Tagovi

Svadba u EU

Malo sam iziritiran i isfrustriran cijelodnevnim bombardiranjem s ekrana i žalopjkama zato što su Briti odlučili napustiti EU.

Medijske pametnice posvuduše Puhovski, Caratan, Gjenero, pa Milanović....svi imaju nešto za reći.

Vesna Pusić ( ne mogu ne reći; kćerka ustaškog suca Eugena Pusića ) je u svom tekefonskom obraćanju čak spomenula i neke ustaše. Valjda je za nju hrvatski nacionalni revolucionar egzemplar želje nacija da budu suvereni.

Nije eto htijela svoje drage Engleze uvrijediti i reći da su fašisti, ali je na bačenu lopticu novinara Jutela ( N1) morala spomenuti i neke ustaše iako ju je ovaj zvao da komentira Bre-xit. Zna ona dobro što su ustaše, ustaška kćerka ljubim je u čelo ladno.

Znači, pošto do tih lajavaca- dežurnih posvuduša tumačitelja svega & svačega ne držim ni koliko do lanjskog snjega i po de faultu zauzimam opozitni stav ili sam u najmanju ruku podozriv, slobodan sam s čitateljima podijeliti jedno svoje iskustvo s EU. Nije baš nešto ali je moje osobno i dojam je moj.

Bilo je to prije podosta godina, još nismo bili ušli u EU.

Zbog posla kojeg sam radio znam kako nas stranci doživljavaju i gledaju. Kako ovi s jugoistoka a kako ovi sa sjeverozapada. Ima razlike.

Održava se svadba u elitnom restoranu Stari Sisak pored stare tvrđave na ušću Kupe u Savu. Tamo gdje su Hrvati porazili Turke i gdje se Hasan paša Predojević udavio zajedno s konjem. Mnogo njih. Žao mi konja.
Udaje se moja rođakinja za mladoženju Nizozemca.

Upoznali su se na nekoj razmjeni studenata gdje je bilo svih nacija, pa su svoje bivše kolege pozvali u svadbu tako da je tu bilo nazočno skoro svih europskih nacija.

Priznajem da nisam bio na bogatijoj svadbi. Pored švedskog stola stalno su kružili lakonogi konobari da dospu vina ako zatreba ili donesu što želite od delicija.

Morski plodovi do naših vrhunskih narodnih specijaliteta.

U Sisku se jako dobro jede. Izbor hrane je od Turske preko Beča i Italije do Francuske.

Svi koji su nas gazili ostavili su bar nešto i dobro.

Nije se štedilo jer su i jedni i drugi roditelji , hvala Bogu imućni.
Bio je i program plesnih parova- profesionalaca iz nekog kluba plesača klasičnih plesova da malo zabave svatove između zalogajanja.

Klaun da zabavlja djecu. Glazba , dvije skupine. Za moderne i za nas klasičare.

Vina vrhunska buteljirana. Žestica samo kvaliteta - ništa brlja. Kod kumova i mladenaca pošto sam blizu sjedio prepoznao sam i jedno arhivsko. Bar po etiketi.

Na moju veliku nesreću nisam se smio baš oblokavati tj. uživati u skupoj cugi jer sam u jutro morao na posao. No popio sam nekoliko decilitara bijelog vina kojeg bi bilo grijeh miješati s mineralnom.

Negdje oko 1 sat iza ponoći naravno, izađem do auta po cigarete. Usput ostavim sako u autu. Vraćajući se nazad uočim oko limene pecane u kojoj su se vrtjeli jedan iznad drugog janjac i odojak.
Ispred vatrostalnog stakla kao ispred televizije kao hipnotizirani stoje EUropljani. Prepoznajem mamu od mladoženje inače liječnicu koja ima neku svoju urološku kliniku i njenu sestru tj. tetu od mladoženje koja je kustosica u nekom muzeju tamo u Nigdijezemskoj. Polovonjače u najboljim 50-etim godinama. Ja sam imao manje.

Zastanem vadeći cigaretu. Pošto smo se već bili upoznali obrate mi se pa pričaju kako to nikad nisu vidjeli do sada- ...............erstemal, hehe

Kao kokoši kad se stušti kobac. Kokodaču uglas.

Objasnim im da kod nas na Balkanu najbolje jelo pripremaju muškarci.

Namjerno skinem kravatu, otkopčam nekoliko gornjih gumba na košulji kao hladeći se , e da dlake ispadnu, zasučem rukave do iznad lakta. Pljunem na beton i kažem, ukoliko mi koja od vas donese čašu vina ispričat ću vam kako se to radi.

Jedna kokoš (koja ima cca 20 godina starijeg muža se na peti okrene i doslovce otrči i vrati se s bocom Pinota i čašom)

Objasnim ima kako koljemo i šurimo praščiće, vadimo im utrobu i nasolimo ih, koljemo janjce , ogulimo i nasolimo, nabijemo na drvo i voila. Meso, sol i vatra i eto najcijenjenijeg balkanskog jela.

U međuvremenu dolazi moj stariji i veli da se stara pita da gdje sam, ali veli..smislit ću joj već neku priču, heheh.

Tako ja lijepo našim Europljankama , od tog dana svojti fino objasnim jedan naš balkanski običaj i usput im ispričam sve o tvrđavi kraj koje se nalazimo, bitci kod Siska i tako.

Veli mama od mladoženje, e kad uđete u EU to se ne bude moglo, bude "verboten" (zabranjeno)

Ja joj odpovrnem da će se prije EU raspasti nego mi prestati peći janjce i odojke na ražnju.

Poslije sam je vidio kako jede janjetinu i odojka. Nazdravljali smo. Plesali valcer.
Europljani su jeli prasetinu i janjetinu s ražnja, onako vruću i lizali prste. S mladim lukom da ne zaboravim.

Nisam eto dočekao europizaciju Balkana ali sam dočekao balkanizaciju uluđenje Europe.

Ja sam ove godine pekao u svojoj pecani dva odojka i jedno janje. Bile neke fešte, prve pričesti i to...

EU se raspala. Nije više što je bila. Birokracija na aparatima.

Jedva čekam da se čujem s liječnicom iz Nizozemske, dolazi na naše more svake godine i onda joj snaha organizira da izjedemo klajne švajne oliti little pigs.

Voli žena da se malo opusti, baci u grijeh. Na godišnjem.

Tagovi

Komentari

koji osvajač

@drvosjek
S ovim dnevnikom podsječaš me na jednog finog gospona.
Dominikanska diplomat Porfirio Rubirosa umro 5. Srpanj 1965. ( rođen 1909)
Borac, diplomat, jebač. Taj samo kaj ni pojebal kobilu na kojoj je jahal igrajući polo.
Harold Robbins - Avanturisti - lagana knjiga za uživanje.

Tko je glasao

nisam bogat

al sam zato siromašan

sve dobro...

Tko je glasao

Yanis Varoufakis: Brexit i

Yanis Varoufakis: Brexit i raspad EU

Brexit je pobedio zato što je previše britanskih glasača poistovetilo EU sa autoritarizmom, iracionalnošću i prezirom prema parlamentarnoj demokratiji, a premalo njih poverovalo nama koji smo tvrdili da je moguća drugačija EU.

Učestvovao sam u kampanji za ostanak Britanije u EU u skladu sa vrednostima našeg panevropskog pokreta Demokratija u Evropi (DiEM25). Obilazio sam gradove u Engleskoj, Škotskoj, Velsu i Severnoj Irskoj i ubeđivao ljude da raspad Evrope nije rešenje. Tvrdio sam da bi to za sobom povuklo deflatorne sile koje bi svuda zaoštrile mere štednje i radile u korist establišmenta i njegovih ksenofobičnih pomagača. Uz Johna McDonnella, Caroline Lucas, Owena Jonesa, Paula Masona i druge zalagao sam se za strategiju ostanka, ali protiv etabliranog evropskog poretka i institucija. Protiv nas su bili alijansa Davida Camerona (čiji je briselski kompromis podsetio Britance na sve što preziru u Evropi), ministarstvo finansija (sa svojim komičnim pseudo-ekonometrijskim širenjem panike), Siti (čija je nepodnošljiva narcisistička arogancija odbila milione glasača od EU), Brisel (koji je žurno primenjivao poslednji sporazum o fiskalnom davljenju na evropskoj periferiji), nemački ministar finansija Wolfgang Schäuble (čije su pretnje britanskim glasačima podstakle antinemačka osećanja), jadna francuska socijalistička vlada, Hillary Clinton i njeni veseli “atlantisti” (koji EU shvataju pre svega kao vojnu koaliciju) i grčka vlada (čije je spremno pokoravanje kaznenoj štednji EU otežalo ubeđivanje britanske radničke klase u to da Brisel štiti njena prava).

Posledice ovog glasanja će biti veoma teške, mada ne one na koje su upozoravali Cameron i Brisel. Tržišta će se brzo organizovati, a pregovori verovatno dovesti do rešenja sličnog norveškom, koje će sledećem britanskom parlamentu omogućiti da sklopi sporazum prihvatljiv obema stranama. Schäuble i Brisel će huktati i gunđati, ali dogovor sa Londonom je neizbežan. Torijevci će se držati zajedno, kao i uvek, vođeni moćnim nagonom klasnog interesa. Međutim, mada će se trenutni potres relativno brzo smiriti, ispod površine će biti aktivirane podmukle sile koje će naneti strahovitu štetu Evropi i Britaniji.

Italija, Finska, Španija, Francuska i skoro sigurno Grčka nisu održive pod postojećim aranžmanima. Arhitektura evra je takva da garantuje stagnaciju i produbljuje dužničko-deflatornu spiralu koja osnažuje ksenofobičnu desnicu. Populisti u Italiji i Finskoj, možda i u Francuskoj, tražiće referendume ili druge načine da izađu iz EU.

Jedini čovek koji ima plan je nemački ministar finansija Schäuble. U strahu od post-brexita on vidi šansu da sprovede svoju ideju o uniji neprekidne štednje. Po tom planu, evrozoni će biti ponuđene neke šargarepe i ogroman štap. Šargarepe će doći u obliku malog evro-budžeta koji će delimično pokrivati pomoć nezaposlenima i osiguranje bankarskih depozita. Štap će biti veto na nacionalne budžete.

Ako se ne varam i ako brexit zaista urodi izgradnjom stalnog gvozdenog kaveza štednje za preostale članice EU, moguća su dva ishoda: jedan je da će se kavez održati, i u tom slučaju će institucionalizovana štednja izvesti deflaciju u Britaniju, ali i u Kinu (čija će dalja destabilizacija imati sekundarne negativne efekte na Britaniju i EU).

Druga mogućnost je da će kavez biti probijen (na primer odlaskom Italije ili Finske), što će rezultirati odlaskom Nemačke iz evrozone u raspadanju. Ali to će novu Deutschmark zonu, koja će se verovatno završavati na ukrajinskoj granici, pretvoriti u ogromnu mašinu za proizvodnju deflacije (kada nova valuta probije krov i nemačke fabrike izgube strana tržšta). U tom slučaju će Britanija i Kina morati da se pripreme za još veći deflatorni cunami.

Strahota tih događaja, od kojih brexit neće zaštititi Britaniju, glavni je razlog što sam sa članovima DiEM25 pokušavao da spasem EU od establišmenta koji zatire svaki trag evropejstva. Sumnjam da će lideri EU, uprkos post-brexitskoj panici, naučiti lekciju. Oni će nastaviti da guše glasove koji pozivaju na demokratizaciju EU i nastaviće da vladaju pomoću straha. Ne treba da čudi to što su mnogi napredni Britanci okrenuli leđa takvoj EU.

Iako i dalje smatram da je odlazak Britanije iz EU pogrešan izbor, pozdravljam rešenost britanskih građana da se uhvate u koštac sa smanjivanjem demokratskog suvereniteta izazvanog deficitom demokratije u EU. I odbijam da očajavam, iako sam i ja gubitnik na ovom referendumu.

Od danas će britanski i evropski demokrati morati čvrsto da se drže referendumske odluke i da se suoče sa establišmentom u Londonu i Briselu. Raspad EU se sada jako ubrzao. Evropi je više nego ikada potrebno građenje mostova i udruživanje demokrata preko državnih i partijskih granica, da ne bi skliznula u ksenofobični, deflatorni ponor nalik onom iz 30-ih godina 20. veka.

(The Guardian, 24.06.2016., prevela Slavica Miletić, izvor: Peščanik.net)

https://radiogornjigrad.wordpress.com/2016/06/25/yanis-varoufakis-brexit...
https://www.theguardian.com/commentisfree/2016/jun/24/brexit-britain-dis...

Yanis varoufakis - jedini koji je predlozio suvislo rješenje za grčki problem unutar EU .. koje naravno nije usvojeno, ni od EU ni od tada nove 'lijeve' vlade Grčke.. Posljedica je ne samo Grčko stanje (koje je katastrofa), kao i vrlo loše stanje u mediteranskim zemljama, uključujući Italiju, već i Brexit

Yanis Varoufakis
Yanis Varoufakis is the former finance minister of Greece. Before entering politics, he was a professor of economics at the University of Texas, Austin. He is also the author of The Global Minotaur: America, Europe and the Future of the Global Economy

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Kuharske priče

U Sisku se jako dobro jede. Izbor hrane je od Turske preko Beča i Italije do Francuske.
Hm, jel' tebe sponzorira Gradski turistički savez jer moja iskustva nisu baš tako bogata?
Grad na dvije rijeke, a izbor riječne ribe gotovo nikakav, restorani prosječni s podosta nemaštovitom hranom i jedini za istaknuti je restoran Coctail u 3. ulici i eventualno Barun odmah do njega.
Ovaj do starog grada u konjušnici je bio više razvikan nego nešto drugo. Riba slabo pripremljena, prepečena što je uvijek loš znak.

Bio je još pokušaj finog restorana u Malom Kaptolu by Luka Vrdoljak (sin od Antuna Vrdoljaka) gdje su bili izbacili Srbina s dobrim roštiljem, a čemu su kumovali Đuro Brodarac i ondašnji gradonačelnik Pavlak, no sve neslavno propalo.

Zapravo za dobro pojesti neki lokalni specijalitet treba ići izvan Siska u Čigoč kod Rastovca (preporuka dimljeni šaran) ili u Lonju u restoran Ustilonja (radi po dogovoru). Prilično dobro je bilo u Restoranu MIS u Petrinji gdje ima lovački specijaliteti, a znalo je biti i kozlića na ražnju.

Za jenjetinu nekad je postojao Flajš u Kostajnici koji je nešto pokušao nakon rata, no nemam pojma da li ima tamo više išta.

Zapravo, cijela gastronomska scena u Sisku je rezultat opće propasti grada i njegove privrede koja je zapravo nestala. U svakom slučaju ako imaš što za dodati na popis (ovo moje je malo zastarjelo), bio bih zahvalan

leddevet

Tko je glasao

U Čigoću ti je bolje

kod Marka bosanca, kod Rastovca nikad nije bilo nešto naročito. Bilo je normalno al ništa posebno. Kod Marka je ljepši ugođaj.

U Kostajnici na Djedu. Za poslovnjake i neke veće skupine uz najavu.

Inače je standardno kako pričaš, ali s telefonskom najavom i rezervacijom od 2-24 sata ovisi što se hoće da se biti baš hedonist.

Ispeć šarana na rašljama ( krapec na procep) treba cca 3-4 sata.

Mi razlikujemo "pravog" šarana ili amura od kupovnog, konzumnog.

Kod ovih što imaju OPG-e i istovremeno se bave turizmom trebaš se najaviti i možeš dobiti i žgance s lukom i pečenu patku i tako.

Ima i mirnih konja za jahanje, ja sam neke socijalizirao i trenirao. Primaju sve u sedlo, od nervoznog desetogodišnjaka iz Zagreba do 80godišnjeg Japanca.

Može se dobiti i domaći sir s vrhnjem i kajganu uz krpice ili žgance.. Fiš i lovački.

Za malo veću ekipu ( poslovni ručkovi i to ) najbolji su ti ipak restoran Grand u naselju Željezara, Stari Grad i hotel Panonia.

Ja strance ( lovce i to) na klopu vodim kod Marka bosanca u Čigoć, ima i soba,a na kurve preko Une uBosnu. Jeftinije su a ima ih baš ono, vrhunskih.

Ukoliko se trebaš skriti s ljubavnicom koju šarmiraš preporučam ti Kod Đenadije, to ti je malo uz Unu od Kostajnice prema Dvoru. Nad samom Unom terasa. Romantika samo takva, ima da legne bez otpora i da se prepusti.

Gazda je Srbin s veeelikim ugostiteljskim iskustvom i ok čovac. Diskretan.

Tebi bi tamo bilo ugodno.@l9

sve dobro...

Tko je glasao

Čigoć

Čigoć? To su već diplomati "okupirali" kao ekskluzivu.
Mužilovćica je još nedirnuta od komercijalizacije. Kreket žaba 100 Db oko polnoći, autohtona arhitektura, izvorna hrana, čamci na obali rukavca, serveri iz BiH koji upadaju u mobitele bez najave roaminga.........čudo od prirode.
Za one koji nisu skloni avanturizmu, Hotel Panonija je najbolji izbor. Odnos cijena/usluga, odličan izbor hrane (ribe iz okolja), ultra ljubazni konobari, uređen prostor........bolje od bilo kojeg hotela u Zagrebu.

Tko je glasao

Čigoč

Hvala na uputama.

Kad sam ja bio u Čigoču mislim da Marko nije postojao, a istina je da je kod Rastovca nevjerojatni ćumez, a ćenifa mu je za plivače, no zato mu je dimljeni šaran bio vrhunski.

Ono što nedostaje su najobičnije krčme koje imaju neku normalnu lokalnu hranu bez preseravanja, 45 čaša i 30 što vilica, što noževa, i gdje ne znaš što gdje uliti i čime što pojesti. Dakle mjesta gdje ima 4-5 jela koja se mijenjaju obzirom na sezonu i nabavljenu robu. Nešto slično sam naletio u Puli gdje ribarska obitelj ima svoj mali restoran u kome ima ono što je taj dan ulovljeno i nema puno da biraš. U pravilu mi idu na živce prostori koji izgledaju kao da si u Opatiji (ne ovo kod Pokupskog), a zapravo si u nekoj krasnoj prirodi i seoskoj idili.

Nažalost kulturu krčmi smo mi zapostavili za razliku od Slovenaca gdje opstaju i sjajno funkcioniraju.

Mi razlikujemo "pravog" šarana ili amura od kupovnog, konzumnog.
Je, i ne samo vi. Upravo sam si nedavno složio sjajnog mariniranog "pravog" šarana (nemam uvjete za složiti na rašljama).

Pretpostavljam da Marko u Čigoču (Tradicija?) ima prave šarane?

P.S. Pogledao Đenadiju na netu: ambijent sjajan, birtija grozna koncentrat neukusa, sobe nikakve, hrana nepoznato (ovo je nekakva češća stranica !?! - pogledati fotogaleriju):
http://www.denadija.snadno.eu/Home.html

leddevet

Tko je glasao

Kod Marka

bude nekad na narudžbu ako nije velika navala kao u ova doba i divljih šarana, al prolaze i konzumni.

Kod Đenadije je bolje u reali, jedino ako se nisu zadnjih godinu-dvije pokvarili.

Uz neko planiranje, tel. dogovor ( jer su često zauzeti) imaš nizvodno u svakom selu, Mužilovčica, Lonja, Trebež.... seoskih imanja koji pružaju usluge smještaja i sve što ide.

Evo ti kod Marka

http://www.tradicije-cigoc.hr/galerija.html

sve dobro...

Tko je glasao

Ima

li komaraca uz unu, da ne izgrizu zborištara leddevet i partnera mu? Doveo bi ja svog, ali od droge mi je erekcija nikakva, ne bi volio da moji ubodi budu najslabiji.

Pričaj mi o tim bosanskim prijateljicama noći, jel to stvarno liči na nešto ili su oni depresivne polubabe kojima pijani krezubaši i inače ne praštaju?

Tko je glasao

"ali od droge mi je erekcija nikakva"

što će ti erekcija @ljigi, nemoj se hvalit kad znamo da si ti onaj koji se opušta...

što se tiče prijateljica noći, a čuj ja imam u Prijedoru svog dobavljača ;-)

pa mu kažem; šaljem ti 5 Talijana (Njemaca, Austrijanaca i dr.) ili dolazim s takvom i takvom ekipom...

Ukoliko idem i ja , dok se ljudi umaraju ja se odmorim uz kilo janjetine i litru vina..

ne da mi se gubiti snagu na gluposti, jedva namirim kod kuće i oko kuće u ovim godinama...

ovi se nisu žalili, ima ih svakakvih al većinom gosti pokazuju poznati znak vegete ;-))

sve dobro...

Tko je glasao

živopisno

lijepa pričica. generator slika u glavi. baš sam vidio sve te tetke, mladu, svatove. živopisno. :)

Tko je glasao

Svima čestitam

Dan nezavisnosti države Hrvatske.

Treba podsjetiti da je većina onih koje danas zovemo orjunaši i jugošljameri iz stranke mješanih brakova i aboliraca, 20%tnici odbilo glasati, napustilo sabornicu.

Jedini izuzetak od tih kukavica koji su se bojali srbočetnika i jugokomunista

( slabi, loši Hrvati, kukavice )

bio je Marko Vlašić Čiče s nekog otoka.

Mi koji smo s prstom na obaraču čuvali zastupnike dok su izglasavali nezavisnost ( bio sam negdje drugi prsten) smo to komentirali e da bi ove koji su protiv nezavisnosti trebalo poslati za Beograd rijekom Savom.

No dobro, nije nas pustio Franja da radimo sranja.

sve dobro...

Tko je glasao

Srbosječe

jesi li spolno općio s europljankama iz ove bajke ili samo ostavljaš mogućnost štiocu da si pusti mašti na volju i tvoje neskrivene aluzije tumači proizvoljno?

Tko je glasao

@ljigavi ovisniče

dobar autor nešto ostavi i štiocu , ne mora se baš biti eksplicitan

to ti je razlika između erotike i pornografije

Mi zadrte seljačine, ognjištari i krezubice...tako

Ja flertujem na način da kažam; ajd lez da te ne obaram

sve dobro...

Tko je glasao

pravopis? pf

Dobro ljudi, stvarno Vam komentar zaista eventualno.
Pravopis na internetima? Stvarno?

I kako sad Drveni seljačina?
Ajde, manimo onaj prvo dio sa Pussy i me se čitalo da je čovjek plesao valcer, pijuckao umjereno/prigodno pinot i očito govori jezike.

Hoću reći, ok,Drvo me jakoživcira sa hrpom stavova koji su za plakat. Niš se ja sa njime ne slažem.
Ali u ovoj crtici iz života, kaj je krivo? Niš.

Poanta, komentari su Vam bezveze. Bolje da ih nema. I podjebavat treba znat. Grdilin se,lijepo sa njim znat popricat. I zap kad je j formi.

Fora sa pravopisom je bezveze.
Ne da,mi se,dalje,tipkat jer sam na mobu. Od tuda i pravopisne recimo. Kuzis?

Tko se mača laća, sam u nju upada a ćud nikada

Tko je glasao

" manimo onaj prvo dio sa Pussy"

e ne može

zbog licemjerstva, nije moj ćaća bio ustaša nego njen a ona na televiziji nešto negativno o svog ćaće organizaciji

Činjenica je da je Eugen Pusić bio u sudstvu kvislinške tvorevine NDH pod čijom su rukom stradale tisuće žrtava. Zar ne ?

Njemu je oprošteno a jednom Stepincu se lopatama nabacuje.

Mesiću se oprašta pjevanje ustaških pjesama, a Tomsonu bi zabranili da živi i radi.

Inače osobno nemam ništa protiv tog Artukovićeg službenika.

Mora netko zajebavat umišljene ljevičare, pederoliberale i ostali jugošljam.

sve dobro...

Tko je glasao

da si sirovina, nek ti bude

al´ najviše mi zapelo za oko

Prepoznajem mamu od mladoženje

njenu sestru tj. tetu od mladoženje

kakav ti je to jezik, vjerojatno rvacki ???

Tko je glasao

što si ti @dinamitd

jezični čistunac zadužen od Jovanovića i Stevanovića da paziš na sintaksu.

Ukoliko ti nešto nije jasno pitaj. Da sam sirovina među vama pederoliberalima i jugošljamom...pa to je bar jasno.

sve dobro...

Tko je glasao

ajd objasni

ajd´ objasni matere ti
na koji dio mladoženje misliš kad kažeš mama ili tetka od mladoženje ???????????
hebali te jovanovići i stevanovići tako nedotupava
a da si peder i šljam ( karakterna osobina, molim ) među liberalima, to je notorno !!!!!!

Tko je glasao

sestra od mame je

tetka...bar kod nas...znači mama i tetka od mladoženje, dvije žene....

priznajem, mogao sam napisati mama i teta, ali je teta i sestra od tate...što te muči jugošljameru orjunaški da se hvataš sintakse i forme...što si ti neki lektor

boli me k. za tebe i tvoj dojam prikriveni čejenu

Napiši neki dnevnik pa da te seciramo. Ako ti je dosadno odi crtati svastike na Kantridi da bi Jovanović i Stevanović imali za što cinkati Hrvatsku.

sve dobro...

Tko je glasao

ajde, priznaj

ono "brat od strica", govori srbski da te ceo svet razume :)))))) hebo te kumrovec i milo vasić .
hehehehe,mislim da sve tvoje eskapade koje tumačiš k'o provokacije nedovoljno velikih rvatina izlaze iz kompleksa da si prečesto morao govoriti "razumem", uostalom ko i francek.
samo uživaj :)
profesor

Tko je glasao

kao francek

što je tu loše, u drugom svjeckom na pravoj strani i prvom "građanskom" na pravoj strani
ili to možda nije bila prava strana..ona iili ova

nek si ti meni dobro prof, meni je bitno da "kroz imotski kamioni žure"

sve dobro...

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci