Tagovi

Svako jutro jedna laž, egoizmu snagu da

U Jutarnjem Listu od danas izlazi objava demantija kako Sanader nije dao, a niti autorizirao članak koji je objavljen u istom tisku te da će se provesti istraga. Navodno, kako Večernji list kaže kriv je mladi čovjek koji je Davoru Butkoviću poslao poruku za Novu Godinu i čestitao mu prestavivši se kao premijer (iako, kako sam kaže nikad u SMS-u nije napisao da je premijer) da bi Butković mjesec dana kasnije slao Sanaderu poruke da se e-mailom dogovore što staviti u članak i kakav tekst Sanader voli. Mo'š misliti.

Glupo je vjerovati da takav novinar nema Sanaderov broj mobitela ili broj njegove glavne tajnice koja bi mu svakako prenijela poruke već je ovaj kao zaljubljeni dječarac slao SMS-ove našem vrlom premijeru.
Ovo samo pokazuje kako je Sanader toliko močan da će Butković ćrtvovati svoj ponos i priznati da je naivan i reći da je to greška i da Sanader to nije sve rekao, a samo kako bi zaštitili Sanadera od Sanadera, odnosno svojih gluposti. Tko zna možda je spin doctor iz Irske rekao da je to loš tekst, a loš tekst na 100 000 primjeraka teško da možeš korektorom brisati.
Međutim svaka rečenica u svakoj rekonstrukciji događaja dava nam pravo prezentati sliku ljudi koji se bave objektivnim i neutralnim novinarstvom. Ali kada tekst jednog e-maila počinje sa "Dragi Ivo" onda to znači da je navedeno novinarstvo subjektivno i sklono manipuliranju sa ionako neukom i zbunjenom hrvatskom javnošću.

I danas nam se otvara pitanje da li je ovo prekretnica u novinarstvu odnosno pitanje da li će svaka izjava u novinama, a koja u javnosti izazove neodobravanje završiti kao hakerski upad ili neautoriziran ili izmišljen tekst. Davor Butković iskreno nije glup čovjek i sumljam da bi se zakačio na neki hakerski trik međutim nažalost moram konstatirati kako je i on "bad journalist" ali ništa novo, pa ipak je radi novinara djelom HDZ i dobio izbore jednako kao što ih je izgubio radi njih 2000. Neće HDZ dva puta istu grešku ponoviti.

Komentari

Slučaj Butković

Slučaj Butković očito je zdrmao medijsku scenu - i službenu i ovu bloggersku. Za sličnu temu, sve hrvatske medijske skandale, pogledajte ovaj post

Tko je glasao

Dakle i Jutranji list i

Dakle i Jutranji list i Butković su taoci laži kako bi se upucali Sanaderu. Od neovisnog novinstva nema ovdje ni traga. Treba ubuduće paziti kod čitanja JL-a.

Tko je glasao

Vidiš, ja mislim da si

Vidiš, ja mislim da si stvar dobro postavio, čak više nego dobro, uz koje bih ja dodao neke sitne male naglaske, počeh s komentarom ovdje ali sam promijenio mišljenje i odlučio ga lansirati kao samostalni post, jer je usko vezano na neka najnovija razmišljanja i dileme o kojima se vode rasprave na ovom blogu!

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci