Tagovi

Svi Predsjednikovi Ljudi

Već dulje vremena pratim pollitika.com kao neprijavljeni gost. Neki dan sam se registrirao i htio napisati komentar na jedan dnevnik koji mi se učinio zanimljivim zbog usporedbe dvojice predsjednika SDP-a. već dugi niz godina promatram stvari iznutra (član sam stranke) i neke me stvari sve više nerviraju. Ovaj članak sam pisao i mijenjao više puta, nakon svake promjene je tekst sve kraći pa sam se odvažio objaviti ga dok još ispunjavam uvjet po broju riječi (autocenzura mi jako dobro ide, barem kada je pisani tekst u pitanju, na jeziku sam znatno brži…)

Način vođenja kampanje, ishod izbora i ponašanje stranačkog vrha nakon izbora nisu samo tema dnevnika i komentara na pollitika.com. O tome se vode manje ili više žučne rasprave svuda uokolo, svuda osim na službenim zbivanjima stranke. Tamo se neke teme ne započinju, neka pitanja ne izgovaraju.

Jedan od komentiranijih dnevnika na pollitika.com (kada sam se prvi put poželio registrirati i nešto napisati) bio je "Zinkizacija SDP-a: mit ili istina?". Dnevnik je napisan povodom kvazi „pedriranja“ Zinke Bardić. Međutim, budući si je Zinka dobra sa Predsjednikom (nisam siguran zašto, a ona i Grbićka su si OK, a k tome Milanoviću ih je doveo pokojni Račan da mu pomognu oko odrađivanja medija dok se ovaj time bavio) onda je on odlučio da ne odluči ništa oko nje.

Evo što je Marija Lugarić napisala u komentaru na spomenuti dnevnik: „Kako sam neposredno sudjelovala u kampanji u dvostrukoj ulozi (i kao kandidatkinja i kao članica izbornog stožera) mogu mirne duše reći da se kampanjom bavilo više od jedne osobe (ovdje komentirane/prozvane Zinke) i da je bilo dosta podijeljenih uloga - koje nisu bile tajna. Operativni stožer je vodio Slavko Linić. Tu sam ja bila članica (moje zaduženje- skupovi i aktivnosti). Strateški - Zoran. Odnosi s medijima - KAMPA - sefica Gordana Grbic, Zinka članica. Marketing - agencija - Designsystem – Malešević (Iz gore navedenoga se vidi da Zinka nije bila sefica PR-a)…“

Dobro, nije Zinka dobila titulu "šefice", ali... Ipak, Marija je u gornjem komentaru zaboravila spomenuti pravog tajnog savjetnika njegovog veličanstva (ne, nije Ignjat Glembay) Ivana Račana!

Nakon propasti na izborima (a svi su nam prognozirali znatno bolje, i unutar stranke se baratalo brojevima a okretala glava od bilo kakvog relativiziranja prognoza), kada su povici na Zinku počeli bivati sve jači, Zinka se oglasila lošim pokušajem „pranja“: "Ne znam od kuda je samo sada došla ta ideja da sam bila jako važna, kada me do sada nije nigdje bilo. Kada ste me vidjeli negdje u protekloj kampanji ili pročitali tekst o meni? Bila sam samo običan djelatnik PR-a i moja uloga je jednaka onoj tajnice ili vozača. Nisam imala nikakav utjecaj na Zorana Milanovića. Pa on je izabran na stranačkom kongresu i sigurno nije nikakva marioneta na koncu". Skoro pa k'o Getošica na sudu, samo ova je rekla da je kuhala kavu i mela. Onaj drugi infantilno-primitivno neduhoviti pokušaj duhovitosti Zinke u Jutarnjem listu neću spominjati. U njemu se vidjelo da joj je bilo dosta svega (i nama).

Pratio sam Zinku danima kako radi: trudila se, barem u početku, ali ima kratki fitilj, cijelo vrijeme je natmurena, ne znam s kim se nije posvađala osim s Grbićkom, one su si dobre, i sa Zokijem. Nikada nisi bio siguran da li je ustala na lijevu nogu. Upravo je bila „idealna“ za posao koji je radila. Barem je radila. Za razliku od druge dvojice dvorskih izbornih umjetnika:

Boris Malešević, vrhunaravni dvorski dizajner, autor veličanstvenih DA ich komme spotova iz 2003, do par dana prije izbora je suvereno tvrdio da je sve pod kontrolom, hvalio se da je odradio posao nad poslovima, a potom je u zemlju potonuo.

Pravi tajni dvorski savjetnik, Ivan Račan, također je nestao u zemlju, premda se, kako sam čuo, prije toga odvažio i predbacio Zokiju da je zbog njega SDP izgubio izbore. Da netko ne bi krivo razumio ovu rečenicu nije on to spočitnuo sebi, nego Milanoviću. Ne treba velika hrabrost tako nešto reći na hodniku SDP-a kada se prezivaš Račan.

Imao je Ivan Račan pravo. Milanović jest kriv. Jer kada ekipa izgubi jedne izbore to se može dogoditi. Ali kada ista ekipa popuši i druge izbore (prve je popušila 2003. godine), onda to više nije slučajnost...

U par navrata sam pokušao na nekim skupovima otvoriti raspravu upravo o tome, postaviti pitanje nekim našim uglednicima, ali to je kao da pokušavate govoriti o nekoj crnoj ovci u uglednoj familiji. Svi je se srame i izbjegavaju je čak i spomenuti. Isprva su me samo prijekorno gledati, a onda shvatite da vas počinju izbjegavati odnosno kada se pokušate javiti za riječ, baš u tom trenutku se odluče okrenuti prema suprotnoj strani prostorije.

Kad me malo obuzme grizodušje zbog stranke pomislim: Zinka je barem nešto radila, premda u većini slučajeva krivo, dok su ova dvojica istraživala rude i gubila vrijeme, te naplaćivala svoje (pokazalo se) preskupe savjete...

Već sam rekao da su ova dvojica u zemlju propala, a što se dogodilo sa Zinkicom? Na Iblerovom trgu zadnjih par dana, Bogu hvala, nisam vidio njeno natmureno, neljubazno lice. Vratila se natrag odakle je došla i izgleda i tamo isto tako napravila lom: „Iako tvrdi da je rastanak s direktorom Mladenom Hrgarekom bio prijateljski, neslužbeno se doznaje da je pravi razlog Macanova odlaska zapravo bila svađa sa Zinkom Bardić, direktoricom Madisona, koja je posljednjih godinu dana u predizbornoj kampanji bila "posuđena" SDP-u. Macan se razljutio zbog činjenice da je Bardić nakon poraza na izborima govorila kako je ona ionako zaposlenica Madisona, što je Macan shvatio kao nanošenje štete ugledu konzultantske tvrtke koja pripada uskom krugu najboljih konzultantskih tvrtki u Hrvatskoj. Otkad se Zinka Bardić vratila na radno mjesto, Macan je svoj ostanak uvjetovao njezinim odlaskom, zbog toga što je iskoristila brend Madisona za vlastito amnestiranje od odgovornosti za poraz na izborima.“

Da onako natmurena i neljubazna dođe meni za direktoricu i ja bih otišao, glavom bez obzira.

Komentari

Neki dan sam se registrirao

Neki dan sam se registrirao i htio napisati komentar na jedan dnevnik koji mi se učinio zanimljivim zbog usporedbe dvojice predsjednika SDP-a. već dugi niz godina promatram stvari iznutra (član sam stranke) i neke me stvari sve više nerviraju.

Dugotrajno promatranje je možda uzrok tome što pišeš dnevnik o lanjskome snijegu. Kakva više Zinka, Macan ili tko drugi iz tog kruga?

Ako je okidač za uključivanje bila želja za komentarom na dnevnik o usporedbi dva predsjednika, zašto ne pišeš malo o tome? Od insajdera bi bilo zanimljivije to nego o Zinki koja je prošlo svršeno vrijeme.

Ili malo o tome što te to sve više nervira, nije vrag da te Zinka sve više umjesto sve manje, čak toliko da zaboraviš napisati o onome što te stvarno i što je bitno.

B-52

Tko je glasao

što je Macan shvatio kao

što je Macan shvatio kao nanošenje štete ugledu konzultantske tvrtke koja pripada uskom krugu najboljih konzultantskih tvrtki u Hrvatskoj.
Žuži Jelinek? Možda je ona ipak najbolja i možda bi najbolje bilo sve rješavati po njezinim uputama, dok je tako iznimna vrijednot raspoložena?

Pojmu "konzultantski" najbliže odgovara pojam "savjetnički" a tržište toga kod nas je svjetski vrh, jer osim 1 milijun veoma iskusnih i svemu i svim savjetima vičnih onih koji su se razvili iz impresivnih domaćih praksi i u dodiru sa svačim iz svijeta, tu u svim područjima djeluje izobilje konzultatntskih (savjetničkih) tvrtki i osoba.

Pa nije baš tako neupitno sa ovom konzultantskom tvrkom i SDP, kao niti s ukupnim takvim poslovima stranki i tvrtki. Ili obrnuto, ako to tako jeste, a približno jeste kad svi prikazuju slično, ide jako dobro. Još malo pa će se malim improviziranim živim (live) nastupima sve to na ukupnoj konzultantsko-političkoj sceni moći više nego pomesti i bez borbi. Da dr Vlatko Maček na trenutak ustane, on bi to napravio.

Tko je glasao

Što se tiče Macana, nije

Što se tiče Macana, nije mi jasno zašto se o njemu govori kao o velikom spin doktoru. Osim što je profesionalni lažov, tip ne zna svoj posao. Pa on je bio Račanov savjetnik 2003. godine, čini mi se da je negdje pisalo i da je Linićev i Jurčićev konzultant. O sposobnosti ovog dvojca za javne nastupe valjda ne treba trošiti rječi.
Macan je još jedan vječni gubitnik, i dok se SDP ne rješi i njega i Zinke Bardić i Ivana Račana i Borisa Maleševića PR mag P.J. Mara još će dugo vladati Hrvatskom

colonelo

Tko je glasao

Ja sam Macana vidio samo na

Ja sam Macana vidio samo na slici u novinama. U stranačkim prostorijama ga nikada nisam vidio, a boravio sam tamo danima prije izbora od jutra do mraka. Sjećam se da sam ga jednom spomenuo Zinki (pa radili su skupa prije nego što je dobila "prekomandu"!?) i da je nakon toga rigala vatru i vrištala satima.
Onda sam odlučio ga više ne spominjati. Nisam čuo da ga je itko spominjao svo vrijeme pred izbore.
Ja sam ga spomenuo u dnevniku samo kao ilustraciju Zinkinog "spinanja".

Tko je glasao

colonelo Moram priznati da

colonelo

Moram priznati da mi je Alias oteo ideju. I sam sam se dugo dvoumio da napisem dnevnik na ovu temu. I ja vec dugo pratim pollitiku kao neregistriran gost. Za razliku od Aliasa, ja nisam clan, nego simpatizer SDP-a, i citavu pricu promatram vise "izvana" nego iznutra.
Za tu bih stranku glasao i da je na konvenciji pobjedio netko drugi. Iznimka je jedino Milan Bandić. NJega ne mogu probaviti. Bio sam uvjeren da ce SDP ovaj put "skinuti" Sanadera. Bio je jednostavno zreo za poraz.
Milanović je imao moju punu podrsku. Mlad, svjez, nepotrošen... Imao je win-win situaciju. SDP je bio pripremljen za izbore, na krilima Račanove smrti skočio im je rejting, HDZ je bio u pasivi, "probusen" Veronom, Brodosplitom, Kalmetinim vozačem...
Već u kampanji skužio sam da Milanović radi amaterske pogreške. S jedne strane bahat do beskraja (sjecate se zgode s dolaskom u T-HT toranj kad nije želio ući na glavni ulaz nego je tražio da ga puste kroz ulaz za direktore. Prica se da je tada portiru rekao: Znate li vi tko sam ja), s druge strane neiskusan do boli... Sve u svemu, prolio je punu kantu mlijeka.
Ono što je radio poslije izbora već je ušlo u antologiju. Bio sam šokiran bespotrebnim ratom s HNS-om oko fotelja u Saboru. NJegovim izjavama da je HNS samo glumio ljevicu. Pa tolikom fiksacijom na Sanadera. Pa ovim odstrijelom kojeg sprema ljudima u SDP-u koji nisu klimoglavci.
Da su danas izbori, ne bih vise glasao za SDP. Milanović me jednostavno razočarao.
Ja nemam toliko insajderskih informacija kao Alias, ali ono što vidim prema vani je KATASTROFA.
Ne znam je li za to kriva Zinka BArdić. Osim što mi je beskrajno antipatična, ne znam koliko je ona utjecala na traljavu SDP-ovu kampanju.
Glavni krivac je Milanović. Sasvim je očito da je on bio glavni strateg izborne kampanje. Ivan Račan? Ni o njemu ne znam puno, osim priče koja se pojavljivala u novinama da je on 2003. uoči izbora savjetovao Ivicu Račana. Ako je istina da je Milanoviću u facu sasuo da je on krivac za poraz, onda mu je to najpametnija stvar koju je u životu napravio.

colonelo

Tko je glasao

Bio sam šokiran

Bio sam šokiran bespotrebnim ratom s HNS-om oko fotelja u Saboru. NJegovim izjavama da je HNS samo glumio ljevicu.
A šta kažeš na to da je to izjavio nakon što su čelnici HNS-a Vesna Pusić i Radimir Čačić (drugi film) rekli da oni nisu ljevica niti su ikada bili te da su oni centar?

"I'm shocked, shocked to find that gambling is going on in here!" (film "Casablanca")

Tko je glasao

Play it again, Sam:))

Play it again, Sam:))

Tko je glasao

Captain Renault: Rick, there

Captain Renault: Rick, there are many exit visas sold in this café, but we know that you've never sold one. That is the reason we permit you to remain open.
Rick: Oh? I thought it was because I let you win at roulette.
Captain Renault: That is another reason...

Tko je glasao

Mislim da Milanović puno

Mislim da Milanović puno više treba HNS nego što HNS treba Milanovića. Ja doista nisam vješt politici, ali mi se čini da štetu od rata s HNS-om ima samo SDP. Pusićka i Čačić lako mogu preći Sanaderu, a Milanović će ostati sam. A sam, uz ovakav izborni zakon, nikada neće moći formirati vlast. E sad, ako vam se sviđa politika sam protiv svih, to je u redu. To može nabrijavati Zokijev egotrip, no bez toga nema pobjede.
Neki to vide sad, nekima će to postati jasno za četiri godine

colonelo

Tko je glasao

Imao je Ivan Račan pravo.

Imao je Ivan Račan pravo. Milanović jest kriv. Jer kada ekipa izgubi jedne izbore to se može dogoditi. Ali kada ista ekipa popuši i druge izbore (prve je popušila 2003. godine), onda to više nije slučajnost...
Ako je ista ekipa, onda je Milanović izvan toga jer, koliko znam, nije sudjelovao u izborima 2003.
Ili sugeriraš da je trebao rastjerati sve iz stranke koji su sudjelovali u izborima 2003?

silverci

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Ne Silver, ja ne govorim da

Ne Silver, ja ne govorim da nekog treba najuriti iz stranke. Nemoj sada strančariti (partizaniti), ja govorim o krivim savjetnicima i savjetima, o okretanju glave u stranu da se ne bi vidjele stvari koje nisu baš onakve kakve bismo voljeli da budu.
Ako netko ne želi poslušati argumente kolega (pa neka ih i odbije, ali ih prvo mora saslušati) onda to nije dobro. I nakon svega kada imamo i potvrdu da su prvotni argumenti bili dobri i dalje se od njih okreće glava. To nije dobro. Pa za Boga miloga, imali smo (i valjda još uvijek imamo) isti cilj.

Tko je glasao

Pa za Boga miloga, imali smo

Pa za Boga miloga, imali smo (i valjda još uvijek imamo) isti cilj.
Šta je cilj ? Koja su osnovna pravila poslovanja kojima se misli doći do cilja ? Da li su obrađena stanja i bilance dosadašnjeg poslovanja ?

Tko je glasao

Evo, upravo u jasnim

Evo, upravo u jasnim odgovorima na ova tri pitanja leži preduvjet uspjeha na bilo kojem području.
Pa i pobjede na izborima.

Tko je glasao

Naša praksa uspjeha je to

Naša praksa uspjeha je to odavno prevladala a sada do te mjere da s tim ne možeš biti ni običan član pa čak niti spominjati tako nešto iritantno i nepotrebno, pored toliko važnih i prevažnih tema.

Još malo pa nestalo i po neuspješnim nišama (povjesne) zbilje. A tako je i bolje, jer sigurno više nema smisla gubiti vrijeme, živce i novce na konttraproduktivno ugrožavanje ključnog - skorog sudnjeg dana kada će napredak bezuvjetno kapitulirati sam od sebe.

Tko je glasao

Silver? Ne trebaš mi

Silver? Ne trebaš mi tepati. :-)

Jesi ti to sve tako ispričao Zoranu Milanoviću? Kad se šetaš po SDP-ovskim hodnicima pretpostavljam da ga tu i tamo sretneš. Nije vrag da hoda s naoružanim čuvarima pa da mu se ne može prići!?

Ovo si napisao u postu:
O tome se vode manje ili više žučne rasprave svuda uokolo, svuda osim na službenim zbivanjima stranke. Tamo se neke teme ne započinju, neka pitanja ne izgovaraju.
Po čemu si ti drugačiji od svih ostalih SDP-ovaca kojima prigovaraš da neka pitanja ne izgovaraju? Ako ih zbilja nitko ne izgovara na službenim zbivanjima stranke, ne izgovaraš ih ni ti, nego neki Alias na pollitika.com.

Interesantno mi je da se osvrćeš na samo jedan dio stranačkog rada kroz izbore-odnosi s medijima. Nije valjda to jedino područje o kojemu ovise izbori!? Ili tebe osobno nešto svrbi po tom pitanju?

silverci

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Tko kaže da mu nisam rekao?

Tko kaže da mu nisam rekao? I njemu i drugima. Pa napisao sam da sam brz na jeziku... A i moj alias Alias nije neko jamstvo anonimnosti, ali to mi nije ni bio cilj.
U pravu si da se osvrćem samo na jedan detalj u ovom dnevniku, no mislim da nije dobro u jednom tekstu obuhvatiti previše stvari. Najteže je prvi put, dalje ide lako...

P.S. Ne vidim svrhu pisati o stvarima koje su dobro napravljene. Pa to se i očekivalo od nas...

Tko je glasao

Iz tvog posta sam zaključio

Iz tvog posta sam zaključio da nitko ništa nije rekao, uključujući i tebe.
Ako si rekao, onda pada u vodu tvoja priča da se raspravlja svuda osim u stranci.

Na nick se nisam osvrnuo zbog anonimnosti, nego zbog tvog prozivanja da se vode manje ili više žučne rasprave svuda uokolo, svuda osim na službenim zbivanjima stranke.
Ali kad već spominješ anonimnost, za uočiti je kako se po ničemu ne da zaključiti da si uistinu član SDP-a. Sve što si napisao u svom postu negdje je već objavljeno. Nema ni jedan novi moment.

silverci

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

E, sad ti mene cimaš...

E, sad ti mene cimaš...

Ako je dakle sve vec negdje objavljeno onda je dakle istina da je Ivan Račan rekao Zoranu Milanoviću da je kriv za gubitak izbora. Ne sjećam se da je to igdje javno objavljeno? Ili sam ja nešto krivo shvatio?

Ako mi ne možeš naći link na objavu ovog detalja, pitaj Zinku (za razliku od drugih, ti i ja znamo da ste vas dvoje friendovi), ona bi mogla znati...

A što se tiče "žučnih rasparava i službenih zbivanja" o čemu sada cjepidlačiš, znaš jako dobro o čemu govorimo...

Tko je glasao

U postu nisi napisao kako si

U postu nisi napisao kako si ti izravno čuo Ivana Račana, nego se pozivaš na to da si to od nekoga čuo. To mi ne predstavlja neku novost, pozivanje na neimenovane izvore.

silverci

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Vidim da postupno

Vidim da postupno ublažavaš retoriku. Kažeš da nisi čuo ništa novo, pa ti kao dobro obaviješteni član SDP-a i ne bi trebao na pollitika.com čuti nešto novo o stranci iznutra. Meni nije bila namjera napisati ništa (pretjerano) novo, "weasel words" sam koristio namjerno.
Što sam trebao napisati?
Možda pisati o najbližim Milanovićevim suradnicima poput napuhanka Sauche koji ide 6-7 puta dnevno kod Zokija u ured, a onda kada su mu u šali rekli da ima onih koji idu tamo čak i više od njega on brzo ode još jednom da bude siguran da je ipak on najviše puta bio…
Ili treba voditi javnu raspravu o imenovanju komisije koja treba reći zašto smo izgubili izbore - na čelu joj je čovjek koji je jedan od onih koji su „užasno“ puno radili, a član joj je Arlović za kojeg znamo što misli o Milanoviću - njegov je jedini zaključak i prije no što je komisija počela raditi da je za sve kriv Milanović, njemu ne trebaju nikakvi drugi dokazi. Koji je smisao postojanja takve komisije?
Ili pisati o pokušajima da se po meni apsolutno sporednu priču s vjeronaukom izgura kao razlog za gubitak izbora (što je recimo s pričom oko izbora u Hercegovini)?
Dakle o svemu se priča samo ne o stvarnim razlozima poraza jer se o njima ne smije pričati, jer se nema muda... kao što se nije imalo muda dobiti izbore, kao što se sada nema muda voditi politika (kažem voditi a ne puštati da te struja nosi i tu i tamo reagirati)...

Tko je glasao

Vidim da postupno

Vidim da postupno ublažavaš retoriku. Kažeš da nisi čuo ništa novo, pa ti kao dobro obaviješteni član SDP-a i ne bi trebao na pollitika.com čuti nešto novo o stranci iznutra. Meni nije bila namjera napisati ništa (pretjerano) novo, "weasel words" sam koristio namjerno.
Što sam trebao napisati?

Ti si taj koji je počeo s temom koja je prežvakana i ovdje i drugdje pred koji mjesec, a prodaješ to kao nešto novo.
Moja retorika nije ni bila žestoka da bih je ublažavao.
Kažeš da ti nije bila namjera pisati nešto novo. OK, a što ti jeste bila namjera?
Možda pisati o najbližim Milanovićevim suradnicima poput napuhanka Sauche koji ide 6-7 puta dnevno kod Zokija u ured
To mu možeš reći i osobno. Ili?
Dakle o svemu se priča samo ne o stvarnim razlozima poraza jer se o njima ne smije pričati, jer se nema muda... kao što se nije imalo muda dobiti izbore, kao što se sada nema muda voditi politika (kažem voditi a ne puštati da te struja nosi i tu i tamo reagirati)...
A da nas prosvijetliš i kažeš nam koji su pravi razlozi? Vrlo sam znatiželjan, a vjerujem i ostali(evo DCroat je već izrazio želju da nam šire elaboriraš).
Dade se zaključiti da, za razliku od drugih, ti imaš muda. Ako je tomu tako, kako to da ja, po tvojim riječima, dobro obaviješteni član SDP-a, nisam nikad čuo za tebe. Za nekoga s tolikim mudima, čudi me da si nepoznat.

silverci

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Ja bih volio da napišeš

Ja bih volio da napišeš nešto više o svim tim temama. Siguran sam da bi bilo zanimljivo...

Tko je glasao

Šta je ovo uvođenje

Šta je ovo uvođenje JOT-a?:))

Tko je glasao

Silverci, Onaj ko po

Silverci,
Onaj ko po anketama ima takvu prednost i več ima izbore u đepu onda te iste izgubi, je po mojem nakaj krivo napravil.

Tko je glasao

Jesi ti Alias? silverci

Jesi ti Alias?

silverci

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Predpostavljam da je

Predpostavljam da je momentalno esdepeovcima najljepša zabava rušiti Milanovića. Ako ga sruše i izaberu drugog. Po navici će odmah biti mudraca koji će rušiti i drugog. Narodna kletva: dao Boga pa se bavio sam sobom!

Tko je glasao

Ne bih tako gledao na

Ne bih tako gledao na stvari. Cini mi se da ljudi kao sto su Colonelo nisu u rusilackoj misiji. Ne treba tu gledati velike teorije zavjere. Nije to pljucačina radi pljucačine, više mi se čini kao očaj jer su skužili da Milanović nije ono što je trebao biti, a nikog drugog na vidiku nema. Od 22 godine demokracije HDZ će biti 18 na vlasti. A slažem se da su sad imali šansu stoljeća da pobijede na izborima

Tko je glasao

BRAVO ALIAS ! Iako se u

BRAVO ALIAS !
Iako se u dnevniku dosta baviš "savjetnicima" jasno si zaključio tko je odgovoran. Svoju neutemeljenu samouvjerenost Milanović je platio onim do čega mu je bilo najviše stalo- izgubio je vlast i moć. Moglo bi se reči da zato ne treba snositi nikakve dodatne posljedice. Pogrešno. Kad je preuzeo odgovornost preuzeo ju je i za sve SDP-ovce ali i za birače koji su svoj glas dali SDP-u. Problem je jedino što su ga prije pročitali ti birači i mediji i što prijeti opasnost da ga dovoljan broj SDP-ovaca provali prekasno. Poslije konvencije stranke. Pratim njegov pokušaj promjene retorike u zadnjih tjedan dana. Obilazi SDP i pokušava se predstaviti u novom svjetlu- ponizan i spreman saslušati kritične stavove. Međutim, VUK DLAKU MJENJA ALI ČUD NIKADA. Pažljivi slušač može jasno čuti koliko je još uvijek potpuno nespreman ne samo prihvatiti nego i slušati o vlastitim pogreškama koje su SDP u dobroj mjeri učinile gubitnikom. Tako kaže - opet bi sve ponovio ( S.Brod), ili- JA sam postavio cilj, biti jači od HDZ-a, ali ga MI nismo ostvarili (Zagreb). Tako demonstrira glupost i taštinu. Upravo je suprotno- trebalo bi sve promjeniti, odnosno- SDP (još je Račan bi zdrav) je postavio cilj a on je sve zabrljao. Glavnu poruku kampanje prilagodio je svom glupom izletavanju sa dijasporom. Zbog toga su izostale prve poruke s kojima bi SDP možda uspio.
Ja bi mu možda i oprostio pogreške iz kampanje da vidim bar tračak zdrave pameti u njegovom ponašanju poslije izbora. Ni jedan uspješan potez, SDP je izoliran a vrli predsjednik upregao talibane na čelu sa Linićem da mu pometu prostor, ocrne svakog tko se usudi progovoriti i utjeruju strah u kosti zbunjenim SDP-ovcima.
Tu se ponovo prepoznaje Bardičkin potpis. SDPju plaća, a ona se uprla osiguravati prostor za "spiniranje" Zoranovih ( i njenih) grijeha.
Baš me zanima tko je još toliko naivan da koristi PR usluge Medisona? Nastave li tako, oni će platiti cijenu veću od Milanovića. Gubitak poslovnog ugleda bit će nenadoknadiv gubitak.
SDP-ov PR sve više postaje njegov osobni PR.
A što je sa ostalima? Račan je tijekom svoje vladavine potrošio največi dio najpotentijih SDP-ovih političara ukljanajuči uspješno svaku ozbiljniju konkurenciju. Jedinu koja se uspjela oduprijeti Račanu (Antunovićevu) potrošili su oni sami. Čudno je bilo gledati kako im se nije opirala u prethodnoj kampanji. Bit će da je imala neke svoje razloge o kojima za sada šuti.
Zanima me Alias, gdje ti vidiš izlaz? Tko vas može okupiti, a da istovremeno bude prihvatljiv i stranci i javnosti? I da ne bude Sanader alias Milanović!

Tko je glasao

Svoju neutemeljenu

Svoju neutemeljenu samouvjerenost Milanović je platio onim do čega mu je bilo najviše stalo- izgubio je vlast i moć.

Poštovani UTD,

Pošteno bi bilo ovaj drugi po redu komenar početi iskreno pa napisati prva četiri reda kao što predlažem:

"Našao sam vremena da zaradim DRUGIH deset kuna po kartici na Pollitici (čujem da neki dobiju i više) i napišem u svezidbi gledidbe na g. Zorana Milanovića, SDP i njihovih članova ono što sam dobio u uputama središnjice, ne znam oću li se svega sjetiti ali moja ružidba bi bila:"

i sada slijedi ono što si već napisao prema uputama samo što su papirići pobrkani po redoslijedu - ovo vam je bilo za kasnije pripremljeno.

Tko je glasao

Bube, kome da se javim - da

Bube,
kome da se javim - da ne radim besplatno, ako se već može uzeti koja kunica zašto ne:-) Pretpostavljam da je cash and carry - još će netko skupiti lovu za moje tekstove...

Tko je glasao

Preko UTD pravac do

Preko UTD pravac do središnjice

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci