao za predsjednika da nema čačića?!? i kako je to čačić bitan za unutarstranačke izbore u SDP-u? fakat mi nije jasno, sorry.
SDP spin je u svakom slučaju pokušati dokazati nedokazivo, a to je da se razlikujete od HDZ-a. Ne znam da li vjerujete u to ili samo glumite, ali nama ostalima je manje više jasno da vi nemate niti manevarskog prostora niti ljudskog kapaciteta razlikovati se od njih.

Pa onda koristite ove stihijske fore tipa eksponiranje Čačića kao jedinog negativca u Vladi koji eto gle čuda nije SDP-ovac, tipa kontra trenutnom HDZ-u u kojem su na svaka dva čovjeka tri frakcije a kod vas "svi ko jedan", i tako dalje...

Da niste u koalicijskoj Vladi, ili bolje rečeno da nije zli vuk i slon u staklari Čačić u Vladi, za ove vaše izbore bi se našla makar jedna mlađa ili starija osoba koja bi smogla snage i volje zamijetiti kako pretjerana jedinstvo u jednoj tako velikoj stranci predstavlja gadan maligni tumor.

I da, samo zbog straha od Čačića nemate drugih kandidata, HDZ-a se ne bojite bar do okončanja njihovih izbora.

Tko je glasao

Gle, iako si ti sve to lijepo

Gle, iako si ti sve to lijepo poslozio, nisi mi odgovorio na temeljno pitanje - na osnovu cega uopce koristis mnozinu u ovoj raspravi? Ne postoji kolektivna odluka ili dogovor da ne smije biti drugih kandidata na osnovu koje bi mogao pisati ovakve mnozinske konstrukcije. Svatko tko je htio mogao je prikupiti potpise i kandidirati se za predsjednika stranke, i nema tog Cacica koji bi to mogao sprijeciti. Prica da je tamo neki Cacic faktor kod svih koji imaju pretenziju biti predsjednik SDPa mi je jednostavno - smijesna. Legitimno je postavljati tezu da se Cacic u ovoj Vladi koristi kao gromobran, ali ne vidim nikakav smisao u dovodjenju te teze sa unutarstranackim izborima u SDPu. No, tkovoli nek izvoli.

Inace, sto se izlaznosti tice, SDP je pozivao birace na izlazak na biralista, nikada niti jednom gestom nije ohrabrivao apstinenciju (iako kao dio politickog sustava bez sumnje snosi svoj dio pasivne odgovornosti za stupanj politicke apatije) tako da mi se teza o "legalizaciji" apstinencije ne cini odrzivom.


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

Ne postoji kolektivna odluka

Ne postoji kolektivna odluka ili dogovor da ne smije biti drugih kandidata na osnovu koje bi mogao pisati ovakve mnozinske konstrukcije.
Po nekim komentarima ovdje vidim da neki napadaju vodstvo stranke pa si vjerojatno pomislio da i ja to činim. Ne, ja ne napadam vodstvo nego sve članove stranke, stranku samu.

Strah ih je svega, pa tako i mogućnosti da netko imaginaran (ovo imaginaran iznosim samo kao kurtoaziju, u biti mislim na Čačića) iskoristi eventualno pojavljivanje drugačije struje razmišljanja unutar stranke.

I ponavljam, pod time ne mislim da ih je strah Milanovića, nego jednostavno boluju od zloćudne bolesti.

Inace, sto se izlaznosti tice, SDP je pozivao birace na izlazak na biralista, nikada niti jednom gestom nije ohrabrivao apstinenciju
Ne pričamo bajke nego se pokušavamo baviti političkom raspravom.

Izlaznost na izborima, te naročito na referendumu, je pokazatelj kako je nešto trulo i da se treba početi ponašati kudikamo drugačije. Ali, pošto je takva općedruštvena potreba u suprotnosti s interesom stranke esdepeovci će dakako nastaviti u promoviranju izborne letargije nebirajući niti u svom dvorištu.

Tko je glasao

Bez više kandidata je isto kao u jednopartijskome sustavu

- nema demokracije, već ima autokracije.

Svaki izbori bez više kandidata, nisu demokratski izbori, već gluma demokracije.

Tko je glasao

Dakle, po tebi bi u statutu

Dakle, po tebi bi u statutu stranke trebalo pisati da, ukoliko se za neku funkciju ne kandidiraju barem dva kandidata, onda se za drugog kandidata prisilno proglasava neki clan stranke, izabran primjerice lutrijom? LOL. To onda ne bi bila gluma demokracije. Kao onda kada se Vesna Girardi kandidirala protiv Tuđmana. Fakat presmjesno, i nadasve iskreno i neglumljeno prema javnosti. :-D


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

Nema "izbora",kada je samo jedan kandidat- smješnoća, a ne izbor

Dakle, po tebi bi u statutu stranke trebalo pisati da, ukoliko se za neku funkciju ne kandidiraju barem dva kandidata, onda se za drugog kandidata prisilno proglasava neki clan stranke, izabran primjerice lutrijom? Ne, ali sama činjenica da se nitko ne želi kandidirati, da se ne bi zamjerio "gazdi", puno govori.

Sigurno ima nezadovoljnih članova, kojima se ne sviđa što HNS vodi glavnu riječ u vladi, u medijima, u MVP,...

Jedan kandidat, je osobina jednopartijskih sustava i nedemokratske atmosfere u samoj partiji!
Kada postoji više od jednoga kandidata, makar postoje i teorijske šanse, dok s jednim kandidatom, nema čak ni toga.
Presmiješni su "izbori" s jednim jedinim kandidatom.
Kakav je to "izbor"? Nema izbora, već samo ima partijske potvrde!

Tko je glasao

osim kaj je antunovicka naglo

osim kaj je antunovicka naglo umirovljena nakon kandidature

a ni bandicnije dobro prosao tek nakon kandidature.. makar ne za predsjednika sdp (ali vrag ne spava, bolje srezat ranije)

dalje primjere nadi sam

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Zeljku Antunovic je Milanovic

Zeljku Antunovic je Milanovic nakon kandidature za predsjednicu stranke postavio za potpredsjednicu Sabora iz redova SDPa, a Bandic se samoiskljucio po statutu stranke isticanjem nezavisne kandidature na opcim (ne stranackim) predsjednickim izborima. Tako da ti primjeri i nisu bas nesto...


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

Tako da ti primjeri i nisu

Tako da ti primjeri i nisu bas nesto...

kao sto ni izbori nisu ..... kad nemas izmedu cega birati

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

kao sto ni izbori nisu .....

kao sto ni izbori nisu ..... kad nemas izmedu cega birati

mozes uvijek ponistiti listic, tako da uvijek postoji izbor.


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

a izbori se ponistavaju ako

a izbori se ponistavaju ako glasa manje od ??? % biraca... pa eto postoji izbor..

bravo hatzi, odgovorje maestralan, kao i izbor..

sreca da nemam ni priliku glasati... i prije reci svoje misljenje prvenstveno kandidatima, a zatim i svima prisutnima

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Iako cinom ponistavanja

Iako cinom ponistavanja listica ne mozes narusiti legalnost, mozes legitimnost. I sto je vazno, mozes aktivno iskazati svoje neslaganje sa izborom jedinog kandidata. No pravo pitanje je, ako je netko izrazito protiv izbora Milanovica, i smatra da je isti morao imati protukandidata, zasto se nije kandidirao. Mene naprosto fascinira ova poteba da se odglumi "demokarcija". Nepostojanje drugih kandidata je kudikamo postenije od odglumljenih kandidata.


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

iskreno.. mislim da je

iskreno.. mislim da je milanovic najlosija karika SDPa.. onaj koji vuce nazad u socijal-darwiniziam.. ili bolje receno

onu socialdemokraciju koja je pristajuci na zadovoljavanje silnih kvazi-potreba drzave i kao gradanstva, u ime kvazi sticenja socijale gradanstva pristala i poticala pokrivanje tih potreba izvan stvarnih mogucnosti gospodarstva raznim kreditima.. te tako podrzala sustav koji je sada prisutan u Europi i upravo se raspada..

mislim da je doslo vrijeme za reset.. pogotovo u socijal demokraciji koja je zaboravila svoju bazu - proizvodnog radnika te ga pretpostavila administrativnom, intelektualnom, izmisljenom radniku - bazi... onom koji zivi na drzavnoj subvenciji i socijali umjesto na zaradi od svoje realne proizvodnje..

mislim da je doslo vrijeme za reset i u liberalizmu koji u mnogocemu to vise nije, jer je drzava postala najveci kvazi-gospodarstvenik ili investitor, koji se kreditima odrzava i pogoduje onima koji podrzavaju vladajucu kliku.. managere, zvali se oni politicari ili manageri u nekim tvrtkama ciji je glavni posao drzavni posao tj. drzavna investicija i pomoc..

socijal demokracija, kao i liberalizam su lijevi pokreti koji se nuzno moraju bazirati na proizvodnji i slobodnom trzistu.. dok to politicari koji sami sebe takvima proglasavaju (i lazu nas, a sebe su vec uvjerili kako su korektni) ne shvate ili se ne smijene.. pa zatim smijene manageri koji to po svojim sposobnostima takoder nisu.. jer ne poznaju slobodno trziste i ne znaju funkcionirati u njemu .. nema pomoci..

zao mi je sto takvih snaga nema prisutnih ni u SDPu, ni u HNSu .. kod nas, jer to su jedini stvarni i mocni konkurenti vladajucim garniturama ucmale i krivo skrenute politike danas..

ili su mozda maknuti na nizim razinama kao opasna konkurencija.. ???

ili ih ipak nema.. ???

ili ne vide razloga za angazman dok je masa zadovoljna stanjem drzave i gradanstva, organizacijom i nacinom zivota.. zalosno je sve to sa politikom koja to vise nije, kao i sa managerima koji to vise nisu.. bar meni..

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Kao što ti je lun odgovorio

to govori dosta o vama prisutnima, ovčicama. Tko o čemu, oni o poštenju. beee

Tko je glasao

ne razumijem Znamo. Zato

ne razumijem

Znamo.

Zato prihvat savjet od barbe: Na slijedećim parlamentarnim izborima 2015 se pokri ušima i nemoj slučajno izaći na izbore jer će bit daleko jačih, pa češ se bezveze trošit, a moš dobit i po pički.

Tko je glasao

prvo, to da je milanovic

prvo, to da je milanovic jedini kandidat nije propisano niti "legalizirano", vec je to odabir potencijalnih oponenata.

drugo, postoji ozbiljna razlika izmedju opcih i unutarstranackih izbora. ako ju ne razmijes, nadji nekoga da ti objasni.

trece, obzirom na jezik i nacin na koji se obracas sugovorniku, ti si sto se mene tice osoba na koju ne mislim trositi vrijeme. steta da se kroz zivot nisi naucio ponesto o kucnom odgoju i pristojnoj komunikaciji.


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

Znamo ps: jos jedan

Znamo

ps: jos jedan "mnozitelj".
dajte bar onda osnujte udrugu ili stranku , pa da znam s kime pricam kad pocnete u mnozini.


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

ne razumijem Znamo. Zato

Tko je glasao

aktivistiću mali

Dobio je izbore protiv HDZ-a i zato je jedini kandidat? Kad izgubi izbore onda ima protukandidata i tako do smrti.
Pitanje je ćemu izbori? Nadalje, nije previše kandidata za potpredsjednika nego je inflacija potpredsjedničkih mjesta. HDSSB?? Ti stvarno ne razumiješ o čemu ja pišem, a sad sjedi i daj šapu ili se pravi mrtav, svejedno.
Sad će kRade sve vas ustrojit.
Tvoje apologetsko javljanje na kritiku najdražeg vođe i jedine stranke (pardon, dvije) je već redikulozno.

Tko je glasao

sve si reko' u par riječi...

...a ja se samo pitam: čita li Milanović (ili njegovi mali od kužine) novine? jel pročitao sjajnu analizu dr. Mirjane Kasapović, primjerice? jel pročitao hrpu drugih boljih ili lošijih kolumni, analiza, itd. na istu temu a to je, da pojednostavljeno kažemo: Tko je zapraff premijer of RH.

usput, jel pročitao izvrstan članak (čak i duhovit, al' ono, rekli bismo, duhovit od muke) Maje Hrgović u NL o imenovanju one sirote Ingrid AM, itd.itd. taj je isto sjajan i govori puno više nego o samoj temi izbora sirote Ingrid..

evo link.

http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Svi-smo-mi-Fani-Capalija

CC

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci