Tagovi

svastiku rješavati ili lopovluk rješavati

SVASTIKU RJEŠAVATI ILI LOPOVLUK RJEŠAVATI
<> svastiku rješavati hoće političari...
<> lopovluk rješavati hoće čovjek...

političarske svastike zanemarimo...
čovjeka od lopovluka oslobodimo...

čovjek
za svoje preživljavanje treba/mora imati

1. prihod
za plaćanje svojih rashoda...

2. imovinu
za odijevanje, stanovanje, poslovanje...

3. ljudska prava
za među nama međuOvisni odnos u slobodi i jednakosti i prijateljstvu...

bez
prihoda, imovine i ljudskih prava...
čovjekovo preživljavanje nije ostvarivo...

sa zajamčenim
prihodom, imovinom i ljudskim pravima...
čovjekovo preživljavanje je zajamčeno ostvarivo...

s manjkavim
prihodom, imovinom i ljudskim pravima...
čovjekovo preživljavanje je u mukama ostvarivo...

imati prihod, imovinu i ljudska prava...
nije zajamčeno...

a lančane posljedice?

svatko
sebi po svojim sposobnostima proizvodi svoj prihod, imovinu i ljudska prava...

netko
još sebi NE pošteno lopovski proizvodi svoj prihod, imovinu i ljudska prava...

NE pošteno lopovski
proizvoditi svoj prihod, imovinu i ljudska prava javna je pojava među nama...

lopovluk
tuđih prihoda, imovine i ljudskih prava javno je poreznim zakonima dopušten...

a ciljani smisao i svrha...

1. održivost upravitelja
lopovluka tuđih prihoda, imovine i ljudskih prava...

2. održivost države
kao alata upravitelja lopovluka tuđih prihoda, imovine i ljudskih prava...

3. održivost parlamentarizma
kao alata upravitelja lopovluka tuđih prihoda, imovine i ljudskih prava...

4. održivost zakonNaređenja
kao diktature naređenje/izvršenje upravitelja lopovluka tuđih prihoda, imovine i ljudskih prava...

1. upravitelj proizvodi...
2. država proizvodi...
3. parlamentarizam proizvodi...
4. zakonNaređenja proizvode...
5. konfekcijsko serijsko tipizirano preživljavanje čovjeka
6. oslonjeno na lopovluk tuđih prihoda, imovine i ljudskih prava...

čovjek
<> prije konfekcijskog serijskog tipiziranog preživljavanja čovjeka...
<> preživljavao je bez upravitelja, države, parlamentarizma i zakonNaređenja...

a to znači...

ako
<> ujedinjeno i složno i programski ciljano...
<> onemogućimo upraviteljski lopovluk tuđih prihoda, imovine i ljudskih prava...

onda
<> će bez konfekcijskog serijskog tipiziranog preživljavanja...
<> čovjek opet živjeti u slobodi i jednakosti i prijateljstvu...

čovječanstvo
<> ima li autora...
<> hoće li ikad imati autore...
<> za programsku realizaciju čovjekova života u slobodi i jednakosti i prijateljstvu...

adFilantrop vlatko m škarica

Komentari

svastiku rješavati ili

svastiku rješavati ili lopovluk rješavati

Čak je i Aluzija skužio...

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Sve je to lijepo

ali neke stvari ne budu sjela na svoje mjesto dok se ne riješi prethodno pitanje jer većina naših tzv. lijevih ni ne zna da je nacionalsocijalizam izvorno lijeva ideja ..s dodatkom kompleksa veće vrijednosti jedne nacije.. svodi se na osvajanje i pljačkanje drugih naroda...što je kod nas na Balkanu izraženo kod Srbijanaca.. dok je komunizam izvorno lijeva ideja s kompleksom manje vrijednosti ( nismo sposobni zaraditi, bogati nam ne daju) svodi se na pljačkanje uglavnom svojih unutar grupe jer su uglavnom nesposobni napadati druge...
Nesposobni znači vojno..a ako im se i posreći kao Srbima poslije WW1..nesposobni su mirno i demokratski vladati..nego isključivo terorom i diktaturom nad drugima.
Imali su šansu između dva velika rata ..kao nacisti..i poslije drugog svj. rata komunisti...i...nije išlo...
Kukasti križ kao simbol nacizma i crvena zvijezda petokraka kao simbol komunizma...su jednaki simboli zla..s tim što je komunizam proizveo puuuuno više mrtvih iz prostog razloga što su ubijali svoje....takoreći sumještane...najprije bogate: kapitaliste, kulake crnu burzu i sl., a zatim i sirotinju koja se protivila kolhozima, zadrugama ....znamo za metenje tavana..kad se seljaci pobune pošalju vojsku i pobiju ih..i sl. u Ukrajini je bio tzv. Gladomor...
E sad..naša komunistička fizička i ideološka kopilad, kako ih ja volim zvati i zvat ću ih tako sve dok se ne odreknu ..ali vidljivo..zločina komunizma..podržana od nacista velikoSrba tj. četnika....pokušava Hrvatima nametnuti kompleks nacizma ili fašizma ( što je btw različito) u obrani ili napadu:
a) komunisti; svoje bolje prošlosti i radi prikrivanja zločina komunizma
b) Srbi, prirodno teže zajednici sa Srbijom ..ma kako se zvala i koji sustav bio
c) jugoslavenski integralisti, rojalisti (primjer Dejan Jović)ne žele nikakvu Hrvatsku i teže što tiješnjim vezama u regiji.
d) ideološki jugoslaveni...da ima i takvih , pa i na ovom forumu
Pošto je kod tzv.lijevih mislilaca i četničkih stratega najzad došlo do suglasja da je inzistiranje na ustašama i NDH tj. predbacujući Hrvatima...ta 4 mm u 1300 mm povijesti---promašeno i kontraproduktivno
sada ...u očaju..idu na cinkarenje prema van ( sjetimo se ; ustaše primaju penzije..bla bla... "upozorenje" iz ruskog mvp-a) i eto ti svastika...što se poklopilo i s interesom nogometnih djelatnika koji su u opoziciji trenutno vladajućima u HNS-u...s tim da u nogometu postoje ljudi kojima nikad dosta para i procjene su da bi u nekoj zajedničkoj nogometnoj grupaciji bilo više zarade..što na kraju i nije bez pameti.
Neki, umjetnici, pisci, glazbenici , pa i sportaši već zarađuju na tom širem tržištu...ni ja ne vidim zašto ne bi i nogometaši...samo mislim da se oni ipak trebaju strpiti dok ostali..ne uđu u EU..pa si napravite i neku internu ligu...biti će i kvalitetnijeg nogometa...mada ne vidim zašto sada ne napravite neku internu ligu sa zemljama srednjeeuropskog kruga, ako je do novaca i u skladu s pravilima UEFA-e.
Znači, više im se ne isplati ucjenjivanje ustaša...jer svi smo mi potencijalni ustaše ...zatreba li.
Pa vjerujem da bi i Zoka Milovanović bio ustaša da zatreba oružjem braniti zemlju od agresije iz Srbije, primjerice.
Kad već nije imao muda 1991.g. danas bi vjerovatno s nekim visokim činom...ali nije se ni 91. Hrvatska branila samo oružjem nego i perom i kruhom i pjesmom itd..
Njemci su u WW2 imali SS jedinice kao elitni dio vojske koji je išao kad Wermaht negdje zapne i za specijalne zadaće...logore i tako to...Titina vojska je imala tzv. udarne brigade i proleterske brigade koji su bili u vojnom smislu kao SS..isto su išli gdje je najteže..prvi..klali i ubijali poslije WW2..poslije rata postali KNOJ pa držali logore..čistili teren od zaostalih točaka otpora, punili jame i fojbe i sl.
NDH je imala u sklopu HOS-a domobranstvo i dr.oružništvo i..ustaše koji bi bili istoznačni SS- u ili Titinim proleterskim udarnim brigadama....
Ustaše su išli gdje je najteže..čistili terene..klali i ubijali..držali logore..uobičajene stvari koje se rade u ratovima....
Otprilike kao aktivna garda, specijalne i posebne jedinice za Domovinskog rata.
Postojalo je znači političko i vojno krilo ustaša, vojno se zvalo..ustaška vojnica.
Naravno da su zapovjednici SS-a bili isključivo nacisti (nSDaP - Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei) do podoficira....
...kao što su kod Titinih proletera i udarnika komandiri bili komunisti bez iznimke, a kod ustaša su častnici i dočastnici bili bez iznimke ustaše sa položenom prisegom.
SS ovci su imali pozdrav "Sig heil" i "Heil Hitler"...partizani komunisti su imali pozdrav "Smrt fašizmu- sloboda narodu"
HOS domobranstvo je imalo pozdrav "Za dom- spremni" i prije NDH-a kojeg je korijen u daljoj prošlosti, a ustaše su imale pozdrav "Za poglavnika i dom- spremni "
Istovremeno se koristio i uobičajeni vojnički pozdrav kod svih, podizanje otvorene ruke i dodirivanje čela prstima...dok su komunisti uveli stiskanje pesnice i stavljanje iste na čelo ( češće na desno uho valjda da ne čuju dobro ..da se malo našalim)...ko naš Zoka kad kombinira nacistički i komunistički pozdrav..pa mjeri kukuruzu stisnutom pesnicom- rekli bi; dvostruki totalitarist...valjda u podsvijesti..
Malo o razlikama....nevezano tko je s kim surađivao..tko je kome bio u vazalskom odnosu..tko je koga slušao itd.
(Tito je primjerice, imao status otprilike kao zapovjednik jedne divizije CA u odnosu na Staljina)
Osnovna razlika jest u tome da su ustaše nastale kasnije kao odgovor Hrvata na srbijansku diktaturu i velikosrpski hegemonizam.
Borba za slobodu od drugih hegemona je u povijesti ustaškog pokreta (pravaši, frankovci)..i ja ih najkraće opisujem ; oni nisu bili spremni samo umrijeti za Hrvatsku nego i ubijati za Hrvatsku.
Danas kad sam u prigodi razgovarati s onima koji za sebe misle ili tvrde da su žestoki " ustaše"..pitam, da li bi bio spreman ubiti nekog bez suda ...tek tako...štajaznam Srbina....popaliti selo..i tako to..počne da krzma,pa kaže: a neee..nego da nas netko napadne ...odmah ga matiram: nisi ti ustaša ti si domobran.
Druge ideologije oni nisu imali, osim ( uvjetno ) religije, a gospodarski program su prepisali od Musolinija...primjereno ratnim uvjetima i od Njemaca.
Ono..tradicionalno...ali se isto nisu libili smaknuti nekog popa..ako posumnjaju u njega da radi ..protiv ideje hrvatske države..što je primjereno tadašnjem trenutku..jer su ubijali svi..svuda okolo diktature, ilegala i drugi spremni za ubijanje...a oni eto..nisu htjeli biti ovce nego vukovi.
Zamislite..ako su bili u stanju ubiti i katoličkog popa...pa kakav problem im je bio ubiti ..bilo kojeg Srbina, nekog Hrvata..svejedno...
U ratu je svaki ustaša s prisegom smio ubiti bilo koga..osim ustaše...za svog su imali--tajni sud...kad glavom plate i kumovi tj. jamci..oni koji su jamčili za njega. Najmanje dvojica. S njima se nije bilo za zajebavat.
Naravno..podrazumijevalo se da se ubija u interesu zajedničke stvari..ideje..a ne radi osobne koristi.
Kao paralelu..u Domovinskom ratu..našim HOS-ovcima se ne pripisuju kokošarenja..nije viteški...
( ja sam neke koji su glumatali ustaše..te zovem dimnjačari..92. uhvatio u krađi po kućama ..nije ih zanimalo čije su ...poslije ih je njihov lokalni hsp izbacio iz stranke- istine radi).
Znači..ni nacizam ni komunizam nisu izvorno hrvatske ideologije..a pozdrav ZA DOM - SPREMNI je domobranski a ne ustaški pozdrav.
Naravno..oni koji gledaju da li je na grbu prvo bijelo polje i od toga prave pitanje....njima prije svega smeta Hrvatska kao činjenica..što uopće postoji.
Oni kojima smeta pjesma "Zapamtite Vukovar" su srbijanski špijuni..treba ih ignorirati..a u ratu tretirati kao neprijatelje..a zna se što se radi u ratu s neprijateljskim špijunima.
Oni kojima smeta pjesma........
https://www.youtube.com/watch?v=cUbCp2WgkYw
nek se jednostavno ...napuše...
Gospodo / drUgovi... ustaša nema..ne treba ih...ali..da se na glavu postavite..i sami svoj rep grizete...vi narodU jednostavno ne možete zapriječiti pozdrav ZA DOM - SPREMNI..jer je on:domo-branstvo.
Što se tiče slova "U"....jebiga, kao latinično slovo ga ne možete zabraniti ni da hoćete..i baš je zgodno za zajebavanje i podjebavanje naših jUgofila ..a cijeli svijet zna i vidi.. da Hrvatska nije nacistička ..ima CIA, MOSAD, KGB, BND itd., pa valjda bi se već neki veleposlanik javio s prosvjednom notom.
Što više budete kričali i cijukali..to će vas klinci više zezati, znate kako to ide.
Kao što je teško ljude uvjeriti da je stražnjica = vagina, još je teže ljude uvjeriti da je samoobrana- nešto loše poput komunizma ili nacizma.

Jugoslaveni i nereformirani komunisti tzv. udbaši..moraju znati da ničija nije do zore svijetlila.

sve dobro...

Tko je glasao

Užasno ih smeta kad ih netko

Užasno ih smeta kad ih netko na ovo podsjeti. K'o djeca... vrati mi moje igračke :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

ppetra 2

I ti si se počeo "spašavati" od mogućeg potonuća dnevnika stavljanjem istoga kao komentar po tuđim dnevnicima?

Tko je glasao

Pažljivije pročitaj i

vidjet ćeš izmjenu...naravno ne i stavova....

hvala što primjetiste.....napravili ste mi tamo ljestvicu..prečaka ko u priči..pa reko..da vam dam još prilike....pičkice jugošljamerske

sve dobro...

Tko je glasao

nema me dugo, vidim da se

nema me dugo, vidim da se atmosfera zakuhava

Tko je glasao

nije ni prestalo

i dalje licemjeri ne vole kad im se istina pljesne u facu...

sve dobro...

Tko je glasao

pičkica...

... a ti lijepo budi demokrata, kakav si od 1980.-e pa nemoj cviliti ko pičkica kada dobiješ par minusa, nego to podnesi muški - onako kao kada gurneš stvar u košnicu. Ono, poštuj volju većine i to. Ili ćeš opet krenuti s onim da je NDH zapravo težnja većinskog dijela naroda, ali eto - nitko nije znao za to i još konjine dignu antifašističku pobunu.

Plači i smij se, bokte, k'o pravi ustaša!!! :)

Tko je glasao

ja sam minuse očekivao moj @zapi

znam ja u kakvom sam društvu, haha

S vama se služim taktikom borbe gerile u urbanim uvjetima..jer kad su protivnici u busiji...a više ih je...moraš ih izvući na čistinu....istjerati dimom i sl.

Onda povremeno s nekima obrišem pod kad se zaigraju...čisto radi prizemljenja umišljenih kvaziljevičara...onda cvile, kmeče..a najdraže mi je kad psuju i vrijeđaju.....

Bez zajebancije...ja sam jedan od iskrenijih na ovom forumu...hoću reći..najmanje muljam...ovi neki četničići..jugošovinisti i sl. sve nešto trc. mrc, okolo kere pa na vala vrata...

Pustim vas 3-4 dana da se dobro izaserete...šireći moralnu paniku oko obične gluposti....

onda rastjeram maglu...

komunisti, nacisti ..isti..isti..isti..nacisti su popušili 45-te, komunisti padom berlinskog zida...jedino se kod nas malo batrgaju ..onako jugošljamerski..valjda im nitko nije rekao da se moraju zaista odreći Sotone da bi izišao iz njih.

Antifašističku pobunu su digli na mig iz Moskve. Vrijeme je za pljačku.

WW2 je trajao od 1. rujna 1939. - 2. rujna 1945..a naša komunjarska banda digla se ..kad ono...22.lipnja 1941. g.....znači 10 mj. poslije...dok brko iz SSSR-a nije namignuo.. ladili su jaja...a dotle su nacisti i komunisti uredno surađivali u podijeli plijena...sjećaš se Poljska, Litva.....

Tad su se hrvatski komunisti povukli u šumu i ...pridružili se četnicima u 7 velikih bježanija..dok nisu stigli CA s istoka i Ameri sa zapada...

Hrvati su tu bili kolaterala..a samo su htijeli državu za sebe i morali se braniti od četničke kame.

Kako vidimo..i danas se komunisti i četnici dobro njuše.

sve dobro...

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci